ULTIMA ORĂ: Gabriel Predoiu, fratele șefului SIE, recunoscut la DIICOT de către una dintre victimele rețelei de trafic sexual! Fata: ”I se spunea Gabi SRI”

Toate probele adunate de procurori și apoi abandonate au fost descoperite de ziariștii Gazetei Sporturilor în dosarul public

miercuri, 31 ianuarie 2018, 10:11

UPDATE: 18:20 / Răspunsul lui Gabriel Predoiu, trimis către RTV: „Nu am avut cunoștință niciodată despre faptul că aș fi vizat/implicat în orice fel de calitate într-un dosar penal și nu am fost niciodată chemat la audieri/nu am fost solicitat să dau vreo declarație în dosarul instrumentat de DIICOT”.

Răspunsul integral, în finalul articolului.

UPDATE 15:30/ DIICOT spune că nu a găsit nimic ilegal legat de ce au făcut polițiștii, procurorii, angajații Gărzii Financiare sau ai SRI în cazul minorelor exploatate.

DIICOT a comunicat, azi după-amiază, că a disjuns dosarul traficanților chinezi de minore, dar că nu a găsit niciun vinovat printre polițiști, procurori,  angajați ai Gărzii Financiare și SRI, plus alți funcționari publici. „(…)s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală și neînceperea urmăririi penale față de mai multe persoane (…)”  nefiind întrunite în cauză elementele constitutive ale acestor infracțiuni”. Comunicatul integral, la final.

Citește mâine, în Gazeta Sporturilor, un nou episod. Merită.

 

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Cazul chinezilor care au sechestrat și traficat în 2004-2005 fete din România, unele dintre ele minore, capătă o conotație diferită în această dimineață.

Descoperiri recente din dosarul pe care, ca ziariști, îl consultăm de o lună de zile în arhiva tribunalului, ne obligă să publicăm succint o informație fierbinte.

Ceea ce în tradiția presei se numea ”Ultima oră”.

Gabriel Predoiu, fratele generalului Silviu Predoiu, șeful Serviciului de Informații Externe, a fost recunoscut în 2005, la DIICOT, de către una dintre fetele obligate să se prostitueze!

L-a indicat pe Gabriel Predoiu ”fără ezitare” și ”după ce a privit cu atenție planșa”, așa cum scrie în regulile recunoașterii.

Ea îl știe drept ”Gabi SRI”.

Gabriel Predoiu era într-adevăr angajat SRI.

Cum s-a ajuns aici, cum a ajuns un ofițer SRI și fratele actualului șef al SIE într-un dosar apoi mușamalizat?

Povestea jurnalistică a pornit de la un fotbalist de la Steaua!

Facem un scurt rezumat al cazului pentru că e posibil ca acest text, datorită numelor implicate, să fie citit de un public mai mare decât cel care cunoaște articolele apărute zilele trecute.

Gazeta Sporturilor a pornit publicarea investigației luni, de la cazul unui ”sectorist de cartier”, Ion Craiu, fost fotbalist la Steaua.

Atacant și golgeter la ASA Tg. Mureș, Craiu a ajuns la Steaua chiar în generația glorioasă a anului 1987, a ieșit campion cu echipa, dar a prins un singur meci.

Fiind subcomisar al Secției 11 Poliție, Craiu răspundea de restaurantul ”Shanghai”.

Vorba vine.

Nu numai că nu reclamase șefilor prostituția cu minore care se întâmpla la salonul de masaj de la ”Shanghai”, dar îi proteja pe traficanți și-i numea ”jegoși” pe cetățenii care îi reclamau, după cum rezulta din stenogramele pe care le-am publicat luni.

Lui Craiu nu i s-a întâmplat nimic, a fost înaintat în grad de două ori și s-a pensionat recent ca șef al Poliției Parlamentului României!

DIICOT a cerut cercetarea ”polițiștilor și celorlalți funcționari pentru posibile fapte de corupție”

Apoi am oferit publicului informația oficială, din Rechizitoriu, potrivit căreia DIICOT susținea în 2005 că a descoperit polițiști, oameni din Garda Financiară și funcționari din alte ministere, care erau în relații apropiate cu chinezul traficant Mihai și care l-au protejat.

Iată citatul exact.

”În cauză au fost solicitate autorizații de interceptare din care au rezultat că inculpații beneficiază de sprijinul unor ofițeri de poliție, comisari de gardă financiară, funcționari publici din cadrul unor ministere, persoane care îi ajută să obțină documentele necesare introducerii în țară a cetățenilor străini, precum și rezolvarea unor probleme ce pot constitui obiectul unor cauze penale”.

Magistrații DIICOT au cerut disjungerea cazului, ca să fie cercetați și acești polițiști și comisari din Gardă și posibili alți funcționari.

Însă nimeni n-a cercetat implicarea autorităților

Dar Parchetele au îngropat cazul.

Cel puțin așa rezultă din ce au spus jurnaliștilor, în aceste zile, polițiștii recunoscuți de fete și care n-au fost deranjați de nimeni.

Plus tăcerea DIICOT, care nu a răspuns încă cererii oficiale a ziarului: de ce nu s-a disjuns cazul, așa cum ați cerut?

La fel de straniu e că traficanții chinezi condamnați au primit închisoare de 5 ani, în condițiile unui maximum de pedeapsă de 20 de ani și în ciuda recursurilor și contestațiilor făcute de DIICOT, care au ajuns până la Curtea Supremă.

Degeaba.

Pedepsele rămân cele de 5 ani.

În plus, deși prima instanță ceruse expulzarea celor doi traficanți, Curtea de Apel și Înalta Curte îi lasă pe chinezi în țară după ispășirea pedepselor!

Procurori importanți amestecați și ei

Ieri am descoperit că, de fapt, deși procurorii DIICOT nu scriseseră nimic explicit despre asta, în caz erau implicați nu doar polițiști și comisari din Gardă, ci și procurori.

Unii care au ajuns apoi în funcții foarte înalte.

El este Marius Olteanu Felician, actualul procuror șef de secție Urmărire Penală la Curtea de Apel Militară.

Adică la cea mai înaltă Curte Militară a României.

Polițistul Craiu, polițistul Bărbos, procurorul Olteanu și alții fuseseră recunoscuți chiar de către fetele care erau obligate să se prostitueze.

Ei fie se culcaseră cu ele, fie asistaseră la forțarea unor fete, fie îl ajutau pe patron să-și continue afacerile ilicite, fie le făceau pe toate.

Fratele actualului șef SIE vizita frecvent restaurantul și salonul de masaj ”Shanghai”!

Astăzi, publicăm un lucru pe care l-am descoperit în chiar ultimele ore, confruntând listele cu oameni pe care fetele, într-un act de curaj, au pus degetul.

Pe lista celor recunoscuți de victime este Gabriel Predoiu, fratele lui Silviu Predoiu, actualul director al Serviciului de Informații Externe!

Născut pe 1 ianuarie 1961, Gabriel Predoiu era ofițer SRI în 2004-2005, când este văzut foarte des în preajma șefului traficanților.

Una dintre victime îl recunoaște la audieri!

Întrebarea procurorilor era: ”Acesteia i s-a cerut să privească cu atenție planșa fotografică numărul 1 cu patru poze și să indice printre ele pe cea reprezentând persoana care frecventa restaurantul Shanghai, salonul de masaj din incinta acestuia și despre care știe că deține funcția de polițist sau alte funcții ce implică funcționari de stat?”.

”Privind cu atenția planșa numărul 1, numita … a indicat fără ezitare fotografia numărul 2”. 

Numărul 2 este Gabriel Predoiu.
Predoiu, indicat de una dintre victimele rețelei chinezești de prostituție

”Știu că i se spunea Gabi SRI”, adaugă ea, în fața procurorilor.

Gabriel Predoiu, fratele șeful SIE.

Ce spune generalul Silviu Predoiu, șeful SIE?

SIE: ”Da, este fratele generalului Predoiu, dar era acolo în misiune”

În această dimineață, foarte devreme, Gazeta a contactat Serviciul de Informații Externe.

I-am solicitat șefului acestuia, Silviu Predoiu, să confirme dacă fratele lui este cel recunoscut de fata obligată de chinezi să se prostitueze.

Răspunsul a fost furnizat de Lavinia Guzu, ofițer de comunicare al SIE, în următorul dialog:

-Datele se potrivesc, vă rugăm?
-Da, domnul Gabriel Predoiu este fratele domnului general Silviu Predoiu. Domnul general este ușor supărat.

-Ușor?
-În sensul în care află aceste lucruri din presă. Fratele dânsului a fost ofițer SRI, acum lucrează în mediul privat. Ne e dificil să comentăm ca instituție o problemă a cuiva care nu aparține instituției.

-E logic ce spuneți. Dar e o afacere de trafic de minore și trafic transfrontalier și apare numele fratelui SIE.
-Trafic de minore?

-Da. Nu cerem SIE să comenteze ce face un ofițer SRI, dar solicităm șefului SIE o reacție. Nu a știut niciodată despre prezența fratelui său în acest caz?
-Și-a amintit ceva, în sensul că fratele i-ar fi spus câteva lucruri, mai demult. E din 2005, ați spus?

-Da, 2005.
-Da, însă domnul general a înțeles că acel caz s-a rezolvat.

-În ce sens?
-În sensul în care fratele dânsului era acolo ca ofițer SRI.

-Vreți să spuneți că era în misiune?
-Da. Și era și domeniul dânsului de activitate, dar mai mult, înțelegeți, nici nu știm și nici nu putem spune.

Trei întrebări

Gabriel Predoiu, ofițerul SRI recunoscut de victima rețelei că frecventa restaurantul și salonul de masaj, paravan de fapt pentru un bordel ilegal, nu a putut fi contactat.

Asta în ciuda rugăminților către SIE ca fratele generalului Predoiu să accepte un dialog.

Vom reveni cu derularea evenimentelor.

Trei întrebări:

  1. Cum de un ofițer SRI, trimis să spioneze o rețea de exploatare de minore și de trafic transfrontalier, ajunge să fie cunoscut de toți cei de acolo drept ”Gabi SRI”?
  2. Dacă Gabriel Predoiu ar fi fost, într-adevăr, în misiune pentru SRI, de ce ofițerii de la Direcția Generală Anticorupție, cu care lucra DIICOT pentru reconstituiri, i-au pus poza pe planșă pentru a fi recunoscut de victime?
  3. Cine a făcut în 2004-2005, pentru procurorii DIICOT, înregistrările telefonice și ambientale ale traficanților și ale celor care îi protejau? Căci dacă le-a făcut SRI, și-a expus SRI propriul om, pe Gabriel Predoiu?!

Predoiu: „Eram client al restaurantului, nu știam că sunt parte în acel dosar”

Răspunsul lui Gabriel Predoiu, păstrat în forma sa originală:

„Am luat nota de acuzatiile aduse de tolo.ro si reluate, de intreaga mass-media privind asa-zisa mea implicare intr-un dosar de trafic de minori si doresc, in virtutea dreptului la replica, sa fac urmatoarele precizari:
– Nu am avut cunostinta niciodata despre faptul ca as fi vizat/implicat in orice fel de calitate intr-un dosar penal si nu am fost niciodata chemat la audieri/nu am fost solicitat sa dau vreo declaratie in dosarul instrumentat de DIICOT.
– Nu am avut nici un fel de tangenta cu reteaua de prostitutie sau trafic de minori, nu am fost niciodata la „salonul de masaj”. In schimb, da, am fost client relativ constant al restaurantului din acea locatie, pe care il frecventam mai ales in compania familiei, adica impreuna cu sotia si copilul meu.
– Mi-am construit cariera prin munca. Am pretuit intotdeauna statutul meu de ofiter si precizez ca mi-am onorat, prin rezultate, acest statut. Din acest motiv si pentru ca sunt tatal unei fete care la acel moment era adolescenta, refuz chiar si sa ma gandesc ca m-asi fi putut preta la „faptele de care sunt acuzat”.
– Inteleg ca fratele meu este o miza sau, poate, o tinta. Ceea ce se intampla, tararea lui in acest scandal cu care nu doar el dar nici eu nu avem vreo legatura, pe baza unor speculatii grosolane, in conditiile in care el nu a stiut nimic pentru ca eu nu am stiut nimic, deci nu aveam ce sa-i spun, este, probabil, parte a unui joc pe care va las pe dumneavoastra sa-l descoperiti.
– La final imi permit si o speculatie – domnul Tolontan, tocmai fusese acuzat de un post de televiziune ca este „colaborator SIE”. Prin aceasta „dezvaluire” lovind de-a valma in SIE si SRI, dovedeste tuturor ca nu are stapan. Cel putin nu pe cele doua servicii nationale de informatii. Inteleg sa-mi apar demnitatea si onoarea profesionala, precum si dreptul la imagine prin utilizarea tuturor parghiilor legale de care dispun.

Cu stima,

Col (r) Gabriel Predoiu”

Răspunsul DIICOT

 

Citește și:

„Mamă, sunt sechestrată în strada Brândușelor, apartamentul …”! Mama fetei de 15 ani a sunat la poliție, iar ofițerii nici măcar n-au intrat în apartamentul unde mafioții țineau minorele!

RECUNOAȘTERI LA DIICOT: Marius Olteanu Felician, procuror șef de secție la Curtea de Apel Militară, a fost indicat de o victimă de 16 ani drept prezent la discuții, când minora a fost obligată de chinezi să satisfacă un polițist. Victima scrie că procurorul a rămas în timpul acela cu o altă fată!

STENOGRAME: Bandă de polițiști interceptați de DIICOT cum protejau o rețea de prostituție de minore! Unul a fost șeful Poliției Parlamentului până acum cinci luni: comisarul Ion Craiu! Cine i-a scăpat?

Comentarii (95)Adaugă comentariu

Crisan  •  31 ianuarie 2018, 14:58

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ionel  •  31 ianuarie 2018, 14:59

Buna ziua !!! Ceva despre SPP nu ai ? Dece tind sa cred ca ceia ce faci tu e in aceasi maniera ca HexiPharma ? Nu zic ca nu este ok dar parca .... prea mare sincronizare cu Dragnea ai ... el cu SPP-ul tu cu SIE si SRI .... astea 3 institutii pe care nu le controleaza. Urmeaza asaltul total ... sau e doar o pura coincidenta. O zi buna :)

oltea  •  31 ianuarie 2018, 15:01

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dr. Dan Patru Tudosie  •  31 ianuarie 2018, 15:01

Poate domnul Gabriel Predoiu s-a prezentat cand s-a inflitrat sub acoperire cu numele-porecla de Gabi SRI tocmai ca sa nu le dea de banuit ca e de la SRI. Se numeste psihologie inversa, in termeni sri-isti.

mynameis  •  31 ianuarie 2018, 15:06

O intrebare către Șeful Serviciului de Informații Externe! Domnule general Predoiu, aveți proprietăți in Muntenegru? Pe numele cui e înregistrată vila din localitatea Kotor? Sau vila e “obiectiv secret” al SIE? De ce in aceasta locație de doua ori pe an locuiesc ruși? De ce fratele Dvs îi vizitează? E misiune secreta?

George  •  31 ianuarie 2018, 15:10

Felicitari pt. tot ceea ce faceti domnule Tolontan Sper din toata inima ca nu e in zadar; sistemul politienesc care ne afecteaza viata zi de zi, e sustinut de dinozaurii epocii comuniste, care inca se mai agata de cu dintii de ciolan si nu vor sa-i dea drumu".singura speranta e demascarea acestor atrocitati si inlocuirea relicvelor comuniste cu oameni noi (speram si cu mentalitati noi) Toata stima si consideratia

Mircea Gabriel  •  31 ianuarie 2018, 15:10

Ne-am saturat de ***, de incapabili, de slugi, de cocosati si turnatori. Am ajuns de râsul lumii. Ne tanguim si implorat sa se întoarcă un *** in fruntea tarii. Nu stim sa apreciem valorile si asistăm la generalizarea cancerului, in societate, neoutinciosi. Tara mea de ***, țară mea de dor. Hoții sunt la putere iar românul de rând isi maltrateaza familia. Este singurul lucru pe care il mai face cu profesionalism.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Lavinia  •  31 ianuarie 2018, 15:16

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vasile  •  31 ianuarie 2018, 15:26

Este la o scară mult mai largă același sistem ca în cazul polițistului pedofil. Sistemul își protejează membrii. Dacă sunt cazuri de abuz de copii care sunt mușamalizate nici nu vreau să mă gândesc la ce matrapazâcuri financiare sunt acoperite. Apropo, de cazul contrabandei cu țigări de la SPP din 1998 a uitat toată lumea. Batista pe țambal.

Henry  •  31 ianuarie 2018, 15:36

Informația referitor la generalul Silviu Predoiu pe Wikipedia - Controverse! E adevărat???? Suntem conduși de securiști???? Totuși Silviu Predoiu a coordonat dosarul "DUCELE"??

haideusicfr  •  31 ianuarie 2018, 15:37

Parca a am mai auzit de numele asta.

Vasile  •  31 ianuarie 2018, 15:48

E inadmisibil că Iohannis nu a fost în stare să numească de un an și jumătate un șef civil la SIE. Președintele are 3-4 atribuții și nici pe astea nu e în stare să le îndeplinească.

ion  •  31 ianuarie 2018, 15:53

Cand institutiile de forta ocrotesc crima organizata noi visam sa intram in Schengen? Degeaba am votat masiv un Presedinte pro European. Se "va recunoaste invins de sistem"

Jordan de la Amsterdam  •  31 ianuarie 2018, 16:05

Stimate d-le TOLONTAN,cu respect va intreb:-Dece tocmai acum dupa 10 ani de zil si mai mult ,se scot la suprafata aceste "ciolane putrezite"..?!D-abea acum vi s-au oferit pe tava aceste informatii?Daca da de catre cine?Ptr ca nu pot sa cred ca timp de 10 ani v-ati spetit (sorry ptr acest cuvant neaos) cautand minutios informatii despre chinezi si "victimile" lor...Va multumesc anticipt ptr raspunsul primit!

ovialex23  •  31 ianuarie 2018, 16:08

D-le Tolontan, demascati-i pe toti ticalosii astia. A ajuns Romania, haznaua tuturor ticalosilor si a ***. A ajuns Romania bataia de jos a tuturor infractorilor.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

catalin  •  31 ianuarie 2018, 16:11

Intr-un comentariu de mai jos am citit ceva despre "psihologia inversa". Imi aduce aminte de spectacolele Vacanta Mare din anii 90 in care faceau bascalie de colonelul de securitate Marin Chitac : "Ma numesc Marin Chitac dar va rog sa imi spuneti pe numele de cod Chitac Marin"

costantinpopescu  •  31 ianuarie 2018, 16:28

Oare , realitatile descrise cu atita pasiune de dv. nu au si subterfugii la care se puteau deda urmaritorii ptr. a putea da in git infractorii . Oare nu se merge si la noi , ceea ce sigur sunt , pe principiul ca pentru succesul unei misiuni mai sunt si victime colaterale . Si in definitiv cine poate infirma ca ptr. a se razbuna chinezul si-a pregatit turnatoriile montate cu fetele lui angajate . Parca prea siguri suntem in ceea ce afirmam , cu toate ca de la principalii autori concret nimic nu s-a obtinut , mergind doar pe presupuneri s-au datele date de acuzatori , datele exacte aflindu-se la secrete care nu se dau publicitatii . Angrenati lumea sa se zbata departe de adevaruri , dindu-si cu presupusul si punin-d inca o bila neagra la serviciile administratiei statului .

Razvan  •  31 ianuarie 2018, 16:47

La intrebarea de ce DGA i-a pus poza in tabelul de recunoastere, vor zice probabil ca a fost pusa intetionat sa vada daca fata este de incredere si indica pe cei ce i-a vazut acolo. Adevarata intrebarea e: daca a fost acolo sub acoperire, de ce il stia toata lumea cu numele de "Gabi SRI". Raspunsul este foarte clar: ca nu era acolo sub acoperire, ci era un client fidel...Domnilor jurnalisti, sesizati DNA-ul ca acesta s-ar putea sa fie inceputul unui mare dosar cu nume grele...

grigorescu gheorghe  •  31 ianuarie 2018, 17:12

Sper sa mergeti pana la capat in sensul de a insista pentru deschiderea de anchete facute de organe judiciare si urmarirea rezultatelor acestor anchete.

Cătălin Tolontan  •  31 ianuarie 2018, 17:13

@grigorescu gheorghe: treaba noastra e sa va informam pe dumneavoastra. Procesele le incep altii. Sa ne respectam fiecare meseria. Dar vom merge pana la capat. Niciodata nu ne oprim. Niciodata.

user  •  31 ianuarie 2018, 17:24

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Spartacus  •  31 ianuarie 2018, 17:49

,pestele de la cap pute ''ei bàietii destepti si restul cei multi prostimea ,,carne de tun'' pentru noii fanarioti...oricum e clar cà sus se stie tot dar nu se face nimic pentru cà toti sint la fel...oare nu se poate schimba nimic ?oare acesti hoti sint imuni la tot nu au un càlcài al lui Ahile?nu se poate face nimic?...ne intoarcem in evul mediu.

NUCONTEAZA  •  31 ianuarie 2018, 18:00

trebuie sa plece cu totii din functiile pe care le detin. nu ma intereseaza ce pregatire au si ce doctorate au plagiat la Agentia Nationala de ***/Informatii. in loc sa se ocupe de alipirea Basarabiei, de pastrarea Transilvaniei, voi asta faceti, grija voastra e sa "prindeti" tot ce e intre 14 si 17 ani ?!? astia imi sunteti, barbatii tarii ? asta va e "misiunea" si "valoarea" , exploatarea minorelor patriei in favoarea (spoinilor)) Chinei ? de juramant si onoare militara ati auzit ? repet: plecati singuri din functiile pe care le detineti, cat inca mai aveti timp.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Man on the Silver Mountain  •  31 ianuarie 2018, 18:06

Domnule Tolontan, nu stiu cate sanse aveti sa invingeti sistemul in acest caz, dar daca porniti o campanie pentru Legea prostitutiei si protejarea fetelor care sunt singurele victime aici, campanie bazata si pornita de la aceasta investigatie, cred ca aveti mai multe sanse sa schimbati ceva cu adevarat. Cu acelasi respect pentru curajul pe care il aveti, va salut.

Dan  •  31 ianuarie 2018, 18:41

Domnule Tolontan acest caz nu ma surprinde deloc.Adresa mea din tara e Bucuresti , Vlaicu Voda nr.30.Sunt arondat sectiei devenita deja celebra ca sectia 11 spaga.Da vorbim de sectia de politie de langa mall vitan.In sectorul 3 nivelul de prostitutie e undeva la 90% si nu cred ca exagerez deloc.Cum e si normal exista cum ati descoperit in acest caz institutii care protejeaza traficul si sclavagismul uman.Incepand cu Lipscani,Unirii,Piata Alba-Iulia,Bulevardul Decebal,Baba Novac,Dristor,Vitan,Timpuri Noi,Tineretului,Titan,etc.In toate aceste zone precum si strazi care nu spun nimic din zonele respective veti gasi prostitutie daca veti cauta.Sigur e posibil sa fi omis unele zone ca sectorul 3 e mare.Acum nu cunosc cat dintre fetele care practica prostitutia in aceste zone o fac de buna voie sau silite cu forta.La mine in bloc nu am avut cazuri de acest gen inca.Am avut doar un apartament la etajul 8 unde chinezii facusera o fabrica de tesaturi.Dar i-am evacuat din apartament.Insa cunoscuta strada Branduselor e celebra pentru infractiuni diferite nu doar cel care are legatura cu acest caz.In spatele blocului meu e unul de garsoniere paralel cu strada Banul Udrea unde veneau si plecau taxiurile in draci fiind acolo un cuib de prostituate.Administratora saraca ce sa faca cu politistii sectiei 11 spaga ii chema degeaba.Daca vreti va dau un pont intr-un bloc oribil ca aspect construit fata in fata cu mall vitan se practica prostitutia in draci.Un prieten mi-a dat un pont cand am fost ultima oara in tara.Era vorba de un apartament langa fosta Posta Vitan.M-am prezentat la usa am intrat inauntru spunand ca vreau sa fac sex cu una dintre fete.Erau cel putin 10 fete inauntru am inceput sa le studiez din cap pana in picioare si aratau ingrozitor.Nu am intrebat cine le exploateaza caci sefa era acolo si daca ar fi sunat capul retelei as fi avut probleme.Oricum am gasit un motiv sa plec de acolo ma interesa doar sa vad daca era adevarat ceea ce imi spusese amicul meu.Din pacate acest sector care era cat de cat ok a devenit de mai multi ani un focar de infractionalitate.Din cauza autoritatilor dupa cum ati descoperit.Chiar imi amintesc cand eram in scoala generala ca in Dristor era un cuib al traficantilor de droguri.Avand din pacate in clasa un coleg care devenisera dependent de heroina.Locuia pe strada cu nume predestinat Laborator.Tatal lui era disperat deja pe buna dreptate.Vorbesc de anii 97-98 undeva spre 2004-2005 politia a reusit sa destructureze complet reteau de traficanti din Dristor.Cel putin asa umbla vorba pe acolo.Imi amintesc eram in 135 in drum spre liceu prin 2003 si autobuzul oprise la stop in intersectia de la dristor.Pe partea dreapta era o rabla de dacia cu mainile intinse pe capota erau doi indivizi care erau perchezitionati de doi politisti in civil.Drogurile erau vizibile pe capota masinii.Banuiesc ca a fost vorba de un flagrant.Se uita lumea din autobuz ca la teatru.Amintiri din Romania ce sa faci.Abia astept sa ma intorc in Aprilie sa vad ce mai e prin cartier.Numai ca sa ma decid ca am ales bine cand am plecat din tara.Si sa ma asigur ca dupa Pasti am biletul de avion ready pentru a pleca din nou.

Fanel  •  31 ianuarie 2018, 18:44

Bine ca a intrat repede la RTV sa nege. Ii propun sa ceara audienta si la Sputnik sa isi dovedeasca nevinovatia.

Vasile  •  31 ianuarie 2018, 18:56

Să râdem cu serviciile secrete. Deci suspectul nu știa că e suspect. Știa doar fratele suspectului.

Luca  •  31 ianuarie 2018, 19:15

Tragic ! Daca asta se intampla in Bucuresti, unde se presupune politia este mai bine pregatita , va dati seama ce evenimente se petrec in restul tarii ! Sanatatea la pamant , invatamantul e jalnic iar politia este in mare parte invizibila si pasiva . Asa ca ... mai are rost sa vorbim despre viitorul RO ?

mafiainrazboi  •  31 ianuarie 2018, 19:50

Ce-mi place cind *** de la cel mai inalt nivel al statului *** unii altora prin intermediul presei. Pacat ca doar li se arata pisica si dosarele se musamalizeaza de fiecare data.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

satanae  •  31 ianuarie 2018, 20:29

Si avu tata doi feciori: pe unul il dadu la CIE, ca era mai dastept, pe alalalt il baga la Securitatea interna, ca atita putea omul. Vorbesc de tatal celor doi Predoiu de mai sus, Nicolae Predoiu, fostul sef al Inspectoratului Judetean Giurgiu al MI. Si n-ar fi nimic rau in asta, citi n-au facut asa, daca-i luam la bani marunti pe angajatii organelor de azi, mai bine de jumate sint plozii vechilor securisti sau nepotii lor. Problema este ca veni revolutia si oamenii se apucara de afaceri. Care cum a putut. ***, dar bag mina in foc ca cei de la CIE au fost mult mai evoluati, in privinta asta. Apropo, d-le Tolontan, d-voastra nu v-ati pus intrebarea cum erau recrutati pacientii lui Lucan din afara? Cum erau gasiti, in toata lumea asta, pacienti, care aveau nevoie de un rinichi si erau dispusi sa dea citeva sute de mii de dolari pe bucata? Pentru ca nu cred ca-i gasea Lucan la mica publicitate si nici pilele lui din tara nu-l puteau ajuta. Am vazut ca era mentionat un fost ambasador la Vatican, dar oamenii din MAE nu se bagau in asa ceva, daca nu aveau un spate serios, mai ales ca este vorba de o afacere foarte banoasa. Intreb nu de alta, dar toata povestea seamana izbitor cu afacerile, pe care le incheiau baietii de la DIE pe vremea lui Ceasca. Asa de mult, incit ati putea sa-i mai dati un telefon lui Silvian Predoiu, tatal organelor de vreo douaj`de ani, ca sa-l intrebati daca isi aminteste ceva, asa, vag, despre asta. Doar intrebati, ca nu dati cu parul.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Filbert  •  31 ianuarie 2018, 20:45

O mica eroare de comunicare din cauza emotiilor, doar ati vazut ca si noul guvern e plin de emotivi. Omul a vrut sa spuna ca era in pozitia misionarului acolo, nu in misiune. Absolut scuzabil.

suprem  •  31 ianuarie 2018, 21:40

@catalin tolontan domnul ziarist de ce tot va infierati zilele trecute ca dosarul nu a fost disjuns ca nu a vrut instanta ca sunt protejati unii si altii??? aveti raspunsul DIICOT ca din dosarul baza a fost intocmit alt dosar prin disjungere iar solutiile au fost sup si nup. Ce va mai place saorma! Ca ziarist de investigatii cum va place sa va autointitulati ar tebui sa aveti o un strop de cultura juridica. v-ar prinde bine si un ff la Bioterra.

A.D.  •  31 ianuarie 2018, 21:42

D-le Tolontan, Un cititor a ajuns să se întrebe dacă nu sunteți cumva înțeles cu PSD (partid de centru-dreapta, ca în orice democrație!), că prea ați fi intrat în reprezentanții „statului de drept”, și asta sincron cu PSD-ul ... :) Le este greu să creadă că și democrații sunt oameni ... Un altul se plânge de „statul polițienesc”, de parcă nu l-ar ajuta engleza proprie să știe că și americanii urlă asta de mulți ani! :) KWJ cum comentează ?

suprem  •  31 ianuarie 2018, 21:44

Cătălin Tolontan • 29 ianuarie 2018, 16:40 @suprem: nu, nici o instanta nu s-a pronuntat pe coruptia politistilor, procurorilor sau comisarilor de Garda, dintr-un motiv simplu. Nici un procuror nu a continuat munca DIICOT din primul dosar. Desi DIICOT a cerut, nu s-a disjuns cazul. Vorbim despre niste minore sechestrate si fortate sa faca sex cu 4-5 barbati pe seara. Nu vi se pare ca merita sa stim cum a fost posibil asta? Nu merita suferinta lor macar atat respect? E treaba procurorilor daca redeschid vreun caz. Dar marturiile victimelor merita auzite.

suprem  •  31 ianuarie 2018, 21:57

@valabil pentru toti postacii: inainte de a va mai da cu parerea la comenturile mele dati un search pe Google si vedeti ce inseamna "suprem"

suprem  •  31 ianuarie 2018, 22:23

cand cineva emite niste ipoteze cu privire la situatii de fapt acel cineva trebuie sa fie bun in domeniul in care comenteaza. aici pe tolo.ro se strang o mana de ciudati majoritatea cu 3 4 nick name uri si maraie si ei pt cativa lei.

marian  •  31 ianuarie 2018, 22:43

Ai (ati) festelit-o cu ancheta asta, dle. Tolontan. Nu mai semnati cu ochii inchisi minunile scrise de altii. Eu zic ca o sa va coste. desi nu v-o doresc.

Alex  •  31 ianuarie 2018, 23:28

Puteti explica de ce se insista cu povestea ? Fapte sunt cumva prescrise? Incep sa ma intreb daca nu cumva tolo chiar are anumite interese si probabil raspunde prin agresivitate celor care au scurs info despre el....renunt la interesul meu in ceea ce va priveste.....trist

Alex  •  31 ianuarie 2018, 23:32

Incearca sa investesti timp si resurse in subiecte de finalitate. ..ma simt pacalit si cu regret spun ca am urmarit activitatea dumneavoastra mult timp...cred ca se confirma anumite suspiciuni in ceea ce te priveste domnule Tolontan

Pantea  •  31 ianuarie 2018, 23:43

Tolontane, ce jocuri faci si pentru cine?Iti bati joc de meseria de jurnalist te lasi manipulat de umbrele alea ***.Le apuci, ca de, nu esti in stare sa descoperi singur o fapta trecuta si spalata de timp! Cu Hexi-pharma ai facut *** praf-deci nimic. Pacat ca mass-media din Romania te baga in seama,ai ramas un slujbas umil al ziarului comunist Scanteia. Cineva isi bate joc de tine mai omule!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

vasilica  •  1 februarie 2018, 8:27

@suprem - Vezi ca ii agiti pe proletari si ti-i pui in cap. Micutii sunt agresivi rau si se pricep la orice. Acum vine ticbis si iti recita 32 de lozinci plus 43 de clisee de nu te vezi. Treaba ta...

ticbis  •  1 februarie 2018, 16:34

@vasilica: N-ai inteles nimic din cazul asta! Din cate se vede, tu sustii coruptia acoperita de sentinte judiciare spre protejarea unui stat mafiot. Ca "suprem" al tau face parte din sistemul acesta, nu e nicio indoiala; il inteleg. Probabil ca si el a fost clientul acelui local dubios. Dar asta nu scuza, in nicio tara din lume, faptele prezentate aici si vinovatiile personajelor care, din postura de oficiali ai statului au tolerat si permis asa ceva. Desigur, justitia n-o sa se atinga de ei niciodata, dar vinovatia lor morala si de constiinta civica si sociala va ramane, pentru totdeauna. Cel putin pentru cei care mai pretuiesc si altceva pe lume in afara miilor de euroi de la pensie :))) Jalnic popor...

watergate  •  1 februarie 2018, 19:56

" nu am fost niciodata la „salonul de masaj”" - sigur minte. cautati-i fostii colegi. interesati-va si de fostul procuror-judecator (CAB) ***..

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

MIHAI DAVIDESCU  •  9 februarie 2018, 22:59

Eu cred ca este o minciuna aceasta informatie data de ''TOLONTAN'', sunt in criza de subiecte, altele decat situatia economica dezastruoasa a tarii. TOLO nu cunoaste ca un ofiter de informatii trebuie sa-si creeze retea si informatori in mediul sau pe langa ''obiectiv'', sigur d-ul PREDOIU era in misiune, nu stiu poate obiectiv era CHIAR patronul restaurantului, chinezul. MULT SUCCES pentru d-ul PREDOIU si cinste celor care au lucrat si lucreaza pentru tara asta...

menumorut  •  16 februarie 2018, 9:45

Draga Tolo, nu imi dau cu parerea ( desi am una....) despre faptele prezentate, imi exprim doar nedumerirea privind faptul ca vorbesti de o persoana, Gabi Predoiu, pe care o cunosti personal , ca si cum abia ai aflat acum ca acest om exista pe planeta ! , iti readuc aminte ( desi uitarea ta cred ca este voita....) ca ai locuit si crescut in acelasi bloc , pe aceeasi scara, la o distanta de 6 etaje, de acesti doi frati Predoiu. Iar cu Gabi Predoiu esti destul de apropiat de varsta, astfel incat nu m-as mira sa fi jucat o "miuta" impreuna in copilarie sau adolescenta. Aceasta situatie in sine poate nu spune mare lucru, dar arata o realitate obiectiva si anume faptul ca de multe ori "uitam" lucruri din trecutul nostru si al familiilor noastre.....!

Comentează