Agenția de presă a Rusiei dezinformează în cazul Hexi Pharma exact cu argumentele mogulilor sănătății din România!

Dan Condrea, soția și oamenii lui de încredere din Republica Moldova primesc un sprijin neașteptat de la siteul Kremlinului

luni, 1 ianuarie 2018, 8:51

de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

 

La finalul anului, Gazeta a publicat cinci noi episoade din investigația Hexi Pharma.

Este vorba de faptul că în dosarul de pe rolul instanței există analize de la cinci laboratoare, din Italia, Cehia și România, care atestă științific că toate cele 39 de produse Hexi Pharma au fost ineficiente.

Folosiți în 340 de spitale din România, care apar în dosar caz cu caz,  dezinfectanții falsificați de Hexi Pharma au contribuit astfel la extinderea infecțiilor nosocomiale.

Un alt subiect a fost acela că Dan Condrea și-a schimbat testamentul înainte de sinucidere în favoarea Ulianei Ochinciuc, soția sa.

Condrea i-a lăsat Ulianei Ochinciuc toți banii din conturi și toate firmele, inclusiv Hexi Pharma.

”Infomații alarmante, dar cam fără fundament”, le numește Sputnik.md.

Agenție de presă rusească finanțată de Kremlin și care promovează în mod transparent agenda statală, Sputnik susține că ”articolele de pe tolo.ro par a fi un atac la defunctul Condrea”.

Articolul din 21 decembrie 2017 apărut pe Sputnik este intitulat ”Ce interese servește tolo.ro în scandalul dezinfectanților?”.

Ei consideră că momentul publicării nu a fost întâmplător.

În versiunea Sputnik, Dan Condrea apare mai degrabă ca o victimă, atacat de jurnaliști care-și obțin informații ”de la oameni din instituțiile abilitate”.

Agenția rusă pune sub semnul îndoielii dovezile ”problemei concentrațiilor”, adică diluarea.

O luăm de la capăt?!

Numai că acum nu sunt mogulii sănătății din România cei care neagă evidența, ci un site de presă guvernamentală de la Moscova.

E treaba celor de la Sputnik să aibă orice opinie, a lor sau conformă cu stindardul pe care-l reprezintă.

Însă când apar fapte, Sputnik și-a făcut un obicei să manipuleze, strategie observată în mai multe țări.

Așa procedează și în cazul Hexi Pharma, unde promovează informații în regim de fake-news.

”Tolo.ro publică dezvăluiri fără să facă referire la vreun document oficial”, scrie agenția Moscovei.

Este o minciună.

Toate documentele pe care le-am citat, despre ineficiența biocidelor și despre filiera moldovenească, sunt oficiale și ușor verificabile!

În fiecare dintre cele cinci articole despre Hexi de la finalul anului, Gazeta a numit sursa: dosarul penal aflat la Judecătoria Sectorului 5  și care este public.

”Public” într-o democrație înseamnă că, după depunerea unei cereri, orice cetățean român poate consulta dosarul pe rol.

Judecata nesecretă este un drept fundamental al celor acuzați și, totodată, al publicului. 

Ziariștii Gazetei au documentat o parte a celor aproape 800 de volume publice aflate în arhiva Judecătoriei Sectorului 5.

În dosar există:

Și o multitudine de alte hârtii.

Când am citat fapte din documente, am indicat exact din care.

”Documentele sunt prezentate de jurnaliști cu precizie, parcă prea multă”, spune Sputnik.

Păi pentru că sunt din dosar, de aia!

E posibil ca articolul din Sputnik să fie doar o eroare.

Totuși, de mai multe ori, în fiecare dintre cele cinci articole, am explicat apăsat de unde sunt sunt datele.

N-a văzut Sputnik nici măcar o referire înainte de a se lansa în ceea ce pare o apărare a lui Condrea, a intimilor și a complicilor lui?

Încă de la începutul din aprilie 2016 al acestei afaceri sordide și aducătoare de suferință uriașă pacienților români, am refuzat orice interpretare ocultă.

Nu ne place teoria conspirației.

E adevărat că Hexi Pharma arată ca o afacere protejată, ca un test medical nebunesc, ”un experiment”, declarație din dosar a șefei de laborator, care cu siguranță a  creat o mare problemă de sănătate publică.

Încă de la începuturile cazului, presa internațională a fost mai tranșantă decât noi, cei care ne-am ocupat cu adunatul de fapte și așa vom continua.

Pe 6 mai 2016, în articolul ”Bomba cu bacterii”, reputatul Frankfurter Allgemeine Zeitung își amintea de un film cu spioni și compara situația izbucnită în sănătatea românească cu ceea ce ar face o putere străină populației unei alte țări.

E, desigur, o metaforă, dar, dacă te uiți la datele cazului, Dan Condrea a fost un beneficiar minor față de prejudiciul uriaș adus sănătății din România.

Există, la dosar, o convorbire între el și Uliana Ochinciuc, în care el recunoaște totul, iar ea încearcă să-l convingă de contrariul.

”Nu au murit oameni din cauza ta”, îi spune Uliana Ochinciuc, o reacție firească de la o soție care încerca să ia din presiunea de pe el.

”Cine sunt eu să spun asta, dacă atâția medici profesori spun că au murit oameni?”, răspunde Condrea.

”Dar, uite, doctorul Monica Pop spune că dezinfectanții sunt buni”, replică Uliana.

”E… Monica Pop. Monica Pop nu a folosit dezinfectanți de la noi”, zice Dan Condrea.

”O să rezistăm, există o ieșire”, insistă Uliana.

La care Condrea răspunde de trei ori același lucru: ”Nu există nici o ieșire”.

 

 

 

 

 

 

Comentarii (96)Adaugă comentariu

nausea  •  3 ianuarie 2018, 9:48

LA Multi Ani domnule Tolontan! Sper sa nu patiti nimic , nici anul asta nici in anii ce vor urma!

Vlad  •  3 ianuarie 2018, 12:45

Foarte bun articolul de pe ,,Sputnik'' , din punctul meu de vedere cei care s-au ocupat de cazul Hexi in presa si au sctis articole pe Tolo.ro sau gazeta sporturilor eu facut o intru-un mod neprofesionist, urmarind mai degraba sa atraga atentia *** decat de obtinerea informatiilor adevarate despre cazul Hexi . Nu a inceput nici procesul si sunt publicate ,,anumite'' detalii din ancheta , detalii care sunt scrise in articole in asa fel incat sa atraga atentia cititorilor dar care sa nu specifice clar si sa lamureasca asa cum au lamurit procurorii in rechizitoriu care sunt vinovatii si capetele de acuzare. Mai mult urmeaza un proces si judecatorul va da decizia finala, nu dupa cum sunt scrise articolele pe tolo.ro sau in ziarul gazeta sporturilor .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alina M.  •  3 ianuarie 2018, 13:32

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

max  •  3 ianuarie 2018, 15:20

@jalabert jigneste inteligenta unor oameni afirmand ca propaganda rusa e doar pentru prosti . sputnik furnizeaza informatii de propaganda si minciuna politica ...Stirile lor nici nu pot fi citite si intelese de oameni inteligenti si onesti...sunt franturi de adevar + teoria conspiratiei+minciuni+propaganda...acelasi tip de abordare exista pe luju.ro..unde comentariile impotriva nu sunt publicate ci doar cele laudative...

Alina M.  •  3 ianuarie 2018, 15:28

@max I-auzi domne, pe luju.ro comentariile impotriva nu sunt publicate, ci doar cele laudative. Asa ceva?? In loc sa urmeze exemplul luminos al propagamdistului politic corect Tolontan, pe al carui blog daca scrii ca ca GITTENSTEIN *** nu te cenzureaza nimeni. Apropo, domnu propgandist Tolontan, de ce ultimul meu comentariu e inca in moderare? Probleme? E nasol ca ambasadoarea Olandei a fost luata in poza la restaurant cu *** Iordache, intre doua comunicate anticorupte?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F  •  3 ianuarie 2018, 16:14

@Alina M. • 3 ianuarie 2018, 15:28 Nu stiu de ce aveti altfel de asteptari...Eu zilele acestea rad deoarece un alt trust bun si de dreapta se intereseaza si el de soarta spitalelor.Subiectul stiti cum este tratat?In cazul cel mai proaspat al chirurgului de la Cluj s-a eliminat tot ce ducea la partea politica sau de influientare...Pentru cenzura...Este vorba de marele trust DIGI...Deci orice subiect este bun daca este folositor!Dar nu pacientilor!

bg  •  3 ianuarie 2018, 18:06

Sunteti pe drumul cel bun si cel corect. Mergeti inainte fara probleme. Expertul austriac, reprezentantul organismelor UE pe biocide, a confirmat ineficienta dezinfectantilor diluati cu mult inaintea testelor de laborator. Felicitari echipei! La multi ani!

alta tema de interes  •  3 ianuarie 2018, 19:04

merita investigata *** care se "romanizeaza"... sunt trimisi de partid (copiii politicienilor) pe bursa moldoveneasca (slavofoni la origine) sa "invete" pe bursa romaneasca (cazare in camine cu 2 in camera - nu 6, ca bursierii de merit romani), au note de trecere din start si raman ancorati in ministerele si obiectivele "strategice" romanesti, desi au capacitati profesionale limitate (bine, ***)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vlad  •  3 ianuarie 2018, 20:44

Am apucat s-o vad si pe asta, cand rusii prezinta stirile din Romania mai la curent decat ai nostri. Nu-i nimic, cand om vedea *** (pt ca intr-un final pentru asta e toata tevatura) atunci o sa ne intoarcem spre Rusia sa-i cerem ajutorul.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

max  •  3 ianuarie 2018, 20:52

Partea trista la noi este ca procesele dureaza foarte mult si nu am vazut un politician sa caute solutii la aceasta problema... unii politicieni sunt in conflict de interese vizavi de aceasta chestiune...interesul lor este sa taraganeze cat mai mult, iar noi asteptam de la ei, sa schimbe ceea ce nu isi doresc..

max  •  3 ianuarie 2018, 21:00

@Belphegor in mesajul tau exista ura rasiala, xenofobie, antiamerica, antieuropa, nostalgia comunismului si mult venin.....pana la pericolul din est ar trebui sa ii tratam pe ai nostri ...iar tu nu faci exceptie..

jalabert  •  3 ianuarie 2018, 21:41

@max: Il acuzi pe unu de aici de xenofobie cand tu recunosti indirect ca esti rusofob si pui semn de egalitate intre comunism si rusi. Rusofobia inseamna xenofobie intelegi individule putin inzestrat de natura? Ma indoiesc!))))

Florin  •  3 ianuarie 2018, 21:43

@Caltabos: nu, aici a actionat doar bratul de marketing al "colegilor", ai nostri au consemn sa intrebe "baietii" inainte sa se bage...a mai fost o chestie prin '89, cand a chemat unu Militaru trupa anti-tero la Interne si i-a ciuruit...era in camera cu inca 4 oameni si avea legatura directa cu trupa, i-a ascultat cum horcaiau, sa fie treaba sigura...altul in camera era cica Ilici, a tacut fiindca nu era nevoie sa intrebe...DOAR UNUL MIC A VORBIT, RESTUL AU TACUT...deci care era intrebarea ;)?

Luca  •  3 ianuarie 2018, 21:49

... un amanunt care a trecut nebagat in seama : cum se face ca un patron de succes , cu o afacere mare si complexa , isi inmatriculeaza masina de lux - 100000 euro - in Bulgaria ? Taxa de inmatriculare la un Cayen , euro 6 , nu putea fi exagerata . Sau Hexi avea filiala si in Bulgaria ?

gelu antigelu  •  3 ianuarie 2018, 22:20

Fascinant. Agentia rusa a fost calcata pe coada si trolii au fost bagati in priza. Ordin de zi pe unitate, intrati pe tolo.ro si comentati conform dispozitiilor primite. Bai baieti, Rusia este o tara atat de trista incat nu are cum sa fie un exemplu. In orice caz nu unul pozitiv. Rusia a pornit pe un drum gresit acum 100 ani si este fascinant sa vezi cum refuza cu obstinatie sa iasa din fundatura.

ion  •  3 ianuarie 2018, 23:05

@gelu antigelu: Corect. Bine zis.

jalabert  •  3 ianuarie 2018, 23:22

@gelu antigelu asocierea binelui si raului cu etnia arata un derapaj foarte grav din partea ta. "Rusia nu poate sa fie un exemplu pozitiv" este o idee preconceputa fiind o expresie a rusofobiei si ma repet rusofobia inseamna xenofobie!

jalabert  •  3 ianuarie 2018, 23:31

Domnule Tolontan imi pare rau sa va informez ca in paginile GSP apar adesea comentarii xenofobe care sunt mai nocive decat injuraturile si care nu sunt cenzurate. Nu este normal sa fie lasate necenzurate afirmatii xenofobe indiferent impotriva carei etnii sau religii sunt indreptate acestea. Tintele atacurilor xenofobe sunt cu predilectie machedonii, maghiarii si rusii.

Ervin  •  3 ianuarie 2018, 23:52

Probabil ca in 20-25 de ani Romania asa cum o stim astazi nu va mai exista. Sa ma explic. Diferentele economice, culturale, de mentalitate si resurse intre provinciile istorice, sunt atat de mari astazi ca daca nu se fac investitii masive in zonele sarace si foarte sarace ale Romaniei in 5-10 ani , aceste diferente nu vor mai putea fii recuperate,mai ales la nivelul coruptiei de azi cand vedem ca de fapt instrumentele care sa ajute furtul devin LITERA DE LEGE. Infrastuctura subdezvoltata, haosul si saracia din stalpii

Ervin  •  4 ianuarie 2018, 1:58

Probabil ca in 20-25 de ani Romania asa cum o stim astazi nu va mai exista. Sa ma explic. Diferentele de infrastuctura, economice, culturale si de mentalitate intre provinciile istorice sunt astazi uriase. Daca luam astazi de ex Bucuresti , Timisoara, Cluj, Iasi,Brasov,Constanta si comparam cu nordul si sudul extrem diferentele sunt mari si enorme daca comparam calitatea vietii si mai ales orizontul posibilitatilor de dezvoltare individuala . Sunt zone geografice foarte mari decimate de saracie, subdezvoltare, populatie imbatranita inactiva spor demografic negativ. Daca in 5-10 ani nu se fac investitii masive in aceste zone diferentele vor fii de nerecuperat ,mai ales cand vedem astazi ca de fapt instrumentele cu care se fura devin LITERA DE LEGE si de fapt se pregateste o si mai mare deturnare de resurse. Deasemenea daca ne uitam la dezastrul total din domeniile cele mai importante, adica: invatamant/cercetare, sanatate,politie si armata, toate sub imperiul haosului,subfinantarii si cel mai important al lipsei de personal ne dam seama ca timpul nu trece in favoarea noastra. Nu are cum! Totusi avem nevoie sa functionam ca stat de mii de politisti, medici, gardieni in penitenciare, procurori,judecatori,grefieri, asistente, infirmiere, pompieri,soferi samd dar care nu pot fii angajati ptr ca nu exista resurse financiare ptr a fii platiti. Daca maine ar fii in aceste domenii angajat tot personalul necesar, Romania ar fii de facto in faliment economic . Ceea ce ne poate duce la concluzia ( ptr cei mai pesimisti ) ca de fapt Romania este in faliment, sau foarte aproape... Nu pot fii angajati ptr ca nu sunt resurse- nu sunt resurse ptr ca 1.nu este suficienta populatie activa ( 5-6 milioane au emigrat / 25% din populatie!!! ) 2. nu sunt suficiente firme mari, mici, mijlocii, care sa produca destui bani care sa mearga la bugetul tarii. Nu sunt suficiente firme ptr ca 1. nu mai exista suficienta forta de munca in nici un domeniu (migratia...), 2. pur si simplu conditiile economice sunt potrivnice din toate punctele de vedere. Toate aceste conditii nu pot fii depasite astazi cu resursele economice,politice si umane existente astazi. Deci logic vorbind suntem pe o panta descendenta care nu mai poate fii oprita in status qvo-ul prezent. Dar cel mai inspaimantator nu este asta. Mai degraba lipsa totala a oricarei proiectii de dezvoltare coerenta pe termen scurt, mediu si lung in domenii cheie. Asta a inteles marea majoritate a populatiei din Romania in momentul in care a emigrat in masa , iar cei ramasi isi cresc,educa si pregatesc copii sa plece din Romania cu orice pret. Sa luam cazul Hexi Pharma : o firma romaneasca oarecare in 10-15 ani omoara zeci de mii de oameni in spitalele din Romania sub nasul si cu complicitatea masiva a autoritatilor statului . Concluzia : nu exista nici o autoritate a statului sau un grup de rezistenta in interiorul statului (deep state) care sa protejeze Romania in intregul ei sau partial ,de evenimente negative majore ,create cu surse/resurse interne, indreptate impotriva cetatenilor sau a existentei viitoare a statului roman . Din punct de vedere politic nu avem nici un lider sau partid de dreapta sau centru, capabil sa coaguleze “fortele binelui” :) Jedi ...asta ca sa mai radem... Deci daca noi am ataca un alt stat si am incepe un razboi hybrid cu el si am reusii sa : oprim dezvoltarea infrastucturii si distrugerea celei existente , sa distrugem scena politica distrugand credibilitatea partidelor politice si a posibililor lideri politici, am crea un sistem in care sa fie imposibil sa apara lideri politici si partide politice noi credibile, am vicia si incuraja coruptia in toate sistemele publice esentiale-sanatate, armata, ordine publica,justitie si am reusi tot timpul sa deturnam atentia si resursele acelui stat de la capacitatile esentiale dezvoltarii ei, atunci am putea spune ca am castigat un razboi important cu acel stat. Din pacate acest razboi il purtam noi insine cu noi si nu pare sa se termine prea curand. Proiectul unor intelectuali de a “ EDUCA SI INFORMA” marea majoritate a populatiei din Romania in speranta ca o natie educata va aduce beneficii si dezvoltare tarii, a esuat lamentabil - uitati-va ce oameni ne conduc azi la toate nivelurile , parlament, guvern, primari, prefecti etc. A esuat ptr ca ceilalti sunt mai multi, au vorbit mai tare si mai mult, au fost mai zgomotosi si sunt mai inteligenti.

max  •  4 ianuarie 2018, 12:32

@jalabert...amice eu cand vorbesc de pericolul rus, vorbesc despre pericolul politic, nu de ura fata de poporul rus...logica ta nu sta in picioare e una stramba, rusofila si propagandista cu atac la persoana.. COMUNISMUL a fost un sistem politic CRIMINAL si represiv si a fost impus Romaniei de catre UNIUNEA SOVIETICA prin politicieni. Acest sitem politic a fost detonat in anii 90 . Din pacate mai sunt si nostalgici. Mai nou cei care sunt platiti pentru a propaga ideii comuniste se numesc propagandisti.. Comunismul la fel ca fascismul ar trebui scos in afara legii.

jalabert  •  4 ianuarie 2018, 13:30

@max cel sarac cu duhul Rusia nu este o tara cu regim comunist asa cum insinuezi din nou . Democratia difera de la tara la tara in functie de trecutul tarii si mentalitatile din tara respectiva. Faptul ca democratia ruseasca difera de cea vestica nu e o surpriza. Tot la fel din acelasi motiv de mentalitate difera democratia asiatica sau cea africana de cea vestica. Rusofilia nu este o infractiune ma pot declara rusofil, francofil, gemanofil etc cum tot la fel ai la randul tau dreptul sa simpatizezi pe cine doresti. Rusofobia in schimb inseamna xenofobie. In plus nu se pune semn de egalitate intre propaganda si comunism sau rusia decat daca ai o problema de discermanant. Propaganda este cu totul altceva si nu poate sa fie asociata unei tari cel mult o poti face unui regim politic totalitar. Nu este cazul la rusi. Eu ma raportez critic la informatia pe care o primesc fara sa fiu influientat de factorul etnic. in cazul de fata sunt convins ca tolo are dreptate in cazul hexi pharma iar sputnik prezinta o informatie eronata. Nu plec de la ideea preconceputa ca informatia rusilor e buna pentru ca e a rusilor ci incerc sa fac abstractie ca e a rusilor. In schimb tu pornesti de la premisa ca daca e a rusilor atunci e eronata din aceasta ratiune ca e a rusilor fara sa te mai raportezi critic ca sa vezi daca afirmatia e corecta sau gresita.

max  •  4 ianuarie 2018, 15:01

@jalabert Insiunuarea si deformarea realitatii sunt atributele tale. Eu nu am declarat ca rusofilia este infractiune, asa ca, nu trebuie sa pretinzi nimic. Poti iubi orice popor din lumea asta, insa daca pe langa dragoste asociezi si fanatism, ai o problema care tine de infractiune si care tinde spre TERORISM. Si un terorist ar putea gasi scuza ca a ta.. ca ar avea o filie pentru o natiune sau alta ,pentru o convingere politica, dar asta nu il absolva de vinovatie. Modelul politic din est nu este unul dupa care aspir, chiar daca este democratic, nu respecta libertatile omului. Il resping !! Singura DEMOCRATIE spre care trebuie sa tindem este cea occidentala, intr-o EUROPA UNICA SI PUTERNICA !

jalabert  •  4 ianuarie 2018, 15:13

Eu sustin ca toti sa fie tratati in mod egal si sa fie analizati dupa faptele lor fara sa se tina cont de criteriul etnic asa cum se procedeaza acum. Pentru sportivii cu probleme de sanatate ar trebui sa fie facute intreceri speciale in cadrul jocurilor paralimpice sau sa concureze alaturi de ceilalti insa fara sa-si creeze avantaje justificate pe motiv de boala. de asemenea sanctiunile ar trebui uniformizate gen ai fost prins dopat prima data nu conteaza ce cum cand suspendat 3 ani a doua oara suspendat pe viata. nu ma intereseaza daca esti bolnav. mergi si participa la jocurile paralimpice daca esti bolnav sau esti bolnav doar ca sa ai avantaje fata de ceilalti cum au spre ex serena williams sau simone billes? Suspendarea unei federatii insa inseamna discriminare etnica pentru ca ii banezi alaturi de cei vinovati care merita sanctiunea pe cel nevinovat doar pentru ca are aceeasi etnie ca cel vinovat iar asta se numeste DISCRIMINARE! in plus prin suspendarea unei tari transmiti un mesaj global ca TOTI sportivii din tara respectiva triseaza adica induci in eroare opinia publica.

jalabert  •  4 ianuarie 2018, 15:19

@max cel sarac cu duhul daca eram un fanatic nu faceam niciodata afirmatia ca sputnik a prezentat o informatie eronata. daca spuneam sputnik are dreptate pentru ca reprezinta o agentie de stiri mai mult sau mai putin credibila din rusia atunci ma puteai acuza de fanatism. tu tinzi sa faci aceste asocieri a binelui si raului cu o tara sau cu o natiune. te incurci in logica iar singura ta scuza este ca .....esti sarac cu duhul.

jalabert  •  4 ianuarie 2018, 15:32

Nu sunt impotriva apropierii de occident, probabil este cea mai buna cale (ma indoiesc deci cuget -Descartes) insa consider o eroare fundamentala sa consideram pe rusi dusmani doar pentru ca am ales calea occidentului. Putem sa alegem calea occidentului si fara sa manifestam ostilitate fata de rusi pentru ce s-a intamplat in perioada comunista.

Anghel Merchel  •  4 ianuarie 2018, 15:46

Cum e cu ambasadoarea Olandei? Gustoasa cina deontologica, alaturi de un borfas basist?

max  •  4 ianuarie 2018, 16:06

Suspendarea unei federatii inseamna, ca guvernul acelei tari, masluieste si pregateste intr-o maniera de tip trisare, participarea tarii sale, prin sportivi,rezultatele competitiilor. GUVERNUL TRISOR E VINOVAT! Si pentru ca guvernul nu poate fi pedepsit, se pedepsesc federatiile.

jalabert  •  4 ianuarie 2018, 16:39

@ max cel sarac cu duhul taci ma din gura ca te faci iar de ras. nici nu ma cobor sa-ti comentez ultima aberatie. ma opresc la cea cu unicul model este... nu conteaza care ca daca e unic deja miroase a fanatism. spala-te pe fata si priveste-te in oglinda. probabil nu o sa vezi nimic nou dar macar poti incerca.

jalabert  •  4 ianuarie 2018, 16:54

Nimic nu e mai detestabil pe lumea asta ca indivizii care au doar certitudini si nici o umbra de indoiala. Ei sunt intepeniti in ideea lor la care se raporteaza ca la dumnezo si incapabili sa vada altceva sau sa-si puna intrebari, cei manipulabili nu cei care se indoiesc ca detin adevarul absolut. Domnu Tolontan lamurit de care parte a baricadei sunt cei care au certitudini?

jalabert  •  4 ianuarie 2018, 17:26

Raspunsul corect era de partea prostiei nicidecum a occidentului. ))))))))

max  •  4 ianuarie 2018, 21:56

@jalabert ..esti penibil amice sa ma jignesti continuu..indiferent cum te-ai rostogoli sa explici ce e cu suspendarea Rusiei de la competitii si cum creeaza decidentii discriminare de etnie.. de mesaj global ...amice Guvernul RUS a PATRONAT DOPAREA SISTEMATICA a sportivilor. A trisat la nivel GLOBAL. A pacalit lumea sportiva mondiala. Pot spune despre tine ca esti o trompeta de fabricatie ruseasca.

jalabert  •  4 ianuarie 2018, 22:32

ai vreo dovada in acest sens? singura lor proba e declaratia scrisa a lui rodchenov care nici macar nu a facut-o intr-un proces ci intr-o incapere a serviciilor secrete americane , atat. Si eu te pot acuza de fapte pe care le cu un martor. nu exista nici o dovada certa care sa ateste implicarea politicului in dopingul din rusia. este o afirmatie fara fundament insa tu asa cum esti obisnuit inghiti galusca fara sa te raportezi critic la informatie. tot ce poti face este sa reproduci informatii pe care nu le-ai analizat ca sa le afirmi argumentat adica asa pe sleau esti victima manipularii manifestandu-te tipic unui manipulat adica faci o afirmatie pe care nu o poti argumenta cu dovezi. reproduci ca un verzului cu cioc. Repet una e sa sanctionezi sportivii dovediti trisori si alta e sa bagi toti sportivii rusi in aceeasi oala. spre exemplu alexander bolshunov nu a fost prins dopat niciodata are 21 de ani este locul 2 la cross country si nu poate participa la jocurile olimpice pentru ca rusia a fost admisa doar in 5 sporturi in care nu e inclusa aceasta disciplina. Spune-mi la concret de ce nu poate sa participe bolshunov. apropo vorbeste de la tine nu mai repeta ca pasarea verzulie ce a spus bach sau alt infractor ca el. ai cap, ai judecata? foloseste-le si argumenteaza-mi afirmatiile tale asa cum o fac eu fara sa reproduc din ce am auzit la altii. daca nu am tot dreptul sa te fac prost.

jalabert  •  4 ianuarie 2018, 23:13

apoi sa ne gandim la consecinta umilirii publice a unei natiuni. pew research center organizatie cu sediul in washington a facut un sondaj in rusiaanul 2017 din care reiese ca mai putin de 8% din rusi au o parere favorabila fata de americani iar procentul lor o sa scada dupa ultimele evenimente. Unde poate duce asta? nu stiu insa am un presentiment prost. umilind o natiune nu te poti astepta la lucruri bune in viitor. avem exemplul germaniei dupa primul razboi mondial. da, da dupa cum observi vorbesc de la mine folosind inclusiv statistici americane.

max  •  4 ianuarie 2018, 23:59

@jalabert Intreaba si tu Agentia Mondiala Antidoping si cere raportul investigatiei daca vrei sa vezi dovezi. Masura pe care a luat-o CIO e argumentata, e logica si direct proportionala cu gravitatea faptelor si nu are nevoie de bocitoare ca tine care sa deplanga soarta unor trisori pe tolo.ro

jalabert  •  5 ianuarie 2018, 0:42

Vorbesc cu tine nu cu WADA. Repeti ca pasarea verzulie fiind incapabil de un punct de vedere personal argumentat. Asta inseamna sa fii manipulabil, sa nu poti avea un punct de vedere personal argumentat cu surse credibile ci sa repeti ce ai auzit la altii fara sa dai dovada ca ai inteles ce spui, reproducand pur si simplu. Eu mi-am exprimat punctul de vedere personal si mi-am citat sursele folosite. Tu ai repetat ca un verzuliu ce au spus altii. Sa-ti fie rusine pentru ca nu poti spune de la tine nimic lucru care spune multe despre intelectul tau. Ce conversatie este asta? Reproduci ce spun altii! Mai ai tupeul sa ma faci pe mine trompeta. Esti jalnic. Te-ai facut de ras in ultimul hal.

max  •  5 ianuarie 2018, 10:48

@jalabert...amice manipulezi realitatea , deformezi mersul firesc al lucrurilor si negi adevarul...pui sub semnul intrebarii justitia...ai tendinte anarhiste ...esti patologic obsedat de problema semnului de intrebare , de indoiala si ataci persoane care nu impartasesc mesajul tau...esti incredibil de obsedat.

Anghel Merchel  •  5 ianuarie 2018, 11:19

Cum se pot cumpara 3 case si 3 apartamente din meditatii?

Anghel Merchel  •  5 ianuarie 2018, 13:52

@gelu antigelu Daca Rusia a pornit pe un drum gresit acum 100 de ani, ne putem totusi consola cu exemplul luminos al UERSS, cu capitala la Bruxelles-Molenbeek, care a pornit in 2015 pe un drum politic corect, luminat de laserele cenzurii progressiste si asfaltat de propagandistii din mass & social mainstream media.

max  •  5 ianuarie 2018, 14:51

@anghel merchel....ROMANIA a pornit pe un drum al progresului luminat de DEMOCRATIA LIBERALA OCCIDENTALA. Democratia iliberala promovata de Guvernul RUS , trambitata si propagata de unul ca tine nu face subiectul preocuparilor politice romanesti.

jalabert  •  5 ianuarie 2018, 16:34

@max bey prostane eu nu am spus nimic nici de bine nici de rau legat de sistemul politic din rusia sau din occident. Eu am vorbit despre cazul hexi si despre situatia sportivilor rusi. Esti mai prost ca o scandura si ai un limbaj de lemn specific celor care promovau regimurile totalitare cum a fost regimul comunist. Ti-ai ratat cariera. Erai bun de trompeta comunista care raporta realizarile planurilor cincinale. Regimurile totalitare se bazeaza pe indivizi prosti ca tine care repeta ca papagalul si nu isi pun intrebari legate de ce recita cu patos. Este o ironie a sortii ca un individ spalat pe creier ca tine promoveaza democratia.

jalabert  •  5 ianuarie 2018, 17:07

Tolontane aceasta este realitatea: in general cei manipulabili nu sunt de stanga sau de dreapta. Ei au o singura caracteristica: nu pot gandi singuri si atunci cauta o informatie care le este pe plac sa o repete ca sa-si dea importanta. Doar cei in etate pot sa aiba o nostalgie fata de vremurile regimului totalitar. Cei mai tineri care nu au capacitatea sa judece singuri pentru ca asa io lasat dumnezo cauta texte pe care le recita pe nerasuflate ca acest max limba de lemn. Textele alese de acesti tineri fara judecata sunt din categoria celor date de cei care au auzit ei ca sunt oameni de vaza si care dau bine. Cunosc cazuri suficiente in orasul de pe somes de tineri care nu pot sa lege 3 cuvinte dar ei sunt liberali si participa la proteste nu pentru ca inteleg ceva din liberalism ci pentru ca le place sa se asocieze cu oameni care par destepti crezand ca daca se amesteca cu oameni destepti se pierde urma prostiei lor si devin la randul lor destepti. E foarte amuzat sa ii vezi cu privirea lor tampa cum se simt ei importanti ca s-au dat cu cei despre care se spune ca sunt mai intelectuali. As putea sa fac un studiu antropologic in acest sens dar din pacate nu am timpul si nici rabdarea necesara sa intru in mintea lor.

max  •  5 ianuarie 2018, 21:01

@jalabert .... amice esti incapabil sa ai o conversatie decenta, nu ma dezic de ceea ce am afirmat despre tine. Mai bine as repeta adevarul in stilul pe care tu nu il inghiti, decat sa spun obesiv vorbe lipsite de continut si logica asa cum iti este tie caracteristic sa faci. Nu ai nimic inchegat si structurat in ceea ce spui. Doar ai impresia obsesiva ca stii mai mult decat altii si o alta caracteristica patologica crezi ca stii mai mult decat cei implicati la un moment dat intrun eveniment. Cei care dau impresia ca le stiu pe toate, sau pun de fiecare data un semn de intrebare la un lucru evident sunt prizonierii propriilor obsesii, teorii ale conspiratiei...Esti netratabil amice...

jalabert  •  6 ianuarie 2018, 10:49

@max hai sa-ti explic babeste de ce NU pot avea o discutie cu tine. Eu nu pot sa am o discutie cu un papagal (la propriu nu la figurat) nu pentru ca sunt sau nu de acord cu ce spune pasarea respectiva ci pentru ca pasarea reproduce si nu are capacitatea intelectuala sa inteleaga ce reproduce. Tu esti cam in situatia papagalului. Nu pot avea o discutie cu tine nu pentru ca sunt sau nu de acord cu afirmatiile tale ci pentru ca asemeni papagalului tu doar reproduci fiind incapabil sa argumentezi afirmatia reprodusa. Ai priceput prostovane de ce sunt in imposibilitatea de a avea o discutie cu tine? Este foarte simplu: nici eu si nici altcineva indiferent cine nu poate purta o discutie cu tine din simplu motiv ca pe tine intelectul nu te ajuta sa porti o discutie. Ca sa porti o discutie trebuie sa ai o opinie pe care sa o poti dezvolta in maniera proprie cu argumente iar pe tine prostovane nu te duce capul sa faci asta.

case de marcat  •  8 ianuarie 2018, 14:50

curioasa si destul de suspicioasa interventia rusiei in cazul hexi pharma

Anghel Merchel  •  8 ianuarie 2018, 22:46

@max Cate minute ai trait monser in OCCIDENT sub DEMOCRATIA LIBERALA OCCIDENTALA? Sau o cunosti doar din basmele lui Tolontan & Co? Altfel ramane cum ai stabilit: -cine pune intrebari despre coruptia Microsoft America, EADS Germania si Bechtel America e vandut rusilor. -cine se intreaba cu ce e mai breaza decat Firea primaria Berlinului care da liber la droguri in Parcul Görlitz e vandut rusilor. -cine refuza cotele obligatorii de islamizare e vandut rusilor -cine intreaba cum de mai e liber Basescu daca Udrea e corupta, e vandut rusilor -cine intreaba de ce plagiatul lui doamna doctor DNA e ok, e vandut rusilor -in general, cine se intreaba cum de Tolontan infiereaza numai coruptia psd, dar niciodata coruptia UE si a *** din Ro, e vandut rusilor In schimb, cine e iese la lasere anticomuniste cand apasa pe buton media progressista, e miezul din dodoasca si floarea IQ-ului romanesc. Hai succesuri si ptr o mai mare credibilitate, luati-l si pe odorul vostru Basescu la lasere, cand iesiti la urmatoarea convocare pe fb!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează