Trilogia în care hobbitul Halep a pierdut eroic! Suntem datori să o purtăm mai departe pe Simona cu admirație, prietenie și recunoștință!

Azi, la Australian Open, Simona Halep a pierdut a treia ei finală de Grand Slam. Dar va veni și vremea triumfului!

sâmbătă, 27 ianuarie 2018, 1:34

Nu începe niciodată cum îți imaginezi.

Meciul se naște perfect pentru Wozniacki, care o toacă pe Simona prin forehand în lung de linie, un dar surpriză propus de daneză pentru această finală.

Așa ia break Wozniacki, moment în care Halep își acceptă decalajul, îl pune în cârcă și aleargă după adversară tot setul.

Handicapul pare mare, dar e, de fapt, acea iluzie optică pe care o întâlnești la transmisiile TV de la canotaj, când ai impresia că una din bărci e mult în față.

Dar nu e!

După 2-5 se ajunge la 5-5, căci a fost de ajuns un break al Simonei și neîmpăcarea ei, legendara ei ambiție de a juca toate mingile și de a-și urma drumul.

Vi-i amintiți pe cei doi hobbiți, Frodo Baggins și amicul lui Sam, din Stăpânul Inelelor?

O întreagă serie, trei filme lungi cât un secol, piticii își urmează cărarea lor, când nimeni nu le dă nicio șansă.

Așa e Simona Halep, cel mai dur și mai rezistent hobbit pe care l-a văzut sportul românesc în ultimele decenii.

La 6-6 însă, efortul Simonei se simte și Caroline câștigă detașat tie-break-ul.

E primul set.

Cu transpirația care îi țâșnește din piele, Simona se înfige din nou pe linia terenului, picior lângă picior, gata de luptă.

Setul doi începe la un nivel presant.

După 1-1, pe serviciul lui Halep, cele două jucătoare își răpesc consecutiv avantajul, de multe ori, într-un suspans greu de dus.

Simona salvează patru mingi de break și câștigă după ce pune o ”scurtă” ascunsă, vicleană, ”servită în ultimul moment”, după cum șoptesc Radu Antofi și Dragoș Suciu la microfonul Eurosport.

11 minute a durat acest ghem de 2-1, în care hobbitul își face serviciul.

Se joacă la un standard atletic și tehnic formidabil, Halep și Wozniacki își onorează cu trudă locul 1 și 2 mondial.

La 3-2 pentru ea, Simona cere îngrijirea fizioterapeutului.

Îi iau tensiunea arterială și în fiecare casă de români ”minima” tensiunii e cât ”maxima” legală!

Caroline își ia apoi serviciul pe rând, ceea ce o ține pe Simona cu un cap de barcă înainte, e 4-3.

Și, de data aceasta, presiunea stă pe scandinavă, care se vede silită să-și ia serviciul ca să nu deșire setul.

Iar Simona obține un break! E 5-3.

Ghemul următor e unul al chinului.

Simona dă semne de cădere fizică, dar întoarce două mingi de ghem și face ea minge de set!  Daneza revine, e o sportivă formidabilă și ea. Suspans!

Dar unghiurile deschise de Simona o înving până la urmă. Românca ia setul secund cu 6-3!

Finala merită toate aplauzele, e 1-1 și se intră în decisiv, fetele merg la cabine pentru pauză, iar noi avem nevoie de un milion de clone de Raed Arafat pentru ce urmează.

Decisivul începe cu un break al danezei, dar Simona face re-break imediat!

A fost un ghem înfricoșător, în care ne-a stat inima căci, la 2-0 pentru ea, Wozniacki a avut trei șanse de 3-0!

Dar primul serviciu o trădează repetat pe daneză, iar Simona are un forehand în stare să-l trezească pe Lazăr. Și se face 2-1 în setul trei.

Din păcate, Halep își pierde din nou serviciul.

Tensiunea e uriașă pe aceste fete, tenisul e un sport de responsabilitate individuală copleșitoare, noi, fotbaliatorii, polemizăm și acum cine a greșit la centrarea de la golul egalizator al Suediei, în 1994, cu 10 oameni în careu.

E timpul lui Caroline să cedeze serviciul!

Simona se mobilizează și se ajunge la 3-3 în decisiv. Apoi la 4-3. Are o putere psihică neclintită și asta o tulbură vizibil pe Wozniacki.

Daneza bagă în teren doar puțin peste 50% din mingi la primul serviciu. Iar punctele câștigate pe acest prim serviciu scad de la 83% în primul set la 65% spre finalul meciului!

La 4-4, meciul arată tot mai mult ca o încleștare fizică.

Dar aici rămâne Simona, la 4, din păcate, pentru că ultimele două ghemuri sunt ale danezei.

Finalul e copleșitor, cu Wozniacki alergând din colț în colț și cu Simona pierzând a treia sa finală!

Îi știți pe Frodo și pe Sam, hobbiții din Stăpânul Inelelor?

Frodo e eroul principal, e cel care duce inelul, dar Sam, modestul său prieten, îl duce pe Frodo.

Fără loialul Sam, Frodo nu va ajunge.

Așa e povestea cu Simona și cu noi, după această trilogie a finalelor pierdute.

Ea este eroul nostru, ea ne poartă speranța și inelul, dar va ajunge acolo dacă noi o vom ducem pe ea, cu admirație, prietenie și loialitate!

Comentarii (113)Adaugă comentariu

io  •  27 ianuarie 2018, 13:37

Cătălin Tolontan • 27 ianuarie 2018, 8:46 [...] Si cum simt ca va castiga si Halep, va fi o sambata mare. sambata mare din parti.

Halep  •  27 ianuarie 2018, 13:42

Sunt foarte nervos in acest moment, am urmarit tot parcursul ei la AO care a fost unul fantastic. Dar marea ei problema este ca se pierde cu firea, la 4-3 daca facea game era finala ei. Si altceva Halep a pierdut prea multe puncte lovind cu bolta. A facut o dubla greseala tot meciul dar una care a contat. Realist fiind nu cred ca o sa mai joace vreo finala!!

io  •  27 ianuarie 2018, 13:45

si eu am crezut sincer ca de data asta va castiga. din pacate iar a parut coplesita. aproape tot meciul. caldura, emotiile, habar nu am... pacat. oricum, a ajuns departe. bravo ei.

maistor kokir  •  27 ianuarie 2018, 13:47

la 4-3 in decisiv, daneza cere time out, se bandajeaza cu leucoplast, desi n-am observat cand s-a julit , mare pacat ,Simona a fost atat de aproape, game-ul acela trebuia castigat , cred ca s-a deconcentrat exact in acea mica pauza ...

Sile  •  27 ianuarie 2018, 13:47

Mda, a jucat ca niciodata, a pierdut ca-n-totdeauna. Deja a devenit obișnuința infrangerea in finală, asta-i partea proasta. Pe invinsi nu-i tine minte nimeni...

Kitcat  •  27 ianuarie 2018, 13:50

Primul instinct mi-a spus sa ma descarc si sa invoc tot felul de zeitati pt ca Halep a pierdut. Am tras aer in piept si in creier realizand ca oricat de nervos si suparat sunt ca ea a pierdut si toti cei din vest care ne subestimeaza(pe buna dreptate,cateodata) acum ranjesc cu satisfactie, ea, Simo, e cea care va duce, pana la primul grand slam castigat, toata dezamagirea, frustrarea si durerea a trei finale pierdute. Hai Simo! Respect!

Cătălin Tolontan  •  27 ianuarie 2018, 13:52

@Kitcat: toti ne enervam, e reactia umana. Dar Simona va castiga un Grand Slem.

Lucian Aeli  •  27 ianuarie 2018, 13:54

A murit cumva? asa vorbesti de parca nu ar mai fi macedoneana de-a mea nu de-a voastra:))) pt un macedonean nu exista decat locul 1 locul 2 e prea putin pt mine cand am fost nr 2 in consiliul eroilor Macedoniei

romanderoman  •  27 ianuarie 2018, 13:54

Si la ce folosea Romaniei victoria domnisoarei Halep ? La ce a folosit 53 de medalii olimpice in 1984 ? Aud ?

Eugen  •  27 ianuarie 2018, 13:55

Da, Simona merita tot respectul nostru. Articolul este insa foarte sblab!

serghei  •  27 ianuarie 2018, 13:57

A jucat bine si a dat tot ce a putut, dar a clacat in momentele cheie. Principala problema a Simone este voleul si faptul ca refuza sa faca pasul in fata la fileu atunci cand adversara joaca in extremis cu slice-ul. A pierdut 6-7 mingi de mare importanta doar pe aceste ezitari. Trebuie lucrat la jocul la fileu. In rest, a luptat mult si merita toate felicitarile. A avut si un traseu mult mai greu decat adversara ei.

romanderoman  •  27 ianuarie 2018, 13:59

Si la ce folosea Romaniei victoria domnisoarei Halep ? La ce a folosit 53 de medalii olimpice in 1984 ? Aud ?

Cătălin Tolontan  •  27 ianuarie 2018, 14:00

@romanderoman: sportul este educatie, sportul inseamna sa ai eroi de la care sa inveti ca poti castiga, poti pierde, dar important e sa nu renunti. Sportul e o democratie vizibila, in care vedem ca viata nu e un joc cu suma nula. Asta si multe altele castiga Romania din sport.

Mihai Popescu  •  27 ianuarie 2018, 14:00

Cel care joaca tenis de performanta stie ca in acest sport individual nu poti sa te minti singur. Esti doar tu, cu racheta, experienta, forma, norocul, antrenanemtul. O multime de persoane care n-au facut sport de performanta se apuca sa comenteze despre aceasta minunata sportiva. Evident comentariile sunt subiective si tin de emotiile traite de acestia. Un lucru este important astazi, desi Caroline a luat trofeul, a luat banii, a devenit WTA, Simona a pierdut la Simona. Traseul sau la AO a fost unul foarte greu cu Dalas, Osaka, Pliskova, Kerber, in timp ce Wozniacki a avut un traseu facil cu jucatoare net mai slabute. In aceasta finala Simona nu s-a regasit si practic s-a batut singura. Numarul greselilor nefortate este foarte mare. Incepand cu jumatatea setului 2 Wozniacki s-a inmuiat si a avut mari probleme sa-si gaseasca echilibrul. Simona nu a stiut sa gestioneze acel 4 - 3. Grand Slem-ul are o imagine bine promovata, se castiga bine si puncte. Practic muncesti 2 saptamini si poti urca cu 2000 puncte ce fac altele in 10 turnee castigate. Simona a castigat enorm la AO si este pe drumul cel bun atat al formei fizice, cat mai ales a psihicului. Felicitari, pentru mine este o mandrie ca roman sa vad ca un alt roman reuseste dintr-o tara terminata de oameni politici mediocrii si interese meschine. Poate si mentalitatea ziaristilor se va schimba si vor incuraja pe toti care fac performanta, pentru ca sunt mandria noastra.

Ion  •  27 ianuarie 2018, 14:01

S-a confirmat din nou ca nu este de top. Banala ca de obicei. Ce mai zice CTP acum, o mai lauda ? Slab ca si ea !

Cătălin  •  27 ianuarie 2018, 14:04

Frumos spus. Atâta doar că Suedia ne-a egalat în '94.

pop  •  27 ianuarie 2018, 14:06

"Hobbit-ul Halep"!? cred ca la inaltimea ta,Tolotane,*** e regina hobitilor

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

DrNL  •  27 ianuarie 2018, 14:08

Doar o mica observatie - centrarea aceea blestemata a fost in 1994... Altfel Simona a fost mare tot turneul si a tinut o tara cu sufletul la gura intr-o finala de Mare Slem - nu e putin lucru. #RespectHalep

Gradu  •  27 ianuarie 2018, 14:09

Respect Simona Halep, isi merita locul acolo sus. Va veni si vremea ei. @tolo: Romania nu a jucat cu Suedia in 1996...

p7  •  27 ianuarie 2018, 14:09

Mai mult de atat nu cred ca ii poti cere Simonei Halep momentan avand in vedere traseul pe care l-a avut fata de Wozniacki si resursele fizice. A luptat pana nu a mai avut nimic in rezervor si daca mi se permite, daneza a facut si o chestie care nu se face in sportul alb, a taiat elanul adversarului cu un timeout medical tactic, daca e sa fim sinceri. Halep era atat de stoarsa pe final incat nici nu mai impingea in picioare la serva. Daca suntem totusi fair play, trebuie sa observam ca daneza a jucat foarte bine defensiv, cateodata fabulos iar faptul ca a venit fresh in finala a contat IMENS din pc meu de vedere. Simona trebuia sa castige finala asta in 2 seturi daca vroia sa ridice trofeul la final doar ca meciurile sale lungi pana aici au pus-o in impas: atacul e bun dar consuma resurse iar simona mi s-ar parut cu rezervoru pe la jumatate dar nici prea defensiv nu vrei sa fii ptr ca cedezi initiativa si vei fi fugi mult. Mi-a placut mai mult Halep la acest turneu ptr ca s-a vazut faptul ca Pavel i-a imbunatatit serva si a incercat sa fie mai ofensiva, contra jocului ei natural, iar asta merita respectul nostru. Daca ar fi invatata si cate un slice decent de rever si o venire la fileu ocazionala, ar fi MULTIPLA castigatoare de slam desi nu este avantajata DELOC de fizic ptr tenisul modern in care majoritatea top 10-ului e facuta din jucatoare de la 1,77m in sus.

Gabi  •  27 ianuarie 2018, 14:13

Pauza medicala cu genunchiul danezei a fost un truc ieftin dar util pentru a o scoate pe Simona din ritm.Urat de tot.

Ionut  •  27 ianuarie 2018, 14:14

Respect pt Simona! Nu este cea mai talentata, fizicul nu o ajuta, mai ales in ziua de azi cand fizicul sportivilor arata ca pe calculator, insa este incredibil de muncitoare si ne reprezinta la cel mai inalt nivel. Sa nu uitam ca nu avem nici macar o arena functionala in aceasta tara. Improvizam tribune si ne uitam crucis cand se doreste sa se faca un teren de hard pt ea, la arenele BNR. Nu avem dreptul decat sa spunem "multumim Simona Halep", in rest, liniste pt ca nu facem nimic pt sportivi, nici macar nu le dam banii pe care ii merita dupa ce castiga medalii.

sam  •  27 ianuarie 2018, 14:17

De multe ori am fost de acord cu cei care spuneau ca e slaba psihic, nu azi! Mi-a placut mult, Caroline a castigat gratie unui detaliu, putea foarte bine sa castige Halep, a cazut psihic de multe ori pe decursul partidei, dar s-a ridicat, a luptat si a fost mai aproape ca niciodata. Pana azi nu credeam ca v-a castiga vreun grand slam, de astazi sunt sigur! Felicitari Simona, suntem mandri de tine!

Gabi  •  27 ianuarie 2018, 14:17

Superbă finala!

Luk  •  27 ianuarie 2018, 14:18

Daca tot gasiti motive de laude nu o veti ajuta. E labila psihic si nu are un tenis complet. Asa ca noi laudam si la meciuri pierdute. Am auzit ca Caroline participa la maraton deci o conditie fizica mai buna decit a Simonei care mai mult se odihnedte si de aici si accidentarile reale sau inventate ca scuza. Nu poti duce meciurile pina in finala daca erai accidentata. Nadal a renuntat ca si Federer cind erau accidentati pt a se proteja . A noastra alearga dupa bani nu dupa trofee mari. Asta e. Vedeti defectele din joc si mai ponderat cu laudele.

_ge  •  27 ianuarie 2018, 14:22

FELICITARI SIMONEI ! Asa cum a luptat, eu m-am simtit mandru cu ea ca romanca indiferent de rezultatul final.

a dica  •  27 ianuarie 2018, 14:26

Sigur ca ne pare rau, sigur ca se putea. Daca... Sunt multe variabile si e greu sa le stapanesti pe toate. Simona a ajuns in aceasta finala fara sa fie ajutata de sansa. Asta i-a lipsit. Acele mingi de meci salvate nu au fost cu sansa, ci au venit din dorinta, ambitie si putere de lupta. De data asta sansa a fost de cealalta parte. Sa fim increzatori, vor mai fi multe meciuri cu Simona din Constanta in arena. Celor care pretind ca Simona nu joaca pentru Romania le-as aminti un lucru: pe grafica transmisiilor tv, pe jumatatea de teren in care se afla Simona apare din cand in cand un mare tricolor, iar la prezentare, rezidenta: Constanta, Romania. Ce vreti mai mult? Asa e-n tenis... Hai, Simona!

Luk  •  27 ianuarie 2018, 14:27

Ilie Natase o auda ca a jucat intr un picior??? Tocmai ce spuneam anterior Nadal si Federer profesionisti ca si Nole nu vor juca niciodata intr un picior sau intr o mina. Bravo Ile.

Market Garden  •  27 ianuarie 2018, 14:30

Catalin, a pierdut, era de așteptat. Nu are încă avengura unei cîștigătoare de GS... eu nu cred ca va avea vreodata. Azi, de ex, a fost mereu in urma. Ceea ce deranjeaza este modul desantat in care ii dati pupe, nici nu cred ca-i face mare placere. La fel procedati si cu Cristina Neagu... ea e minunata, strainele din lot (nordicele, in primul rand) sunt doar la numar. Gullden nici nu e asa buna, tb sa plece, e de fapt mercenara... Jacobsen si Frafjord sunt colosale in defensiva, nici nu merita sa le pomeniti numele. Acest mod de abordare a adus sfarsitul presei scrise de sport din Romania, de fapt nici nu prea mai avem nevoie de voi cand la 2 clickuri am orice site adevarat de sport.

rammstein  •  27 ianuarie 2018, 14:37

hobbit ,hobbit..dar e al nostru...de teleor man !!!...n-a mai ajutat-o GANDALF!!..poate daca avea inelul mai era o sansa !!,asa ca puiul a fugit cu GOLLUM.....si inca ceva ,hobittul a jucat pentru pentru parai....atat!!..punct....vorba lui banciu,.....

JJdinFJ  •  27 ianuarie 2018, 14:39

Ai dreptate, Catalin. Nu caut nod in papura, dar... "mingiile?"

Mihai Marian  •  27 ianuarie 2018, 14:41

Mihai Popescu-Dragul meu in 80% din ce ai scris sunt de acord,dar uiti un lucru esential.Daneza a hotit cu acel time out.Practic i a rupt ritmul lui Simona.Eu spus ca acolo s a facut diferenta.In restul meciul a fost egal.O spus statisticile.Wozniacki 6 duble greseli si Simona 1.E foarte bine.A pacatuit insa in meci,necastigand puncte exact in punctele cheie.Uzura si a spus cuvantul.Dupa acel Time out a cazut fizic.S a vazut din avion.Acolo s a jucat meciul printr un ceva necinstit.Nu vreau sa spun ca daneza nu s a accidenta.Dupa nu arata ca una rupta sub genunchi,la modul cum a alergat mingile alea scoase fabulos.Noi nu suntem "hoti" in astfel de momente.Si inca ceva ce dauneaza la Simona.Sa stea pe banca pana la vinal in fiecare pauza de ghem.Asa fac marii campioni.Ea iese repede la joc.arata nerabdare.Nu i ok!

_ge  •  27 ianuarie 2018, 14:42

... si pentru cei care'o denigreaza: uitati-va bine si numarati cati romani din jurul vostru sunt acum lideri modiali in oricare domeniu. Sunt asa de putini ca'ti trebuie motive puternice sa'i vorbesti de rau. Pentru cazul de fata motivul principal cred ca'i lipsa de caracter.

can can  •  27 ianuarie 2018, 14:42

totul e ... can can.... tot ce contează și rămâne în urmă e doar locul 1 ! locul 2 nu se premiază... Oricum privim, românii în general, sunt veșnic pe locul 2 !...

orban mihai  •  27 ianuarie 2018, 14:45

Nu sunt un specialist in tenis, profesor de sport fiind, dar sunt mandru ca sunt Roman, sunt mandru de Simona Halep, de modul in care a luptat, de atitudinea pe care a aratat-o la acest turneu de gs. In viata si in sport lucrurile nu sunt intotdeauna cum le doresti (sau visezi), dar modul in care te exprimi pe teren face din tine un campion fara a castiga meciul (jocul) respectiv. Din partea unui umil prof de edu : MANDRU CA SUNT ROMAN, MANDRU DE SIMONA HALEP !!!!!

Vlad  •  27 ianuarie 2018, 14:45

Nu e nimic surprinzator in rezultatul de azi. A fost o finala trasa la xerox dupa finala cu Sharapova de acum 4 ani. Nu inteleg de ce se tot zice ca Simona a progresat psihic. In opinia mea e fix la acelasi nivel ca acum 4 ani, atat psihic cat si ca nivel de joc. La 2 game-uri de finala si-a pierdut cumpatul si atunci si acum. Loviturile sunt cam aceleasi. Nici atunci nu stia sa vina la fileu, nici acum nu stie. Da, a castigat ceva turnee si puncte WTA intre timp, dar asta nu inseamna ca a progresat, ci doar ca s-a tinut de treaba si si-a mentinut nivelul. In rest e totul la fel.

Marian  •  27 ianuarie 2018, 14:47

Romanii cu eroismele, strainii cu titlurile, bv., haideti sa fim eroi.

adi_stelistul  •  27 ianuarie 2018, 14:47

Imi vine in minte un titlu din cartea maestrului Ioan Chirile, "Espagna '82". Capitolul despre infrangerea Frantei in semifinale se numea: "Dezamagire e un cuvant prea usor". (sau poate era titlul unei fotografii cu Platini?). Nu conteaza. Este mare dezamagirea. Si totusi Simona poate fi pentru noi, cei care suntem capabili sa invatam ceva (mult prea putini, din pacate), exemplara. Asa cum spuneti, prin felul in care isi urmeaza, neabatuta, cararea. Cu spini, fara sa-i deschida cineva drumul, trecand peste dificultati aparent de netrecut, legate de un fizic meschin si de o societate si tara care... Nu mai conteaza! Si totusi fiind acolo, in fata,chiar daca nu prima, dar contand. Cati sunt primii? Intotdeauna unul singur. Ii reproseaza ca nu e prima indivizi puhavi, care nu pot urca nici scarile la bloc si a caror maxima victorie e eventual o slujbulita mai de frecat menta. Ca nu pot sa cred ca cineva care a obtinut ceva, orice, cu efort in viata asta nu apreciaza ce face Simona. Si n-o admira. Nu pot.

orban mihai  •  27 ianuarie 2018, 14:47

pentru marii sportivi din fotoliu (sau canapele) shut *** up you idiots !!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cristian  •  27 ianuarie 2018, 14:56

Tin sa mi exprim si eu opinia. Si o s-o construiesc astfel: 1. In primul rand, vreau sa spun ca articolul este unul dintre cele mai bune scrise despre sport in ultima vreme, el raspunzand celor doua cerinte ale unui expozeu gazetaresc de calitate: cuprinde in structura sa o latura tehnica si una literar-narativa substantiala (cea care este si purtatoarea esentei si a mesajului gazetaresc, circumscris rolului jurnalistului: formator de opinie si educativ). 2. Mesajul acestui articol surprinde cel mai bine ~~fenomenul SMONA~~. Tot ceea ce inseamana si reprezinta SIMONA este un fenomen. Ea este hobitul despre care vorbeste jurnalistul, atat genetic (provine dintr-o natie ~~marunta~~, codasa in lume in mai toate domeniile vietii sociale), cat si fizic (are cele mai improprii caracteristici fizice pt acest sport, dintre adversarele ei de top). Si cu toate acestea, SIMONA, hobitul SIMONA,, desi nu o recomnda nici gena si nici caracteristicile fizile native, reuseste sa ajunga prima intre oameni intr-un domeniu al vietii sociale (sportul tenis), adica un fel de ~~zeu intre oameni~~. FABULOS! In atare conditii, SIMONA este exact ce surprinde perfect jurnalistul, adica eroul unei natii mici intr-o lupta uriasa (aici de competitie, ci nu de supravietuire ca in film) cu toata lumea. Insa, pt a reusi sa se mentina invingatoare (caci lupta deja a castigat-o, simultan, pt EA si pt natia ei), eroul hobit SIMONA are nevoie de sprijinul micutei si insignifiantei ei natii (adica al nostru). Iar acest sprijin se poate rezuma in doar trei cuvinte: respect, recunostinta si incredere. De atat are ea nevoie pt a lupta cu toata lumea, implicit pt noi! Si ii suntem obligati, intrucat ne-a oferit enorm, adecvat rolului ei eroic (adica a dus natia noastra marunta in fruntea lumii). Iar asta este de netagaduit! Pe lg ce a spus autorul ca aduce SIMONA Romaniei, adaug eu infinita imagine/vizibilitate si respect din partea tertelor natii. Nimeni, niciun alt om sau fapta umana nu a adus mai multa vizibilitate pozitiva Romaniei in lume decat SIMONA, in aceasta perioada. Si mai vreau sa spun un lucru: contestarea si criticile aduse SIMONEI atesta micimea acestei natii. Adica persoane care nu au reusit sa contribuie prin nimic la ridicarea tarii la nivelul celorlalte (desi au obligatia asta, in egala masura cu clasa politica, in fiecare dintre activitatile lor: scoala sau loc de munca, domeniul public sau privat) critica eroul care reuseste cel mai bine s-o aduca la nivelul celorlalte, ba chiar in fruntea lor! Asta e un paradox asumat al nostru! In concluzie, in acord total cu autorul, cred ca trebuie sa ne achitam si noi de datoria ce ne revine si impreuna (cu minimul nostru aport) sa luptam pt a ne mentine macar in sport (tenis) in fruntea sau la nivelul celor mai buni in lume! Eu iti multumesc, SIMONA (si ma voi achita de datorie, si nu doar in mod abstract, insumata prin respect, recunostinta si incredere, ci inclusiv materialmente, tradus prin efortul permanent, aidoma ca tine, sa fiu cel mai bun in domeniul meu de activitate, macar din tara daca nu din lume, pt a ma achita complet de datorie si fata de natie, exact ca tine, eroule hobit)!

Sanautanu  •  27 ianuarie 2018, 15:00

Simona este un exemplu al succesului prin munca. Mi-am declarat cu alta ocazie admiratia eterna pentru aceasta minunata fata si o fac si astazi dupa un meci in care, cele mai bune jucatoare de tenis din lume, la acest moment, si-au respectat blazonul. Si daca a fost ca nici astazi Simona sa nu castige acest lucru nu o descalifica cu nimic. Hai Simona!!! Ai toata "admiratia, prietenia si loialitatea" mea!

Jean-Paul  •  27 ianuarie 2018, 15:08

Asa sunt finalele: doar una iese castigatoare. Nu ar trebui sa fim nici tristi nici pesimisti fiindca Halep a luptat pana la epuizare, a recuperat destule break-uri, a avut multe mingi direct castigatoare, dar vorba lui Zidane("mingea n-a vrut sa intre in poarta"), unele mingi expediate de Halep s-au incapatinat sa aterizeze dincolo de linii sau s-au oprit in fileu..... Si ce daca a pierdut deja 3 finale de GS? Kim Clijsters, preferata mea, a pierdut 4 finale de GS inainte de a trimfa la US Open... Daca am ramas cu un gust amar dupa aceasta finala, e din cauza comentatorului absolut penibil: dau doar un exemplu: la o minge returnata de Caroline, in terenul adversarei, mingea a lovit banda fileului si a aterizat cuminte exact in zona de confort a Simonei, care n-a stat pe ganduri si a trimis o torpila in cross cu forehandul... Desteptul nostru de comentator n-a gasit altceva sa spuna la acea faza decat: "Ce inspirata a fost Simona sa trimita in cross lovitura castigatoare". Asta a fost doar una din "perlele lui de narator" al evenimentelor de pe teren.... Spre deosebire de alti ani, Halep a inceput anul acesta in forta si are ocazia sa revina din nou pe locul 1, data fiind diferenta mica ce o desparte de Caro. P.S. De cate ori "cobeste" Wilander, aproape 100% se intampla sa iasa alt castigator in finala decat cel scontat de simpaticul Mats.... Concluzia? Mats, cere-te afara sau taci din gura!

p7  •  27 ianuarie 2018, 15:12

@Vlad, nu poti sa spui ca nu a progresat, serviciul e mai bun ca acum 4 ani cu Sharapova si in tot acest turneu a avut initiativa ofensiva, cu putine exceptii, contrar jocului ei natural de a fugi stanga dreapta si a da mingea inapoi. Iar mental nici nu exista comparatie cu acum 4 ani, aici a supravietuit unor meciuri cu Davis si Kerber pe care le-ar fi pierdut acum cativa ani. Evident ca are si ea angoasele ei, nu au toti un psihic federerian in momentele cheie. Dar nu vad cum ii poti reprosa ceva din pc de vedere mental in finala, nu a inceput grozav dar si-a revenit si a impins un set ca si pierdut in tiebreak. A revenit in setul 2 desi era clar ca resursele fizice erau pe duca. A fost condusa cu 0-2,1-3 in decisiv si a incercat sa loveasca decisiv iar daca daneza nu ar fi luat pauza aia miseleasca probabil ca Halep acum ridica trofeul deasupra capului. Cu toate deficientele ei tehnice de care, intre noi fie vorba, sufera si majoritatea jucatoarelor de top moderne (cate din jucatoarele actuale din top10 au vreo proficienta la fielu sau la slice-ul de rever, ca sa dau doar 2 exemple de lovituri ce necesita finete), Halep s-a comportat mai mult decat admirabil din pc de vedere mental in acest turneu. Gandeste-te ca fetele alea de la 1,75 m in sus mai pot beneficia de puncte usoare din cauza serviciului (fie direct fie ptr a scapa o minge scurta ptr un winner usor), Halep nu prea are luxul asta. Efectiv a jucat impotriva jocului natural de tacaneala defensiva mai tot turneul, a supravietuit in meciuri cu adversare mai grele fata de traseul lui Wozniacki si s-a luptat pana la capat in finala cu o adversara cu care are palmares negativ (si care exact genul de jucatoare care o irita, cu defensiva superioara) si care a fost mai proaspata. Halep de acum vreo 2 ani ar fi iesit in in primele tururi si s-ar fi plans ca ar fi prins o zi proasta sau ceva de genul.

ovidiu_3003  •  27 ianuarie 2018, 15:12

...daca nici acum cand a ajuns sa joace un tenis de foarte buna calitate nu a castigat ...atunci ...cand ? In mod normal n o sa castige niciodata un Mare Slam ...mereu se va gasi una mai norocoasa daca nu putin mai buna ...

seba  •  27 ianuarie 2018, 15:14

A pierdut o finala (inca o finala), dar a (mai) castigat zeci de mii, sute de mii sau poate mai bine de suporteri in toata lumea. In Simona se regasesc milioane de oameni, din Bucuresti pana in Melbourne si din New York pana in Sanghai. Milioane de hobiti care stiu ca n-au fost inzestrati cu calitati de elfi si care stiu ca prin munca asidua, inteligenta si ambitie enorma pot fii cei mai buni. Asta ne explica de cativa ani incoace Simona Halep. Multumin, Simona!

Florin  •  27 ianuarie 2018, 15:15

Mi-ar fi placut ca macar in finala, pe pieptul rochitei Simonei sa fi fost brodat logo-ul Romaniei, ala cu fruza, promovat in trecut cu milioane de euro de statul roman. Probabil altfel ar fi stat lucrurile daca juca tenis cu piciorul...

Pokville  •  27 ianuarie 2018, 15:16

Bun asa orban mihai...canapeaua e comodă...tv 4k cu ecran curbat...daca le dai o rachetă în mână ăstora nu stiu de ce capat sa o apuce...oboseala si travaliul din finalul turneului si-au spus cuvantul!românii adevărati ar trebui sa o sustina neconditionat pe cea care momentan ne mai tine pe harta sportului de performanta mondial.Gratitudinea mea Simonei pentru 2 saptamani ultra all inclusive dpdv sportiv!

romanderoman  •  27 ianuarie 2018, 15:23

@Tolo, Nu , Romania n-a castigat nimic ! Nici atunci, nici acum ! Sa le ceri sportivilor tai Performante, iar tu cetatean/ziarist sa dormi pe tine ani si ani -asta e Romania ! Sa nu uit voi ziaristii sunteti cei castigati. Chirila spunea sportivii se duc, ziaristii raman !

pawn  •  27 ianuarie 2018, 15:27

meci cu spectaculozitatea unui ascoli-cesena, o singura faza (penultima) ramanand de memorat. in rest, "bravo, simona, esti tanara, ai timp" etc. de remarcat ca personajul tripolar cristian, tudor si popescu n-a politizat inca meciul (si nici tolontan); regretele raman pentru fata care a facut sa se sufoce motorul capitalismului pentru 3 saptamani, refuzand sa imbrace tricourile de plastic pe care astia le vand in toata lumea cu 200 $ doar ptr ca scrie "neymar" sau "lewandowski" pe ele si si a jucat cu o rochita rosie de 5 $, luata "de la chinezi".

George  •  27 ianuarie 2018, 15:31

Datorita unor indivizi ca @orban mihai imi pare sincer rau ca nu m-am apucat de kumite, de cata sila mi se face de adeptii sectei Halep... Nu stimabililor, mentalitatea *** este de LOSERA si sunt convins ca nu va castiga vreodata vreun GS ! In rest, patetismele si pildele de acest d-lui Tolontan ma lasa rece, nu de ieri de azi... Cand d-ul Tolontan o sa fie onest si o sa promoveze campanii de repornire a infrastructurii sportului romanesc, de la Dorohoi la Strehaia ori de la Jimbolia la Sarica Niculitel in Dobrogea, abia atunci sa avem pretentii . Deocamdata d-soara Halep este o "lebada neagra" in sportul si societatea romaneasca ,dar voi desfide mereu modul patetic de a face jurnalism ! Vezi domnilor cu exemple ,nu din Germania, Sua, Australia sau Franta ci , de pilda din Cehia, cam cum au construit atatea patinoare ori cate bazine de inot are Ungaria sau cate sali de volei are Polonia samd

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează