În timp ce Laura Kovesi a stat două ore în fața presei și a publicului, ministrul Tudorel Toader anunță, pentru ora 18, o ”informare de presă”, fără să răspundă la întrebări

Biroul de presă al Ministerului Justiției, întrebat de GSP dacă Tudorel Toader va răspunde la întrebări: ”Domnul ministru va decide”

joi, 15 februarie 2018, 3:48

Presa  a așteptat astăzi începutul și apoi finalul ședinței de Guvern ca să afle care este poziția Executivului în privința șefei DNA.

Toată lumea e curioasă dacă, revenit precipitat din Japonia, ministrul justiției Tudorel Toader înțelege să explice publicului ce va face în cazul DNA sau doar să comunice sec.

Deocamdată, așa cum sună comunicatul Ministerului Justiției, Tudorel Toader nu va lua întrebări, că asta înseamnă ”informare de presă, azi, ora 18:00”.

Gazeta a insistat, atât în briefingul de la Guvern, cât și la biroul de presă al MJ, să afle dacă azi, la ora 18:00, Tudorel Toader va susține un dialog sau un monolog.

Guvernul a spus că ministrul va anunța, iar ministerul a precizat, similar, că ”Domnul ministru va decide dacă răspunde la întrebări”.

Reținerea ministrului Toader de a explica pe larg și de a accepta întrebări vine la nici 24 de ore după ce Laura Kovesi, șefa DNA, a susținut o conferință de presă de două ore.

Chiar dacă inițial anunțase ”o singură întrebare de fiecare, vă rog”, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție și-a schimbat intenția în fața nevoii evidente de a discuta în detaliu fapte și chestiuni complicate și care interesează publicul.

Să vedem dacă ministrul Toader rămâne pe ideea ”declarațiilor de presă”, așa cum e anunțul acum.

Și încă ceva.

Un val de ură și de insulte pe Facebook mă vizează pe mine, dar și pe alți jurnaliști care au adresat întrebări la conferința de presă de aseară.

O conferință de presă bine susținută, cum a fost cea a Laurei Kovesi de la DNA, are un singur câștigător: publicul.

Așa arată democrația în exercițiul ei. Întrebările ajută interlocutorul să-și construiască ideile, să înțeleagă preocupările tuturor oamenilor, nu doar ale fanilor, ci și ale celor care, cu bună credință, sunt îngrijorați de ceea ce se întâmplă la DNA Ploiești. Laura Kovesi s-a putut exprima pentru că a fost provocată intelectual.

Jurnaliștii nu merg la conferințe de presă ca să se dea deștepți, ca să adune popularitate, ci ca ei să încerce să pună întrebările pe care oamenii le au în minte.

De aceea, dacă vrea într-adevăr să fie înțeles de cetățeni, ministrul Tudorel Toader s-ar cuveni să procedeze la fel.

Să-și aloce timp, că de aia a venit din Japonia, să aibă răbdare că nu toți românii sunt magistrați și experți constituționali, dar toți trăiesc în cadrul constituțional, și să răspundă la întrebări.

Cât despre insultele de pe fb, un singur răspuns: asta e meseria de ziarist, nu vom înceta să o practicăm, treaba noastră nu e să recităm elogii, ci să adresăm întrebări.

Să vedem dacă astăzi avem cui să le punem.

 

 

Comentarii (68)Adaugă comentariu

eljiji  •  15 februarie 2018, 16:11

asteptam si concluziile.. la fel ca si tine, de cand am vazut comunicatul initial al DNA, am fost socat sa vad ca publica o inregistrare care in mod evident nu era legal sa fie facuta publica la acel moment.

gigelos  •  15 februarie 2018, 16:12

Mergi acolo si solicita un raspuns .Sau nu mergeti nici unul .Oricum te-ai facut ieri de toata rusinea

gigimigi  •  15 februarie 2018, 16:15

Verificam, testam

Artene  •  15 februarie 2018, 16:17

Nu va uitati la "' partizani '" . Faceti-va meseria.

Cătălin Tolontan  •  15 februarie 2018, 16:18

@Artene: multumim, nici nu putem face altceva ca asta e meseria. Stiti cum ar fi asta. Ca pilotul sa se urce in avion si sa piloteze dupa votul pasagerilor: ”O luam la stinga sau la dreapta?” :-) Asta e meseria, acestea sunt regulile, nenegociabile.

Arsenie  •  15 februarie 2018, 16:23

kovesi nu a raspuns practic aseara la nici o intrebare, ci a fentat publicul pe modelul basescu-pixelul albastru. Se pare ca isi planuieste candidatura la presedintie, daca va fi data afara de la DNA. Cel putin eu asa interpretez laudele de aseara de pe facebook la adresa tortionarei din Sibiu. Un tandem Kovesi presedinte, Ciolos premier ar putea lua 5%, cam asta e electoratul facebook-USR

mitrut  •  15 februarie 2018, 16:33

Probabil ca va raspunde catorva intrebari bine gandite impreuna cu cei de la antene sau RTV. Niste mingi ridicate le fileu. Problema e ca ar da foc tarii dar se tem ca se ard!

Cristian  •  15 februarie 2018, 16:34

Pasajul ”Întrebările ajută interlocutorul să-și construiască ideile, să înțeleagă preocupările tuturor oamenilor, nu doar ale fanilor, ci și ale celor care, cu bună credință, sunt îngrijorați de ceea ce se întâmplă la DNA Ploiești.” se aplică și ”jurnaliștilor” de la Antena 3? Și ei ar putea spune același lucru: ”asta e meseria de ziarist, nu vom înceta să o practicăm, treaba noastră nu e să recităm elogii, ci să adresăm întrebări.” Cuvintele reprezintă doar o treime din comunicare. Celelalte două treimi sunt tonul vocii și mimica. Întrebările poate legitime au fost umbrite de tonul agresiv (consider eu) și acesta este examenul pe care l-ați picat aseară. Nu sunt de acord cu folosirea insultelor dar eu zic să-l luați ca pe un feedback prost exprimat. La urma urmei, insultele ar fi putut să fie rostite pe un ton plăcut și cu o mimică adecvată... Cu ce diferă acest scenariu de întrebări legitime adresate pe un ton agresiv?

serban  •  15 februarie 2018, 16:35

Am trecut de la ministrul "alta intrebare" la ministrul "nicio intrebare"...

MsK  •  15 februarie 2018, 16:35

Ok, intelegem toti rolul presei. Dar sincer , mai aveti de dat explicatii publicului care va urmareste in ceea ce priveste atitudinea dvs de la conferinta de presa. Asta bineinteles daca va intereseaza sa risipiti "valul de ura si insulte". Culmea e ca toti oamenii aia au vazut altceva decat presa impartiala si nemiloasa cu politicul. Iar constatarea cea mai interesanta este ca "valul de ura si insulte" vine de la cititorii dvs. Asta ati omis sa spuneti. Si asta seamana cu impuscatul in picior. Sper sa fi meritat.

Cătălin Tolontan  •  15 februarie 2018, 16:36

@MsK: dupa cum puteti vedea chiar aici, in comentarii, exista oameni care considera ca am ajutat-o pe Kovesi cu intrebarile. Imi aduc aminte de istoria reala a guvernatorului antic al Ierusalimului, al carui conducator de la Roma i-a spus: ”Cand nu o sa te reclame ambele tabere te dau afara” :-)

utraian  •  15 februarie 2018, 16:37

Pare destul de clar ca mos Toader va face ce se chinuie de un an sa faca: sa o inlature pe Kovesi, la ordin desigur. Daca pana acum o inlaturare a dansei fara un motiv intemeiat ar fi trecut in ochii opiniei publice drept o "executie" , ultimul scandal pe care l-au fabricat (si pe care se tot chinuie sa-l fabrice de un an) le da posibilitatea s-o inlature. S-o inlature fara prea multe explicatii se pare. Vor avea apoi drumul deschis in a-si numi un om de incredere in fruntea DNA, care sa nu-i deranjeze niciodata. Doar nu credeati ca toata zbaterea asta cu legile justitiei era o coincidenta. D-voastra si restul care, voit sau nevoit ,in ultimul timp ati facut jocurile penalilor , veti putea face comparatii intre noul DNA care se prefigureaza si PNA-ul ala mai vechi, care nu vroia si nici nu putea sa prinda niciun corupt intr-o tara putreda de coruptie.

Urod  •  15 februarie 2018, 16:41

Nu am vazut conferința de presă dar pot sa spun un lucru.... Cu siguranță țara nu a fost furata de cetățeni ci de oamenii politici care acum sunt disperați să-și salveze pielea... Dacă exista procurori care nu-și fac corect treaba, asta nu înseamnă că trebuie să-și de demisia Laura Codruța Kovesi... Totul este o încercare de discreditare a DNA cu ajutorul unor televiziuni aservite.....

cornel2017  •  15 februarie 2018, 16:42

...era normal sa-i sariti in ajutor....vorba lui guse, ***...ce nu inteleg eu este de ce scrieti intrun ziar de sport si nu la ziare.com ca dogioiu...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Sile  •  15 februarie 2018, 16:44

Mi e greață de cât de libidinos e materialul asta la adresa zeiței...

Pic  •  15 februarie 2018, 16:57

Cum e posibil sa crezi ca intrebarile puse aseara sunt provocari intelectuale? Cum e posibil sa pozezi in jurnalist si sa adresezi intrebari care apara inculpatii si nu conceptul de justitie? Ce ai facut aseara te umple de "respect" si "carne" pentru ca meriti pentru ca dupa ce fluturi anchete nu aperi statul. Te vor ingenunchea si pe tine la fel cum au facut-o cu noi, esti un aparator de inculpati si detinuti Ai pornit pe o logica simpla, de maidan in loc sa te folosesti de cunostintele juridice si sa adresezi intrebari despre starea de fapt si despre tensiunile din societate dupa ce acesti nenorociti cu numele de PSD incearca sa isi deschida drumurile spre furt si ca sa ne mai umileasca odata. Este regretabiul ca un om ca tine isi poate permite sa poarta disonanta asta cognitiva in public si se mai poate numi jurnalist, roman, om Daca nu pricepi ca rolul legii este de a proteja omul si nu infractorul ce sa iti mai explic? NU ai nevoie de explicatii ? Poate ai nevoie de coloana? De verticalitate? Ce ai aparat tu aseara? Gasca de corupti si hoti ? Ce aparai tu principiile justitiei aruncand umbra in cel mai *** propagandistic mod asupra integritatii unei institutii din cauza unuia sau a altora? Ce aperi? Dar de prezenta in guvern a unui condamnat care decide strategiile economice de ce nu zici ma nimic? Dar de slugile lui Dragnea implicate in 15 procese penale de ce nu zici ma nimic? Unde e dreptul meu de a trai fara frica de a furat, amendat vezi CTP, de a trai cu aspiratii nu de pe o zi pe alta? UNde e ma dreptul meu de a nu vedea presuri de jurnalisti pres in fata acestor nenorociti ? Ce aperi principii ? Intr-o tara in care in ultimul an si ceva parlamentul si guvernul s-au afisat la brat cu hotii si coruptii ce aperi ? Trebuia sa intrebi ce se intampla cu dosarele de coruptie in caz de legile din parlament trec asa cum au fost scrise, trebuia sa intrebi daca legile actuale iti pot proteja copii pe strada cand te loveste cu ranga un PSD_ist. CIUMA ROSIE este PSD si asta nu pricepi tu ne-am saturat sa va dati inteligenti in fata oamenilor care nu stiu drept si ce e aia stat de drept, manipulati cu buna stiinta si tu esti unul dintre cei care manipuleaza, stii ceva de jurnalistii de la scanteia anilor 1960? nu stie nimeni pentru ca ei au fost stersi din cauza raului pe care l-au facut cum ar fi sa te intreb daca din cauza deontologiei care te-a impins sa publici ancheta hexi paharma te simti vinovat de sinuciderea acelui om ? asa ai intrebat-o tu aseara pe LCK

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

criticul  •  15 februarie 2018, 17:11

Domnule Cătălin Tolontan,deși acum vă forțați să faceți comparații puerile între conferința de presă a nesimțitei șefe a D.N.A.,Laura Codruța Kovei,care-și apără cu îndârjire procurorii corupți din subordine ș iabuzurile pe care le fac ei(dar și ea,din plin)totuși,ministrul Justiției,domnul Tudorel Toader,așa fricos cum e el în luarea unor decizii importante are un mare atu față de favorita dvs.de la D.N.A.: el respectă legile și Constituția României,pe când Laura Codruța Kovesi n-o face defel.Asta-i cea mai mare și însemnată diferență între cei doi.P.S.La Revoluție oamenii s-au ridicat ca să scape de două mari tare ale societății românești de la acea vreme și anume: 1.) comunismul și comunismul și 2.)securismul și securiștii(cei din latura opresivă a fostei Securități).De primii am scăpat,de cei de-ai doilea nu,fiindcă i-a reactivat Băsescu în perioada 2004-2014,iar Iohannis i-a protejat pe mulți până acum.Kovesi, Coldea și compania nu sunt altceva decât niște rotițe foarte importante de personaje care fac parte din cea de-a doua categorie,iar pe multe dintre ele dvs.le-ați susținut mult timp(inclusiv pe doamna L.C.K.,de multe ori necondiționat).

puiu mordasan  •  15 februarie 2018, 17:13

D-le Tolontan, Va urmaresc de mult timp toate investigatiile domniei voastre, le apreciez sincer si personal va consider cel mai bun jurnalist de investigatii din spatiul mioritic.... Sincer, ce nu inteleg a fost atitudinea dvs. aseara la conferinta de presa a L.C.K. Eu ma asteptam sa spuneti cu tarie ca implicarea politicului in justitie este clar un derapaj de la statul de drept, ca asistam cum un cex al psd propune revocari,numiri,destituiri si alte bazaconii care ne scot de pe orbita democratiei si a U.E., ma asteptam totusi sa luati pozitie impotriva partidului stat care ne intoarce cu 29 de ani in urma si asta pentru ca ei pot.... In rest numai de bine si sa speram in continuarea democratiei si valorilor ei.. Cu mult respect!

traian  •  15 februarie 2018, 17:15

genial tipul de la tvr, parca, care a zis ca el pune intrebarile lui si nu din cele trimise de redactie pe telefon. ca altii:) nu-i frumos sa ii faci de ras pe colegi, dar o merita prapaditii de la organele de propaganda si linsaj.

yoz7777  •  15 februarie 2018, 17:19

@Tolo: bravo Tolo, ai fost un foarte bun ziarist. Ce-i drept, ai incercat sa arati ca LCK a incalcat legea cand a citat acele lucruri, ai vrut sa vii cu sirea BOMBA. Este dreptul tau si asta trebuie sa inteleaga toata lumea. La fel cum trebuie sa intalegem ca atunci cand te lupti cu coruptii, tu trebuie sa respecti legea. Chiar daca nu ne plac coruptii, nici nu trebuie sa inchidem ochii daca se incalca legea pentru a fi condamnati, pe principiul "lasa-o ma ca era corupt, si-o merita". Trebuie sa facem totul LEGAL.

MsK  •  15 februarie 2018, 17:20

@Catalin Tolontan Suna bine treaba cu "reclamatul ambelor tabere"... in cazul dvs insa reclamatiile vin din partea propriilor cititori, care constata uimiti / socati transformarea dvs. Cum spuneam, sper sa fi meritat. Cat despre comentariile de aici ... sa asteptam finalul :-) Intre timp eu o sa caut interventiile dvs care au provocat-o intelectual pe dna. Kovesi si au ajutat-o sa ridice calitatea conferintei de presa....

pawn  •  15 februarie 2018, 17:26

mda. ***, la fel ca ochii doamnei burleanu. scuze, kovesi. dar o legatura totusi exista intre seful frf si doamna k: amandoi au fost pusi de basescu. cele mai mici nenorociri aduse romaniei de acest nou caragea-voda, though...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ares  •  15 februarie 2018, 17:26

Cel mai probabil problema ar fi cu acea idee de partizanat. Astazi de exemplu crede cineva ca "presa" de la Antene sau Romania TV l-ar trata cu aceeasi rigurozitate pe Tudorel Toader cum a fost tratata aseara Codruta Kovesi? De asta nici nu conteaza ca nu raspunde la intrebarile presei

vladS  •  15 februarie 2018, 17:27

tolo.ro Chiar am crezut ca sunteti un domn integru, chiar am crezut ca in ciuda faptului ca sunteti platit de mizerabilul ala de voiculescu ati reusit cumva prin valoarea personala, prin hotarare si determinare, sa va impuneti in trustul acestuia ca ziarist independent. Ieri la conferinta sefei DNA insa mi-ati intors cu picioarele'n sus credintele. V-ati integrat in absolutul linșajului antena3rtvtvr. Ati fost trimis acolo ca si hitman, tolo.ro. Din fericire ati esuat, v-ati umplut de ***, pentru mine cel putin, de ieri incepand sunteti tot-una cu antena3trvrtv. Sa va fie rusine, tolo.ro.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Doina  •  15 februarie 2018, 17:29

Eu l as intrebare de ce nu se grabeste sa dea out pt confiscarea extinsa, dorita de ue!!!!!!!!!!

Mihai  •  15 februarie 2018, 17:30

Dle Tolontan, in momentul in care incercati sa va faceti meseria e imposibil sa nu suparati oameni. Nu va duceti la conferintele de presa pt piscoturi si cafea ci pentru a pune intrebari incomode. In cazul in care persoana intrebata nu are nimic de ascuns castiga capital de imagine si ii faceti un bine. Mi se pare interesant cum oamenii apara procurorii duri ca fac bine si prin hotii insa condamna o serie dura de intrebari din partea presei. E acelasi rationament. Continuati sa va faceti treaba, va multumim pentru dedicare

Mihai Coman  •  15 februarie 2018, 17:34

Tolo, as fi vrut sa vad un articol despre raspunsurile doamnei LCK, nu despre faptul ca a oferit raspunsuri si atat. Nici o analiza... Parerea mea este ca daca tot te-ai apucat de o treaba, atunci sa te tii de treaba corect si pina la capat... E ca si cum ai scrie in Gazeta ca aseara a fost o partida frumoasa in Champions League, intre Real Madrid si PSG, dar te opresti la generalitati, fara sa comentezi prea mult ce s-a intamplat in teren... Apoi spui ca azi urmeaza un joc in Liga 1, care in comparatie cu partida de aseara nu pare ca va oferi un spectacol fotbalistic adecvat... Si gata... WTF Tolo?? Nu, nu, nu, nu, nu, nuuuuu !! Nu asa !! Desi in unele cazuri nu sunt de acord cu tine, te consider unul dintre cei mai buni jurnalisti avuti de Romania in ultimii 30 de ani. Te rog, fa-ti corect datoria de jurnalist !

Ecaterina Runcan  •  15 februarie 2018, 17:34

Pe mine Conferinta sefei DNA m-a dezamagit foarte tare. A vorbit ca un om politic guraliv - populisme si demagogie ( sa stie cetatenii ca noi ne facem treaba, noi aplicam legea - a repetat de cateva ori, desi, se stie, acesta e obiectul activitatii institutiei). De cand nu mai furnizeaza SRI inregistrari vad ca activitatea DNA s-a dezumflat foarte tare, tot redeschid, selectiv, dosare vechi din perioada cand legislatia nu era clara (cum, de altfel, nu este nici acum) si cei care o aplicau puteau gresi usor. Pe de alta parte se poate constata ceea ce jurnalistii lucizi au tot semnalat: inculparea exercitata selectiv decredibilizeaza increderea "cetatenilor" in institutie.

Andrei F  •  15 februarie 2018, 17:35

Ce ati castigat ieri-coloana vertebrala- o sa piardeti de acum daca vreti sa va reabilitati pe seama altora...Ministrul Toader are si el niste responsabilitati si nu il puteti obliga la fel ca pe doamna K sa calce orice in picioare...Nu dumneavoastra ati combatut ieri ca DNA s-a aparat cu interceptari din dosare ?Nu astazi v-am auzit cum ati spus ca acele probe sunt zero din aceasta cauza?Pentru ca Raportul ministrului sa aiba greutate,ministrul trebuie sa parcurga pasii legali ca la carte...Toader nu participa nici la Procesul Etapei nici la concursul Eurovizion...Desigur...dupa parcurgerea pasilor legali-informarea ,,judecatorilor,,:Presedinte,CSM,Parlament-poate sa stea in studiouri o viata intreaga si sa va raspunda la toate intrebarile...In oglinda...daca si procesul unde interceptarile date de DNA era in fata judecatorilor atunci doamna K putea sa foloseasca probele din dosar.Probele din dosare nu sunt facute pentru a apara persoane aflate in dificultate...Astept sa ma cenzurati...

Andrei F  •  15 februarie 2018, 17:48

Pentru ca vad un comentariu al dumneavoastra cum ca intrebarile dumneavoastra de fapt au ajutat-o pe doamna Kiovesi...Trebuie sa va felicit pentru ca intrebarile au fost alese foarte bine...Dar atunci cand doamna Kiovesi era gata sa planga ati lasat balta intrebarea...Dumneavoastra ati intrebat de ce seful DNA Ploiesti nu-si asuma problema Negulescu...Ati argumentat foarte bine cu ce a spus Inspectia Judiciara in cazul Negulescu...Doamna a raspuns ce a vrut...Ca nu poate lua nici o masura contra acelui sef-nu poate fi un raspuns ...Acolo ati renuntat sau diplomatic ,cum ii cereti ministrului Toader,doar initiatii au inteles ce si cum... Si mai este o deosebire intre conferinta de presa a doamnei Kovesi de ieri si conferinta sau informarea presei de astazi a domnului ministru Toader...Doamna Kiovesi a ales singura sa tina conferinta de presa pe cand pe domnul ministru il cautionati dumneavoastra sa se intample astazi...Sau dumneavoastra ati determinat-o pe doamna Kiovesi sa tina conferinta de presa?

T  •  15 februarie 2018, 17:50

Ce fac niste asa "zisi jurnalisti " este o rusine . Vreti sa afundati tara asta in mocirla ? Doriti legi pentru hoti si *** ? Nu aveti copii, puteti sa-i priviti in ochii?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mihai  •  15 februarie 2018, 17:51

Acest Fata de mscarici, este o *** perversa.*** au ajuns minstri.Se vede din avion ca din septembrie anul trecut, de cand a fugit din tara Ilici Iliescu, dupa ce a aflat ca va face sigur puscarie pentru crimele de la mineriada, a inceput ofensiva impotriva DNA lovind in Kovesi, si apoi impotriva Justitiei in general.Parlamentul Penal, in care 95 % dintre alesi sunt ori condamnati ori cercetati, a fost format din aceste *** *** ca urmare a conditiei general valabile: "daca nu esti infractor nu ai ce cauta in Parlament!" Asta pentru ca intreg Parlamentul sa fie santajabil ca sa voteze legi impotriva poporului roman: vaccinul obligatoriu, autonomia ungurilor sustinuti de Anglia, precum si alte legi care vor fi impuse de Soros si satanistii lui.Romanii ar trebui sa iasa in strada pentru sustinerea DNA, pentru ca este ultima reduta necucerita de Soros si bolsevici.Daca si DNA cade, suntem pierduti ! Urmeaza ANARHIA ! Urmeaza razboi civil, asa cum doreste Soros ! Trezirea !!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

basencu  •  15 februarie 2018, 17:54

Dooouuuaaa orrreeee la Tudorel ? Cinci minute. Cea facut in Japan si revocarea distinsei. Aseara conferinta a avut 5 minute. Cat ai pus tu primele intrebari si a balmajit ea un raspuns. Dauna totala. Restul de 1 ora si 55 de minute, pierdere de vreme. Stiind ca a gresit, in cate secunde a constientizat greseala, s a judecat in gand si a gandit cu voce tare cine ii poate aplica pedeapsa, spunandu ti ,, sesizeaza CSM daca este vreo ilegalitate". Cand faci ca o tata reproducand in public informatii nepublice obtinute nu stiu cum e dauna totala. D aia a ramas doua ore, sa spuna verzi si uscate.

Poli 21  •  15 februarie 2018, 18:22

Nu este un val de ura, ci unul de scirba. P.S. Hai la lupta cea mare, tovarasi cenzori .

Ion  •  15 februarie 2018, 18:22

daca puneți întrebări de genul ălora de ieri, să meargă un singur jurnalist, nu că Tudorel și-ar da seama că e aceeași întrebare de 7 ori formulată altfel...

Mihai  •  15 februarie 2018, 18:24

Vai, ce vehement sunteti dle Tolontan, cand vine vorba de a afla adevarul despre activitatea DNA, si in special despre activitatea dnei Kovesi.Numai despre activiteatea Parlamentului care "munceste" doar ca sa-si mareasca lefurile, sa-si sporeasca privilegiile si sa puna Justitia pe butuci pentru a scapa de dosare si de condamnari, nu sunteti interesat.***, doar asa se explica "impartialitatea" in demersul jurnalistic.Daca mass-media nu ar fi fost la fel de corupta si la fel de lipsita de respect pentru poporul, prost cei drept, ca si clasa politica, Romania nu ar fi ajuns sfasiata de hienele din tara si din strainatate.Despre situatia denuntului penal pe care l-a facut dl Gheorghe Funar in legatura cu legea ILEGALA pentru acordarea ILEGALA a 25 de milioane de euro pe an timp de 49 de ani, urmasilor Tradatorului Mihai *** ( este nevoie sa postez cateva link-uri cu documente care dovedesc ca afirmatia mea este justa, pentru a nu "modera" acest adevar ?), de ce nu ati intrebat-o pe dna Kovesi ? Vor primi si cei din mass-media ceva maruntis din acesti bani pentru care nimeni nu trebuie sa dea vreo justificare sau decont ? Altfel nu se explica de ce s-a pus batista pe tzambal in aceasta problema de interes national, pentru ca acei bani sunt din bani publici nu din banii lui Dragnea Condamnatul, sau ai lui Tariceanu viitorul Condamnat.Despre fuga lui Ilici din tara de ce nu ati intrebat-o pe dna Kovesi ? Am inteles: ati primit servite si nu puteti iesi din rand, cand de fapt nici nu vreti acest lucru ca nu vreti sa pierdeti peschesul.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

spa  •  15 februarie 2018, 18:29

Si ne-am lamurit si cu domnul Toader. Si ce emotii am avut, ca trebuie sa ies in piata si ratez meciurile de tenis si fotbal... M-am linistit rapid, de cand cu mutarea de pe lateral a ziaristilor, se pare ca ministrul justitiei sta prost cu vederea periferica. Diferenta intre o naveta de bere si o naveta discovery intre conferintele d-lui Toader si d-nei Kovesi

cornel2017  •  15 februarie 2018, 18:30

daca acuzatiile din comentariul meu nu au fost dovedite, de ce nu i-ati raspuns lui guse?...si tacerea e un raspuns. nu-i asa?

zorrozabal  •  15 februarie 2018, 18:34

Nimeni nu o poate misca din functie pe LCV atata timp cat are sustinerea ambasadelor principalelor puteri occidentale!Nu am urmarit conferinta de presa, dar as fi in stare sa pariez ca nimeni nu a intrebat-o de ce in dosarul Microsoft au fost trimisi in judecata doar cetateni romani-care luasera doar firimiturile!

io  •  15 februarie 2018, 18:35

pai e greu sa minti 2 ore non stop. sa inteleg ca jurnalismul care va chinuie zi de zi v-a impiedicat sa vorbiti despre minciunile de ieri. baletul oe care il faceti e cel putin gretos.

Leon  •  15 februarie 2018, 18:38

Cataline , aseara a fost un foarte bun exercitiu de comunicare intre o institutie de stat si cetatenii acestui stat. Este o stare de normalitate . Codruta este inteligenta , a avut o prestatie in jurul notei 9, dar imi doresc ca membri ai guvernului sau ai altor instiutii de stat sa poata sustine conferinte de presa macar la acelasi nivel . Atat timp cat neamprostia si lacomia vor domina politica romaneasca, nu am prea mari sperante. Schimbarea va veni la atingerea masei critice de electorat cu valori morale ca cinste , respect pentru munca si adevar. Cataline, apreciez tot ce am citit scris de tine si faptul ca nu cauti o popularitate ieftina pe subiecte mondene ,ci desfasori o activitate de jurnalist de investigatii asa cum vad pe CNN sau BBC. Iti doresc sa pastrezi aceeasi agerime a mintii si puterea de a continua. Multumesc pentru ca scrii. Leon

Me  •  15 februarie 2018, 18:58

Domnule Tolontan ... Sunteti sau ați fost plătit vreodată Voiculescu prin orice mijloace? Da sau nu ? Restul sunt povesti despre meseria mizera , povesti cu bau bau si doar dumneavoastră fata de cititorii dumneavoastră nu aveți de dat nici o explicație ...asta apare in spațiul public...asa ca si înregistrările cu Cosma ...Ca ați primit câteva mii de euro lunar de la Voiculescu ? Ați primit bani de la acel om? DA SAU NU? nu este un proces din care sa nu puteți da detalii!!!multumesc

Cătălin Tolontan  •  15 februarie 2018, 19:10

@puiu mordasan : nu va suparati, dar la o conferinta de presa ziaristii nu tin discursuri despre binele tarii, ci pun intrebari. Cu binele tarii se ocupa altii, platiti din banii dvs si ai nostri.

Razvan  •  15 februarie 2018, 19:13

Ura e exagerat, e vorba de dezgust, Tolontane! Tu, cel care spuneai ca ai o parere buna de DNA si sugerai sa ai unamai putin buna de A3, ce sa vezi? "Vai, doamna Kovesi, dar de ce faceti public ca ati fost santajati? Aveti aprobare sa produceti aceste probe? Acum nu mai pot fi folosite in proces", "Vai, doamna Kovesi, va dati demisia in fata evidentei fabricari de probe?"....Penibil, Tolontane, tie si patachinei aleia de la A3, care citea intrebarile de pe telefon (fara sa observe ca se mai pusesera anterior), va dictau Gadea si Vociulescu ce sa intrebati si cum sa o provocati pe duduie. Presa trebuie "sa puna intrebarile pe care oamenii le au in minte"? Aia nu sunt "oamenii", sunt stapanii matale, multiplu condamnati penal!

Cristi  •  15 februarie 2018, 19:20

Bravo voua ziaristilor......datorita vouab stima si noi ce mai combina nemernicii astia

sundance kid  •  15 februarie 2018, 19:45

Imi e dor de presa anilor 70 '. Atunci se vorbea putin si se construia mult . Au trecut 29 de ani deja . Vor mai trece inca 29 si nu veti fi in stare sa construiti un baraj ca la Bicaz. O constructie monumentala !! In schimb la "ciripit" nu va intrece nimeni .

Coco  •  15 februarie 2018, 19:50

Desi in urma cu cateva zile imi exprimasem opinia ca m-ati pierdut ca fan, fiindca simtisem o oarecare nedreptate in articolul respectiv, dati-mi voie sa imi cer scuze. Aseara , la conferinta de presa a doamnei Kovesi, ati fost acel Tolontan pe care il stiu si pe care il admir de atatia ani. Ati fost corect si ati adresat intrebari si observatii pertinente, conducand dialogul si ridicand probleme pe care niciunul dintre colegii dumneavoastra de breasla umili si fricosi de acolo nu au avut curajul sa le ridice (poate cu exceptia domnisoarei de la Rtv care a avut si ea destul curaj ). In calitate de cetatean al Romaniei, va multumesc ca ati reusit sa scoateti ceva din aceasta conferinta de presa care, fara aportul dumneavoastra, ar fi fost una absolut banala si fara niciun folos noua, romanilor.

popa  •  15 februarie 2018, 20:06

Valul de nemultumiri cu,care te-ai confruntat ,este din cauza ca oamenii simt nedreptatea in actiunule politicienilor hoti si a voastra a celor care ii ajutati pt o simbrie enorma.(35 000 euro/luna e aevarat Tolontan ?). nu va vom crede niciodata si speram ca cei din justitie sa isi rezolve singuri daca au probleme si toti sa dati socoteala acestiui popor pe care il sfidati si il mintiti traind f.bine ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ion  •  15 februarie 2018, 20:12

Spuneti ca menirea jurnalistilor e sa puna intrebari. Insa oare nu trebuie o pregatire temeinica inainte de a le pune? Pt ca daca va pregateati inainte nu mai puneati acele intrebari si nu mai faceati afirmatii gresite! Ati tot insistat cu faptul ca dezvaluirea acelor convorbiri atrage imposibilitatea folosirii in proces a probelor. Doua variante: ori habar nu aveti ce vorbiti ori ati aruncat-o asa pentru a produce in mintea antenistilor alte efecte. De asemenea, ati spus ca nu se putea inregistra fara ordonanta provizorie emisa de procuror ori mandatul "judecatoresc". La fel, ori nu v-ati pregatit ceea ce e rusinos pentru un jurnalist de anvergura dvs, ori din nou afirmatia a urmarit altceva! Daca sunteti onest cu dvs realizati ca va incadrati in una dintre aceste variante si nu a unui jurnalist care pune intrebari pentru a ajuta poporul..sper ca totusi ati mers nepregatit pt ca prostia se poate ierta!

Mihaita  •  15 februarie 2018, 20:16

Salut Tolo, Cred ca te-ai lamurit si tu acum. As scrie mai multe dar chiar nu vad sa fie cazul. O seara frumoasa iti doresc! Mihai

Comentează