Aranjament pesedist al Primăriei cu banii bucureștenilor: Oprescu + Firea = 4,7 mil. euro pentru echipa de baschet Steaua

Cel care decide cum se cheltuiesc banii este marele fost baschetbalist Virgil Stănescu, apropiat atât de Victor Ponta, cât și de administratorii PSD din sport

joi, 2 noiembrie 2017, 12:49

UPDATE: Virgil Stănescu vine cu propria versiune asupra asocierii. Textul integral e la finalul articolului. Interesant e că el vorbește când de un club comun, CSM-Steaua, când de Steaua. Ca în această frază: ”CSM plătește în mod direct jucătorii de baschet și colectivul tehnic (antrenori, preparatori etc) legimitați la Steaua București”.

UPDATE: Primăria răspunde în cazul asocierii CSM – CSA: „Echipa a avut performanțe notabile: locul 4, 3, 2 și calificări în cupele europene”. Detalii AICI!

UPDATE: Corpul de Control al Primăriei a ajuns azi la CSM București, după articolul Gazetei. ”Au cerut protocolul în trei în original: CSM – Steaua – clubul lui Virgil Stănescu și, deocamdată, nu l-au găsit. Îl mai caută”, a relatat un angajat al clubului. 

Colegul meu Răzvan Luțac a publicat azi documente care arată cum, sub mandatul lui Sorin Oprescu, Primăria Capitalei a plătit, în 2013-2017, 2 milioane de euro clubului privat de baschet Atletic.

Gabi Firea a prelungit înțelegerea pe 2017-2020 și a mărit suma anuală, ea oferind încă 2,7 milioane peste ce a plătit deja Oprescu.

Destinatarul final ar fi fost CSA Steaua, secția de baschet a Armatei.

Dar beneficiarii au fost, de fapt, clubul privat, Atletic, și fondatorul său, marele fost baschetbalist Virgil Stănescu, prieten și coleg cu Victor Ponta într-o echipă de amatori. Stănescu a manageriat banii.

900.000 de euro pe an este suma pe care a supralicitat-o administrația Firea pentru CSA Steaua

500.000 de euro pe an a plătit Sorin Oprescu unui club fără nicio legătură cu Primăria

Departamentul Juridic al Primăriei nu și-a dat avizul. Vă dați seama ce asociere e aceasta dacă un departament juridic care i-ar licenția pe Butch Cassidy și Sundance Kid a refuzat să riște semnătura!

Iar primăria Gabrielei Firea a prelungit înțelegerea cu CSA Steaua până în 2020. În plus, aproape a dublat suma anuală!

Explicația Gabrielei Szabo, șefa clubului sportiv din Primărie, a fost aceea că ea a eliminat clubul privat și a dat direct banii către CSA Steaua, care e tot un club public.

Dar nu asta contează!

Întrebarea fundamentală la care nu răspunde nimeni dintre cei implicați este: care este utilitatea pentru bucureșteni?

După logica actualei administrații, expusă de Gabi Szabo, și dacă mergeau banii bucureștenilor la Tarom sau la Ambasada României din Tunis era în regulă, că și ele sunt instituții publice.

Cazul este uluitor prin felul inconștient în care a fost încropit sub Oprescu și preluat, cu mărirea sumei, sub Firea.

Documentele prezentate de ziar sunt clare: cetățenii au dat din buzunar 500.000 de euro pe an, iar acum suma a crescut la 900.000 pe an, un soi de taxă pentru amicii PSD din sport.

Să privim problema transpartinic.

Ministrul PD-L Monica Ridzi face închisoare de peste trei ani pentru cheltuirea infracțională a 600.000 de euro din bugetul MTS. Recent, prima instanță a decis să fie eliberată. Foarte bine, așa cum i-au decis condamnarea, judecătorii au competența să-i poată hotărî și eliberarea condiționată!

Ministrul PD-L Elena Udrea a fost condamnată în primă instanță pentru 2,4 milioane de euro. Decizia nu e definitivă.

Am dat aceste exemple, ambele pornite de la investigații ale Gazetei, ca să ne lămurim că nu ne interesează culoarea politică a celor despre care scriem.

Povestea cu banii publici către clubul condus de Virgil Stănescu nu e un atac la PSD, după cum investigațiile ”2 Mai” sau ”Gala Bute” n-au fost atacuri la PD-L.

Cum e posibil ca o primărie să dea 4,7 milioane de euro unui club care nu-i aparține?!

Că CSM București a ajuns cea mai bogată grupare a țării e dreptul aleșilor locali să voteze asta, deși și aici vorbim despre o risipă nepermisă dacă ținem cont de problemele presante ale orașului.

Dar ca să paseze CSM București mai departe pe la spate un buget de aproape 1 milion de euro pe an, după ce și-a desființat propria echipă de baschet!, acest lucru este unic.

Are mandat de la cetățeni Gabi Firea să finanțeze Steaua? Ea însăși a alcătuit expunerea de motive pentru prelungirea și mărirea asocierii.

De ce să nu le ajute și pe Dinamo, și pe Rapid, care se zbat în Liga a doua? Tot acolo era și Steaua înainte de a lua, culmea!, locul lui CSM.

Și, mergând mai departe, de ce oferă Primăria bani doar la baschet la Steaua și nu și către secțiile de gimnastică și de canotaj ale aceluiași club? Sau ale clubului Olimpia, de pildă?

Cea mai bună dovadă că asistăm la o echilibristică financiară e cât de puțin putem afla în legătură cu felul în care sunt cheltuite mai departe aceste milioane de euro.

Ce se întâmplă cu banii bucureștenilor nu ne pot spune nici Primăria Capitalei și nici Ministerul Apărării.

Pentru că înțelegerea e astfel făcută încât managementul e al clubului privat Atletic.

Magic.

 

Dreptul la replică al lui Virgil Stănescu:

 

Consider că articolul citat include interpretări personale, nesusținute și părtinitoare ale autorului care afectează imaginea mea publică. Pornind de la prietenia mea cu Victor Ponta, de la buna colaborare cu Gabriela Szabo, de la faptul că am jucat la echipa lui Sebastian Ghiță și altele, se încearcă dovedirea existenței unei rețele politice coordonate de PSD, prin intermediul căreia ”s-au direcționat spre Steaua” banii bucureștenilor, cu sprijinul meu.

Vă reamintesc că fiecare individ, inclusiv eu, beneficiază de dreptul constituțional la demnitate, onoare şi la propria imagine, iar libertatea de exprimare a altora (mai ales a jurnaliștilor) nu poate atenta la acestea fără consecințe legale.

Mai jos sunt observațiile mele cu privire la informațiile notate în articol:

Sunt Virgil Stănescu și #CredInSport. Am avut o carieră frumoasă ca jucător, sunt licentiat in Management în Statele Unite ale Americii, dețin o diploma de master în Integrare Economică Europeană și am fost acceptat recent la Northumbria University (UK) (top 1% business schools din lume), pentru un master în Management si Leadership, iar din 2013 coordonez un proiect de succes, al cărui fiecare pas a trecut prin votul Consiliului General al Capitalei. Un parteneriat total transparent, între două structuri puternice, care au decis că este nevoie să se unească pentru a oferi sustenabilitate baschetului bucureștean. Baschet Club Atletic nu a făcut decât să sprijine și să muncească pentru dezvoltarea CSM Steaua București EximBank, din 2013 încoace, fără a folosi banii publici.

Vă mulțumesc pentru acordarea Dreptului la Replică,

Virgil Stănescu,

Președinte Club Sportiv Baschet Atletic București

 

Comentarii (68)Adaugă comentariu

Vlad  •  2 noiembrie 2017, 13:03

RUSINE!!!! Demisia!!! Si Szabo si Firea!!! Ar trebui facute praf in presa.... Szabo chemata la emisiuni, singura, si bombardata cu intrebari, sa vedeti cum se topeste si aflam toate subterfugiile.... Situatia devine insuportabila!!! Iar bucurestenii o simt de doua ori mai grav ca restul tarii...

Cătălin Tolontan  •  2 noiembrie 2017, 13:04

@Vlad: in toata tara sunt probleme. Din pacate nu sunt bucurestenii campionii problemelor. Dar, intr-adevar, este uluitor cum se arunca banii in conditiile in care nu s-a investit nimic in infrastructura orasului si deficientele sunt tot mai mari.

SAG  •  2 noiembrie 2017, 13:08

Se pare ca in spatele acestor finantari dubioase s-a infiintat si sectia fotbal CSASteaua in liga a 4-a.... Urmeaza sa aflam cat de curand sumele alocate si sectiei de fotbal, adica risipa sa fie si mai mare.....Nu mai vorbim si despre faptul ca au fost inscrise in competitia Liga 4 echipele CSA Steaua, Academia Rapid, SC FC Dinamo si Carmen, cu incalcarea art.54 din Statutul FRF. Inscrierea in competitii a unor formatii, prin hotararea Comitetului Executiv, este de asemenea lovita de nulitate.

geo  •  2 noiembrie 2017, 13:10

Poate imi explica cineva ...Primariile unor municipii din tara astepta luni de zile puncte de vedere din partea Consiliului Concurentei pentru a putea da bani la sport, pe noua lege a finantarii sportului, iar unele nu primesc raspuns favorabil, si Primaria Municipiului Bucuresti da sume imense de bani unor cluburi private. Ca sa nu mai vorbim de alocarea extrem de mare pentru CSM. Curtea de Conturi chiar nu verifica toate aceste cheltuieli ?

Donald  •  2 noiembrie 2017, 13:14

dupa "investigatia" elenei udrea cine mai are incredere in "investigatiile" dlui tolontan?!?

Cătălin Tolontan  •  2 noiembrie 2017, 13:15

@Donald: puteti fi fan al Elenei Udrea, dar deciziile judecatoresti trebuie respectate de toata lumea. In al doilea rand, intelegem ca sunteti de acord ca din banii furati de la dvs sa fie finantate firme ale angajatilor ministerului. Noi nu suntem. Iar asta au recunoscut-o in instanta cei care au luat banii.

Șerban  •  2 noiembrie 2017, 13:26

Afirmați că sunteți imparțial! Adică și PSD nu numai PD-L (PNL sau PMP). Chiar sunteți imparțial?! Păi chestia cu PMB și echipa de baschet are acoperire legală, că dacă nu avea nu se mai chinuiau DNA &.comp (ambasadele?) de câțiva ani să-l bage la pușcărie pe Oprescu cu „flagrantul” care uite că n-a fost, cum ne-a zis chiar koveși. Pot înțelege că vreți să vă mâncați o pâine, dar nu vă e teamă că s-ar pute a să vă pice greu? Văd că deja există un vlad pe care l-ați convins - să vă fie de bine! Eu aștept următoarele alegeri și, din câte trăiesc, voi vota PSD. Ce-a a făcut Băsescu sau Videanu sau Halaicu sau Lis? Dacă dvs. nu aveți timp să-mi răspundeți, poate ne postează un răspuns „revoluționarul” vlad.

Cătălin Tolontan  •  2 noiembrie 2017, 13:27

@Serban: Va satisface sa vi se foloseasca banii cu alt scop decat i-ati dat daca exista ”acoperire legala”? Plus ca nu stim cata acoperire legala a fost de vreme ce serviciul juridic nu a parafat asocierea.

acelas  •  2 noiembrie 2017, 13:30

off-topic singura "chestie" care se leaga in ce a spus MM Stoica la zis-a dinamovistilor ca s-au uitat la meciul cu Leipzig, este numele propriu Leipzig si Lipscani (cu tot cu pub-urile de acolo) care sunt unul si acelasi lucru (in limbi diferite). Subcobstientul le-a jucat feste dinamovistilor si i-a devoalat ..

marian  •  2 noiembrie 2017, 13:42

Domnule Tolontan, este evidenta grija dvs. pentru banii Capitalei. Bravo, e bine asa. Pe de alta parte ma astept ca dvs. sa va depasiti interesul accentuat si limitat in acelasi timp pentru PSD si Gabriela Firea, atat timp cat in liga nationala de baschet evolueaza mai multe echipe "municipale", fapt care ma face sa cred ca veti continua investigatia inceputa astazi si la niste cluburi neatinse de PSD-ism (?). Oricum, subiectul abordat de dvs. astazi era cunoscut opiniei publice inca de la inceputul acestui parteneriat, adica din vara anului 2013. Sigur, dvs. ca jurnalist aveti tot dreptul sa comentati asupra oportunitatii cheltuirii sumei de 4,7 milioane euro, dar pe mine, in calitatea de contribuabil, m-ar interesa sa aflu daca acesti bani au fost corect administrati. Va intereseaza si pe vs. acest aspect, esential in cele din urma ?

Cătălin Tolontan  •  2 noiembrie 2017, 13:43

@marian: aveti dreptate, e important ca banii sa fie corect administrati. Si aici exista doua aspecte ale raspunsului: 1) Exista idei diferite daca ”corect administrat” inseamna sa dai banii din bugetul Bucurestiului pentru o echipa de baschet care nici macar nu e in curtea clubului orasului. 2) Sa presupunem ca am trecut de prima discutie. Din pacate nici noi, nici dvs nu putem afla daca sunt ”corect administrati” pentru ca, asa cum am scris in articol, administrarea e facuta de o entitate privata, care nu are nici o obligatie sa fie transparenta pentru felul in care foloseste banii veniti din buget.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Urod  •  2 noiembrie 2017, 13:53

@serban...să inteleg că Oprescu este baiat cinstit?!!!!..... Sa mai inteleg, ca esti multumit cu PSD-ul?!!!!.... Atunci, toate au o explicație, PSD-ul face ce face, pt ca se sprijina pe oameni ca tine...

denethor  •  2 noiembrie 2017, 13:54

pana la urma, e legal sau nu ce au facut ?

wew  •  2 noiembrie 2017, 13:59

V Stanescu v-a explicat ca are ctr cu Steaua,nu a trecut niciun ban prin clubul lui privat,eu am incredere in el,e singurul manager adevarat din sportul romanesc.Acest articol ***pun pariul ca urmatorul articol care va aparea se refera la sectia de fotbal....dar din pacate pt cioban aceasta sectie are sponsori si va functiona f bine pt ca are suporterii aproape...asa ca banii ciobanului nu isi au rostul. Presa are o mare ..mare vina pt tot ce s-a intamplat in tara asta.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Urod  •  2 noiembrie 2017, 14:05

Catalin, de cand s-a dat ordonanta cu cei 5% pentru sport, am spus ca este data pt "baietii destepți"....poti vedea postarile mele imediat de cum au dat-o.... daca nu la tine pe blog, vezi la Geambașu.... Au scos in fața, o cauza nobilă, iar in spate "baietii destepți", iși fac treaba.... Si daca sunt mulți ca @șerban, "baietii destepti" vor fi prezenti mereu.

acelas  •  2 noiembrie 2017, 14:13

@Serban. ok, asa e. aia enumerati de tine si care au fost tot timpul de la "dreapta", dreapta care a condus absolut tot timpul primaria generala a capitalei. Ale alora de la dreapta heruvimo-serafica (adica "intangibilii", de dna, cei care plutesc deasupra pamantului, si in general "deasupra" orice, fie el dna, lege, justitie, ei nu pot fi deferiti justitiei..., sunt heruvimici, plutesc, nu pot fi atinsi, dreapta e sacrosanta la noi, mai ceva ca mormantul lui tutankamon, e o impietate sa-i acuzi de ceva in toti acesti 27 de ani - desi adevaratul dezastru de acolo s-a facut - iar daca vreo "instanta" mai greseste si cheama in instanta pe cate unul la 10 ani, imediat de reabiliteaza apoi prin NUP sau lipsa de probe) deci a dreptei e "opera" sublima a capitalei de 27 ani (minus 1 an si cat?, de cand e Firea). Mai, mai, si nu i-a hacuit nimeni in toti acesti ani pe cei de dreapta, precum e Firea tocata zi-de-zi, ceas-de-ceas, fara absolut nicio exagerare! Unde era presa vilgilenta cand dreapta era la putere. I s-a dezvoltat brusc vigilenta cand in sfarsit a venit psd la Pmb? pe langa asta, in timpul "dreptei" chiar au "dormit" deliberat in bocanci, a pus batista pe tambal de infinite ori, la interes. Mie groaza sa ma gandesc ce ar fi iesit daca vreodata Firea ar fi fost, sau ar fi, prinsa pe plaje in tarile exotice, in timp ce Bucurestiul s-ar ingropa in nameti, precum pe vremea heruvimicului edil Videanu? Mama, mama, ce taraboi s-ar fi starnit, ar fi fost mancata de vie, era lumea buluc in victoriei, si nu s-ar fi incheiat fara demisie, asa s-a "incheiat" si cu videanu. Fara nicio exagerare, a dreptei este "opera" de dupa revolutie a bucurestiului cu "infrastructura" sa, cu inexistentele centuri, poduri, pasaje, pasarele, parcuri salubre, locuri de recreere... p.s. : oprescu nu e psd. Mosul *** incompetent nu a candidat ca psd si nu se poate spune asta, daca o facea nu ajungea niciodata la primarie. Bucurestenii au vrut cu orice chip non-psd. Si au avut. Abia de un an si ceva s-a schimbat. Pt asta merita hacuita Firea, pt perioada asta? Nu stiu de ce Catalin vrea sa lase cu tot dinadinsul senzatia ca ar fi manevrat de "altii", precum e marea majoritate a presei care o ataca 24/7 pe Firea si care e "***" ***, gen *** news, ziare.com, mediafax etc. Pacat e un titlu de glorie insa sa scrii in titlul articolului pesedisti, coruptie etc. Faci rating si te repliezi in fata acelora pe care se parea ca ii dezamagisei "putintel" cand numai ai "indraznit" sa scrii si ceea ce nu le era pe plac, asa "vag" cum ca corupti se poate intampla sa fie si numai de la psd, ori ca "nu toti" de la psd sunt corupti sau incompetenti. Dar vai, ce impietate savarsisei.. . Acum esti linistit, ti-ai revenit in grafic..

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  2 noiembrie 2017, 14:14

@acelas: nu am scris ”vag” despre coruptia partidelor de dreapta. Am scris ani de zile. In cazul Galei Bute, afacere a PD-L, am scris 6 ani. Si nu noi balansam, ci realitatea balanseaza, in sensul ca nu exista coruptia perfecta la un partid si ingeri la ceilalti.

Urod  •  2 noiembrie 2017, 14:15

@denothor....nu este important daca este legal.... Ei au grija sa-si facă legile in asa fel ca sa-și acopere h.....e, important daca este moral ce se intâmpla cu banii...... Iar acolo unde este implicat politicul, miroase urât de tot... Ma refer la noi in țară, ca in lumea civilizată este altfel.

7vezer  •  2 noiembrie 2017, 14:29

Campioana tarii la baschet feminin, echipa SEPSI SIC SFANTU GHEORGHE, a castigat in Cupa Europei cu 22 de puncte !! Sepsi-SIC–Energa Torun(Polonia) 71–49 (13–12, 27–14, 16–15, 15–8).Bravo fetelor,succes in continuare !!

jabar  •  2 noiembrie 2017, 14:47

Eu am o singura problema. De unde pana unde a fost Virgil Stanescu mare baschetbalist? Poate inalt, poate bine platit ca rezerva prin echipe de mana a doua din campionate mai bogate, dar mare jucator nu a fost niciodata. Dvs l-ati vazut jucand?

Danny  •  2 noiembrie 2017, 14:51

"Cătălin Tolontan • 2 noiembrie 2017, 13:43 @marian: aveti dreptate, e important ca banii sa fie corect administrati. Si aici exista doua aspecte ale raspunsului: 1) Exista idei diferite daca ”corect administrat” inseamna sa dai banii din bugetul Bucurestiului pentru o echipa de baschet care nici macar nu e in curtea clubului orasului. 2) Sa presupunem ca am trecut de prima discutie. Din pacate nici noi, nici dvs nu putem afla daca sunt ”corect administrati” pentru ca, asa cum am scris in articol, administrarea e facuta de o entitate privata, care nu are nici o obligatie sa fie transparenta pentru felul in care foloseste banii veniti din buget." Administrarea Banilor ? care bani ? noi nu avem bani ... noi suntem saraci ... nu avem spitale scoli .. deci ce bani sunt de administrat in sport ? vrea statul sa faca ceva ? sa faca scoli spitale .. sa dea pensi .. si daca vor ei si sport .. sa faca sali stadioane infrastructura ...sunt fan fotbal .. dar nu imi convine ca statul din banii nostri "care nu-i avem" sa plateasca salariul lui chipciu ..

marc  •  2 noiembrie 2017, 14:59

„Marele fost baschetbalist virgil stănescu”???? Ăsta da jurnalism. Mai dăunăzi plângeai că, aoleu, rămân românii fără presă. Care presă? Asta?

Mihai Badea  •  2 noiembrie 2017, 15:07

Din păcate, nu avem priorități clare stabilite la nivelul societății. În mod normal, ar trebui să se cheltuiască oricât este necesar pentru ca fiecare cetățean să beneficieze de șanse maxime la viață/sănătate, în măsura permisă de tehnologiile și cunoștințele actuale. Nu este cazul. Fără îndoială că și celelalte domenii ale societății sunt importante, dar nu poate exista coeziune la nivelul societății dacă nu se ia în serios sănătatea fiecăruia dintre noi.

alt serban  •  2 noiembrie 2017, 15:23

Szabo s-a pierdut cu Firea. Nu credeam ca Bucurestiul poate fi mai prost guvernat decat in perioada primarului Oprescu. Iata ca se poate...

Florea  •  2 noiembrie 2017, 15:30

Cainii latra, ursul trece. Uitati-va cati apologeti printre comentatorii de aici, chiar si in cazul unui caz atat de flagrant. N-avem nicio sansa sa ne indreptam, vi se pare ca lucrurile stau mai bine acum decat in timpul guvernarii pdl, din punct de vedere al folosirii banului public? Mie mi se pare ca nu, si sunt convins ca nu stim tot ce se intampla. Iar daca lucrurile s-au inrautatit, la ce folos atatea articole si investigatii si condamnari?

Cosmo  •  2 noiembrie 2017, 15:30

Și când vedeți toate chestiile astea, numai câteva pe care le-am citit eu mai recent aici sau la maria Andrieș, nu mergeți călare pe ei sa va dea socoteala? Că în fond, înainte de a fi jurnaliști sunteți cetățeni ai orașului, plătitorii impozitelor percepute și administrate de ei.

Bucurestean  •  2 noiembrie 2017, 15:35

Adevarul este ca Bucurestiul este un oras comparabil cu Zürich, Geneva, Oslo, Compenhaga sau Voluntari si nu ii lipseste absolut nimic. Foarte bine! Sa cheltuie toti banii pe baschet!

eu  •  2 noiembrie 2017, 16:12

Nu sunt vreun fan steaua...dar este CSM Steaua Eximbank. E un parteneriat legal. E echipa CSM-ului! In plus, Virgil se ocupa pentru ca el are know how-ul, e normal ca el sa fie in fruntea clubului. El e presedinte la CSA Steaua sectia baschet. Cei care vorbesc de rau calitatile de baschetbalist ale lui Virgil, nu au legatura cu sportul numit baschet. In plus, asa se intampla in toate orasele...sportul e finantat de primarie altfel at muri!! Si ca dovada ca nu s-a cheltuit nici un leu degeaba este faptul ca steaua a progresat an de an. Au pierdut finala anul trecut, investesc in jucatori, au parteneriate peste parteneriate cu mai multe companii si echipe de baschet de junior, oamenii chiar fac ceva cu banii!! asa ca nu inteleg problema. Bine, daca vreti sa dati in Ponta, e si normal...

Cătălin Tolontan  •  2 noiembrie 2017, 16:13

@eu: si vi se pare normal ca un sef al sectiei de baschet de la Steaua sa faca afaceri cu propria echipa privata cu sectia publica pe care o conduce? Nu este acesta un conflict de interese frapant?

Carol K  •  2 noiembrie 2017, 16:14

Banii publici n-au ce cauta in sportul profesionist,e atat de simplu.

Costel Tudor  •  2 noiembrie 2017, 16:19

Tolontane toata campania ta anti PSD , nu face altceva decat ca la viitoarele alegeri PSD sa castige cu cel putin 60% !

Tot Bucurestean  •  2 noiembrie 2017, 16:28

Completare. Si adevarul mai este ca Bucurestiul are un buget astronomic si nelimitat, de aceea banii nu sunt o problema pentru Primarie. Primarie care ii cheltuie pe tot felul de piese de teatru, teatru de papusi, statui la circ, decoratiuni de hartie, lumini, luminite, evenimente, concerte, biciclete si foarte multe lucruri care tin de divertismentul cetatenilor. Am o sugestie pentru dumneavoastra, domnule Tolontan. Faceti va rog eu frumos un reportaj in care sa ne relatati pe ce anume cheltuie banii cetatenilor celelalte primarii ale principalelor orase europene, daca si acolo bugetul alocat divertismentului este la fel de mare. Sunt si eu curios, poate ar trebui ca Primaria sa cheltuie 99% din bani numai pe evenimente, targuri, targulete, concerte, baschet, ping-pong, beculete si toate cele. Poate suntem noi prea inapoiati si in celelalte orase europene toate primariile cheltuie 100% din banii contribuabililor pe balonase si divertisment. Macar sa stim si noi si sa luam exemplu.

Vilcu  •  2 noiembrie 2017, 16:28

Ați răspuns unui domn mai devreme:"hotărârile judecătorești trebuiesc respectate",atunci de ce gsp-ul nu le respecta și numește FcFcsb = Steaua București.Rusine Tolontan.Esti fals ca om și jurnalist.Probabil esti vândut oierului.

eu  •  2 noiembrie 2017, 16:30

e sport amator...iar vorbesc romanii care se pricep la toate. baschetul nu e sport profesionist la noi in tara. Din bani publici sunt finantate toate sporturile la noi. Altfel, daca ar fi finantate din privat, nu ar mai exista sport, legea sponzorizarii la noi fiind o ineptie.

Vlad  •  2 noiembrie 2017, 16:35

Steaua a fuzionat cu CSM Bucuresti. Deci e si clubul primariei. Doar managementul e privat (Virgil). In alta ordine de idei, Dinamo baschet e in liga nationala (desi se zbate)

Gabi  •  2 noiembrie 2017, 16:36

S(t)at fara câini, asta e Romania !...

george Mandache  •  2 noiembrie 2017, 17:11

Felicitari d-nei Firea, este un lucru foarte bun ca se investesc bani in sport. Baschetul are nevoie de bani, Romania are nevoie de sport. Avem in sfarsit un primar care tine cu Bucurestiul si cu locuitorii lui.

El Cid  •  2 noiembrie 2017, 17:32

Fitile Doreleee???? Fitile afumate atît (***) tot atît "ımprăștii" Vulgului-Năuk, zici Doreleee, zii cu: Microsoft/EADS/ANRP(taman ce grațiosul Pricopsit fu' achitat-dosare instrumentate la-mishto) /Flotili/ Moștenirea Gojdu / Forumul Democratic German și ale sale rădăcini Imobiliare/Fondul Proprietatea - Gîttenshtein-prin CA/Fondul Forestier al României - fost, actual Schweinhoffer-pretenaș cu Salamul Săsesc..... Și cîte alte Tunuri... puse la fezandat.... PE CINE FRAIEREȘTI TOLONTĂTĂNELEE?????

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

serghei  •  2 noiembrie 2017, 17:45

Trebuie sa recunosc eficienta masinii de propaganda a PSD-ului. Ei stiu foarte bine care sunt cele 2 tipuri de romani care domina numeric societatea. Oamenii inculti, needucati si limitati intelectual si oamenii cu ceva minte, dar corupti din punct de vedere moral. Avem 2 mari influente psdiste in opinia publica. Omul prost si postacul cumpărat sa arunce cu mizerii binisor articulate.

gilos  •  2 noiembrie 2017, 17:46

Nu cumva aceste fapte se incadreaza clar la abuz in serviciu ? Nu cumva asta se incearca sa se dezincrimineze cu acele asa-zise legi ale justitiei, care leaga abuzul in serviciu de darea si luare de mita, tocmai pentru a se da liber la furat ? Cum sa mai suporti aceste *** care s-au vazut in fruntea tarii si nu mai stiu cum sa praduiasca ? Ca bucurestean, cine ma apara de abuzurile pe banda rulanta si risipa pe care le face conducerea primariei in frunte cu aceasta gabifirea ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

doilaunu  •  2 noiembrie 2017, 17:47

totusi... ce buget are Primaria capitalei daca isi poate permite sa dea o jumatate milion E pe an nu pentru tot sportul bucurestean, ci doar pentru un club de baschet!?

Petre  •  2 noiembrie 2017, 17:48

Interesant! In timp ce sectorul 6 se scufunda in mizerie si poluare, printre poluatori fiind si un "complex" sportiv ilegal (v-am rugat dle Tolontan sa investigati ce si cum cu terenurile armatei din DT130-134 au fost preluate si transformate), dl. Mutu (demn continuator al penalului Poters si al ascunsului Manescu) nu tace cand este vorba de smenuri cu tot felul de smecheri. Realizarile lui Mutu? Pai plimabti-va prin sector (eventual cu o butelie de Oxigen). Pai ia intrebati-o pe dna Firea de ce vrea sa schimbe PUZul sectorului 6? In fapt o mizerie a lui Poteras si Manescu ca sa puna in valoare terenurile smenuite de acestia. Oare unde "bate" madam? De fapt si domn dr. Oprescu a facut aceleasi mizerii de sustinere a mizerabililor Manescu si Poteras, distrugatorii sectorului, in intrprinderile lor ilegale.

Alexbibiricã  •  2 noiembrie 2017, 17:59

Stimã domnule Tolontan, vã multumesc din suflet !

oracolul din balcesti reloaded  •  2 noiembrie 2017, 18:06

Dar cine sunt *** din partea de jos a fotografiei? Sunt inruditi cu Shhaideh, sau nu? Episodul e doar o paralela la cel cu echipa de masini F1, de la Londra, din anii trecuti? E meritoriu ca ati declansat o ancheta la banii publici *** prin sport. Dar sunt multe semne de intrebare ramase. De exemplu, Mitica, azi, despre clubul de fotbal al militiei: "Ştiu tot! Dacă intră pe fir DNA-ul să vadă cum au scăpat de faliment, nu iau sub 15 ani de puşcărie". Minimum 20 de milioane de euro pierduti in acest caz, de stat. Cum de n-a intrat serios DNA-ul pana acum, desi sunt destule probe si gura lumii n-a tacut? Selectia anchetelor DNA se face in afara sferei militiei colaboratoare? Fara a implica generalii de carton? Si anchetele DNA asteapta pana apare ginerica Badea pe fir, cu 'argumente' juridice, pentru a nu putea fi contestata preluarea, iar clubul sa faca transferul de proprietate inainte de inculparea actualului patron perdant juridic si financiar? DNA trebuia de mult timp desfiintata.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Malone  •  2 noiembrie 2017, 18:14

Dacă Primăria poate da milioane pentru Catedrală (BOR o fi instituție publică?) fără ca presa să facă atâta scandal, de ce să nu dea și pentru alții? O biserică foarte foarte mare construită în curtea Parlamentului e mai utilă bucureștenilor? Că mie nu mi-e. Sau poate Dzeu e mai folositor decât baschetul...

viorel  •  2 noiembrie 2017, 18:21

O noua mizerie pe imaginea oricum compromisa a armatei roamane. daca au vazut ca le merge la baschet sa uneasca interesele ofiterasilor ce *** banul public cu cele ale politicienilor netoti, acum incearca si la fotbal. Crearea abuziva, ilegala si aberanta a FC Kaki CSA2017 este o noua compromitere a MApN si a armatei, care in loca sa se ocupe de temele legate de aparare, incearca din nou sa ocupe cu forta sectoare din sportul romanesc ***. La brutarie cu nemernicii! Uniformele kaki in cazarma nu in sportul romanesc!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Doru  •  2 noiembrie 2017, 18:24

Magic ... chiar asa! Ce tara e asta? Suntem saraci dar alocam bani in activitati fara rezultate. Cum totusi si-au permis fara avizul compartimentului juridic? Sunt curios cine va da socoteala pentru aceasta alocare "prieteneasca" (dar ***) de fonduri?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

miti  •  2 noiembrie 2017, 18:25

tolontane, de ce nu te revolți si când tu si ceilalți asa zișii ziariști , de la fițuica voastră,buna doar de împachetat ***, cum bine zicea daum, încălcați zilnic, de mai multe ori legea atribuindu-i clonei fcsb numele STEAUA, deși exista o sentinta definitiva care spune ca nu este asa?....cand veti voi insisi curati veti fi si credibili, pina atunci insa sunteti doar ipocriti si ***.....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dinu  •  2 noiembrie 2017, 18:45

1.@Serghei- foarte realist autoportretul!!! 2. Pe când articole și comentarii pur sportive în această publicație ”Gazeta sporturilor”, semnate de domnul Tolontal? Poate ar trebui să-și facă un alt ziar ...ceva în genul ”Incoruptibilul” sau ” Haiducul”, sau ”Justițiarul antisport”, sau ”Antibacterianul” ...orice altceva care să corespundă acestei campanii dezlănțuite de ceva ani (cel puțin 6 de când cu Gala Bute..) în GSp. 3. Apropo, obișnuiți să vă cereți scuze după articole defăimătoare care nu s-au confirmat??...Eu nu prea am văzut și cred că nu e cazul să le amintesc! După uni dintre postacii de aici , ar trebui ca în biata noastră țară să nu mai fie sport , dar niciun fel de mișcare sportivă , pentru că mor de foame muți săraci, că nu avem curățenie în sectorul 6, că nu sunt spitale...Este adevărat că ne confruntăm cu multe neajunsuri, dar fără sport o națiune este condamnată la moarte, la nimicirea tineretului și atunci degeaba ai spitale și curățenie în sectorul 6. O națiune fără mișcare sportivă e o națiune îmbătrânită prematur, ori tocmai asta vrea să scrie Tolontal & Co.. Dar deeee! E mai bine să fac pe detectivul decât .....

Alexbibiricã  •  2 noiembrie 2017, 18:48

Suporterii din Peluza Sud nu mai doresc să susţină trupa lui Dicã pe motiv că, pierzînd sigla, echipa nu mai e recunoscută ca fiind continuatoarea formaţiei unde au evoluat în trecut Lăcătuş, Boloni şi ceilalţi. Echipa de baschet însă chiar e într-o asemenea situaţie. După 1989, Baschet Club Steaua Bucureşti a fost primul club de baschet privatizat. După cîţiva ani a dat faliment, iar CSA Steaua a avut numai o grupă de tineret, sub numele de Clubul Sportiv Şcolar Steaua Bucureşti, pînă la fuziunea cu BC Tîrgovişte din 2009. În 2013, BC Steaua fuzionează cu două echipe, CS Atletic Bucureşti şi CSM Bucureşti şi rezultă echipa actuală, Steaua CSM Eximbank Bucureşti, unde preşedinte e fostul mare baschetbalist Virgil Stănescu. Clonã in toatã regula , precum sectia de fotbal care evolueaza in liga a 4a ,echipa antrenata de domnul Ion Ion.

Comentează