În timp ce Laura Kovesi a stat două ore în fața presei și a publicului, ministrul Tudorel Toader anunță, pentru ora 18, o ”informare de presă”, fără să răspundă la întrebări

Biroul de presă al Ministerului Justiției, întrebat de GSP dacă Tudorel Toader va răspunde la întrebări: ”Domnul ministru va decide”

joi, 15 februarie 2018, 3:48

Presa  a așteptat astăzi începutul și apoi finalul ședinței de Guvern ca să afle care este poziția Executivului în privința șefei DNA.

Toată lumea e curioasă dacă, revenit precipitat din Japonia, ministrul justiției Tudorel Toader înțelege să explice publicului ce va face în cazul DNA sau doar să comunice sec.

Deocamdată, așa cum sună comunicatul Ministerului Justiției, Tudorel Toader nu va lua întrebări, că asta înseamnă ”informare de presă, azi, ora 18:00”.

Gazeta a insistat, atât în briefingul de la Guvern, cât și la biroul de presă al MJ, să afle dacă azi, la ora 18:00, Tudorel Toader va susține un dialog sau un monolog.

Guvernul a spus că ministrul va anunța, iar ministerul a precizat, similar, că ”Domnul ministru va decide dacă răspunde la întrebări”.

Reținerea ministrului Toader de a explica pe larg și de a accepta întrebări vine la nici 24 de ore după ce Laura Kovesi, șefa DNA, a susținut o conferință de presă de două ore.

Chiar dacă inițial anunțase ”o singură întrebare de fiecare, vă rog”, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție și-a schimbat intenția în fața nevoii evidente de a discuta în detaliu fapte și chestiuni complicate și care interesează publicul.

Să vedem dacă ministrul Toader rămâne pe ideea ”declarațiilor de presă”, așa cum e anunțul acum.

Și încă ceva.

Un val de ură și de insulte pe Facebook mă vizează pe mine, dar și pe alți jurnaliști care au adresat întrebări la conferința de presă de aseară.

O conferință de presă bine susținută, cum a fost cea a Laurei Kovesi de la DNA, are un singur câștigător: publicul.

Așa arată democrația în exercițiul ei. Întrebările ajută interlocutorul să-și construiască ideile, să înțeleagă preocupările tuturor oamenilor, nu doar ale fanilor, ci și ale celor care, cu bună credință, sunt îngrijorați de ceea ce se întâmplă la DNA Ploiești. Laura Kovesi s-a putut exprima pentru că a fost provocată intelectual.

Jurnaliștii nu merg la conferințe de presă ca să se dea deștepți, ca să adune popularitate, ci ca ei să încerce să pună întrebările pe care oamenii le au în minte.

De aceea, dacă vrea într-adevăr să fie înțeles de cetățeni, ministrul Tudorel Toader s-ar cuveni să procedeze la fel.

Să-și aloce timp, că de aia a venit din Japonia, să aibă răbdare că nu toți românii sunt magistrați și experți constituționali, dar toți trăiesc în cadrul constituțional, și să răspundă la întrebări.

Cât despre insultele de pe fb, un singur răspuns: asta e meseria de ziarist, nu vom înceta să o practicăm, treaba noastră nu e să recităm elogii, ci să adresăm întrebări.

Să vedem dacă astăzi avem cui să le punem.

 

 

Comentarii (68)Adaugă comentariu

Antimilitieni & securisti  •  15 februarie 2018, 20:25

De ce nu puneti aceleasi intrebari criminale si reprezentantilor clicii rosii bolsevice gen *** G.Firea, L.Dragnea, S. Ghita, Olguta Vasilescu, D. Voiculescu, A. Nastase si *** si de neam, baroni locali care au devalizat tara asta? In fata lor nu aveti glas! De fapt, nu va permiteti sa puneti asemenea presiune pe ei, sa le puneti intrebari incomode si oare de ce....sunteti in solda lor, astfel nu se explica. Ne-ati intoxicat luni de zile cu Hexi Pharma, cu alte mizerii dar nu ati fost capabil, ***, aprobare sa faceti lumina in cazul Stelei. In cazul adevaratei Stele. Despre abuzurile justitiei si ale mapn in acest caz, despre licitatia trucat privind evaluarea Stelei, despre legaturile morbide ale acestei firme si totala lipsa de experienta, despre cum armata a cheltuit sute de mii de euro cu niste procese, evaluari etc impotriva mediului privat. Despre legaturile dintre infractorul G. Oprea zis si ,,interesul national'' cu galeria de serviciu a clubului patronat de clanul psd-ist Negoita galerie condusa de Elias Bucurica, argatul lui G. Oprea si a lui tovarasului de infractiuni fostul primar Ontanu, cei care i-au dat pe mana acestuia toate spatiile in care se vand electronice din piata Oboor, chirii pe care le incaseaza Bucurica( cca 500000 de euro pe an) cu conditia sa dea adunarea trupei de cca 5000 de mercenari la toate actiunile psd si la meciurile impotriva clubului FC Steaua Bucuresti...legaturile dintre clanul Negoita, dinamo, M.I. si Constantin Anghelache, unchiul celor doi, fostul mare securist, cel care detinea si avea imputernicire la conturile securitatii din Elvetia. *** *** ***, ***...nu se poate sa nu stiti nimic dar stati la cutie...fiecare pas gresit aduce repercusiuni groaznice impotriva dumneavoastra.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

festivalulinculpatilor  •  15 februarie 2018, 20:27

In secunda in care o sa aiba vreun infractor sau inculpat de la psd curajul sa o demita pe Kovesi va iesi revolutie, vor fi milioane de oameni in strada. Conferinta asta de presa le-a intors festivalul in cap infractorilor

inculpatulTolo  •  15 februarie 2018, 20:30

sa-l vezi pe Tolontan la conferinta cum incearca sa ii apare pe multiplii condamnati si inculpati penali nu e imaginea pe care o asteptam

RudotelTolo  •  15 februarie 2018, 20:42

Nu-mi iese din cap nici acum imaginea marelui luptator anti-coruptie Tolontan aparind inculpatii la conferinta de presa a DNA, tolo ai cam dat cu mucii in fasole.

Crimson Veritas  •  15 februarie 2018, 20:46

Parerea mea despre Kovesi si asociatii ... o cunoasteti ... dar eu nu sunt Guvernul Romaniei. Eu daca as fi in locul Guvernului, a 'Ministrului Justitiei' (o institutie care nu are nici o treaba cu Sistemul Juridic din Romania) , a PSD, sau a ALDE ... m-as spala de maini de orice de orice legatura cu subiectul dna, csm, etc ... v-as lasa pe toti sa aveti aceasta justitie de tip neandertal ... pe care o meritati ...:)) Vreti o Justitie Indepnedenta (pe banii mei ... asta e alta discutie) ... atunci de ce asteptati marea cu sarea la Ministrul Justitiei? Pai ori e independenta ori nu e independenta? Ce asteptari aveti voi de la ministrul justitiei ... cand Presedintele Romaniei este singura institutie care poate pune in fuctie / respectiv revoca din functie ... pe sefii de parchete? Nu mai comentez subiectul ... ca si asa mi-am pierdut timpul cu acest subiect ... fara nici un fel de ... beneficiu! Daca vreti *** si *** in fruntea institutilor publice ... de ce m-as supara eu ... cand pot sa rad ... de *** si de voi ...:))

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mihai  •  15 februarie 2018, 23:13

Dl Tolontan nu are acelasi aplomb sa il intrebe pe Dl Dragnea ce e cu Teldrum. Si totusi si asta e un subiect care intereseaza publicul. La fel ne intereseaza si ***, dar nici asta nu se poate intreba. Va admiram profesionalismul Dle Tolontan...insa nu pare in slujba publicului...este doar in slujba celui care va plateste.In rest mai bine va ocupati de olimpiada...ca la politica zicem noi publicul ca nu sunteti obiectiv.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

bg  •  16 februarie 2018, 6:20

Pentru 2 copaci uscati, nu ne apucam acum sa taiem TOATA PADUREA! Asa si cu DNA-ul din Ploiesti...Domnilor, nu vi se pare ca este o lupta INEGALA intre gruparile mafiote de la noi si organismele anticoruptie? In timp ce infractorii utilizeaza orice mijloace ilegale, imorale, dispun de bani, case de avocatura, penetreaza puterea politica, legislativa, executiva, chiar judecatoreasca, organismele anticoruptie au resurse umane si materiale limitate, trebuie sa respecte cu strictete legea, codul deontologic al magistratilor, pot fi sunt controlate politic. Pana si in filmele americane mai vedem cum un politist strange in usa mana unui infractor ca sa obtina o informatie valoroasa si nimeni nu sare ca s-au incalcat drepturile omului...Despre ce vorbim aici, la noi, unde CINE da BANUL face LEGEA? Politicienii merg pe principiul romanesc:"eu te-am facut (infiintat), eu te omor (desfiintez). Dar, aleg sa urmeze o cale ocolita pe ideea:" calomniaza, calomniaza, ca pana la urma tot se prinde ceva, iar in final, minciuna va fi ridicata la rang de adevar". Nu vedeti ca Romania prezenta s-a transformat intr- O CLASA DE REPETENTI de liceu, unde mai sunt 5 premianti (care vor pleca in afara), 5 elevi mediocri si 25 de repetenti, corigenti, chiulangii, care fac legea clasei si ajung sa bata profesorii?

Cosmin  •  16 februarie 2018, 7:29

La conferinta de presa a doamnei Kovesi s-a putut face distinctie clara intre cum trebuie sa se prezinte si sa fie un om competent si cei care ocupa functii pe criterii politice. S-a vazut in ce hal a ajuns presa dupa becalizare, cancanul si impunsaturile de tip “ati auzit ce a zis cutare despre dumneavoastra”!? Sau “cum comentati cele zise de cutare!?” sint exact imaginea jurnalistului de azi. Nu au greutate, nu tintesc meseria lor ci incearca sa produca un efect de bascalie, de azmutire intre anumite persoane. Jos palaria pt doamna Kovesi. Chiar si in cel mai rau scenariu , sa zicem ca ar face dosare fabricate, macar ajung la inchisoare oameni politici, nu inteleg de unde atita simpatie pt toti coruptii astia. Si inca ceva: statul paralel exista. E cel in care traim cu totii azi, cu politicieni pusi in functii pe pile dar competente zero. PARALELI CU FUNCTIA PE CARE O DETIN! Paraleli de ceea ce trebuie sa faca, habarnisti.

Pic  •  16 februarie 2018, 9:46

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marius David  •  16 februarie 2018, 16:01

Trebuie sa nu aiba minte si nici un pic de bun simt cineva sa va injure pe dumneavoastra. Asa ca asemenea specimene nici nu merita bagate in seama.

Anghel Merchel  •  16 februarie 2018, 21:30

Asa domne Tolontane, vaz ca ai inteles mesajul lui nenea Krichbaum: va atingeti de avocata Microsoft, EADS si Bechtel in Romania, va ardem la Justiție cu bomba nucleara, vorba coledzilor progressisti la U.M. 22 GDS. Deja ai schimbat macazul: pasamite doamna doctor DNA raspunde amabila pressei, in vreme ce infamul comunistTudorel o ocoleste. Vroiam sa-ti zic sa te intorci de tot la subiectele convenabile, alea cu psiholoagele asuprite de mafia moscovito-pechinezo-feniana, dar vad ca deja mi-ai luat-o inainte, te-ai intors la ele. Hai felicitari si succesuri in lupta cu hidra comunista! Traiasca si infloreasca anticoruptia anticomunista in frunte cu cea mai iubita doctorita a poporului progressist, Laura Codruta! Ma uit la cer si abia ti se mai zărește credibilitatea, asa mult a urcat.

Harap Alb  •  17 februarie 2018, 10:09

Pai daca faptele unui subaltern determina plecarea sefului in cazul DNAului asta inseamna ca, in cazul politistului pedofil, madam Carmen Dan ar fi trebuit zburata demult, nu? Dar, dupa cum stim, in tara asta dreptatea este asimetrica si aplicata "oligarhic", ca la rusi, in functie de al cui "la,la,la" pupi. Asa ca Tolo are dreptate, "savantilor"!

Andrei F  •  17 februarie 2018, 12:55

@Harap Alb • 17 februarie 2018, 10:09 ,,Pai daca faptele unui subaltern determina plecarea sefului in cazul DNAului asta inseamna ca, in cazul politistului pedofil, madam Carmen Dan ar fi trebuit zburata demult, nu? ,,......................Domnule aveai un exemplu mai simplu de vazut...In politie dupa acel caz sunt anchetati zeci de politisti.La Procuratura nu se intampla nimic desi cazul ajunsese la un procuror care cunostea identitatea faptasului...Deci pe dumneata nu te intereseaza dreptatea ci doar implicatiile politice.PSD este rau,e bine?

simplu  •  17 februarie 2018, 22:31

Fără adevăr batem câmpiile...atâta populație din ură față de teleormăneanul înfipt de Basel la psdeu refuză realitatea. Exemplu de manual in arta manipulării. Păi cum luptăm noi împotriva corupților, sprijinind personajul care îi scapă de pușcărie pe aceștia? Iaca: după cum știm sau dacă vrem, citim pe la ICCJ, in codul penal nu mai găsim abuzul în serviciu sau mită astfel încât peste 150 de inculpați de fapte de corupție au fost achitați pe motivul acesta. În timp ce populația manifestă că sa nu fie modificat codul penal, să rămână adicălea așa, fără cele buclucașe care băgau lumea la pușcărie!!! Și cine îi ✋ la luptă? Zeița!!! Poate se consemnează și că se închid dosare cică pe prescriere când de fapt sânt pe art 16 cpp, " fapta nu e pedepsită de legea penală". Să mai amintim că jocul a fost început în vara lui 2016, când guvernul a refuzat să emită og care ar fi reintrodus articolele in cauză in codul penal? Și tot așa cu "jos ciuma!", reușirăm noi românașii sa facem SCĂPAȚI TOȚI corupții. Bineînțeles conduși în luptă de zeiță anticorupție. Halal să ne fie, o făcurăm și pe asta!

Harap Alb  •  18 februarie 2018, 10:22

@Andrei F: Greu cu logica in Romana! Am zis eu ca acel procuror sa nu fie cercetat si eventual tras la raspundere daca se dovedeste ca a fabricat dosare la fel cum sunt cercetati acum aia din politie cu pedofilul intre ei?! A zburat vreun ministru sau procuror-sef in cazul fabricatiilor din cazul Berbeceanu? Ti se pare mai logic sa o zburam pe miss K inainte sa se termine aceste cercetari?! Daca da, atunci si cARMEN dAN ar trebui sa pateasca la fel! Ca sa pricepi mai usor imagineaza-ti ca ti s-ar intampla o asa poveste: cand un subaltern o ia razna fara ca tu sa stii, cum ar fi sa fii zburat doar fiindca i se pare cuiva ca poate stiai sau, daca nu, atunci de ce nu stiai, iar daca, pana la urma urmei, chiar nu trebuia chiar s-o stii si pe asta, de ce nu "porti sapca" si de ce strigi la subalterni cand "o freaca", pardon vin la servici si nu fac ce sunt salarizati sa faca.

Andrei F  •  19 februarie 2018, 14:40

@Harap Alb • 18 februarie 2018, 10:22 Mai nene Harapule!!!Eu iti explic foarte calm...Dumneata afirmi ca in cazul politistului cu apucaturi trebuia sa fie demis Ministrul de Interne.Daca stii ce se spune public despre caz ca n politisti nu si-au facut treaba mai apare si procurori...Poate nu stii dar anchetele Politiei sunt ghidonate de procurori...Concluzia :Daca din MI au fost deferiti judecatii n politisti ai auzit ceva de macar un singur procuror care s-a aflat in cazul politistului cu bucurii la fetite?Eu cand fac egalitate nu ma duc la doamna K dar nici la Ministrul de Interne!Privesc tot cazul la fel de obiectiv.Pe o parte politisti trimisi in judecata,destituiti...pe cealalta parte procurori de care nu stim nimic,nici cine sunt doar daca sunt sau nu vinovati...Unde vezi dumneata transparenta,egalitate...?Si in exemplul dumitale tot imi dai dreptate.In MI s-a miscat ceva in Procuratura inca nimic...Si da ,ministrul de interne s-a zbatut ca de la mic la mare politistii sa fie anchetati,suspendati...in Procuratura se spune ca nimeni nu poate fi vinovat cand uita ca sunt n cazuri unde vedem ca nu este asa-chiar cazul cu politistul demonstreaza asta...

serghei  •  22 februarie 2018, 21:17

Tolo, alege o tabara si intra in joc. Obiectivitatea asta in timp ce tara se duce de rapa e foarte convenabila. Esti ca un fel de Elvetia al jurnalismului.

Gheorghe  •  23 februarie 2018, 0:31

Serghei Despre ce obiectivitate vorbești? Tolontan este plătit de Dan Voiculescu și se poarta ca atare. ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează