ULTIMA ORĂ: Gabriel Predoiu, fratele șefului SIE, recunoscut la DIICOT de către una dintre victimele rețelei de trafic sexual! Fata: ”I se spunea Gabi SRI”

Toate probele adunate de procurori și apoi abandonate au fost descoperite de ziariștii Gazetei Sporturilor în dosarul public

miercuri, 31 ianuarie 2018, 10:11

UPDATE: 18:20 / Răspunsul lui Gabriel Predoiu, trimis către RTV: „Nu am avut cunoștință niciodată despre faptul că aș fi vizat/implicat în orice fel de calitate într-un dosar penal și nu am fost niciodată chemat la audieri/nu am fost solicitat să dau vreo declarație în dosarul instrumentat de DIICOT”.

Răspunsul integral, în finalul articolului.

UPDATE 15:30/ DIICOT spune că nu a găsit nimic ilegal legat de ce au făcut polițiștii, procurorii, angajații Gărzii Financiare sau ai SRI în cazul minorelor exploatate.

DIICOT a comunicat, azi după-amiază, că a disjuns dosarul traficanților chinezi de minore, dar că nu a găsit niciun vinovat printre polițiști, procurori,  angajați ai Gărzii Financiare și SRI, plus alți funcționari publici. „(…)s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală și neînceperea urmăririi penale față de mai multe persoane (…)”  nefiind întrunite în cauză elementele constitutive ale acestor infracțiuni”. Comunicatul integral, la final.

Citește mâine, în Gazeta Sporturilor, un nou episod. Merită.

 

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Cazul chinezilor care au sechestrat și traficat în 2004-2005 fete din România, unele dintre ele minore, capătă o conotație diferită în această dimineață.

Descoperiri recente din dosarul pe care, ca ziariști, îl consultăm de o lună de zile în arhiva tribunalului, ne obligă să publicăm succint o informație fierbinte.

Ceea ce în tradiția presei se numea ”Ultima oră”.

Gabriel Predoiu, fratele generalului Silviu Predoiu, șeful Serviciului de Informații Externe, a fost recunoscut în 2005, la DIICOT, de către una dintre fetele obligate să se prostitueze!

L-a indicat pe Gabriel Predoiu ”fără ezitare” și ”după ce a privit cu atenție planșa”, așa cum scrie în regulile recunoașterii.

Ea îl știe drept ”Gabi SRI”.

Gabriel Predoiu era într-adevăr angajat SRI.

Cum s-a ajuns aici, cum a ajuns un ofițer SRI și fratele actualului șef al SIE într-un dosar apoi mușamalizat?

Povestea jurnalistică a pornit de la un fotbalist de la Steaua!

Facem un scurt rezumat al cazului pentru că e posibil ca acest text, datorită numelor implicate, să fie citit de un public mai mare decât cel care cunoaște articolele apărute zilele trecute.

Gazeta Sporturilor a pornit publicarea investigației luni, de la cazul unui ”sectorist de cartier”, Ion Craiu, fost fotbalist la Steaua.

Atacant și golgeter la ASA Tg. Mureș, Craiu a ajuns la Steaua chiar în generația glorioasă a anului 1987, a ieșit campion cu echipa, dar a prins un singur meci.

Fiind subcomisar al Secției 11 Poliție, Craiu răspundea de restaurantul ”Shanghai”.

Vorba vine.

Nu numai că nu reclamase șefilor prostituția cu minore care se întâmpla la salonul de masaj de la ”Shanghai”, dar îi proteja pe traficanți și-i numea ”jegoși” pe cetățenii care îi reclamau, după cum rezulta din stenogramele pe care le-am publicat luni.

Lui Craiu nu i s-a întâmplat nimic, a fost înaintat în grad de două ori și s-a pensionat recent ca șef al Poliției Parlamentului României!

DIICOT a cerut cercetarea ”polițiștilor și celorlalți funcționari pentru posibile fapte de corupție”

Apoi am oferit publicului informația oficială, din Rechizitoriu, potrivit căreia DIICOT susținea în 2005 că a descoperit polițiști, oameni din Garda Financiară și funcționari din alte ministere, care erau în relații apropiate cu chinezul traficant Mihai și care l-au protejat.

Iată citatul exact.

”În cauză au fost solicitate autorizații de interceptare din care au rezultat că inculpații beneficiază de sprijinul unor ofițeri de poliție, comisari de gardă financiară, funcționari publici din cadrul unor ministere, persoane care îi ajută să obțină documentele necesare introducerii în țară a cetățenilor străini, precum și rezolvarea unor probleme ce pot constitui obiectul unor cauze penale”.

Magistrații DIICOT au cerut disjungerea cazului, ca să fie cercetați și acești polițiști și comisari din Gardă și posibili alți funcționari.

Însă nimeni n-a cercetat implicarea autorităților

Dar Parchetele au îngropat cazul.

Cel puțin așa rezultă din ce au spus jurnaliștilor, în aceste zile, polițiștii recunoscuți de fete și care n-au fost deranjați de nimeni.

Plus tăcerea DIICOT, care nu a răspuns încă cererii oficiale a ziarului: de ce nu s-a disjuns cazul, așa cum ați cerut?

La fel de straniu e că traficanții chinezi condamnați au primit închisoare de 5 ani, în condițiile unui maximum de pedeapsă de 20 de ani și în ciuda recursurilor și contestațiilor făcute de DIICOT, care au ajuns până la Curtea Supremă.

Degeaba.

Pedepsele rămân cele de 5 ani.

În plus, deși prima instanță ceruse expulzarea celor doi traficanți, Curtea de Apel și Înalta Curte îi lasă pe chinezi în țară după ispășirea pedepselor!

Procurori importanți amestecați și ei

Ieri am descoperit că, de fapt, deși procurorii DIICOT nu scriseseră nimic explicit despre asta, în caz erau implicați nu doar polițiști și comisari din Gardă, ci și procurori.

Unii care au ajuns apoi în funcții foarte înalte.

El este Marius Olteanu Felician, actualul procuror șef de secție Urmărire Penală la Curtea de Apel Militară.

Adică la cea mai înaltă Curte Militară a României.

Polițistul Craiu, polițistul Bărbos, procurorul Olteanu și alții fuseseră recunoscuți chiar de către fetele care erau obligate să se prostitueze.

Ei fie se culcaseră cu ele, fie asistaseră la forțarea unor fete, fie îl ajutau pe patron să-și continue afacerile ilicite, fie le făceau pe toate.

Fratele actualului șef SIE vizita frecvent restaurantul și salonul de masaj ”Shanghai”!

Astăzi, publicăm un lucru pe care l-am descoperit în chiar ultimele ore, confruntând listele cu oameni pe care fetele, într-un act de curaj, au pus degetul.

Pe lista celor recunoscuți de victime este Gabriel Predoiu, fratele lui Silviu Predoiu, actualul director al Serviciului de Informații Externe!

Născut pe 1 ianuarie 1961, Gabriel Predoiu era ofițer SRI în 2004-2005, când este văzut foarte des în preajma șefului traficanților.

Una dintre victime îl recunoaște la audieri!

Întrebarea procurorilor era: ”Acesteia i s-a cerut să privească cu atenție planșa fotografică numărul 1 cu patru poze și să indice printre ele pe cea reprezentând persoana care frecventa restaurantul Shanghai, salonul de masaj din incinta acestuia și despre care știe că deține funcția de polițist sau alte funcții ce implică funcționari de stat?”.

”Privind cu atenția planșa numărul 1, numita … a indicat fără ezitare fotografia numărul 2”. 

Numărul 2 este Gabriel Predoiu.
Predoiu, indicat de una dintre victimele rețelei chinezești de prostituție

”Știu că i se spunea Gabi SRI”, adaugă ea, în fața procurorilor.

Gabriel Predoiu, fratele șeful SIE.

Ce spune generalul Silviu Predoiu, șeful SIE?

SIE: ”Da, este fratele generalului Predoiu, dar era acolo în misiune”

În această dimineață, foarte devreme, Gazeta a contactat Serviciul de Informații Externe.

I-am solicitat șefului acestuia, Silviu Predoiu, să confirme dacă fratele lui este cel recunoscut de fata obligată de chinezi să se prostitueze.

Răspunsul a fost furnizat de Lavinia Guzu, ofițer de comunicare al SIE, în următorul dialog:

-Datele se potrivesc, vă rugăm?
-Da, domnul Gabriel Predoiu este fratele domnului general Silviu Predoiu. Domnul general este ușor supărat.

-Ușor?
-În sensul în care află aceste lucruri din presă. Fratele dânsului a fost ofițer SRI, acum lucrează în mediul privat. Ne e dificil să comentăm ca instituție o problemă a cuiva care nu aparține instituției.

-E logic ce spuneți. Dar e o afacere de trafic de minore și trafic transfrontalier și apare numele fratelui SIE.
-Trafic de minore?

-Da. Nu cerem SIE să comenteze ce face un ofițer SRI, dar solicităm șefului SIE o reacție. Nu a știut niciodată despre prezența fratelui său în acest caz?
-Și-a amintit ceva, în sensul că fratele i-ar fi spus câteva lucruri, mai demult. E din 2005, ați spus?

-Da, 2005.
-Da, însă domnul general a înțeles că acel caz s-a rezolvat.

-În ce sens?
-În sensul în care fratele dânsului era acolo ca ofițer SRI.

-Vreți să spuneți că era în misiune?
-Da. Și era și domeniul dânsului de activitate, dar mai mult, înțelegeți, nici nu știm și nici nu putem spune.

Trei întrebări

Gabriel Predoiu, ofițerul SRI recunoscut de victima rețelei că frecventa restaurantul și salonul de masaj, paravan de fapt pentru un bordel ilegal, nu a putut fi contactat.

Asta în ciuda rugăminților către SIE ca fratele generalului Predoiu să accepte un dialog.

Vom reveni cu derularea evenimentelor.

Trei întrebări:

  1. Cum de un ofițer SRI, trimis să spioneze o rețea de exploatare de minore și de trafic transfrontalier, ajunge să fie cunoscut de toți cei de acolo drept ”Gabi SRI”?
  2. Dacă Gabriel Predoiu ar fi fost, într-adevăr, în misiune pentru SRI, de ce ofițerii de la Direcția Generală Anticorupție, cu care lucra DIICOT pentru reconstituiri, i-au pus poza pe planșă pentru a fi recunoscut de victime?
  3. Cine a făcut în 2004-2005, pentru procurorii DIICOT, înregistrările telefonice și ambientale ale traficanților și ale celor care îi protejau? Căci dacă le-a făcut SRI, și-a expus SRI propriul om, pe Gabriel Predoiu?!

Predoiu: „Eram client al restaurantului, nu știam că sunt parte în acel dosar”

Răspunsul lui Gabriel Predoiu, păstrat în forma sa originală:

„Am luat nota de acuzatiile aduse de tolo.ro si reluate, de intreaga mass-media privind asa-zisa mea implicare intr-un dosar de trafic de minori si doresc, in virtutea dreptului la replica, sa fac urmatoarele precizari:
– Nu am avut cunostinta niciodata despre faptul ca as fi vizat/implicat in orice fel de calitate intr-un dosar penal si nu am fost niciodata chemat la audieri/nu am fost solicitat sa dau vreo declaratie in dosarul instrumentat de DIICOT.
– Nu am avut nici un fel de tangenta cu reteaua de prostitutie sau trafic de minori, nu am fost niciodata la „salonul de masaj”. In schimb, da, am fost client relativ constant al restaurantului din acea locatie, pe care il frecventam mai ales in compania familiei, adica impreuna cu sotia si copilul meu.
– Mi-am construit cariera prin munca. Am pretuit intotdeauna statutul meu de ofiter si precizez ca mi-am onorat, prin rezultate, acest statut. Din acest motiv si pentru ca sunt tatal unei fete care la acel moment era adolescenta, refuz chiar si sa ma gandesc ca m-asi fi putut preta la „faptele de care sunt acuzat”.
– Inteleg ca fratele meu este o miza sau, poate, o tinta. Ceea ce se intampla, tararea lui in acest scandal cu care nu doar el dar nici eu nu avem vreo legatura, pe baza unor speculatii grosolane, in conditiile in care el nu a stiut nimic pentru ca eu nu am stiut nimic, deci nu aveam ce sa-i spun, este, probabil, parte a unui joc pe care va las pe dumneavoastra sa-l descoperiti.
– La final imi permit si o speculatie – domnul Tolontan, tocmai fusese acuzat de un post de televiziune ca este „colaborator SIE”. Prin aceasta „dezvaluire” lovind de-a valma in SIE si SRI, dovedeste tuturor ca nu are stapan. Cel putin nu pe cele doua servicii nationale de informatii. Inteleg sa-mi apar demnitatea si onoarea profesionala, precum si dreptul la imagine prin utilizarea tuturor parghiilor legale de care dispun.

Cu stima,

Col (r) Gabriel Predoiu”

Răspunsul DIICOT

 

Citește și:

„Mamă, sunt sechestrată în strada Brândușelor, apartamentul …”! Mama fetei de 15 ani a sunat la poliție, iar ofițerii nici măcar n-au intrat în apartamentul unde mafioții țineau minorele!

RECUNOAȘTERI LA DIICOT: Marius Olteanu Felician, procuror șef de secție la Curtea de Apel Militară, a fost indicat de o victimă de 16 ani drept prezent la discuții, când minora a fost obligată de chinezi să satisfacă un polițist. Victima scrie că procurorul a rămas în timpul acela cu o altă fată!

STENOGRAME: Bandă de polițiști interceptați de DIICOT cum protejau o rețea de prostituție de minore! Unul a fost șeful Poliției Parlamentului până acum cinci luni: comisarul Ion Craiu! Cine i-a scăpat?

Comentarii (95)Adaugă comentariu

Tavi  •  31 ianuarie 2018, 10:23

Chapeau. Cuvintele, in fata acestui sistem mafiot sunt de prisos...

Cătălin Tolontan  •  31 ianuarie 2018, 10:25

@Tavi: cuvintele noastre da, sunt de prisos. Dar sa auzim cuvintele lor, ale autoritatilor. Hai, va rugam exlicati cum erau toti,si politisti, si procurori, si ofiteri SIE, acolo "in misiune". Si cum scapa toti printre ei si ofiterul SRI al carui frate devine seful SIE. Hai, explicati!

Horace  •  31 ianuarie 2018, 10:39

Are fatza de ***...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gabriel  •  31 ianuarie 2018, 10:43

Felicitări pt ceea ce faceți, d-le Tolontan! Despre corupția din spitale știam câte ceva, mulți dintre noi s-au confruntat cu asta. Cazurile Secureanu si Hexi Pharma ne-au arătat însă că există nivele ale corupției pe care nici nu ni le putem imagina. Despre șpaga luată în trecut de polițiștii de la rutieră știm cu toții, am văzut-o pe străzi. Dar ceea ce arătați în acest caz, rețele de prostituție protejate de polițiști și procurori, depășește scenariul unui film al mafiei italiene. Acesta este adevăratul stat paralel, care a existat în România: oameni care nu doar că nu s-au achitat de îndatoriri ce le reveneau de a proteja cetățenii, ci dimpotrivă, i-au protejat pe persecutorii acestora. De vină suntem cu toții, pt că în mentalul colectiv am tolerat ani de-a rândul mica șpagă, cea amintită la început, fie in spitale, fie la poliție, fie în vreo instituție a statului. Și nu neapărat prin implicarea noastră, ci prin acceptarea pasivă a celor care o făceau. Astfel am născut monștri, capi de rețele mafiote, funcționari corupți, oameni fără niciun reper moral mânați doar de dorința de îmbogățire, cu orice preț, uneori chiar al vieții de oameni nevinovați. Atât timp însă cât astfel de informații mai pot să apară în presă, cât există încă oameni onești în aparatul de stat, oameni care plătesc cu viața pt binele societății, încă mai putem spera! Chapeau, monsieur Tolo!

Cristian G.  •  31 ianuarie 2018, 10:44

Se mai sparge o buba...nu-mi dau seama cum de un ziarist sportiv cumva..tot sparge bube... Astia de la investigatii ce fac nene? Mult respect la toata echipa domnule Tolontan.Iar te face Cozmin securist...hmmm

Stalin  •  31 ianuarie 2018, 10:44

De ce e târât în mizeria asta numele generalului Predoiu, un profesionist recunoscut ? Poate aflați al cui copil e „Gabi SRI”, ca să puteți intervieva bătrânii, ce copii are, să mergeți peste ei, ***... Numai pe vremea lui Ceaușescu erai dat afară din diverse instituții pentru greșeala fratelui, mamei, fiului, etc.. În ce piesă joci, Tolo ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  31 ianuarie 2018, 10:45

@Stalin: e adevarat ca fiecare raspunde pentru faptele sale, nu pentru ale altora. Dar sa spui ca sef SIE ca fratele tau era in misiune de la SRI acolo mi se pare ingrozitor. Pai ce misiune mai importanta are orice ofiter, de la sectorist pina la sef, decat sa opreasca imediat ce poate exploatarea unor minori?! Adica culegeau date? Desigur. Asta vor spune toti. Cum culegea date stiind si fetele ca e "Gabi SRI?". Si daca culegeea date de ce a fost el insusi filat de DGA de a ajuns pe panoul de recunoastere? Nu cu SRI facea DIICOT filajele si interceptarile in 2005?Isi deconspira SRI propriul om? Hai ca nu suntem atat de prosti cum ne vor unii din servicii si care,iata, nu ezita sa-si tirasca institutiile in praf ca sa scape ei! Nu noi, ei isi fac praf credibilitatea serviciilor.

betina  •  31 ianuarie 2018, 10:46

deci, repet , toate faradelegile din aceasta tara(FNI, Bancorex , Hexi, etc , etc etc ) s-au facut cu acceptul politiei , sri -ului, procurorilor , judecatorilor .Altfel nu se puteau face ..Daca un *** fura ceva ...ia repede cativa ani de puscarie ....Altii (sus pusi )daca violeaza , fura , etc ....li se acopera dosarul cumva si apoi ..chiar .ajung in functii inalte .Deci cand mai decoperiti nu stiu ce grozavie ....cautati mai intii sa aflati cine a tinut-o sub pres pana a ajuns asa mare .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F  •  31 ianuarie 2018, 10:48

Cum ar arata cazul pe masa CEDO?Sau pe masa DNA?Si de ce nu sunt...?

Sorin  •  31 ianuarie 2018, 10:50

Anchetarea celor implicati in afacere, indiferent de numele lor! Romania este un *** care contamineaza intreaga Uniune Europeana. Cele mai josnice creaturi au ajuns sa conduca destinele acestei tari, aflata pe marginea prapastiei. Prin lege trebuie introduse criterii stricte de numire in functii publice, lipsa criteriilor morale a facut ca tara noastra sa semene a... ***! Jos coruptia, jos statul mafiot!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dr. Dan Patru Tudosie  •  31 ianuarie 2018, 10:51

Nu stiu exact care-i legea si cum functioneaza lucrurile astea. Insa ma intereseaza ceva punctual: mai sunt sanse sa fie pedepsiti?... dupa 13 ani...

lord belial  •  31 ianuarie 2018, 10:53

inter3sant ca ai publicat cazul asta. a constituit obiectul research-ului meu ptr un proiect pe care il pregateam (tinere romance sechestrate de mafia chinezeasca si obligate sa se prostitueze, sub paravanul restaurantelor chinezesti si al saloanelor de masaj) si daca i-as fi zis cuiva in perioada cercetarilor ca un ofiter sri sub acoperire e cunoscut de toti drept ofiter sri, scuza cu acoperirea, data de sie, nu tine.

Bogdan  •  31 ianuarie 2018, 10:56

Inca un episod din batalia din presa dintre sri si sie.

lord belial  •  31 ianuarie 2018, 10:57

am scris intr-o romana aproximativa: voiam sa zic ca nimeni nu crede ca un ofiter sri sub acoperire e recunoscut de toata lumea. e o minciuna grosolana. sie tre sa minta mai bine

Caz recent Sibiu  •  31 ianuarie 2018, 10:59

Pfff...chiar citeam in presa zilele trecute despre un caz asemanator petrecut la Sibiu: o fata supravegheata altfel de obicei de parinti, dintr-o familie unita, dispare de la Cluj. Parintii fac propria lor investgatie si afla ca e dusa la Sibiu sa se prostitueze. Anunta politia si se roaga de DIICOT care taras grapis, de voie de nevoie se duce si o scoate de acolo. Pana sa fie scoasa, desi parintii au anuntat politia imediat, au date date despre locatie si a fost o patrula la respectivul apartament, ce sa vedeti si sa nu credeti, e ca in cazul prezentat de dumneavoastra acum, politistii s-au rezumat la a-i legitima pe barbatii care au deschis si au pretins ca nu se intampla nimic necurat acolo. Deci calvarul minorei a mai continuat o luna si ceva...Va dtot felul de pitpalaci pe aici care comenteaza si incearca sa duca tot cazul in derizoriu, sa strecoare indoieli. Adevarul e unul mare si lat: NU MINORII SUNT VINOVATI, ci asa zisele autoritati. Iar reteaua asta e inca activa. Poate la Sibiu e o alta ramura din acelasi trunchi.

Ereb  •  31 ianuarie 2018, 11:02

Era in misiune dar ăia ştiau ca e de la SRI? Beton! Asteptam de multa vreme articole sau investigatii pe tema asta. Imi parea absurd cum cazul a 2 copii agresati a facut atata zarva dar faptul ca bucurestiul este un centu al pornografiei infantile al estului europei este trecut cu vederea. Dar cum zicea stalin, moartea unui om e o tragedie, moartea a sute de mii este statistica.

vasglo  •  31 ianuarie 2018, 11:02

Bravo, felicitari Catalin Tolontan! Stim cu totii cam ce "misiune imposibila-6" trebuia indeplinita la "salonul de masaj" ca sa fie necesara trimiterea unor "forte de elita" din Politie, Procuratura, SRI si SIE.....-:)

horia  •  31 ianuarie 2018, 11:05

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

aCID  •  31 ianuarie 2018, 11:05

Mă aștept să sară fostul ofițer SRI: „Dosar politic! Dosar politic!” :))))))) Hai că sîntem cel mai haios popor de pe planetă, nici în Rusia ori Coreea de Nord nu vezi așa ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ionion  •  31 ianuarie 2018, 11:07

oho, dl tolo, daca ai inceput sa ii superi si pe astia, ai avantajul ca iti restabilesti reputatia/independenta; dar si mari riscuri, in primul rand ca daca tragi cu mitraliera in jur 360 grade ramai fara 'spate' ... noi traim in balcani, asa cum stim cu totii

Tavi  •  31 ianuarie 2018, 11:11

@Tolo, Exact asta doream si eu sa evidentiez. Dar, eu sunt mai zgarcit la vorbe. De aceea eu nu m-am facut ziarist...

DANNY  •  31 ianuarie 2018, 11:13

tara aia e de parasit ba! pedofilii si violatorii din militie, *** din procuratura si servicii care protejeaza proxenetii preferati si impart spagile luate de la proxenetii rivali celor preferati, un *** de stat putred condus de un neamtz tinut *** cu dosare ....TOTUL E PUTRED , NU EXISTA POLITIE , PROCURATURA...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

chromophobia  •  31 ianuarie 2018, 11:15

Cum se poate ca un mare jurnalist precum domnul Cătălin Tolontan sa descopere atatea lucruri si cei in masura,nu pot?Romania noastra draga...

Vipushka Kleptomana  •  31 ianuarie 2018, 11:27

Vipere care ar trebui sa ne apere! poate stie si don meleshckanu ceva si cu subalterna ana b Pe linga impostura evidenta a unor personagii, vorbim de crima organizata la cel mai inalt nivel al Republicii *** Romania. Craiu, pensionar de 150 de milioane la 50 de ani ! P-astia nu-i dai jos cu articole de ziar! Numai pensiile speciale 200.000! De unde 200.000 de investigatii! 33.000 de doctorate !? Cand le citesti sa le declari maculatura si detinatorii tradatori delapidatori ! Dar romanii prefera sa faca foamea si prefera sa manince pietrele craiului ! Nici nu-mi inchipui ce subalterni are predoiu ! Nu am educatia infractionala necesara !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ticbis  •  31 ianuarie 2018, 11:32

Eu am intuit din prima ca SRI era implicata in acest caz; nici n-avea cum sa nu fie, din moment ce suspiciunea ce plana asupra acelui cuib de chinezi era de crima organizata, trafic transfrontalier de persoane, prostitutie si sechestrare de minore. Acum devine limpede si de ce dosarul n-a fost disjuns si de ce au fost facuti scapati politistii, procurorii si comisarii de la garda bagati pana in gat in *** aia! Pai in momentul in care in timpul cercetarii penale o martora a pus degetul pe poza lui Gabi SRI, soarta dosarului a fost pecetluita definitiv; la ordin instanta a refuzat disjungerea si parchetul a ingropat cazul!!! Hilar este ca desi frate-sau (actualul sef SIE) motiveaza prezenta aluia acolo sub pretextul indeplinirii unei misiuni de serviciu (care, logic, din punctul de vedere al unui serviciu de informatii ar fi trebuit sa se desfasoare in secret si sub acoperire), atat chinezii cat si fetele ce prestau in bordelul ala ii cunosteau perfect identitatea, locul de munca si misiunea!!! Altfel spus, e ca si cum Gabi SRI a plecat in misiune, a batut la poarta localului, s-a prezentat, s-a legitimat, si-a declarat scopul si durata vizitei, apoi le-a ordonat: "bai, sunt in misiune aici sa vad ce se intampla; nu ma faceti sa pierd timpul de pomana si nici sa cheltuiesc aiurea banii publici; asa ca, ca sa ma lamuresc despre ce e vorba, programati-mi cate un masaj d-ala de-al vostru in fiecare seara, cu fiecare dintre fetele voastre, pe rand, una cate una"))))) Lasand gluma la o parte, e la mintea cocosului de ce sectoristii n-au luat nicio masura in urma reclamatiilor primite de la fete, de la parintii lor sau de la vecinii stabilimentului si de ce dosarul a fost ingropat pe vecie in justitie si la parchete: pentru ca asa au decis serviciile!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Doina  •  31 ianuarie 2018, 11:46

Interesant ar fi de vazut cine de la curtea de apel si inalta curte a dat acele verdicte definitive. Ca sa avem tabloul complet

Costi  •  31 ianuarie 2018, 11:55

Catalin subscriu si eu celor spuse de Stalin. Desi mi-e greu sa fiu de acord cu cineva care are un astfel de pseoudonim :D. E de-a binelea dureros sa pui pe cineva sa aleaga ori sa-si apere functia ori fratele. Predoiu a ales fratele, pe semne ca nu alearga dupa functii. Totusi vorbim de doi oameni maturi, ofiteri. Bine ca nu i-ati sunat si parintii sa-i intrebati daca il mai pot corija :))) e senzationalista treaba, insa trebuie sa facem distinctie clara intre persoane, familii, functii, viata privata, activitate in serviciul statului. Sunt notiuni care trebuie avute in vedere. In goana dupa senzationalul gazetesc nu poti sa tarasti chiar asa pe oricine in mocirla. ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Un cetatean  •  31 ianuarie 2018, 12:19

Bravo Tolontan si echipa. Atentie mare pe unde mergeti si mai ales protejati-va membrii familiei si fiti atenti la prietenii pe care i-ati ajutat, caci acestia sunt cei care va vor vinde.. pe 30 arginti (e veche povestea si repetabila).

Costi  •  31 ianuarie 2018, 12:30

Mi.ati cenzurat fara motiv comentariul. Nu am injurat nu am proferat jigniri. Nu am uzitat expresii licentioase. Am spus DOAR ceva de genu': sper sa nu fim spectactori la o piesa care se joaca si in spatele cortinei.

gowriel  •  31 ianuarie 2018, 12:36

incredibil si scarbos de citit... SI VA MAI MIRATI DE CE *FUG*(NU PLEACA) ATATIA ROMANI IN FIECARE AN?! Uite de-asta o fac! SI o sa plec si eu cat de curand ca-mi ajung 35 ani de trait in aceasta cloaca *** de comunisti ce se acopera reciproc indiferent ce dreaqu mai zice legea sau cate vreun cetatean revoltat! Cat de nasol o fi in strainatate nici ca mai calc prin ***! mai bine crap de foame,frig ori bolnav pe vreo strada din Suedia,Norvegia sau Finlanda decat sa mai am vreo legatura cu *** sau tara asta blestemata si scarboasa!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mircea  •  31 ianuarie 2018, 12:39

nu inteleg, de ce s-au abandonat probele ? Un asemenea trafic cu oameni nu poate - intr-adevar - sa aiba loc fara complicitatea autoritatilor.

Alex  •  31 ianuarie 2018, 12:44

Bun articol, o mica greseala: DIICOT A CERUT CERCETAREA ”POLIȚIȘTILOR ȘI CELORALȚI FUNCȚIONARI PENTRU POSIBILE FAPTE DE CORUPȚIE” CELORALȚI -> corect se scrie CELORLALȚI

Siguranta si Incredere  •  31 ianuarie 2018, 12:48

Procurorii si politistii, in acest caz se pare ca erau prea putin sensibili la plangerile cetatenilor "jegosi" si in relatii extreeeeeeeem de bune cu infractorii, care inteleg ca nu erau "jegosi". Cat despre marii james bond din servicii - scuza asta de gradinita cu "el era sub acoperire, dar il stia toata lumea ca e de la SRI" jigneste inteligenta pana si a organismelor unicelulare.

ticbis  •  31 ianuarie 2018, 12:53

@Costi: Dureros sau nu, intr-o democratie autentica se presupune ca fiecare persoana majora este responsabila de faptele ei in fata societatii si a legii, fapte care, in afara altor implicari directe, nu trebuiesc extinse asupra rudelor acesteia. Iti reamintesc ca in trecutul recent, fratele Presedintelui Romaniei a fost implicat intr-un proces cu un clan de interlopi de etnie *** in urma caruia a fost condamnat de justitie si a facut cativa ani de puscarie. Sunt convins ca Presedintelui nu i-a cazut prea bine situatia asta; sangele apa nu se face; insa, spre cinstea lui, nu si-a folosit puterea spre a-si scapa fratele de judecata tribunalului si nici de a musamaliza cazul. Spre deosebire, din dezvaluirile pe care le citim aici, seful SIE se pare ca si-a protejat fratele angajat la SRI, cazut pe bec intr-o ancheta penala despre crima organizata si retea de prostitutie, acoperind prin asta si alti zeci de functionari publici, de la politisti si pana la procurori, de la comisari de garda financiara si pana la oficialitati ale serviciilor statului. Dupa parerea mea, daca fratele unui Presedinte de stat poate face puscarie pentru incalcarea legii, fratele sefului SIE poate face acelasi lucru, fara nicio problema! Nu cunosc daca, conform legii, mai este posibila sau nu redeschiderea acestui dosar dar, in spiritul dreptatii si al ideii de justitie democratica, societatea asta asteapta: sa se faca dreptate si toate personajele ce au fost acoperite pana acum de sistem in acest caz ingrozitor sa fie judecate si sa-si primeasca pedepsele meritate, dupa lege! Indiferent ca printre ei se numara si fratele actualului sef SIE!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ciprian  •  31 ianuarie 2018, 12:58

Te doare mintea... Ce nu-nteleg este, cine ar trebui sa mai investigheze aceste fapte? Mai poti avea incredere in vreo institutie ca functioneaza normal?!

maria  •  31 ianuarie 2018, 13:05

dumneavoastra glumiti? 2007? pai noi suntem in 2018? acum 4 ani de e nu ati scris despre asta? pe bune astia isi spala lucrurile in public ***. Pot sa pun pariu ca sunt zeci de cazuri din astea

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

alin  •  31 ianuarie 2018, 13:10

Da acuma sunteti chiar culmea mai oameni buni .Pai daca omul a fost in misiune si patria i-a cerut *** ,acuma voi ce ati fi vrut sa nu se supuna ordinelor si sa fie acuzat de tradare si nerespectarea juramintelor militare ?Ganditi un pic ,ce naiba.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Costi  •  31 ianuarie 2018, 13:10

@ticbis. de acord cu tine...insa doar partial. nu ma transform eu in aparatorul nimanui pt ca nu au nevoie, cu atat mai putin de mine. ceea ce vreau sa subliniez la nivel principial este ca daca cineva o comite trebuie sa plateasca...clar. insa nici nu vreau sa cadem in capcana ca domne s-a intervenit si d-aia au scapat 'militienii cu nadragii in vine" :D ceea ce m-a frapat pe mine e totusi usurinta cu care se fac speculatii in goana dupa senzationalul gazetaresc. la Tolontan ai pretentii. toti cei vinovati sa plateasca. repet nu vreau sa iau apararea nimanui, insa nu as vrea sa fim spectatorii unei piese care se joaca mai mult in spatele cortinei .

Andrei F  •  31 ianuarie 2018, 13:11

@ticbis • 31 ianuarie 2018, 12:53 Cu ce povesti ne aburesti stimabile? Ce a facut fostul Presedinte pentru fratiorul lui?Nimic?Dumneata crezi ca o tara intreaga a uitat ce a patit procurorul Iacobescu tocmai pentru ca aparusera interceptari ale serviciilor si nimeni nu le-a luat in considerare?De ce vrezi domnule ca Turcescu si Cartianu l-au declarat ei cu *** pe acest procuror?Si de ce crezi domnule ca procurorul Iacobescu a fost scos din Procuratura?A...ca peste doi ani nu a mai putut nimeni sa faca nimic cand au aparut convorbirile domnilor de la Draganesti...Cauta declaratia lui Coarna-lider de sindicat al politistilor-care spune in clar la televiziune cum tot aluminiul din sistemul de irigatii a luat calea porturilor maritime...,,spre cinstea lui,,...?????Ce o sa te faci daca o sa apara probe ...?Ce o sa te faci cand tara asta o sa-si aminteasca brusc declaratii ca ale lui Saftoiu ca presedintele avea la micul dejun informarile cu miscarile rivalilor politici?.........,,Fostul sef al SIE, Claudiu Elvis Saftoiu, a declarat la Realitatea TV ca a aflat de la presedintele Basescu ca acesta stia tot ce discutau la telefon ceilalti lideri politici.,,

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ion ion  •  31 ianuarie 2018, 13:17

separat de intrebarile de la final de articol, ar mai fi niste necorelari: desi predoiu/sie spuna ca afla de poveste din presa cum de discutase deja cu fratele lui de subiect anterior? dat fiind ca predoiu/sie lucreaza la o institutie diferita de predoiu/sri - astia comunica institutional sau pe relatie de rudenie unul despre misiunile celuilalt? adica de ce vorbeau predoiu/sie cu predoiu/sri despre faptul ca predoiu/sri era in misiune la 'shanghai'?

Nicu  •  31 ianuarie 2018, 13:35

Sunt curios, cei care au cules datele si au facut dosarul, care pare destu de solid si bine facut, sunt in functii, au fost avansati sau marginalizati. Intrebarea vine dupa ce am vazut ca sistemul se razbuna. Felicitari pentru investigatii!

adrian  •  31 ianuarie 2018, 13:38

Am ajuns *** chinezilor, isi bat joc *** de fetele nostre.. nu mai avem rusine, nu mai avem nimic, ***, sau sa desfiintam sandramaua?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Stelu  •  31 ianuarie 2018, 13:42

In misiune cu numele de "scena" Gabi Sri ;) ! Tolo cine au fost judecatorii care nu au avut mila si au dat cate 5 ani pt proxeneti ? Nu ca justitia de acum ar putea sa-i traga la raspundere pe judecatori si ce cazuri au mai judecat acesti judecatori !! Pls

basencu  •  31 ianuarie 2018, 13:42

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ticbis  •  31 ianuarie 2018, 13:56

@Andrei F: Tovarase, e mult folclor in ce povestesti tu aici, preluat din manipularile de ani de zile pe care le-ai ascultat la A3 sau RTV. La urma urmei, faptele sunt cele care raman in istorie, in niciun caz barfele si speculatiile de la scara blocului. Pana una-alta, faptele se rezuma asa: 1. Fratele Presedintelui statului a fost inculpat, anchetat, judecat si condamnat la puscarie pentru infractiuni de coruptie. 2. Fratele sefului SIE, in calitate de ofiter SRI, a fost acoperit de catre servicii - desi in cursul unei anchete penale a fost dovedit cu martori partas la crima organizata - si dosarul a fost musamalizat de catre instante si parchete, fapt ce a acoperit si alti zeci de oficiali ai statului, procurori, politisti, comisari de garda financiara sau angajati ai serviciilor. Astea sunt faptele reale si concrete; restul e simpla speculatie! In istorie, faptele sunt cele care raman, nu impresiile subiective ale tale sau ale mele :)))

Andrei F  •  31 ianuarie 2018, 14:04

@ticbis • 31 ianuarie 2018, 13:56 Asa este basistule!Fratele fostului Presedinte a fost ,,anchetat,,de domnii de la Dragasani!Probele lor au facut ca acest caz sa fie rezolvat!Eu daca as putea as face doua statui,una lui Iacobescu si alta domnilor de la Draganesti-Olt.

Mihai  •  31 ianuarie 2018, 14:21

"Fostul sef al SRI Timis, col. Catalin Peptan, scos din sistem pe usa din dos pentru a nu ajunge in fata justitiei. Acuzatii extrem de grave" . Fete la produs, cu ***, cu chinezii, cu orice infractor. Si la urma sa le platim si pensii "nesimtite". In ce tara traim?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

maria  •  31 ianuarie 2018, 14:27

a.... frumos cum cenzurati. Daca acum cativa ani, cand a fost impuscata Felicia din Dorobanti de sotul politist la fel puteam pune pariu ca se va mai intampla din nou. Ca politia nu intervine in subiectul violentei in familie, pur si simplu o desconsidera. Si uite ca din pacate iar s-a intamplat. Dumneavoastra vreti sa spuneti ca intre mii de angajati (oameni din toate institutiile de forta, oricare ar fi ele) nu mai exista astfel de cazuri? Nu trebuie sa dovedesc nimic, vorbim in general. Parca nu se stie ca pentru orice chestie minora vine un politist sa ia spaga?

VICTOR  •  31 ianuarie 2018, 14:40

fratesu e din sri,dar numai fratesu,el nu .bai ne luati de prosti ?NIHIL SINE SRI...

Alba Iulia  •  31 ianuarie 2018, 14:51

*** Ce pericol poate avea Casa Regală asupra siguranței naționale? Președintele Iohanis cunoaște despre aceste fărădelegi? Sau poate domnia sa este mințit de securist? De ce Predoiu este menținut în fruntea celui mai important serviciu de intelligence din România? Cum ar reacționa partenerii din UE și NATO la aceste ilegalități? Predoiu sa iasă la rampa si sa facă lumina pe Dosarul “DUCELE”!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează