Chinezul ”Mihai” îl angaja pe Doru Viorel Ursu, iar DIICOT lăsa minorele să vină să depună mărturie pe banii traficanților!

Cum crede un editorialist ”Deutsche Welle” că, în dosarul minorelor sechestrate și abuzate sexual, revolta oamenilor este doar ”parțial de înțeles”

sâmbătă, 3 februarie 2018, 11:04

 

De Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

”După toate aceste sute de dovezi și de mărturii care-ți sfâșie inima, există încă oameni care cred că fetele acestea au vorbit despre abuzurile sexuale pe care le-au suferit doar ca să capete atenție sau bani. Există oameni care pun în dubiu mărturiile minorelor. (…) După cum au existat oameni în funcții care au crezut că totul e o înscenare”.

Persoane care ”au spus că dovezile au fost plantate” și că dosarul e, așadar, un complot.

Nu, nu sunt citate despre cazul rețelei de pedofilie de la restaurantul bucureștean ”Shanghai”.

Când victimele sunt de vină, iar cine dezvăluie e complotist

Multe mesaje de la oameni remarcă, perplexe, creșterea acestei retorici în care suspecți nu sunt infractorii condamnați sau ofițerii recunoscuți la DIICOT, ci jurnaliștii care dezvăluie.

Iar blamabile sunt victimele, fetele minore.

Peste toate stă dubiul unui complot.

Exact ca în citatele de mai sus, care sunt însă despre cu totul și cu totul alt caz.

”Sper și mă rog că ați privit și v-ați învățat lecția!”

Citatele și argumentele împotriva teoriei conspirației îi aparțin procurorului Angela Povilaitis, cea care a dus în instanță dosarul Larry Nassar, medicul lotului SUA de gimnastică.

Nassar a molestat sexual, de-a lungul carierei, 150 de fete, multe dintre ele minore.

Judecătorul i-a fixat limitele sentinței: între 40 și 175 de ani.

Celor care l-au considerat pe Nassar o victimă a înscenării, un nevinovat nimerit în mijlocul unui complot universal și al unei sincronizări puse la cale cine știe de unde, procurorul le-a transmis:

”Sper și mă rog că ați privit, ați ascultat și că v-ați învățat lecțiile”.

Pedofilul Larry Nassar, la proces 

De sărăcie, una dintre fetele care i-au reclamat pe mafioți a venit la București pe banii dați de traficanți!

E puțin probabil ca astfel de mărturii, ale minorelor abuzate sexual, să poată fi auzite, cu asemenea forță, într-un proces public din România.

Iată ce am găsit negru pe alb, în dosar.

Una dintre aceste minore, care s-a constituit parte civilă împotriva rețelei de la ”Shanghai”, a venit la București ca să depună mărturie pe banii familiei unuia dintre traficanții reținuți!

Fata nu avea bani ca să ajungă din Maramureș în Capitală.

Asta în timp ce chinezul ”Mihai”, capul rețelei, îl angaja pe fostul ministru de Interne Doru Viorel Ursu, unul dintre cei mai scumpi avocați ai perioadei anilor 2000.


Chinezul Mihai și soția sa româncă, în fața restaurantului Shanghai, acum mai bine de un deceniu

Nu e nimic blamabil la avocatul Doru Viorel Ursu, fiecare om are dreptul la cea mai bună apărare pe care și-o poate asigura.

În schimb, nu are Parchetul de luptă împotriva crimei organizate nici fonduri pentru un bilet de tren pentru propriii martori?

Dar nu-i nimic.

Dacă bani nu avem, de teorii ale conspirației nu ducem lipsă.

Ce scrie un ziarist de la ”Deutsche Welle”

Iată ce crede jurnalistul Petre Iancu de la ”Deutsche Welle” în articolul publicat pe 1 februarie pe Deutsche Welle și pe blogurile ”Adevărul” și intitulat: ”Atac la servicii, atac la democrație”.

”Multă revoltă, parţial comprehensibilă, dată fiind repugnantul fenomen al sclaviei sexuale şi al traficului de persoane, a iscat, caz realmente grav, istoria unui bordel româno-chinez cu clienţi din servicii, între care un frate al şefului SIE. Dar ce stranie coincidenţă suprapunerea actuală a unora din aceste scandaluri!”.

Așadar.

Oroarea care i-a cuprins pe oameni este, potrivit ziaristului  de la Deutsche Welle,  doar ”parțial de înțeles”, că asta înseamnă ”parțial comprehensibil”.

Mamele și tații care s-au înfuriat au numai ”parțial” dreptate.

Pentru că, scrie editorialistul, oamenii ar trebui să sesizeze coincidențele deloc misterioase.

Pentru că SIE și SRI

Potrivit argumentelor vocii de la ”Deutsche Welle”, cazul „Shanghai”, reieșit dintr-o investigație de presă, se aliniază, de fapt, cu atacurile ”mafiei” împotriva SPP.

Argumentul suprem al acestei logici?

Iată, apare în caz fratele directorului SIE, el însuși ofițer SRI.

Fete ”minore”, un cuvânt care nu apare în articol

Opinia este liberă, dar faptele sunt sacre, iar standardele ”Deutsche Welle” sunt mai presus de orice dubiu.

În ce privește cazul ”Shanghai”, baza factuală a editorialului lui Petre Iancu este incompletă și derutantă.

1. Nu e vorba despre afacerea unui ”bordel româno-chinez”, cum rezumă Petre Iancu cazul, ci despre o rețea care sechestra și abuza sexual fete, unele dintre ele minore de 14-17 ani.

De altfel, cuvântul ”minor” nu apare deloc în editorial, un relativism de necomentat.

2. Enervarea publică nu vine din faptul că oamenii au aflat despre un ”bordel cu clienți din servicii”, așa cum caracterizează Petre Iancu povestea.

Nu! În primul rând nu statutul de clienți ai unui bordel, ci cel de protectori este cel acuzat de DIICOT și de public.

Că polițiștii, procurorii și comisarii de gardă și ceilalți funcționari erau și clienți, asta venea la pachet, ca o parte odioasă a recompensei din partea mafiei în care deveniseră asociați.

De data asta, din mafie nu fac parte politicieni, ci oameni din structurile de forță!

Concret, în cazul ”Shanghai”, mafia nu e nici în Parlament, nici la politicieni, ci la oameni concreți și unii identificați de fete, alții vizibili în stenograme, din structurile de forță ale statului!

Mafia, spun chiar procurorii DIICOT în rechizitoriu, s-a format prin codependența dintre afaceriștii și interlopii chinezi  și acești polițiști & Co.

Da, știm, e greu să recunoști părțile care nu-ți convin.

E greu ”să arzi stereotipurile, ca societate”, după expresia aceluiași procuror, Angela Povilaitis.

E vorba de persoane, nu de instituții, iar adevărul cazului și faptele din dosar, așa cum le-am găsit și expus noi, nu atacă instituțiile.

Când persoane se ascund în spatele SRI și SIE

Povestea cu atacul la instituții au lansat-o cei implicați.

Asta a spus-o textual ”Gabi SRI”!

”Gabi SRI” susține că el a ajuns să fie recunoscut de fete  din postura de mesean și că investigația de presă e un atac la ”serviciile naționale”, nu o problemă personală a sa, fostul ofițer SRI Gabriel Predoiu.

În plus, ”Gabi SRI” însuși a avansat ideea că ținta dezvăluirilor e fratele lui generalul Silviu Predoiu, șeful SIE, ridicând imediat cazul la statutul de ”atac la serviciile naționale”.

Și, iată, asta pretinde și ziaristul de la ”Deutsche Welle”.

Dar faptele din dosar sunt încăpățânate.

Și, cu ele în față, lucrurile stau exact pe dos!

Momentul când victima rețelei îl indică pe Gabriel Predoiu, pe atunci ofițer SRI, și spune că îl cunoaște drept „Gabi SRI”

SRI și-a făcut treaba, descoperindu-și și monitorizându-și oamenii implicați în caz

Cu mare probabilitate, serviciile secrete, prin SRI, au contribuit la destructurarea acestei rețele de trafic de persoane, exploatare de minori, criminalitate economică și trafic transfrontalier.

Operațiunea nu a constat doar în filaje și în ascultarea telefoanelor, ci și în plantarea de microfoane.

Microfoane pe care le-au purtat ascunse unele persoane, așa cum reiese din documentarea pe dosar, făcută de ”Gazeta Sporturilor”.

Sutele de stenograme care atestă protecția de care s-a bucurat rețeaua erau, în 2004 și 2005, realizate de regulă prin participarea legală a SRI ca furnizor de servicii în ancheta penală.

”SRI a participat alături de DIICOT la caz”.

Așa au scris Ziua și Gardianul în 2007, când au sesizat posibila mușamalizare  a cazului, acum oficial confirmată de Parchetul General.

Am pus întrebările privind instituțiile care au lucrat la dosar și așteptăm răspunsul, de la DIICOT și de la SRI.

Până atunci, rămânem concentrați pe dosarul public și pe probe.

Ca orice agenți ai conspirației universale.

Comentarii (54)Adaugă comentariu

Daniel  •  4 februarie 2018, 17:51

Citesc comentariile si ma crucesc, dar ma linistesc repede, pentru ca banuiesc cine-s autorii. Situatii ca cele prezentate de echipa lui Tolontan au fost multe in Romania (procurori, ofiteri SRI, politisti etc) care au pactizat cu infractorii, in schimbul unor beneficii (bani sau/si de fetite, in cazul proxenetilor). Nu-mi amintesc ca vreunul dintre acesti corupti sa fi raspuns, pentru ca, asa cum se vede si in cazul de fata, au beneficiat de protectie. Asa ca cei care o tot trag pe aici cu teoria conspiratiei cu scopul de a manipula, parerea mea, ar trebui sa se gandeasca ca nu toti sunt fraieri in tara asta si reusesc ca treaca prin filtrul mintii o informatie si fara ajutorul lor. In urma cu vreo 17 ani, un interlop pietrean, poreclit Yeti, care se ocupa cu proxenetismul, furt de masini etc, era arestat dupa un scandal sexual petecut in barul pe care il controla. Trei tineri au fost sechestrati si supusi la perversiuni sexuale inimaginabile. Yeti a fost arestat a doua zi dupa ce victimele, drogate si batute, au ajuns la spital. Stiti ce s-a gasit in barul controlat de interlop? O agenda care continea numele unor politisti, procurori etc. Acestia erau clientii interlopului. Agenda disparut in timpul anchetei, un adjunct politiei municipiului si-a dat demisia si cam atat....totul a fost ingropat

Liviu  •  5 februarie 2018, 7:06

Cine apara serviciile secrete, si in general, si in acest caz, ***. Ce om normal la cap si fara tinichele de coada apara pe unii pe care nu ii cunoaste, nu i-a votat si nu ii poate, in mod real, controla? Deci toata sleahta de rezistoizi, gen Rares 3 Cravate Bogdan, Petre NoName Iancu, Cristi Nota Bene Diaconescu, Malin Doamne Fereste Bot, Valeriu Boring Turcan, Dumitru Ciripitoru' Bortun *** La cata putere au *** asta le mai lipsea: laudele. Astia trebuie criticati chiar si atunci cand nu gresesc, doar asa ca sa simta ca puterea lor nu e prea mare.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cornel  •  5 februarie 2018, 11:05

Dorw Viorel Wrsw, nash la nunti *** cu minore de 12-13 ani. Prezentat de ProTv ca fiind un eveniment monden, conform traditiilor unor minoritati. Omul cu 20 de slujbe, inclusiv una la LPF. Fost ministru de interne, mina in mina cu "tata Nitzu". Trageti prostilor la jug, nu va lasati ! Traiasca si-nfloreasca Republica Sclavagista Romania !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marin Barbu  •  25 martie 2019, 8:32

Camatarii tarii, au vândut istoria si sacrificiile strămoșilor, pentru a- si asigura continuitate si acoperire a criminalilor, celor ultimi 30 ani de putere! Microfoanele audientei, platforma pentru torționari, ofițeri plătiți să ucidă prieteni, vecini si familie, recompensați cu moștenirile celor dispăruți! Genocidul poporului român!

Comentează