Viața e în altă parte: toate cele 5 televiziuni de știri au strâns la căderea guvernului mai puțin de jumătate din audiența a 3 televiziuni de entertainment!

Un film cu Bruce Willis, un serial românesc și un reality show au stârnit mai mult interes decât un eveniment vital pentru democrație, precum schimbarea Guvernului

marți, 16 ianuarie 2018, 1:53

 

Comparațiile pe audiențe și preferințele oamenilor sunt imperfecte și riscante.

Totuși.

Ieri, în ziua în care conducerea PSD a votat debarcarea premierului Mihai Tudose, televiziunile de știri au făcut breaking news, urmate de ediții speciale ale emisiunilor de știri sau de dezbateri.

Iată cum arată cifrele.

35,7% este reach-ul strâns de primele 3 televiziuni generaliste cu filme și show-uri între 20:00 – 23:00

15,4% este reach-ul adunat de cele 5 televiziuni de știri cu căderea guvernului între orele 20:00 – 23:00

 

 

 

 

 

 

E vorba despre câți telespectatori unici, diferiți, s-au uitat cel puțin un minut la Antena 3, România TV, Digi 24, B1 și Realitatea comparativ cu cei care au urmărit ProTV, Antena 1 și Kanal D. 

Cifrele sunt calculate pe universul național, adică din cei 17,8 milioane de români care au acces la televizor.

Telespectatorii sunt unici pe categoria știri și entertainment, în sensul în care au fost numărați o singură dată chiar dacă același om s-a uitat la România TV și la Antena 3, de pildă, sau la ProTV și la Kanal D.

Care au fost programele?

Pe cele 5 televiziuni de știri: politică. Mai exact, relatări de la Comitetul Executiv al PSD, reacții după demisia lui Mihai Tudose și dezbateri despre cine va fi noul premier.

Pe ProTV: filmele ”Prințul”, cu Bruce Willis și John Cusack, și ”Teroare la etaj”.

Pe Antena 1: serialul românesc ”Fructul oprit”.

Pe Kanal D: reality show-ul Exatlon.

Performanța revistei Historia

Historia, revista lunară care-i are drept director pe Ion Cristoiu și redactor-șef pe Ion M. Ioniță, e deja la al treilea tiraj al numărului special dedicat Regelui Mihai.

33.000 de exemplare înseamnă cam de trei ori vânzările obișnuite ale Historiei 

Cererea a fost atât de mare încât, de la 18.000 de exemplare inițial, s-a ajuns la 33.000 de exemplare.

”S-au vândut până și numerele anterioare ale revistei, cu alte teme, care îi aveau însă pe copertă pe Carol al II-lea și pe Ferdinand”, explică una dintre firmele de difuzare de pe piață.

Forțând câteva comparații, cu precizarea că situațiile nu se suprapun, desigur, cotidienele politice generaliste acreditate la BRAT, Adevărul, România liberă și Evenimentul zilei, nu adună împreună, într-o zi, acest tiraj.

Iar Elle și Avantaje, printre cele mai bine vândute lunare glossy, ajung la 9.000, respectiv  7.000 de exemplare, în timp ce revistele lunare de mașini mai vând azi, cu dificultate, 5.000 de exemplare.

 

Comentarii (58)Adaugă comentariu

petre  •  16 ianuarie 2018, 14:22

Explicatia este simpla: oamenii sunt scarbiti de ce pot face politicienii. Consecintele: - demiterea primului-ministru da satisfactie totala ..... ungurilor; - primul-ministru al Japoniei n-are cu cine discuta; - preturile, cursul valutar, dobanzile, impozitele, taxele si altele au luat-o razna. Si toate astea cand sarbatorim centenarul formarii statului si cand ne pregatim de preluarea sefiei UE. Se poate mai rau?

Cătălin Tolontan  •  16 ianuarie 2018, 14:23

@petre: da, se poate mai rau. Evenimentele sociale nu au limita de jos. Se poate mai rau daca vom ceda, daca nu ne va mai interesa nimic, daca ne vom reconstrui vechile bule din comunism si vom lasa resursele si viitorul pe mana celor care, indiferent de partid, nu vor decat sa le ia si care nu stiu sa organizeze nimic. Cititi aici cum gandeste noul prim ministru. Cite clisee si ce lipsa de minimala onestitate de a-ti asuma o idee, un principiu, ceva. http://romanialibera.ro/politica/institutii/viorica-dancila-s-a-facut-de-ras-in-revista-parlamentului-european--eurodeputata-nu-a-stiut-sa-spuna-nici-care-este-ultima-carte-citita-462024 Iata, se poate si mai rau.

Vladone  •  16 ianuarie 2018, 14:34

Ca lumea se informeaza de pe net si ca televiziunea e demult depasita, sa fie oare asta o explicatie?

Cătălin Tolontan  •  16 ianuarie 2018, 14:35

@Vladone: sigur ca netul creste, dar e un mit ca oamenii se informeaza despre politica preponderent de pe net. Chiar in SUA sunt studii care arata ca polarizarea politica se exprima si, in acelasi timp, decurge din urmarirea canalelor TV partizane. Pe TV se influenteaza, mai degraba, opinia. Cu atat mai mult in Romania, tara unde publicul consuma TV mai mult decat oriunde in UE.

ioan  •  16 ianuarie 2018, 14:45

Catalin Nu am stiut despre Dna Dancila chestia aia din parlamentul european Dar sa fim seriosi parerea mea este ca functia de prim ministru necesita o oarecare pregatire .. macar sa fie o renumita profesoara universitara dar nu la o scoala obscura din pustiurile Teleormanului..

Cris  •  16 ianuarie 2018, 14:45

Populatia este scarbita de politicieni,de amestecul institutiilor in politica,de dosare,de distrugerea simbolurilor nationale(scriitori,actori ,medici ,cluburi sportive,sportivi).Tensiunea pe care o vad printer cunostinte este mai mare decit cea care l-a alungat pe Basescu.Este gata sa inceapa o revolta.Cea gen reZist va fi minciuna.De data asta se va afce curtenie si in institutii.

Dan  •  16 ianuarie 2018, 14:48

Am si eu o întrebare, domnule Tolontan. Cum poate GSP sa publice ca stire, doua comentarii ale unor simpli cetățeni pe Twitter? Si nu e prima dată cand văd asta, e destul de trist, chiar nu mai exista jurnalism sportiv de calitate in Romania? Articolul la care fac referire este acesta: http://www.gsp.ro/sporturi/tenis/australian-open-australienii-au-rabufnit-au-luat-foc-dupa-declaratia-simonei-halep-si-o-acuza-de-rasism-530480.html

ionutz  •  16 ianuarie 2018, 14:50

cat despre politicienii romani iata o descriere veche dar valabila Panglicari in ale tarii ,care joaca ca pe funii,/ Masti cu toate de renume din comedia minciunii.../Toti pe buze avand virtute,iar in ei moneda calpa,/Quintesenta de mizerii de la crestet pana-n talpa.../

stelian  •  16 ianuarie 2018, 15:01

cifrele sunt dure dar lucrurile sunt diferite, in sensul ca primesti informatia si o dezbati vizionand un program de divertisment in familie. din perspectiva mea lumea nu e reticenta la politic si asta arata cei peste 2 milioane de interesati direct. eu cred ca populatia e dezinterasata de modul partinitor in care moderatorii tv fac politica patronului (trustului) de presa in care activeaza. faptul ca o mare parte a populatiei arata independenta fata de trusturile de presa e formidabil. cu aceasta majoritate se pot crea momente gen piata victoriei.

Tira  •  16 ianuarie 2018, 15:06

Oare indicatorul acesta este reprezentativ pentru un interval de 3 ore? Ma gandesc ca ar fi reprezentativ pe un anume minut din acest interval. Daca un consumator a stat 3 minute pe cele 3 posturi cu filme si o ora pe un canal de stiri?

Marius  •  16 ianuarie 2018, 15:24

Prostia nativa doare..."La bulivar birjar,la bulivar..."

Manipulatoru’  •  16 ianuarie 2018, 15:30

Eu nu cred ca oamenii nu mai sunt interesati de politica.Orice om care vrea si citeste, se uita la o stire din politica , este interesat.Orice om care momentan nu mai vrea stire din politica nu inseamna ca nu mai este interesat de politica, am putea sa credem ca nu este politica pe care el o asteapta. Ar fi interesant sa vedem si categoria de public de la posturile de "stiri".Cu cat dispar mai multi dintre cei cu varsta peste 60 de ani, cu atat se diminueaza si audienta lor. Soacra-mea adoarme pe rtv saptamani intregi.Si oricum nu are nicio parere.Socrul meu omoara televizorul mutand continuu intre digisport 1 si 4 si tot a ramas la parerea ca El Clasico se joaca in fiecare an inainte de Craciun si atat. Aceste posturi nu sunt de "stiri", sunt televiziuni care au ca obiectiv inducerea unor bombe subliminale in subconstientul unor oameni care, din pacate, cu asta se hranesc zi de zi. Sunt posturi care merg intr-o singura directie, dictata de interese, cu jurnalisti care au uitat de obiectivitate pentru mai multi sau mai putini bani. Nu vom fi o tara democratica pana cand macar 70% dintre jurnalisti nu vor fi obiectivi- piatra de temelie a jurnalismului...acei oameni de la posturile de "stiri" sunt doar angajati, nu jurnalisti, sunt mercenari. Va rog sa priviti cu atentie de la capo al fine , stirile Protv, dupa un timp o sa va distrati. Eu am renuntat de mult. Mai sunt multe site-uri, posturi de radio, gen cel la care Tolo mai apare saptamanal....Din fericire, Tolo este cel care ne mai da din cand in cand cate o informatie - adica o data cu caracter de noutate. Restul ne dau numai date cu caracter subliminal. Apropo, aseara m-am uitat pe TNT la "Toti oamenii presedintelui". Lectie de jurnalism intr-o democratie adevarata.

grigs  •  16 ianuarie 2018, 15:34

O minoritate conduce Romania si noi,cu totii spunem ca traim in democratie...Un partid schimba prim ministrul tarii pentru ca asa vrea seful de partid,ca pe chiloti...Singurul ales democratic,cu participarea a peste 50%+1 dintre cetateni,presedintele,tremura sa nu fie schimbat,cu votul a 30% dintre votanti(curat democratic!)...S-a ajuns in situatia pe care politicienii si-au dorit-o,iar presa(in special televiziunile)a sprijinit-o la greu...Pe diferite cai oferta politica a fost redusa,ingreunandu-se aparitia unor partide noi,independentii,la fel,neavand sanse...Rezultat previzibil,neparticipare,absenteism cronic,dezinteres...Pentru cei ce condamna dezinteresul...circul de responsabilitate pe care il face conducerea PSD,principalul partid,astazi si Parlamentul Romaniei,in general,e gretos,revoltator si sapa temelia democratiei pe termen lung...

Diana  •  16 ianuarie 2018, 15:45

Poate ca saiturile de stiri au crescut zilele astea, pentru ca tineretul de azi sta mai mult pe net, calculator sau telefon, decat la tv sau pe ziare, e demonstrat de cifre. Ar merita o dezbatere pe tema tv vs net.

vasco  •  16 ianuarie 2018, 15:46

@Dan, te-ai fi asteptat sa-ti raspunda,nu-i asa?

CCC  •  16 ianuarie 2018, 16:29

Incluzand antena 3, romania tv , B1 tv si realitatea intr-o lista a asa ziselor televiziuni de stiri ati spus tot! Asa ca nu va mai “mirati” ca romanii au alte preferinte decat “stirile” furnizate de aceste televiziuni. Digi 24 e din alt film.

Vlad  •  16 ianuarie 2018, 16:30

@Manipulatoru Democratie adevarata? :) ar trebui sa citesti despre gerrymandering

Alin  •  16 ianuarie 2018, 17:15

Si eu cred ca, in afara de lehamitea populatiei pentru politicieni, conteaza enorm si lehamitea fata de talibanismul evident al tuturor televiziunilor de stiri, de o parte sau de alta. Asa ca nu ma mir deloc.

rammstein  •  16 ianuarie 2018, 17:33

cand il vezi pe acest bandit iti vine sa spargi televizorul ...si cum ai numai decat unul, nu te lasa nevasta ca n-are unde sa-si vada programele preferate ,adica filme si tot felul de *** pentru spalat creierul...mai omule mi-a placut analogia guvernarii teleormanene cu *** de la fcsb....ai stofa ...ok!!....***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

zorrozabal  •  16 ianuarie 2018, 17:53

Oamenii au inceput sa se impace cu ideea ca votul lor nu conteaza!Deciziile cu privire la viata lor se iau in afara tarii!In Constitutie scrie ca legile adoptate in Romania trebuie sa fie conforme cu deciziile Uniunii Europene!Oamenii aleg numai intre candidati "agreati" de ambasadele marilor puteri!E logic,din moment ce 90% din avutia tarii e in proprietatea acelor mari puteri,deghizate sub denumirea de multinationale!Alesii arata si se comporta ca functionarii unei banci!Care toate sunt straine! Dar de ce "penali"?Ca sa fie santajabili si mai usor de manevrat,iar daca nu mai raspund la comenzi,sa se activeze chestia aia cu "rezist" sau sa se dea ok Justitiei sa intre in actiune!

Adi  •  16 ianuarie 2018, 17:56

Asta se intampla si datorita (sau din cauza!) voua.Felicitari prostilor!!

Manipulatoru’  •  16 ianuarie 2018, 18:01

@Vlad : democratiile lupta sa fie adevarate cu manipularile la care sunt supuse atat din interior cat si din exterior. Si noi am invatat sa manipulam circumscriptiile electorale/electoratul tot de la ei. Dpm de vedere, amestecul atat al ambasadei americane (vadit, agresiv) cat si al dpt de stat ( foarte agresiv si nedemocratic) in manipularea electoratului din Romania, explica intr-adevar trimiterea ta catre gerrymandering. M-am referit la faptul ca nu poti decat intr-o democratie, tu, ca jurnalist, sa rastorni o administratie corupta.

Mihai  •  16 ianuarie 2018, 18:22

Probabil ca ar trebui sa va spun cateva lucruri din Canada de exemplu: Aici nu intereseaza pe nimeni despre politica, cine e FatFrumos ca premier si asa mai departe, lumea se gandeste cum sa isi asigure viitorul mai bine fara a astepta ajutorul sau neajutorul guvernului. Cred ca asta ar trebui sa se intample si in Romania. Atata preocupare de politica.., eu nu pot vorbi cu un prieten din Romania despre viata, familie etc ca intotdeauna un politician le-a distrus visul, totdeauna altcineva e vinovat. Cat timp lumea nu intelege ca politica nu are nimic de-a face cu viitorul personal, nimeni nu va progresa. Voi chiar credeti ca democratia asta e asa de perfecta in afara Romaniei? (Nu ma intelegeti ca in Romania ar fi ceva bun sau de luat in considerare in politica) Cei care aveti prieteni/rude in afara (stabiliti si care platesc taxe, nu cei care merg sa munceasca in tabere prin Italia sau Spania) probabil ca stiti ca nimic nu este ceea ce pare la TV. Apropos pentru dl Tolontan (pe care il apreciez) in Canada nu exista dezbateri politice, emisiuni TV sau de radio, totul e o fanfaronada, totul e sub control, de fapt nici televiziuni nu pot spune ca sunt, din cele 20 probabil, 14 nu au transmisiuni live niciodata, totul e inregistrat. Restul de vreo 6 care prezinta stiri nu se complica cu opinii despre politica. In felul acesta totul e minunat in Canada, nu se stie deci nu exista probleme. Fact: locuiesc de aprox 10 ani intr-un orasel micut pentru Canada, vreo 75.000 locuitori, primarul a fost ales in 1988?! Si de fiecare data cu peste 78%. Probabil ca e cumva similar cu rezultatele lui Ceausescu, care era dictator dupa standardele de intelepciune al celor din tarile democrate. Cu sau fara opinia noastra / a voastra, politicienii fac ceea ce li se spune. Opinia mea despre alegeri, oriunde ar fi ele, prin votarea unor politicieni noi doar preluam responsabilitatea asupra noastra a viitoarelor actiuni ale lor (politicienilor). Ei pot spune oricand ca noi i-am votat in acea pozitie si ei au luat decizia cea mai buna in conditiile date. Sa nu se inteleaga ca sunt impotriva votului, doar ca s-a ajuns la un nivel social/politic la care nu consider ca prin vot se mai schimba ceva. Inca un lucru de care nu am auzit nicaieri, de ce in Romania i se spune coruptie si in Canada/America i se spune lobby atunci cand dai bani la politicieni/partide? E acelasi mecanisc, doar ca lobby e pe fata, prin acte contabile probabil. Si pentru cei care INCA considera democratia americana-democratie, verificati membrii de varf ai Congresului.... nivelul lor e mult sub Dna Dancila. Politicienii nu fac parte dintre noi, fiinte umane, ii consider o specie separata (vorbesc despre toti politicienii din lume, indiferent de sistemul politic).

Crimson Veritas  •  16 ianuarie 2018, 18:42

Asta e din ciclul ... filmul bate viata ...:)) Totusi ... de ce s-ar uita cineva la filme la TV dinaintea erei noastre ... ma depaseste! Si eu sunt un mare amator de filme si seriale HD ... piratate ... singura diferenta este ca nu-mi dicteaza mie nush ce televiziune la ce film la la ce ora sa ma uit ...:)) Deasemnea am suficent timp sa ma informez si vizavi de evenimentele de top din Romania si din lume ... totusi ... aplicand strategia ... eliminarii surselor de informare ... doar la cele credibile si care nu m-au dezamagit de-a lungul timpului ...:)) Astfel ... am aflat si de ultima nazbatie a Statului Paralel ... care suparati ca ... Carmen Dan i-a dat in gat in media ... cu microfonul respectiv ... in loc sa-l restituie tacit ... proprietarului de drept ... microfonul facand parte si din patrimoniul; public ... l-a pus pe Mr. ToDo sa o capaceasca la prima ocazie ... numai ca ... s-a intors impotriva lui ... si a fost el capacit ... chiar mai repede decat se astepta ... Statul Paralel ...:)) Cum sa nu te uiti la asa ceva? Puteti sa luati lista Oscarurilor din ultimii 5 ani .. .si daca gasisti vreun scenariu / intriga de film mai buna decat asta ... promit ca il vizionez ... in prime-time ... eu avand din principiu alergie la filme chiar si doar nominalizate la premile respective. Cool ... deci SP ... mai da ... *** Daca nu aveti timp de realitate ... fiind prea ocupati ... cu filme sau seriale ... destinate ... flagelului de neuroni ... gen GOT sau TWD ... nu va alarmati ... ca va informeza JO ... adica EU! Doar intrebati despre ce e vorba ... si ce mai coace Statul Paralel ... Statului Ales ... in sez. 2017-2018 ... si daca sunt pe faza ... va explic ...:)) Cand se intampla chestii importante in Romania ... Iohannis ... e de obicei ... la Ski ... sau la Plaja ... depinde de sezon! De asta cred ca e si suparat ... nu din cauza ca i-au fost desconspirate ultimele 2 soparle destinate ... canibalizarii PSD-ului ... ci pentru ca a fost chemat din vacanta mai repede si si-a uitat ... claparii de firma pe partie ...:))

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

popescu  •  16 ianuarie 2018, 18:44

MIhai din Canada are dreptate! Si romanii, cum parasesc Romania, oriunde ajung, uita total de preocuparile lor "speciale" din tara. Brusc nu le pasa de nici un fel de politica si politicieni si habar nu au de coruptie si legi! Se uita mereu ca tara a preluat un sistem si nu se va inventa niciodata unul care sa va placa voua! Ce ati preluat: Daniele Ganser über Aktivismus, Tiefer Staat, Whistleblower & Deutschland Daniele Ganser despre Activism, Statul paralel, Avertizorii de integritate & Germania https://www.youtube.com/watch?v=_EjeIbKVrqw KenFM im Gespräch mit: Ullrich Mies (“Fassaden-Demokratie und Tiefer Staat”) - Democratia de fatada si statul paralel https://www.youtube.com/watch?v=nN9HAfm_928 Fassadendemokratie und Tiefer Staat: Auf dem Weg in ein autoritäres Zeitalter Taschenbuch – 21. August 2017 Democratia de fatada si statul paralel von Ullrich Mies (Herausgeber),‎ Jens Wernicke (Herausgeber),‎ Jörg Becker (Autor),‎ Daniele Ganser (Autor),‎ Bernd Hamm (Autor),‎ Hans-Georg Hermann (Autor),‎ Hannes Hofbauer (Autor),‎ & 10 mehr Der tiefe Staat: Die Unterwanderung der Demokratie durch Geheimdienste, politische Komplizen und den rechten Mob Statul papalel: infiltrarea democrației de către serviciile de informații, complicii politici și gruparile de dreapta Gebundene Ausgabe – 25. Januar 2016 von Jürgen Roth (Autor) Der stille Putsch: Wie eine geheime Elite aus Wirtschaft und Politik sich Europa und unser Land unter den Nagel reißt Puciul tacut: Cum o elită secretă a economiei și politicii preia puterea in Europa și in țara noastră Taschenbuch – 9. Mai 2016 von Jürgen Roth (Autor) Cititi si aflati!

serghei  •  16 ianuarie 2018, 18:45

Bun... foarte bine. Inseamna mai putina manipulare si mai putina propaganda. Acelea nu sunt televiziuni de stiri, ci televiziuni de manipulare si propaganda politica, in special cele 2, stiti voi care.

de pe ici ‘sa  •  16 ianuarie 2018, 19:05

in Romania nu exista televiziuni de stiri, da' nici presa. evenimentul , daunator pt. democratie este ca in fruntea celor doua camere ale Parlamentului, sunt doi penali, vital ar fi, ca cei doi sa fie schimbati.

Stely  •  16 ianuarie 2018, 19:15

crimson veritas esti urmatorul pe lista bibicule.dupa ce esti prost de bubui ,mai si semnalizezi.n ai putea mataluta sa ti tii fleanca aia sloboda ***asa doar ai parea interesant.auguri,parnaie.postac pesedist.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Crimson Veritas  •  16 ianuarie 2018, 19:23

@depici ... bine ca existati voi ... #rezistii ... sa explicati ... la ceilalti ... ce se intampla, cine e penal, si cine trebuie votat. Fara voi ... am fi toti ... pierduti. Bafta ... pe partie! ...:)) Atentie ... prezidentul a cuvantat ... pe facebook ... redau integral cuvantarea ca sa nu se piarda vreun cuvant ... "La un an de la alegerile parlamentare, avem deja două guverne PSD eșuate. Este o situație care mă nemulțumește profund și mă îngrijorează. Există riscul unor urmări economice negative ale acestei crize generate, din nou, de PSD. Vreau să previn ca această nesiguranță politică să degenereze în instabilitate. De aceea, am convocat mâine toate partidele parlamentare la consultări. România are nevoie urgent de un guvern, pentru a scurta cât se poate de mult situația de incertitudine." ... nu v-am spus ca omul e deranjat ... ca si-a intrerupt vacanta ... si vrea sa se intoarca cat mai repede pe partie? Maine e miercuri ... daca merg lucrurile .. snur ... in weekend se intoarce pe partie! In rest ... vedem ... ca Iohannis tine sa sublineze cine este Personajul Antagonist ... al povestii ... PSD ... la care vine el ... Superhero ... Omul-Partie ... Captain Cotroceni ... si isi foloseste superputerile sale constitutionale ... si rezolva situatia ... in mod foare rapid ... un erou! ...:))

di livio  •  16 ianuarie 2018, 19:50

eveniment vital pt democratie...asta nu-i democratie, ii tiganie...tiganie cu mitici

eminescu  •  16 ianuarie 2018, 20:04

Vai mama noastra,pai pe cocalarii astia din parlament nu-i doare de nimic,nici macar de noi,ei au luptele lor !

A.D.  •  16 ianuarie 2018, 20:55

Un hohot de râs! Priviți ce scriu americanii zilele astea, ceva despre care dvs. nici „pâs” nu spuneți: „Hawaii’s “false alarm” and the advanced preparations for war against North Korea” Priviți cu atenție fotografia din articol! S-a scris ceva în România ? Vă dați seama ce credibilitate aveți. „Moderați-mă.”

cosmin  •  16 ianuarie 2018, 21:05

Domnule Tolontan, cata vreme trenul merge pe directia buna nu intereseaza pe nimeni cine conduce locomotiva. Daca schimba directia, lumea se interesa cine conduce. Daca deraiaza, se iese din vagoane. O seara buna!

Stefan  •  16 ianuarie 2018, 21:15

Catalin, Oameni sunt scarbiti de ce se intamplat. Iti dau un singur exemplu. Ai mei sunt votanti psd de 28 de ani. Oricat am incercat sa-i intorc in anii astia si sa-i conving de toxicitatea psd Nu am reusit. Dimineata m-a sunat mama si am intrebat-o daca s-a uitat la stiri. Mi-a spus ca ei se uita doar la filme ca asa bataie de joc si nesimtire la addresa lor, a votantilor psd ei Nu au mai vazut. De la debarcarea lui grindeanu incoace.......asa ca Nu te mira ca oamenii se uita la filme.....oare cat poate un om sa inghita manipularile lui pieleanu si ciuvica de pe televiziuni...sau pe dragnea schimband premierii ca sosetele fara sa-I pese de nimic... A reusit dragnea ce Nu am reusit noi atata timp..... Asa ca Nu te Mira......e perfect explicabila audienta.....e o scarba generalizata fata de ce a facut si face dragnea....

Vasile  •  16 ianuarie 2018, 22:11

Asta e pentru ca oamenii prefera sa se uite la stupizenii. Iar Tolontan stie asta si nu ezita sa profite. Uite, de exemplu tampenia de articol de azi din deschidere de la gsp.ro cu ”Simona Halep, acuzata de rasism”. Era un individ care scrisese asta pe twitter. Asta era toata stirea. In rest, e mishto sa fii deontolog si sa dai lectii de jurnalism.

punct-de-vedere  •  16 ianuarie 2018, 22:33

Calitatea vietii politice din Romania, dictata dealtfel pe de o parte, de votul romanilor (sau absenta de la urne!) iar pe de alta parte de o clasa politica profund corupta (uneori iresponsabila, dar mai mult corupta, chiar trans-partinic!) e stabilita in mare parte chiar de romani: o societate pe care personal, as defini-o formata majoritar, din trei categorii: 1. fosti comunisti-nomenclaturisti, 2. oameni fara minima educatie - cel putin politica... In Bucuresti si-n marile orase, se simte mai putin; incercati insa sa sapati in mentalitatea celor de pe la sate - si veti intelege mult mai multe despre cine ne stabileste clasa politica! 3. a treia categorie: romani - "vanzatori de tara"! Asa i'as numi eu (desi nationalitatea mea, paradox(!) - nu e romana, dar iubesc pana la paroxism acesta tara!) Nu sunt grec, dar am trait multi ani in Grecia si am invatat un lucru uimitor despre acest popor, despre greci: au un sentiment al patriotismului - nu iesit-din-comun, e prea putin spus, ci fanatic(!) - ceea ce romanilor nu numai ca le lipseste, ba mai mult: romanii remarcandu-se intr-un mod cu totul exceptional prin ura si dezbinarea pe care o au unii impotriva altora... * Mi-aduc aminte de o expresie, spusa intr-o imprejurare, de un francez: "un roman este intotdeauna mai bun decat un strain; DAR doi straini vor fi intotdeuna mai buni, decat doi romani"

Ervin  •  16 ianuarie 2018, 22:50

Cum sa stau sa ma uit la TV sa ascult ce spune Codrin Stefanescu, Dragnea sau noul premier al Romaniei, Doamna ilustra /inteligenta? Am inebunit? Am lucruri mult mult mai bune de facut! Timpul a devenit extrem de pretios. Bineinteles daca as vedea la TV intelectuali de marca , lideri de opinie , jurnalisti reputati si buni care sa intrebe la o conferinta de presa ce parere aveti ca premierul japoniei a venit la noi si nu a avut ce discuta si cu cine discuta atunci poate m as uita intelectualii si liderii de opinie si jurnalistii de marca nu se implica in politica si nu vor sa isi asume responsabilitatea rolului pe care il pot avea. Ii doare in cot! Asteapta sa se implice marea masa iar marea masa asteapta lideri si oameni formatori si lideri de opinie care doar isi dau cu parerea Si uite iaca asa au trecut 30 de ani... Cu acest psdpcr la putere care e la putere de vreo 50 de ani In final va trebuii sa federalizam ca Germania. E singura solutii. Intro comunitate mai mica coruptia si prostia e mult mai mica . Vezi Croatia Slovenia Cehia etc

Sorin  •  16 ianuarie 2018, 23:19

Reach-ul? Se poate scrie in romaneste totusi....sau nu exista echivalent? Multumesc.

Mircea  •  16 ianuarie 2018, 23:33

Nu cred ca oamenii s-au saturat de politica; politica va ramane si este una dintre cele mai bizare si umane indeletniciri ale oamenilor. Probabil pt faptul ca politica reprezinta cel mai bine firea umana... Din cauza asta ne acapareaza, ne indigneaza..etc. Eu cred ca oamenii s-au saturat de cum se mediatizeaza politica in romania: analizele astea enervante si inepuizabile, pfff la un moment dat devine obositor si nu mai acapareaza.

AIDA  •  16 ianuarie 2018, 23:39

SUNTEM SCARBITI DE BATAIA LOR PE CIOLAN....De ce credeti ca sunt intrebati si bagati in seama BARONII LOCALI(gen. Badalau,Oprisan), cand e vorba de guvern? Legatura lor cu politica e strict materiala, nu iubirea de tara. Ei sustin financiar PSD ul si parerea lor conteaza. Ei finanteaza PSD ul la varf, daca ei se retrag PSD ul e GATA.Dar si ei fura sub umbrela PSD-ului. Deci numai susanele si harneli si au pretentia ca oamenii sa ii ia in seama? Si altceva . Dragnea este o pata pe obrazul PSD ului.EL ar trebui sa plece. Pina nu pleaca el , orice premier va veni , va fi vazut prin prisma lui si va fi si el stigmatizat ca si Dragnea. Cat va fi Dragnea la putere guvernul nu va avea nici o credibilitate. Toate discutiile sunt despre BANI. Banii lor. Fiecare dintre ei vrea sa-si puna averea la adapost si sa o si inmulteasca. Tara? Da-o dracu...O sa le dam 100 de lei la pensie cat o sa vrea muschii nostrii(preferabil in 2019 ca e an electoral) si gata...

Crimson Veritas  •  16 ianuarie 2018, 23:47

Cateva precizari ... 1. La posturile de stiri se uita o populatie cu nivel de inteligenta si educatie ... peste medie ... discutile sunt de multe ori tehnice si nu oricine are capacitatea si concentrare necesara ... sa inteleaga discutia si nuantele ... astfel isi pierd interesul ... si se uita la ceva la simplu ... probabil cu subtitare ... sau ceva care nu pune intelectul in mare dificultate. Dupa cum vedeti ... #rezistii ... au inceput sa boicoteze posturile TV in general ... pentru ca sunt depasiti de nivelul discutiei ... si de argumente ... si atunci se refugiaza in altceva ... cu ar fi net-ul ... unde se refuleaza ... folosind un limbaj vulgar, calomnios, de obicei la adresa unor persoane publice de un nivel intelectual si profesional ... superior. 2. Pt. punct-de-vedere ... Romania a fost creata de olteni! Altfel aveam cel mult o federatie de 3 sau mai multe Principalitati ... ramasite ale expansiunii unor imperii medievale. Cum pleaca oltenii de la volan ... se vede ca toate celelalte regiunii ... trag in directii convergente. Nu vreau sa minimalizez celelalte regiuni ... sunt sigur ca au skill-urile lor ... dar leadershipul, patriotismul si viziunea de stat unitar nu se numara printre ele. Fac o paralela si cu PSD-ul ... norocul lor cu leadership-ul oltenesc ... astfel s-ar faramita in mici interesese locale-regionale ... Asta este ... sper ca nu va supara ... adevarul ... atat cel istoric cat si cel actual! Pana si Ceausescu ... in dimenisiunea lui de gandire si ideologie ... comunista ... a tinut tara intr-o bucata ... intr-o perioada foarte ... rece ... a secolului trecut. Romania este viziunea unor Olteni ... daca ii scoatem din ecuatie ... avem un grup de cetateni ... care par cel mult picati din cer pe aceste meleaguri ... unii se comporta de parca ar fi la inchisoare ... vor sa fie mituiti ... ca sa se considere romani ... si cel mai mult ... isi urasc ... colegii de celula. Tristul adevar al Romaniei ... fara viziunea noastra ... care a creat cel mai puternic stat din regiune ... desi cele 3 principalitati faceau parte din cu totul alte scheme si configuratii geo-politice si statale. Eu zic sa va rugati ... sa nu se plictiseasca oltenii de Romania ... ca atunci sunteti ... PA! Pararea mea ...:))

sundance kid  •  16 ianuarie 2018, 23:59

Apropo. Ofticosul ala de fost prim ministru nu putea sa isi dea demisia 24 de ore mai tirziu dupa intrevederea cu omologul din Japonia . Pecenegi . Si tot apopro . Acum 3 zile japan railway si cerut scuze pentru intirzierea cu 4 secunde a unui tren care a strabatut 400 de km !

Radu Bogdan  •  17 ianuarie 2018, 1:37

Nu stiu de ce suntem atit de uimiti. In tara asta media *** , eu unul nu stiu daca pot sa numesc 10 ziaristi decenti . Daca oamenii din media ar fi decenti , politicienii nostri nu si-ar permite asemenea prestatie. Probabil media este singurul segment din piata, ***. Si asta este numai inceputul ... toti bezmeticii lumii au observat ca media poate deveni mai eficace decit bomba nucleara. Cu un efect distructiv greu de cuantificat . Caligula si-a pus calul senator pentru ca le bagase frica in oase la toti, pina cind l-au prins si l-au asasinat. Dragnea isi pune vestalele *** ministri in aplauzele cetatenilor, care si dupa disparitia lu' Dragnea ca personaj politic , vor ramine *** pentru mult timp. Cind o sa facem curatenie fiecare in curtea lui , lucrurile se vor schimba. Dar fiecare se uita la coruptia altuia , cit mai departe de casa sau slujba.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

cortes  •  17 ianuarie 2018, 6:35

Și la vot au fost puțini.

red john  •  17 ianuarie 2018, 6:58

Spre disperarea celor care folosesc gratiile in exces (#), daca ar fi alegeri anticioate cum viseaza ei, tot PSD+ALDE vor castiga, foarte probabil la un scor chiar mai mare decat in decembrie 2016. Ceea ce ar fi minunat.

CBucur  •  17 ianuarie 2018, 8:50

Poate e timpul intr-un nou an 2018 sa mai schimbati formatul paginii.? Totul pe centru nu este atractiv, poate vi s-a mai spus...

du  •  17 ianuarie 2018, 9:05

Vasazica " marele " comunist si republican cristoiu a castigat pe seama REGELUI MIHAI o gramada de bani,rege pe care el(dupa 2 ani de studiu prin biblioteci) si basescu l-au facut tradator de tara!! cristoiule,da banii la saraci ca te bate Dumnezeu!

antiboc  •  17 ianuarie 2018, 9:25

*** asta vrea sa para mai destept decat este. Baga la inaintare 'entertainment' cand are echivalentul romanesc la indemana. Este o moda pe care o intalnesti doar la mocofanii ardelenesti. Astia nu au nici o traditie in cultura, doar cativa si aia umflati cu pompa din motive politice ce dureaza de o suta de ani.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mariana  •  17 ianuarie 2018, 9:59

Imi dau seama ca Dragnea gandeste la nivel de comunitate,daca omul nu a iesit din Teleorman,ce vreti de la el.Habar nu are ca exista chiar si in PSD oamenii capabili,dar din alte judete.Atata poate ,atata face! Nu am crezut ca dupa 30 de ani voi ajunge sa ma gandesc la trecut,vroiam sa privesc in viitor.....care viitor!?

jolo  •  17 ianuarie 2018, 10:21

de asta tara si poporul roman isi primesc in aceste zile exact ceea ce merita.. zicea unul mai devreme "daca trenul merge in directie buna".. drum bun si cale batuta.. pacat de voi cei care mai gandesc, care mai lupta cu bun simt si tenacitate, aveti tot respectul meu dar va salut din mers.. in Romania e ca in dragostea aia trista.. ai cu ce dar n-ai cu cine.

Comentează