Ministerul Sănătății recunoaște ”situația grea” de la Sf. Pantelimon, dar îl ia peste picior pe medic: ”S-a decompensat!”

Doctorii fac publice noi dovezi ale dezastrului după ce și-au dat seama că ”șefii Sănătății vor să dea iar totul pe un medic care ar fi înnebunit”

sâmbătă, 2 decembrie 2017, 6:54

La doi ani de la ”Colectiv”, în sistemul medical românesc revine ideea: ”Ne descurcăm, nu vă băgați că e o problemă internă a noastră!”.

Conducerea Spitalului de Urgență Sf. Pantelimon și Ministerul Sănătății au reacționat similar la criza medicamentelor și la lipsa analizelor, care au dus la închiderea secției de ginecologie în noaptea de 1 decembrie 2017.

Conform Mediafax, ei au recunoscut starea precară a aprovizionării spitalului, dar au spus că personalul se descurcă și că ”se poate funcționa”!

Ambii au continuat însă să susțină că spitalul are variante de înlocuire și că decizia medicului de gardă de la ginecologie de a anunța că nu mai poate face internări a fost ”în dispreț față de eforturile colegilor săi”.

Argumentul?

”Probabil, domnul doctor, din cauza lipsei materialelor din ultimele zece luni, s-a decompensat. Nu a discutat cu conducerea despre problemele de pe secţie la momentul potrivit, iar publicarea unui asemenea anunţ pe zidurile spitalului nu este cea mai bună soluţie”, spune secretarul de stat Grasu.

”Este o problemă internă, de comunicare a spitalului”, concluzionează Ministerul Sănătății.

”Nu, nu e o problemă internă! Cum să fie o problemă internă să-i minți pe pacienți că ai cu ce să-i tratezi?!”, ripostează un alt doctor din spital.

”Medicul Dimitriu a ales să spună cinstit pacienților și celor de la 112 că nu mai are cu ce lucra. Acum au găsit un țap ispășitor și vor să-l execute”, descrie colegul lui Dimitriu ce se întâmplă la Sf. Pantelimon.

”Ca lumea să se convingă că ceea ce a făcut Dimitriu nu e deloc exagerat, aflați că noi avem probleme cu medicamentele de luni de zile!”, a spus doctorul și a furnizat ziarului trei situații din 16 octombrie 2017.

27 de tipuri de medicamente și materiale sanitare a cerut o secție de la Sf. Pantelimon într-o zi

Acum o lună și jumătate.

De pildă, medicii au cerut 100 de flacoane de Clorură de Sodiu și li s-a dat zero.

Tot zero livrări la glucoză, apă oxigenată, Algifen, hidrocortizon, Algocalmin, Ketoprofen, Cefort, Propofol și Miostin.

De fapt, din 27 de feluri de medicamente și materiale, asistentele și medicii au primit 5 tipuri!

O altă problemă reclamată de medici este faptul că spitalul a rămas, din 1 decembrie, fără analizele de sânge.

Se fac doar cele pe UPU, de urgență.

tipuri de medicamente și materiale sanitare le-au fost date, în cantități mult mai mici 

”Așa arată hârtia oficială trimisă de laboratorul privat Gral, care ne comunică faptul că nu mai face decât analize de urgență pentru că nu le-am plătit. Poate și această hârtie e tot o decompensare, nu?!”, spune, furios, un coleg al medicului care a închis secția.

El aduce aminte că ”modelul ăsta, al medicului nebun, care să fie izolat, s-a folosit și la Spitalul de Arși, și la Municipal și în alte părți”.

”Hârtia este adresată managerului, ceea ce arată că el a știut tot. Poate că n-a avut ce face, dar cum să spunem noi pacienților că totul e OK, că ne descurcăm, când nu e deloc așa?! Suntem siliți să lucrăm în condiții precare și dacă se întâmplă orice cu pacientul, totul se întoarce împotriva noastră”.

Comentarii (50)Adaugă comentariu

antonia  •  2 decembrie 2017, 7:38

Asa se procedeaza cu toti care incearca sa spuna adevarul! Se induce ideea ca sunt nebuni, sunt amenintati, se fac presiuni asupra lor pana pleaca singuri. Metodele bolsevice sunt readuse de acest sistem opresiv care incearca din rasputeri sa ascunda adevarul despre adevaratii beneficiari ai furtului din sistemul sanitar. In spitale, medicii lucreaza ca in vreme de razboi, in timp ce managerii care reprezinta interesele *** care praduiesc banii Sanatatii, achizitioneaza tot felul de servicii in detrimentul spitalelor si al pacientilor. Costurile unor lucrari de asa-zisa reabilitare a unor cladiri,anumite servicii(vezi externalizarea laboratoarelor de analize medicale, serviciilor de imagistica medicala, medicina muncii si altele!) sunt supraevaluate, banii umfla buzunarele hotilor din politica si nu numai. Acum mai mult ca niciodata in ultimii 28 ani se incearca o stigmatizare a medicilor, sunt scosi tapi ispasitori pentru toate relele facute de sistemul care a distrus Sanatatea! Un tanar medic specialist care se prezinta la post i se da cheia unui cabinet gol, iar conducerea spitalului ii spune sa-si doteze singur cabinetul, din banii personali si sa zica merci ca are loc de munca. Sectiile imprumuta intre ele manusi chirurgicale si alte materiale sanitare iar cand nu mai au, cumpara din banii personalului. Datoriile facute de ani de zile de manageri incompetenti si corupti sunt puse acum in spatele medicilor, scopul fiind acela de a nu se ajunge niciodata la adevaratii beneficiari ai jafului din sistemul sanitar!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  2 decembrie 2017, 7:39

@antonia: sistemul medical de la noi are aceasta metoda rutiniera: cand are o problema intr-un spital da vina pe "nebunia" si "inadaptarea" unui om sau a unui grup mic. Dar nu rezolva nimic pentru ca, de regula, ce semnaleaza ei sunt probleme general valabile.

ciombe  •  2 decembrie 2017, 7:40

Ti-am mai spus: du-te si cere bani de la tzatza firea! Vezi ca tocmai a dt 300.000 pentru nu stiu ce targ! Vezi ca si *** plateaza pomi prin sectorul 3 pe la blocul Potcoava! Poate are ceva resturi pentru spitale. Iar la Sectorul 2, nu cred ca vei gasi pe nimeni. S-ar putea ca primarele sa fie un pic beat. La sectorul 1 tocmai s-au impartit 10 (ZECE!!!) milioane la biserici!!! Apropos: Primaria Bucuresti a donat 65 (saizecisicinci) milioane lei (RON) la biserica in anul 2017!!! Oficial! Bai Tolontan, chiar ne crezi ***! Du-te nene si investigheaza porcariile de mai sus si dupa aceea vino cu astfel de articole!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

unul mic  •  2 decembrie 2017, 7:57

Romania...Romania...ole,ole,ole!!! Am plecat cu sotia si cei 2 copii(5 si 7)din tara acum 10 luni in Germania,si multumim in fiecare zi lui Dzeu ca am scapat teferi... Realitatea curenta din Romania ma face sa ii dau dreptate lui Hagi ca suntem o tara de mana a cincea...am ajuns sa fim ucisi in spitale de lipsuri,indiferenta si indolenta! Inca furam din ceaa ce a ramas de la Ceausescu,am inceput si cu padurile lasate de Burebista... Ne batem joc de viitorul copiiilor nostri si nu construim nimik(in nici un domeniu) pt ei! Tipic romanesc,ne batem cu caramida in piept ca suntem romani! Oare avem de ce?Eu am mari dubii... "Sa traiti bine"!

Marius  •  2 decembrie 2017, 8:02

De acord cu scopul nobil al investigatiei acestea desi nu inteleg de ce va este teama in continuare sa investigati la sange si "ciudateniile" din marile afaceri marca Tiriac sau Nastase? Ruina din baza sportiva Vointa nu intereseaza pe un ziarist sportiv??? In ceea ce priveste "tunul" cu Banca Tiriac, recunosc va fi mult mai greu de gasit si asamblat piesele din puzzle pentru ca trebuie inceput din 1990 toamna !

Mq  •  2 decembrie 2017, 8:24

Ce pazeste DNA? Cine nu finanteaza sistemul medical trebuie luat de Militie

Mihai  •  2 decembrie 2017, 8:35

Domna Firea, mai bn ne laudam ca deschidem un spital, decat sa oferim diplome de 1 Decembrie!

bg  •  2 decembrie 2017, 9:05

Aceasta este atitudinea MS fata de medicii care "ies din rand" si spun lucrurilor pe nume: etichetare ca nebuni, pusi la zidul infamiei de catre colegi, marginalizati si izolati. Bine spunea un medic de la Sp. Coltea ca:"suntem pusi sa lucram in conditii de malpraxis indus". Logica autoritatilor este sfidatoare si cinica:"v-am marit salariile, v-am dat sporuri, v-am platit garzile, ce mai vreti acum? In viziunea MS pacientul NU conteaza; el este o cifra pe hartia CNAS, un cobai pentru experimentele medicale din spitalele romanesti: cum sa tratezi fara medicamente, cum sa operezi fara anestezice, cum sa igienizezi cu dezinfectante falsificate, etc...In loc sa recunoasca faptul ca Sp. Pantelimon se afla intr-un blocaj financiar si datorita politicii anterioare a MS (care l-a finantat substantial, l-a girat pe fostul manager care a facut angajari f. numar, fara numar...), MS spune ca este o problema de comunicare interna. FALS! Este o problema de comunicare a MS cu cei din subordine, dar si cu pacientii si o perpetuare a antagonizarii relatiei medic-pacient. Ca sa iesi din blocaj poti face multe lucruri: faci un audit, trimiti corpul de control, propui masuri de redresare, esalonezi datoriile...Nimic din toate astea, doar lozinci de partid. Aceeasi Romanie, cu alta palarie!

Andrei F  •  2 decembrie 2017, 9:19

Vrem sa ne mintim in continuare? Am inteles ca acest spital are datori mari acumulate...Corect nu o fi sa vedem daca finantarea anul acesta este mai mica sau cauza precisa a datoriilor? Daca este asa am stii de ce se intampla minunatiile...E asa de greu sa se compare bugetele spitalului in ani diferiti desigur si pe ce au fost cheltuiti? Se spune ca marirea salariilor medicilor ar fi facut ca sa fie bani mai putin pentru restul...Daca ar fi asa nu ar fi corect...Acum sa ne miram ca un spital a ramas fara medicamente? As intreba cand nu s- a mai intamplat asta? De pacienti pusi sa- si cumpere medicamentele s- a auzit mereu. Ieri de exemplu am auzit ca peste 30 de judete nici nu au medicii necesari actului medical...Si au plecat 12000.Cand au fost cazurile Prodan sau Ekeng am aflati siderati ca Ambulanta nu are nici masinile si nici personalul necesar...Ne minunam si pentru asta?Daca ne simtim bine aruncand vina pe x sau y nu am facut nimic...Trebuie intai sa cunoastem starea de fapt si apoi sa vedem daca mergem in jos...

Luca  •  2 decembrie 2017, 9:41

Firea plătește milioane pe tot felul de tâmpenii ! Acum aduna copii într-un loc f periculos , un loc unde oricând ar putea sa între o masina in mulțime ! Trebuie sa fim foarte atenți cu aceste lucruri ! In fine, oricât s-ar strădui PSD ul , nu vor scapă de justiție , a spus-o chiar Trump dar Firea refuza sa creadă acest lucru si face tot felul de Mișmașuri !

Elena  •  2 decembrie 2017, 9:56

Nu sunt materiale sanitare, medicamente, dezinfectanți, reactivi..nu sunt...haideți să îți trebam conducerea cate memorii au făcut în ultimile 6 luni, minister, casa de asigurări, primăria mica, primăria mare, casmb, li s-a adus la cunoștință situația spitalului. Nimeni nu a răspuns, pe nimeni nu interesează de nimic!!! Acum.... Haideți să încercăm să analizăm situația.. doar conducerea este vinovată??? Acei nemernici care mănâncă banii spitalului... Oamenii negrii de la conducere.... Aberații.... haideți să întrebăm medicii de ce nu le fac foi de prezentare pacienților , doar ii consulta, le dau rețete și acasă, normal că ei își iau bănuțul in buzunar și sunt mulțumiți , foaia uita sa o mai facă, cardul uita să îl mai folosească și uite așa consumabilele medicale sunt folosite dar nu ai unde sa le scazi, in foaia cui??? Oare dumneavoastră știți domnule Tolontan că sunt medicii care nu au nici un pacient consultat o lună întreagă dar își ia salariul de 8700 lei???. Daca și medicii ar înțelege că trebuie să își facă treabă, să facă fise, să folosească nenorocitul ăla de card.... Nu am fi în situația asta...când au fost materiale sanitare, medicamente, dezinfectanti, reactivi și alte consumabile ei consultau 1600_1700 de pacienți PE HARTIE, insa in realitate numărul lor depășea 2500, acolo au folosit acele materiale și medicamente. Casa ne.a luat banii in plus ce ii primisem pentru nerealizări....medicii nu au nicio vina?????????... Li s-a adus la cunoștință situația au fost rugați să își facă treabă corect....apoi..medicii din secția de ginecologie...fac consultații, ecografii(doar un exemplu) , fără fise, își bagă banul la buzunar și au terminat, acelor paciente nu li se fac fisa de prezentare, acolo nu se consuma materiale sanitare???...apoi tot ei tipa că nu au gel pentru ecografii... Și alte materiale.....dam vina pe conducere insa uitam să gândim , de unde vin banii...din consultațiile , internările pe care le este fac MEDICII.. medicii acești zeii cu drepturi și fără obligații... As vrea sa se facă un control...dar să pornească de la fisele lor... De la cei 300 de invalidați lunar... Asta pentru că le este lene să își facă treabă până la capăt......deci... MEDICII...acești zei neînțelesi să își facă treaba !!!..... Sunt scârbită de acești ZEI care au doar drepturi!!! Din vina lor este spitalul în situația asta..

Ioan  •  2 decembrie 2017, 10:05

La neaveniții de la guvernare urgentă a fost eliberarea puscariasilor nu problema din sistemul de sănătate. Ne merităm soarta ca ne lăsăm condusi de HOTI si INFRACTORI.

Stefan Patriche  •  2 decembrie 2017, 10:15

Ce nemernici! Domnul secretar de stat Cristian Grasu nu e soţul doamnei dr. Alis Grasu, adică face parte din "nomenclatura" medicală? Păi aşa, dacă "personalul de concepţie" (varianta pentru conducere, early '90 Universitatea Valahia Târgovişte) are soluţii ("se descurcă" - sic!) înseamnă că vinovaţi sunt doar nepricepuţii de la "execuţie" ("personal de execuţie", potrivit autorilor o specie inferioară de personal").

bg  •  2 decembrie 2017, 10:41

Pe piata dezinfectantilor ptr. spitale, continua sa circule produse (autorizate) concentrate ce contin glutaraldehida, saruri cuaternare (in % ridicate), subst. tensioactive, destinate curatarii si dezinf. instrumentarului medical, dispoz. medicale si suprafetelor. Combinatia unica de subst. active (glutaraldehide si sar. cuat de amoniu) este total nepotrivita, nefericita si nu isi atinge scopul declarat pe eticheta, fiind creata in scop pur pecuniar. Argumente: - glutaraldehida coaguleaza proteinele si se aplica numai pe instrumente curate, fara material organic, iar datorita toxicitatii in SUA nu se fol. pe suprafete (exceptie: in Europa sunt produse conc. cu max. 5% glut.). Sar. cuat de amoniu sunt ag. de curatare si dat. activ. slabe antimicrobiene nu se fol. la dezinf. instr. med., iar pe suprafete trebuiesc aplicate cu lavete, mopuri, din microfibra deoarece sar. cuat. se leaga de firele de bumbac, devenind ineficiente. Produsele folosite la curatarea disp. med. termosensibile (endoscoape) NU trebuie sa contina subst. tensioactive, deoarece formeaza reziduuri de sapun rezistente la clatire. CINEVA trebuie sa ia in considerare combinatiile de subst. active (chiar dace ele sunt pe lista UE) in legatura cu cerintele privind dispozitile medicale. Altfel,avem dezinfectanti de dragul de dezinfectantilor care nu au legatura cu domeniul medical. Arta de dragul artei si atat.

Votat  •  2 decembrie 2017, 10:58

Dr Davitoiu este manager de meserie. Nu are nicio performanta manageriala dar se pare ca trebuie sa conduca spitale chiar daca habar n are. Sf Pantelimon are laboratorul externalizat catre Gral. Cumva e afacerea unui fost manager al spitalului? Implicat cumva in investigatia penala de la Obregia? Dr Grasu e cumva fostul director UMP al Bancii Mondiale care nu a miscat un euro din sutele de milioane pt reforma sistemului sanitar? Pentru astfel de "merite" a fost promovat secretar de stat. Iar ministrul invoca *** probleme.de comunicare!! Nu sunt ei de vina! Votantii care ii aduc in functii de decizie trebuie sa isi asume integral consecintele!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

nechifor andrei  •  2 decembrie 2017, 11:15

ce sa i cerem unui manager care repune in functia de sef un medic care declara ca le da medicamente celor tineri si cu sanse.....oare mai este ceva normal in tara aceasta???chiar nu mai erau alti medici competenti???sau cel putin medici care considera pacientii egali??

Delia  •  2 decembrie 2017, 11:26

@elena scri cu atata zel ca imi dai impresia ca stii foarte bine cum se lucreaza in sistem. Probabil esti una din asistentele care fac echipa cu doctorul si este plina de zâmbet in față , dar in spate infige cuțitul. Deci sa înțeleg ca din cauza asta nu sunt bani in sistem ca "medicii-zei "nu-și fac treaba. Normal! Cand managementul spitalelor se face doar cu scopul unor externalizari/contracte care aduc profit si comisioane pentru clientela politica cine sa mai aiba grijă la cum isi fac oamenii treaba. Sefii aia de sectie sunt de papadie? Pentru ce sunt pusi acolo? Cum sa nu ai tu un anestezic in spital? Si pe ăla tot medici l au consumat? Anesteziau tot ce consultau? Hai ca este deja hilar! Si sa mai stii ceva doamna elena, medicul ala care are 8000lei/luna face gărzi încât jumatate de luna stă numai in spital. Medicul ,din spital ,la 07 dimineața nu isi ia gentuta ca sa plece acasă si sa aiba 24 h libere ca doamnele asistente si infirmiere. Intelegi? Iar salariile nu s-au mărit , desi legea este in vigoare, s-au marit doar salariile in administratie, politie, jandarmerie, etc. Manipularea continua!

justita  •  2 decembrie 2017, 11:26

Cristian grasu nu e sotul lu alice cea care e sefa de 27 de ani la ambulanta ? ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

betina  •  2 decembrie 2017, 11:36

Pt Elena ....Se pare ca sunteti din acel spital horror .Dar istoria se repeta in N spitale .Noi pacientii stim/vedem ca se fura ....dar d-voastra om integru ce faceti ? Eu va consider principal vinovat pentru ca taceti (la DNA , minister , primarie , piata publica , trebuie sa tipati si nu aici pe site ) ...pentru ca nu aveti grija decat de buzunarul propriu ...restul duca-se naibii (ma refer la d-voastra si colegii dumneavostra .)

Simona  •  2 decembrie 2017, 12:01

Vor sa denigreze un medic care isi face datoria, un profesionist , ba mai mult un om.Am fost internata acolo, dansul....un om de excepție secția de neonatologie un dezastru, ar trebui dezinfectata mai des sa nj ia și altiopii bacterii de acolo, doamnele doctore au un comportament care lasă de dorit, iar de cumpărat....absolut tot...pampers, șervețele, supozitoare, creme, probiotice., Etc.Iar la sfârșit îți dau un decont pentru mama pe care arata o suma nici dacă stăteai la un hotel de 5 stele nu se cheltuia atâta.....nu avem bani in spitale.....denigrem oamenii care își fac meseria, ii îngropăm in vorbe urate ...aceasta este țara noastră.Nu mai vorbesc de doamnele asistente și infirmiere......

Tudor  •  2 decembrie 2017, 12:06

„Dans les pays développés, l’obsession de la santé parfaite est devenue un facteur pathogène prédominant. Le système médical, dans un monde imprégné de l’idéal instrumental de la science, crée sans cesse de nouveaux besoins de soins. Mais plus grande est l’offre de santé, plus les gens répondent qu’ils ont des problèmes, des besoins, des maladies. Chacun exige que le progrès mette fin aux souffrances du corps, maintienne le plus longtemps possible la fraîcheur de la jeunesse, et prolonge la vie à l’infini. Ni vieillesse, ni douleur, ni mort. Oubliant ainsi qu’un tel dégoût de l’art de souffrir est la négation même de la condition humaine.” (L’obsession de la santé parfaite din Le Monde diplomatique, 1999)

Tudor  •  2 decembrie 2017, 12:08

Undeva, într-un sat din România, nu tare demult: - Bărbate, mai du-te la doftor că nici nu mai știu de cînd n'ai mai fost. - Da' după ce, să-mi găsească ceva?

Hombre  •  2 decembrie 2017, 12:27

E ca in bancul ala: "In sala de operatie , chirurgul catre asistent: -Anestezie . -De-a noastra sau de import ? -De import. -De import s-a terminat. -Atunci de-a noastra. -Na-ni ,na-ni... " Da,spitalul poate functiona, dar ca in regim de razboi.

UN SISTEM DECOMPENSAT  •  2 decembrie 2017, 12:28

Impertinenta unui Sistem Decompensat, cu insulte la adresa unui medic care spune adevarul si drama sistemului sanitar, nu ne mira. Nu ne mai mira dealtfel nimic. In supravegherile din Obregia, cei mai gravi pacienti ii vad pe ceilalti nebuni si cer sa fie scosi la liber. Din pacate, sistemul nostru sanitar si politica guvernantilor nostri este una de supravegherile din Obregia. Acesti nomenclaturisti isi permit sa faca un coleg ca este " decompensat" deoarece inca nu ne-am ridicat toti, inca nu am plecat toti din aceasta tara. Din pacate, sistmul nu are decenta fata de poporul roman, fata de pacientul roman, fata de medicul roman. Se moare prin lipsa de anestezice, se moare prin lipsa de medicamente, prin incetarea contractelor de analize, dar mai ales prin infectii nozocomiale, prin lipsa conditiilor si aparaturii in spitale, in ATI uri. Se moare prin lipsa de medici...Cine concerteaza acest *** ? Sistemul sanitar romanesc este deja in UPU si nu mai are cine sa-l resusciteze pt ca medici nu mai sunt, medicamente nu mai avem. Datorita lipsei de Oxigen de la nivel cerebral, sistemul se agita si "bate" medicul care ii spune adevarul, il insulta, il face " decompensat" pentru ca nu are cu ce sa-l mai trateze. Domnilor guvernanati, daca Ceausescu s-ar trezi, toti cei care ne conduceti ati fi in puscarii pentru " masacrarea" sistematica a natiei romane. SOS SANATATEA!!!!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F  •  2 decembrie 2017, 12:55

@betina • 2 decembrie 2017, 11:36 De unde ura asta?De unde convingerea asta ferma ca mereu se fura,ca toata lumea fura?De ce din atatea mesaje fix pe al doamnei va revarsati supararea?Uite mai era un mesaj care se tot repeta...Lumea care pleaca definitiv din tara...Stiti ce inseamna asta?Ca o sa pleca aia competenti ,activi-adica fix cei care acum finanteaza prin contributii si deci cazurile de acum o sa se multiplice ,desigur in toate domeniile!!!!Si daca lumea activa pleaca cine credeti ca o sa mai sustina acest sistem medical?La fel cu pensiile,invatamantul...?Credeti de exemplu ca un spital care nu este finantat acum o sa fie acelasi spital peste ani cand presupunem ca o sa fie iarasi finantat?Daca primariile pot da faliment poate ca si spitalele or sa fie cernute si dupa un astfel de criteriu...Orice act medical intr-un spital este platit conform unui punctaj stabilit de CNAS sau programelor pe anumite maladii care sunt platite de Minister...Doamna va spunea ca un anumit numar de persoane internate nu au primit costul actului medical de la Casa deoarece anumiti doctori nu au complectat fisele conform standardelor sau ca folosesc infrastructura spitalului in folos propriu...Chiar acum se anunta de un pacient decedat deoarece un medicament nu era in spitalul de la Alba...Se vorbeste de birocratie de aceasta data...Programul care folosea medicamentul nu este implementat in toate judetele...

Gigis  •  2 decembrie 2017, 13:35

Articol scris astfel incat sa incite la reactii majoritare intr-un anume sens. Autorii stiu cum se stabileste necesarul de materiale consumabile si cum se asigura finantarea achizitiei acestora? Apoi, exista un sistem de urmarire a utilizarii (decontarii) materialelor consumabile? Cei care citesc (in fuga) articolul se reped imediat: sistemul este subfinantat! Trebuie ca guvernul sa bage mai multi bani (din ce in ce mai multi), chiar si fara nici o justificare! Este posibil ca exista un anumit grad de subfinantare, dar comentariul trimis de Elena m-a pus serios pe ganduri! Pe autorii articolului NU?

Doftoru’  •  2 decembrie 2017, 13:48

Domnu' Tolontan, Aveti curiozitatea sa aflati la cat se ridica spaga incasata de personalul sanitar in spitalele din orasele mari ? Sau doar la sus-amintitul spital, care inca de la infiintare a fost menit sa trateze saracii sectorului 2? S-ar putea cumva ca aceasta plata "informala" sa depaseasca bugetului spitalului ? In urma cu aproximativ 25 de ani, in acelasi spital - pe vremea cand medicii romani faceau cunostinta cu tomografele computerizate, spaga lunara a unui medic radiolog, care spaguise in prealabil sefii pentru a putea lucra pe un tomograf, ajungea la 10000-15000 de dolari. Credeti ca acum se castiga mai putin? V-ati facut un renume in media ca fiind un investigator de top - cred ca ati face un mare bine comunitatii punand in lumina veniturile reale ale personalului medical din marile spitale - nu mai amintesc de Spitalul de Urgenta sau Spitalul Fundeni - al pacientilor cu "pijama"- in "opozitie" cu "mujicii" din Pantelimon... Chiar daca toti cei care lucreaza cu pacientii si-ar merita banii castigati "la gri" - ar fi de interes sa se stie ce inseamna acest "la gri", acceptat atat de cei care sufera pe patul spitalelor cat si de cei care se fac ca nu vad - de la ANAF pana la ministri. Dar cine are pretentii de la ...Olguta sau Florian?

Vlad  •  2 decembrie 2017, 13:53

Ok, deci problema e serioasa, de ce nu exista solidaritate in spital?? Daca il scot pe asta tap ispasitor, o sa intre in greva toti doctorii? Sau macar astia din sectie de ginecologie? Mira-m-as

Ion  •  2 decembrie 2017, 13:56

Aici e un cockteil de probleme care fac din sistemul nostru medical o Caricatura. 1. Prima problema, incompetenta managerilor. Majoritatea pot fi dumnezei ca si doctori dar nu se pricep ca si administrator. 2. A doua problema. Coruptia. 20% din contractele de achizitie mai ales in zona de tehnologie in multe cazuri reprezinta spaga. Conform DNA. 3. LIPSA BANIILOR SI ACEASTA E MAREA PROBLEMA. CAND INTREG BUGETUL STATULUI ROMAN E LA JUMATE DIN BUGETUL SANSTATII DIN UK NU AI CUM SA AI PERFORMANTA. SE CHelTUIE de 15 ori mai putin decat intr o tara gen UK. EVAZIUNEA FISCALA AFECTEAZA ASTFEL SANATATEA ROMANILOR

bg  •  2 decembrie 2017, 14:09

SOLUTIA la haosul din spitalele publice: montarea de camere de luat vederi (asa cum in cele private exista deja) si se va termina si cu plicurile cu bani si cu consultatiile neinregistrate si cu acuzele intre asistenti, medici, infirmiere si cu dormitul in garda si cu furatul si cu vocabularul jignitor si cu musamalizarea neglijentei si nepasarii, etc...Numai ca la aceasta idee, cati din personalul sanitar vor adera? NICIUNUL...va garantez.

Elena  •  2 decembrie 2017, 14:17

betina si Delia, de ce ma acuzati??? nu sunt asistenta nici infirmiera insa vorbesc in cunostinta de cauza, stiu lupta anumitor persoane pentru ca acest spital sa functioneze... nu am luat spaga asa cum ma acuzati, am vrut sa trag un semnal de alarma, as vrea sa vedeti "tabloul" complet. S-a cerut ajutor la toate institutiile abilitate nimeni nu a raspuns favorabil.... si ca sa intelegeti gravitatea... stiti ca fila de buget pentru luna Noiembrie nu a venit nici in acest moment de la CASMB????...nu arunc cu noroi in nimeni, insa voi vedeti doar la suprafata, problema este mult mai adanca, acuzati fara sa stiti cum functioneaza... eu stiu asa... daca nu faci cei 2100-2300 de pacienti, CASMB nu iti deconteaza suma contractata ci doar cea realizata, cine este vinovat????...stiti voi oare in functie de ce se dau banii unui spital???... Domnule Tolontan, de ce nu luati un interviu si directorului financiar si managerului, poate va mai scoate din ceata.. in spitalele de stat este asa...tu faci pacienti si casa iti da bani...cat ai produs atat primesti... ori.. nu asistenta si infirmiera consulta ci medicul...da...acei Zei...

Cătălin Tolontan  •  2 decembrie 2017, 14:18

@Elena: i-am luat intreviu managerului inca din 22 septembrie. https://www.tolo.ro/2017/09/22/un-fenomen-nou-in-romania-pacientii-pedepsesc-spitalele-din-cauza-reputatiei-indoielnice-spitalul-de-urgenta-sf-pantelimon-a-ajuns-in-faliment-recunoaste-chiar-managerul-acestui/

Elena  •  2 decembrie 2017, 14:35

betina, nu tac si da, fac parte din acel spital horro cum ii spuneti voi..si ma doare sufletul cand vad ca totul se duce pe apa sambetei... intelege ca nu tacem... probabil ca doar daca se posteaza foto la toate memoriile facute cu nr. de registratura de la toate institutiile abilitate o sa credeti ca incercam sa facem ceva.... vorbiti de externalizare analize.... aici trebuie luata la intrebari doamna manager Boer care a luat aceasta decizie..a donat aparatura si a cerut externalizare...achizitie facuta la vreme respectiva de doamna Faur, da, doamna care acum este anchetata impreuna cu doamna Boer...la lipsa acuta de fonduri cum vreti sa cumparam alta aparatura pentru a face analizele... spuneti ca nu s-au marit salariile medicilor conform legii, gresiti... aceste mariri s-au facut si de aici rezulta ca din toate fondurile alocate spitalului, titlul I- adica salariile , bursele personalului depasesc 83% din totalul alocat.....

pawn  •  2 decembrie 2017, 14:55

4 miliarde pentru rachete patriot. amuteste mintea. raspunde cineva la intrebarea asta. nu, mai bine zis, PUNE CINEVA intrebarea asta?

Andrei F  •  2 decembrie 2017, 15:13

@ pawn. Eu am spus ca puteam lua de la americani orice arma,si chiar care nu ne folosea decat sa luam aceste rachete...La Deveselu trebuia sa fie si o tehnologie mai de varf si in primul rand era mana soldatului american...Daca te referi la costuri...sper ca romanii sa adapteze si aici...Adica pe linga Institutul Cantacuzino se mai poate incerca ceva si in spitalele militare si chiar in invatamantul militar...Cine se supara daca penuria de medici din sistemul civil ar fi carpita in parte cu personal militar?Si parca in cazul Colectiv s- a vorbit de virusi si bacterii care nici in razboi nu sunt intalnite...

ciombe  •  2 decembrie 2017, 16:28

Ia de vezi Tontolane: "este 70 de angajati ai Primariei Sector 5, condusa de primarul Daniel Florea, merg in perioada 3-5 decembrie, la Poiana Brasov - Hotel Alpin - la un curs de comunicare si dezvoltare personala. Cursul, care include cazare si pensiune completa, a fost achizitionat prin cumparare directa de la firma Greenhub Media&Film la care este actionar Lavinia Sandru, potrivit datelor de la Registrul Comertului. Pentru fiecare dintre cei 72 de cursanti, Primaria Sector 5 plateste 1.895 lei, in total 136.440 lei (30.000 euro)." Uite banii! Cum te apleci, gasesti bani!

ovidiu_3003  •  2 decembrie 2017, 18:50

...avem cei mai prosti si cei mai corupti medici din lume ...nu mai vrem sa fim tratati de medici romani ...

Teodorescu  •  2 decembrie 2017, 19:00

Domnule Tolontan trebuie sa avem tot respectul pt acest medic care sa contrat cu conducerea pt binele pacientilor. Va intreb cum este posibil ca acest spital sa ajunga in aceasta situatie in schimb directoarea financiar contabila care gestioneaza toate aceste lipsuri sa fie in functie de peste 30 ani ...cu rugamintea sa va interesati daca este adevarat ca este tinuta peste varsta de pensie si ca trebuia pensionata de peste 5 ani ? Din cate stiu managerul actual este de cateva luni si deja a schimbat mare parte din vechea conducerea. ...

Ropo  •  2 decembrie 2017, 19:58

Madam Firea cheltuie pe tirg,da pomana electorala la persoanele cu handicap 76 milioane euro timp de un an,bravos

just  •  2 decembrie 2017, 20:07

Dar milioanele care nu și-au plătit asigurările de sănătate? Dar milioanele de români care lucrează în `LUMEA SUPERFERICITă -- de atâta fericire ard de vii prin blocuri_- și vin bolnavi de ușurătatea muncii-- și apelează prin fel de fel de tertipuri la urgență,ori folosesc adeverințe ciudate ori cardurile unor rude de a5-a spiță!!!! nu poartă nici o vină?

Cosmin  •  2 decembrie 2017, 21:08

Mi a murit mama acum 2 saptamani in spitalul universitar bucuresti de septicemie. Cu 2 saptamani inainte de acest episod trist fusese transportată la același spital pt investigatii deoarece avea dureri mari de spate( dupa aceea am aflat ca infecția avusese ca punct de plecare coloana vertebrală) iar doctorii de la camera de garda au trimis o acasa si i au recomandat un fizioterapeut. Concluzia: ferească Dumnezeu să Ajungi în spitalele din România fiindca sunt toate șansele să nu mai scapi.

S_Cristina  •  2 decembrie 2017, 21:37

Directoare financiara gestioneaza ce bani primeste, nu aduce dansa de acasa. Daca pana sa vina domnul manager Gheorghe Popescu spitalul era laudat de toti ministrii pentru ca nu avea datorii, dansei i se datoreaza. Cand primesti de la casmb, verbal, 2500000 lei pentru luna noiembrie din care salariile sunt 3200000 lei, tot doamna directoare este vinovata , insa angajatii au primit salariile la timp. Domnule Teodorescu eu cred ca va roade invidia, puteti sa ii luati postul din luna ianuarie

Asdad2005  •  3 decembrie 2017, 0:08

Acum cateva luni, incercai sa ne arati ca ceva s-ar misca in sanatate, acum vedem situatia reala sau macar o parte din ce se intampla acolo. Problema in sine, este una cronica pentru tot ceea ce statul incearca sa faca si anume managementul este unul prost sau partinitor cu anumite interese(plec de la ideea ca orice manager isi doreste sa aibe cel mai bun spital). Si asta, pentru ca nici Ministerul Sanatatii, respectiv nici un manager al unui spital, nu au ca scop bine definit interesul pacientului asta desi o spun verbal, faptic nu se realizeaza ceva. Solutii sa se faca ceva ar fi, insa trebuie sa existe vointa si sa se vrea. Instalarea unor camere video, digitalizarea farmaciilor spitalelor si bineinteles functionarea cardului de sanatate. Odata facute astea, o sa observam cam pe ce se duc banii unui spital mai bine, ba chiar am putea sa observam asa zisele fise virtual de care un comentator a pomenit mai sus. Insa tot ceea ce am spus, este o chestie aruncata in vant, situatia va ramane la fel si saptamana viitoare si anul viitor unde probabil vom mai afla ca s-a mai inchis o sectie din acelasi motiv si iarasi un doctor va fi scos vinovat. Si apropo, reactiile de acest gen din partea autoritatilor statului ii vor face si pe putinii medici ramasi care pun interesul pacientului mai presus de orice sa plece din sistem, nu uitati cazul celor 2 neurochirurgi din Spitalul Colentina despre care a-ti mai scris.

sorin  •  3 decembrie 2017, 7:07

multumita acestui doctor, Mihai Dimitriu, sotia mea mai traieste. In 15 decembrie 2013 a fost operata de cancer uterin si de colon de acest doctor si nici atunci nu erau de nici unele dar el a facut pe dracul in patru si astazi ii multumim. Daca s-ar fi dus la un spital privat ar fi avut un salariu triplu si recunoasterea meritelor, asa la stat are parte d sututri in fund daca spune adevarul.In spital este mizerie, infirmierele si asistentele se poarta execrabil si daca le dai bani dar omul asta,in nebunia lui face traba fara a avea pretentii.

Stela  •  3 decembrie 2017, 7:31

Voi stiti sa faceti statistica ? Aplicati statistica si veti constata faptul ca toate Relele lumii : crime, violuri , terorisme , furturi , talharii ........ toate sunt savarsite de hormonul de barbat .*** " *** "

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Flori Munteanu  •  3 decembrie 2017, 11:28

Am să vă relatez ceea ce am trait eu legat de acest spital și va las să gândiți dacă nu numai lipsa acelor medicamente, care nu sunt atât de costisitoare și oricare dintre noi ar fi dat fuga la farmacie să le cumpere. Soțul meu internat pe secția de cardiologie, cu infarct miocardic, dureri foarte puternice in zona inimii, tensiune arteriala 66, solicit asistentei medicale prezența doctorului de gardă pentru a-l evalua și prescrie tratament de urgență adecvat stării lui. Răspunsul doanmei a venit pentru mine ca o lovitură în moalele capului:" doamna doctor este la parter, la UPU, are un caz grav". Soțul meu s-a stins în acea seară, nu am să uit câte zile am să mai am acele cuvinte și nici expresia senină care o avea pe față!

Narcis Hogea  •  3 decembrie 2017, 16:08

Acum doi ani, actualul manager de la Sf Pantelimon, Davitoiu Dragos Virgil, era director medical la Spitalul Universitar si avea aceeasi atitudine fata de copiii nostri: "Avem de toate! Ne descurcam singuri." Asta se intampla atat timp cat "rotatia cadrelor" este folosita in continuare, cel putin in domeniul sanatatii.

Corijentul  •  3 decembrie 2017, 20:57

Combinat cu impostura din Corpul Medical, vorbim de o catastrofa de proportii nationale. E greu de indurat dar cunosc personal "medic chirurg" care a darimat cazinourile si "asistent medicala"care canta prin saloanele pacienilor manele. Sunt mii de licente de doctor date unor calamitati. Nu exista sotie de militian, colonel sa nu fie bagate in spitale, toate una mai proasta ca alta. Cu salarii stratosferice coinfidentiale. De aceea nu mai sunt bani de nimic . Stim si ne mintim !

r adu  •  4 decembrie 2017, 12:03

Se spune în articol ....... ”Probabil, domnul doctor, din cauza lipsei materialelor din ultimele zece luni, s-a decompensat. Nu a discutat cu conducerea despre problemele de pe secţie la momentul potrivit, iar publicarea unui asemenea anunţ pe zidurile spitalului nu este cea mai bună soluţie”, spune secretarul de stat Grasu......... Domnul Dr. C. Grasu, medic cu specialitatea medicină de urgență, de la terminarea facultății, poate înțelege mecanismele și modul de funcționare al sistemului de Ambulanță și IGSU, dar ...... cum funcționează un spital ......... trebuie să ai ceva pregătire în domeniu ........ pe care domnia sa nu a exersat-o. Salvare unei persoane poate funcționa (teoretic și de nedorit) fără medicamente sau materiale sanitare sau fără ambulanță, ....... transportând, oricine, pacienții la spital ......... dar un spital ....... nu poate funcționa fără medicamente, fără aparatură, fără laborator de analize, fără platforma de imagistică, fără dezinfectante, fără sectorul financiar și logistic ..........și fără manager adecvat. Un spital este ca un organism MARE care necesită, ca să funcționeze, extrem de multe ......... și personal, și aparatură-materiale, și finanțe. Ca să le aibă pe toate spitalul, are nevoie ca managerul de specialitate ....... să poată înțelege ceva, dar să aibă și susținerea politică și să poată dezvolta politicile medicale actuale (adică NU supraviețuirea peștelui pe uscat) ....... Greu de crezut că se vor rezolva problemele ..... din inițiativa și acțiunea proprie a sectorului medical, prin înțelegerea .......... situației grele moștenite.

antonia  •  4 decembrie 2017, 14:14

In timp ce oamenii mor cu zile in spitale, actualul si fostul ministru al Sanatatii se cearta ca chiorii, acuzand si amenintand, in loc sa faca ceva concret.Nereguli majore in desfasurarea actului medical (mai ales din cauza managementului defectuos exercitat de conducerea politizata a spitalelor), fapte de coruptie de neimaginat, "acoperite" de chiar cei care ar trebui sa le pedepseasca, abuzuri fara precedent in ceea ce priveste gestionarea banilor Sanatatii, etc. sunt ignorate de Minister si autoritati. In schimb ne ofera o portie zilnica de circ si cinism. La Spitalul Judetean de Urgenta Deva, dl ministru Bodog a venit sa inaugureze o cladire goala, un proiect demarat cu ani in urma, in care PSD nu a avut niciun merit, in schimb a ignorat problemele majore cu care se confrunta spitalul. De la telefoane taiate pt. neplata, suspendarea site-ului oficial al spitalului pt. neplata, lipsa materialelor sanitare si a dotarilor necesare, lipsa alimentelor destinate bolnavilor, pana la obligatia de a se muta sectii din spital in cladiri "inaugurate" (da Doamne sa nu se surpe!) si asumate de lideri politici, toate au fost trecute cu vederea de ministru de resort dar si de prim-ministru. In concluzie, asteapta sa crapam cu totii, ca ei oricum nu renunta si nu recunosc dezastrul!

Comentează