Stadionul din Craiova a fost ”privatizat” încă înainte de inaugurare!

Olguța Vasilescu l-a lăsat pe Marcel Popescu să facă un anunț și să-i certe pe cei care sunt nedumeriți

marți, 7 noiembrie 2017, 11:26

Emisiune acum câteva minute pe Pro X, fostul sport.ro.

Prin telefon, intră Marcel Popescu, președintele clubului CSU Craiova.

”Avem un contract de exclusivitate cu Primăria ca să folosim noi stadionul. Nici o echipă nu poate juca aici fără acordul nostru!”, spune Marcel Popescu.

E un anunț în premieră.

Stupoare pe televizor! Ioana Cosma și Mihai Mironică pun întrebări normale, care vin în cap oricărui om ce aude știrea. Pe 11 ani? Exclusivitate? ”Și dacă vrea să joace naționala?”.

Marcel Popescu răspunde superior, ”Ori vreți să fie respectată legea, ori nu?”, asistăm la un moment supercalifragilistic, în care șefului clubului privat i se pare normal să pună șapca pe o investiție publică și să nu dea nici un fel de explicații!

”Dar pe Mititelu l-ați lăsa să joace acolo?”.

”Dumneavoastră ați lăsa copiii să vină pe holurile Universității ca să se stropească cu pistoale cu apă? Noi vorbim de performanță aici, nu de amatorism”, ripostează, de sus, Marcel Popescu.

Îi ceartă pur și simplu pe jurnaliști și, prin ei, pe oamenii nedumeriți.

Iar comparația cu Universitatea arată ce gândire medievală stă la baza acestei ”exclusivități” dintre primăria Olguței Vasilescu și clubul condus de Marcel Popescu.

De fapt, tocmai acesta e rolul unei Universități și al unui stadion public. Deschiderea democratică,  nu închiderea comercială. Includerea, nu excluderea!

Și da, copiii pot merge și e bine să meargă pe holurile unei Universități, care e o instituție autonomă și deschisă prin definiția sa seculară.

De sute de ani, așa arată tradiția demnă a învățământului academic și a sportului din toată lumea. Dacă un craiovean, un bucureștean, cu clujean sau un ieșean are chef, el poate intra de pe trotuar direct pe holurile Universităților.

Iar românii, prin CNI, alături de cetățenii Craiovei, împreună au dat 60 de milioane de euro, au făcut-o nu doar pentru performanță! Nu doar pentru fotbalul profesionist. Ci  și pentru ca pe acel stadion să se joace și meciuri de juniori și de copii dacă e cazul!

Cel mai supărător e însă felul suficient în care Primăria și clubul se raportează la această ”exclusivitate” pe 11 ani.

Au făcut-o în secret și o anunță cu tonul sentențios al profesorului care e nemulțumit că suntem grei de cap!

Fiecare cui de acolo e bătut pe banii ”greilor de cap”.

 

Comentarii (130)Adaugă comentariu

Clonuta  •  7 noiembrie 2017, 12:51

@ Arthur - Unde e contractual ala "public"? De ce nu s-a facut legal? Cum isi recupereaza primaria investitia daca numai clona joaca acolo? Ti s-ar parea normal sa imi inchirieze mie spatial in care isi desfasoara activitatea serviciul pasapoarte si sa fii obligat sa imi ceri mie voie sa intri cand ai de schimbat pasaportul? Stadionul e un bun public si nu trebuie dat unui privat. E posibil totusi sa il dai privatului in conditiile in care afirma oficialul clonar dar asta ar insemna sa plateasca chirie pt fiecare zi, nu doar cand joaca acolo. Ceea ce nu e cazul. Dar ce te astepti de la "edilii" olteni? Au facut atat de multe porcarii incat asta (mai gogonata ca altele) este urmarea normal. Pentru cei care il pomenesc pe Mititelu aici: nu trebuie sa restrictionezi accesul altora doar pt a-l pedepsi pe el, stabilesti o regula simpla, ai voie sa-l inchirieze doar daca nu ai fost in litigiu cu primaria in urma altui contract de inchiriere a unor facilitate sportive si ai rtezolvat problema (e normal sa te feresti de rau platnici, nu e ceva discriminatoriu).

Dan  •  7 noiembrie 2017, 12:52

Nu stiu de ce va agitati. Contractul de asociere este public si semnat de ceva vreme. Il regasiti pe site-ul Primariei Craiova https://www.primariacraiova.ro/pozearticole/userfiles/files/dispozitii-convocare/dispozitii-de-convocare-2013/2013-07-04/pct_02.pdf

Bogdan  •  7 noiembrie 2017, 12:59

D-le Tolontan, Rautacismele le inteleg pt ca nu aveti acreditare din partea clubului U Craiova. Nu este niciun secret cum insinuati.Este o hotarare a Consiliului Local Craiova din anul 2013 prin care clubul mama U Craiova reprezentat de Pavel Badea vine in asociere cu marca si palmaresul, Primaria Craiova vine cu infrastructura( stadionul), iar finantatorul vine cu cash-ul pt echipa.Clubul de fotbal este obligat sa vireze Primariei 10% din incasari, iar clubului sportiv al lui Pavel Badea 5%. Acel protocol s-a facut atunci cand fotbal nu exista in Banie, iar balariile de pe vechiul Oblemenco erau cat casa. Acel protocol s-a facut ca o garantie ca nu vine niciun golan de pe strada sa pretinda ca stadionul ar fi al lui, asa cum s-a intamplat cu unul mic si mititel pe care il prea slaviti.Apropo, n-ati facut niciun articol cu hotararea ICCJ privind palmaresul si marca.

Romulus65  •  7 noiembrie 2017, 13:01

Asta este o mare golanie. Cat plateste CSU pentru aceasta exclusivitate? Ce se intampla daca, ipotetic vorbind, CSU cade intr-o liga inferioara si o alta echipa din Craiova, nu neaparat a lui Mititelu, ascede in Liga 1?

Adrian  •  7 noiembrie 2017, 13:02

Si totusi... Nu inteleg ce ati dorit sa sugerati cu ultima propozitie: Poate ne explicati si cine sunt cei grei de cap.

George Craiova  •  7 noiembrie 2017, 13:03

Ajica *** din Craiova loveste din nou . In principiu fiind un bun public orice persoana juridica poate inchiria arena . Daca ar exista un cazier financiar , Ajica ar fi persoana care i s-ar cere cazier fiscal atunci si cand ar voii sa isi cumpere izmene. *** ! Atentie domnule Tolo , de dragul dreptati riscati sa va discreditati in anumite cazuri .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

pt bogdan  •  7 noiembrie 2017, 13:07

Sa inchei un protocol prin care sa te obligi sa pui la dispozitie infrastructura e TOTAL DIFERIT de a spune ca pe stadion are exclusivitate CSU.

Cintean viotel  •  7 noiembrie 2017, 13:08

Promaria buc da bani pt intretinerea stadionului....ce e rau ca un privat va intretine si folosi stadionul????

Irinel  •  7 noiembrie 2017, 13:09

@clonuta: citeste contractul mai intai; gasesti acolo tot ce te intereseaza, inclusiv legat de folosirea noului stadion. Daca este ilegal, sunt institutii care sa se pronunte. Au trecut insa 4 ani si nu s-a gasit nimic ... in fine. Intrebarea mea ramane: cum crezi ca ar trebui facut, astfel incat sa fie bine pentru toata lumea?

Maxentiu  •  7 noiembrie 2017, 13:09

@Unu, scuze ca am amestecat mai multe elemente într-un comentariu, data viitoare o să le livrez pe rând ca să înțelegi mai ușor. (Not!). Dacă ai impresia că „nu ai cum sa dai pe mana unui privat bunul public, 60 mil de euro practic”, te invit să faci o vizită la complexul Therme din Balotești. Ia-l cu tine și pe dl. Tolontan. Therme e un proiect care exploatează resursele subsolului, a beneficiat de un ajutor de stat de 6,6 milioane de euro deci mai public de-atât nu se poate, nu? Ei, cu toate astea, s-ar putea să ai probleme dacă încerci să-ți speli covoarele în apa termală de-acolo.

ion  •  7 noiembrie 2017, 13:12

18. Cu excepţia acordului scris şi prealabil al părţilor, dreptul de folosinţă transmis de Municipiul Craiova exclude utilizarea în acelaşi mod a stadionului „Ion Oblemenco” şi a bazei sportive de orice altă echipă de fotbal, cu excepţia echipelor de juniori, dar fără a afecta desfăşurarea partidelor din anul competiţional sau a programului de antrenament al echipei de fotbal şi a activităţilor conexe acestora.

Sorin Grigorie  •  7 noiembrie 2017, 13:13

D-le Tolontan: contractul este PUBLIC inca din 2013 - postat pe site-ul Primariei Craiova!!! Si este absolut similar cu acele contracte facute de mititelu ani de zile, in urma carora si acum are datorii neachitate!!! Unde e secretul?!?! Unde e "privatizarea"?!?!? Scrieti aiureli, sau mai degraba abureli, pentru cei in necunostiinta de cauza! Sau mai degraba, manipulati opinia publica, d-le!!! Orice alta echipa poate juca, insa cu acceptul clubului UNIVESITATEA CRAIOVA si al Primariei!! V-as pune aici cateva paragrfe din contract, dar nu meritati, d-le "jurnalist"! Puneti osul la treaba, informati-va inainte de a acuza nefondat! Astept stergerea acestui mesaj, daca nu va place!

Ducu  •  7 noiembrie 2017, 13:14

Nu-i nicio mirare... Nici la Cluj, CFR-ul nu are voie pe Cluj Arena, dacat atunci cand joaca impotriva lui "U" . :) Asta este tara in care traim, stat de drept. In care drept au doar unii, cei care-s mai egali decat altii...

Andrei F  •  7 noiembrie 2017, 13:15

Cred ca va iesiti din mana...Este al doilea chix astazi!..Primaria Olgutei Vasilescu este o asociere gresita deoarece doamna acum este ministru si nu primar...In rest va dau dreptate...Stadionul nu poate fi jucaria unora...Si pentru echidistanta,cand ajungeti si la stadionul din Cluj?Si ala se spune ca a fost dat la U si mai mult ca firma care se ocupa de intretinere ar fi in faliment...

Irinel  •  7 noiembrie 2017, 13:18

@ tolontan: ma intreb cum puteti afirma ca a fost facut in secret contractul cu pricina, cand chiar in gsp apare un articol in care se spune ca respectivul contract este cercetat la DNA :)))). Pe langa asta, il gasiti pe site-ul primariei :)))). Sunt totusi curios cum credeti ca ar trebui rezolvata situatia? Ce ar trebui facut?

Urod  •  7 noiembrie 2017, 13:25

Da, este o tara medievala condusa de niste oameni pe măsură..... De ce esti surprins?!!!!.... Nu stii tara in care traiesti?!!!.... Iti jur ca ma asteptam la asta din cauza razboiului cu Mititelu.... Nici nu era greu de prevazut.... PSD-UL SE COMPORTA CA UN PATRON DE...,, TARĂ"

Vasilica  •  7 noiembrie 2017, 13:26

Nu poate juca fara acordul lor.... In momentul in care nu isi vor da acordul pentru nationala sau alt meci, atunci sa sariti pe ei sa ii intrebati de ce. Altfel, pare a fi povestea cu drobul de sare!

liee  •  7 noiembrie 2017, 13:31

STADIONUL e un bun public care poate fi folosit in conformitate cu legile in vigooare.NU poate fi numai pentru CLONA,orce echipa care suporta clauzele de acces poate juca pe el.

Andrei F  •  7 noiembrie 2017, 13:32

Si ar mai fi o problema pentru viitor...Stadioanele care se vor construi pentru CSA,Rapid,Dinamo pe astea cine o sa joace?Ce ar fi daca le vedem de acum...?Sau intr-o baza militara-cum se spune acum si cum sigur se va spune si pe viitor-o sa intre copiii nostrii sa joace fotbal dupa bunul plac?Crede cineva asta?!Revenind la stadionul din Craiova...Daca la acest stadion se acopera prin contract si investitia in stadion ar fi altceva dar tot ar trebui o licitatie...Nu ca ar veni Mititelu si ar castiga licitatia dar poate vine o firma de pe urma careia primaria castiga mai mult...Firma poate atrage mai multe evenimente sportive sau culturale...In strainatate aceste activitati incep sa intreaca la venituri incasarile din servicii...Si peste cativa ani ca in cazul Arenei Nationale o sa fie nevoie de reparatii...Tot de la stat sa vina banii?...

gelu  •  7 noiembrie 2017, 13:35

Ce minti mici in asemenea capete patrate! "E numai al nostru, sa joace doar alb albastrii bla bla ....". Orgolii mici de purtatori de bricege si degraba juratori pe carne de porc. Fani adevarati ai unei pseudoechipe cu "peformante" de acum 40 de ani. Oare cum naiba or putea juca pe San Siro atat Milanul cat si Interul?! Si nu am auzit pe vreuna sa se planga ca nu are exclusivitate. Prosti tare *** aia, adevarata inteligenta exista in Oltenia.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Darkdark  •  7 noiembrie 2017, 13:39

Atat timp cat acest stadion este unul din instrumentele folosite ca o compensatie pentru dezafilierea Universitatii Craiova orice suporter al acestei echipe cu un strop de mandrie n-ar trebui sa calce pe el. Dar noi fiind *** ...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ovidius72  •  7 noiembrie 2017, 13:40

Cătălin,articolul mi se pare. cam “populist” (asta ca sa fim in ton cu apucăturile vremii). Oare eu pot intra “direct de pe trotuar” in Casa Poporului, spre exemplu? Când vreau eu? Sau dacă vreau sa-mi serbez ziua de naștere intr-una din încăperile ei, cu cine trebuie sa vb? Îmi da cineva aprobare? Sau acolo (ca și in multe alte locuri) nu sunt bani publici? Iar daca dorești exemple referitoare la stadioane, interesează-te ce se întâmpla cu majoritatea stadioanelor din Franța care sunt construite pe bani publici. Dar probabil ca nici acolo nu este democrație,ar trebui sa-i învățam noi cum sta treaba. Ca întotdeauna suntem mai catolici decât Papa.

VIO  •  7 noiembrie 2017, 13:43

Wow! Ce articol interesant! Multumim domnule Tolontan, pentru "descoperirile" facute! Cum au putut incheia functionarii din Primaria Craiova un asemenea contract ???? E nul din start! Cred ca, acei functionari nu cunosc legea. Cum poti incheia un astfel de contract, in care, sa nu-l incluzi si pe "domnul" Mititelu? E posibil asa ceva? Doamne fereste! Un distins om, care a vegheat la performantele fotbalului craiovean, aducand in vitrina clubului trofee de genul "doua retrogradari, un abandon de competitie si un faliment", alaturi de alte zeci de procese necastigate, in care "justitia pesedista" i-a dat cu legea-n cap, precum si alte inginerii financiare despre care presa a scris, sa pateasca asa ceva???? E impotriva legii si a firii! Cum e posibil ca, acest domn onest, cu spirit civic, sa nu poata primi permisiunea sa joace cu echipa sa pe noul stadion, cand el si-a "cheltuit banii firmelor lui si ai familiei", ca sa poata reda vechiului stadion stralucirea de altadata, "impodobindu-l" cu boscheti cat casa, reusind sa il aduca in stare de nefolosinta. Cand vorbim de banii familiei, nu ii punem la socoteala pe cei primiti ca sponsorizare de la Antonie Solomon primaria Craiova). asa cum se vorbeste pe la colturi si nici cei primiti din drepturile tv, pe care i-a "papat" cu familia. E anormal, sa vedem ca s-au construit lucruri frumoase, pentru comunitate, cu ajutorul distinsului domn Mititelu, care a pus piedici inca de la initierea proiectului pentru un nou stadion. Avem poze absolut superbe, care prezinta starea cantonamentului din Lunca Jiului, la momentul preluarii lui din custodia marelui finantator Mititelu. Initial, am crezut ca acest cantonament era situat prin Afganistan, intrucat arata ca dupa bombardament, dar mi-am revenit repede, afland ca este situat in Romania. Cum am putea, sa nu ne bucuram in continuare de imaginea minunata a damigenelor cu zaibar, care odinioara facea deliciul presei??? Ce vremuri minunate, nu? V-ar placea, domnule Tolontan, ca fiind la masa presei pe noul stadion, sa va aseze domnul Mititelu o damigeana cu zaibar in fata? Doar asa, pentru ca nu va intereseaza cine va juca pe stadion si nici performanta, ci doar de dragul amintirilor de odinioara si ca stadfionul este construit din bani publici? Motorul Google este la indemana oricui. Trebuie doar sa vreti sa cautati ceea ce a facut minunatul domn finantator, pe care il sustineti vehement, cu vechiul stadion si cantonamentul, Dupa ce veti gasi raspunsul, credeti ca l-ati mai primi pe stadion, daca ati fi in locul factorilor de decizie din Primaria Craiova??? Va mai amintiti situatiile in care acest domn castiga cate un proces pe fond, venea la stadion si jupuia materialele publicitare ale clubului care activeaza in liga I, iar apoi sa piarda definitiv procesul? Vi se pare ca are un comportament normal? Domnule Tolontan, intr-un stat de drept, dreptatea o face justitia, Observ ca, articolul dumneavoastra nu are nimic legat de impartialitate. Probabil ca, se datoreaza si refuzului clubului Universitatea Craiova, privind acreditarea dumneavoastra la conferintele de presa sau meciurile organizate. Inteleg, s-au acumulat frustrari. Dar, preferam performanta in detrimentul circului, care va ofera subiecte pentru articole, Toate cele bune!

pt irinel  •  7 noiembrie 2017, 13:44

Este foarte simplu ce trebuie facut. Exista varianta ca primaria sa administreze stadionul si sa il valorifice, dand dreptul oricum sa il foloseasca in scopul pt care a fost construit, pentru pretul corect, sau varianta de a se organiza o licitatie prin care sa se atribuie administrarea stadionului unei firme private, contra unei sume de bani. Simplu, nu?

Alex  •  7 noiembrie 2017, 13:45

Un articol penibil. Contractul de asa-zisa "exclusivitate" este public inca din 2013 pe siteul Primariei Craiova. V-a lasat deja cineva linkul contractului prin comentarii, nu-l mai pun si eu. Va e teama? Va e teama ca n-o sa mai fie doar fecesebita prin Ioropa? Sau va e ciuda ca nu aveti acreditare? Stop dezinformarilor!

Belphegor  •  7 noiembrie 2017, 13:46

Ce obraznic , tupeist și nesimțit poate fi acest Marcel Popescu. ***. *** , UNIVERSITATEA Craiova este aia a lui Mititelu bă , a voastră este o clonă înființată ABUZIV de pe urma unei *** de proporții. Sper să dispăreți cît mai curînd din fotbalul Românesc.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Petru  •  7 noiembrie 2017, 13:49

Prima pagina a contractului. Se spune despre infiintarea unei echipe de fotbal. De unde este continuatare atunci? "Având în vedere că: Clubul Sportiv „Universitatea” Craiova şi SC Blue Lions Capital SA doresc înfiinţarea unei echipe de fotbal în Municipiul Craiova, care să atingă performanţe sportive deosebite, comparabile cu cele realizate de fosta echipă de fotbal a Universităţii Craiova de la începutul anilor `80;"

Jean  •  7 noiembrie 2017, 13:54

Fostul primar al craiovei,se comporta ca un adevarat grof. la TV ne da lectii de economie o absolventa de litere, nici amcar nu este absolventa de economie. In italia, toate stadioanele cu exceptia celor cosntruite de echipe ca Juventus si altele apartin primariilor si asa a r trebui sa fie si in Romania. Nu, la noi, nu poate fi pentru ca cei care sunt acum la butoane se cred de neinlocuit.Este noaptea mintii ce se intampla in aceasta tara,dar pacat ca este condusa de niste incompetenti, care nu au nicio leagtura cu realitatea.daca acesta este viitorul Romaniei, sa-si puan probelma de ce au pelcat dupa 1990 aproape 4 milioane de romani dintara !

ciurescu petru  •  7 noiembrie 2017, 14:05

Dar cu Olguţa ce mai ai,domnule Tolontan? Este mimistru nu proprietar de primărie.Purec-o pe latura asta dacă n-ai loc de ea.Ori, ţi-o fi dragă? Cum zice francezul,cine se iubeşte se tachinează.

Catalin  •  7 noiembrie 2017, 14:11

Decizie cu dedicatie din partea lui Olguta. Clauza in cauza este urmatoarea: "Cu excepţia acordului scris şi prealabil al părţilor, dreptul de folosinţă transmis de Municipiul Craiova exclude utilizarea în acelaşi mod a stadionului „Ion Oblemenco” şi a bazei sportive de orice altă echipă de fotbal, cu excepţia echipelor de juniori, dar fără a afecta desfăşurarea partidelor din anul competiţional sau a programului de antrenament al echipei de fotbal şi a activităţilor conexe acestora. " DNA-ul ar trebui sa-i scuture putin si sa inteleaga de ce nu doreste Primaria Craiova sa scoata mai multi bani, de la mai multi clienti posibil interesati. Gazonul se schimba in doua zile in caz de urgenta, chiar nu au avut nici un motiv sa ofere exclusivitate CSU-ului. Primaria trebuie sa gandeasca ca o firma in astfel de cazuri, nu ca o institutie falimentara. O fima nu refuza niciodata un $ in plus, primaria Craiova se pare ca isi permite sa piarda zeci de milioane.

Oltean  •  7 noiembrie 2017, 14:22

csu NU POATE avea niciun contract valid deocamdata, din simplu motiv ca CNI nu putea prelua stadionul cu sarcini (contracte inchiriere, asociere etc) -vezi cazul stadionului Dinamo. stadionul a fost facut din bani publici, deci nu din banii primariei, in concluzie primaria nu poate dispune dupa bunul plac de el

dinamo_fan  •  7 noiembrie 2017, 14:24

Comisia Națională de Investiții "REALIZEAZA PROIECTE DE INVESTITII DOAR PE TERENURI DEGREVAE DE SARCINI". Acesta este motivul pentru care au existat atatea probleme cu construirea stadionului Dinamo...pentru ca exista asocierea cu un privat (firma lui Nicolae Badea). Acum daca vorbim in cazul stadionului din Craiova, daca exista acel contract de asociere cu privatul CSU atunci CNI nu avea voie sa dea drumul investitiei iar cum a dat drumul investitiei inseamna ca acel contract a fost anulat. Orice altceva este de natura penala.

viorel  •  7 noiembrie 2017, 14:27

Este incredibil in ce tara traim!!! Un stadion construit din bani publici este administrat dupa criterii de prietenii, gasca, simpatii, nu de eficienta. Cum este posibil ca acest dinozaur cooperatist, recuperat de la Antipa, sectiunea gruparea J Padureanu- Romica Pascu-M Popescu, sa emita atatea aberatii si presa sa ii ofere inca spatiu de exprimare. Stadionul din Craiova este al comunitatii locale si TREBUIE folosit pentru intraga comunitate, nu numai pentru gasca politica a lui Rotaru. In plus investitia trebuie sa produca, nu sa mearga pe pierderi, ori numai din chiria platita de craiolguta nu se poate nici macar intretine dar sa mai si produca. In plus facatura politica Craiolguta, nu are istorie, nu are traditie, a fost creata artificial, inscrisa abuziv in Liga a II-a si nu are niciun fel de palmares, fiind o echipa complet noua, care incepe de la un mare ZERO! Asa ca tovarase M Popescu inapoi la Antipa si nu mai emite baliverne din documentele de partid!

Adrian  •  7 noiembrie 2017, 14:31

Copiii aia care se joaca cu pistoale cu apa tocmai au terminat turul in Liga IV cu victorii pe linie si un golaveraj dublu fata de a doua clasata, deci sunt cei mai buni copii din judet la jocul asta si "trag" incredibil de mult si de bine. Nici vorba de amatorism, ci de super-profesionism, pentru categoria lor valorica. Eu zic ca isi merita locul pe un stadion public!

marius  •  7 noiembrie 2017, 14:37

tolontane iti adusasi aminte si de fotbal manca-ti-as? mai bine te rezumai la politica, nu ca te-ai pricepe dar macar nu simteam nevoia sa iti citesc "maretele" editoriale. te framanta ca noul stadion este facut pentru Universitatea Craiova si nu pentru clonele boovene? pai asa e normal bai deontologule. la Cluj situatia e similara, pe Cluj Arena (stadion facut tot din bani publici) joaca doar Universitatea nu si CFR, aia au stadionul lor. ce sa caute mititelu si clona familiei lui pe noul stadion al Universitatii Craiova? e ca si cum ar vrea dinamo sa joace in ghencea sau steaua in stefan cel mare. ambele stadioane facute din bani publici. cand CNI-ul o sa termine de facut stadionul din giulesti sa inteleg ca e norma ca dinamo sa vrea sa joace acolo? la Craiova situatia e chiar mai serioasa de atat tinand cont ca ochelaristul din booveni este un tepar de renume mondial, si acum se judeca primaria din Severin cu acest individ de trista amintire pentru recuperarea banilor din chirie pe care evident boovenul a uitat sa ii plateasca. uitasi tolontate cand mititelu se facuse stapan peste vechiul stadion Ion Oblemenco? din punctul meu de vedere de suporter si contribuabil NU doresc ca un asemenea individ sa mai calce vreodata pe stadionul Craiovei. sa-si ia circul sa se mute cu el la booveni sau oriunde vrea el, inca n-am uitat cand ragnea din toti rarunchii ca orasul Craiova nu merita "mareata" lui echipa. deci duca-se invartindu-se. asa cum nici Extensiv Craiova nici Electro nu au jucat pe stadionul Ion Oblemenco nici fc familia mititelu nu are ce sa caute pe noul stadion.

Andrei F  •  7 noiembrie 2017, 14:50

Am citit si eu in mare actele atasate...Nu sunt jurist dar cineva in domeniu ne poate lumina...In actele prezentate eu nu am intalnit nici o referire la stadionul nou .Referirile sunt la stadionul vechi si asocierea de atunci...Nu stiu cat de logic pare ca daca Primaria vine cu un stadion nou sa castige tot 10% din banii de bilete...Apoi in 2013 stadionul nou nici nu era inceput...!!!!Cred ca mai repede Marcel Popescu face galagie pentru a se afla in treaba...Si CSA concesionase sadionul gratuit pe 20 de ani...Si la Dinamo stadionul a fost concesionat la o firma si apoi a intervenit alte lucruri...

asd  •  7 noiembrie 2017, 14:52

pe "Ion Oblemenco" doar UNIVERSITATEA CRAIOVA VA JUCA !!! exclusivitate toata viata. tolontan ziarist "mititel"

cc  •  7 noiembrie 2017, 15:23

Din orice parte te uiti, vezi lucruri strambe! Acest stadion nu este baza Cutezatorii ca sa vina copii din cartier sa joace tzurca prin tribune. Dar nici fief-ul unei singure echipe! Nici intrebarea cu Mititelu nu a fost foarte neutra. Nici nu au fost prezentate costurile acestei exclusivitati, atunci am fi stiut daca s-a facut pomana fara lumanare sau este o afacere (profitabila) Asa ca, prezentul articol nu reprezinta altceva de cat o noua *** pe obrazul romanilor care, in ochii formatorilor de opinie, nu merita stadioane, nu merita echipe competitive si nici reprezentativitate internationala. Puneti prezentul articol langa cel in care erau criticati cei de la Arena Nationala ca nu au un contract de management si atunci o sa vedeti cata falsitate exista in presa scrisa.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

pentru cc  •  7 noiembrie 2017, 15:31

Faci confuzie intre un contract de management, care se atribuie in urma unei licitatii si contra unei sume de bani, cu un contract de exclusivitate izvorat dintr-un parteneriat cel putin ciudat...

dudu  •  7 noiembrie 2017, 15:36

Nu e vorba de deschidere democratica vs inchidere comerciala, cum spuneti in articol. Ci, dimpotriva -ar fi nevoie de niste deschidere comerciala. Un stadion modern nu isi scoate nici investitia initiala doar din meciurile jucate de 1 (o) echipa. Vezi cazul Arenei nationale care abia e tanda pe manda cu intretinerea, desi primeste toate meciurile tari din capitala, echipa nationala, basca zeci de concerte si evenimente. La Munchen, unde Bayern a amortizat investitia initiala in 50% din estimarea initiala, Allianz Arena inchiriaza zeci de sali de conferinte, baruri si restaurante pentru evenimente private si paranghelii, organizeaza tururi pentru turisti s.a.m.d. Pai sa zicem ca vine Rihanna sa cante la Craiova pe stadionul-minune. Ce-o sa faca astia - o sa il bage in fata pe Popescu, sa ii zica divei : Ba Rihano, respecta ba legea - aici e cu performanta, nu cu amatorism, asa ca valea!

Andrei F  •  7 noiembrie 2017, 15:50

@dudu • 7 noiembrie 2017, 15:36 Domnule se vorbeste de exclusivitate doar la fotbal in acel contract-si ala anteconstruire stadion!Deci ,,Ba Rihano,, se pune in alt context...Dar pentru frumusetea discutiei poate exista ,,Ba Rihano,, pe noul stadion care o sa-l capete CSA?Ocolo de ce nu se deranjeaza nimeni ca o sa fie exclusivitatea exclusivitatilor?Dar pe Dinamo ...?

ticbis  •  7 noiembrie 2017, 15:57

Este de noaptea mintii! Stadionul nu este privat, a fost construit cu bani publici si apartine primariei Craiovei. Primaria are sarcina sa-l administreze in asa fel incat sa-si scoata cheltuielile curente de intretinere, ba chiar sa si produca profit in folosul obstii, al cetatenilor din Craiova. Poate face un contract de exclusivitate cu o societate privata doar in masura in care aceasta ar plati suficient pentru a acoperi toate costurile primariei pentru intretinerea complexului si inca ceva pe deasupra; altfel e caz penal. Sunt curios ce suma va plati CSU Craiova pentru exclusivitatea utilizarii stadionului public si cat la suta din aceasta va acoperi cheltuiala primariei. Miroase clar a puscarie!!! In toate tarile civilizate rolul primariilor oraselor mari este acela de a cheltui banul public pentru a construi infrastructuri in folosul cetatenilor, inclusiv baze sportive. Dar acestea trebuie sa se intoarca catre cetateni si primaria trebuie sa le puna la dispozitia oricui plateste pentru folosirea acestora, fara nicio restrictie. Doar asa investitia respectiva se va dovedi eficienta, doar asa intretinerea acesteia poate fi asigurata. E vorba aici de banii oamenilor, nu de investitia unui club privat! Sunt zeci de exemple, voi aminti doar cateva. De vreo 70-80 de ani pe stadionul primariei din Milano, celebrul San Siro (sau Giuseppe Meazza) joaca atat AC Milan cat si Inter Milano, doua cluburi uriase ale fotbalului mondial, si platesc primariei pentru asta. In Germania, din anii '70 celebra Bayern Munchen a jucat zeci de ani pe Olympia Stadion (stadionul din incinta complexului olimpic din Munchen apartinand primariei) si o perioade de vreo zece ani a impartit stadionul cu mai putin cunoscuta TSV Munchen 1860 cand aceasta a jucat in prima divizie a Bundesliga. Desigur, Bayern s-a mutat de ceva timp pe un stadion privat (care nu e al clubului), pe Allianz Arena, dar plateste dublu fata de ce cotiza la primarie! In Italia, AS Roma si Lazio Roma joaca si ele de vreo 50 de ani pe acelasi stadion al primariei orasului, Stadio Comunale Olimpico di Roma, si exemple de felul asta pot sa dau cu nemiluita. Concluzia e una simpla si clara: stadioanele primariilor sunt bunuri publice si trebuie sa fie la dispozitia publicului. Oricine poate si are dreptul de a le utiliza atata timp cat plateste chiria legala stabilita de consiliul local, aceeasi atat pentru societati de drept public cat si pentru societati de drept privat. Primaria e chiar obligata prin lege sa gaseasca clienti platitori pentru utilizarea infrastructurii pe care o detine, fie ei de stat sau privati. Mi-e neclar jocul pe care ii face primaria Craiovei cu stadionul acesta nou si incerc sa nu speculez in ceea ce-l priveste pe seful clubului CSU Craiova, Marcel Popescu, pe care l-am suspectat mai demult de un "oltenism" anacronic si desuet (ma abtin sa-mi exprim parerile asupra inteligentei domniei sale). In orice caz, daca Romania va fi vreodata un stat de drept in acceptiunea reala a acestei sintagme, oamenii astia au calea deschisa larg catre penitenciarele patriei, n-ar avea cum altfel!

Florin  •  7 noiembrie 2017, 15:58

@maxentiu, 6,6 mil eur ajutor de stat pt Therme, insa spune pana la capat povestea. Acolo e vorba de 200 de locuri de munca + dezvoltarea zonei Baloteşti "prin taxe şi impozite care vor ajunge la 10.4 milioane de euro până în 2020".

Obiectivul  •  7 noiembrie 2017, 16:19

Voua, celor de la gsp, trebuie sa va intrezica accesul in stadion pe termen nelimitat! Fituica de *** cu scriitori facuti la fara frecventa. Vai de *** ****** *** ***!Ce promovati voi ma nenorocitilor,*** gen mititelu,asta va place!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Maxentiu  •  7 noiembrie 2017, 16:38

@Florin: 6,6 milioane de euro pentru 200 de locuri de munca => 33.000 de euro pentru un loc de munca... cred că statul o să-și cam plătească singur impozite mulți ani de-acum încolo. Să tot creezi locuri de muncă pe banii statului. Apropo, nu vreau să fiu rău, dar cum se face că de ajutorul de stat beneficiază aproape exclusiv firmele străine?

Vict  •  7 noiembrie 2017, 16:55

Nimic nu e mai frumos decit o lovitura sub centura prin presa, cu realitatea prezentata selectiv - doar sa mai dam cu var la statuia lu' domnu' Mititelu, corect ? In spiritul profesiei Dvs., imi aratati editorialul similar scris in perioada 2002-2013 cind fostul SRL al domnului Mititelu, Fotbal Club U Craiova (infiintat conform actelor in 2002 si falimentat in 2014) avea exclusivitatea folosirii stadionul Oblemenco, si ala vechi tot din bani publici fiind construit ? Adica FCU poate avea exclusivitate vreme de 11 ani pe bunul public, dar CSU nu poate ? Asta e una la mina. Doi - un bun public nu inseamna ca poate fi folosit de oricine, oricind. Fiecare bun public are reguli de uz. CSU e o firma privata, asociata cu institutii publice din Craiova, care a platit la bugetul de stat vreo 10 milioane de Euro in ultimii ani. E OK strategia primariei de a se asocia exclusiv cu aceasta firma ? Pai de ce guvernul Romaniei a acordat facilitati fiscale uriase companiei Ford in Craiova, dar nu acordat aceleasi facilitati fiscale firmei lui Mititelu care scoate "ziarul" Editie Speciala ? Sa vina DNA-ul, nu ? Autoritatea publica poate acorda facilitati unei firme care aduce benficii financiare sau de imagine unei comunitati. Trei - stiti ca in SUA orasele construiesc stadioane de miliarde de Euro doar ca sa evite ca un club privat sa plece din acel oras ? Da - orasele din SUA se bat sa acorde facilitati cluburilor profesioniste, doar sa le tina aproape de comunitatea locala. Patru - stadionul Oblemenco a fost si este locul unde joaca Universitatea Craiova. Care e singura echipa din lume care foloseste legal brandul Universitatea Craiova ? E echipa Craiovei de liga 1. Cinci : hai cu editoriale suparate pe tema : de ce Steaua a jucat exclusiv pe stadionul Ghencea vreme de zeci de ani, desi acel stadion a fost construit din bani publici ?

gido  •  7 noiembrie 2017, 17:18

s-a cheltuit 60 mil euro ... durata de recuperare a investitiei( amortizarea , in termeni cotabili) 50 ani ....deci cam 1 mil euro pe an ...plus cheltuieli cu intretinerea(apa gaze....), cu 30- 50 angajatii... inca 0.5-1 mil euro cel putin pe an ...deci vreo 1.5 -2 mil euro pe an ... 150.000- 200.000 pe luna ..daca tot ia dat exclusivitate, cam atat ar trebui sa plateasca chirie pe luna domn popescu si clubul lui.... vine dna -ul !!!!!!!!!!!

nicu dan petrescu  •  7 noiembrie 2017, 17:41

Nu s-a jucat niciun meci pe noul stadion, deschizânduse oficial porțile... și in conformitate cu spiritu nostru neocomunist rămas în gena românilor am început să ne certăm pe pielea ursului din pădure....Dacă n-ar fi nu s-ar povesti!!?? Ce s-ar mai scrie în presă sau pe siteuri ??

ticbis  •  7 noiembrie 2017, 18:52

@Vict: Domnule, esti in eroare! 1. Fotbal Club U Craiova a lui Mititelu, mostenita de la Staicu, Netoiu, etc, n-a avut NICIODATA contract de exclusivitate cu primaria Craiovei pe actualul stadion "Ion Oblemenco" din Banie. Daca si-a platit sau nu obligatiile contractuale catre primarie e o alta discutie, insa NIMENI nu i-a dat vreodata drept de a evolua in exclusivitate pe stadionul orasului si nici nu i-a permis sa joace pe gratis acolo. 2. Nu exista niciun articol de presa in ultimii 10-15 ani care sa fi atras atentia opiniei publice ca echipa lui Mititelu ar fi jucat gratis pe stadionul primariei din Craiova; n-a existat asa ceva niciodata! 3. Un bun public poate fi folosit de oricine si oricand atata timp cat plateste costurile impuse prin lege; d-aia se numeste bun public. Doar bunurile private sunt in folosul exclusiv al proprietarilor lor, cele publice apartin comunitatii si oricine plateste are dreptul de a se folosi de ele. Asa functioneaza capitalismul si legile economiei de piata intr-un stat de drept. Daca Olguta ta vroia un stadion doar al ei, n-avea decat sa-l plateasca din banii ei, altfel e bun public. 4. Autoritatea publica poate acorda orice fel de facilitati fiscale locale doreste firmelor private din teritoriu, la Ford sau la altii ca astia. Problema e ca trebuie sa se incadreze in legi, altfel e caz de puscarie. 5. Habar n-ai ce se intampla cu sportul profesionist in USA! Si habar n-ai cat platesc la primarie firmele ce sponsorizeaza cluburile de top de baschet, hockey, baseball sau box pentru chiria stadioanelor sau a salilor in care echipele lor isi practica meciurile. Daca o sa-ti spun cat plateste chirie un promotor privat primariei din Las Vegas pentru o gala de box profesionist, te ve lua ameteala! 5. Brandul CSU Craiova este o clona; este o echipa infiintata de abia cinci ani, fara palmares si fara istorie. UEFA d-aia nu i-a dat voie sa joace in competitiile europene; n-avea nici macar trei ani de vechime! 6. Steaua n-a jucat niciodata exclusiv pe arena din Ghencea. A jucat si FC Steaua Bucuresti platind chirie cat nu facea, au jucat si echipele nationale ale Romaniei de la grupele de juniori, tineret si seniori, caz in care FRF a platit chiria legala de la acea vreme.

haideusicfr  •  7 noiembrie 2017, 18:57

Sa vedem partea buna a lucrurilor: o constructie moderna ,frumoasa ,bravo lor contructorilor ,arhitectilor nu le-a fost usor. Partea mai putin importanta este ca va fi cel mai mare datornic la Primaria,Prefectura Craiovei.Cum este si Arena Cluj. De curand Arena Cluj a trecut de la Primarie la Consilul judetean cred adica de la fin la nanas. Niste constructii megalomanice ,fara rost ,cheltuite aiurea din banul public. Asa s-au mai construit Casa "Poporului", Catedrala "Neamului" Magistrala ''Soarelui''. Obiceiurile bune capatate de pe vremea trecuta trebuiesc pastrate. In rest ,toate cele bune.

Comentează