Răspunsul DNA. Când procurorii și inculpații se acuză reciproc de șantaj, să avem încredere în instituții, adevărul va fi aflat!

Cheia poveștii de la DNA Ploiești nu e în înregistrări sau în declarații, ci în probele materiale de la dosar. Cercetându-le se va vedea dacă ele au fost manufacturate de procurori sau nu

luni, 12 februarie 2018, 11:36

E foarte bine că DNA a reacționat rapid la înregistrările difuzate de deputatul Vlad Cosma.

Comunicatul integral e aici, chiar pe siteul direcției.

În esență, DNA spune că mesageri ai inculpatului Vlad Cosma i-au șantajat pe procurori că vor fi difuzate înregistrări, sincronizat pe mai multe posturi TV.

DNA nu spune că pe înregistrări nu e vocea procurorilor de la Ploiești,  ci vorbește despre ”colaje ale unor înregistrări pe care inculpatul le-a făcut personal”. 

Magistrații oferă și câteva stenograme, din care reiese clar că ei au fost șantajați și că li s-a cerut, în schimbul nedifuzării înregistrărilor, ”Să-l lăsați, dracu’, în pace!” pe Cosma.

Acum.

DNA mai spune că s-a urmărit  ”compromiterea procurorilor și ofițerilor de poliție”.

Da, evident că asta s-a urmărit.

Întrebarea este: aveau cu ce să-i șantajeze?!

Adică procurorii au pus la cale, într-adevăr, plantarea probelor împreună cu Vlad Cosma, care mai apoi s-a întors împotriva lor, ca să-i șantajeze?

Pentru că cele două șantaje nu se exclud, ci se completează. Se succed.

Procurorii n-au voie să facă mizerii atunci când îi cercetează pe mizerabili. Pentru simplul motiv că dacă procurorii nu respectă legea, atunci ei îi ajută, involuntar sau premeditat, pe cei care o încalcă.

Nu ăsta e mandatul procurorului când acuză în numele interesului public.

Apar câteva întrebări.

  1. Când procurorii din Ploiești au fost șantajați, de ce nu i-au ridicat, instant, pe cei care au făcut-o, căci se vede din înregistrări că au fost șantajați?! Nu reprezintă pericol public cineva în stare să amenințe chiar pe magistrați? Una dintre stenograme e din 29 ianuarie, cealaltă din 9 februarie, iar azi suntem în 12 februarie.
  2. Convorbirile dintre Cosma și procurori vorbesc despre strecurarea în dosarul lui Ghiță a unor tabele false, întocmite chiar de către inculpat la cererea DNA Prahova. DNA spune că discuțiile au fost montate. Bine, dar chiar și așa, există acele probe materiale în dosare?

Pentru că dacă tabelele sunt aceleași pe care Cosma le are în propriul calculator, atunci ele nu vin din Republica Moldova, ci din Republica de la Ploiești și discuțiile exprimă o realitate care s-a petrecut.

Acest scandal de la DNA Ploiești nu-i face pe corupți mai puțin corupți.

Situația generală rămâne aceeași: o mână de oameni, discutând la scara țării, au jefuit resursele publice exact când românii aveau mai multă nevoie de ele.

Eu îmi păstrez neschimbat ceea ce am scris în 2014 despre condamnarea lui Dan Voiculescu, că nu a fost una politică, ci una dreaptă, după cum nu retractez nimic din ce am relatat în 2011-2018 despre combinația Galei Bute și participarea Elenei Udrea.

Când prezintă cazul concret exclusiv drept o luptă dintre băieții răi și procurorii buni, DNA omite însă ceva. Într-adevăr, Vlad Cosma este un inculpat. Dar nici procurorul Mircea Negulescu nu e un demn procuror, că însuși forul magistraților l-a exclus pentru fapte care seamănă cu cele de care e acuzat azi!

Dar tocmai în numele reputației DNA, obținută cu munca îndelungată și onestă a sute de oameni, Laura Kovesi e datoare să facă lumină.

Să cerceteze și acuzele aduse de Vlad Cosma procurorilor DNA, nu doar șantajul emisarilor lui Vlad Cosma.

Sunt zile tulburi, dar există în România instituții care au făcut proba timpului că pot lămuri faptele.

Una dintre ele e DNA, alta e CSM, altele sunt tribunalele, dacă se va ajunge acolo.

Să avem încredere în instituții, căci asta ne-a transmis Regele Mihai, cel pe care o țară întreagă l-a plâns. E timpul să arătăm că-l și înțelegem.

 

 

Comentarii (131)Adaugă comentariu

Marius  •  12 februarie 2018, 14:44

Domnule Tolontan , La a doua fraza din textul dumneavoastra , "mesagerii" se scrie cu un singur "i" , sau renuntati la "ai" .

Coco  •  12 februarie 2018, 14:55

Incep a comenta prin a mentiona faptul ca va respect foarte mult, inca de pe vremea cand conduceati un alt ziar de sport. Cu toate astea, sunt profund dezamagit de acest articol. Sunt profund dezamagit de schimbarea radicala de atitudine pe care o aveti in raport cu cea avuta la precedentul articol, unde erati, pe buna dreptate , inversunat impotriva statului paralel condus de doamna cu pricina. Daca citim unul dupa celalalt aceste 2 articole pe care le-ati publicat in mai putin de 24 de ore, traim senzatia ca sunt scrise de 2 persoane. Dezamagirea mea vine din faptul ca, cu tot respectul pe care vi l port, nu ma asteptam sa va „inmuiati” atat de brusc si sa, iertati-mi expresia, puneti botul la comunicatul atat de banal si de stupid totodata dat de institutia pe care, brusc, o elogiati din nou. Citesc si ma minunez : „Dar, tocmai în numele reputației DNA, obținută cu munca îndelungată și onestă a sute de oameni, Laura Kovesi e datoare să facă lumină.” Doamne fereste ! Reputatia Dna, obtinuta cu indelunga si onesta munca a sute de oameni....asa elogii n am mai auzit din alte timpuri...apoi eterna problema pe care o aveti, culmea , cu cel care va plateste salariile, Dan Voiculescu...iar finalul, cu amestecarea in aceasta mocirla a singurului adevarat om politic pe care l a avut Romania, Regele Mihai, ei bine...chiar mi se pare o incercare de manipulare foarte urata. Nu stiu ce v-a facut sa schimbati total atitudinea, nici nu e treaba mea in fond, dar ce stiu este ca azi ati pierdut cu siguranta cel putin un fan.

Cătălin Tolontan  •  12 februarie 2018, 14:56

@Coco: un adagio: nu Dan Voiculescu ne plateste salariile, ci dumneavoastra, cititorii. Piata face locurile de munca in orice industrie, nu patronii. Si chiar daca nu suntem de acord cu genul acesta de a vedea lucrurile, ci credem ca patronii platesc salariile, asta nu inseamna ca regulile meseriei sunt de vanzare.

Dinu  •  12 februarie 2018, 14:59

Încerc , iarăși să fac un comentariu, deși am impresia că dl. Tolo nu prea mă are la suflet. Mă bagă în așteptare ..pentru verificare...adică să fie dânsul de acord cu regulile comunității??? În fine sper ca de data asta să intru ...Văd că maaimereu se uită aaici diferența dintre o instituție , fie ea DNA, și cei care o conduc sau cei care își desfășoară, mai bine sau mai rău, treaba. DNA este necesar în societatea noastră ,dar să fie corect, să cerceteze adevăratele fapte de corupție, nu comenzi politice ale celor ce vor să conducă din umbră această nefericită țară. Nu trebuie să condamnăm DNA pentru în fruntea lui stă această persoană ”K” care e clar și din lună că nu-și face corect meseria...Iar voi care tot săriți în sus în apărarea ei, credeți că cei care o condmnă au ce au cu DNA-ul ca instituți ...Oare chiar nu reușiți să ddiscerneți și să facem diferența??? Acum aș dori să-l întreb pe dl. Tolontal...dacă tot zice că aprobă dosarul lui D.Voiculescu, dacă tot se dă la A3 ( și nu e singurul căruia îi stă în gât acest post TV!)...de ce nu-ți dă și el demisia de ”ONOARE” din acest trust de presă??? Păi unde e loialitatea dfață de presă, față de noi cititorii, față de adevăr??? Hai că nu sunte-m normali! Nu-i așa stimabile domn Tolo??? Aum vreau să văd în ce secol o să-mi postați comentarioul...că de moderat nu aveți de ce !!!!

Cătălin Tolontan  •  12 februarie 2018, 15:00

@Dinu: mi-as da demisia daca mie sau colegilor mei de la Gazeta Sporturilor ne-ar fi incalcata liberatatea de opinie. Ceea ce nu s-a intimplat niciodata. Dovada ca pot fi in dezacord ferm cu cei de la Antena 3. Cata vreme ne putem face meseria si dumneavoastra sa obtineti mai multe perspective, chiar in interiorul aceluiasi trust, de ce sa demisionam? Sau de ce va deranjeaza pe dumneavoastra ca sunt voci si idei diferite in acelasi trust si, deseori, chiar in acelasi ziar?

Roșu Ion  •  12 februarie 2018, 15:03

Această individă în loc să-și dea demisia are curajul să acuze pe toată lumea cu excepția lui Iohanis care o protejează.

Popa marin  •  12 februarie 2018, 15:11

Iesi din troaca asta daca esti inteligent .Astia cu banii furati dau foc la tara .Nu lua partea hotilor.

dan  •  12 februarie 2018, 15:14

Doamne...din ce in ce mai dezamagitor esti tolo. Auzi, nu e vocea lui Negulescu, zice DNA, cand e atat de clar, nu e un demn procuror. zici tu, ..etc..despre interviul dnei Iorga Moraru, nimic? Chiar nu inteleg oamenii destepti, cum esti tu, care nici in fata evidentelor nu isi schimba parerea. Sau macar sa o nuanteze. Ca de la prosti, n-am pretentii.

dan  •  12 februarie 2018, 15:19

scuze pt dublu post. Nu pot sa nu remarc fotografia cu doamna K pe care ai pus-o....e de bine, foarte draguta ipostaza, ganditor, meditativa, in cautarea adevarului, si a coruptilor. Din pacate incepe sa iasa la iveala tot ce banuiam, ca de fapt, e doar o cursa de imagine, cursa dupa dosare cu nume importante, cursa in care se distrug vieti, destine, familii.

Bigbear  •  12 februarie 2018, 15:22

Ciudata diferenta, cand DNA e acuzat de santaj sefa DNA trebuie sa dea explicatii publice, cand Antena 3 e acuzata de santaj Tolo nu il invita pe seful Antena 3 sa dea explicatii publice, nu e putin ciudat? Sigur ca nu e subiectiv, asa a fost sa fie, nu? Tinand cont ca seful Antenna grup si sefa Intact au fost deja condamnati pentru santaj, nu ar fi asta al doilea caz, identic cu primul? De ce nu cere Tolo o explicatie publica, de ce nu face o ancheta? Cum e posibil ca un trust de presa sa santajeze oamenii? Sau asta nu e destul de interesant Tolo?

EUEU  •  12 februarie 2018, 15:25

Nati-o p-asta nea Tolontane.... Inteligentu Onea cica hartiile alea au fost depuse de Vlad Cozma la dosar. Pai sa ne luam pa hartii atuncea. De ce scrie in sentinta de la Inalta Curte auzi Inalta Curte ,,....plicul a ajuns in 25.05...in care d-l ... ne-a informat...." Onea minte cum vorbeste. Din pacate ptr el tocmai a luat o tesla mare mare si si-a tras una-n moalele capului. Vai de fundu lui...

Crimson Veritas  •  12 februarie 2018, 15:32

Cateva precizari ... 1. Inspectia Judiciara nu poate cerceta un magistrat ... decat din punct de vedere ... disciplinar, al respectarii eticii si principilor profesionale, iar pedeapsa maxima pe care o poate da ... este ... excluderea din magistratura. Inspectia Judiciara nu cercetateaza aspecte care tin de cercetarea penala ... cu alte cuvinte ... raspunderea penala ... aceasta fiind atributul exclusiv al procurorului ... si trebuie sa fie un procuror de rang superior ... deasupra Domanei K ... nu este decat Domnul L ... considerat de multi, si pe buna dreptate ... 'valetul Doamnei K'. 2. Prezumptia de nevinovatie ... de care nu vreti d-voastra si cu domnul presedinte K ... sa tineti cont ... nu este doar un moft ... practic nerespectand acest principiu ... nu faceti decat sa aruncati in derizoriu ... infaptuirea actului de justitie ... procesul penal ... conceptul de 'due proces' ... cu buna stiinta sau fara ... e treaba voastra ... rezultatul e asta ... 'mari aparatori ai statului de drept' ... care va credeti voi ... prin incalcarea prezumptiei de nevinovatie ... nu faceti decat sa calcati in picioare Justitia. Deasemnea creati aceasta dimensiune a unei Romanii foarte Corupte ... pentru ca in univerusl vostru ... medieval ... acuzatia = dovada ... si pe aceasta 'axioma' ... Romania este intr-adevar 'Cea mai Corupta Tara din Lume' ... pentru ca ijn alte tari ... acuzatia nu este echivalenta cu dovada ... si de aia nu avem nici o sansa sa ne comparam cu alte tari, unde se respecta atata prezumptia de nevinovatie ... cate soi normele de due proces. In Realitate ... Romania este o tara cu Coruptie ... Average ... specifica nivelului de trai ... aka saraciei, stadiului legislatiei si birocratiei ... si a ineficaitatii sau lipsei de preocupare a parchetelor ... care au cu totul alte functii de indeplinit. 3. Eu nu ma duc dupa fenta ... mai ales acum cand Doamnei K ... i se termina al 2-lea mandat ca Sefa a DNA ... dupa inca 2 mandate ca Sefa la PG ... deci a ajuns oricum la data scadenta ... presedintele inn exercitiu ... avand oricum intentia sa numesca un nou sef la DNA ... pana la alegerile prezindentiale din 2019 ... prietenii stiu de ce ...:)) Daca aveati cea mai mica intentie sa reformati aceasta institutie ... o faceasti demult ... nu acum ... cand nu mai conteaza ... dar faptul ca vreti sa spuneti ... ca Doamna K ... ar fi singura responsabila ... pentru un Modus Operandi ... al acestei institutii ... care este acelasi din 2002 ... cand a fost creata prin OUG ... imi demonstreaza ce departe sunteti ... de chestile relevante ... actionati ... 'nemteste' .... creati un Hitler ... ca sa va splati de pacate ... si mai important sa-i spalati pe procurorii DNA ... si aceasta institutie ... care impiedica dezvoltarea democratiei in Romania ... a administratiei, a luptei politice sanatoase ... pe idei si doctrine, a dezvoltarii economiei Romaniei ... in special brandurile autohtone, a respectarii drepturilor omului si cetateanului, a Presei Libere! Sunteti blocati pe acest 'fenomen anti-coruptie' ... fara sa intelegeti ce presupune ... o lupta adevarata cu infractionalitatea de tip economic ... fara sa reusiti diminuarea coruptiei ... nu numai ca trageti ... cu gloante oarbe, dar nici nu nimeriti tina ... iar in tiumpul asta .... Romania in loc sa se dezvolte ... stat si se uita la voi ... cum trageti ... pe langa ...:)) Grow up ... 'anti-coruptilor' si mari adepti ai cultului de Deep State ... Romania nu se dezvolta ... la nivelul si rata care vrem ... din cauza voastra! ...:))

Kallu  •  12 februarie 2018, 15:47

am ascultat comentariul de labe1, ia zi chiar asa ? vrei ca procurori sa-ti spuna ce fac in dosare ? cit si ce comunica intre ei ? Eu cred ca ai inceput sa o iei pe aratura si nu de azi ,nu cumva vrei si benzile audio ale DNA si ceva video (ca in cazul Remes -Caltabos) ca dupa acea sa tzipi ca au fost incalcate ......esti penibil TOLONTANE

Nasty  •  12 februarie 2018, 15:50

S-au adunat la Belgrad doi infractori, Voiculescu si Ghita (care au furat sute de milioane de euro de la statul roman), impreuna cu institutiile media si slugile din subordine, ca sa atace DNA-ul si pe Kovesi. Au scos din joben niste inregistrari si au mers la 2 capete: santaj sau linsaj mediatic. Daca DNA renunta la anumite acuzatii, nu ieseau "inregistrarile". Cum nu a cedat, au dat drumul la "inregistrari" la A3 si RTV, ca sa distruga institutia care i-a prins la furat. La A3 si RTV se dau doar "inregistrarile" care le convin (fara nicio autentificare, fara sa stim daca sunt sau nu masluite), in timp ce probele adunate de DNA din procesele hotilor sunt prezentate ca fiind ilegale. Momentul ales este perfect pentru Dragnea, Tariceanu, PSD, ALDE si alti hoti, pentru devierea atentiei de la scandalurile privind salariile scazute, legile justitiei, dosarul TelDrum, Belina etc. Una peste alta, se cere direct demiterea lui Kovesi si a celor care-i deranjeaza pe corupti, dar se face scut in jurul unor personaje anchetate sau condamnate pentru furt (Valcov e cel mai recent exemplu). Cam asta vor mafiotii: sa plece Kovesi si sa ramana Valcov, clanul Cosma, Dragnea, Tariceanu etc. Cum e, domnule Tolontan, cu prezumtia de nevinovatie, o aplicam diferit, in functie de interese? Cei din DNA nu beneficiaza de ea?

Marius  •  12 februarie 2018, 15:51

CHIAR ATI FOST UN JURNALST... ati fost

Nicolle  •  12 februarie 2018, 15:59

"confuzia este controlul" este raspunsul dvs adica cu alte cuvinte trebuie inteles ca inotam in ape tulburi, cu mult "fum" ca sa ne puscam intre noi...Bine dar dvs, domnule jurnalist tocmai aceasta perdea de fum trebuie sa o imprastiati. Si inca ceva! NU sunt adept al violentei dar intreb si eu asa ca simplu cetatean cu drept de vot, cum este posibil ca un individ ca acest Vlad Cosma, cercetat penal sau condamnat??? scuze nu stiu statutul sau actual, sa fie liber ca pasarea cerului, tanar-nelinistit si bogat, si sa-si permita sa faca plangeri penale? plantari de probe, etc cand el ar trebui sa-si clarifice situatia lui personala si a tatalui intr-o discretie maxima, adica sa nu mai puna paie pe foc. Sau nu este foc.... Noi oamenii de rand ce sa mai intelegem cand ne uitam neputinciosi la "razboiul gigantilor" si dupa cum tot dvs, media, ne spuneti, gigantii nu mor, ei dispar cu dosare cu tot....

Costel Tudor  •  12 februarie 2018, 15:59

Tolontane , chiar nu ai pic de bun simt , cum Iti permiti sa vorbesti in numele tuturor romanilor??? Daca pe *** mihaita l-a plans 80-100 de mii de romani , NU inseamna toti romanii !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alexandra  •  12 februarie 2018, 16:25

Cum dracu' sa avem incredere in institutii cand cand procurori-procurori si procurori-inculpati se acuza recirpoc ? Ne prostiti pe fata nu ? Hai ca asta deja e prea vizibil ! Hai *** cu patriotismul asta !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

a dica  •  12 februarie 2018, 16:27

1. Nu cred ca e vorba de un santal, mai degraba o punere in garda. Invocandu-se deja implicarea unor televiziuni, a lui Gadea in regia si pregatirea dezvaluirilor, cine crede ca o anumita inmuiere a procurorilor ar mai fi putut opri tavalugul... 2. Nu am nicio indoiala ca politicienii au bagat la greu vreascul si s-au si folosit din plin de justitie, dar nu pot fi de acord cu metodele staliniste ale procurorilor. Nu stiu daca aveau comenzi politice, insa lipsa lor de competenta in a gasi adevarate probe si mirajul puterii i-au determinat sa apeleze la astfel de magarii. Asta s-a dorit, asta avem. Lipseste de aici tortura fizica si ar fi tot tacamul.

Coco  •  12 februarie 2018, 16:27

@Catalin Tolontan Multumesc pentru raspuns. Este adevarat ca se poate spune si ca noi, cititorii, suntem cei care platim salariile jurnalistilor insa nu aceasta era cheia in care scrisesem ceea ce am scris(asta daca tot folosim termeni muzicali, precum "adagio" sub forma eronata de "adaugare" sau "completare" ) .In fine, important si de respectat este faptul ca Dan Voiculescu nu se opune opiniilor diferite din cadrul trustului pe care il finanteaza. In rest,faptele la care asistam noi, atat eu cat si dumneavoastra, sunt de o gravitate iesita din comun, si cred ca mai presus de respectarea oricarei institutii preaslavite, ar trebui sa fie grija fata de democratie in adevaratul sens al cuvantului si de libertatea de exprimare si de orice fel. Ori noi, de ani de zile, ca vreti sau nu vreti sa vedeti, traim in tara in care oricine poate fi arestat oricand, si oricui i se poate fabrica oricand un dosar. Si cata vreme traim in tara asta, permiteti-mi sa fiu de parere ca nu am cum sa respect acest gen de institutie doar de dragul de a respecta o institutie a statului. Citesc si comentariile altora si cineva spunea mai devreme aici ca nu putem respecta o institutie cata vreme este condusa de oameni care, prin faptele desavarsite, nu merita chiar niciun respect. O zi buna in continuare !

Emanuel  •  12 februarie 2018, 17:05

Hai s.o scurtam. Cozma (facut penal de portocala ***) a venit cu inregistrari cu procurorii ale carori voci se aud clar cum comanda FALSIFICAREA DE PROBE. Institutia DNA a venit cu niste stenograme....care nici nu spun nimic. Deci ce razboi?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Popa marin  •  12 februarie 2018, 17:06

Tolontane voi intentionat ,,uitati,, ca verdictele in justitie sunt date de judecatori.Amitesteti cati ani au luat Voiculescu,Dragnea(cu suspendaare),Valcov (din pacate inca in functie)Mircea Basescu,Udrea,Nastase,Bica si multi alti .Toti au fost condamnati pe probe de peste5-6 judecatori despre care nu cred ca spui ca cei de la A3 ca au fost santajati de procurori .Fi atent toti suntem raspuzatori de viitorul acestei tari si poate la un moment dat va trebui cu totii sa dam socoteala cum am contribuit la ruinarea viitorului nostru si a copiilor nostri.Fa o socoteala cat sa furat in aceasta tara (compara veniturile politicienilor cu averile lor).Hai sa tinem cu procurori nu cu hotii chiar daca mai au si ei uscaturi.Uitate ce este in cealalta parte.

Cătălin Tolontan  •  12 februarie 2018, 17:08

@Popa marin: nu, nu tin cu nimeni ca nu asta e profesia de jurnalist. Tara va evolua daca fiecare ne facem meseria, fara sa abdicam de la ea. Iar meseria noastra ne cere sa nu aderam la cauze, ci sa incercam sa raminem impartiali si sa va povestim dumneavoastra ceea ce aflam. Nu ne negociem profesia cu nimeni. Intelegem sa ne asumam riscurile ei, concrete si dure, de pilda cand scriem despre mafioti chinezi, dar nu sa o negociem. Si sa stiti ca facem investigatii despre coruptie de aproape 20 de ani, asa ca si dvs. stiti cit se fura intr-o mica masura si de la noi.

LIVIU  •  12 februarie 2018, 17:16

De luni de zile le spun tuturor celor care ma asculta ca asaltul asupra justitiei s-a accentuat dupa iesirea lui Voiculescu de la puscarie ." Urmeaza o lupta pe viata si pe moarte cu DNA ...", spunea varanul . Deci, pentru ca totul sa revina la normal trebuie "***" ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Azet  •  12 februarie 2018, 17:17

Vad ca fraza “traim intr o tara in care oricine poate fi arestat oricand “ tot este repetata in spatiul public incat pare ca a devenit un fel de axioma. Eu nu am auzit printre cunostintele mele pe cineva sa aiba dosar penal. Si banuiesc ca in afara de cei de la televizor care o tot repeta nici altcineva.. ar trebui sa ne gandim putin inainte sa vorbim: oare chiar e adevarat ca daca iti vezi de treaba ta si nu furi de la privat sau de la stat te aresteaza cineva ? Eu unul nu am auzit asa ceva , dar cine stie poate ca exista cazuri concrete nu doar povesti. In alta ordine de idei legea trebuie respectata atat de cetateni cat mai ales de cei care o aplica si se presupune ca o cunosc mai bine decat oamenii normali iar abuzul unui functionar care cere bani sa si faca treaba este acelasi cu abuzul unui procuror sau politist care stie legea dar nu o aplica corect. Nu exista coruptie buna sau rea , toata este la fel.

Kallu  •  12 februarie 2018, 17:34

Tolontane esti un ziarist cu lantul ...lung ..daca erai liber si echilibrat erai langa oameni cinstiti erai un alt Malin Bot ....esti tot mai penibil asta citinduti reactiile la comentariile oamenilor aici pe forum ...

domnul P  •  12 februarie 2018, 17:45

fara sa atac institutia DNA,familia Cosma este cunoscuta in oras! Cand tatal iti cumpara LOTUS,din salariul de PRESEDINTE AL CONSILIULUI JUDETEAN PRAHOVA...despre ce vorbim...Firma UNITEHNICA a cui este? DOMNUL COSMA era sub control judiciar si se plimba bine mersi in Bucuresti salutandu-ma ... Cunosc aceasta familie atat de bine incat imi vine sa vomit! Sunt vinovati sau nu...vedem....insa justitia trebuie sa primeze Sa nu uitam cum VLADUT isi injura propria mama cand aceasta cumparase pt fiu un autoturism....alt autoturism...google exista cautati!

George  •  12 februarie 2018, 17:49

Domnule Tolontan cum ar fi fost sa lucrați la editura Domnului Liiceanu si sa fiti in dezacord cu dansul? Credeti ca ar fi fost posibil? SINCER De dragul unei recunoașteri intelectuale"îndoielnice" faceti cam multe compromisuri.

Valentin  •  12 februarie 2018, 18:01

Catalin, Revin zilnic pe site ca sa imi povestesti ce aflati din dosarele de la tribunal, nu ce aflati de la antena 3. Sigur, voi aveti libertatea sa povestiti ce doriti, dar si creditul vostru implica un numar limitat de momente tip "mamutul radioactiv".

Crimson Veritas  •  12 februarie 2018, 18:27

Exagerati ... ca deobicei ... Presa in toata lumea ... ia atitudine ... atunci cand anumite institutii publice ... se comporta intr-un mod abuziv, neprofesionist, cu nerespectarea mandatului public cu care au fost investite. Este cauza democratiei si drepturilor omului si cetateanului ... cauza vizavi de care nu aveti dreptul sa va pastrati impartialitatea ... daca va denumiti ... presa! Deasemnea materialele d-voastra ... sunt pline ochi ... de aprecieri subiective ale informatilor pe care le oferiti ... numai ca ele ofera intodeauna prezumptia de nevinovatie ... institutilor coercitive ale Statului ... si niciodata cetatenilor sau institutilor alese prin vot ... care fac obiectul materialelor d-voastra! Deasemnea ... aveti o abordare ... exclusiv materialista ... sigur ca este important ... si expunrerea celor care fura bani ... dar cei care fura vieti, libertatea, sanatatea ... nu vi se pare un subuect mult mai important de dezbatut! Cati bani face o viata de om ... 1,2,3 ani de lipsire de libertate a unui cetatean nevinovat ... cati bani valoreaza o imagine distrusa, o cariera profesionala incheiata pre-infapturea actului de justitie? Puteti d-voastra sa evaluati, sa comparati? Dimpotriva ... intimp ce d-voastra numarati toata ziua ... dinari (si doar acei dinari ... desper care aveti tips-uri ... bine regizate) ... drepturile si libertatile cetatenilor din tara asta ... sunt calcate in picioare de aceste institutii publice ca rutina, si din reflex. Conceptia d-voastra ... crestin-democrata despre Stat ... si Presa ... este problema ... desi meseria d-voastra ... este de sorginte ... liberala ... nu principile liberale ... stau la baza materialelor d-voastra! Presa Libera ... in toata lumea ... este ultra-sensibila la orice situatie in care drepturile cetatenilor sunt incalcate de Stat sau institutii publice ... nu exista scuze, nu exista pretexte, nu exista motive ... ca ceteteanul sa fie abuzat ... prin aceleasi institutii / legi ... care sunt create ca sa-l protejeze ... iar cetateanul nu are intsrumentele de aparare pe care le au aceste institutii ... din acest motiv ... presa indeplineste o functie ... civica ... care d-voastra ... in Romania ... va scapa! De asta va critica toata lumea ... ca va percep ca inamic civic ... ca avocat al unor institutii de forta ... chiar si in situatile in care se vede de la o posta ... cine are dreptate ... atunci pozati ... in ... echilibrat ... ceea ce nu este corect! Oamenii nefiind roboti ... nu au nevoie numai de informatii (care le putem culege si fara imut uman ... folosind tehnologia) ... au nevoie si de luari de pozitie corecte ... pe situatii corecte ... au nevoie de Presa! ...:)) Sunteti pierdut ... Kovesi pleaca ... intr-un fel sau altul ... perceptia d-voastra ... GRESITA ... asupra democratiei, libertatii, presei, justitiei ... ramane ...:))

Cornel  •  12 februarie 2018, 18:41

E greu de indurat sa vezi ce *** s-au infipt in DNA, inclusiv in Bucuresti. Ca are tradatori in jurul ei, este si mai evident. Ca s-au pus pe treaba la un singur semn dat de marele mustacios mincinos ?! Daca K cade, mai pleaca un milion de oameni din Republica Sclavagista Romania. Si multor politicieni le convine. Chiar sunt incantati de aceasta perspectiva, o tara linistita, in care poti fura ce vrei cat vrei! K e mincata de vie la ora asta !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Bigbear  •  12 februarie 2018, 18:49

Si avem si restul tabloului - Toader declara ca nu are nevoie de Inspectia Judiciara, ca ar pierde timp si el stie ce are de facut. Probabil ca vine in tara si cere inlaturarea lui Kovesi pe baza unui colaj prezentat de A3, despre care oamenii stiau inainte si eu santajat procurorii cu el. Iar Tolo in continuare se face ca nu vede asta si nici nu comenteaza cum de aceeasi televiziune santajeaza "din nou" iar el inchide ochii fericit. Jurnalism obiectiv, nu?

Codin  •  12 februarie 2018, 19:05

Ca de obicei Tolo scrie asa incat sa nu supere pe nimeni, mai ales pe cei ce-l tin in viata, inca. ***, cica vine un ciclon zilele astea.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

latrina3  •  12 februarie 2018, 19:06

nu e prima dezintoxicare marca Antena 3, infractorii de partid incearca disperati sa scape de puscarie prin orice metoda...

al batran  •  12 februarie 2018, 19:11

si daca se afla ce se itampla .......ursu merge cainii........

sasu ionut  •  12 februarie 2018, 19:45

Domnule Tolontan Sincer, n-am citit articolul. Consider ca e timpul sa te decizi: sport sau justitie. daca e justitie sunt sigur ca multi ca mine te vor urma si sustine. O noua alternativa pentru Romania de maine. Te vom sustine si daca o sa alegi sportul; justitie prin presa sportiva. Nu suntem la acelasi nivel cu tine, nu avem cum, te sustinem pentru ca noi CREDEM.

dan  •  12 februarie 2018, 19:55

cataline ,iarta-ma dar esti dedreptul dezamagitor in cazul acesta ! avem niste inculpati penalii care vin cu ceva care are sanse mari sa fie dovedite niste facaturi,plus o "doamna" procuroare, care a reusit prin ceeace putem spune deocamdata ca o fost o scapare,sau o greseala ,sau cum vrei sa ii spui,desi eu am convingerea ca a fost o chestie voluntara,care a scapat nistre ministrii de de puscaria pe care si-o merita !! ca nu o fi totul ok la dna,e clar ,dar e culmea cum asaltul asta apare acum, in conjuctura cunoscuta , si e jenant , cel putin pt. tine ca ai sarit asa de repede pe un subiect ,care merita un pic de detasare,asteptare,sau cum vrei tu !! dezamagitor,asta e parerea mea !!!

max  •  12 februarie 2018, 20:02

Manufacturarea probelor e o parte a teoriei conspiratiei. Politicienii infractori pozeaza in oameni duri si influenti, iar cand sunt pe cale sa isi primeasca pedeapsa devin lasi si ticalosi, in stare de orice ca sa se scape de bratul lung al legii. Nu voi crede NICIODATA , absolut NICIODATA niciun politician infractor dovedit sau pe cale de a fi dovedit. Domnule Tolontan, acesti politicieni isi merita soarta si nu trebuie sa ii apere nimeni , intrucat au aderat la politica cu voia lor si nesiliti de nimeni, ademeniti de lacomia banilor. Cei care pica la DNA nu sunt la o prima abatere, ei sunt invechiti in rele si in fapte penale care la un moment dat li se taie filmul betiei si simt racoarea temnitei. NU VOI FI NICIODATA avocatul acestor politicieni Infractori si NU VOI AVEA EMPATIE pentru acestia.

Daniel  •  12 februarie 2018, 20:08

Era de asteptat sa se fabrice probe impotriva unor oameni, prea multe achitari au fost in ultimul timp. Mai sunt si judecatori onesti.

Rasvan Roceanu  •  12 februarie 2018, 20:29

E greu de crezut ca d-na Kovesi a aflat ca procurorii ei sunt santajati, dar a tacut pana cand "santajistii" au facut publica versiunea lor si de-abia apoi s-a decis sa vorbeasca, ca sa dezminta. D-na Kovesi nu este in niciun caz tipul profesionistului modest, care detesta publicitatea, dimpotriva, imediat ce are o arma in mana o foloseste. Asta daca o are!.

infractoriiPSD  •  12 februarie 2018, 21:32

Ce ma intereseaza pe mine ce spune un infractor condamnat, cine il crede? Ar spune orice sa scape de puscarie. Si mai lasati-ne cu drepturile infractorilor, singurul drept al lor e sa faca puscarie si sa li se confiste toti banii furati sau prejudiciul creat.

infractorii PDL-PNL  •  12 februarie 2018, 21:53

Ce ma intereseaza pe mine ce spune un *** este faptul ca acestia sunt foarte multi si cu mintea intunecata. Voi chiar credeti ca astia aveau tupeul sa-i santajeze pe procurori fara sa aiba probe???? Bai tolontane stiu ca esti impotriva celor de la A3 insa ei au un avantaj si anume: (poate ati uitat sau vreti sa uitati) tot la A3 a fost difuzata o inregistrare, mai de mult si s-a dovedit a fi adevarata. Dovada individul a facut puscarie. Stie vre-un *** despre cine este vorba????

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marian  •  12 februarie 2018, 21:56

Sasu Ionut respect. Sunt de acord cu tine.

Acciduzzu  •  12 februarie 2018, 22:25

Catalin, nu am putut sa ma abtin. Tu spui: "Laura Kovesi e datoare să facă lumină. Să cerceteze și acuzele aduse de Vlad Cosma procurorilor DNA, nu doar șantajul emisarilor lui Vlad Cozma". S-a intalnit hotul cu prostul? Adica unii acuza DNA, care acuza si ea, si tu vrei ca partea acuzata sa verifice "onest" ce se intampla? Sa ma ierti dar suna si este penibil si jenant. Tu chiar iti imaginezi ca cineva te crede? Sau s-a primit ordin de zi pe unitate sa fie aparata DNA cu orice pret? Chiar cu cel al caderii in penibil! In alta ordine de idei, cineva care nu este partizan in aceasta batalie intre "hoti" si "vardisti" va observa o situatie foarte stranie: treci tu, Catalin Tolontan, in revista toate acuzele la adresa lui Kovesi de la plagiat la ultimele acuzatii. Adauga si dezvaluirile din ultima vreme despre procurori cel putin ilegali si cel mult criminali ( Ploiesti, Oradea samd) din DNA, pune la socoteala si "campul tactic"al SRI Coldea si nu poti sa nu te intrebi: Mai are Kovesi si DNA reputatie si credibilitate? Mai are lumea incredere in institutie si sefa ei? In ultima instanta mai este credibila lupta anti coruptie? E firesc ca reputatia procurorilor corecti si onesti din DNA sa fie terfelita de toate cele de mai sus? Lupta anticoruptie trebuie sa continue sustinem toti. Dar la ora actuala ea este serios pusa in pericol chiar de Kovesi si cei care o sustin orbeste. Nimeni nu este de neinlocuit si nimeni nu are dreptul sa distruga reputatia institutiei. Se pune o singura intrebare: cand isi va asuma presedintele, sau ministrul de justitie sau cine trebuie, sa ia masura restructurarii DNA? Si apropo de citatul de mai sus (din articol) de fapt si de drept CINE VERIFICA ACTIVITATEA DNA? Ca de la Toader am inteles ca de 10 ani nimeni nu a facut control la DNA si Parchete! E timpul unei noi abordari, a unor schimbari structurale, daca vrem sa mai avem lupta anticoruptie. Etapa Kovesi s-a terminat si din pacate urat. Indiferent cat le place sau nu americanilor, lui Klaus sau oricui altcuiva. O regula elementara de management spune ca in situatii din acestea trebuie facute schimbari. Si rapid! Restul sunt vorbe.

area  •  12 februarie 2018, 22:37

Când procurorii din Ploiești au fost șantajați, de ce nu i-a ridicat, instant, pe cei care au făcut-o, căci se vede din înregistrări că au fost șantajați? Pentru a intelege raspunsul la aceasta intrebare, trebuie sa cunoastem textul art. 207 alin. 2 C.pen.: "Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează ameninţarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana ameninţată ori pentru un membru de familie al acesteia, în scopul prevăzut în alin. (1)" Pe de o parte, persoana care se vorbeste in inregistrarile procurorilor nu este cel care face amenintarea, ci vorbeste despre intentiile altora de care a luat cunostinta. Prin urmare, procurorii nu-l puteau retine pe mesager doar pe baza declaratiilor lui, ci au nevoie de probe suplimentare pe care sa le coroboreze cu inregistrarile pentru astabili daca mesagerul este chiar persoana care face amenintarea sau este complice la fapta (adica daca ajuta pe faptuitor la savarsirea faptei) sau instigator. Cand vorbesti despre intentiile cuiva nu inseamna neaparat ca ajuti pe cineva sa puna in aplicare o fapta ilicita, iar procurorii stiu asta. Apoi, declaratiile persoanei din inregistrarile procurorilor nu sunt suficiente pentru retinerea persoanelor indicate in declaratii. Acele persoane trebuie audiate. Ori daca una dintre ele ar fi fost citata ca sa dea declaratii, atunci asta ar fi pus in garda pe toti ceilalti despre care in declaratie se arata ca au conspirat, ca au ticluit un plan. In fine, textul legal vorbeste de o amenintare cu o situatie compromitatoare, apta sa creeze o stare de temere pentru persoana amenintata. Mesagerul nu spune concret care e situatia compromitatoare, ci vorbeste despre potentialul rezultat al acesteia, insa acest aspect nu e suficient pentru a determina daca obiectul actului compromitator este suficient de important cat sa creeze o stare serioasa de temere. Numai daca s-ar fi precizat exact cu ce se ameninta se putea apecia daca obiectul actului compromitator este suficient de serios pentru a fi considerat o amenintare, adica o situatie care sa induca o stare de temere. Mai e ceva: e posibil ca, din motive de organizare a actului judiciar, procurorii sa astepte savarsirea unor infractiuni concurente, cum ar fi ultrajul (art. 257 alin. 1 C.pen.): "Ameninţarea săvârşită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă, .... săvârşite împotriva unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime." De ce? Pentru ca in cazul santajului pedeapsa e de la 1 la 5 ani, iar in caz de ultraj pedeapsa se majoreaza cu o treime, adica de la 1 an si 4 luni la 6 ani si 8 luni ...

Alina  •  12 februarie 2018, 22:41

1. Nu exista niciun Stat Paralel. 2. Patronul poate finanta, din banii furati, si publicatii sau trusturi de presa falimentare, daca prin acestea poate indobitoci electoratul pentru a-i vota tocmai pe cei care fura. Patronul poate obtine, prin santaj, contracte de publicitate, iar jurnalistii sa creada ca ei aduc bani pentru o anumita publicatie. Justitia independenta, care-i trimite la puscarie pe infractorii din psd si alde, este denumita de acesti infractori (si de cozile lor de topor) "Statul Paralel". La judecatorii corupti, aflati in solda psd si alde, este problema. Acestia tergiverseaza la nesfirsit procesele, ii achita pe infractorii din mafia psd si alde, ii condamna simbolic, cu suspendare, nu le confisca averile, ii elibereaza anticipat pe cei arestati de judecatori cinstiti, competenti, incoruptibili, nesantajabili. Este posibil ca mafiotii din psd si alde sa aiba documente din arhiva SIPA si sa-i santajeze pe judecatori, ca sa-i faca scapati pe oamenii mafiei. O alta practica este tergiversarea proceselor pina cind infractorii din parlament sau de la CCR dezincrimineaza faptele pentru care sunt judecati mafiotii din psd si alde. Lupta anticoruptie s-a desfasurat bine, dar s-a impotmolit, atunci cind mafia si-a infiltrat oameni in justitie, in CNA, in parlament, in guvern, la Avocatul Poporului. Era foarte corect ca SRI sa colaboreze strins cu DNA. SRI-ul culegea informatii despre persoanele care desfasurau activitati ilegale, transmiteau probele procurorilor, acestia verificau probele si daca erau solide, ii trimiteau pe infractori in judecata. Niste judecatori corupti (gen Costiniu) nu si-au facut datoria si anumiti infractori au fost facuti scapati. Infractorii, din banii furati, au cumparat alti judecatori, au cumparat televiziuni, trusturi de presa, Prin televiziunile si trusturile lor de presa au indobitocit electoratul cu minciuni, calomnii, dezinformari si intoxicari. Fraudind si alegerile, cumparind si alti parlamentari dispusi sa se vinda, infractorii si-au asigurat o majoritate in parlament. Cu acesta majoritate si-au impus oameni corupti in CNA si si-au permis astfel sa indobitoceasca si mai mult electoratul. Cu majoritatea din parlament au trimis persoane corupte la CCR, in CSM, la ICCJ, care au executat ordinele mafiei. Cu majoritatea din parlament si cu judecatorii corupti infiltrati la CCR, incearca acum sa dezincrimineze faptele de coruptie, incearca sa-i inlature pe procurorii si judecatorii cinstiti si competenti, care nu au putut fi cumparati sau santajati. Daca marii corupti si marii infractori din psd si alde, care au devalizat tara, ar fi fost trimisi acolo unde le este locul, iar averile le-ar fi fost integral confiscate, nu ar mai fi avut cine sa organizeze si sa finanteze indobitocirea electoratului, nu ar mai fi avut cine sa organizeze si sa finanteze fraudarea alegerilor. Probabil ca fara actiuni energice de protest, mafia psd si alde va pune mina integral pe justitie, va pune mina integral pe tara. psd-ul nu este un partid politic, ci un grup infractional organizat. Declaratiile sefilor psd sunt minciuni sfruntate, manipulari si intoxicari. Prin minciuni, manipulari, intoxicari si fraudarea alegerilor, psd-ul a ajuns sa detina practic majoritatea in parlament. Majoritatea parlamentarilor sunt infractori sau cozile acestora de topor. Cum sa apelezi la infractorii din parlament, ca sa investigheze minciunile sefilor psd ? Asa au procedat si cu Comisia Nana. Asa au procedat si cu Comisia "Sufragerila lui Oprea". Asa procedeaza acum. Infractorii lanseaza o minciuna, iar alti infractori, sau cozile lor de topor, o preiau si cer ca parlamentul sa rezolve problema. Parlamentul nu vrea sa rezolve decit problema coruptilor si infractorilor din rindurile lor, adica sa poata fura in continuare si sa scape de puscarie. Orice om cinstit si inteligent nu poate sa ceara decit demisia guvernului mafiei, dizolvarea parlamentului borfasilor si alegeri generale anticipate, la care infractorii sa nu aiba dreptul sa participe. Orice om cinstit si inteligent trebuie sa ceara scoaterea in afara legii a psd si alde, grupuri infractionale organizate, care reprezinta un grav pericol pentru siguranta nationala.

miketheone  •  13 februarie 2018, 0:02

URAAA !!!! uRAAA ! URAAA !

Lila  •  13 februarie 2018, 0:28

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Calin  •  13 februarie 2018, 1:42

Cătălin Tolontan • 12 februarie 2018, 14:56 @Coco: un adagio: nu Dan Voiculescu ne plateste salariile, ci dumneavoastra, cititorii. Piata face locurile de munca in orice industrie, nu patronii. Si chiar daca nu suntem de acord cu genul acesta de a vedea lucrurile, ci credem ca patronii platesc salariile, asta nu inseamna ca regulile meseriei sunt de vanzare. Catalin...tot noi platim si salarile celor de la putere, guvern, parlament etc. Le platim noi ce muncim, dar ei ne vand prezentul si viitorul... pe banii si munca nostra. Te-ai inmuiat, ai luat de bun si ti-ai construit ultimele 2 articole pe supozitii A3.

pafnute007,sfantul(azi,sportiv)  •  13 februarie 2018, 6:38

Va mai amintiti de brucan si de predicia sa:"stupid people"?Ei bine,scotind din randul comentatorilor trolii,foarte numerosi si activi,\,putem spune ca brucan a fost un vizionar..Succesuri la JO.

Comentează