Procesul maimuțelor la Antena 3

Mihai Gâdea și Mircea Badea cred că televiziunile din străinătate și uneltele lui Soros din țară manipulează conform unui plan de a degrada imaginea României

luni, 30 octombrie 2017, 11:33

UPDATE: Poziția lui Mircea Badea pe blogul său. 

 

Duminică seară, Mihai Gâdea și Mircea Badea și-au expus teoria complotului.

Felul în care televiziunile occidentale au reflectat demonstrațiile de la începutul lui 2017 este, potrivit vedetelor Antenei 3, o manipulare orchestrată din străinătate.

Nu rezultă clar cum, dar în mod cert unul dintre ingredientele propagandei antiromânești este George Soros, pomenit des în emisiune. Numele său a fost propus publicului în același stil vag, însă violent-insinuant, știm noi ceva ce voi nu știți încă!, în care Donald Trump îl folosea în campania sa electorală.

Au fost ridiculizate ONG-uri, precum Funky Citizens, jurnaliști și câteva nume de experți ai societății civile.

Cel mai mult însă Antena 3 a insistat pe premeditarea malefică a mai multor televiziuni și agenții de știri de mare prestigiu care au făcut emisiuni despre România în contextul protestelor #rezist: canalul franco-german Arte, televiziunile publice germane ZDF și ARD, agenția de presă France-Presse sau Al Jazeera.

S-au rostit certitudini, s-au dat coate ca între cunoscători, s-a râs de erorile unora dintre reportaje.

Anumite materiale filmate aveau, într-adevăr, stereotipuri, prejudecăți și trunchieri. În general televiziunile fac asta, nu pentru că și-ar propune, ci pentru că inevitabil micul ecran simplifică. Nu degeaba unul dintre marii oameni de publicitate spunea că ”poveștile lumii sunt prea complexe pentru a fi reduse la un ecran de 60 pe 40 de centimetri”.

Un moment pe nedrept aproape ignorat în studio a fost cel produs de invitatul Cătălin Harnagea.

Cu un aer sever, fostul șef SIE a spus că ”E greu de înțeles de ce tac politicienii români în fața acestor manipulări!”.

Interlocutorii nu prea știau unde bate Harnagea.

”Păi aceste canale sunt finanțate din banii statelor! ZDF e un canal al Germaniei, chiar și celălalt înțeleg că e cu banii comunităților din Germania”, a spus Harnagea. Ele nu pot face așa, ce le taie capul, angajează țările, e limpede că totul are girul guvernelor străine și de aceea România trebuie să reacționeze este ideea în care a continuat fostul șef SIE.

Fabulos!

Omul propulsat pe scena publică de Emil Constantinescu, un președinte intrinsec democrat, a ajuns să creadă că jurnaliștii celui mai mare canal de televiziune german dansează după dictarea guvernului lor.

Prin urmare, poziția unor ziariști ar fi poziția statului german!

Ana Maria Roman, alt invitat la”Sinteza zilei”, un rutinat jurnalist de teren, a susținut teoria că ”nu pentru public au făcut ei acele filme, ci pentru a o apăra pe Kovesi”. Părea că se referă întâi la ONG-uri, însă discuția era centrată pe televiziunile străine. Deci nu pentru publicul iubitor de cultură, tendințe și idei noi lucrează Arte, ci pentru interese oculte din România!

Conform Antenei 3, asistăm la un complot universal, la ”o propagandă pentru compromiterea imaginii României”, în termenii folosiți de Mihai Gâdea și de burtierele care anunțau că țara este ștampilată intenționat și nedrept ca fiind ultracoruptă.

E neclar încă ce legătură are Al Jazeera cu George Soros.

Dar până diseară, cu ajutorul detectivilor conspirației de pe rețelele sociale, se vor găsi zvonuri incontestabile, marfă pentru o nouă ediție specială.

Ce timpuri trăim?

Timpuri de o divizare extremă.

Suntem ca în Procesul maimuțelor, ecranizarea cinematografică a celebrului proces ”evoluționism versus creaționism”, care a împărțit societatea americană. Numai că noi suntem de ani de zile în proces și nu mai ieșim din el.

Cel mai urmărit canal de știri românesc din ultimii mulți ani s-a constituit într-un tribunal în care se judecă diferențele, se lapidează idei și se stigmatizează persoane.

Pe 9 februarie 2016, când Antena 3 a fost obligată să se mute din sediu, o decizie stupidă a ANAF, din care statul a pierdut și continuă să piardă bani!, mii de oameni au participat la un miting de susținere în Piața Constituției.

Nu i-a adunat nimeni cu forța și nici cu bani. Exact ca la #rezist, ca la mitingurile Colectiv, unde Antena 3 consideră însă că lucrurile s-au petrecut taman invers decât la ei!

La un moment dat, pe scena din Piața Constituției a urcat Carmen Avram.

Realizatoarea emisiunii ”În premieră” a avut un discurs excepțional.

”Este loc pentru noi toți în România! Oamenii sunt diferiți. Oamenii au voci diferite, ochi diferiți, vieți diferite. Diferența este că noi nu le cerem să moară sau să plece. Îi acceptăm!” Carmen Avram, 9 februarie 2016, adresându-se publicului Antenei 3

”Îi acceptăm”.

Întrebați-o pe Laura Ștefan dacă se consideră acceptată după ce duminică a fost atacată de nenumărate ori cu insinuări de genul ”omul lui Soros”, plătit să facă propagandă la posturile străine.

De fapt, ce au reflectat televiziunile din străinătate atât la Colectiv, cât și la mitingurile #rezist? Este, de doi ani de zile, imaginea României cea a unei țări corupte?!

Nu, aceasta e o imagine mult mai veche. Și o realitate incontestabilă.

Ceea ce toată presa internațională remarcă, de la ZDF la CNN și de la Al Jazeera la France Presse, e că românii nu sunt resemnați în fața subdezvoltării țării lor. Că ei speră și încearcă să se implice. Iar asta nu face din România o țară mai rău văzută, ci dimpotrivă!

Sigur că statutul de cetățean se retrezește greu și cu un vizibil risc de radicalism.

O parte a mișcării #rezist este la fel de intolerantă față de publicul Antena 3, pe cât sunt Gâdea & Badea față de cei pe care-i țintuiesc pe ecran, în procesele lor de fiecare seară.

”Nu vă place Antena 3? Foarte bine. V-ați câștigat dreptul la telecomandă. Dar nu călcați în picioare cealaltă parte de Românie!”, se adresa acum un an și jumătate Carmen Avram celor care atacă postul. E corect!

Discursul său e perfect valabil și în oglindă, că nu știi niciodată cine sunt maimuțele într-un proces, nu știi dacă vorbele bune nu ți se întorc, cerându-ți ție însuți să le respecți.

Spre final, ”Sinteza  zilei” s-a lansat pe pista referendumului pentru familia tradițională.

Multe opinii de o singură parte.

Dar nu numai. Reporterul i-a chestionat și pe ceilalți oameni, pe cei din minoritate, pe cei care privesc căsătoria ca pe o decizie privată.

Ținându-și bicicleta cu mâna dreaptă, o ”hipsteriță” din cele ironizate permanent de Gâdea și Badea s-a adresat calm, fără să-i vadă, celor de pe scaunele judecătorilor: ”Eu nu cred că e treaba statului să-mi intre în casă și să-mi spună cum trebuie să trăiesc. Dar nu pot impune ideile mele nimănui. O societate avansează împreună. Sunt doar stăpâna vocii mele, nu a vocii celorlalți. Putem avansa doar împreună!”.

”Doar împreună”.

Se apropia miezul nopții.

 

Comentarii (155)Adaugă comentariu

Luca  •  30 octombrie 2017, 13:12

... am si uitat ca exista A3 si Gadea ... un motiv poate ar fi si cresterea audientei .

Alex  •  30 octombrie 2017, 13:12

Totusi cea mai tare faza a fost cu Olguta la Antena3 cand a zis ca si asa patronii pot modifica salariul cand vor ei deci scaderea din ianuarie e ok la patron...iar gadea mare jurist...daa

Ne luati de prosti?  •  30 octombrie 2017, 13:17

Toate lumea face propaganda, doar ca astia sunt impotriva stapanilor tai. Atat. Sunteti acelasi tip de "jurnalist", cu angajatori diferiti.

gicu din carpati  •  30 octombrie 2017, 13:18

E o noua campanie de abureala marca A3, ca sa sustina PSD si ca sa mai scada din importanta DNA. Adica ce atata coruptie bre cand totul merge brici avem crestere PSD da bani la oameni lumea zambeste *** pe strada toti se uita prin RATB la A3 pe mobil sa nu piarda nimic, deci ce atata vrajeala? Ei uita cum denaturau si masluiau stirile si realitatile pe vremea lui Basescu si acum incearca sa ne bage PSD-ul pe gat si ciocu' mic ca e bine asa. In alta ordine de idei, chiar sa se fi redus coruptia, si s-a redus, nu se asteapta nimeni ca de luni toate tv de afara sa zica la fel: gata bre au redus astia coruptia! Ca nu e ca la dobanzi, o reduci si de maine e alta. Au astia o capacitate de a manipula incredibila. Mai incearca si altii, ce-i drept, dar astia sunt buni si daca nu stii lucruri, te fac, iesi in strada ca ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

1Oarecare  •  30 octombrie 2017, 13:20

Este incredibil cum in telespectator poate sustine atât de mult o televiziune astfel încât sa iasă in stradă pentru ei când statul ii da afară de pe terenul lui ocupat fraudulos,in același incredibil spun ca tot acei oameni nu ies in stradă pentru bunăstarea lor si mai ales pentru drepturile lor. Fascinant cu câtă ușurință manipulează pe unii cetățeni,unii care imi sunt chiar rude/prieteni. Nu zic ca Rares Bogdan este Dzeul televiziunilor de stiri din România, dar ma bucur in primul rând ca am câteva idei pe care el le împărtășește in platou cu invitații sai. Si cel mai important el cu echipa lui divulgă extrem de multe nereguli "realizate" de Cancerul rosu al României. Atâta timp cat am telecomanda sunt seful informatiilor mele, restul sunt doar niste oameni cu bani care sunt platiti foarte bine pentru a dezinforma populatia. Cativa oameni stiu ca nu mai urmaresc cele doua televiziuni de *** *** RomaniaTV si A3 pentru ca de nenumarate ori am cautat dezinformarile celor doua tv-uni si i leam arătat ba chiar cu informarile corecte. Acelasi lucruri leam facut si cu Rares Bogdan,dar pt mine ramane unicul. Felicitari dl Tolontan

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mircea  •  30 octombrie 2017, 13:20

Nu ai nici o susținere in afirmatii. Îmi pare rău ca dai dovada de multa ignoranta. Dincolo de orice simpatie sau antipatie. Problemele sunt mult prea grave si sunt convins ca nu le intelegi...in ceea ce il priveste pe Soros si intentiile acestuia.

Mac  •  30 octombrie 2017, 13:23

PS: ”Cenzurarea” comentariului meu urmărește probabil să confirme discutabila calitate morală a articolului dlui Tolontan. ”Acuzațiile nedovedite” erau ale temutului combatant democrat CTP, nu ale mele. Eu sunt un om decent...

alex  •  30 octombrie 2017, 13:24

waw..diabolicul soros face donații absolut fără nici un scop..el care și-a constituit averea călcând pe cadavre,e bunul samaritean..chiar ne crezi pe toți niște ***?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dani Corban  •  30 octombrie 2017, 13:27

S-o fi săturat şi Ana Maria Roman să tremure pe teren pentru o remuneraţie de vreo 10 ori mai mică decât a "jurnaliştilor de platou" Gâdea şi Badea. Tocmai pentru că trăim într-o societate supusă relativizării - în care corectul şi greşitul nu există, iar opiniile sunt egale valoric, indiferent de emițător - devine irelevantă direcţia în care latri. Fără gravitatea unui efect direct, a unui rău recunoscut, mai rămâne de negociat doar suma pentru care îţi nivelezi principiile. Undeva la vreo 10 mii de euro lunar, cazul A3. Tot e bine, alţii s-au nivelat mult mai ieftin.

Ace Ventura  •  30 octombrie 2017, 13:29

Puține momentele când te iei de antene, Cătălin! Și motive ar fi cu duiumul. Pe acei propangadisti ar trebui sa.i urechezi mult mai des. Iar pe acel flăcău bănuit de jurnalism, mircica badea, nu ar merita sa te obosești in a.i menționa numele. În rest, tot respectul pt articole, investigații. Felicitări!

Mircea  •  30 octombrie 2017, 13:29

Excelent articolul !

rim  •  30 octombrie 2017, 13:31

numaideparte de azi remarcam ca, atunci cand nu faceti politica (imi asum termenul), cand va faceti pur s simplu meseria de jurnalist sportiv, produsele dv sunt pur si simplu admirabile. o spuneam, nemarturisit dar lesene de presupus, ca un suporter lucid, care apreciaza la jurnalist sesizarea slabiciunilor care suporterului n-au cum sa-i scape. fara a ofensa pe nimeni, jurnalist si cititori, consturctia dv remarcabil de abila, operand inteligent cu principii etice si fapte citabila infavoarea unei atitudini - asumate alta data, in particular - convinge un procent majoritar dintre cititori. nu si acea minoritate care sesizeaza mecanismul. imi refiz gafa contraproductiva, lesne de demolat, ca articolul ilustreaza tocmai definitia manipulariii. 90% principii valabile si fapte citabile si recognoscibile si 10% indrumarea spre o anume pozitie. teleastii (dece nu se mai foloseste termenul?) denuntati de dv in articol sunt criticabili din mai multe pdv decat afirmati dv in defavoarea dlor. au, pentru cititorul din minoritatea din care fac parte, un singur lucru pozitiv. esential. combat tabara pe care o acuz si eu. denunta cu din pacate slab profesinism un rau pe care, daca nu esti dotat cuimunitate mentala la propaganda factice a c=acestei tabere distructive, ii devi suporter. va admir profesionismul, inclusiv politic. dar raman adversar. cu respectul cuvenit.

Sorin  •  30 octombrie 2017, 13:32

"Libertatea" asta de care vorbiti poarta, pentru mine, toate insemnele manipularii grosolane. Deformarea adevarului, mistificarea, linsajul, semanarea si canalizarea precisa a urii, minciuna directa, toate, limiteaza sever libertatea audientei de a-si forma o opinie corecta. E o "libertate" maligna, care ar trebui sanctionata capital de CNA.

QCD  •  30 octombrie 2017, 13:32

Sa povestesc un incident de asta vara. Dupa vacanta petrecuta in Romania, ne-am intors acolo unde locuim, adica in cele 4 zari. Pana la Otopeni am luat Expresul, nu trenul ci autobuzul 700 si ceva. Intr-o statie o batrana vioaie, bine legata care exact inainte sa urce, isi arunca sticla de plastic cu lejeritate fix intr-un strat de flori, in vazul tuturor. La inceput mama mea si noi i-am reprosat gestul pe un ton civilizat, apoi si alte persoane alaturandu-se. Femeia asta incepe sa fie agresiva si sa contreze pe toti si sa ne injure. Dupa o perioada de tacere, batrana aia vine la mama cu ochii injectati si cu dorinta evidenta de a o lovi si "pune la punct". In momentul ala am intervenit si eu si sotia si am indepartat-o. Ideea obsesiva pe care o tot repeta e ca "face ce vrea in tara ei nu ca voi <> care nu traiti aici" . O bucatica din Romania lor, a celor care stau "tunned" pe alte Antene, unde sorosist, tefelist, si tot soiul de termeni inventati de Badea &comp. sunt de fapt neo-stalinismele "elemente dusmanoase", "chiaburi" "instigatori" care trebuiau eliminati.

Robert  •  30 octombrie 2017, 13:34

Felicitari ! Sunt de acord cu analiza. Antena 3 parca traieste intr-o alta Romanie. Sunt parca dintr-un film SF. Au inventat Binomul, Sistemul, Securitatea, Sorosismul, Tinerii frumosi si liberi, Unitatile Militare ale Sistemului (Digi24, Hotnews, Ziare.com etc). Au o imaginatie demna de Isaac Asimov ori Jules Verne. Cred ca astia de la SRI si DNA se prapadesc de ras. Pacat de post, pacat de angajatii profesionisti si onesti ca sunt fortati sa propage obsesiile patronului ...

PP30  •  30 octombrie 2017, 13:35

ideea e ca daca te uiti doar la Antena 3, si doar la A3,si nu stii altceva..e normal sa iesi in strada pt A3 sau sa-i adori pe Gadea sau pe Badea,etc...adica,trebuie sa intelegem ca exista f multi oameni care doar asta stiu,si noi,cei care ne luam informatiile din mai multe medii (inclusiv online), trebuie sa-i acceptam pe ceilalti,si sa-i intelegem...ca invers,nici o sansa...e ca si cum ai incerca sa-l schimbi pe bunicul de 80 de ani...el nu se va mai schimba...apropo,sa stiti ca foarte multi oameni varstnici sunt "fani" A3...bravo Gadea,bravo Badea...va iubesc toti pensionarii...oare ce inseamna asta?

Razvan  •  30 octombrie 2017, 13:37

dl Tolontan, as vrea sa iti pastrezi aceasta pozitie belicoasa si cand esti invitat in studiou. Am vazut accidental zilele trecute prestatia ta (jalnica...as spune) in fata aceluiasi "duo formidabil", cand ai fost invitat sa dezbati cazul Hexifarma. Ai dat din colt in colt, ti-ai cerut scuze la nesfarsit, i-ai asigurat de respectul si uneori de naivitatea ta, nu ti-ai aparat pozitia in niciun fel. Ma intrebam la un moment dat...ce cautai in acel studiou, daca nu aveai nimic de spus! Era ca in bancul cu calul dus la targ sa fie facut de rusine! Sunt curios cum vei reactiona acum, pentru ca , fara indoiala, cei 2 vor arunca cu spume si insinuari asupra ta...vedem!

banks  •  30 octombrie 2017, 13:40

@Catalin, am sa respect opiniile celor de la antena 3 atunci cand vor fi simple si diverse opinii. Numai ca acolo numai de "opinii" nu e vorba atat timp cat se actioneaza concertat si intr-o directie precisa. Si fara scrupule. Daca ce fac ei se cheama "exprimare de opinii", atunci cum se defineste manipularea ?

ManX  •  30 octombrie 2017, 13:45

Eu unu' a trebuit sa cumpar alt televizor pentru ca atunci când vin în România sa pot sa vad alte programe. Tatal si sora mea sunt agatati pur si simplu de televizor la emisiunile de pe A3. Au o putere de manipulare foarte bine studiata cei de la A3 pe subiecte foarte bine alese.Cine a putut sa-i gaseasca,sa-i instruiasca si sa faca o echipa atât de "competenta si de redutabila" ar trebui sa fie selectionerul Nationalei de fotbal a României pentru ca are ochi în a descoperii talente.[ ”Nu vă place Antena 3? Foarte bine. V-ați câștigat dreptul la telecomandă. Dar nu călcați în picioare cealaltă parte de Românie!”, se adresa acum un an și jumătate Carmen Avram celor care atacă postul. E corect! ] NU este corect. In cazul asta ei au dreptul sa striveasca linistiti cealalta parte a României.Pentru a fi informat si a avea argumente ca sa-i combati trebuie sa-i suporti si sa le vezi emisiunile. "Prea multa democratie omoara democratia" Se potriveste perfect în aceasta situatie. Altfel o sa avem un alt Dan Diaconescu viitor posibil presedinte.

PP30  •  30 octombrie 2017, 13:48

@Razvan: domnul Tolontan e jurnalist,si e obligat prin meseria lui sa nu se arunce repede intr-o lupta cu cineva si sa aduca acuzatii neprobate,e obligat sa se apere doar pe lucruri adevarate,si nu pe falsuri,suspiciuni,etc...nu are voie sa fie subiectiv,trebuie sa se bazeze doar pe fapte reale cand spune ceva,si asa mai departe...asa ca toti cei care il atacati pe domnul Tolontan,ganditi-va la asta...dupa parerea mea,domnul Tolontan e unul dintre cei mai buni jurnalisti din Romania...

ion ion  •  30 octombrie 2017, 13:48

tolo, e laudabil ce incerci dar stii ca daca ii spui unui intolerant ca e intolerant el nu devine nici tolerant si nici politicos mai ales ca acolo e si efectul de latrat in grup, iar de ironii gadea nu pare in stare si pe badea nu il mai tin franele; asadar te poti astepta ca intr-o zi astia sa te razbeasca (daca nu ai deja vreun preaviz pe drum)

Drow  •  30 octombrie 2017, 13:48

Asa cum Gadea si Badea accentueaza porcariile din reportaje, asa le minimalizezi tu. Niste porcarii devin "erori". Eroare e sa tarfelesti niste oameni (inca) nevinovati? Cat despre imaginea de coruptie... pana la urma CATI condamnati chiar avem pentru fapte de coruptie? sunt ei asa multi? sunt mai mult ca in alte tari? De ce sa existe propaganda anti-Romania? ca sa fim in continuare in afara Schengen? ca romanii din afara tarii sa aiba in continuare creierele spalate si sa voteze dreapta, si la alegerile de acolo, locale, si la cele parlamentare si prezidentiale din Romania? Dar nu, hai sa minimalizam evidente. Hai sa facem jocul baietilor destepti. Si dupa aia te miri cand (pe buna dreptate sau nu), lumea te considera trompeta serviciilor.

Manu  •  30 octombrie 2017, 13:48

Cine se uita la a3 nu a trecut de stadiul ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Constantin Berghiu  •  30 octombrie 2017, 13:48

Comentariile unui biet slujbas la ordin.

Cristian Stancovici  •  30 octombrie 2017, 13:49

De acord cu Mircea. Soros, nu intimplator, a fost acuzat de guvernele Ungariei si Israelului de incercare de destabilizare prin intermediul ONG-urilor sponsorate de el...Oare se incadreaza si ei la "ridicoli"? Si daca vrei sa te implici in acest subiect, intr-un mod impartial, ar trebui sa publici totusi si interviul dat de Soros in 1996, interviu in care a recunoscut ca a colaborat cu nazistii si ca n-are regrete c-a facut-o, a facut ce-a trebuit ca sa "supravietuiasca", asa cum ne-a explicat el...desi din cauza lui au fost trimisi in lagarele de concentrare multi oameni. Tolo, nu te acuz de nimic, sincer, dar daca vrei sa dezbati subiectul, fa-o intr-un mod obiectiv, asa cum ne-ai obisuit sa o faci.....

Pupincuristii  •  30 octombrie 2017, 13:52

@ Ge0x - Nu v-a invatat la sedintele de partid ce inseamna societate civila? Normal ca nu, ar fi insemnat sa va desteptati. Ce nu intelegi tu e ca locurile de munca, autostrazile, etc nu sunt disponibile din cauza politicii proaste (citeste facuta in folosul lor) aplicate de cei pe care ii apara cei doi saltimbanci. In plus, ei incearca sa te faca (cu succes vad) sa crezi ca totul e roz, sa stam cuminti in prostie si sa acceptam toate "belinariile". Din pacate, reusesc asta cu multi oameni din cauza lipsei de informative / cultura, etc.

Lucian  •  30 octombrie 2017, 13:53

E D3 ajuns sa vezi fata lui badea! Atâta ura degaja! Atâta prostie? ! Am văzut ca si dcnews ii promovează sora! Mare scriitoare și asta! Ăștia deja se considera doctii României, needucate! Bai da e mar3 România asta , needucața! Asta-i problema! Gâdea mai are o urma de normalitate in privire, una mică de tot! Dar de când am vazu5 ca apar tandem, la emisiune, fără pase cum zic ei, parca s-au prostit D3 tot, sa7 badea îl șantajează: ori cu tine și apoi eu singur ori de loc! Dar uitați-va la fata lui badea! Ce involuției are omul asta! Câta prostie pe fata lui și in gura lui!

Cristian  •  30 octombrie 2017, 13:55

Bravo Tolo, ai scris perfect! Si fara atac la persoana, ceea ce îi creste si mai mult valoarea articolului Nimeni n-ar vrea sa asiste la un schimb de injuraturi intre posturile tv.

Observ  •  30 octombrie 2017, 13:58

Tolo, cu regret iti spun, ai ramas un basist notoriu indiferent de emisiunile postului tv ce apartine patronului tau!

Vanda Violet  •  30 octombrie 2017, 14:07

iata filmul care a provocat indignarea ***, in versiune franceza si germana: https://www.arte.tv/fr/videos/071436-007-A/arte-regards/ https://www.arte.tv/de/videos/071436-007-A/re-die-unbestechliche-von-bukarest/

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Tendentios  •  30 octombrie 2017, 14:12

O sa vad vreodata un material al dvs, la fel de tendentios si inclinat intr-o singura parte, precum acesta, pentru cei normali? Pentru cei 3.000.000? Pentru cei "ne-altfel"? Pana atunci, dati-ne voie sa credem ca astfel de materiale se inscriu intr-un calendar, bine pus la punct, de "lucrare" la mentalul public.

Argeseanu  •  30 octombrie 2017, 14:14

Tolontane, chiar credeam ca ai ceva in cap. Nu-i nimic, scuze, am vrut sa spun ca nu face nimic. Tu chiar nu vezi mai departe de cativa metri, ori este ceata in jurul tau si esti ratacit.

Adrian  •  30 octombrie 2017, 14:18

Am uitat ca mai exista si Romania...

YURI  •  30 octombrie 2017, 14:24

GADEA SI BADEA niste ""***""*** DE CARE NICI MACAR NU POTI SA RAZI!!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Argeseanu  •  30 octombrie 2017, 14:25

Pentru Un Oarecare Cand scrii "leam" o singura data, mai treaca-mearga, e o scapare. La repetare nu mai ai nicio scuza. Mai pune mana pe carte.

un anonim  •  30 octombrie 2017, 14:28

nimeni nu manipuleaza, totul e corect, numai noi jucam un meci cu ue pe care mereu si mereu il pierdem, adica ramanem tot saraci chiar si cu atata anticoruptie. eu ca si fan al stiintei simteam profund ca romania de azi condusa de sistem seamana izbitor de mult cu u craiova lui netoiu in meciurile cu dinamo. in spiritul asta de corectitudine promovat cu atata intensitate de voi, ma macina frustrarea, umilinta si lipsa de speranta. poate eram eu de vina, poate ca aia 38 % de saracani ai romaniei sunt niste neadaptati si dau vina pe manipulare pt saracia lor. nu stiu, poate e vina noastra. dar vezi tu? m am linistit pt ca sa ti spun un secret, chiar daca diavolul e destept, in final Dumnezeu e cinic si asta face toti banii. in 10 ani au plecat 4 milioane. acum sunt 6 mil de angajati, din care 2 mil de bugetari. totul se rezuma asadar la 4 milioane. daca in 10 ani au plecat 4 mil, mult nu mai e pana se aprinde becu rosu de avarie. si cand te gandesti ca am ajuns aici crezand ca lumea spre care mergem e chiar corecta si nu manipuleaza, iar rusii e aia rai. asa i ca i cinic?

laur  •  30 octombrie 2017, 14:41

Nu stiu ce mai spune Gadea si Badea .Oamenii normali care i-au urmarit o singura data si-au dat seama de caracterul si au scos Antena 3 din grila.Asta nu inseamna ca nu suntem afectati de manipularea facuta Dan Voiculescu prin Antena 3.Cu siguranta PSD -ul nu ar fi guvernat azi prin minciuna si promisiuni fara acoperire, daca Antena 3 nu ar fi obisnuit un procent important din votanti sa judece deformat realitatea.Si atunci faptul ca ma folosesc democratic de telecomanda neurmarind A3 , nu ma scuteste sa sufar din cauza manipularii si dezinformarii pe care acest post tv le practica si ale caror consecinte sunt intre altele si instalarea la putere in Romania a unui Partid ***, care foloseste A3 ca pe o portavoce .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Crimson Veritas  •  30 octombrie 2017, 14:42

1. Voi incercati sa vindeti Coruptia ca pe un brand de tara ... cand este de fapt o problema inerenta a oricarui regim economic la baza caruia stau transferurile de capital. Coruptia este o problema generalizata ... integrata in capitalism, la fel cum este pirateria in internet. Nu puteti avea una fara cealalta ... este un design flaw a unui sistem imperfect. 2. Voi incercati sa folositi acest fenomen global, inerent ... ca scuza pentru o campanie fara precedent in epoca post-Stalin ... de politie politica si economica, epurare politica si economica, subminare a drepturilor cetatenesti fundamentale, etc. 3. Absolut orice fapta de criminalitate economico-financiara ... o asimilati fenomenului Coruptiei ... desi infractiunile de Corputie plus cele asimilate, nu reprezinta decat 25% din spectrul criminalitatii economico-financiare. 4. Nu avem nici o problema cu lupa anti-Coruptie, atat timp cat se urmareste combaterea si diminuarea fenomenului propriuzis ... dar atat timp cat DNA-ul sta cu fundul pe dosarele de mare coruptie in care sunt implicate firme straine si reprezentantii unui anumit grup ... atunci este o mare problema vizavi de conceptul de 'lupta anti-coruptie'. In general orice forma de combatere a infractionalitatii trebuie sa respecte principiul proportionalitatii, nu putem accepta incalcarea unor drepturi fundamentale ... ale intregii societatii ... pentru un asa-zis scop ... de recuperare a unor prejudicii materiale. 5. Nu este vina A3 ... ca intr-un deceniu si jumate de existenta DNA-ul s-a decredibilizat in ochii opiniei publice, a facut un brand din abuz, a acuzat si hartuit sute de oameni nevinovati (vinovatiia fiind stabilita de o instanta judecaotreasca) ... si ca a promovat tot felul de sinistii gen Morar, Kovesi, Negulescu, Eva, Papici, Uncheselu, etc ... 6. Constatam ... ca fenomenul Coruptiei nu este combatut ... nu este diminuat ... nici de modul in care actioneaza aceasta institutie si nici de actuala legislatie penala ... deci din perspectiva noastra ... DNA-ul este o institutie care nu numai ca nu combate coruptia ... dar incurajeaza si promoveaza abuzurile de drept ... la o cota semnificativa ... incurajand acest modus operandi ... deci DNA-ul in actuala forma de operare ... voi de fapt incurajati si Coruptia si incalcarea drepturilor omului si cetateanului. 7. A3 nu este obligata sa fie toleranta ... la abuzurile pe care le comiteti sau le incurajati ... avem viziuni diferite de multe ori antitetice despre societate, administratie, democratie ... mi se pare corect ca un grup media ... sa sustina printre altele: respectarea valorilor democratice de catre toate institutile publice, si de catre toti subiectii, respectarea drepturilor civile, respectarea votului exprimat, respectarea legilor si Constitutiei Romaniei, respectarea suveranitatii Nationale, a tratatelor internationale, precum si buna practica de plata a impozitelor catre stat, de catre toate firmele atat romanesti (cat si straine) ... incluzand trurile concurente de media. 8. ONG-urile nu reprezinta societatea civila ... ci interesele celor care le finanteaza (o alta regula a capitalismului ... pe care ma simt prost ... sa ti-o explic ca la clasa 4-a) ... nu este vina A3 ... ca traseele de finantare ale acestor ONG-uri duc catre miliardarul George Soros ... exista si desigur posibilitatea ... ca d-l Soros sa finanteze aceste ONG-uri pur dezinteresat ... pentru ca dezinteresul finaciar ... sta de fapt la baza capitalismului ... si a tuturor miliardarilor si milionarilor din lume ... aha! Din pacate pt. tine nu dialoghezi numai cu #rezisti deci ... fo! 8. D-l Soros ... este acuzat de astfel de finantari, interese, inceracri de a rasturna guverne, administratii, voturi ... in multiple tari din Europa ... incluzand Ungaria si Israel, trarile de bastina ... Romania nu este obiectul unui complot global (asa cum incerci sa ridiculizezi) ... ci parte dintr-un strategie cp continentala a unei anumite familii politice si de business...9. Ca ziarist ... sa vii tu si sa nu dai 2 bani pe suveranitatea tarii din care provii, sa nu vezi nici o problema cand un miliardar de carton ... vine si finanteaza ONG-uri si fundatii ... cu o agenda de a rasturna un vot democratic ... pierdut CLAR ... sa nu ai nici o proble cu anumite ambasate ... care se ameste in afacerile interne si incalca orice regula a diplomatiei mondiale ... in paralale ... cu faptul ... ca intr-o tara 'asa de Corupta' cu crezi ca este Romania ... nici una din firmelele acelor ambsade nu face obiectul nici unei anchete penale ... inca o data ... cred ca ne confunzi ... nu toti avem creierul spalat. 10. Noi nu suntem 2 categorii egale ... din nou faci confuzii ... voi #rezistii ... sunteti doar o minoritate agresiva, care aveti niste principii defecte si o morala viciata ... cu argumente penibile ... si pe care nu aveti capacitatea sa vi le impuneti prin institutile de dezbatere si decizie ... si atunci vi le impuneti prin manifestari infractionale in strada, sau prin anumite institutii mafiote ... gen DNA ... para-democratice ... si in afara mecanismelor de raspundere profesionala! Mitingul A3 ... nu mai tin minte exact ... dar cred ca a fost autorizat ... si a avut ca scop apararea unui principiu fundamental ... 'libertatea presei' ... mitingurile #rezist ... nu numai ca nu sunt autorizate, nu au organizator, traseu, interval orar ... dar promoveaza niste valori infractionale, contin indemnuri la abuz, la savarsirea de infractiuni, la incalcarea ordiunii demorcatice, la incalcarea drepturilor fundamentale, incalcarea liberatii, prezumptiei de nevinovatie a anumitor persoane, copii sunt abuzati, fiind folositi ca recuzita de protest, se blocheaza circulatia, se lipesc izmenele murdare ale rezistilor pe institutii publice, sunt afectate activitatea unor institutii ... in speta Guvernul Romanei ... CCR ... sunteti intr-un permanent ... delir infractional ... pe care il vopsiti ca 'libertate de exprimare'. ZERO toleranta *** ... si ... la puscarie! ...:))

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

vio  •  30 octombrie 2017, 14:43

Daca nu ma insel , *** tolontan mananca bani de la intact/ trust . Bravos dati=i mai departe ca sa manance si *** ! HA, HA, HA !!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Florea  •  30 octombrie 2017, 14:51

Toti faceti propaganda, tu pt Soros, A3 pentru stapanii lor, pentru care e convenabil sa-l demonizeze pe soros.. Cat despre trump, vedeti ca incep sa iasa lucruri la iveala, toti au ras de el cand le-a spus, dar unele se adeveresc

oy  •  30 octombrie 2017, 15:08

@Cătălin Tolontan: Am vazut emisiunile si am sesizat afirmatiile. Mai voalate decat as fi vrut eu, dar am inteles de ce e nevoie sa nu injuri atunci cand te contrezi cu Badea si Gadea: iese mai usor in evidenta comportamentul lor. Am vazut si cum te-au linsat, de mai multe ori. I'm watching you! ;)

LIVIU DUMITRU  •  30 octombrie 2017, 15:15

Ce ''maimute'', astea nu-s maimute, ***, priviti-le fetele teatrale, studiate, stupide. Nu, nu-s maimute, maimutele sunt animalute simpatice , stau in ''banca'' lor ,nu manipuleaza pe nimeni pentru 2 portocale ...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  30 octombrie 2017, 15:16

@LIVIU DUMITRU: nu mai numiti, va rog, maimute niste oameni. Comparatia e cu procesul si cu fenomenul fanatic al separarii. Scrie clar in articol.

Ganditorul  •  30 octombrie 2017, 15:19

Habar nu avem cat rau face A3 in peisajul media de la noi... E intretinuta o stare care din pacate nu aduce nimic bun, nu conduce la progres. Ma amuz cand il critica pe Ponta, cat acum cateva luni nu stiau cum sa-i linga picioarele, cum il jigneau pe Iohannis spunand ca a vandut copii... Niste tonomate care vorbesc despre justitie dar care nu vor sa inteleaga ca Voiculescu a primit exact ce merita, altfel ar fi avut o sentinta favorabila de la CEDO si/sau Curtea Europeană de Justiţie in cazul in care justitia din Romania l-ar fi condamnat de nedrept...

Maxentiu  •  30 octombrie 2017, 15:23

N-am urmarit emisiunea respectiva si pot sa-mi imaginez exagerarile si manipularile la care exceleaza de regula Gidea si Badea. DAR e o dovada de superficialitate sau chiar de rea-credinta sa expediati tezele celor doi ca nefondate. Ca orice manipulari, ele pleaca de la cel putin doi simburi de adevar, si anume: 1. Exista grupuri de interese care urmaresc destabilizarea Romaniei (nu distrugerea ei, ci doar perpetuarea unui climat de instabilitate care sa subrezeasca puterea de negociere a statului roman cu companiile si cu guvernele straine, de exemplu). 2. "Presa internationala" nu e un cavaler fara prihana asa cum ni-l prezentati dvs., e si el un univers complex de interese financiare, politice, de idiosincrasii ideologice, de surse subiective si interesate. Lumea jurnalismului abunda in exemple de coruptie, "bias", materiale scrise la comanda, fake news sau documentari defectuoase, toate realizate sub marca marilor institutii de presa precum BBC, CNN etc. Daca aveti pretentia sa credem in butada "e adevarat pentru ca asa zice presa internationala", ma tem ca ati ramas in urma cu vreo 30 de ani.

Cătălin Tolontan  •  30 octombrie 2017, 15:24

@Maxentiu: inteleg ce spuneti si exista lucruri perfect adevarate in comentariul dvs. Eu nu am sustinut puritatea presei. Dar de la erorile, prostiile si, rarisim, reaua intentie a unor ziaristi straini, pana la complotul universal e un pas urias. Sa consideri ca prin ZDF si ARD vorbeste intentia dominatoare a Germaniei, iar dincolo de Al Jazeera se intrezareste, sincronizat, George Soros in burka mi se pare cam mult.

Cosmin  •  30 octombrie 2017, 15:52

Tolo admir curajul tau dar ar trebui sa fi mai vocal! Nu putem distruge o generatie de oameni acceptand atata manipulare in media. Trebuie sa intervi telefonic in emisiuni si sa spui ca asa nu se mai poate continua!

vasco  •  30 octombrie 2017, 15:54

Foarte interesant!Basescu nu a plecat nici un moment.E acolo si va spune:-Nu va uitati la Antene,ele mint! Si daca ,peste cativa ani,nu multi,multe din cele spuse de A3 se vor adeveri..ce vei mai zice?Nu doar A3 spune ca in tara noastra actioneaza multe ONG-uri,nu doar Soros.Dar nu veti cita niciodata acele surse ci doar unilateral A3 care dezinformeaza si manipuleaza grav,in opinia dvs. si a basistilor .Doar ca uitatndu-ne in jurul nostru,fara sa privim A3,vedem rezultatele actiunilor acelor interese oculte.Practic Romania a fost inclusa din nou in fostul imperiu habsburgic,s-au inlaturat efectele Trianonului fara sa ne dam seama,tiptil.tiptil.Nu a zis asta nici macar A3,dar e vizibil la o prima vedere,trebuie doar sa ai niste neuroni si o bruma de cunostinte de istorie.

spinoza  •  30 octombrie 2017, 15:59

*** O sa ma uit pe programele Antenelor cand o sa dea desene animate 24 din 24! Rusini nationale manipulate de un puscarias securist.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

altul  •  30 octombrie 2017, 16:04

Antena 3 este cea mai urmarita televiziune de stiri. Sa sustii ca Kovesi nu trebuie demisa dupa toate informatiile dezvaluite in uktimii ani trebuie sa fii ***. Antena 3 care este singura televiziune de stiri urmarita de romani, a arata un lucru elementar: televiziunile straine sustin coruptia celor care nu o destituie pe Kovesi. Asta a fot scopul acelor reportaje sa ii minta pe germani si pe francezi ca Kovesi nu face politie politica.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează