PSD vrea să legalizeze haiducia! Întrebare pentru deputata Andreea Cosma și pentru comisia Iordache: ”Dacă cineva vă fură mașina și televizorul din casă nu pentru el, ci ca să le dea la săraci, sunteți de acord?”

Explicații pe înțelesul politicienilor care propun să se dezincrimineze corupția când nu beneficiază autorul, ci altcineva

luni, 18 decembrie 2017, 12:12

În dezbaterea despre schimbarea legilor justiției lipsește o voce importantă.

Se aud procurorii, judecătorii, dar nu avocații.

Și, fără avocați, justiția e ca o masă cu două picioare.

Nu există dreptate decât dacă fiecare dintre cei acuzați are parte de cea mai bună apărare posibilă.

În această perioadă, apărarea tace.

”De ce nu vorbiți?”, l-am întrebat pe un cunoscut avocat pledant de penal.

Omul e solid profesional, un adversar al infiltrării serviciilor în justiție și lucrează onest pentru clienții săi.

”Tăcem pentru că, din păcate, organizațiile noastre profesionale de avocați au decis să nu intervenim în discuție. Deși ceea ce se petrece este foarte important și grav”, explică el.

Așa că ne roagă să nu-i dăm numele.

Avocatul spune că ”unele dintre schimbări sunt necesare și foarte utile”.

-Dați-ne un exemplu de schimbare utilă, vă rugăm.
-Propunerile legate de responsabilitatea magistratului. E necesară ca idee!

-Doar ca idee?
-Da, pentru că, în aceste zile, schimbările se fac prost și fără respectarea filozofiei dreptului. Iar multe dintre modificări sunt pur și simplu ridicole. Sunt greșite nu doar tehnica modificărilor, ci și fundamentul conceptual.

-Puteți explica?
-De pildă cerințele care li se fixează procurorilor când încep un dosar. Să anunțe și toate celelalte. Așa nu mai faci nici un dosar penal! Or, scopul legii e să apărăm ordinea socială.

-Deși sunteți avocat vă gândiți și la procurori?
-Nu la procurori. Ci la lege și la interesul public. Legea penală vine dintr-un bun simț al omului comun. Când legiferezi, nu trebuie să rupi această legătură cu intuiția comportamentului uman și cu interesul general.

Ziarul ”Adevărul” a scris ieri că ultima schimbare propusă de câțiva deputați PSD este aceea de a dezincrimina șpaga pentru altul.

Dacă trece modificarea, nu va mai fi corupție actul prin care îi favorizezi cu bani, bunuri sau servicii, pe alții, nu pe tine.

Deputata PSD Andreea Cosma, al cărei tată e condamnat pentru corupție, este unul dintre inițiatori.

Ce înseamnă schimbarea propusă pe înțelesul tuturor?

Există câteva cazuri cunoscute când instanțele au pedepsit corupția deși beneficiaseră și alții:

1. Exact așa au constatat procurorii DNA și a validat prima instanță că a făcut Elena Udrea în Gala Bute.

O parte din banii publici virați de la minister au fost pentru ea (concedii, postaci, acțiuni politice), iar altă parte pentru diferiți oameni: Tudor Breazu, Ana-Maria Topoliceanu și Rudel Obreja.

Verdictul nu e definitiv.

2. La fel s-a întâmplat în cazul Monica Ridzi, care nu a dus banii acasă, însă a plătit din ei știri la televiziuni pentru ea și pentru Elena Băsescu.

De ceva vreme există, printre politicieni, acest curent: ”Da’ ce, a furat, a dus el banii acasă?!”.

Fostul președinte Traian Băsescu este unul dintre promotorii acestei școli de gândire, când o deplânge chiar pe Elena Udrea, exact cu aceste cuvinte: ”A dus ea banii acasă?”.

Iar acum vor să legifereze fix în acest sens: să nu se mai pedepsească hoția din bani publici dacă infracțiunea a fost săvârșită pentru alții.

Ce spune avocatul?

”Această schimbare pe care vor să o facă este, îmi cer scuze, o mare prostie. Pentru că la baza oricărei infracțiuni stă afectarea unei valori sociale. În cazul unui funcționar public sau demnitar, valoarea socială este funcționarea normală a societății. Nu contează dacă tu perturbi funcționarea societății pentru interesul tău sau pentru interesul altuia. Efectul este același”.

Avocatul remarcă și faptul că orice jurist își dă seama imediat ”de absurditatea propunerii”.

De ce?

”Pentru că, dacă dezincriminarea ar trece în Comisia Iordache și, apoi, de vot, vor exista situații în care tu afectezi valoarea socială și ești pedepsit de lege și altele în care o afectezi la fel, dar legea nu te pedepsește. Asta nu se poate în drept!”.

De fapt, procedând astfel, societatea nu și-ar mai apăra interesul. Așa cum o locuință nu e protejată dacă închide ușa din față și lasă deschisă ușa din spate și ferestrele.

Poate că cea mai bună analogie care probează ridicolul interesat al propunerii Andreei Cosma și a colegilor ei este următoarea: semnatarii propunerii intenționează să dezincrimineze haiducia.

Dacă iei de la cel mai bogat dintre bogați, care este bugetul de stat, și dai la săraci, nu vei mai fi pedepsit!

Doar că uită ceva: ei nu sunt angajați acolo pe post de haiduci, iar banii pe care-i au la dispoziție sunt ai noștri.

Nu că ar gîndi așa, desigur.

 

 

 

Comentarii (108)Adaugă comentariu

doru  •  18 decembrie 2017, 16:30

@giovani falcone Iti multumim ca ne ai luminat....toti astia de pe aici suntem o turma de p.ros.ti care nici macar nu stim unde ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F  •  18 decembrie 2017, 16:32

Uite dovada de echidistanta!!!!!,,Cătălin Tolontan • 18 decembrie 2017, 15:24 @Rep: chiar cred ca Romania se va schimba. De fapt, ea s-a si schimbat. Dovada ca aceste legi nu vor trece. Nu au cum. E prea mare framintarea sociala si prea mare pretul pe care il vor plati ca sa mearga inainte. Iar schimbarea va continua. Stiti cum spunea un episcop african: ”Nu sunt optimist, sunt prizonierul sperantei”.............................................................................................................................................Domnule daca legile nu au sa fie schimbate acum in Romania o sa vina un partid si mai si...Mai nationalist ca PRM,mai radical decat SYRIZA...Atunci o sa va doriti sa fi ramas PSD...Situatia din 2000 daca ati uitat ...dar intoarsa pe dos!Cum sa ramana legile de acum daca acum legea nu este respectata?????Cate exemple sa va dau?

MirceaDP  •  18 decembrie 2017, 16:34

@Andrei F • 18 decembrie 2017, 15:22 "Deci dumneata propui ca legile Justitiei sa le faca cei care le aplica..." Incorect. Am scris: "Se poate specifica in acel referendum cum pot cei din justitie sa voteze/exprime acordul/dezacordul lor si ce efect/pondere sa aiba asupra initiativelor de modificare." Mi se pare absurd sa interzici procurorilor sefi, etc. sa-si exprime parerea despre legile justitiei. Mai mult, parerile lor, de experti, trebuie luate in considerare in cadrul dezbaterilor. Deci atentie, nu ei trebuie sa faca legile, ci doar sa ajute, pt.ca se pricep cel mai bine. Iar la final, cand "pachetul de legi" e gata, toti cei implicati din justitie sa poata da, prin vot, un verdict, care sa aiba o pondere, un impact, precum votul juriului la Eurovision, adica sa nu fie exclusiv votul publicului (al parlamentarilor) ci si votul juriului (al specialistilor din domeniu). Dl. Klaus Iohannis a propus un referendum. Sper ca nu a uitat ...

stefan  •  18 decembrie 2017, 17:05

Pe astia vrei tu sa-i intrebi, cu astia vrei sa "dialoghezi"? Cu o botoxata cu 2 neuroni, ***, infiltrata in parlament pt a propune amendamentul asta in favoarea lor si cu "sobolanul" iordache, care a dovedit ca e gata sa incasese pe fata flegmele unui popor intreg, numai sa-l vada pe don liviu scapat....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  18 decembrie 2017, 17:06

@stefan: da, ei sunt datori sa raspunda preocuparilor publicului. In vremuri anormale, noi trebuie sa ne tinem de normalitate. Sa le punem intrebarile firesti, sa nu renuntam la regului, sa-i obligam sa raspunda intrebarilor.

Andrei F  •  18 decembrie 2017, 17:28

@MirceaDP • 18 decembrie 2017, 16:34 Ce ar fi daca recetiti ce este scris in comentariul dumneavoastra la care eu fac referire?Poate o sa spuneti ca a fost imbogatit...Altfel...domnule nu e mai bine ca Parlamentul sa fie scos din legiferare si sa legifereze ca pana acuma CSA T-ul?Strict democratic,nu?Puteti sa priviti tot asamblul?Ce sa facem ?Sa spunem ca Romania ARE legile ideale.Daca ele nu sunt acum aplicate corect se mai cheama LEGE?

Cosmo  •  18 decembrie 2017, 17:30

Se pare că PSD vrea neapărat inca o revoluție, alta explicație nu găsesc.

simplu  •  18 decembrie 2017, 17:32

Ca tot nu mai apare comentariul meu de la 16.15, dau aici un exemplu" sportiv" la situatia actuala a codului penal, de cum sant pedepsite faptele de coruptie. Adica nu. Mitica "Corleone" & Sandu "Nasul" versus Mititelu. Primii doi au fost trimisi in judecata la plangerea lui Mititelu. Invinovatiti de ABUZ in serviciu, artr 13.2 legea 78 raportat la art 297 cp. Condamnati in prima instanta dar la recurs ACHITATI. Evident pe art 16 ,litb al1 , "fapta nu este pedepsita de legea penala" . Mai clar de atat mai trebuie spus ceva ? Tocmai ce se anulase ord 13 care punea la loc articolul cu pricina in codul penal . Cu prag. Acum tot pe afara este iar populatia si magistratii vor la fel. Eu unul carele nu am treaba cu legea ma intreb cum vine asta. Vreau ca virgula coruptii sa fie pedepsiti si militez in strada ca legea sa nu pedepseasca faptele lor . Cine o lamureste ?

bolnav de Alzazaibar  •  18 decembrie 2017, 17:33

nu inteleg obsesia asta pt. Udrea si gala Bute, singurele exemple pe care le dati pt. coruptie.

Cătălin Tolontan  •  18 decembrie 2017, 17:33

@simplu: o secunda! Oamenii nu protesteaza impotriva schimbarii legilor, ci impotriva schimbarilor facute pe repede inainte, de catre o majoritate care are liderii celor doua camere ale Parlamentului condamnat definitiv si urmarit penal.

Cristi  •  18 decembrie 2017, 17:35

Atât? Alte probleme nu a mai semnalat dl avocat? De falsele probleme semnalate de asociatiile si uniunile magistratilor de ce nu a spus nimic? De ce nu spune nimic de cum este calcata in picioare prezumtia de nevinovatie? De ce nu spune nimic despre faptul ca invinuitul este tratat intai ca martor si abia dupa ce procurorii/organele de cercetare au strans/produs toate documentele/probele impotriva acestuia, il anunta ca este suspect/inculpat? Ca nu administreaza probele solicitate de acesta? Ca nu exista experti ci doar personal de specialitate (fara insa a sti cineva ce inseamna ast)? Sunt un milion de intrebari (si implicit probleme) in domeniul dreptului penal incat haiducia semnalata de dl avocat se pierde printre celelalte fapte aemnalate in mod abuziv si neintemeiat de catre procurori si judecatori. Ar iesi o ancheta frumoasa daca s-ar consemna punctele de vedere ale tuturor celor implcati insa, asa cum ati sesizat, avocatii au ales sa taca (dupa care se vor plange de abuzurile procurorilor)!!!

11  •  18 decembrie 2017, 17:43

Cătălin Tolontan • 18 decembrie 2017, 12:40 @coco: Nu vreti sa incercam sa incercam sa aplicam ceea ce a spus regele pe care, mai ieri, atata lume il gasea inspirational? El a spus: ”Cand vorbesc despre roamani, vorbesc despre mine”. Cu alte cuvinte, Romania e cum o facem noi, cand vorbim despre ea vorbim despre faptele noastre care o construiesc. Nimic nu e pierdut. - de aceea 80% despre articolele gsp sunt cu si despre doi infractori- gigi si mm?

Vlad  •  18 decembrie 2017, 17:53

@Andrei F - Andrei, nu te supara ca-ti spun, dar esti P.E.N.I.B.I.L Aceasta tehnica de interpretare si metaforizare a unor pareri, comentarii pur si simplu NU TINE tinere. Esti obositor in diversiunea dumitale. Apelezi la naivitatea aparenta (gen Dragnea) ca sa enunti niste concluzii i.m.b.e.c.i.l.e pe care singur ti le validezi si mai incerci sa convingi lumea cu ele. Chiar nu merita efortul, crede-ma SUNT DESTUI naivi si privitori de A3 ca sa incerci dumneata sa mai contrezi cativa oameni de buna credinta din societate. Esti cu directie trasata, se vede, se simte. Dar o sa-mi pierd putin timpul pretios (sunt o persoana inteligenta stimabile si timpul meu valoreaza ceva) si, punctual daca-mi permiti (sau NU) o sa-ti raspund, asta pentru ceilalti cititori: "nu e mai bine ca Parlamentul sa fie scos din legiferare si sa legifereze ca pana acuma CSA T-ul?" - NU, in general nu, dar cu acest parlament, DA, este mai bine. Este mai bine sa legifereze si galeriile din divizia C la fotbal. Pentru ca parlamentul a incaput pe mana unor b/or/fasi si infractori. "Puteti sa priviti tot asamblul?" - DA, dar in cazul Parlamentului actual trebuie privit detaliul. pentru ca este plin de b/or/fasi si infractori "Ce sa facem?" Sa dam cu ei de pamant la propriu, prin orice mijloace. "Sa spunem ca Romania ARE legile ideale" Este irelevant ce fel de legi are Romania acum, relevant este ca tara este sub asediu si trebuie aparata conform articolului 55 alin 1 din Constitutie - “Cetăţenii au dreptul şi obligaţia să apere România” "Strict democratic, nu" - ce este democratic in asaltul asupra justitiei? Cand si-a exprimat poporul parerea in legatura cu acest subiect? DE CE BATI CAMPII domnule inventand pretexte si principii cand totul in jurul tau ARDE ?? Cine esti cu adevarat si de ce faci asta, cat este rusine si cat interes?

Dan  •  18 decembrie 2017, 17:57

Catalin , tu esti singura supapa din trustul ala careia i se permite sa prezinte realitatea. Nu stiu cum ai reusit sa detii pozitia asta in trust , probabil esti lasat pentru ca trustul sa poata avea o sansa sa schimbe taberele la momentul oportun. Pana la urma nici nu conteaza , important e ca faci parte din cei care pot sa deschida o gramada de ochi lipiti de propaganda scarboasa de la a3 care sufla in *** PSD ,prin simplul fapt ca articolele tale apar pe site-ul antena 3 ( ma minunez cand vad ca apar !) Felicitari pentru toate anchetele din ultimii ani ! Jos palaria .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

popescu  •  18 decembrie 2017, 18:10

Foarte multi fac pe specielistii in justitie si isi dau cu parerea de parca ar fi cei mai mari cunoscatori din istorie! Citesc si nu inteleg nimic, dar le stiu pe toate. Asemenea discutii nu exista in vest, nicaieri! Oamenii nu sint interesati de nici un fel de justitie, desi functioneza catastrofal si au loc abuzuri mari, ca-n Germania sau SUA. Ce spun romanii ca se intimpla acolo sint mizilicuri, glume de tot risul! Procurorul general al Germaniei a deschis gura si a zburat imediat! Nu exista demonstratii pe tema asta! Oare de ce?! Sa fie romanii desteptii planetei?! "Nach den schweren Anschuldigungen gegen das Bundesjustizministerium muss Generalbundesanwalt Harald Range seinen Posten räumen. Das Vertrauen in ihn sei nachhaltig gestört, teilte Justizminister Heiko Maas (SPD) am Dienstagabend in Berlin mit." Germania este cel mai corupt stat european cu date si fapte care se pot citi in presa si cartile publicate de zeci de ani. Romani sint in Germania cu gramada si este f ciudat ca odata ajunsi acolo abandoneaza acest hobby care reprezinta justitia. De coruptia niuci ca le pasa! Care ar fi motivul? SUA a "ratacit” 21000 de miliarde. Sa se duca talentele planetei, cei mai mari amatori de justitie sa-i ajute la cautat! Cine vrea sa vada amanunte sa puna mina sa caute ca e plin internetul! A auzit vreun roman ce-i aia Luxembourg Leaks? In mod sigur nu! Dar asta nu-i impiedica sa nu trancaneasca cit este ziua de lunga despre toate cit sint in stele si-n Luna ca asa-i la specialisti! Comisia Iordache face exact ce trebuie! Exista insitutii si daca ceva nu merge poate fi corectat. Istericalele tipice flotantilor lui Ceausescu si urmasilor acestora au alte motive care sint cunoscute de cei care stiu bine situatia tarii exact in 1945. Desigur ca ei nu le stiu altfel n-ar fi ajuns in halul in care sint! Trancaneala zilnica cu asa numita coruptie din tara este o alta aberatie. Acesta este sitemul si altul nu vor inventa vesticii special ca sa va placa voua! Daca ati fi pus mina pe carte ati fi aflat ca-n colonii asta se petrece, de sute de ani! Daca ati parasit satele de 1-2 generatii este mai greu si va inteleg, dar nu mai tipati atita ca niste giste scapate din cusca! Demonstratii fara aprobare ca-n Bucuresti?! Sa incerce desteptii planetei in Germania lor iubita ca sa vedem daca mai au tupeul de acolo! Vine politia si-ti da timp sa pleci. Daca minutele au trecut si n-ai plecat suporti consecintele, care nu sint floare la ureche, cum se crede acolo, unde fiecare crede ca merge ca-n satul de provenienta, pentru ca-n Bucuresti, datorita numarului imens, n-a fost nevoie de nici un fel de adaptare la viata unui oras, asa ca si-au impus “valorili”. Voi ziaristii maretei prese de limba romana va inchipuiti ca le stiti pe toate, dar personal nu cred ca va puteti inchipui consecintele a ceea ce faceti. Noteaza: consecintele la prostiile de astazi, iar aici sinteti specialistii planetei, vin pina in 2025. Va asigur ca nu o sa va placa absolut deloc! Nici in 89 n-ati stiut ce faceti, dar ati continuat si vedem ca din inchipuirile de atunci n-a ramas nici praful de pe toba!

anti  •  18 decembrie 2017, 18:15

nu cred ca Tolonton e cel mai in masura sa ne tina lectii despre justitie.Pe Ioan Chirila,nu l-am auzit niciodata sa se bage in alte oale,in afara de una "Sportul in general si fotbalul in special.Dl Tolontan ne tine lectii despre detergenti diluati,despre coruptie,despre drept si justitie.Si toate asta intr-un cotidian sportiv.De ce nu te duci domle la Ev Zilei sau unde vrei matale.Stim si noi ce se intampla in tara ,nu trebuie sa ne spui dumneata ca daca incuiem usa,trebuie musai sa incuiem si ferestrele.Lasati-i domle sa schimbe legile lui Base si Macovei,lasati-i sa alinieze justitia la nivelul celorlalte state europene. Au castigat alegerile,lasati-i sa isi faca programul pt care au fost votati.Doar un lucru doare ft tare,anume ca cei care dau verdicte gresite,SA PLATEASCA. Asta o doare pe Luluta si pe toti ceilalti.Ori vrei dle Tolontan sa spuneti ca cei din piata ies acolo gratis ?,cand a fost gratis(la vot)n au iesit.Acum cand e rost de ceva money ,vin si noaptea sa bata in cratite.Vedeti-va de sport domnule,acolo va pricepeti...

Andrei F  •  18 decembrie 2017, 18:26

@Vlad • 18 decembrie 2017, 17:53 Domnule daca esti in barca domnului Sandi Matei am un singur raspuns pentru un om inteligent ca dumneata:Sa arda!!!!-Pentru cenzura-afirmatia ii apartine domnului si a trecut ...-Dar trebuia sa arda de cand se imprumuta telefonul in vazul lumii,trebuia sa arda cand procurorul Iacobescu a fost inlaturat si chiar facut nebun,trebuia sa arda cand atatea masini pline de bani au fost implicate in accidente rutiere si nimic,nimic,trebuia sa arda cand un partid politic a fost atacat in zi de alegeri si nimic,trebuia sa arda cand unionistii au fost saltati,trebuia sa arda cand sediul AEP a fost vandalizat,trebuia sa arda cand jurnalistul de fata a fost amenintat,trebuia sa arda cand s-a inchis dosarul cu declaratia Fostului care spunea ca Justitia se facea la el in birou...In rest domnule poti sa ma consideri cine doresti...Ai avea dreptate daca ai crede ca cineva din partea cealalta vrea dreptate si lege si pentru voi...Pentru noi legea oricum ar fi se aplica...Pentru voi trebuie sa inceapa sa se aplice....Ma critici pe mine si spui ca pentru cei care-i urasti nu trebuie respectata legea?Pai LEGI vreti domnilor numai pe acelea aplicabile pentru cei diferiti ca voi?

simplu  •  18 decembrie 2017, 18:33

Am urmarit cu atentie mersul evenimentelor cu "avantajul" ca ma simt detasat de patima politica. Si ca escrocii nu au culoare politica. Inceputul evenimentelor a fost mai de mult timp, ianuarie anul acesta a fost o oportunitate pentru unii. Fara sa polemizez, de la inceput " strigatura" a fost ca totul in materie penala sa ramana neschimbat, amintesc aici si o stenograma de la o sedinta a guvernului Ciolos cu 6 luni inainte in care se refuza chiar discutarea reintroducerii articolelor care nu mai erau in codul penal precum abuzul. Nu vreau sa spun aici de ce. Ca au fost si din galerii la un miting care a determinat respingerea ord. de pe urma careia a scapat corleone este numai o gluma, pesemne.Chestia cu viteza a venit mai tarziu, ca pana acum timp de un an au scapat coruptii trimisi in judecata pe rechizitorii de milioane ce mai importa ! Intrebarea ramane : de ce se cere pastrarea statutului de dezincriminare a faptelor de coruptie ? Ca comunism , ca ciordache, ca viteza sau ca dragnea , mai are importanta cand scapara TOTI ? Ca asta o cere Sandi sau angi nu mai are importanta ca aia striga ce vor functie de anotimp, e de rau ca o cer sefa dna si procurorul general. Sinistru ! Sa cheltui de la stat sute de milioane de euro sa faci dosare ca apoi sa rastorni o tara ca inculpatii sa fie achitati ! Asta sa explice toti vocalii ! Sau urmeaza bombele din celebrul dosar cu licente pe care le-au cumparat toate institutiile de stat si au semnaturi toti ordonatorii ? Sau urmeaza ca traficul de influenta cu mita sa fie loby cerut de afara de cei ingrijorati ca de frica nu se mai ia mita pentru nu stiu ce contracte ? Discutia asta poate lua orice sens , asa este cand ordinea democratica este rasturnata, anarhia nu bate la usa ,este aici, revolutia neocomunista adie usor, inversarea informatiei isi arata efectul. Un mic ps. pe care il asteptam de la juristi : Noaptea ca hotii ! Pai de la Napoleon legile penale se dadeau aproape de miezul noptii. Uite asa de ai naibii legiuitori nu vroiau sa mai dea ragaz hotilor sa mai fure nepedepsiti. Ca asa se face. A fost primul semn ca e manipulare.Si juristii tac. Noaptea ca hotii !

GOLOfca  •  18 decembrie 2017, 18:37

vorbiti prosti si agitati apele ,cum poti sa compari furtul din casa,jaful,etc a unui hot cu fapta de coruptie a unui angajat al administratiei,ele sunt distincte si in aceste noi modificari,deci hotul in mintea voastra face coruptie,nu?

Milici  •  18 decembrie 2017, 18:40

Tolo , *** , că citezi numai din propaganda sistemului paralel *** ? Pe logica ta , că penalii schimbă legile justiţiei , parlamentul , şi în special majoritatea nu mai poate legifera nimic că li se fabrică dosare penale pe bandă rulantă tuturor ! Cel mai jenant dosar politic e al lui Tăriceanu , similar cu ale lui Ponta şi chiar Dragnea. Nu-ţi tremură deontologia când îi conteşti dreptul de legiferare şefului al senatului ca urmărit penal ? Întrebarea cu televizorul e absolut rizibilă şi pueriă , la fel cu toate contraargumentele #rezistenţilor prin incultură !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F  •  18 decembrie 2017, 18:41

@Vlad • 18 decembrie 2017, 17:53 Si domnule CSAT se ocupa cu Justitia cand Parlamentul era condus de preferatii domniei tale!Daca esti inteligent intelegi!Aveau Parlamentul ,aveau legile justitiei facute de ei si tot nu a fost deajuns...Trebuia sa mai fie si ceva dosit!Pentru asta va bateti...Si iarasi vreti sa ocoliti legile si Constitutia!

simplu  •  18 decembrie 2017, 18:51

@Catalin Tolontan. Evident ca sant de parere ca cei cu probleme evidente cu legea trebuie sa se retraga de la decizii. Acum ca treaba sta cu legile se discuta cu destui reprezentanti ai asociatiilor profesionale parca nu are importanta. Sau ca se implementeaza directive ue. Sau ca citesc " amendamentele " sefei dna reluate si umflate de diversi, iar cand le aprofundezi si vezi ca sant pe langa subiect parca nici nu mai conteaza. Dar nici nu ma simt confortabil ca un fost urmarit penal dna, si cu destule probleme inca necercetate cum ar fi cazul, retrimite legi la parlament sau le aproba.Nu numai dragnea e problema , noi santem , cei care prin vot acceptam ca al meu corupt e mai bun decat cel al vecinului de optiune politica.Situatia e cam asa : (ex) un guru al celor rezistenti este ctp care ii lauda pe cei care imi trageau pe carca in 90. Si care imi spun acum ca sant comunist cand le spun ca daca nu ma cred pe mine macar sa il asculte pe Plesu cand ii atentioneaza cu privire la valul de propaganda neocomunista ce ii mana in lupta. Eu asa mai batran acum, in tinerete ii vedeam pe unii ce se pupau cu ilici si puneau de o revolutie prin 90, Brucan si Soros sau nu vrem sa ne amintim ? Ne e frica sa spunem cine a facut gds, cine a fost "tatucul"? Tot hais sa mergem ?

Cosmo  •  18 decembrie 2017, 18:55

@Vlad, total de acord cu tot ce ai scris.

Soimiisibiu  •  18 decembrie 2017, 18:59

Catalin Tolontan cand macovei trecea legile justitiei prin raspunderea guvernului,cand pruna modifica pesre 150 de articole prin ordonanta de urgenta atunci nu comentai nimic! ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Max  •  18 decembrie 2017, 19:24

Nu există dreptate decât dacă fiecare dintre cei acuzați are parte de cea mai bună apărare posibilă ....eu cred ca ai cea mai buna aparare daca iti permiti sa platesti pentru cei mai buni avocati...insa menirea unui avocat nu e sa minta in functie de cati bani ii plateste clientul...si avem destule exemple de avocati care spun minciuni in media ....menirea unui avocat este sa se asigura ca cel pe care il reprezinta are parte de un proces corect.......poporul nostru care nu este unul inteligent, a votat pentru un parlament pe care il vedem si ne intrebam asa de parca nu suntem vinovati cu nimic..ce sadim, culegem! Sadim prostie, culegem prostie.

Sava  •  18 decembrie 2017, 20:37

Pai fratilor este fata lui mihai cozma si sora lui ,scuze dar i-mi scapa numele fost deputat de ph a candidat in orasul Mizil 2 penali cum poti vota altfel decit sa-l scapi pe tata si pe frate de Mititica

sundance kid  •  18 decembrie 2017, 20:54

Socoteala . Dupa 27 de ani . Din surse digi news . Peste patru milioane jumate romani plecati din tzara . In rest ? Trait printre straini si platit biruri 24 din 24 . In rest ? Mai rau ca in comunism . Cultura Nepotismului adusa la perfectiune . . Pile. Relatii . Altfel nu ai nici o sansa .

Vlad  •  18 decembrie 2017, 21:01

@Andrei F - esti in tipar de diversiune comunista! ai vazut filmul "Moana"? scuze, dar semeni cu acel cocos care da obsesiv cu capul pe langa grauntze. Si oricat ar da cu capul, evident lemnul nu va ceda dar nici el. De ce? pentru ca inteligenta lor este comparabila. Haideti stimati auditori sa descifram impreuna tehnica trollismului platit, odata ce am identificat si maimuto... ah scuzati, autorul! zice "parlamentul condus de preferatii dumitale" - WTF? de unde ai tu cea mai vaga idee daca vreun parlament in istoria republicii a fost preferatul meu? de unde concluzia asta halucinanta tovarase? zice el "esti in barca lui Sandi Matei" - tehnica comunista de INROLARE intr-o categorie definita de un exponent controversat. Asa-i tovarase ca cei care nu erau in 90 cu minerii erau huligani platiti pentru a face dezordine? In the rulebook tot timpul exista doar tabere, NOI si VOI, sau NOI si EI. Ca la meciul de fotbal. Auzi, dar nu erai cumva tu ala cu "drogurile si masina de scris automata"? aaa... si Valuta tovarase, era sa uit. Iliescu v-a invatat bine. Nu conteaza caracterul si liberul arbitru al individului, per ansamblu CLASA muncitoare sa triumfe! Bravo tovarase, ai reaprins idealurile. Ti-am mai spus stimabile: nu mai merge in 2017 in RO! gata, s-a fasait. Tre' sa incercati in Belarus, in Kyrgiystan, in Mongolia... etc. Din pacate pentru tagma voastra, exista o masa critica a populatiei care efectiv a iesit din categoria I.D.I.O.T.S. "Ma critici pe mine si spui ca pentru cei care-i urasti nu trebuie respectata legea?" N-am zis nicaieri cu nu trebuie respectata legea. Un alt film genial "Bridge of Spies" contine o replica monumentala: "What makes all of us americans? the Rules Book!" Iar pe tine te critic pentru tehnica asta de diversiune care jigneste inteligenta. Iti validezi ideea ca EU sau altii ca MINE suntem intr-o tabara (in CEALALTA) si ca toate abuzurile din trecut pe care le-ai enumerat sunt acceptate tacit de noi. FALS tovarase! Am fost indignat DAR nici pe departe LA FEL de indignat si revoltat ca acum. Acum sunt mai vocal, recunosc, am fost si in cazurile alea dar nu stiai matale de mine pentru ca... ghici ce! nu aveam aversiunea asta fata de postaci directionati iar ei erau mult mai putini. Acum, luptam pe toate canalele cu toate can.aliile.

Vlad  •  18 decembrie 2017, 21:05

@Soimiisibiu - Evident, pentru ca Macovei este o persoana credibila iar actiunea ei inspira incredere. Acum, cu acest comunisti mizera.bili, nici macar renovarea unui spital nu o poti privi cu ochi buni si prezumtie de binefacere.

Dorin  •  18 decembrie 2017, 22:16

Domnule Tolontan, io am o alta intrebare: Hexipharma de exemplu nu ar fi trebuit incadrat la 394 CP (tradare=subminarea economiei nationale in folosul unei organizatii straine)? Din ce stiu io, "subminarea economiei nationale" a devenit "abuz". Iar acum vor sa dezincrimineze si abuzul????!!!

Andrei F  •  18 decembrie 2017, 22:24

@ Vlad Si uite cum inteligenta e doar de parada...Ma intrebi cand ai afirmat ca nu vrei respectarea legilor? Pai inteligent intoarcete la primul comentariu ...Ai spus ca acest Parlament merita sa fie daramat pe cai ilegale,prin orice cale...Parlamentul care era pe timpul promulgarii legilor lui Macovei- persoana credibila spui dumneata-a dat aceste legi care are multe aspecte neconstitutionale este al preferatilor tai,CSAT era condus de idolul tau si a adaugat ilegal la lege...Apropo...Andronic a recunoscut public ca a intrat in arhivele SIPA cu Macovei- procuror ceausist reconditionat de voi...Desigur pentru voi este normal...Asta este,sunt multi in tara asta care nu gandesc ca voi...Si CEDO spune ca bine facem!Suportati baieti...O sa vedeti ca se poate si mai si...Despre faptul ca sunt platit...este o alta dovada de inteligenta...Chiar credeti ca atata lume a votat legata la ochi?Sau a fost platita ?

Emil  •  18 decembrie 2017, 22:45

Ce-mi place de Tontolan cum repetă ca papagalul poezia cu condamnatul Dragnea si urmăritul Tariceanu,.. Tine-o tot asa Tontolane, nu te dezminti... P.S.: DACĂ ESTI ECHIDISTANT, IA SI DEZVOLTĂ ASTA: https://www.luju.ro/magistrati/dna/minciunile-dna-iata-analiza-care-spulbera-dezinformarile-facute-de-parchetul-laurei-kovesi-isi-tradeaza-preocuparile-de-imagine-si-atitudinea-prin-care-desconsidera-drepturile-omului-ceea-ce-o-transforma-intr-o-institutie-cu-reflexe-represive-dna-a-provoc

jus vs lex  •  18 decembrie 2017, 23:23

Catalin, vad ca ai un consultant avocat. Intraba-l care este efectul eliminarii termenului "rezonabila" din articolul 103 din Codul de procedura penala. Asta este adevarata bomba nucleara a acestor modificari.

cucu  •  18 decembrie 2017, 23:29

haiducia ca haiducia dar se alege praful si de a doua secu si de cimpul tactic.Asta va doare cel mai tare nimic altceva. iar pe procurorii neinregimentati cu ordin pe zi pe unitate ii doare ca O SA RASPUNDA pentru ce fac. Nu mai tine cu dosare facute la sto pe denunturi facute tot la sto.OSUL LA MUNCA pentru a cAuta PROBA ca ea este si MAMA SI TATAL JUSTITIEI

tulai  •  18 decembrie 2017, 23:54

Sedinta de CL targu mures marti, cu punct de infiintare de club municipal cu mai multe sectii. ca sa nu ii mai duca pe prosti in procese DNA pentru bani publici alocati ilegal unor cluburi private PNL, psd si udmr. milioane de euro anual pe carnet de partid. Proiect de hotărâre privind înfiinţarea Clubului Sportiv Municipal Tîrgu Mureş

Crimson Veritas  •  19 decembrie 2017, 0:43

Intrebati-l pe 'avocatul' respectiv daca stie care este diferenta intre o actiuna In Rem si In Persona ... si in urmatorul editorial sa ne spuneti ce a zis ... 'avocatul' ...:)) Conform Art 307 CCP ... modificat ... citez ... '(1) Persoanei care a dobândit calitatea de suspect i se aduc la cunoştinţă, înainte de prima sa audiere, această calitate, fapta pentru care este suspectată, cu descrierea tuturor elementelor constitutive ale acesteia și a probelor din care rezultă săvârșirea faptei, încadrarea juridică a acesteia, drepturile procesuale prevăzute la art. 83, încheindu - se în acest sens un proces - verbal. Lipsa acestor elemente atrage nulitatea absolută a calității de suspect.' ...:)) Vedeti cand se dobandeste calitatea de suspect ...:)) Sa va comunice ... 'avocatul-sursa' ...:)) Eu am dat destule indicii ca sa-si de seama orcine ... ca ori d-voastra ... ori sursa d-voastra ... miniti ...:))

Mihai Badea  •  19 decembrie 2017, 4:10

Trebuie spus că propunerea de modificare nu o are ca inițiator doar pe Andreea Cosma. Dumneai se regăsește pe o listă cu 15 inițiatori: http://www.cdep.ro/proiecte/bp/2017/700/00/9/in709.pdf . Altfel, ceea ce fac acum parlamentarii este inacceptabil. Pe de altă parte, ar fi poate necesar să începem să ne uităm și la nemulțumirile lor. Altfel, nu are cum exista un dialog eficient.

Gicu  •  19 decembrie 2017, 4:25

Cataline, cat le mai permiteti la *** astia sa agonizeze in fata legii? Faceti liste cu *** *** astfel incat oamenilor carora le pasa sa se adreseze celor pe care i-au votat. Asta-i ultima loc svacnire, nu inainte de a face tara de ras, niste indivizi care legifereaza in interes personal si de grup. Ce legi drepte va asteptati sa scoata astia, cand unii din ei sunt cu un picior la jilava? Justitia ce face doarme, ca duduia aia se batea cu caramida in piept ca face si drege, a dat la pace cu ei cumva?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Luca  •  19 decembrie 2017, 6:35

Domnisoara Cozma probabil este pusa sa propuna una si alta , nu cred ca are ea capacitatea de a propune amendamente , chiar daca familia ei este in inchisoare . Ar fi foarte interesant sa aflam care este bazinul electoral al fam Cozma ! Sa aflam cine ii voteaza , ce categorie de oameni . Personal , nu pot sa imi inchipui pe cineva care vede in fam Cozma - in TOATA familia - personaje care sa ii reprezinte in Parlament ! De aceea , inclin sa cred ca alegerile sunt trucate ...

Cata Verezberger  •  19 decembrie 2017, 7:52

Pentru cei care nu situ cine este aceasta individa in Ploiesti din familia Cozma, si care se intreaba de ce a propus asa ceva - pai fratele ei si tatal ei, fost parlamentar si fost presedinte al CJ Prahova, sunt condamnati penal la 5 si respectiv 8 ani de puscarie in prima instanta. Si ghiciti ce se intampla daca trece propunerea ei ...... cred ca este simplu de dedus acest lucru. Am rugamintea la dumneavoastra sa o ascultati atat pe ea, cat si pe fratele ei cum vorbesc pentru a vedea cat de limitati sunt in gandire si exprimeare, fost si actuala parlamentari, si culmea, astia sunt cei care fac legile pe care noi trebuie sa le respectam (pentru ei nu sunt valabile).

Catalin  •  19 decembrie 2017, 10:07

O intrebare Autorului echidistant si corect: Cand au schimbat oamenii lui Basescu TOATE LEGILE JUSTITIE - PESTE NOAPTE ... FARA NICIO DEZBATERE (nici formala) cate randuri in care ai criticat acest lucru (nu articole) ai indraznit sa publici?

Vlad  •  19 decembrie 2017, 10:57

@Catalin - pana iti raspunde Catalin, te rog sa aduci niste completari ca sa stim daca compari mere cu mere sau afine cu portocale. Adica sa fii echidistant si corect, asa cum afirmi. Si anume: - ce institutii internationale sau interne, parteneri externi etc.. (ai prins ideea) au criticat in mod deschis acele legi (schimbate peste noapte) afirmand ca slabesc lupta anticoruptie si chiar siguranta statului? - ce a facut opinia publica in general impotriva acestor legi? (sper ca nu intri in categoria trolilor de profesie care impart lumea in ai nostri si ai lor, si iti dai seama ca aceeasi societate civila il ardea la fel de tare pe Base si gasca lui daca baga derapaje); - de ce nu s-au revoltat magistratii, procurorii si alti profesionisti implicati in sistem, asa cum au facut-o acum? daca faci precizarile acestea, probabil lui Tolo ii va fi mai usor sa raspunda. zic si eu...

ticbis  •  19 decembrie 2017, 15:39

@Vlad: Ai perfecta dreptate in comentariile pe tema subiectului acestui articol si ai nuantat corect raspunsurile la ineptiile debitate aici de userul "Andrei F". Persoana aceasta, pe langa faptul ca se exprima greoi si confuz, nu emite idei, ci niste sabloane pe deplin insusite dupa miile de ore pierdute in fata televizorului setat de ani buni pe A3. Am avut si eu cateva polemici cu el pe astfel de subiecte pe forumul asta; dar m-am lovit ca de un zid de beton. Indiferent cate ilegalitati s-ar intampla astazi in societatea noastra, chiar si daca Dragnea ar fura o jumatate din tara si tot bugetul acesteia, omul o tine pe a lui si accepta orice justificand invariabil cu faptele lui Basescu, cu dosarul Flota, cu vila Dante, cu terenul de la Nana, cu Eba, cu Udrea, cu Macovei, cu Boc... adica cu toata recuzita de propaganda neocomunista din ultimii ani. Ceea ce nu pricepe el este ca furtul banului public, impostura, coruptia si grobianismul in politica si in administratia tarii au fost intotdeauna incriminate de catre opinia publica, indiferent de partidul care a fost la guvernare; ori sa justifici acum asemenea fapte cu ce-au facut altii in urma cu 10-15-20 de ani este o dovada crasa de naivitate prosteasca si de lipsa totala de cultura civica si de simt obstesc, daca n-o fi vorba si de altceva pe langa astea:)) L-am suspectat fie ca a ramas inca "tovaras", fie ca are vreo problema personala de impartit, ca o fi vreunul dintre cei carora "i-au taiat Basascu si Boc salariul sau pensia". Mi-a raspuns ca este destul de tanar ca sa se fi numit vreodata "tovarase", dar ca putea fi demult pensionar la cerere!!!!!! Imi cer scuze, dar din datele astea are probabil in jur de 45 de ani si se pare ca avea dreptul sa se pensioneze pe la 42-43 :)) Acum, intreb si eu ca un naiv ce sunt: cine se pensioneaza (legal) in Romania actuala la o asemenea varsta??? Daca mai adaugam aici ca userul acesta e prezent si activ de dimineata pana seara pe absolut toate articolele si blogurile de pe site-ul gsp ce abordeaza astfel de teme sociale, politice si cetatenesti si ca opinia sa fata de acestea este la fel de searbada si de seaca, putem lesne sa ne imaginam profilul acestuia. Ca este troll, ca este fanatic al extremei stangi, ca-si exercita o meserie din care-si castiga o paine, ca este inregimentat politic... nici nu mai conteaza :)))) La urma urmei trebuie sa fim cu totii constienti de realitatea in care traim: majoritatea sunt ca el si gandesc sau sunt platiti sa gandeasca ca el; altfel subiectul acestui articol n-ar fi existat niciodata si nici dl Tolontan n-ar fi avut "sansa" sa-l scrie si sa-l publice vreodata! Ne place sau nu, e vremea lor: a lui Nicolicea sau Iordache, a lui Dragnea sau Ponta, a lui Firea sau Andrei F :)) Asta e, asta e tara in care traim... nu ne-au mai ramas prea multe optiuni... poate doar sa ne luam lumea-n cap si sa-l lasam pe Andrei F sa stinga lumina!!!

Vlad  •  19 decembrie 2017, 17:31

@ticbis, eu am motive sa fiu optimist. Chiar am. Si nu este legat numai de ce spunea Tolontan ca sa avem incredere in institutii si in statul de drept. Din 3 motive majore, identificate de mine: (1) ar fi ca, IN SFARSIT, dupa atata amar de timp, dusmanii Romaniei au iesit la iveala in lumina zilei. Nu mai pot actiona subversiv, nu mai pot "influenta", susoti pe la spate... NU. Ataca frontal si direct pentru ca le-a ajuns cutitul la os. Pot obtine cateva victorii de etapa dar nu pot razbi in final. In final, victoria este a binelui. Singura intrebare este cat sange trebuie sa curga. Sper sincer ca dupa atata razboi de uzura, odata scapata de dusman, tara asta sa se ... lumineze. (2) prin tot ceea ce face in acest momente, clo.aca numita UDMR isi da arama pe fata - cetatenii maghiari care locuiesc in Romania pot vedea atat de clar ceea ce au votat timp de zeci de ani. Un grup de b.o.rfasi, un fel de PSD al minoritatilor a caror principala prioritate a fost aceeasi cu ai b.o.r.fasilor nostri - sa-si legalizeze furtul, asta in timp ce judetele populate cu minoritati sunt lasate in paragina din toate punctele de vedere de catre cei ce ar trebui sa le reprezinte cu cinste si decenta. Adica sunt un fel de Teleorman al Transilvaniei. Ma astept la o replica pe masura a comunitatii maghiare care trebuie sa inteleaga odata si pentru totdeauna ca nu romanii sunt dusmanii lor ci minciuna, hotia, coruptia, nemernicia si grobianismul (vezi Orban, vezi toate l.ichele.le corupte ale udmr-ului). Acesti neme.rnici n-au nici neam, nici tara, nici istorie. (3) Cel mai important: vad atitudine, caracter si determinare in randul neamului romanesc! vad ceea ce era IMPOSIBIL macar de inchipuit acum 20 de ani, vad tineri care ridica pumnul si vocea, vad oameni simpli care-si apara demnitatea la vedere, fara sa se fereasca, fara sa se teama. Vad o societate mai vibranta ca oricand. Asta il innebuneste pe Andrei F si pe patronii / idolii lui. Asta le ridica tensiunea si-i aduce la disperare. Se agata cu toata fiinta lor de pumnul dat de un individ in freza unui mos bolsevic si bos.chetar, in speranta ca directioneaza atentia si pun etichete false care sa mascheze esenta problemei. Ii voi "vana" atat in spatiul fizic cat si in cel virtual cu toate puterile. Le voi scoate nemernicia la vedere si-i vom arunca elegant in coltul cu praf al tranzitiei din tarisoara asta. Vorba Majestatii Sale: Asa sa ne ajute D-zeu!

Andrei F  •  19 decembrie 2017, 18:55

@ticbis • 19 decembrie 2017, 15:39Dumneata nici nu esti in stare sa redai ce am spus eu ...Pentru exactitate...demonstreaza ca eu am spus ceva de ,,Flota,, sau ,,Nana,,...Altfel nu esti decat un povestitor...Te-as trimite sa povestesti copiilor dar as gresi fata de ei...

ticbis  •  19 decembrie 2017, 19:39

@Vlad: Ai dreptate in tot ceea ce ai scris, dar... nu stiu, parca timpul nu mai are rabdare... asteptam de 28 de ani si altceva in afara de Dragnea, Nicolicea sau Andrei F nu se intampla... este un haos generalizat... NU asa ar trebui sa arate o tara normala, nu cu astia! Poate ca sunt eu prea idealist, dar nu mai sunt tanar si nici viitorul nu-l vad in roz... toata lumea din jurul meu paraseste corabia... toti fostii mei colegi din facultate si din liceu sunt plecati de mult, fata mea a plecat si si-a facut un rost in alta parte a lumii, s-a casatorit acolo si am nepoti pe care ii vad o data pe an... Ieri am citit ultima cifra oficiala: sunt deja 4,5 mil de romani plecati definitiv... in tara asta mai puiesc doar alde aia ca Bombonica sau Andrei F :)) Trist, dar adevarat! @Andrei F: Tovarase, sincer sa fiu habar n-am daca ai comentat tu ceva strict legat de Flota sau Nana, dar asta nu schimba cu nimic ideea! Problema ta, tovarase, "e" trei: de principii, de morala si de constiinta! Adica, de OM!!!

Andrei F  •  19 decembrie 2017, 19:48

@ticbis • 19 decembrie 2017, 19:39 Ce OM poti fii daca falsifici realitatea?Cum adica nu conteaza daca eu am spus ceva de ,,Flota,, sau ,,Nana,, cand dumneata asta ai afirmat ?Crezi ca ma cunosti si afirmi si in discutiile cu altii ceea ce acum nu mai sustii?Coloana vertebrala ai ?Ca OM ...sa fim seriosi.Deci ce constiinta,ce morala,ce principii...?

ticbis  •  19 decembrie 2017, 20:40

@Andrei F: Tovarase, n-ai inteles esenta! Bine, eu n-am nicio problema sa-mi cer scuze; poate ca n-ai pomenit de Flota si de Nana (probabil ti-au scapat!), dar ideea e exact aia pe care am scris-o si pe care am explicat-o eu. Tu esti ala care esti, valorezi cat ai reusit sa transmiti prin postarile tale; faptul ca n-ai pomenit (inca) de Flota si de Nana nu te face mai altfel decat ce-ai produs pana acum aici in sute de comentarii! Te legi de un amanunt incercand sa faci uitat ansamblul; la voi la tovarasi o merge, in lumea libera NU!!! PS: M-ai dezamagit; ma asteptam sa te "revolti" pe chestia cu pensionatul la 40 de ani, nu pe Nana sau Flota!!! Se pare ca si aia ai tai, chiar daca au 80%, nu vor avea niciodata inteligentele; doar multi, foarte multi de nivelul asta... No offence!

Andrei F  •  19 decembrie 2017, 21:15

@ ticbis Domnule...ma amuz cand citesc ce poti afirma! Dumneata ai contrazis realitatea de la inceput! Nu ai inceput acum cu Flota sau Nana.Nu- ti amintesti? Problema cu Stanescu,Steaua,Ghermanescu,fonduri...Si acolo te- ai crezut zmeu dar si atunci realitatea ti- a tras o lectie! Deci nu sper ca eu as putea sa te schimb...Nu te- am citit de multe ori pana la sfarsitul comentariului,doar de 3 ori...Esti sigur ca fata ti-a parasit tara datorita problemelor politice?De ce as proceda eu altfel?...

ticbis  •  20 decembrie 2017, 0:43

@Andrei F: Tovarase, cineva mai sus avea dreptate; pur si simplu e pierdere de timp... As putea intelege daca atitudinea ta si mentalitatea pe care o raspandesti aici ar fi din interese lumesti... insa nu pare a fi cazul, e ceva mult mai profund si oricat ti-as explica nu vei pricepe niciodata pentru ca astea nu se invata, se simt! In alta ordine de idei, fata mea a plecat din tara pentru ca n-a mai avut chef sa munceasca ca sa-ti plateasca tie pensie de la varsta de 40 de ani! Si daca vor mai pleca inca alte cateva milioane ca ea in urmatorii ani, pensia o sa ti-o plateasca Dragnea, personal! In ceea ce te priveste, n-ai niciun motiv sa pleci din tara, mai bine ca aici nu-ti va fi nicaieri :))! Atata poti!

Comentează