ANAF a prins Federația de judo cu un prejudiciu de 550.000 de euro, iar ministrul Dunca vrea să dea către judo, ”spre folosire gratuită pe 49 de ani”, un hotel din zona verde a Clujului!

În pregătirea poveștii, DJTS Cluj a evaluat terenul de 3.188 de mp și hotelul cu 35 de camere la 6 milioane de lei, mai puțin decât prețul de piață al terenului!

joi, 25 ianuarie 2018, 6:48

21 de euro/mp este prețul la care a stabilit DJTS valoarea terenului hotelului

Cozmin Gușă (stânga), președintele FR Judo, și Marius Dunca (dreapta), Ministrul Tineretului și Sportului, la o competiție de judo.

 

de Justin Gafiuc, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

ANAF a controlat activitatea derulată la FR Judo în anii 2011-2015.

În perioada vizată de control federația de judo i-a avut președinți pe Eduard Doandeș (2009-noiembrie 2013) și Ioan Doru Sapta ( noiembrie 2013-octombrie 2015).

Ambii, Doandeș și Sapta, sunt apropiați de Marius Vizer, președintele Federației Internaționale de Judo.

”Federația de judo nu a înregistrat în contabilitate încasările!”

În cele 43 de pagini ale raportului, Vătafu Marilena și Şerban Angelica, inspectori principali, constată zeci de tipuri de situații nelegale, printre care:

Care este prejudiciul total?

Aceste nereguli la o sumedenie de competiții sunt doar cele descoperite prin sondaj de inspectori.

550.000 de euro este prejudiciul descoperit deocamdată de către ANAF

Chiar și pentru standardele sportului românesc, unde federațiile nu sunt monumente de rigoare contabilă, raportul este antologic.

Nimeni nu știe în acest moment care este prejudiciul real la Federația de judo, de vreme ce s-a descoperit peste o jumătate de milion de euro lipsă, în condițiile  unui control incomplet, prin sondaj.

Calculele exacte pot fi făcute numai după un control cap-coadă al Inspecției Fiscale, lucru pe care ANAF, alertată de  inspectorii săi, deja l-a cerut.

Cum dispar 8.700 de euro din 29.000 dintr-o competiție de juniori

Un singur exemplu, foarte scurt, despre felul în care au mers lucrurile în perioada președinților Doandeș și Sapta.

În luna august 2015, la “Cupa Europeană Juniori Deva”, Federația de judo încasează bani de la cele 19 țări care au delegații.

În total se strâng 29.285 de euro, din care 14.094 euro în numerar.

”Din numerarul încasat, se depune în casierie și ulterior în bancă suma de 5.315 euro”, scriu inspectorii.

”Diferența de 8.779 euro cash nu a fost regăsită înregistrată în evidența contabilă a F.R.J. nici la momentul încasării și nici la o dată ulterioară”, constată oamenii de la ANAF.

Așa, mii de euro după mii de euro și nereguli,după nereguli se strânge un prejudiciu parțial calculat de 550.000 de euro!

Prejudiciu din banii publici de la MTS și din propriul buget.

Dunca spune că nu i-a venit raportul, Gușă zice că l-a trimis

Raportul ANAF ajunge la Federația de judo la finalul lui decembrie  2017, înainte de Revelion.

Federația este condusă de Cozmin Gușă, și el amic cu Marius Vizer.

Gușă personal nu are absolut nicio legătură cu neregulile descoperite înainte de alegerea sa ca președinte, pe 20 februarie 2017.

În documentul ANAF, numele lui apare doar la final, printre cei care răspund ca Federația să dea banii înapoi la MTS, pentru că e președinte în funcție.

Dar raportul este predat de ANAF la Federația de judo și, conform răspunsului în scris al ministrului Dunca pentru ziar, documentul nu este dat mai departe către MTS.

Tot în scris către ziar, Cozmin Gușă spune, disprețuitor, că ”sunteți prost informați”, de către ministru adică, și afirmă că ”noi Federația am trimis raportul”.

Valoarea evaluată a terenului și hotelului e mai mică decât prețul de piață al terenului 🙂

În aceeași perioadă, toamna-iarna lui 2017, Federația de judo și MTS s-au înțeles ca ministerul să-i cedeze oragnizației condusă de Gușă, spre folosire gratuită, pentru 49 de ani, hotelul ”Stadion” din Cluj.

Plasat pe strada Eremia Grigorescu nr. 5-7, hotelul este localizat între Parcul Central ”Simion Bărnuțiu” și ”Parcul Cetățuia”.

”Stadion” este vecin cu un alt hotel, Grand Hotel Napoca.

Operațiunea de preluare de către Federația de judo a hotelului e mai veche.

Actualizarea valorii a fost făcută în ianuarie 2015.

Printr-o comisie a DJST, valoarea hotelului, imobil și teren, a fost fixată la 6,4 milioane de lei, aproximativ 1,4 milioane de euro.

Zona în care este amplasat hotelul Stadion (încercuită, mărită în partea dreaptă a imaginii): la doar 5 minute de mers pe jos de Parcul Central din oraș, Cluj Arena și sala Polivalentă din oraș

21 de euro pe mp de teren în zona selectă a Clujului!

Conform notei de fundamentare și proiectului de HG întocmit de ministerul lui Marius Dunca, ”suprafața totală  a terenului este de 3.188 mp, construcție P+3, 68 locuri, 35 camere, restaurant, bar, centrală termică, bucătărie, anexe”.

6,4 milioane de lei este valoarea actualizată a hotelului

Din totalul valorii de 6,4 milioane de lei, terenul reprezintă 319.000 de lei.

3.188 de metri de teren sunt evaluați la 70.000 de euro, prețul unui apartament de două camere în Cluj, chiar pe aceeași stradă Eremia Grigorescu.

Sau, altfel spus, la 21 de euro / mp de teren.

”Numai terenul gol, având în vedere unde e amplasat, ar fi peste 1,5 milioane de euro”, e uluit un agent imobiliar din Cluj.

La o estimare conservatoare a prețului, terenul în zona de top a unuia dintre cele mai scumpe orașe din România e subevaluat de 20 de ori!

Ministrul: ”Nicio altă federație nu a dorit să se cazeze în hotel”

Cum explică Marius Dunca hotărârea de a ceda hotelul?

”MTS sprijină fiecare federație pentru a-și desfășura activitatea de pregătire sportivă. Și, în funcție de fiecare situație, de strategia de descentralizare, precum și de modul în care este utilizat un imobil se iau decizii punctuale. Federația de judo utilizează hotelul Stadion din Cluj începând cu anul 2000. În ultimii 2 ani au ocupat hotelul în procent de 100% pe tot parcursul anului”, spune ministrul Dunca.

”Nicio altă federație nu și-a manifestat interesul măcar pentru a se caza la hotelul Stadion”, adaugă demnitarul.

”Bugetul MTS nu permite investiții capitale”

Ministrul continuă afirmând că ”În acest moment, hotelul funcționează la capacitate maximă, fiind cazate 5 loturi de la judo, astfel: loturile olimpice și naționale seniori masculin și feminin, loturile naționale de tineret băieți și fete și lotul național de junioare fete”.

”Luând în calcul toate aceste date și având în vedere că pentru a putea fi modernizat și deoarece bugetul MTS nu permite investiții capitale în acest hotel, s-a considerat oportun, atât de către DJST Cluj, cât și de direcțiile de specialitate MTS, ca acesta să fie dat în folosință gratuită Federației de judo pentru a-l utiliza, precum și pentru a-l moderniza”.

”Eu nu am primit oficial raportul ANAF, l-am văzut doar în presă, vom vedea care sunt consecințele lui asupra HG-ului cu cedarea hotelului”, completează ministrul Dunca.

Nimeni, nici FR Judo și nici MTS, n-au suflat o vorbă despre raportul ANAF până la publicarea sa pe gsp, acum o săptămână.

Întâlnire Vizer – Dunca – Gușă la Budapesta

Ca și ministrul Dunca, președintele Gușă motivează oportunitatea preluării a hotelului.

”Comitetul Director al federației a avut inițiativa, cu o notă de fundamentare ca suport. În esență, condiții proaste de cazare și refacere pentru sportivii judokani și lipsa de resurse ale MTS pentru a le îmbunătăți, respectiv angajament ferm al FRJUDO pentru investiții private atrase pentru rezolvarea situației precare, improprie pentru obținerea marii performanțe”, explică el.

Întrebat de Gazetă dacă e adevărat că a fost împreună cu ministrul Dunca la Budapesta, Cozmin Gușă a confirmat.

”Marius Dunca a fost invitat oficial de către Federația Internațională de Judo la campionatele mondiale de judo în septembrie 2017, prilej cu care ne-am întâlnit la Budapesta”, a recunoscut Gușă.

CM de Judo s-a derulat între 28 august și 3 septembrie 2017.

Atunci are loc întâlnirea Vizer – Dunca – Gușă, la Budapesta.

La nici două săptămâni, pe 13 septembrie 2017, reîntorși la București, FR Judo cere către MTS hotelul, în folosință gratuită pe 49 de ani.

Pe 30 octombrie 2017, Marius Dunca e de acord cu cererea lui Cozmin Gușă și întocmește nota de fundamentare și proiectul de Hotărâre de Guvern.

Dar îi întârzie ministerul de finanțe, aviz negativ pentru un motiv pe care nu-l cunoaștem încă, și concluziile controlului ANAF, făcute publice de Gazeta Sporturilor.

Doar o pauză.

Proiect HG:

Citește și: 

MTS nu plătește de aproape 4 luni medaliile de aur ale canotoarelor! După spitale și primării, lipsa de bani se întrevede și în sport

Ministrul sportului, Marius Dunca: ”Dansul sportiv are 6.500 de legitimați, la canotaj câți sunt?!”

Campioana mondială Gianina Beleagă, mesaj către ministrul Marius Dunca: ”Vedem tot!”

Comentarii (51)Adaugă comentariu

Tavi  •  25 ianuarie 2018, 7:11

Respect. Pentru o Romanie mai curata.

gabriel valeriu  •  25 ianuarie 2018, 8:19

De ce fac politrucii aceste expeditii de jaf in buzunarele cetatenilor dn banii carora traiesc? De ce incalca ei mereu legile si-si favorizeaza cunostintele, rudele, colegii de partid, complicii? Ne-a raspuns, plastic si elocvent, Codrin Stefanescu de la PSD: "Pentru ca putem!"

Cătălin Tolontan  •  25 ianuarie 2018, 8:20

@gabriel valeriu: vom vedea ce raspunde ministru Marius Dunca. El e responsabil pentru protejarea patrimoniului sportului. Si intrebarea fundamentala aici este: cum de vrei tu, ca ministru, sa dai un hotel pe 49 de ani unei federatii care a prejudiciat bugetul cu 550.000 de euro? Ca tu nu poti investi, dar ea poate. Poate cum? Pentru fraude mai mici, alte federatii si-au pierdut sub alti demnitari, finantarea.

Calin  •  25 ianuarie 2018, 8:27

ANAF nu întreabă CSA de ce a prejudiciat statul de sute de mii de euro cînd l-a alungat pe Becali de pe baza sportivă și nu a adus nimic în loc? Sau asta nu e tema la moda?

Gareth Edwards  •  25 ianuarie 2018, 8:50

Bravo Cataline!!! Pe ei!!!

Sanautanu  •  25 ianuarie 2018, 9:06

Cand mintea guvernantilor este ocupata cu mismasuri (la scara mare) nu mai este loc pentru normalitate. Si cand cei ajunsi la putere au capacitate restransa de gandire, lacomia lor nu mai poate lasa loc de separare intre interesul propriu si interesul general. Poate vom descoperi, dupa iminenta demitere a acestuia, ca ministrul de finante este, de fapt, un tip corect. Nu-mi iese din cap o intrebare a unui prieten (sotul unei mari ziariste decedate acum mai putin de un an), pe care care, chiar daca nu are legatura cu articolul (ancheya jurnalistica) de azi o sa redau aici: "daca tot detineau monopolul si trucau licitatii, de ce mai era nevoie sa diluieze dezinfectantii?:.

Cătălin Tolontan  •  25 ianuarie 2018, 9:07

@Sanautanu: corecta scurta dvs analiza. Intrebarea este: in ce categorie de guvernanti intra ministrul Dunca? E bine sa obtinem raspunsul.

Tolo = ☭ ?  •  25 ianuarie 2018, 9:42

Expresia „ce-i în guşă, şi-n capuşă” preia un nou înțeles.

Andrei F  •  25 ianuarie 2018, 10:10

Ce facuram domnilor ,ce facuram? Pai nu erau ieri sportivii din sporturile olimpice aproape zei?Nu ni se spunea ca intai lor li se cuvine ?Nu tot ieri un ziarist-Turturica-era disculpat aici?Sa o luam pe rand...Hotelul nu mai era hotel daca este acoperit 100% cu loturile de judo de 2 ani-informatie din articol.Deci ce sa mai vina si alte ramuri sportive la acest hotel?Pai se poate caza si peste 100%?Doi...,,Hotelul,,este dat ni se spune...corect,, hotelul,, este dorit a fi consesionat!Ce inseamna asta ?Pai pentru ca suntem la Cluj este aceeasi situatie cu stadionul CFR!Tot concesionat si el!!!Ca sa nu creada cei de la Cluj ca am ceva cu ei-astfel de concesionari sunt in toata tara!Totusi nu vrem sa ne amintim ce a spus presa la momentul concesionarii stadionului din Cluj?Cautati,este o lectura foarte interesanta!In al treilea rand...Sa spunem ca in Federatia de Judo s-a petrecut lucruri grave.Trebuie sa sufere pentru asta un sport olimpic?Eu am auzit de o campioana de la judo care isi reia activitatea tocmai pentru Olimpiada...Cum se simte astazi sportiva?Credeti ca ni se va spune?Asta ca o paralela la articolul de ieri... Acum sa intram si la presa.Nu imi este drag Gusa deloc,deloc!Dar ce deosebire fata de articolul de ieri cu Turturica!Acum dam crezare ANAF dar combatem DNA care ,nu-mi vine sa cred,tot ieri era laudata!Ce vina o avea Gusa acum daca faptele se petrecura in mandatele de dinainte?A ,Gusa nu este ,,simpatic,, .Nici Dunca!Si nici eu...Incheiam aici dar vad o alta afirmatie...,,in ce categorie de guvernanti intra ministrul Dunca?,,Pai este simplu...intra in catregoria tuturog guvernantilor care au concesionat ...Vreti sa caut acum toate concesiunile din sport in afara de cea mentionata-stadionul CFR?

elle  •  25 ianuarie 2018, 10:35

Merci Echipa! Allez , allez, allez!

bumb  •  25 ianuarie 2018, 10:40

@Sanautanu: raspunsul este pe cat se poate de simplu. Pentru a maximiza profitul. Pretul la licitatii nu il pot creste cat vor...asa ca se reduce calitatea pentru a fi mai mare profitul....

stelian  •  25 ianuarie 2018, 10:42

ca s-a furat e cert...confirma anaful. ca se fura... probabil....nu a confirmat inca nicio institutie de control. din ce mentionati constat urmatoarele...ministerul da un hotel cu terenul aferent unei federatii....nu unei persoane fizice. ca s-a dat pe prietenie e aproape sigur dar asta lauda capacitatea de management a presedintelui acelei federatii ca a reusit sa convinga politicul sa sustina acea federatie de stat. furturi grave au fost la baza tineretului, la cutezatorii si multe altele pe care le-ati precizat de-a lungul anilor unde averea statului s-a instrainat in folosul unor identitati private....aici cred ca e diferit ....mi se pare mai degraba un transfer...care poate fi chiar in folosul statului daca se si reuseste revigorarea

Cătălin Tolontan  •  25 ianuarie 2018, 10:43

@stelian: ministerul are obligatia sa evalueze la un pret corect ceea ce detine si, in acest caz, da spre folosinta. De ce? Pentru ca daca urmeaza un parteneriat public-privat, atunci federatia va veni cu un teren evaluat la un pret infim fata de realitate, 70.000 de euro. Asta e doar o posibilitate. In sportul romanesc s-au pierdut multe baze prin subevaluare initiala, apot trecere din proprietatea publica a statului in cea privata a statului si tot asa. Alte baze au fost salvate, pentru ca presa, ONG-urile, sportivii si antrenorii plus cetatenii s-au mobilizat.

Andrei F  •  25 ianuarie 2018, 11:07

Raspuns incorect! A se vedea punctul 4. si apoi punctul 3. Destinatia ,,hotelului ,,este clar stabilita!Se specifica clar ca se face concesiune pe 49 de ani sau daca nu se respecta destinatia imobilului se revine la starea initiala!!!Mai mult,se vorbeste de un protocol incheiat intre parti la predarea -primirea imobilului! Acest act este mult mai bine incheiat decat actul care a permis concesionarea stadionului Dinamo spre societatea lui Badea!Stadionul Dinamo FUSESE concesionat pe termen nedeterminat !!!

andrei  •  25 ianuarie 2018, 11:24

Toti ne intrebam ce cauta personajul ( "consultant politic.." ) sef la o federatie de judo...ce il recomanda si care e scopul acestei ciudatenii ? Ce il recomanda nu stim nici acum dar cine il recomanda se poate banui ! Prieteniile si banul stau la baza structurilor oligarhice , sportul este doar un camp tactic , instrument , vehicol de imagine . Seful federatiei mondiale de judo ( sper sa nu ma-nsel ) este un " celebru" iar prietenul celebrului stim cu totii cine este ... usor de ghicit , ori e presedinte ori e prim ministru , ghici ciuperca ce-i .

Barbu Brailoiu  •  25 ianuarie 2018, 11:47

Păi, s-o luăm pas cu pas: Judo = Marius Vizer (președintele Federației Internaționale de Judo). În același timp, președintele Sport Accord, un fel de Comitet Olimpic ruso-Internațional. Vizer e prieten și om de încredere al unui oarecare Vladimir Vladimirovici Putin. Prin interpusul președinte al FR Judo, Cosmin Gușă, se pune de-o afacere, de pe urma căreia Realitatea TV își va schimba discursul politic. Că același Vizer (și prietenii) sunt prieteni și cu Zoltan Teszari - RCS / Digi. Așa că, orădenii ăștia... știu ei ce știu. Și fac... ce (le) trebuie.... rușilor. Aveți puțintică răbdare, numai...

Cătălin Tolontan  •  25 ianuarie 2018, 11:48

@Barbu Brailoiu: iertati-ne, dar nu credem deloc in teoria conspiratiei. daca pe o foaie de hirtie tragi citeva linii, ele se vor intersecta intotdeauna astfel incat poti vedea tot soiul de forme. Hai sa luam lucrurile pas cu pas si sa vedem ce se intiampla concret la MTS.

stelian  •  25 ianuarie 2018, 11:59

o astfel de viitoare asociere (parteneriat) este cea mai probabila si atunci abordarea dumneavoastra cu suflatul in iaurt are inteles. dar aici nu e vina federatiei ca evaluatorii statului nu si-au facut treaba. sunt de laudat cei de la finante care au anticipat ca la sah si cel putin pentru moment au reusit sa impiedice o astfel de actiune. sper ca pe viitor ministerul sa schimbe evaluatorii cu unii mai competenti si probabil mai putin spertari.

rammstein  •  25 ianuarie 2018, 12:18

si *** ala de ministru nu stia undei rasnovul!!...brasovean fiind ....habar n-avea ca exista un complex de trambuline si ca se desfasoara o etapa din cupa mondiala la sarituri acolo !!!..dar cunostea restaurantele din poiana si *** ....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

cutzu  •  25 ianuarie 2018, 12:52

Asta e tara smecherilor si a fraierilor. Nu a mai ramas nimic altceva pe aici...

mafiotuDunca  •  25 ianuarie 2018, 13:38

Bine ca bani pentru premiile de la canotaj nu are *** de Dunca, dar tupeu are sa subevalueze proprietatea statului si da o dea gratis pe mina hotilor...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Monument de tupeu  •  25 ianuarie 2018, 14:00

Dar datoriile catre statul roman cand le plateste televiziunea reputatului "analist politic" si sef de federatie si ce o mai fi el??? Cazul este interesant, intr-adevar, dar datoriile televiziunii catre bugetul de stat sunt infinit mai mari. Eu stau si ma intreb cum este posibil sa fii sunat si sa apari in emisiunile propriei televiziuni si proprii tai angajati sa se prefaca ce interesati sunt de "analizele" tale... asta in conditiile in care de la alte televiziuni nu te suna nimeni. Probabil ca in acelasi fel este posibil si sa ceri la pret de apartament de doua camere un teren de peste 3000 de metri patrati. Cu tupeu, cu foarte mult tupeu.

Ivascu  •  25 ianuarie 2018, 14:07

Bani de recuperat ar mai fi si de la ***. Dupa ce *** a iesit de la facultate a restituit prejudiciul ? Nu. *** Normal trebuia sa fie la cenaclu dupa episodul LOTF

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Costi  •  25 ianuarie 2018, 14:12

pai cum dle Tolontan nu poate sa dea hotelul unei federatii? daca il dadea unei persoane private intelegeam. federatia il poate administra, obtine profit de pe urma sa. ce treaba are faptul ca anaf a descoperit o paguba la judo ? controlul anaf poate fi cenzurat de instanta! sunteti cuprins de patima rafuielii *** cu gusha si va aruncati in teme derizorii. aplicati niste prezumtii arbitrale doar de dragul de a-i ataca pe "prietenii" dusmanilor dvs actuali. e normal ca mts sa sprijine federatiile, iar daca acel hotel va fi condus bine poate va face si profit in favoarea federatiilor deci a sportului. mi se pare ca va piedeti in chestii derizorii, incercand ceea ce in mod mojic v-au facut altii dvs. sanatate si succes in toate!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Barbu Brailoiu  •  25 ianuarie 2018, 14:17

Nu e conspirație (ba, încă, una teoretică!), ***. Nu credeți... e dreptul dv. Dar în radioactivitatea exemplarelor de la Muzeul Geologiei cum ați crezut - în loc de...?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dan  •  25 ianuarie 2018, 14:26

Catalin! Esti un ziarist bun. Dar ceea ce faci acum cam miroase a vendeta impotriva tuturor(oamenilor din media) care nu sunt de acord cu tine. Sa stii ca cititorii tai se mai informeaza si din alte surse chiar daca acestea nu fac parte din Grupul Intact. Inca te consider un formator de opinie. Dar daca o iei pe urmele lui Gadea sau Badea renunt sa-ti mai citesc ,,Gazeta''. Cu Respect, Dan

Cătălin Tolontan  •  25 ianuarie 2018, 14:30

@Dan: nu va putem convinge, nici nu imi doresc asta, judecati cu propria minte si decideti asa cum discerneti. Va pot arata doar ca noi scriem despre problemele de la FR Judo din septembrie 2015. http://www.gsp.ro/sporturi/altele/mts-a-blocat-finantarea-federatiei-romane-de-judo-actele-contabile-s-au-evaporat-458555.html Lucruri pe care ANAF le-a confirmat abia acum, la finalul anului si colegii mei au aflat acum 10 zile despre raportul ANAF. Iar ministrul vrea sa dea unei federatii care nu poate sa-si gestioneze bugetul cu buna credinta, spune ANAF, un hotel ca sa investeasca federatia in el. Despre asta e vorba, discutia e la responsabilitatea ministerului. Multumim!

Narrowthroat  •  25 ianuarie 2018, 16:40

Gusa e goarna lui Vizer. Nimic nu se intampla si nu s-a intamplat in FRJ fara stirea lui Vizer. Follow the money!

Ilie Nastac  •  25 ianuarie 2018, 16:41

Nu mai inteleg nimic

Ilie Nastac  •  25 ianuarie 2018, 16:53

Nu mai inteleg nimic decat ca demonstrati pe zi ce trece ca totul e doar o vendeta care are cu totul alt scop decat sportul. Pai ce e gresit sa se dea hotelul unei federatii (atentie se da unei feferatii nu lui Gusa) daca oricum cei de la judo sta acolo de ani de zile?! Dar de ce nu scrieti si ca Lipa si-a dat la federatie un hotel la cheie la Navodari cand era ministru?! Adica, cu alte cuvinte, ea si l-a dat ...ei. Acolo a fost mai corect sau nu aveti voie sa spuneti?! Stiti bine ca sunt multe alte federatii care au primit baze sau hoteluri. De ce acolo e ok si la judo, nu?! Iar faptul ca ministrul sportului a fost invitat si a participat la o competitie de judo, e rau?! Eu cred din contra, ca e ft normal sa fie alaturi de toate federatiile nu cum facea Szabo care nu baga in seama pe nimeni sau Lipa care se ducea doar la canotaj.

Ilie Nastac  •  25 ianuarie 2018, 16:57

Si mai e ceva. Chiar voi spuneti ca actele le-au facut prin septembrie iar ANAF-ul a emis un raport abia in decembrie. De unde era sa stie ministrul in septembrie ce se va intampla in decembrie?!

Cătălin Tolontan  •  25 ianuarie 2018, 17:00

@Ilie Nastac: a existat si un raport al corpului de control al MTS, cu un an mai devreme, in care au fost rezumate, de asemenea, multe probleme la FR Judo.

Dati tara sportivilor  •  25 ianuarie 2018, 17:32

@Ilie Nastac Conform logicii "Pai ce e gresit sa se dea hotelul unei federatii" eu propun sa se dea toata tara sportivilor care ne reprezinta ei cu "eroism" prin marile competitii. Intr-o tara bananiera de lumea a 15-a singurele bucurii sunt mingiuca si meciurilii! Lasati avutul national si bunurile statului, ce va trebuie voua paduri, terenuri, hoteluri, imobile si fabrici. Important este sa aveti circ sa va distrati. Chiar daca umblati desculti si munciti in Italia stergand podelele sau fundurile. Ce va trebuie voua scoli si spitale si bani la buget? Cand da echipa noastra cate un gol sare mandria in toti samantarii! Ei sunt vai steaua lor - dar macar au castigat marii sportivi! Ce mari suntem noi ba!

Ilie Nastac  •  25 ianuarie 2018, 17:48

@dati tara sportivilor: din cate inteleg este vb de un hotel in care oricum federatia de judo sta acolo de niste ani iar el nu se da sportivilor ca persoane private ci feferatiei ca institutie. Oricum e ciudat cum nu e nicio problema daca alte federatii au primit hoteluri si baze, vezi canotaj, scrima, gimnastica, baschet etc...chiar daca Tocala si-a traz terenul la baschet cand era ministru iar Lipa si-a tras hotelul.la canotaj tot cand a fost ministru dar la judo e problema pt ca il da Dunca. D'aia zic ca e doar vendeta impotriva lui Dunca jocuri politice si interese altele decat sportul

Dati tara sportivilor  •  25 ianuarie 2018, 18:51

@ Ilie Nastac Stimate domnule, ideea nu este daca este sau nu vendeta politica. De dragul dumneavoastra haideti sa ne imaginam ca intr-adevar este o vendeta politica si ca scopul acestui articol este de a face rau etc etc etc Problema nu este ca se razboiesc in mass-media doua entitati. Problema, din punctul meu de vedere, este ca se fac achizitii dubioase din bunurile statului roman. Iar intre cele doua probleme cred ca a mea este mai mare. Pe dumneavoastra ce va afecteaza mai mult un razboi mediatic sau achizitii dubioase si paguboase pentru statul roman? Pe mine ma intereseaza foarte putin daca autorul articolului are sau nu o vendeta personala cu cineva, pentru ca acest lucru ma afecteaza intr-o masura mult prea mica. Din pacate, articolul vine la pachet cu niste dovezi, care nu sunt doar niste simple afirmatii ale unui jurnalist revansard. Daca se demonstreaza ca acest articol nu este altceva decat o vendeta si ca respectiva achizitie s-ar fi facut in conditiile prevazute de lege si MAI ALES la un pret serios - Rusine lui Catalin Tolontan! Dar am o vaga impresie ca nu va fi asa. Se poate sa aveti dreptate si sa mai fie si alte cazuri in care s-au mai facut achizitii asemanatoare, insa tema acestui articol este aceasta achizitie nu celelelte. Poate se vor gasi si alti jurnalisti si pe la alte ziare sa cerceteze respectivele achizitii, acum nu cred ca il banuiti pe autor de rea intentie doar pentru ca nu a cercetat si celelalte cateva zeci de achizitii.. pana la urma are si dansul ziua de 24 de ore. Si nici nu cred ca a afirmat ca celelalte achizitii au fost 100% legale si corecte pe undeva. Dansul a scris articolul despre aceasta achizitie. Important este daca ceea ce dansul a scris este corect sau nu. Restul sunt discutii pe langa subiect. Cu respect.

Ilie Nastac  •  25 ianuarie 2018, 19:22

@Dati tara sportivilor: aveti dreptate. Daca e ceva ilegal trebuie vazut. Dar daca nu este ilegal inseamna ca e doar o vendeta. Ramane de vazut. Daca ancheta cuprindea si alte cazuri, eram si eu foarte de acord. Faptul ca este tintit insa doar pe un caz si doar pe Dunca tocmai acum cand trebuie stabilit noul guvern, imi da de gandit in sensul unor alte jocuri de interese.

Cătălin Tolontan  •  25 ianuarie 2018, 20:00

@Dati tara sportivilor, Ilie Nastac: multumesc pentru dialogul civilizat. De-a lungul timpului am scris despre transferuri in fotbal (Dosarul Transferurilor), federatia de box (Gala Bute), MTS (dosarul Piatra Arsa, dosarul Ridzi), antidoping (laboratorul ANAD), lotul olimpic (scandalul echipamentului de la Rio), bazele sportive (Tineretului, Olimpia), baschet (asocierea Steaua - CSM). Asa ca e ciudat sa spui ca ne oprim la un subiect sau la o federatie. Sigur ca ne oprim la un subiect, o vreme. Ca sa-l intelegem si ca sa dam cat mai multe informatii oamenilor. Mereu procedam asa. Si, totusi, chestia asta cu ”acum nu e momentul ca se schimba guvernul” e din alte vremuri. Mereu se intampla ceva. Niciodata nu e momentul sa se faca un pic de lumina :-)

Dati tara sportivilor  •  25 ianuarie 2018, 20:01

@ Ilie Nastac: Eu inteleg ce spuneti si nu pot sa va contrazic: da, articolul este despre o singura federatie. Cred ca toata lumea a inteles asta. Dar daca respectiva federatie n-ar fi facut tot ce scrie in articol - el nu ar mai fi existat. Si am sa va mai spun ceva: mi-ar fi placut mai mult sa fi trait intr-o tara in care se demonstreaza negru pe alb ca diversi jurnalisti inventeaza povesti mincinoase menite sa discrediteze, dar in care spitalele, federatiile sau ministerele sa isi fi facut treaba cinstit si corect. Ar fi fost mai bine asa. Din nefericire pentru noi toti - nu este asa.

Lego  •  25 ianuarie 2018, 20:08

Cu totii sunt masoni, cei care au pus mana pe functiile de la stat. Esti dispus sa demarezi o ancheta despre acest tip de oameni? Cred ca si tu stii ca ceea ce spun este real... Toate sectoarele tarii sunt aservite intereselor externe, pe bucati, dupa directa “valoare” a rechinilor de la vest si est...

Ilie Nastac  •  25 ianuarie 2018, 20:52

@catalin tolontan@ dati tara sportivilor: Sper sa se faca lumina in cazul asta la fel cum sper sa fie ok si faptul ca Tocala Carmen si-a dat un teren la federatia de baschet cand era ministru iar Lipa, la fel, si-a dat un hotel pe federatia de canotaj cand era tot ministru si si-a mai si marit bugetul cu vreo 250.000 euro doar asa, din pix. In rest, sunt de acord, aflarea adevarului merita orice efort.

Cătălin Tolontan  •  25 ianuarie 2018, 21:46

@Ilie Nastac: de acord, cu urmatoarea precizare. Treaba noastra nu e sa substituim ANAF, justitiei sau ministrilor. Fiecare isi face treaba si decide ce are de facut. Noi va informam. Mai bine, mai rau, enervanti sau nu, asta facem. Nu spuneti ca in justitie se va vedea daca am avut dreptate ca acolo isi afla dreptatea procurorii si inculpatii, nu informatia. Si e o informatie ca s-au intirziat premiile la canotaj, ca presedintele de la tenis cu piciorul a luat singur mai mult decat trei campioni de la gimnastica, ca se intentioneaza acordarea acestui hotel si ca evaluarea terenului a fost facut la pretul unui apartament. In rest, fiecare face ce vrea.

Urod  •  25 ianuarie 2018, 23:59

Ce face Dunca este exact ce fac toți cei are ajung în funcții... Să-și rezolve interesele proprii... Poporul nu exista, decât ca masa de prosti de care se folosesc o data la patru ani.... Nimic nu se va schimba dacă nu apar legi dure... .. Trebuie sa înțelegi ca nimeni nu vine cu gânduri curate, am mai spus-o de zeci de ori.... Nu se vede cât de disperați sunt, ca sa schimbe legile în justiție și asta cu cât tupeu....?!!!!... Asa pe fata... Fără nici o jena... Dimensiunea corupției este de acum apocaliptică..... Iar acest Cozmin Gușă este un tip jenant...

de pe ici ‘sa  •  26 ianuarie 2018, 0:07

anaf !? statul ar trebui sa nu mai investeasca un ban, nu un leu, ca e mult, un singur ban in sport.

gigelos  •  26 ianuarie 2018, 4:17

Ieri pe B1 ,băieții de după amiaza , Buzăului și celalalt , simpatici fără discuție, au prezentat o declarație a lui Vadim despre Codrin . Trecem *** etc, foarte interesant ce spunea , încearcă sa ma facă în combinație cu Cosmin Gusa , tovarasi PSD ei , doi cheliosi manelisti.Aseara l-am văzut la Realitatea pe Codrin , 5 min , n-am rezistat mai mult .Tocmai îl întreba Denise cu schema despre tine . O mizerie totala . O mizerie. Asta e televiziunea ,, de opozitie.*** . Nu te baga în jocul lor Cătălin, respect

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ilie Nastac  •  26 ianuarie 2018, 5:23

E clar. Nu ne mai facem bine ca natie. Daca dupa unul dintre cele mai dezastruoase mandate la conducerea MTS si unul la fel de dezastruos la CSM Bucuresti, mai exista cineva in tara asta care se gandeste macar sa o aduca pe Gabriela Szabo din nou la MTS, e clar ca nu ne mai facem bine ca natie. Confundam tot timpul lucrurile si ne distrugem singuri in toate domeniile. Femeia asta merita tot respectul ca sportiva dar ca si conducator a dovedit deja ca e zero barat. http://evz.ro/gabriela-szabo-acuzata-dictatorial.html

Ilie Nastac  •  26 ianuarie 2018, 5:34

"De ce tocmai acum?!", se confirma. Este exact ceea ce prevedeam mai multi care ne-am dat cu parerea pe aici. Lipa a declansat artificial scandalul impotriva lui Dunca pt a-i face jocul lui Szabo de a prelua sefia MTS. Astfel, saga numita "caracatița LIPA-SZABO-ofițeri M.A.I.", va putea continua... https://www.tolo.ro/2017/11/07/clubul-primariei-a-angajat-un-fost-general-mai-cu-pensie-de-15-000-de-lei/

gigelos  •  26 ianuarie 2018, 8:17

Radu Buzaianu ( a,, corectat '' softul tel )

Ilie Nastac  •  26 ianuarie 2018, 17:01

Dupa atata incordare, Dunca a plecat. Dar ce sa vezi, Szabo n-a mai venit. Jocul lui Lipa-Szabo-Chesnoiu...a cazut. De ce?! Pt ca Szabo nu a fost votata. "Votul" arata cu adevarat nivelul de apreciere de care se bucura cineva iar Szabo a pierdut toate alegerile de pana acum acolo unde era nevoie de vot pt pozitia aia, COSR, parlament, guvern, nici la atletism nu a vrut-o nimeni. Lipa la fel. Fetele astea nu pot ajunge intr-o functie decat impuse acolo. Si cum ajung intr-o functie, distrug tot, vezi MTS, CSM, Dinamo. Stau si ma intreb, daca sunt atat de apreciate si iubite aceste mari simboluri ale Romaniei, de ce oare nu le voteaza nimeni?!

bdjOG  •  28 ianuarie 2018, 10:03

Sper ca va veni ziua aceea in care toti "greii" care nu recunosc astazi ca indreapta in mod premeditat Romania spre dezastru precum Titanicul spre iceberg, sa fie demascati intr-o zi si sa plateasca pentru asta. Si cand zic toti, ma refer la toti, de la conducerea statului pana la primarii si consilierii celei mai mici localitati, de la functionari la magistrati, de la jurnalisti la purtatori de uniforma, indiferent de apartenenta lor etnica, religioasa sau politica. Noi toti stim cine sunt ei, doar ca unii au interese, altora le e frica iar altii nu se baga. Si numarul eroilor gata sa protesteze sau sa se lupte cu aceasta "hidra" contemporana, chiar sa se sacrifice, e in cadere libera. Poate pentru am renuntat sa mai fim un popor demn si productiv sau am plecat urechea la toate "indrumarile" externe, renuntand la identitatea si la originalitatea noastra milenara, cea care ne-a facut sa supravietuim pana astazi. D-le Tolontan, scuzati-mi abaterea de la subiectul principal dar va scriu pentru prima data. Eu nici nu va plac, nici nu-mi displaceti, dar nici nu trebuie. Important e sa va faceti treaba profesionist si obiectiv. Luand in considerare ca aveti talentul si resursele necesare, scoateti cat mai mult gunoi de sub presul celor care au facut din asta o falsa virtute, crezand ca sunt "baieti destepti", "smecheri", "baroni", "interlopi", auto-proclamati lideri ai comunitatilor romanesti. Succes pe mai departe!

krudus  •  28 ianuarie 2018, 14:17

In opinia mea de matretzar, faceti o treaba corecta, in interesul statului roman, al sportului romanesc in general.Nu stiu ce mi-a venit acum cateva zile, cand v-am atras politicos atentia cu privire la amicul din tinerete al lui Gusa, celebrul Petrache Lupu, de la Realitatea.Viclenia prin care acest Rares, baga copii la inaintare este jalnica.Deja acesti domni, se simt victime si vor sa fie compatimiti.Sunteti un tip destept si stiti cum sa stapaniti situatiile tensionate mai ales cand e vorba despre bani multi, dar fiti prudent in continuare.Orgoliul ranit al acestor indivizi, nu are limita, de bun simt nu mai spun...

Comentează