Agenția de presă a Rusiei dezinformează în cazul Hexi Pharma exact cu argumentele mogulilor sănătății din România!

Dan Condrea, soția și oamenii lui de încredere din Republica Moldova primesc un sprijin neașteptat de la siteul Kremlinului

luni, 1 ianuarie 2018, 8:51

de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

 

La finalul anului, Gazeta a publicat cinci noi episoade din investigația Hexi Pharma.

Este vorba de faptul că în dosarul de pe rolul instanței există analize de la cinci laboratoare, din Italia, Cehia și România, care atestă științific că toate cele 39 de produse Hexi Pharma au fost ineficiente.

Folosiți în 340 de spitale din România, care apar în dosar caz cu caz,  dezinfectanții falsificați de Hexi Pharma au contribuit astfel la extinderea infecțiilor nosocomiale.

Un alt subiect a fost acela că Dan Condrea și-a schimbat testamentul înainte de sinucidere în favoarea Ulianei Ochinciuc, soția sa.

Condrea i-a lăsat Ulianei Ochinciuc toți banii din conturi și toate firmele, inclusiv Hexi Pharma.

”Infomații alarmante, dar cam fără fundament”, le numește Sputnik.md.

Agenție de presă rusească finanțată de Kremlin și care promovează în mod transparent agenda statală, Sputnik susține că ”articolele de pe tolo.ro par a fi un atac la defunctul Condrea”.

Articolul din 21 decembrie 2017 apărut pe Sputnik este intitulat ”Ce interese servește tolo.ro în scandalul dezinfectanților?”.

Ei consideră că momentul publicării nu a fost întâmplător.

În versiunea Sputnik, Dan Condrea apare mai degrabă ca o victimă, atacat de jurnaliști care-și obțin informații ”de la oameni din instituțiile abilitate”.

Agenția rusă pune sub semnul îndoielii dovezile ”problemei concentrațiilor”, adică diluarea.

O luăm de la capăt?!

Numai că acum nu sunt mogulii sănătății din România cei care neagă evidența, ci un site de presă guvernamentală de la Moscova.

E treaba celor de la Sputnik să aibă orice opinie, a lor sau conformă cu stindardul pe care-l reprezintă.

Însă când apar fapte, Sputnik și-a făcut un obicei să manipuleze, strategie observată în mai multe țări.

Așa procedează și în cazul Hexi Pharma, unde promovează informații în regim de fake-news.

”Tolo.ro publică dezvăluiri fără să facă referire la vreun document oficial”, scrie agenția Moscovei.

Este o minciună.

Toate documentele pe care le-am citat, despre ineficiența biocidelor și despre filiera moldovenească, sunt oficiale și ușor verificabile!

În fiecare dintre cele cinci articole despre Hexi de la finalul anului, Gazeta a numit sursa: dosarul penal aflat la Judecătoria Sectorului 5  și care este public.

”Public” într-o democrație înseamnă că, după depunerea unei cereri, orice cetățean român poate consulta dosarul pe rol.

Judecata nesecretă este un drept fundamental al celor acuzați și, totodată, al publicului. 

Ziariștii Gazetei au documentat o parte a celor aproape 800 de volume publice aflate în arhiva Judecătoriei Sectorului 5.

În dosar există:

Și o multitudine de alte hârtii.

Când am citat fapte din documente, am indicat exact din care.

”Documentele sunt prezentate de jurnaliști cu precizie, parcă prea multă”, spune Sputnik.

Păi pentru că sunt din dosar, de aia!

E posibil ca articolul din Sputnik să fie doar o eroare.

Totuși, de mai multe ori, în fiecare dintre cele cinci articole, am explicat apăsat de unde sunt sunt datele.

N-a văzut Sputnik nici măcar o referire înainte de a se lansa în ceea ce pare o apărare a lui Condrea, a intimilor și a complicilor lui?

Încă de la începutul din aprilie 2016 al acestei afaceri sordide și aducătoare de suferință uriașă pacienților români, am refuzat orice interpretare ocultă.

Nu ne place teoria conspirației.

E adevărat că Hexi Pharma arată ca o afacere protejată, ca un test medical nebunesc, ”un experiment”, declarație din dosar a șefei de laborator, care cu siguranță a  creat o mare problemă de sănătate publică.

Încă de la începuturile cazului, presa internațională a fost mai tranșantă decât noi, cei care ne-am ocupat cu adunatul de fapte și așa vom continua.

Pe 6 mai 2016, în articolul ”Bomba cu bacterii”, reputatul Frankfurter Allgemeine Zeitung își amintea de un film cu spioni și compara situația izbucnită în sănătatea românească cu ceea ce ar face o putere străină populației unei alte țări.

E, desigur, o metaforă, dar, dacă te uiți la datele cazului, Dan Condrea a fost un beneficiar minor față de prejudiciul uriaș adus sănătății din România.

Există, la dosar, o convorbire între el și Uliana Ochinciuc, în care el recunoaște totul, iar ea încearcă să-l convingă de contrariul.

”Nu au murit oameni din cauza ta”, îi spune Uliana Ochinciuc, o reacție firească de la o soție care încerca să ia din presiunea de pe el.

”Cine sunt eu să spun asta, dacă atâția medici profesori spun că au murit oameni?”, răspunde Condrea.

”Dar, uite, doctorul Monica Pop spune că dezinfectanții sunt buni”, replică Uliana.

”E… Monica Pop. Monica Pop nu a folosit dezinfectanți de la noi”, zice Dan Condrea.

”O să rezistăm, există o ieșire”, insistă Uliana.

La care Condrea răspunde de trei ori același lucru: ”Nu există nici o ieșire”.

 

 

 

 

 

 

Comentarii (96)Adaugă comentariu

liviuemil  •  1 ianuarie 2018, 21:16

Daca am ceva de comentat in legatura cu polica externa a lui Basescu, este legata de usurinta cu care a acordad cetatenia Romana locuitorilor moldoveni. Criteriile trebuiau inasprite si duse pina la suspendarea acordarii cetateniei. Pentru ca nici un *** moldovean cu pasaport Romanesc nu v-a spune ca e Roman. Vad asta zi de zi in Irlanda( si de ani buni).

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Autthitthus  •  1 ianuarie 2018, 21:21

Va multumesc din suflet pt aceste investigatii Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

lari  •  1 ianuarie 2018, 21:31

adică oficinile străine lucrează la decimarea boborului nostru? E, desigur, o metaforă. :))

Autthitthus  •  1 ianuarie 2018, 21:36

Va multumesc Mirela Neag, Răzvan Luțac si Cătălin Tolontan pentru investigatii si daca asta a mers excelent va rog din suflet sa verificati si angajatii sefi din SANITAS din oricare oras ... ce pregatire au, ce au facut ei pentru oamenii care cotizeaza si nu primesc drepturile pe care ei le mint zi de zi si nu fac nimic pentru a remedia...o sa gasiti surprize si acolo...Ei daca reprezinta doar doctori,asistente, infirmiere...si nu si asistenta sociala, de ce nu au iesit cu un comunicat ?!...oamenii au fost tratat rau...ce aveti de ascuns?

jalabert  •  1 ianuarie 2018, 21:39

din punctul meu de vedere daca cei de la sputnik au prezentat o informatie eronata nu inseamna ca avem de-a face cu o conspiratie ci pur si simplu cu un articol de slaba calitate sau de cautarea senzationalului cu pretul distorsionarii informatiei. Gandeste si tu ce interes are Putin sa denigreze imaginea gsp in rusia cand 80% din romani sunt rusofobi? Doar *** isi imagineaza ca le-a spalat rusii creierii la americani sa-l voteze pe prostea trump. a fost decizia lor sau poate ajungi si tu tolo sa dai in mintea prostilor si in urmatorul articol sa ne spui ca Putin are o treaba personala cu tine. Paranoia cu propaganda rusa e pentru prosti. E varianta secolului 21 a vanatorii de vrajitoare.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  1 ianuarie 2018, 21:40

@jalabert: asta am si scris ca, probabil, e o eroare. Ne vom lamuri insa in timp pentru ca acest caz e in plina derulare. Nu avem mania persecutiei, dar minciuna lor trebuia expusa public.

11  •  1 ianuarie 2018, 21:43

In acest caz a trebui sa fie condamnate probabil sute de persoane iar toate bunurile si conturile brebuiau blocate inca in momentul inceperii urmaririi. Totusi e cel putin ciudat faptul ca un asemenea dosar este public inainte de terminarea procesului.

Cătălin Tolontan  •  1 ianuarie 2018, 21:44

@11 : procesul a inceput, asa ca e normal ca el sa fie public. Nimeni nu poate fi judecat in secret.

Nea Justice  •  1 ianuarie 2018, 21:45

Domnule Tolontan, va rog sa cititi in cartile lui Pacepa ce obiceiuri aveau serviciile ruse: sa planteze cate o "sotie" sau "prietena" pe langa persoane care aveau o posibila viitoare influenta in tara noastra. Sa fie vorba si aici de acelasi lucru ? In rest, cred ca stie toata lumea cine este acel site, dumneavoastra ati fost foarte simpatic spunand ca "promovează în mod transparent agenda statală", eu as fi spus ca este vorba de un agent de influenta al serviciilor rusesti, ca sa nu ne mai ascundem dupa deget...

ciuhat ionel leonard  •  1 ianuarie 2018, 21:45

Regretabil d-le Tolontan ça tot efortul d-vs cu aceasta ancheta si chiar cu alte anchete de alta natura nu au dus la schimbari in bine,asta nu inseamna ca nu trebuie sa anchetam in continuare,mult succes in continuare si apropo de cetatenii din rep.Moldova posesori de pasapoarte romanesti ,datorita aceste-i oportunitati muncesc legal in Italia si nu numai,ne fac *** ,asta o zic di ce mi sa intamplat mie cu un cetatean Moldovean cu documente romanesti,asta e

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

lari  •  1 ianuarie 2018, 21:46

Dacă stai să gândești la cald, nu este posibil. Ar trebui să aloce fonduri cât ar fi alocate SRI pe vreo cinci generații de meseriași. când pot, foarte ușor, să arunce o bombardea, de aia dea lor. ieftină, dacă va fi cazul. ))

Emilian  •  1 ianuarie 2018, 21:50

Sa intelegem ca are loc un razboi ascuns ale serviciilor de informatii rusesti si americane? Altfel nu inteleg de ce si ar da Sputnik cu parerea intr-o chestiune aparent fara legatura cu Rusia.

antonia  •  1 ianuarie 2018, 21:53

Cred ca suntem destui cei care am luat in calcul posibilitatea ca Moscova sa fie implicata in aceasta nenorocire.In asta si in atatea altele produse in acesti ani. Dar ce au facut institutiile responsabile in apararea sigurantei nationale?

Cătălin Tolontan  •  1 ianuarie 2018, 21:54

@antonia: sa nu ne pripim si sa lasam faptele sa ne arate cine a derulat aceasta afacere. Deocamdata, nu e OK sa vehiculam Rusia sau orice alt stat. Pina la probele contrare, conform procurorilor a fost o afacere a Hexi Pharma.

ortega  •  1 ianuarie 2018, 21:55

Domnule Tolontan , ați uitat că patronul dumneavoastră e Varanul ? Sigur că nu vă faceți probleme pentru un eventual viitor loc de muncă , dar chiar așa ... *** ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F  •  1 ianuarie 2018, 22:01

Pai totusi rusii sau nemtii sau extraterestrii pot si ei face ce a facut si tolo.ro pana ca acest caz Hexi sa fie public - adica pana sa folositi date publice din dosar...Nu?De ce nu va intrebati de ce nici o publicatie straina sau romaneasca nu pune accentul pe o ,,proba,,furnizata de dv.? Cum sa spui ca Hexi livra nosocomiale la bidon si nimeni altcineva sa nu para interesat de subiect?Adica nimeni in lumea asta mare nu ar fi realizat grozavia descrisa? Cum sa spui ca Hexi facea prostii de 10 ani dar sa dai o convorbire ,,credibila,,care facea referire la 2004?De ce bagati in Hexi oficialitati moldovenesti din sanatate? Reiese asa ceva de la dosar?Pe cine avantajeaza asta?Daca este cineva care va submineaza pe subiectul Hexi pai primul sunteti dumneavoastra! In loc sa cautati specialisti in domeniu,sa intariti cazul Hexi cu dovezi probate va aruncati toata munca emitand teorii abracabante...Va deranjeaza ca niste rusi spun ca aveti informatii de la unele autoritati? Pai de ce- i discriminati? Nu singurel ne- ati descris trairile lui Secureanu din biroul procurorului? Si astea- s publice? Nu Basescu public v- a acuzat ca contribuiati la constructia unor dosare? Daca vreti sa va aparati reputatia ...ati ratat startul si nu cu rusii trebuie sa va aratati barbatia...Si ce usor ajungeti la Moscova dar Clujul inca prin Luncan nu va spune nimic,nimic...Rusii astia nu or fi scris nimic despre caz? Ca asa poate aflati si dumneavoastra...

Okinchuku  •  1 ianuarie 2018, 22:14

"”Public” într-o democrație înseamnă că, după depunerea unei cereri, orice cetățean român poate consulta dosarul pe rol." S-a putut pentru voi, pentru ca sunteti de la un trust de presa puternic, si responsabilii stiu sa se "orienteze". Un cetatean simplu, de pe strada, nu va avea acces la nimic. ”Public” în tara asta inseamna ca esti la bunul plac al unor putori contopiste din Sistem. Incearca un lucru simplu, fara recomandare anterioara de la redactie: sa consulti niste documente la o oarecare filiala a Arhivelor Nationale, si vei constata ca esti tratat de parca esti un spion care vrea sa afle cat e de inalt gardul de sarma de la baza militara de la Kogalniceanu, cazul ipotetic al sarbului matrasit de vitezele noastre servicii de Securitate! Ca sa nu-ti mai spun ca vei fi intampinat de femeia de serviciu cu inalte responsabilitati de arhivare, pentru ca putorile responsabile la ghiseu sunt plecate cu orele, in timpul serviciului, la cumparaturi, in oras, pe banii nostri. Un amic care a vrut sa afle date din dosarul sau de la Securitate a primit dupa aproape un an de asteptare de la CNSAS cateva foi bune de folosit ca hartie igienica, cu tot ce era important in dosarul sau voluminos STERS ca fiind "secret". Inca nu stii in ce tara a Serviciiilor traiesti?

Un Roman din RM  •  1 ianuarie 2018, 22:28

@liviuemil Ai si nu dreptate. Din pacate multi dintre moldovenii basarabeni care au primit cetatenie romana inca nu sunt pregatiti la nivel psihologic sa spuna ca sunt romani deoarece 50 de ani de propaganda ruseasca din perioada aflarii RM in componenta URSS n-au trecut "degeaba". In acesti ani Basarabia a fost rusificata intentionat de catre rusi. Ne-au furat limba si istoria, mii de patrioti care n-au fos de acord cu politica lui Stalin au fost deportati in Siberia etc. D-l Basescu a facut si face f multe pt moldovenii basarabeni romani. Dar din pacate f multi vorbitori de limba rusa (ucraineni, rusi, gaguzi, bulgari, transnistreni) care au primit cetatenia in multe cazuri n-u raspuns cu aceeasi moneda d-lui Basescu si adeseori comportamentul lor fata de Romania lasa de dorit. La moment d-l Basescu a inceput in RM un proiect de reunificare a doua state de pe malul Prutului, Romania si RM. Va spun sincer ca-i va fi f greu , dar incet incet, pas cu pas, pt ca d-l Basescu este un politician f experimentat, va pune baza unirii, cu siguranta. Si asta e un lucru f important pt ca oamenii din dreapta Prutului, cu ajutorul d-lui Basescu vor deveni mult mai informati, iar ca rezultat va fi mai usor de realizat acest proiect. Sa fie intr-un ceas bun!

ioan  •  1 ianuarie 2018, 22:41

@liviuemil Bravo ai mare dreptate si eu stiu cativa romani care spun ca ei sunt moldoveni si limba lor e moldoveneasca dar ei folosesc pasaport romanesc

Mircea SERBAN  •  1 ianuarie 2018, 22:50

liviuemil • 1 ianuarie 2018, 21:16 Daca am ceva de comentat in legatura cu polica externa a lui Basescu, este legata de usurinta cu care a acordad cetatenia Romana locuitorilor moldoveni. Criteriile trebuiau inasprite si duse pina la suspendarea acordarii cetateniei. Pentru ca nici un *** moldovean cu pasaport Romanesc nu v-a spune ca e Roman. Vad asta zi de zi in Irlanda( si de ani buni). Pactul R-M & M I-S sunt subiecte de comentat si felul in care "moldovenii" si-au pierdut cetatenia romana,

lari  •  1 ianuarie 2018, 23:03

Sau vine scutul antirachetă Eagis și ne salvează? :)) Ăsta, cică, are antisepticul la purtător, fiecare rachetă împrăștie anticorpi peste populația băștinașă. :))

lari  •  1 ianuarie 2018, 23:18

Sincer, n-am citit o idioțenie mai mare ca asta până acum. Am asistat la deschiderea balconului, la venirea minerilor, la primirea în UE, în NATO, la tot ce s-a întâmplat cu noi, ca popor, în ultimii 30 de ani.

Vasile  •  1 ianuarie 2018, 23:49

Trebuie ca domnul Tolontan e un om important daca s-a luat tocmai Putin de el. :))) . Toata lumea stie ca daca il superi pe Putin scrie nasoale despre tine pe un site obscur cu 50 de vizitatori pe zi.

sundance kid  •  2 ianuarie 2018, 0:07

Capitalismul a trecut la treapta urmatoare . Globalizare . A castigat ca intotdeauna VESTUL . Suntem mai mult de 3 milioane jumate de romani care traiesc oriunde altundeva decit ROMANIA . In rest imi e dor de TVR 1 din anii 70 si revelioanele de atunci . Si daca tot e capitalism si tsot suntem romani ne-am obisnuit sa traim sa ne platim " bill-urile" . In schimb ne bucaram de telefoane mobile , smart tv-uri , masini hybrid , GPS, aplicatii peste aplicatii . UBER . la multi ani ! Virtual .

Belphegor  •  2 ianuarie 2018, 6:24

Dacă vreți FakeNews uitați-vă la canalele americane gen CNN , NBC , ABC (FOX este OK)... ĂIA au INVENTAT fake news-ul. Ce uram noi mai mult pe vremea comunismului adică FAKE NEWS-urile , CENZURA (reprezentată în zilele noastre de acest scîrbos Politically Corect american-made mult mai periculos pentru o societate și pentru democrație decît ceea ce făceau comuniștii) , acele minciuni sfruntate motivate politic , sunt reprezentate în zilele noastre de acest Occident PUTRED , de acest Globalism de aceste elite politice și financiare de care vorbea și Donald Trump (Dumnezeu să-i dea sănătate) , acesși monștrii care vor HAOS pe Planeta Pămînt , care vor să amestece negru cu alb și musulman cu creștin ... acesta este NOUL COMUNISM reprezentat de progresiv liberalii de ultra stînga din SUA (gen Obama , familia Clinton...) și EuropeaUnion , MULT mai rău și mai nociv pentru Omenire , mult mai pervers decît comunismul ăla de acum 30-40-50 de ani pe care î-l știm noi. ÎN ZILELE NOASTREa , pericolul nu de la ruși vine , vine EXACT "din partea cealaltă" și cine are măcar o jumătate de creier în cap își poate da seama ușor de asta , de noua colonizare a omenirii , de noile minciuni Globaliste , de Noua Ordine Mondială și nu trebuie să asculte balivernele și propaganda asta Media grețoasă , perversă și de doi lei.

alin_andrei  •  2 ianuarie 2018, 8:04

Domnule Tolontan, va rog sa continuati cu investigatiile. Este foarte important pt societatea romaneasca. Sunt putine persoane care sapa, sa care vor... Nu as vrea sa merg atat de departe incat sa consider o implicare a Rusiei in anumite domenii de interes national...cu toate ca pot exista teorii ale conspiratiei! Insa va vand un pont ''banal'' legat de afaceri ale moldovenilor pro rusi....va rog sa verificati cu atentie afacerile cu apa ale familiei Moraru (Azuga Waters), si nu numai! O sa gasiti multe nereguli ! Nu denigrez, doar indemn la o investigatie nu foarte amanuntita ;)

rexrapidistul  •  2 ianuarie 2018, 9:05

Se pare ca rusii nu au in redactie securisti ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alex One  •  2 ianuarie 2018, 9:06

Dezvaluirile GSp, ma rog, o publicatie sportiva care face anchete in domeniul sanitar e realmente o raritate , au inceput cu mult inainte ca dosarul sa devina public. Intrebarea lansata de Sputnik a fost pusa de nenumarate ori de cei care comentau subiectul pe acest site asa ca sa nu ne infierbantam. In rest, nimic nou sub soare ,nu apar in ziare occidentale contra cost sau din alte considerente sub semnatura unor jurnalisti occidentali articole cu pretentie de obiectivitate scrise de fapt de romanasii nostrii aici la Bucuresti, deseori parti implicate sau cu interes in subiect ? Care apoi citeaza copios in presa romana din propria "opera", ia uite ce zic americanii,nemtii,francezii in prestigioasele lor publicatii ! Ramane aceeiasi intrebare la care nu s-a raspuns, de ce n-au fost investigate toate firmele care livrau dezinfectanti unitatilor sanitare, si nu numai, scoli,gradinite,crese,hoteluri,restaurante, etc. ? Greu de admis ca practica Hexi Pharma nu se regasea si la celelalte firme, inca vreo trei dupa cum ati scris . Poate ca nu dar nu trebuia verificat ? Cum puteau rezista pe piata ? Este ceva similar cu evaziunea fiscala, cum poti vinde un produs similar cu acelasi pret sau mai mic fata de o firma care are cheltuieli mai reduse prin neplata obligatiilor de tot felul catre stat ?

fotbal  •  2 ianuarie 2018, 9:10

sub descrierea ta sputnik astia arata ca o forma intermediara de ultimii jedi mix cu primii illuminati, dar iti spun ca nu se califica pt scoala misterelor fictive. pt cine nu stie, cei care semneaza textele in racheta sunt romani, http://mobile.hotnews.ro/stire/22068365 si promoveaza candide vedete locale. liviu plesoianu, olguta vasilescu, mircea badea, pe alocuri udrea. tolo, generos, ii mai ridica putin :))

Florea  •  2 ianuarie 2018, 9:39

Este foarte bine ca mentionati acest articol, dar incercati prea mult sa contracarati niste afirmatii intentionate de acolo, pe astia nu-i intereseaza adevarul decat daca le este de folos lor. Cea mai nerusinata si mai mincinoasa propaganda este cea sovietica (si comunista, inspirata de la sovietici, nascuti din poporul rus). Intamplator, am vazut aseara filmul polonez Katyn, sa vedeti acolo cu ce aplomb minteau sovieticii ca masacrul a fost facut de nemti.. Revenind la sputnik, poate va intrebati ce interese au rusii?? Pai aceleasi pe care le-au aplicat dupa al doilea razboi mondial pana acum, si anume sa slabeasca, sa dezbine si sa saraceasca Romania, astfel incat sa nu mai prezentam niciun pericol pt ei (nu suntem noi vreo putere, dar facem parte din cateva aliante pe care rusii le vad indreptate impotriva lor, le suntem ca o pietricica in bocanc). Uitati-va ce au facut cu industria noastra metalurgica, pe care le-am dat-o pe maini cu seninatatea unor miei dusi la taiere. PS: ca tot vorbiti de filiera moldoveana, d-ra aia care conducea laboratorul nu e tot din rep moldova, ceva imi spune ca da?

ion popescu  •  2 ianuarie 2018, 10:05

Acesta este varianta binomului ....si a celor ce-l controleaza ?

hhh  •  2 ianuarie 2018, 11:48

Filiera moldova s-a orientat catre spijinul sovietic inclusiv peluare datorii si reluare productie... nu merg detergenti hexi in spitale rusesti???

Ștefan  •  2 ianuarie 2018, 11:51

„Vasile • 1 ianuarie 2018, 23:49 Trebuie ca domnul Tolontan e un om important daca s-a luat tocmai Putin de el. :))) . Toata lumea stie ca daca il superi pe Putin scrie nasoale despre tine pe un site obscur cu 50 de vizitatori pe zi.” 49, Vasile, 49. Că doar tu nu intri în categoria „obscurilor”. Poate a „acoperiților”, dar s-o lăsăm așa cum a picat. Hai, la mulți ani și lasă vodca, c-ai luat-o pe ulei!

THE GOOD GUY  •  2 ianuarie 2018, 12:07

Dupa cum am spus și în alte articole referitoare la Hexi Pharma e imposibil ca Condrea să fie mort și chiar oameni din serviciile noastre secrete să fie implicați ca să scape. Acum avem și confirmarea că Rusia a plănuit această oroare în România. Nu a fost doar un caz clasic de corupție, ne-au vrut ca morți ca și nație, cu cât mai multe pierderi. Mă întreb ai noștri ăia bunii ce fac? Sau în SRI se dau lupte grele între ei ăia care țin cu CIA-ul și care țin cu KGB-ul, se urmăresc unii pe alții, se ascultă dar nu vor să dea nimic public, sau ne iau de proști pe toți. Întrebarea normală vine: Ce alte planuri mai au rușii cu noi, și câți oameni sunt infiltrați în alte instituții cheie? În Parlament trag nădejde că și acolo sunt. Oricum suntem o țară de proști fără oameni verticali. Când ne trezim o să fim deja foarte divizați ca nație și de ce nu morți probabil cu războaie civile. ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

de pe ici ‘sa  •  2 ianuarie 2018, 12:21

da' managerii, directorii de spitale nu sunt trasi la raspundere , sunt fecioare ?

Barna din ochi  •  2 ianuarie 2018, 13:17

" Sputnik " sa se intrebe de ce " Rusana " nu intruneste criteriile pentru a primi acreditare , de ce sportivii rusi sunt interzisi la Jocurile Olimpice din februarie 2018 si nu li se permite sa participe nici sub steag neutru . Ne-au umplut de respect metalurgia , acum se intereseaza de sanatatea romanilor ?

jalabert  •  2 ianuarie 2018, 13:26

@THE GOOD GUY probabil nu ai aflat ultima noutate: Elodia a fost ucisa de propaganda rusa la ordinele lui putin ca sa ii pateze onoarea sotului ei care este inocent ca un prunc nenascut. Tot propaganda rusa e de vina ca avem sarbatorile fara rapada. Eu propun o noua serie de sanctiuni la adresa Rusiei pe motivul ca ne-au lasat de sarbatori fara zapada.

Antimilitieni & securisti  •  2 ianuarie 2018, 13:42

Pe langa ce ati facut voi cei de la gsp din 2013 pana in prezent referitor la FC Steaua Bucuresti, conducatorii clubului, jucatori si suporteri ce fac rusii este mizilic!!! Voi cei de la gsp sunteti asi in a dezinforma!!! Aveti mserie si scoala!

Malagamba  •  2 ianuarie 2018, 13:57

Jalabert , cum ii timpul la Tiraspol ? La noi , la Rabnita , gaspadinii au struchit pufoaica si se bronziaza la bustul gol , sa nu si insolieze puni nevestele sa-i imbalsamieze cu alifie sexipharmaseutica , ti invitez la un tratamient contra una damijeana de mitilic , vina bastree , e oceny haraso , *** zakalialasi stahl . Dasfidanya !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

jalabert  •  2 ianuarie 2018, 14:04

Nu stiu cati americani sau romani au muscat momeala propagandei rusesti insa banuiesc ca destul de putini din simplul motiv ca rusia nu se bucura de prea multa simpatie pe glob si e greu sa crezi pe cineva despre care ai o parere proasta in schimb sunt foarte multi care au muscat momeala cu "Putin e de vina pentru tot ce se intampla rau pe pamant" iar asta a fost posibil datorita faptului ca americanii se bucura de simpatie, incredere si logic e sa crezi in minciuna spusa de cel in care ai incredere nu in minciuna celui pe care nu-l simpatizezi. Asa s-a ajuns ca indivizi precum prostea Thomas Bach de la comitetul olimpic sau prostea Sebastian Coe de la IAAF sa devina lideri ai vanatorii de vrajitoare permitand politizarea unor competitii sportive si discriminarea etnica sub pretextul ca rusii sunt raul absolut si ar trebui interzisi pe viata in timp ce atunci cand sportivul anului din UK, Chris Froome dupa ce a fost prins dopat in loc sa-l suspende pe viata asa cum tocmai au facut cu niste jucatoare de hochei din rusia ii permite sa se disculpe ca sa induioseze opinia publica cat de bolnav e saracul ba mai mult fostul presedinte UCI Pat McQuaid sa-l deplanga pe saracutul Chris. Banuiesc ca urmeaza sa aflam ca o sa fie suspendata pe 37 milioane de ani intreaga federatie rusa de ciclism pentru ca sigur Froome e nevinovat si e tot mana lui Putin si in acest caz.

Olteanu Danut  •  2 ianuarie 2018, 14:15

Prin 2010, la Facultatea de Sociologie din Bucuresti,s-a ajuns la concluzia ca,jumatate dintre romani, sint prosti facuti gramada si, dna. Dr. Psihiatru Petcu de la Moinesti, a spus ca 70 la % ! De ce nu ne-a instruit Radio Europa Libera, sa il alegem presedinte pe dn. Corneliu Manescu ??! De ce nu mi s-a permis sa merg la un Procuror Militar, la Procuratura Militara Bucuresti si la Serviciul de Relatii cu Publicul, de la Ministerul Sanatatii ?? In 1990, la CPL Comanesti,dna. Dr. Negoita Georgeta, ma trimis la psihiatrie,inloc sa-l trimita pe dn. cpt. Grigore de la Comanesti,pentru ca,mi-a facut DOUA perkezitii,in ziua de 01 nov. 1985 si mi-a retinut Buletinul,pina-n iunie 1986,la Politia Tg. Ocna. Sint TELEPATIC . Nu am executat ordinul de a ma inscrie in p.c.r. O D din Comanesti ,fan CFR din aug. 1956

Paul  •  2 ianuarie 2018, 14:23

Presimt ca in 2020, daca iese tot pesedeu', rușii or sa fie de vina. Mama lor de propagandiști (singurii, de altfel).

addriann  •  2 ianuarie 2018, 15:53

Trebuie sa aveti in vedere faptul ca sunteti SINGURII ziaristi care ,, au documentat o parte a celor aproape 800 de volume publice aflate în arhiva Judecătoriei Sectorului 5 "... Practic, ceilalti ziaristi care isi dau cu parerea despre acest caz ( inclusiv ziaristii rusi finantati de Kremlin ) nu prea se pot considera ,, specialisti " in acest caz, pentru a emite diferite ,, judecati de valoare ". Practic, nu trebuie sa mai luati in seama parerile altor ziaristi, despre acest caz, ele sunt , cu siguranta, total irelevante...In schimb, sunt necesare alte articole despre acest caz, care sa pastreze un interes crescut pentru proces...

militian & securist  •  2 ianuarie 2018, 20:53

Imi e dor de vremurilii cind voi *** cind ne stiati in apropiere !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

laurentiu  •  2 ianuarie 2018, 21:15

Dupa felul in care scriu, Sputnik sunt niste gainari marunti, gen Click sau alte ziare de scandal. Nu merita bagati in seama.

Alina M.  •  2 ianuarie 2018, 22:41

Domne propagandist Tolontan, daca agentia URSS dezinformeaza, eu zic sa apelezi la MICROSOFT, EADS si BECHTEL, sa apeleze la agentiile americane si germane, sa ne informeze ele corect.

Tudor  •  3 ianuarie 2018, 0:12

Totul e să-l afli pe acarul Păun. În State și Canada cînd nu le-au ieșit bine statisticile cu morții din spitale au dat vina pe C-Dificil, o bacterie ce, zicau ei, era mai tare decît antibioticele.

Florin  •  3 ianuarie 2018, 3:13

Domn' Tolo, vrei sa spui ca pe Ilici nu l-au dezinfectat cu apa de-aia plata la Elias?

Galos Caltabos  •  3 ianuarie 2018, 7:09

Domn Tolo, stim cine este Uliana, stim cine sunt *** din jurul ei, stim ce grade au baietii de la postul Sputnik.Pe toti urmasii lui Felix Dzerjinski ii cunoastem si stim de ce sunt capabili, doar pe cei de la SRI,platiti din bani publici regeste nu-i cunoastem.Tolo de minciunile celor de la Sputnik( Radio Moscova) sunt satul,problema este ce face SRI-ul?Este de datoria lor sa blocheze agentii Moscovei.Cum naiba Uliana asta si-a facut de cap ani de zile fara ca SRI sa miste un deget.Oare cum reactiona FBI in cazul unui caz "Hexipharma " in USA? Bivolaru,Ghita ,Popoviciu,Mazare etc o sterg din tara ,Uliana si agentii rusi isi fac de cap prin tara, dar baietii de la SRI incaseaza salarii mari ,bugetul institutiei se mareste de la an la an , ca sa ce?Sa doarma , sa taie porcul de Craciun pe vile conspirative, sa chefuiasca? Domnule Tolontan , decat sa ducem in carca aceasta institutie ineficienta denumita SRI, mai bine o desfiintam si "externalizam" serviciul de informatii.Daca am cumpara servicii de la FBI, precis am fi iesit mai ieftin cu bugetul.Decat sa-i dau pensie de 5500 euro lui Coldea, mai bine platesc un agent FBI,care sa-mi contreze actiunele celor de la GRU. PS.Incearca sa descoperi de ce exista atata nepasare din partea SRI.Oare nu mai suntem in NATO?Daca da , atunci sa spuna, ca-mi fac bagajul si ma mut mai la vest.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

florian  •  3 ianuarie 2018, 8:16

sputnik este o revista a serviciilor speciale rusesti, si-si face ,,treaba" in Romania, ***..cititi insailarile din sputnik si va convingeti usor..Frankurter Allgemeine Zeitung, a intuit foarte simplu ca e o afacere ruseasca aici..ce interes ar fi avut un roman, sa distruga sanatatea a mii si mii de oameni???? nu-i iau apararea lui Condrea, n-are rost..pe ochinciuc si oamenii sai nu-i aresteaza nimeni, fiindca sunt protejati la nivel inalt, ***!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează