Trilogia în care hobbitul Halep a pierdut eroic! Suntem datori să o purtăm mai departe pe Simona cu admirație, prietenie și recunoștință!

Azi, la Australian Open, Simona Halep a pierdut a treia ei finală de Grand Slam. Dar va veni și vremea triumfului!

sâmbătă, 27 ianuarie 2018, 1:34

Nu începe niciodată cum îți imaginezi.

Meciul se naște perfect pentru Wozniacki, care o toacă pe Simona prin forehand în lung de linie, un dar surpriză propus de daneză pentru această finală.

Așa ia break Wozniacki, moment în care Halep își acceptă decalajul, îl pune în cârcă și aleargă după adversară tot setul.

Handicapul pare mare, dar e, de fapt, acea iluzie optică pe care o întâlnești la transmisiile TV de la canotaj, când ai impresia că una din bărci e mult în față.

Dar nu e!

După 2-5 se ajunge la 5-5, căci a fost de ajuns un break al Simonei și neîmpăcarea ei, legendara ei ambiție de a juca toate mingile și de a-și urma drumul.

Vi-i amintiți pe cei doi hobbiți, Frodo Baggins și amicul lui Sam, din Stăpânul Inelelor?

O întreagă serie, trei filme lungi cât un secol, piticii își urmează cărarea lor, când nimeni nu le dă nicio șansă.

Așa e Simona Halep, cel mai dur și mai rezistent hobbit pe care l-a văzut sportul românesc în ultimele decenii.

La 6-6 însă, efortul Simonei se simte și Caroline câștigă detașat tie-break-ul.

E primul set.

Cu transpirația care îi țâșnește din piele, Simona se înfige din nou pe linia terenului, picior lângă picior, gata de luptă.

Setul doi începe la un nivel presant.

După 1-1, pe serviciul lui Halep, cele două jucătoare își răpesc consecutiv avantajul, de multe ori, într-un suspans greu de dus.

Simona salvează patru mingi de break și câștigă după ce pune o ”scurtă” ascunsă, vicleană, ”servită în ultimul moment”, după cum șoptesc Radu Antofi și Dragoș Suciu la microfonul Eurosport.

11 minute a durat acest ghem de 2-1, în care hobbitul își face serviciul.

Se joacă la un standard atletic și tehnic formidabil, Halep și Wozniacki își onorează cu trudă locul 1 și 2 mondial.

La 3-2 pentru ea, Simona cere îngrijirea fizioterapeutului.

Îi iau tensiunea arterială și în fiecare casă de români ”minima” tensiunii e cât ”maxima” legală!

Caroline își ia apoi serviciul pe rând, ceea ce o ține pe Simona cu un cap de barcă înainte, e 4-3.

Și, de data aceasta, presiunea stă pe scandinavă, care se vede silită să-și ia serviciul ca să nu deșire setul.

Iar Simona obține un break! E 5-3.

Ghemul următor e unul al chinului.

Simona dă semne de cădere fizică, dar întoarce două mingi de ghem și face ea minge de set!  Daneza revine, e o sportivă formidabilă și ea. Suspans!

Dar unghiurile deschise de Simona o înving până la urmă. Românca ia setul secund cu 6-3!

Finala merită toate aplauzele, e 1-1 și se intră în decisiv, fetele merg la cabine pentru pauză, iar noi avem nevoie de un milion de clone de Raed Arafat pentru ce urmează.

Decisivul începe cu un break al danezei, dar Simona face re-break imediat!

A fost un ghem înfricoșător, în care ne-a stat inima căci, la 2-0 pentru ea, Wozniacki a avut trei șanse de 3-0!

Dar primul serviciu o trădează repetat pe daneză, iar Simona are un forehand în stare să-l trezească pe Lazăr. Și se face 2-1 în setul trei.

Din păcate, Halep își pierde din nou serviciul.

Tensiunea e uriașă pe aceste fete, tenisul e un sport de responsabilitate individuală copleșitoare, noi, fotbaliatorii, polemizăm și acum cine a greșit la centrarea de la golul egalizator al Suediei, în 1994, cu 10 oameni în careu.

E timpul lui Caroline să cedeze serviciul!

Simona se mobilizează și se ajunge la 3-3 în decisiv. Apoi la 4-3. Are o putere psihică neclintită și asta o tulbură vizibil pe Wozniacki.

Daneza bagă în teren doar puțin peste 50% din mingi la primul serviciu. Iar punctele câștigate pe acest prim serviciu scad de la 83% în primul set la 65% spre finalul meciului!

La 4-4, meciul arată tot mai mult ca o încleștare fizică.

Dar aici rămâne Simona, la 4, din păcate, pentru că ultimele două ghemuri sunt ale danezei.

Finalul e copleșitor, cu Wozniacki alergând din colț în colț și cu Simona pierzând a treia sa finală!

Îi știți pe Frodo și pe Sam, hobbiții din Stăpânul Inelelor?

Frodo e eroul principal, e cel care duce inelul, dar Sam, modestul său prieten, îl duce pe Frodo.

Fără loialul Sam, Frodo nu va ajunge.

Așa e povestea cu Simona și cu noi, după această trilogie a finalelor pierdute.

Ea este eroul nostru, ea ne poartă speranța și inelul, dar va ajunge acolo dacă noi o vom ducem pe ea, cu admirație, prietenie și loialitate!

Comentarii (113)Adaugă comentariu

ticbis  •  28 ianuarie 2018, 12:53

@Robert: Domnule, puschea pe limba! Asta ar fi cea mai proasta idee, nu pentru stat, ca asta e prost si defect de cand se stie, ci pentru Simona Halep! Dupa ce ca Simona e hulita, injurata, umilita si batjocorita de o jumatate din tara asta nemernica, atat de catre rebuturile acestei societati (si sunt multi!) cat si de jurnalisti josnici de teapa lui Radu Banciu - ba ca e machedoanca, ba ca e stelista, ba ca nu e patrioata, ba ca n-o intereseaza decat banii, ba ca e urata, ba ca nu stie sa vorbeasca in engleza, ba ca... multe altele - asta ar mai lipsi: sa fie acuzata si ca se infrupta din banii publici fara rusine!!! Nu, asa ceva Simona n-ar trebui sa accepte niciodata; face tenis pe banii ei, castiga banii ei, plateste taxele si impozitele la stat conform legii si altceva mai mult decat aceasta minima relatie formala cu statul roman n-ar trebui s-o tenteze, niciodata, spre binele si linistea ei! Exemplul Galei Bute este edificator; si ala a acceptat de buna credinta ajutorul statului pentru promovarea lui ca sportiv de renume international, si a iesit ce-a iesit, sfarsind implicat fara vina intr-un scandal urias de coruptie! Simona Halep sa-si vada de treaba ei si sa nu se lege la cap cu asemenea stat; castiga suficient ca sa nu ravneasca la pomenile indoielnice ale acestuia, de orice fel ar fi acestea. Iar statul roman s-o lase in pace si sa zica mersi ca fata asta inca cotizeaza cu milioane de lei la bugetul public desi isi castiga banii pe alte meridiane, nu in Romania! Sa zica mersi ca n-a prodedat (inca) ca multe alte colege ale ei din circuit care si-au mutat resedinta fiscala si de rezidenta in tari cu fiscalitate redusa sau prin paradisuri financiare, ca altfel ar mai lua doar praful de pe toba de pe urma castigurilor ei!!! Tara asta n-o merita pe Simona Halep, asa cum nu-i merita nici pe cei aproape 4 mil de romani ce si-au luat lumea in cap in exil; tara asta, asa cum arata ea acum, si-i merita din plin pe Dragnea, pe Nicolicea, pe Iordache...:)). Jos labele de pe Simona Halep!!! Este un diamant pe care romanii nu-l pretuiesc... si nici nu le trebuie!!!

Memering  •  28 ianuarie 2018, 13:32

O comparație grotească, progenitură de hobit cu Epoleți, foarte adevărat Nația asta merită Una bucata Salam Săsesc la taraba Bruxellesă, condimente SRI plus celebra salată Koveșy și securiștii din dotare. Ceva adunătură de ***#rezișty, musai la aperitiv celebrii cîntăreți niște lefegii vînduți Securismului de rît Nou coafați și pomădați în straie moderne de alcov. Atîrnători ai unei societăți intoxicate clampăne a pagubă in propria viață sordidă despre cel O valoare Reală Simona Halep. Vă este frică de valori autentice, ele Nu se Pot Cumpăra.. Greu sau Imposibil de Manipulat.. darămite și la'Ordin....rămâne cum am Stabilit Kermit.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

George  •  28 ianuarie 2018, 13:49

Terminati cu prostiile! Sloane Stephens vă mai spune ceva?! A câștigat US Open... așa, și?! Va vorbi cineva vreodată despre ea ca fiind o super jucătoare de tenis?!?

haideusicfr  •  28 ianuarie 2018, 14:52

ticbis: nu ai dreptatea ,99% dintre cei de aici de pe acest site suntem sustinatori ai Simonei. Padure fara uscaturi nu exista ,trebuie sa acceptam asta.

ticbis  •  28 ianuarie 2018, 15:01

@George: Nu, Sloane Stephens nu inseamna nimic in tenisul mondial. Si nu e singura care a castigat un GS si care nu a reprezentat niciodata vreo valoare de talie mondiala de referinta in sportul asta, mai sunt si altele; amintesc aici doar pe Francesca Schiavone, Marion Bartoli, Flavia Pennetta, si mai sunt multe altele. Acestea, desi au fost jucatoare bune, decente, nu vor fi in veci repere ale tenisului mondial; niciodata n-au fost "nr. 1 mondial"; spre deosebire, Simona si-a castigat locul acolo unde merita, in istoria tenisului, in elita acestuia. Sa nu uitam, de 4 ani neintrerupti rezista acolo, in top-ul 10 mondial, ori asta inseamna dovada concreta a valorii. Pentru cine are dubii in privinta asta, il invit sa caute pe net clasamentul Top 10 WTA din 27 Ianuarie 2014 si sa-l compare cu cel din 27 Ianuarie 2018. Ei bine, din topul acela de acum 4 ani, o singura jucatoare se regaseste si in cel actual: Simona Halep!!! Ori asta, dupa mintea mea, reprezinta dovada suprema si de necontestat a valorii, cu atat mai mult cu cat este acolo de 4 ani neintrerupt fara un turneu de GS castigat! Bine, ca romanii o injura si-o balacaresc continuu, asta nu e vina ei; e o dovada in plus ca tara asta e defecta in structura ei morala intima pana la blana! Simona Halep are o singura vina: ca s-a nascut romanca pe meleagurile astea si printre oamenii care le populeaza; altfel, in alte conjuncturi si pe alte coordonate geografice , ar fi castigat cu siguranta pana acum cel putin 3-4 turnee de GS. Este romanca, este injurata si batjocorita de romani; deci ceea ce a realizat pana acum este chiar incredibil. Pentru Romania si pentru romani, Simona Halep mai mult ii incurca, pentru ca le devoaleaza cu fiecare meci castigat, cu fiecare performanta obtinuta, micimea lor launtrica, aia care le-a devenit stil de viata, refularea frustrarilor lor seculare, in spiritul etern al genei ciudate si triste a acestui popor. Repet, Simona Halep n-are decat o singura vina: ca s-a nascut in tara gresita!!!

ticbis  •  28 ianuarie 2018, 17:31

Revin cu o completare la comentariul anterior: Nu exista niciun popor in lumea si civilizatia moderna care sa-si fi devorat valorile nationale cu o asemenea fervoare salbatica si cu o astfel de indarjire dementa si barbara ca poporul roman. Politicieni de marca, conducatori de stat, savanti, oameni de cultura, sportivi de renume... toti au fost sfartecati la propriu, nu de autoritati, ci de catre poporul insusi. D-aia n-avem acum nimic la ce sa ne mai raportam, d-aia n-avem acum nicio baza de sprijin, d-aia suntem asa cum suntem, ai nimanui si fara niciun reper moral. De-a lungul timpului poporul asta si-a batut joc de valorile lui: de Al. Ioan Cuza, de Nicolae Balcescu, de Regele Mihai, de Iuliu Maniu, de Ionel Bratianu, de Henri Coanda, de Mihai Eminescu, de Mircea Eliade, de Constantin Brancusi, de George Enescu, de Constantin Noica, de Emil Cioran, de Petre Tutea, de Nae Ionescu, de Mircea Vulcanescu, de Corneliu Coposu, de Ioan Ratiu si lista poate continua cu alte zeci de nume, din toate domeniile si sferele societatii. O parte dintre acestia au sfarsit prin exil, adoptati de alte tari, printre straini de neam si de fiinta; ceilalti au sfarsit prin Romania, uitati, huliti, batjocoriti, umiliti, condamnati si chiar executati. Suntem un popor care, in lipsa de repere adevarate si viabile, ne negam cu inversunare toate valorile; din cauza asta exista Ion Iliescu si Liviu Dragnea, din cauza asta nu va exista niciodata Simona Halep. Din pacate, asa ceva condamna definitiv o tara la uitare vesnica, la anonimat. Daca o jumatate din tara asta ii injura sistematic, la propriu, pe Andrei Plesu si pe Gabriel Liiceanu, e absolut firesc s-o injure si pe Simona Halep, nu pare a fi nimic iesit din comun! Daca o jumatate de tara (cel putin) ii accepta cu bratele deschise pe Dragnea sau Nicolicea, atunci ceea ce i se intampla acum Simonei Halep este absolut firesc si n-ar mai trebui sa mire pe nimeni! Cu scuzele de rigoare, Simona Halep nu reprezinta poporul roman; n-o fi castigat ea niciun turneu de GS, dar chiar asa de jos nu cred ca se simte :)))

Iulii  •  28 ianuarie 2018, 20:37

La game-uri a fost 16-16 . Sunt curios la puncte cat a fost

Dr. Dan Patru Tudosie  •  28 ianuarie 2018, 22:41

Buna seara tuturor. Un articol/opinie-cronica, da, fix asa cum am notat, mizerabil. De la A la Z. Insa e bine indexat in google, probabil. Mai faci si d-astea cand n-ai cotele de radiatii modificate pe unde protesteaza populatia libera si neindobitocita. In urma acestei confruntari de liga a 4-a a tenisului (primele trei ligi sunt la tenisul masculin) nu ramane decat o intrebare: cine le testeaza antidoping p-astea? Felicitari pentru aceasta cronica mizera! Un adevarat jurnalist!

Adu  •  28 ianuarie 2018, 23:46

Ce am vazut eu la AO este o Simona care va ramane memorabila nu pentru ca a castigat titlul, ci pentru ca, ranita in primul tur, a ajuns in finala la 4-3 in set decisiv, luptand si castigand fiecare meci pana acolo cu o vointa uriasa. Aiava nu a putut-o opri, nici cu intindere. Bouchard nici n-a visat, pesemne exulta deja la o noua victorie ca la Wimbledon. Davis, mai lucida, a incercat sa profite, dar Simona nu a cedat si a castigat cu 15-13 in decisiv, primul meci epuizant. A urmat Osaka, si a fost surprinsa si ea de o replica puternica. Nu stiu de ce s-a temut Pliskova, dar a fost depasita si ea in 2 seturi. Kerber a stiut ca trebuie sa dea totul, dar nu i-a fost de ajuns, fiindca Simona a castigat alt meci lung cu 9-7 in decisiv. Iar in finala a ajuns iar in decisiv, dar deja luptase atat de mult pana aici, ca n-a mai fost benzina destula... Wozniacki merita titlul, si ea lupta de ani de zile sa il ia. Dar Simona merita toate omagiile pentru aceasta lupta uriasa, istorica. Nu stiu daca s-a mai intamplat asa ceva la un GS.

Ben Dover  •  29 ianuarie 2018, 6:35

@AUTOR.....Ma iddiotule,. tu crezi ca i-ai facut un compliment, dar 'hobbit' e o insulta,ai facut-o pitica!! Cum zic americanii 'You're clueless!'

catalin  •  31 ianuarie 2018, 12:20

SRI-ului ati pus intrebari in privinta implicarii unui om de al lor? Daca da, au raspuns in vreun fel?

Robert  •  5 februarie 2018, 23:31

Felicitari Simonei pt rezultatele obtinute. Pentru noi ramane numarul 1

Service GSM  •  8 februarie 2018, 14:31

Intr-adevar este una dintre putinele persoane cu care ne mai putem mandri:)

Comentează