STENOGRAME: Bandă de polițiști interceptați de DIICOT cum protejau o rețea de prostituție de minore! Unul a fost șeful Poliției Parlamentului până acum cinci luni: comisarul Ion Craiu! Cine i-a scăpat?

Rețeaua era condusă de doi cetățeni chinezi, care obligau fete din România, unele de 14-17 ani, să se prostitueze, le sechestrau în apartamente cu gratii și le băteau

luni, 29 ianuarie 2018, 6:35

 

Momentul în care una dintre fetele care se prostituau pentru rețeaua de la ”Shanghai” îl recunoaște pe polițistul Ion Craiu. Fotografie din dosarul aflat în posesia unuia dintre avocați.
Momentul în care una dintre fetele care se prostituau pentru rețeaua de la ”Shanghai” îl recunoaște pe polițistul Ion Craiu. Fotografie din dosarul aflat în posesia unuia dintre avocați.

 

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Ele și-au făcut datoria.

Victimele și-au luat inima în dinți și i-au arătat cu degetul.

Procurorii DIICOT au așezat pozele bărbaților pe planșe, câte patru fizionomii asemănătoare, iar fetele au pus din prima arătătorul pe cei pe care-i cunoșteau.

I-au indicat pe masculii care ”veneau des la salonul de masaj”, ”care vorbeau cu Șeful”, ”cu care mi s-a spus să fac sex”.

Unul câte unul i-au arătat.

Iar bărbații din poze erau polițiști care ar fi trebuit să le protejeze, oameni de la Garda Financiară și procurori care aveau datoria să-i pună sub acuzare pe cei care le sechestrau!

Fetelor li se spunea să se culce cu polițiști și oameni din Gardă

Minore și înspăimântate, aduse din colțurile țării, de la Borșa sau Vișeu de Sus, crescute în familii sărmane, fetele habar n-aveau cine sunt acei bărbați care profitaseră de ele și care pupau talpa Șefului.

Dar procurorii  DIICOT îi aveau fișați pe mulți dintre ei: polițiști, inspectori fiscali și alți oameni cu funcții în stat.

Era decembrie 2005.

Părinții sunau la poliție și poliția îi proteja pe traficanți!

Trecuseră aproape doi ani de chin pentru zeci de fete nevinovate, care strigaseră la propriu, care sunaseră acasă, ai căror părinți reclamaseră la poliție că copiii lor sunt sechestrați, dându-le autorităților și adresa.

Fără ca nimeni să intervină!

De fapt, autoritățile făceau ceva.

”La ușă a venit un echipaj de poliție, polițiștii spunându-mi că au informații că în apartament ar fi sechestrată o fată. L-am sunat la telefon pe Șeful, pe Zhang, în prezența polițiștilor. Și aceștia au luat doar datele personale ale fetelor, fără a întocmi vreun act. Polițiștii nu s-au mai întors” Inculpatul Niculina Irina Cureleac, zisă Nina

Șeful Poliției Parlamentului: colonelul Ion Craiu

În numele acestor fete, e timpul să iasă la iveală cei pe care ele i-au arătat cu degetul când au fost chemate la recunoașterea de la DIICOT.

Cei care, printr-o mușamalizare de proporții, au continuat să avanseze în funcții.

8 ani a fost Ion Craiu șeful poliției Parlamentului României

Unul dintre ei a fost, până de curând, șeful Poliției Parlamentului României!

O simbolistică tulburătoare.

Cel care-i protejează pe parlamentari, cel care a reprezentat legea și ordinea în sediul primei puteri în stat, comisarul pensionat acum câteva luni Ion Craiu este unul dintre polițiștii care aveau responsabilitatea să descopere această rețea de prostituție și, de fapt, erau amici cu șefii ei.

O rețea atât de apreciată de pedofilii în uniformă și în civil!

Chinezii foloseau și fete între 14 și 17 ani

Din 2004 și până aproape de finalul lui 2005, un grup de cetățeni chinezi și români derulaseră, ”o amplă operațiune de crimă organizată, sprijinită de persoane cu funcții în stat”, după cum spune rechizitoriul DIICOT nr. 719, trimis în instanță pe 22 mai 2006.

Chinezii învârteau combinații mari, nu trăiau neapărat din prostituție.

Dar făceau prizonierat sexual cu fete tinere pentru propria distracție, pentru șantaj la autorități și la alți chinezi și ca să ungă alte afaceri.

Ei coordonau traficul din paravanul lor legal, restaurantul și salonul de masaj ”Shanghai ”, plasat pe Strada Ion Minulescu nr. 38, Sector 3, undeva între Timpuri Noi și Mall Vitan.

Rețeaua era recunoscută în piața neagră a plăcerii pentru faptul că, din totalul de 15-20 de fete, avea grijă să dețină și 5 minore.

Adolescente între 14 și 17 ani.

”Eram puse să facem sex chiar dacă eram însărcinate”

Fetele erau recrutate, în general, din provincie.

Erau ademenite că vor lucra la un salon de masaj și apoi închise într-un apartament cu gratii la geamuri și ușă metalică.

Urma perioada de test, ”aveam cam patru-cinci clienți într-o noapte, indiferent că eram însărcinate, la ciclu sau bolnave”.

Clienții proveneau din două categorii predominante:

  1. Chinezi bogați.
  2. Autoritățile care protejau rețeaua: polițiști, inspectori de Gardă Financiară, procurori, alți oficiali români.

Chinezul ”Fane încurcă lume” și negresa Mima

După perioada ”de îmblânzire” din apartament, fetele ajungeau să presteze la restaurantul ”Shanghai”, epicentrul puterii rețelei.

”Fetele erau sortate ca o marfă și li se impunea cum să arate, cum să se comporte, cu cine să facă sex și pe ce tarif” Rechizitoriul DIICOT

Declarația uneia dintre fetele care erau obligate să se prostitueze:

Polițistul care răspundea de ”Shanghai”

Cum funcționa protecția autorităților?

De la cele mai mărunte lucruri, la cele mai mari, scriu procurorii DIICOT.

Important era ca liniștea din jurul rețelei de prostituție să nu fie mișcată.

Ion Craiu era subcomisar de ”Ordine Publică” la Secția 11, pe zona căreia se aflau, notează procurorii, ”atât apartamentul unde erau sechestrate fetele, cât și restaurantul Shanghai, unde era salonul de masaj-prostituție”.

Mulți martori din dosar, de la personalul neutru la adolescente forțate să se prostitueze, îl indică pe Craiu ca prezent frecvent la ”Shanghai”, de care răspundea ca polițist.

El nu e, nici pe departe, personajul cel mai înalt în grad dintre cei care orbitau rețeaua. Dar prezența frecventă la local l-a adus în atenția investigatorilor.

Și magistrații au stat cu ochii pe el.

Cum funcționa protecția?

Pe 8 noiembrie 2005, Craiu e sunat de șeful rețelei, chinezul Zhang Jian Jun, zis și Mihai.

Polițistul Craiu despre o vecină care reclamase Shanghai: ”O jegoasă!”

O vecină a restaurantului Shanghai reclamase la poliție atât prejudicii, curgea o conductă, cât și scandalurile și lucrurile anapoda care se petreceau acolo.

Același lucru se întâmpla și la apartamentul unde le țineau pe fete, unde vecinii reclamau, degeaba, geamuri sparte sau țipete de fete.

Polițistul Craiu ia legătura cu prietenul său, Șeful restaurantului Shanghai și al rețelei.

Craiu îl asigură pe traficant că a dus deja un coleg polițist acolo, căruia el personal i-a explicat că în restaurantul ”Shanghai” nu se întâmplă nimic din ce a reclamat vecina!

Zhang: Salut, Craiu.
Polițistul Craiu: Ce faci, frate? Te sun și eu să-ți spun La Mulți Ani și nu reușesc deloc.

Zhang: Am stat acasă și am muncit cu Mihaela. Am terminat apartamentul. A venit și mobila. Sunt aici cu muncitorii.
Polițist: Să fii sănătos. Am înțeles că a vorbit Mirela cu Mihaela, i-a urat La Mulți Ani! Mihăiță, vezi că avem o lucrare cu jegoasa aia, ți-a făcut o reclamație…

Zhang: Cine?
Polițist: Aia, vecina ta, de la 42.

Zhang: Vai de mine, eu încep să fac treabă cu muncitorii, cu canalizarea din curte. A zis că vine apă la ei, ce apă vine la ei?
Polițist: Nu numai aia scrie, scrie multe, îți aduc eu aia să o citești mâine. Hai să ne vedem pe la 14:30.

Zhang: În ultima perioadă are numai prostii în cap, a înnebunit.
Polițist: Dar să vezi ce spune acolo, că se fac dansuri, băi, saune, muzică, petreceri, discoteci. Toate alea le scrie ea, înțelegi, în reclamație.

Polițist: ”Băiatul o să facă ce trebuie”

Zhang: Unde discotecă, măi nene?
Polițist: Nu-i. Că am fost cu băiatul și i-am arătat. Zic: bă, nu are unde să se întâmple așa ceva. Asta este.

Zhang: Unde discotecă? Vine ziua cineva și fac normal…
Polițist: El a văzut despre ce e vorba, băiatul, și o să facă ce trebuie. Să scrie, trebuie să scriem că e lucrare cu termen. Hai că îți aduc aia la prânz ca să citești.

Zhang: Asta mă deranjează pe mine! Înainte am ajutat-o…
Polițist: Da, e o nenorocită, ce mai! Dacă îți dau să citești aia, rămâi tâmpit, te crucești.

Zhang: E tâmpită ea.
Polițist: Și ce faci? Bine, sănătos?

Polițist: ”Altceva, ai vreo problemă?”

Zhang: Am terminat cu apartamentul aici.
Polițist: Vorbește cu Mihaela și vin cu Mirela într-o după-amiază, pe acolo, da.

Zhang: Da.
Polițist: Altceva, ai vreo problemă, n-ai vreo problemă?

Zhang: Nu. M-a sunat Răzvan că are o problemă, dar i-am zis să-l sune pe Craiu.
Polițist: M-a sunat și i-am spus să mă sune mâine, să-l trimit unde trebuie.

Zhang: Da.
Polițist: Să-l trimit eu unde știu sau să mă duc eu cu el.

Zhang: Da, știu.
Polițist: Așa, tată, bine, te pup!

Fată: ”Polițistul mi-a mâncat porția”

Dosarul are și elemente de un detaliu trist.

Una dintre fete povestește că ”de două ori, polițistul Ion Craiu mi-a mâncat porția pe care ne-o dădeau chinezii. Fiecare angajat avea o porție pe zi, de regulă gratis. Polițistul mi-a mâncat-o”. 

Alte persoane spun procurorilor că polițistul Craiu venea acolo cu familia ”și-și plătea masa”.

Trafic de persoane transfrontalier

Adevărații bani ai rețelei chinezilor veneau din ilegalități cu marfă, din extorcarea afaceriștilor chinezi cu ajutorul Gărzii Financiare și al poliției și din trafic de persoane transfrontalier.

Luau între 20.000 și 30.000 de dolari pentru procurarea de vize pentru afaceriștii chinezi care stăteau ilegal în România și voiau să-și legalizeze situația.

Organizau grupuri de chinezi care tranzitau România către Occident, prin Grecia și Italia, contra unor sume între 30.000 – 40.000 de dolari de persoană.

Faceți cunoștință cu organizatorii.

”Sam era dispus să execute orice ordin al lui Mihai, de la crimă și până la mutilare”

Zhang Jian Jun, zis Mihai.

Zeng Zhi Ping, zis Sam.

Niculina Irina Cureleac, zisă Nina.

Ion Stănescu, zis Feni, zis ”dacă spui ceva despre mine îți rup gâtul” și ”indiferent în ce închisoare sunt, îți găsesc familia”.

Dănuț Bud, zis Gullit.

Condamnați între 3 ani cu suspendare și 5 ani!

Procesul acestor mafioți are loc între mai 2006 și ianuarie 2008.

Tribunalul București condamnă doi chinezi și trei români din subordine, iar pedepsele merg între 3 ani cu suspendare și 5 ani.

Uluită, DIICOT face apel.

”Pedeapsa maximă prevăzută de lege e de 20 de ani. E vorba de trafic sexual, trafic și exploatare de minori, trafic de persoane”, motivează procurorii.

Fără succes.

Curtea de Apel anulează expulzarea chinezilor!

Mai mult, Curtea de Apel înlătură și expulzarea din România a celor doi capi ai rețelei, Mihai și Sam, pe care o decisese inițial tribunalul.

Ieșiți deja din închisoare, chinezii pot rămâne fără probleme în țară!

Recursul ajunge până la Înalta Curte.

Nicio schimbare.

DIICOT cere disjungerea pentru polițiștii și comisarii de Gardă corupți

Dincolo de procesul ”peștilor”, DIICOT mai adăugase ceva în Rechizitoriu.

”Cerem disjungerea cauzelor și continuarea cercetărilor în vederea identificării ofițerilor de poliție și comisarilor de Gardă Financiară, sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de corupție”.

Îi doreau pe ”protectori”.

Doi jurnaliști găsesc o listă de 9 protectori

Cum nu se întâmplă nimic, doi jurnaliști, Răzvan Savaliuc și Doru Dragomir, scriu în Ziua.ro, pe 11 decembrie 2007, un articol bine în care rezumă substanțial cazul.

Ei publică numele a 6 polițiști și 3 oameni de la Garda Financiară care apar în dosarul DIICOT.

Agasați că nu știu dacă s-a disjuns cazul, jurnaliștii pun întrebări, dar Parchetul General nu le răspunde nimic.

Pe lista din Ziua.ro, apare și numele unui anonim, un subcomisar de la Secția 11, Ion Craiu.

Trec 10 ani, fără nicio vorbă despre acest caz.

Mesaj în timpul scandalului cu polițistul pedofil

Până acum trei săptămâni.

În timpul poveștii pedofilului din lift, care se dovedește a fi polițist la circulație, primim un mesaj sec de la un cititor al gsp: ”Vreți să vedeți un alt polițist protector de rețea de pedofili, fost fotbalist la Steaua și acum observator la Liga 1?”.

Și un nume simplu: ”Ion Craiu, care a ajuns șeful Poliției Parlamentului”.

În rest e treaba ziariștilor.

Fata a pus degetul pe FOTO 3: Ion Craiu

Dosarul ”Shanghai” e neatins de 10 ani, depistarea lui în arhivă și documentarea durează ceva timp.

Părți din dosar au și unii dintre avocați.

Iar polițistul Ion Craiu e aici, în aceste pagini poroase.

Pagini care arată cum unei fete brunete, cu părul strâns, îi este pusă în față, pe birou, o planșă cu figurile a patru bărbați.

E recunoașterea suspecților.

Suntem în 12 ianuarie 2006, ora 2:51 după-amiaza.

Fata, una dintre cele în vârstă de peste 18 ani, se uită și pune degetul pe tipul din dreapta jos, FOTO 3.

E polițistul Ion Craiu, un bărbat cu cărare.

”L-am revăzut pe polițist la restaurantul Shanghai”

Procurorii o roagă să explice.

Fata scrie că ”El era la Secția 11 de poliție când am fost cercetată în anul 2002 în legătură cu fapte săvârșite la restaurantul Shanghai, ulterior l-am revăzut pe polițist de mai multe ori la restaurantul Shanghai”.

Olga Vrînceanu, magistratul de la DIICOT care instrumentează cazul, înțelege.

Fata se teme, a fost suficient de curajoasă că l-a indicat.

Ea nu spune nimic despre sex, legat de Craiu.

DIICOT nu insistă, ei au strâns înregistrări audio despre protecția de care s-au bucurat proxeneții și cine le-a asigurat-o.

Protecția și corupția îi interesează.

Suntem pe 12 ianuarie 2006 și ar fi fost suficient ca dovezile din dosarul-mamă să fie preluate de cei care pot să ancheteze polițiștii, procurorii, și să fie dezvoltate.

Dar ce s-a întâmplat, de fapt?

Nu au urmărit pistele cu polițiști, magistrați și comisari corupți!

Nimeni nu i-a atins pe acești protectori ai rețelei de prostituție de minore.

Nimeni nu a luat sutele de pagini de convorbiri transcrise în care, deși ei se fereau, erau destule probe ale complicității dintre oficiali și traficanți.

Nimeni n-a pornit de la agendele celor trei telefoane deținute de Mihai.

În agendele apar sute de numere, Ion Craiu figurează drept caraio*11, iar la zeci de persoane din memoria telefoanelor chinezului apar inițialele mai tuturor instituțiile de forță ale statului!

Azi e 28 ianuarie 2018.

Ion Craiu a fost avansat de două ori! Din subcomisar în comisar și apoi în comisar șef.

Promovat colonel, Ion Craiu a ajuns chiar șeful Poliției Parlamentului.

”Polițistul Craiu îi calma pe cetățenii din Parlament supărați pe politicieni”

În primăvara lui 2017, Craiu explică, într-un reportaj de la Digi24, ce face.

Compară Parlamentul cu un mic orășel. Senatori, deputați, angajați parlamentari.

”Sunt polițist șef  peste un mic orășel, de 2.000 – 3.000 de persoane, în afară de cei care vin să-l viziteze”.

Se duce cu echipa TV și se filmează în mijlocul unui grup de băieți și fete, copii veniți să vadă locul unde se fac legile României.

”La Parlament lucrează patru poliţişti care au văzut la viaţa lor de toate. Şi furturi, şi oameni care au vrut să intre cu arme albe în clădire, şi cetăţeni supăraţi pe politicieni, care au trebuit calmaţi”, spune reporterul.

Da, au trecut 12 ani.

Ion Craiu s-a ocupat până acum câteva luni de calmarea cetățenilor supărați pe politicieni.

12 ani nu i-a deranjat nimeni

Fata cu părul brunet și prietenele ei prizoniere și-au învins frica și i-au arătat cu degetul.

Și-a făcut datoria.

Mai departe, alții nu și-au făcut-o.

Și dacă acea fată azi se teme, e pentru că îi vede după 12 ani nederanjați pe polițiștii, procurorii și comisarii care au avansat în grad și în funcții.

Poate că e vremea să nu mai tremure.

Avem nevoie unii de alții

La Teatrul de Comedie din București joacă o piesă, regizată de Chris Simion-Mercurian, în care o prostituată îl convinge pe un dealer de artă, aflat în pragul sinuciderii, că viața merge înainte.

Că viața merită trăită.

Săracă, exploatată de cei din jur și ea însăși rătăcită, fata interpretată de Ilona Brezoianu îi oferă bărbatului puternic și bogat, actorul Alexandru Conovaru, un motiv să spere.

Întrebat ce l-a făcut să scrie piesa în care ”curva” duce înainte povestea, autorul Aurelian Bărbieru a răspuns: ”Cum ce? Oamenii au nevoie unii de ceilalți”.

Piesa se numește ”Diseară la 7”.

Ne reîntâlnim mâine dimineață la 7.

Oamenii au nevoie unii de alții.

Craiu: ”Voi fi și eu rău!”

Gazeta s-a întâlnit ieri cu Ion Craiu.

Discuția a durat aproape o oră.

Nu a fost de acord să o publicăm, dar ideile principale sunt că a recunoscut prietenia cu Șeful Mihai, deplasările frecvente la ”Shanghai”, de care răspundea ca polițist, și a negat ferm că a asigurat orice protecție rețelei, așa cum spune DIICOT în dosarul-mamă.

El, personal, confirmă că nu a fost niciodată chemat la audieri.

Dovadă și felul furios în care a încheiat: ”Vedeți voi ce o să se întâmple, o să vorbesc și eu, o să fiu rău și eu!”.

 

Comentarii (90)Adaugă comentariu

stefan  •  29 ianuarie 2018, 7:17

asa arata sistemul! de aceea avem nevoie de raspunderea magistratilor! toti din amonte stiau ca daca ajung in aval, la tribunal, nu vor pati nimic!

Poison  •  29 ianuarie 2018, 7:29

Felicitări! Esti un erou! Numai *** oameni în țara asta, *** care vor să își asigure mizerabila existență prin orice metode.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

muzzi  •  29 ianuarie 2018, 7:29

pe cand ai sa lasi impresiile astea de Maigret, detectiv particular si ai sa incepi sa scrii despre ceea ce ai, in teorie, pregatire, adica despre sport, mai nea ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

nistru  •  29 ianuarie 2018, 7:33

Caracatita acestor mafioti este foarte puternica și întinsâ,de aceea foarte greu de destructurat.Cu acest craiu se adeverește câ aproape toți foști sportivi de la cluburile Dinamo și Steaua au ajuns în structuri militare,magistraturâ etc.Aproape toți FÂRÂ studii in domeniile de activitate dar,toți FOARTE dornici de îmbogâțire prin metoda ***ârniciei fațâ de cei care i-au promovat în diferite grade și funcții.Niciodata chiar niciodatâ nu vom scâpa de ei.Toate aceste fardelegi si acte antisociale grave vor continua.Sînt verigile unui lanț criminal care NU vor putea fi rupte,acest lanț se întinde pînâ la cel mai inalt nivel,repet pîna la cel mai înalt nivel,pe scarâ ierarhicâ.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Elena Panțuru  •  29 ianuarie 2018, 7:49

ce pensie ai ion craiu?

coco  •  29 ianuarie 2018, 7:50

*** Tara asta e un mare Bangladesh iar politia romana e doar o retea de interlopi institutionalizati. Can vad pe toti ***/smecherii/interlopii (scursuri ale societatii) cu suv-uri pe strada cum se saluta cu politia romana platita si finantata din banii publici, mi se face greata efectiv.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cristian  •  29 ianuarie 2018, 8:01

Ce imensa imputiciune, ce imens putregai in randul celor care cica ar trebuie sa ne protejeze in tara noastra! Este o caracatita in stilul Mafiei din anii '70. Dar macar atunci, in Italia, cateva structuri curate ramase in Politia italiana au construit echipe selecte, de elita, de lupat impotriva coruptiei in Politie! Mai *** Ion Craiu, sef peste 4 politisti cica (te apuca rasul), imi pare rau ca nu te tine minte, am lucrat 7 ani in Parlament! Tin minte doar elita SPP...Mi-e sila de tine si de toti cei care ar fi tolerat si incurajat aceasta prostitutie si coruptie! Si daca la ea au participat si magistrati, nu poate fi decat un simbol al decaderii josnice a asa zisei justitii romanesti!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Stelu  •  29 ianuarie 2018, 8:02

Angajat al LPF ? Very nice ! Judecator ce a judecat e si el tot la LPF SAU FRF ? Viata asta e ca in filmele americane 😉

suprem  •  29 ianuarie 2018, 8:03

da probe... care probe ???!!!

Cătălin Tolontan  •  29 ianuarie 2018, 8:04

@suprem: aveti in articol dialogul interceptat de DIICOT in care politistul Craiu intervine pentru seful retelei de proxenetism de minore ca nu se intimpla nimic in restuarantul si in salonul de masaj care fusese reclamat de un cetatean. Politistul il convinge pe un alt politist, venit in control, ca nu se petrece nimic necurat acolo! Asta nu e dovada protectiei?! Chiar asa am ajuns? Vedem cum un politist se gudura pe linga un mafiot chinez care lua romance sarace, unele de 14-17 ani, le sechestra si le trafica pentru sex, si dvs ziceti ca asta nu e proba?!

gigelos  •  29 ianuarie 2018, 8:05

am cam aceeasi varsta cu acest nemernic. Eu muncesc sa-i platesc pensia nenorocitului de Craiu ? A jucat fotbal in dorul lelii pana pe la 35 de ani , apoi spritz si gagici , e obosit saracul . Ce *** tara e asta ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Luca  •  29 ianuarie 2018, 8:06

Societatea romaneasca este mai putreda decat banuiam ... dureros ... Felicitari echipa gsp.ro , sper sa aveti o minima protectie . Zilele trecute am vazut la stiri cum un presupus politist care a produs un accident in Voluntari , a plecat linistit de la locul accidentului , iar colegii lui nu il puteau identifica !!! Filmarile fiind cat se poate de clare . Asteptam sa vedem daca si societatile de asigurari accepta inlocuirea soferului vinovat cu fratele lui .

Cătălin Tolontan  •  29 ianuarie 2018, 8:07

@Luca: Ce protectie? Protectia e ca ne cititi dvs si ca traim intr-o democratie. In rest, mai bine stai cu putina teama decit cu rusinea ca n-ai facut ce depinde de tine.

JFM  •  29 ianuarie 2018, 8:12

Citesc cum toate găștile astea de borfași și-au luat viteză,au devenit extrem de agresive,atacă luptători din trupele speciale,amenință și terorizează cartiere,au scăpat total de sub control.Frica de pușcărie-i mai temperase,aveau o reținere să fie chiar "mafioți la vedere". Dar toate aceste campanii dirijate de două televiziuni patronate de oameni cu mari probleme penale prin care se cer cu insistență cât mai multe "drepturi " pentru infractori,campaniile astea furibunde de intimidare a procurorilor,magistraților chiar polițiștilor lasă urme adânci.I-au eliberat de acea "reținere",nu mai au teamă de nimeni și de nimic,s-a creat în parlament un curent favorabil lor,cât mai multe modificări în legislație care să le îngreuneze prinderea, arestarea,obținerea unor condamnări. Politicul actual *** și lumea interlopilor și-au dat mâna,nu pe la spate,nu pe sub masă ci direct la vedere,în față camerelor de luat vederi. Am intrat într-o epoca foarte periculoasă în care omul simplu,cinstit,corect este luat de prost și devine o țintă vie ,la lumina zilei,a acestor borfași în costume Armani.Ce facem ? Iar ne văicărim ? Să părem și mai proști decât am fost percepuți ? Cred că democrația atât de mult invocată de EI atunci când dau legi parcă la comanda clanurilor interlope,această democrație ne oferă și nouă soluții să ne apărăm,important este să fim uniți. Care pe care dar fără violență !!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

GIGI  •  29 ianuarie 2018, 8:18

Daca este adevarat, acest om Ion Craiu mai este in libertate? Oare el are copii? Ofi avand si fete? Chiar daca este la pensie trebue retrogradat. Nu merita sa aiba acest grad de Comisar sef. A dezonorat POLITIA ROMANA.

Cătălin Tolontan  •  29 ianuarie 2018, 8:22

@GIGI: Craiu nu era decat unul dintre cei mici implicati. Toti cei care au asigurat protectie nu doar ca sunt bine mersi, n-au fost audiati, ci dimpotriva, avansati! Cineva trebuie sa explice asta.

Poison  •  29 ianuarie 2018, 8:22

@Muzzi (pacaIiciuIe) - te deranjeaza ca mizeria din spitale si din politie e scoasa la suprafata de catre echipa de investigatii Gsp? Toate faptele relatate de ei sunt de o gravitate infioratoare.. Vrei sa scrie despre Jiji si meciurile mizerabiIei FC FCSB? Poate o investigatie despre cum s-a putut produce aceasta impostura: timp de 13 ani v-ati dat drept Steaua Bucuresti, i-ati folosit emblema, v-ati laudat cu traditia si performantele ei.. Asta da, aici ar trebui sa scrie! Dar mai tarziu, acum sunt alte prioritati. Felicitari Echipa GSP! Felicitari Tolontan! Puscarie pt *** din Romania!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

suprem  •  29 ianuarie 2018, 8:34

@Cătălin Tolontan . Glumiti ? Interceptarea aia arata un politist care prosteste un patron pt a-i da impresia ca il ajuta in scopul de a mai primi din cand in cand cate o ciorba. Petitia vecinei oricum i se aducea la cunostiinta chinezului cu toate aspectele reclamate asa ca daca i-a spus telefonic inainte nu-l incrimineaza cu nimic. daca DIICOT-ul il putea proba cu ceva il mancau. Si la CAB nu te poti duce cu astfel de probe ca te faci de ras.

Cătălin Tolontan  •  29 ianuarie 2018, 8:35

@suprem: am inteles. O retea de traficanti de minore si de trafic transfrontalier e prinsa de DIICOT, pestii sunt condamnati, procurorii scriu clar ca ”au fost sprijiniti si protejati de politisti, comisari si alti oficiali”, tot procurorii ”cer disjungere pentru functionarii care i-au protejat”, dar toti cei care i-au ajutat pe mafioti sa tina in prinozierat sexual fete, printre care si minore, nu sunt nici macar audiati si dumneavoastra spuneti ca e corect cum s-a procedat. Aveti rabdare ca suntem doar la inceput, sunt sute de stenograme in dosar.

mitică  •  29 ianuarie 2018, 8:38

Așa oameni așa țară . Pas cu pas se face trafic de minore.. Pas cu pas se ia spăguta. Trebuie să ținem seama că și polițisti ori procurori,, este ,,oameni. Au și ei rate datorii iar salariu este mic. Sunt mulți implicați în această mizerie ca să se meargă până la capăt. Felicitări ziariștilor care se bbat pentru adevăr.

Ramon  •  29 ianuarie 2018, 8:45

Nu mă miră nimic, astfel de întâmplări se pot întâmpla oriunde în lumea restricționată, nu știm cât de multe sunt aceste dosare, dar dacă ești un pic pe fază în Gara de Nord, cred că primești o ofertă de distracție (din asta). Oare în Olanda, Belgia, Germania, țări în care prostituția este legală avem de a face cu astfeș de abuzuri ? De asta nu se vrea la noi legalizarea, pentru că nu mai aduce bani pentru șmecheri. atunci când contestăm o hotărâre judecătorească ar trebui menționat câți judecători au votat pentru și câți contra condamnării, ca la Năstase, 2-1 sau 4-1. Judecătorul dispune de libertatea celor implicați, iar dacă procurorii exagerează inclulpații își pierd ani de viață, asta în timp ce majoritatea politicienilor ar trebui să stea închiși pentru ce au făcut. De asemeni, una este ce se scrie în presă, alta ce se susține sub jurământ. Oare interceptările au suport legal ? Dacă nu, ori sunt inventate, ori trebuie schimbată legea interceptărilor. La fel, judecătorul trebuei să fie sigur că denunțătoarea nu are vreo antipatie fatală pentru proxeneți și protejatori. Avem soluții radica diferite, in cazul DNA de ex, care cere arestarea iar instanța acordă control judiciar. De ce să-l arestezi dacă nu este un pericol ?

Manu  •  29 ianuarie 2018, 8:56

Bravo tolo ! Cand un articol cu ce face talpan la steaua?Buget 300000 mii eoro,din bani ministerului ! Cum a luat armata chirie de la becali 10 ani daca acesta era illegal in ghencea ? Cine si cum sa facut evaluarea marci ????

suprem  •  29 ianuarie 2018, 8:57

@Cătălin Tolontan Nu spun ca e corect si habar nu am ce este in dosarul respectiv. Însă dacă procurorii "scriu clar" nu inseamna ca așa si este. Ei trebuie sa probeze infractiunea in afara oricarui dubiu ceea ce se pare ca nu au reusit. Acu' daca dvs. ne serviti câte o porție din dosar pe fiecare zi cine stie la sfarsit imi reconsider pozitia. Sorry dar din meniul de azi Craiu nu e vinovat de sprijinirea retelei de prostitutie.

Rapid Visiniu  •  29 ianuarie 2018, 9:11

Felicitari! Meritati tot respectul!

Andrei F  •  29 ianuarie 2018, 9:18

Felictari pentru articol si curaj- dupa italieni chinezi...- dar adevarul tot il evitati.Nu cred ca este mai mult de o luna de cand Coarna- liderul de sindicat al politistilor- a declarat public la televizor unde s- a dus si datorita cui s- a dus toata tubulatura de aluminiu a sistemelor de irigatii din Romania! Tot ca in acest caz a spus ca SE STIE!Zilele trecute domnul care a avut putere peste Romania 12 ani s- a declarat JUPAN peste Procuratura,Instante de Judecata,Servicii Secrete...Este domnul care in alta ocazie a declarat ca ,,3 de ai mei a luat alti trei de ai mei,,...Cand Becali spune ceva asemanator presa- l toaca!Conclizia dumneavoastra este tot sa ramana asa?Acum in unele cazuri descoperiti de ce erau,,oamenii lui,,!

Crime and the city solution  •  29 ianuarie 2018, 9:21

Acesti nemernici si scursuri subumane merita pedepsiti la moarte.

Un cititor de carte  •  29 ianuarie 2018, 9:21

Cazul este unul banal raportat la alte mizerii din lumea crimei organizate. Putea capata impact daca stiati sa scrieti. Mai bine continuati cu sportul.

jijrinovschi  •  29 ianuarie 2018, 9:44

craiu asta e din banda lui gino ,e pensionar si angajat lpf,trai neneaca ăa banii pulimii

Kwd2015  •  29 ianuarie 2018, 9:47

Tolontane, mi se... de chinezii tai. Fa anchete despre casa palat a lui dragnea, despre basescu, rovana plumb. Nu doar despre un *** de militian. Aia nenorocesc o tara. Plutonierul tau doar cativa oameni. E bine ca ii demasti, sa nu zici ca eu cred altceva. Dar tu te uiti la pestii mici. *** Sa ne tii ocupati cu maruntisuri. Fa ti curaj si fii barbata Zoe!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ticbis  •  29 ianuarie 2018, 9:55

Felicitari pentru investigatie! Cam asa arata fata Romaniei astazi, extrem de trista. Coruptia este la nivel institutional, ne sufoca zilnic; pe zi ce trece devine un cancer generalizat. Pe scurt, un stat mafiot! Un singur detaliu major lipseste din articolul dvs: numele judecatorilor de la Curtea de Apel si de la Inalta Curte de Casatie si Justitie care au schimbat sentintele pronuntate de catre Tribunalul Bucuresti in acest dosar, facandu-i scapati pe membrii acestei retele de prostitutie si crima organizata si, mai ales, neinculpandu-i pe cei ce au protejat functionarea acesteia: politisti, comisari ai Garzii Financiare si ceilalti oficiali din sistem implicati, asa cum, in mod corect si logic, au solicitat procurorii DIICOT. Nu de alta, dar n-ar fi prima oara cand deciziile Tribunalului Bucuresti sunt anulate si intoarse la 180 de grade de catre judecatorii de la CA sau ICCJ (vezi si cazul proceselor CSA pentru marca si numele Steaua). Cred ca aici, la cel mai inalt nivel al justitiei, s-a coagulat polul suprem al coruptiei la nivel de stat, de aici se actioneaza puternic pentru sprijinirea acesteia. D-aia sunt importante a fi facute publice numele acestor judecatori/judecatoare; stransi un pic cu usa sau la presiunea opiniei publice si a societatii civile s-ar putea sa aflam si la ordinul cui au actionat pentru musamalizarea acestui caz de crima organizata; ca e limpede ca n-au facut-o de capul lor! Asa poate o sa aflam si cine este la butoanele acestei tari :))) Va urez spor la investigatii si astept sa ne dezvaluiti numele acestor judecatori; s-ar putea sa avem cu totii mari surprize!!! Stima!

gica  •  29 ianuarie 2018, 9:56

si de la locul de munca nu stia nimeni de activitatile lui,senatori,deputati,etc?

Florin  •  29 ianuarie 2018, 9:59

Ceva imi spune ca dosarul asta a ajuns in "CAMPUL TACTIC", de-asta au scapat ieftin unii si nu s-a intamplat nimic cu ceilalti. Era de protejat la unii si de santajat la altii. Filmul anului se va lansa la Cluj unde vom vedea cum spioni straini recrutati de servicii de informatii romanesti au fost "platiti" cu transplanturi facute prin trafic de organe.

stefan  •  29 ianuarie 2018, 10:04

Mi-l aduc aminte pe animalul asta, de prin 86-87, eram chiar fan, credeam ca va fi noul golgheter dupa ce pleaca Piturca. Stiu ca in ultima etapa a fost un blat, Steaua-Craiova 1-1, cu gol Craiu si cu un punct pt Craiova ca sa joace in Cupele Europene. Ulterior, in mod surprinzator a fost trimis la ASA si acolo a "murit". In rest, ce sa zic, dintotdeauna s-a stiut ca in Romania Mafia=Politia. Astia mici cu fete, aia mari cu chestii grele....

mircea  •  29 ianuarie 2018, 10:09

in afara faptului ca nu ai posezi cunostiinte juridice si cauti senzational in stiri de pe vremuri apuse, mai si minti cu nerusinare. spui ca a pus mana pe o poza dreapta jos si este indicata o persoana din stanga. Penibil. Astfel de informatii si detalii afecteaza imaginea unei persoane. Dreptul la replica, in astfel de situatii, domnule Jurnalist, unde este?! Mai bine ramaneai doar la stiri sportive. Nu ca te ai pricepe tu la sport

addriann  •  29 ianuarie 2018, 10:18

Un articol foarte bun ! Exista un dezavantaj, numarul mare de ani scursi de la destructurarea retelei ( care s-a realizat defectuos... ). Totusi, trebuie sa tineti cont si de avantaje- nu mai exista banii care sa asigure ,, protectia ", este foarte greu de luptat impotriva unor ,, afaceri " in derulare... Astept si alte articole despre acest caz, cu siguranta se pot face multe dezvaluiri acum...

andrei  •  29 ianuarie 2018, 10:22

incredibil!si asta se petrece in tara mea nu in africa!

unusual  •  29 ianuarie 2018, 10:27

domnule Tolontan,felicitari Tot sistemul este mafiot.Parlament,prefecturi,ministere,invatamant. Totul pleaca de la politic.Niste ameni alesi pe niste liste numesc ministrii niste incompetenti care sunt inconjurati de niste retele maffiote. Craiu este un pitic fata de ceilalti care i-au fost sefi si proceda asa stiind ca e protejat.In tara condusa de repetenti,un fost fotbalist smenar se simpte ca pestele in apa.

tataia  •  29 ianuarie 2018, 10:30

Sectia 11 este un cuib de banditi. *** trecand prin *** cel mai gros. Politia romana s-a privatizat. Nu face nimic decat in interes propriu. O cunostinta apropiata nu a putut intra in propriul apartament, ptr ca i s-a refuzat cardul noului interfon, a apelat la acesti indivizi si... a fost amendata. *** daca putem sau sa fugim din puscaria Rumunica in care sunt tinuti oamenii normali. Judecatorii si procurorii sunt protectorii lor, ai *** in uniforma.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dice  •  29 ianuarie 2018, 10:30

Da, nu e nicio mirare. Sunt lucruri care se intampla. Exista politisti, procurori si judecatori corupti. Legea ar trebui insa sa-i pedepseasca exemplar: incarcerati, degradati, scosi definitiv din sistem, averile confiscate si lasati fara pensii. Averile lor confiscate ar trebui sa revina celor pe care nu i-au aparat când trebuia s-o faca. O minima reparatie. Acum mai multi ani, era unul Tundrea, condamnat din cauza unui procuror care "manarise" probele. Tundrea si-a ispasit pedeapsa, nu cred ca l-a mai despagubit cineva, a murit parca, in timp ce procurorul fusese filmat/pozat prin Craiova, parca, o imagine de om prosper. Pana când legea li se va aplica si lor, ei sunt STATUL PARALEL (sau PERPENDICULAR), dupa cum doriti.

lica  •  29 ianuarie 2018, 10:33

Oare de ce se bat unii petru posturile de la vârful I.GP.R.? Pentru salariu sau pentru privilegii? O statistică a pensionarilor din MAI cu pensiile aferente și a rezerviștilor din MApN, incluzând rezerviștii din servicii, ar putea să ofere surprize uriașe în ceea ce privește ponderea bugetului necesar acestor categorii care "s-au sacrificat pentru binele" României "distruse de forțele dușmănoase externe".

ticbis  •  29 ianuarie 2018, 10:37

@mircea: Evident, in fotografia prezentata la care faci referire, fata (martorul) indica cu aratatorul mainii drepte poza persoanei din stanga, jos. Asa cum vedem noi fotografia postata, poza individului aratat cu degetul este cea din dreapta, sus. Ca in articol scrie dreapta si nu stanga, ca de fapt era sus si nu jos, ca nu s-a specificat clar cum e uzanta "de la stanga la dreapta" si "de sus in jos" sau viceversa, n-are nicio relevanta atata timp cat poza indicata de martora apartine clar politistului Craiu! E poza lui din buletin sau de pe legitimatia de serviciu!!! Indiferent ca e din stanga sau din dreapta :))) Mai rasfirati, tovarasi, mai rasfirati...:))

Mahorcu  •  29 ianuarie 2018, 10:37

Si deci voi nu puteti sa publicati nici discutia, nici macar un rezumat al ei, pentru ca nu e Ion Craiu de acord ?

Zagna  •  29 ianuarie 2018, 10:50

Felicitari, Tolo ! Sunteti din ce in ce mai putini in care mai credem...

Cătălin Tolontan  •  29 ianuarie 2018, 11:03

@Mahorcu : nu putem, pentru ca regula presei. Oamenii vorbesc cu noi doar daca respectam regulile. Cand cineva spune: vorbesc, dar nu vreau sa fiu citat si nici sa publicati, respectam asta. Indiferent despre cine e vorba. Nu vrea sa declare nimic, treaba lui, noi publicam documentele pe care le avem.

stelian  •  29 ianuarie 2018, 11:04

tot timpul au fost si vor exista oameni precum craiu, chinezu sau carciumi precum shanghai. pacat ca statul nu are reactie si accepta ca ale lui vlastare sa fie batjocorite, umilite, omorate. ca accepta ca ai lui barbati sa fie expusi la tot felul de boli cu transmitere sexuala, ce au puterea de a se extinde de la mici focare pana la epidemii si pandemii. nu era mai simplu ca prostitutia sa fie legalizata?

gica  •  29 ianuarie 2018, 11:43

toate institutiile statului sunt pline de corupti si persoane care acopera infractiunile lor,daca ar fi arestati toti sistemul ar intra in colaps.In alta ordine de idei,oameni cinstiti nu mai gasesti decat la categoria,,sub 10 ani"...dar si aici am dubii. Din punctul meu de vedere e imposibil sa cureti institutiile statului de corupti pentru ca legile si metodele de aplicare a lor sunt gresite,apoi mai e coruptia morala a oamenilor in general care isi ghideaza viata dupa obtinerea banilor prin orice mijloace numai la modul cinstit nu.Comparati coruptia din institutiile statului cu o cultura din camp sau gradina plina de balarii,o cultura sufocata de balarii.Balariile nu dispar de la sine,dispar doar daca taranul smulge din radacini balariile,daca foloseste masuri radicale.Asa si in institutiile statului,dati afara toti si legi extrem de aspre.Asa zise salarii mici in institutiile statului nu sunt o scuza pentru furturi,delapidari,trafic de influenta,complicitate cu crima organizata,nu te obliga nimeni sa te angajezi acolo,e vorba de lacomia si perimarea morala a societatii

Razvan  •  29 ianuarie 2018, 12:27

Bravo domnilor autori. Sper sa se multiplice acest articol si sa fie publicat de mai multe ziare si astfel sa se reia procesul si investigatia. Asta inseama sa fii gazetar, felicitari Tolo!!!

Raul  •  29 ianuarie 2018, 12:31

felicitari domnule Tolontan !!! asteptam DGA -ul sa ia masuri ...

Alex  •  29 ianuarie 2018, 12:34

Salutare, raman mut la avalansa de articole care au inceput sa apara in ultimii doi ani despre ilegalitatile celor care trebuie sa ne protejeze. Probabil mai avem nevoie de inca 30 de ani pentru a ne curata si a avea educatia celor din vest. Ad fi bine daca aveti timp sa investigati si de ce aproape toate institutiile de stat din Romania nu detin certificate de tip SSl pentru website-urile afisate si as putea sa va dau un exemplu solid al celor care ar trebui sa ne protejeze, igpr.ro Cum sa avem noi incredere in aceste institutii cand ele nu sunt in stare sa isi protejeze resursele?

vio  •  29 ianuarie 2018, 12:35

Stau in fata ecranului dupa lecturare si parca vad o cireada de "tauri comunali" cum ne privesc cu ochii lor de boi si duc o viata de "crai" pe spinarea celor care au muncit si inca mai muncesc *** si fara numar. Mare pacat ca nu se ridica un roman tantos care sa devina ***ul acestei turme si sa ii trimita acolo unde merita si nu pe pajistea verde a tarii. Intrebare: cine a inmormintat dosarele, cine erau cei care in virtutea functiilor si lefurilor grase primite trebuiau sa curate societatea care azi s-a mizerabilisita de tot si fara mari sanse de "drenare" morala. Unde esti tu urmas a lui Stefan,Tepes, Cuza ca sa devii adevarat *** si nu sluga la imparatia UE?. Eu din nefericire trebuie sa ramin un vitelus fara viitor.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează