Trilogia în care hobbitul Halep a pierdut eroic! Suntem datori să o purtăm mai departe pe Simona cu admirație, prietenie și recunoștință!

Azi, la Australian Open, Simona Halep a pierdut a treia ei finală de Grand Slam. Dar va veni și vremea triumfului!

sâmbătă, 27 ianuarie 2018, 1:34

Nu începe niciodată cum îți imaginezi.

Meciul se naște perfect pentru Wozniacki, care o toacă pe Simona prin forehand în lung de linie, un dar surpriză propus de daneză pentru această finală.

Așa ia break Wozniacki, moment în care Halep își acceptă decalajul, îl pune în cârcă și aleargă după adversară tot setul.

Handicapul pare mare, dar e, de fapt, acea iluzie optică pe care o întâlnești la transmisiile TV de la canotaj, când ai impresia că una din bărci e mult în față.

Dar nu e!

După 2-5 se ajunge la 5-5, căci a fost de ajuns un break al Simonei și neîmpăcarea ei, legendara ei ambiție de a juca toate mingile și de a-și urma drumul.

Vi-i amintiți pe cei doi hobbiți, Frodo Baggins și amicul lui Sam, din Stăpânul Inelelor?

O întreagă serie, trei filme lungi cât un secol, piticii își urmează cărarea lor, când nimeni nu le dă nicio șansă.

Așa e Simona Halep, cel mai dur și mai rezistent hobbit pe care l-a văzut sportul românesc în ultimele decenii.

La 6-6 însă, efortul Simonei se simte și Caroline câștigă detașat tie-break-ul.

E primul set.

Cu transpirația care îi țâșnește din piele, Simona se înfige din nou pe linia terenului, picior lângă picior, gata de luptă.

Setul doi începe la un nivel presant.

După 1-1, pe serviciul lui Halep, cele două jucătoare își răpesc consecutiv avantajul, de multe ori, într-un suspans greu de dus.

Simona salvează patru mingi de break și câștigă după ce pune o ”scurtă” ascunsă, vicleană, ”servită în ultimul moment”, după cum șoptesc Radu Antofi și Dragoș Suciu la microfonul Eurosport.

11 minute a durat acest ghem de 2-1, în care hobbitul își face serviciul.

Se joacă la un standard atletic și tehnic formidabil, Halep și Wozniacki își onorează cu trudă locul 1 și 2 mondial.

La 3-2 pentru ea, Simona cere îngrijirea fizioterapeutului.

Îi iau tensiunea arterială și în fiecare casă de români ”minima” tensiunii e cât ”maxima” legală!

Caroline își ia apoi serviciul pe rând, ceea ce o ține pe Simona cu un cap de barcă înainte, e 4-3.

Și, de data aceasta, presiunea stă pe scandinavă, care se vede silită să-și ia serviciul ca să nu deșire setul.

Iar Simona obține un break! E 5-3.

Ghemul următor e unul al chinului.

Simona dă semne de cădere fizică, dar întoarce două mingi de ghem și face ea minge de set!  Daneza revine, e o sportivă formidabilă și ea. Suspans!

Dar unghiurile deschise de Simona o înving până la urmă. Românca ia setul secund cu 6-3!

Finala merită toate aplauzele, e 1-1 și se intră în decisiv, fetele merg la cabine pentru pauză, iar noi avem nevoie de un milion de clone de Raed Arafat pentru ce urmează.

Decisivul începe cu un break al danezei, dar Simona face re-break imediat!

A fost un ghem înfricoșător, în care ne-a stat inima căci, la 2-0 pentru ea, Wozniacki a avut trei șanse de 3-0!

Dar primul serviciu o trădează repetat pe daneză, iar Simona are un forehand în stare să-l trezească pe Lazăr. Și se face 2-1 în setul trei.

Din păcate, Halep își pierde din nou serviciul.

Tensiunea e uriașă pe aceste fete, tenisul e un sport de responsabilitate individuală copleșitoare, noi, fotbaliatorii, polemizăm și acum cine a greșit la centrarea de la golul egalizator al Suediei, în 1994, cu 10 oameni în careu.

E timpul lui Caroline să cedeze serviciul!

Simona se mobilizează și se ajunge la 3-3 în decisiv. Apoi la 4-3. Are o putere psihică neclintită și asta o tulbură vizibil pe Wozniacki.

Daneza bagă în teren doar puțin peste 50% din mingi la primul serviciu. Iar punctele câștigate pe acest prim serviciu scad de la 83% în primul set la 65% spre finalul meciului!

La 4-4, meciul arată tot mai mult ca o încleștare fizică.

Dar aici rămâne Simona, la 4, din păcate, pentru că ultimele două ghemuri sunt ale danezei.

Finalul e copleșitor, cu Wozniacki alergând din colț în colț și cu Simona pierzând a treia sa finală!

Îi știți pe Frodo și pe Sam, hobbiții din Stăpânul Inelelor?

Frodo e eroul principal, e cel care duce inelul, dar Sam, modestul său prieten, îl duce pe Frodo.

Fără loialul Sam, Frodo nu va ajunge.

Așa e povestea cu Simona și cu noi, după această trilogie a finalelor pierdute.

Ea este eroul nostru, ea ne poartă speranța și inelul, dar va ajunge acolo dacă noi o vom ducem pe ea, cu admirație, prietenie și loialitate!

Comentarii (113)Adaugă comentariu

mircea  •  27 ianuarie 2018, 15:32

ce-ati mai vrea sa fiti pe locul 2.........si-nca la acest nivel.........................

elf-ELF  •  27 ianuarie 2018, 15:38

"Suntem datori să o purtăm mai departe pe Simona cu admirație, prietenie și recunoștință!"? Din aceasta "datorie" provin atitudinile obisnuite nationaliste, si frustrari mizerabile ca cea care il impinge pe boul ratat de Hanescu sa o acuze pe Wozniacki ca ar fi trisat cerand interventia fizioterapeutului? Wozniacki a cerut interventia fizioterapeutului la INCEPUTUL game-ului ce l-a pierdut, la scor egal, nu la finalul lui cum acuza Hanescu, iar voi ii acordati spatiu editorial pentru MINCIUNI de Dimbovita!

max  •  27 ianuarie 2018, 15:39

hobbit??? really?

Sauron  •  27 ianuarie 2018, 15:56

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cipinho  •  27 ianuarie 2018, 15:58

Simona a pierdut meciul inca dinainte sa inceapa, prin atitudinea ei posomorata, in niciun caz nu asa te prezinti la un meci in care o lume intreaga e cu ochii pe tine!!! Altfel cu exceptia primelor 3 si a ultimelor 3 game-uri Simona a jucat excelent, si-a creat avantaj de fiecare data cand a atacat, a servit mult mai bine decat Wozniacki in ciuda celor 10 cm in minus, dar s-a observat la Simona ca e subreda din toate incheieturile in urma maratoanelor purtate de-a lungul turneului in timp ca Wozniacki a avut meciuri infinit mai usoare. O alta greseala fatala Simonei este ca n-a cerut si ea un time-out medical spre finalul decisivului, a ramas in teren si a indurat croseele Carolinei pana la ultimul. in 10 minute ar fi reusit sa mai incarce din baterii, sa primeasca o fasa la coapsa si sa lupte cu forte proaspete pentru glorie, pentru locul 1, pentru primul GS si cele 1200 puncte avans fata de Wozniacki ce i-ar fi ajuns probabil pana la vara . acum Simona trebuie sa o ia din nou de la capat, inca o data, dar spre deosebire de Turneul campioanelor, acum Simona este o cu totul alta jucatoare, arata cu muuult mai bine !!! va veni si ziua ei poate chiar la Paris!

anya_2  •  27 ianuarie 2018, 16:00

ok, dar fara hobbiti....e pur si simplu deplasat. Nu poti sa ii atribui un asemenea apelativ.

boro2006  •  27 ianuarie 2018, 16:17

Tolo, păcat ca cenzurați comentariile care nu va convin. Mi-am dat seama cam ce tip de ziariști sunteti

marian  •  27 ianuarie 2018, 16:19

Magnific,acesta cred ca este cuvantul de ordine ptr Simona,nu vreau sa fiu in locul tau,dar i-mi dau seama,azi mai mult ca oricand,ca esti capabila sa castigi,nu unul,ci mai multe turneeGS,fii ataenta la sanatate si mergi inainte,eu,unul,sunt foarte mandru de tine,te voi respecta,indiferent de rezultatele tale,ma voi ruga ptr tine la fiecare meci al tau,voi trai intens fiecare minge a ta,bine.....sunt ghemuri la care nu ma pot uita,scuze Simona,probabil,dar mai mult ca sigur,am mai multe emotii decat tine, GO Simona,Dumnezeu sa te binecuvanteze...........

elf-ELF  •  27 ianuarie 2018, 16:28

Si inca o chestie: patriotii astia de taraba ii tot dau-nainte cu "fizicul meschin" al machidoancei. Si Tolo foloseste "hobbit". Pai ba, machidoanca e de inaltime MEDIE in WTA, iar ca masa musculara raportata la caracteristici e probabil intre primele 5, in spatele Williamsului! Nu e NICI mica, NICI firava, cum o alinta presa de Bucuresti. Ce sa mai spuna Lauren Davis, copilita aia din SUA, in cazul asta? Si si cu aia meciul machidoancei a fost pe punctul de a se incheia la fel ca cel de azi! Doar lipsa de experienta si greselile nefortate ale fetitei de 23 de ani au salvat-o pana la urma pe machidoanca cu 11 cm mai inalta si sosita cu 3 ani mai devreme in WTA, si au trimis-o in semifinala!

Cris  •  27 ianuarie 2018, 16:31

elf-ELF, ar fi bine sa nu postezi comenturi daca nu esti atent la imagini. Interventia medicala a fost exact la finalul game ului pierdut, ci nu la inceput. In rest, e discutabil...nu vom avfla adevarul. Orice e posbil (ca in fotbal), sportivii folosindu-se strategic de astfel de situatii.

NeeKo  •  27 ianuarie 2018, 16:40

Intotdeauna Simona mi s-a parut lipsita de respect fata de noi , romanii . Fata de spectatori si fata de antrenorii ei . Atitudinea ei m-a determinat intodeauna s-o dispretuiesc , s-o urasc chiar uneori . Nu mi-a placut ca juca pentru ea , nu pentru noi . Cel putin asa am simtit . Insa in finala asta am vazut altceva . Ceva ce orice spectator trebuie sa aprecieze : efortul , determinarea , ambitia , consumul nemarginit de energie in incercarea de a-si depasi conditia . Pentru prima oara de cand o urmaresc , astazi , nu imi pare bine ca a pierdut . Astazi a dat dovada de toate caracteristicile pe care vreau sa le vad la 1 sportiv , indiferent de sport : ambitie , indarjire , onoare . Un sportiv nu va castiga daca se ia la tranta cu advresarul , va castiga daca se lupta cu el insusi . Astazi Simona a facut asta , si a castigat . Asta este esenta sportului ! Multumesc .

Doru  •  27 ianuarie 2018, 16:40

Simona "The Cheetah" Halep / Simona "Ghepardul" Halep Alearga ca un ghepard si are agilitatea, supletea, mobilitatea si viteza unuia...

adrian  •  27 ianuarie 2018, 16:49

Poate ar trebui sa i se dea sa citeasca la infinit scrisoarea lui Ronaldinho, sper sa si inteleaga ceva din ea. Asta face diferenta dintre un mare sportiv si unul de pluton. Prin atitudinea ei in teren arata ca locul ei din clasament este unul micinos. Este exact tipul romanului care se pricepe la tot. Oare Mesi sau Cristiano Ronaldo ii vezi facand ca ea intr-un meci?

a dica  •  27 ianuarie 2018, 16:54

@george. Daca te apucai de de kumite, cu aceasta mentalitate, precis ajungeai campion mondial. Sau luai o bataita chiar de la orban mihai si te linisteai. Apropo, Sarica Niculitel e o marca de vin, nu o localitate. Daca scriai si “Banisorului de Strehaia” credeam ca esti subtil, asa...

Dani  •  27 ianuarie 2018, 16:59

Pina acum s-a tot spus ca Halep nu e datoare cu nimic Romaniei, deoarece nici statul roman n-a ajutat-o. Dar acesta este tenisul, un sport individual in care doar cei bogati pot razbi. La Olimpiada, Halep n-a dorit sa ne reprezinte, dind vina pe ipoteticul virus Zika...motivul real au fost premiile mici, sub cele ale unui turneu 125k. Atunci noi de ce am avea vreo datorie fata de Halepoaica? Lasa spectacolele de fictiune, Tolontane, lasa si sentimentalismele ieftine! Tenisul e o industrie si nimanui nu-i pasa de spectatori, asadar nici spectatorii n-au vreo datorie fata de industriasii "sportului alb", murdarit de bani negri. P.S.: Acelasi spectacol penibil, un tenis urit jucat in speranta ca adversara va gresi mai mult. Acelasi alibi grotesc pentru infringere, o glezna umflata doar atunci cind jocul nu merge. Aceleasi reactii media demagogice, cersind emotia cititorului...aceeasi Simona Halep. mintind ca se bucura de tenis si nu de contravaloarea premiilor...mai ramine doar sa iasa *** Tiriac la rampa, sa ne spuna ca daca va reusi sa puna labele murdare pe Arenele BNR vom avea generatii intregi de jucatori si jucatoare de tenis de clasa mondiala...acelasi circ! Doar prostii au nevoie de eroi, de idoli, pe cind cei smecheri se desfata privind cum le creste contul in banca.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

haideusicfr  •  27 ianuarie 2018, 17:07

Dupa parerea mea ,la ora actuala Simona este cea mai in forma jucatoare de tenis. A pierdut acest meci pentru ca n-a mai putut. A avut inainte cateva meciuri extenuante. Imi ramane imaginea ei dupa unul dintre meciuri ,Statea pe o saltea ,pantofiorii de tenis la margine ,manca cu pofta si cu piciorul pe p punga cu gheata. Ïmaginea"polonezei este una dintr-aceea de care unii le au in calendare....

Mircius  •  27 ianuarie 2018, 17:26

A castigat Wozniaki deoarece a avut un dram de noroc in plus. Putea la fel de bine sa castige Simona. La fel a fost si in meciul Simonei cu Kerber. Atunci a avut noroc Simona, acum mai putin. C'est la vie. Dar meciul a fost frumos, dramatic. Si Simona joaca bine, asta e cel mai important. Cu asa joc, nu are cum sa nu castige un GS.

elf-ELF  •  27 ianuarie 2018, 17:35

Cris, 16:31 Pentru tine "ar fi bine sa nu postezi comenturi daca nu esti atent la" text! *** ***. Daca ai fi fost in stare sa si intelegi ce-am scris acolo, e CLAR vorba de momentul cand Wozniacki A CERUT interventia, nu cand a primit-o. Si e posibil sa se fi scurs CHIAR DOUA game-uri, nu unul singur, intre momentul cererii si interventie! Daca nu esti la nivelul de a intelege un text simplu, TACI!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

oli  •  27 ianuarie 2018, 17:41

...nota 10 Simona...esti eroina noastra...si nu in ultimul rand firma adidas,jenant de tot,ar trebuii ca nici un roman sa mai cumpere ceva de la voi...atunci ati pierde zeci sau sute de milioane de euro nu jenanta suma de un milion cerut pe drept de Simona...

Cosmo  •  27 ianuarie 2018, 17:46

Senzațional turneul făcut de Simona! Felicitări!

gigelos  •  27 ianuarie 2018, 17:54

Locurile 1-2 ... doar la saracie in UE , la boli , la cei mai putini km de autostrada la nr de locuitori ... Noi comentam ,, nereusitele ''Simonei ? Nereusite . Baa ati innebunit ?

Cris  •  27 ianuarie 2018, 18:07

elf-ELF, a cerut interventia atunci cand a si primit- o, la finalul game lui pierdut. In rest esti un nimeni. Ce te califica pe tine sa te exprimi critic si vexatoriu (vz apelativul machidoanca folosit peiorativ) la adresa Simonei? Stii tu cum e sa fii cel mai bun din lume in domeniul de activitate in care activezi (macar la nivelul angajatorului tau, daca nu la nivel national ca sa nu mai zicem mondial), astfel incat sa-ti permiti, de la nivelul exemplului personal, sa pretinzi mai mult, fie si implicit prin opinii critice, de la cel mai bun din lume? Tie, ca si noua tuturor (cei care profitam de beneficiile de publicitate si vizibilitate nationala de pe urma Simonei), ne ramane doar s-o pretuim si sa-i purtam recunostinta. Atat! E atat de simplu sa fii atotcunoscator, analist si sfatuitor (in realitate superficial si ipocrit) din fotoliu!

ioan  •  27 ianuarie 2018, 18:28

sal! faina paralela cu ,hobbitiidin Stapanul inelului,!cand departajarea dintre cele 2 tenismene e facuta doar de cativa centimentri,de cateva mingi,de un tie-break pentru mine nici nu mai conteaza cine e declarata castigatoare...spectacolul,lupta de acolo e tot ce ramane!

dc  •  27 ianuarie 2018, 19:18

Bravo Simona, admirabil. Continua si in scurt timp vei avea primul Grand Slem. Ai fost extreme de aproape azi. Probabil trebuie sa mai lucrezi la serviciu, sa iti faci toate punctele din serviciul tau. Punctele lungi te-au obosit, probabil trebuie sa fii mai seaca la punctaj. In rest jocul tau a crescut, mentalul e foarte bun, la capitolul determinare esti mult mai sus ca oricine. Mult success.

AILIN  •  27 ianuarie 2018, 19:18

o sportiva mare,bravo ei!sunt multi frustrati care nu au practicat niciodata un sport,singurul fiind acela de a sta pe banca,a injura si sparge seminte.in tenis nu exista meci egal,exista un invingator si un invins,dar ambii sunt apreciati daca joaca frumos,si acesta a fost un meci foarte frumos in care chiar daca Simona Halep a pierdut,castigati am fost noi privitorii.Ce usor e sa critici,sa nu fi de acord cu opinia unuia sau altuia,dar ea a ajuns acolo unde este singura prin munca si talentul ei.

Daniel  •  27 ianuarie 2018, 20:02

De la Virginia Ruzici nu am simtit nevoia sa ma uit la tenis feminin. Am inceput cand a aparut SH, apoi am descoperit-o pe Sorana, pe Camelia, pe Monica.... @NeeKo: "Intotdeauna Simona mi s-a parut lipsita de respect fata de noi , romanii . Fata de spectatori si fata de antrenorii ei." Va respect pentru modul in care dupa aceste fraze ati continuat comentariul. Am insa o nedumerire. Noi, noi cum am fost fata de SH? Grasa, cu tate mari, fara talent, doar pentru ea, machedoanca ingimfata, etc. Mai vreti? Daca ne inchipuim ca nimeni din staff-ul ei nu citeste aceste cuvinte, ne inselam. Si atunci de ce va mirati? Ce i-am oferit , aia am primit. A multumit intotdeauna celor din tribuna indiferent de rezultat. Singura pata: sms-ul cate Wim F. Dar oare vom stii tot adevarul? Sau doar ce ne-au servit ziarele online? In rest, aceeasi *** care nu au castigat la pariuri, aceeasi *** care nu inteleg ca ne uitam la un sport. Cu frustrari si trairi intense. Despre SH deja se scriu articole pe net. Despre elf-ELF, Dani, Cipinho - numai de bine : Niste ***. Sa-si dea palme singuri in oglinda(CTP).

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Daniel  •  27 ianuarie 2018, 20:11

Si inca ceva. Cele 4 semifinaliste de anul asta de la AO ne-au readus tenisul real, cel placut ochiului, cel adevarat. Simona, Caroline, Angelique sunt pe buzele tuturor. "Barbatii" din tenis au fost deocamdata uitati. Tenisul disparuse odata cu dominatia lui Venus W. Poate de aceea lumea intreaga le lauda pe Simona si Caroline: au vazut tenisul spectacol! Din pacate a fost singurul tuneu de GS de acest fel. Revin "masculii".

gigi popa  •  27 ianuarie 2018, 20:11

Fruntea sus Simo. Esti mandria Romaniei. Esti cea mai buna sportiva pe care o are Romania la aceasta ora. S-a mai intamplat o data ? Mai ai si alte sanse iar noi suntem alaturi de tine . In continuare insanatosire grabnica si Bafta !

elf-ELF  •  27 ianuarie 2018, 20:24

Ba Tolo, ca ce chestie ii tolerezi tu astuia public cuvintele "nimeni", "superficial", "ipocrit" la adresa mea, iar termenul meu "*** functional" la adresa lui l-ai sters cu mandrie proletara? Aaaaaah, la voi miticii securisti dubla masura e regula! Am uitat. In orice caz, tu sa tii minte atat cat vei mai ACTIVA in presa ca "*** functional" e TERMEN TEHNIC, mai ales ca in sprijinul celor afirmate de mine exista inregistrarea meciului, in timp ce "nimeni", "superficial", "ipocrit" sunt jigniri la adresa persoanei. Exact invers de cum aplici tu "regulile site-ului" ca fan declarat al machidoancei si a celor care se ascund in spatele ei. Asa se explica si afisarea minciunilor lui Hanescu pe site-ul Scolii lui Ioanitoaia, adica VOI TOTI pe care va dispretuiesc si va injura propriii cititori. Si, in incheiere, iti transmit ca te poti pisa pe sloganul tau "Less hate, more speech"! Ipocrit cu epoleti!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

NeeKo  •  27 ianuarie 2018, 22:01

@Daniel Sper sa ma insel , insa eu am citit pe buzele ei urmatoarele fraze rostite in finalul primului set : " mai taci din gura" indreptata , fiind , catre propriu staff si , dupa 1 schimb lung de mingi , 19 la numar daca nu ma insel , pe care Wozniacki l-a castigat , a facut urmatoarea remarca catre spectatori : " hai ma , aplaudati acum " sau ceva de genu : acum nu mai aplaudati ?! Cel putin eu asa am vazut , ceea ce m.a surprins , deoarece am crezut ca a depasit atitudinea de toampa pe care am vazut.o in trecut . La acest turneu , recunosc , m.a surprins d.p.d.v mental - mult superioara . Si poate de asta mi s.a parut ciudata acea refulare . Legat de ceea ce trebuie sa.i oferim noi , 1 singura remarca : nimic , in afara de corectitudine . Asta trebuie sa.i oferim . Nu am ales.o noi sa ne reprezinte , iar ea daca putea sa aleaga sa reprezinte minoritatea din care face parte , ar fi facut.o - de asta sunt sigur . Insa vrem nu vrem , ea vrea sau nu , reprezinta Romania , pe toti cetatenii ei - buni sau rai . Eu astazi m.am simtit reprezentat de ea , poate pt prima oara .

stelian  •  27 ianuarie 2018, 22:18

17o minute de trairi intense. multumesc simona halep.

haideusicfr  •  27 ianuarie 2018, 22:32

Este ziua in care cu totii am uitat de fotbal. Stelisti ,dinamovisti ,cfr-isti ,olteni ,redactori sportivi am trait cu sufletul la gura acest mare eveniment . Ne-am intristat deopotriva pentru nesansa Simonei. Am demonstrat ca suntem pana la urma romani si ne iubim sportivii de mare clasa. Bravo lor si bravo noua.

Flory  •  27 ianuarie 2018, 22:59

Mulțumim pentru articol. Simona este în inima noastră. Lipsa de respect față de performanțele Simonei Halep arătată de B 1 Tv. este revoltătoare, l-am scos dintre preferințele mele .

di livio  •  27 ianuarie 2018, 23:00

faceti niste analogii de te doare mintea...hobbit nu rimeaza cu Halep da n-ai gasit alta rima...incepi sa scrii ca Geambasu, din pacate...cerberu, hobitu, Afrodita la pariuri si corbii postaci...sint mai interesante commenturile decit articolele...

Multumim Simona  •  27 ianuarie 2018, 23:44

Multumim Simona, ne-ai dat tuturor o lectie de viata, macar de-am putea lupta si noi la fel cum ai facut-o tu la Australian Open.

Andrei  •  28 ianuarie 2018, 0:13

Tot respectul si toata admiratia pentru fata asta, pentru cata munca exista depusa in afara terenului si in acesta. Marele ei pacat, insa, necorectat de niciun antrenor pana acum, este faptul ca prea mult returneaza comod pentru adversara, nu stiu de ce. Ea alearga de bezmetica de colo-colo si se consuma fizic, si multe retururi le pune in racheta gata de lovitura a celei de dincolo de fileu. Este pacat, la cat de prost a avut azi daneza primul serviciu, era momentul ei, finala ei, dar nu "vede" terenul, returneaza prost. Da, are retururi bune, dar acelea sunt sclipiri. Trebuie sa aiba, sau macar sa incerce, toate retururile ca acele sclipiri, sau sa invete sa urce la fileu, acum, in epoca in care mai nimeni nu face asta. Abia atunci va castiga primul ei Grand Slam. Si sa scape de Pavel din anturaj, ala e un combinator ordinar si nimic mai mult.

ilie  •  28 ianuarie 2018, 0:21

Merita respect, insa nu avem nici o alta datorie. Poate foarte bine sa nu ne interese deloc. Nu esti prea inspirat in weekend cu hobbits, simtul fals al datoriei si putin nationalism. Mai lipsea Biblia si Regele Mihai si faceai un talmes balmes complet.

ilie  •  28 ianuarie 2018, 0:33

Felicitari Simona! Un efort extraordinar! Nu ne datorezi nimic nici noua, nici nimanui. Iti datorezi doar tie sa reusesti ce iti doresti! Am admirat drumul pina in finala si fiecare vom urmari sau nu ce faci. Uitam sa spun felicitari desi era mai important. M-am enervat cu domnu Tolo si indemnurile mobilizatoare si moralizatoare care sunt in contradictie cu alte lucruri pe care le-a scris, dar ce conteaza, noi comentam aici ca prostii, ca el oricum nu raspunde daca sunt deja 50 de comentarii.

sundance kid  •  28 ianuarie 2018, 0:45

Sper sa nu mai joace in Cupa Confederatiei care e o pierdere de vreme si sa se odihneasca ca s-ar putea sa pirada si locul ala doilea ca nu e atenta . Succes in continuare !

Mircea  •  28 ianuarie 2018, 0:54

Chapeau, Simona!!

Bogdan  •  28 ianuarie 2018, 0:57

Bravo Tolo. Exact asa este situatia. Bravo Simona. Am avut parte de un turneu spectaculos noi cei de acasa. Noi am castigat cu fiecare meci de-al tau: mandrie, respect de sine, speranta. Steagul Romaniei este mai cunoscut azi datorita tie. Si pe langa asta esti un om bun. As vrea ca si noi sa fim, sau sa incercam macar. Iti multumesc pentru asta, desi nu ne cunoastem, faci atat de mult pentru noi si pentru copiii care se indreapta catre sport si care cauta modele in viata.

Mihai Badea  •  28 ianuarie 2018, 2:34

Poate că folosirea cuvântului hobbit a ajutat la scurtarea titlului. Rămâne însă întrebarea dacă este acceptabil, fie și pentru un jurnalist renumit, să facă referință la caracteristicile fizice - percepute, în mod implicit, ca negative - ale unei alte persoane, fie ea și o sportivă de top.

ticbis  •  28 ianuarie 2018, 8:09

Lasand la o parte dezamagirea pierderii acestei finale si analiza tehnica si tactica a jocului celor doua combatante, o cifra din caseta tenica a meciului frapeaza prin relevanta ei suprema: din totalul punctelor jucate in acest meci, Wozniaki a castigat 110 si Simona 108. Asadar, diferenta dintre ele a fost de doar 2 puncte! Ce inseamna 2 puncte intr-un meci in care s-au jucat in total 228 de puncte? Aproape nimic; ar putea fi vorba de o lovitura data cu rama rachetei si una in care mingea a iesit cu un milimetru in afara tusei, la atat s-ar rezuma diferenta dintre cea care a castigat trofeul de GS si cea care l-a pierdut si nu despre vreo diferenta de valoare! A avut noroc daneza? Aceasta cifra ma indreptateste sa afirm ca da, cu un pic de sansa Simona putea castiga ea, dar n-a fost sa fie! Simona trebuie felicitata si noi mandri de ea; cu sau fara GS este de 4 ani neintrerupti acolo sus, in top 5 mondial si va mai sta inca altii tot acolo! Capul sus Simona, nu-i nimic, mergi mai departe pe drumul asta! Hai Simona!!!

ticbis  •  28 ianuarie 2018, 8:15

Rectific; totalul punctelor jucate a fost 218 (evident, 110+108)

Cezar  •  28 ianuarie 2018, 8:40

Laceimile de la sfarsit ale Simonei seamana cu cele e lui Florin Raducioiu de la finalul meciului cu Suedia! Exista si o mica asemanare la chip intre cei doi! Meciul a fost identic: a condus Suedia, a condus daneza, am egalat, am trecut la conducere, parea ca vom castiga dar...! Daca la fotbal nu am avut o alta sansa si au trecut 24 de ani, la tenis poate tot Simona!

haideusicfr  •  28 ianuarie 2018, 9:49

Daca e pana acolo ,cum nu ne plac nici noua (mie cel putin ) comentariile rautacioase sau ironice la adresa Simonei ,nici noi n-ar trebui sa radem de adversarele ei. George Cosac a avut un comentariu nelalocul lui: a alergat-o pe Kerber ca pe hotii de cai. E Presedintele FRT si ar trebui sa aiba un alt limbaj. Kerber a avut trei mingi de meci contra Simonei.

Andrei F  •  28 ianuarie 2018, 10:26

Curios! Citesc si ma crucesc! Halep a reusit sa castige vorbe frumoase de la sportiva daneza care a fost adversara ei in meci dar sunt romani la fel ca ea care ii sunt adversari pentru nimic...Sa fie si asta rodul urii cultivate atat de bine?Poate cei care cultiva ura uita ca acest sentiment odata descatusat cu greu mai poate fi oprit...Si pot fi si ei atinsi...De ura sau de fructele ei...

basencu  •  28 ianuarie 2018, 11:22

E bine. Unui sportiv cunoscut de toata planeta ii dam admirație, prietenie și loialitate, desi la machidoni cash-ul e baza. La canotaj, unde 9 din 10 romani habar nu au despre cine si ce campionat au castigat, sa le dam cash-ul, daca se poate ieri. Halep nu e nici angajata la militie, pe cash, nu are renta sportiva, pe cash, nici macar costum de militar purtat ca o paiata. Cand a venit Bush fiul la Bucuresti, cand a ajuns in piata palatului, se indrepta spre un grup, din care facea parte si nevasta unui politician bazat la acel moment. Aparent se indrepta fix spre ea. Asta fremata ca o saluta distinsul. Nu vedea ca la nici doi metri mai in spate era o mare campioana, cunoscuta la nivel planetar, care era tinta distinsului. In grup mai era un distins campion olimpic, pe care il cunostea Nea Nelu, de la ape. Campionii adevarati sunt cei care isi fac banii singuri, sportul lor produce si dupa ce termina perioada activa, nu sunt protejati ai statului. Profesionistii. Cei sustinuti de stat sunt amatori, care vor sa castige ca profesionistii. Un ziarist in delir, in lipsa oricaror argumente in fata lui Ilie Nastase, la acuzat ca i a dat regimul comunist o vila. Ilie a venit cu contractul de vanzare, platise pretul de piata.

Robert  •  28 ianuarie 2018, 11:53

Domnule Tolontan, va scriu aceste randuri cu o propunere ce s-ar putea sa vi se para lipsita de continut sau utopica. Simona Halep nu are un sponsor tehnic pentru echipament. S-a discutat mult pe marginea acestui subiect iar una dintre concluzii este aceea ca Simona nu "vinde" si ca nu este o persoana care sa promoveze cu succes imaginea marilor brand-uri. Poate fi cat se poate de adevarat, dar trebuie sa recunoastem ca nu e foarte magulitor pentru noi. Fara a dori sa intru in detalii pe marginea acestui subiect, de ce nu ar putea statul roman sa profite de situatie si sa devina sponsorul Simonei? Ar fi cea mai buna modalitate de a-i arata ca ne identifcam cu ea, sau cel putin ca asta ne dorim, ca ne reprezinta in lume si ca ea este pentru noi un brand. Poate cel mai important in acest moment. De ce nu ar fi posibil ca pe echipamentul Simonei sa fie trecut logo-ul de tara al Romaniei ? I-am reprosat Simonei, multi dintre noi, ca nu joaca pentru Romania ci pentru bani. Sa-i acordam aceasta sansa de a vorbi despre Romania, despre noi, despre ceea ce suntem sau ne dorim. Sa explotam emotia creata in aceste zile si sa o transormam in ceva frumos. Stiu ca o sa-mi vorbiti despre "gala Bute " si despre modul in care a fost finantata din bani publici. Lucrurile, intr-o astfel de situatie, sunt diferite. De ce sa nu ne dorim ca la conferintele de presa ale Simonei sau in timpul meciurilor, in locul logo-ului unui mare producator de echipament sportiv sa vedem scris "Romania." In final, stiu ca nu de dumneavoastra depinde realizarea unui asemenea proiect, dar sunteti unul dintre cei care ar putea sa ne "vorbeasca" despre asta. Ganduri bune!

acoperis  •  28 ianuarie 2018, 12:48

Azi se joaca finala la masculin cu acoperisul tras. Oare de ce nu s-a luat ieri decizia de a trage acoperisul pentru a mai atenua din conditiile infernale in care se joaca la AO? Ce parere aveti? Conspiratie sau dezinteres?

Comentează