Primăria Sectorului 4 are șefi la „Piețe” un condamnat cu interdicție la funcții publice drept șef la juridic, iar ca șefă a corpului de control o condamnată în primă instanță pentru 40 de acte de luare de mită!

Primarul Băluță: ”Acum aflu, nu am știut, vom analiza”

joi, 22 februarie 2018, 6:52

 

De Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Ușile erau date de pereți.

Era o atmosferă de revoluție.

Așa arăta, imediat după tragedia de la Colectiv, Primăria Sectorului 4.

La prânz, primarul Piedone părăsea sediul de lângă rondul Coșbuc, cu o demisie cerută insistent de zecile de mii de oameni din stradă.

Pe scaunul lui se așează viceprimarul Daniel Băluță.

Și ușile se închid.

Tinerii PSD, mobilizați cu bodyguarzi

Băluță candidează din partea PSD.

Pe net apar scene uluitoare de la ședințele de campanie electorală, în care consilierul local Florian Puiu îi mobilizează pe tinerii pesediști având în spate gorile mari cît China.

Un tânăr din PSD are temeritatea de a filma scena, șocat și el de ceea ce a ajuns organizația partidului său.

Băluță convinge electoratul și câștigă.

Apoi, el își aduce noua echipă executivă de conducere.

Dacă te uiți la două exemple de șefi criteriul de angajare al lui Băluță pare a fi: cât mai multe condamnări în instanță.

Băluță angajează doi șefi condamnați

La Direcția ”Piețe” poposesc Dorina Constanța Lupu, în 2016, și Simion Linca, în 2017.

Simion Linca este director juridic, omul cu legea.

Asta în condițiile în care în 29.06.2012, printr-un verdict definitiv, Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat la 4 ani cu suspendare și încă 2 ani de interdicție de a fi ales sau a fi angajat în funcții publice.

Curtea a decis că Lincă nu poate ocupa ”o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat”, vreme de 6 ani, aducă până în iulie 2018.

Decizia, AICI.

Motivul?

Dosarul lui Lincă: echipament militar vechi pentru anvelope Tofan

Pe vremea când era șeful Juridicului în Statul Major al Forțelor Terestre, Simion Lincă a fost băgat într-un caz de abuz în serviciu, alături de înalți militari, în frunte cu generalii Mihail Popescu și Eugen Bădălan.

Înalta Curte a reținut că ei au oferit grupului Tofan echipament militar scos din uz contra unor cauciucuri.

Prejudiciul a fost de 1,2 milioane de euro.

Directorul de la Piețe a contestat de 8 ori interdicția

Cum procesul s-a încheiat în iunie 2012, Lincă ar fi trebuit să nu fie angajat ”pe o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat” până în iulie 2018.

Dar Primaria condusă de edilul Băluță l-a recuperat încă din 2017.

De altfel, Simion Lincă a și contestatinterdicție Înaltei Curți de 8 ori!

De 7 ori a pierdut și acum așteaptă a opta decizie.

Va primi răspunsul la secția penală din Curtea de Apel București pe 06 martie 2018.

Lupu, șefa corpului de control

Dorina Constanța Lupu este colegă cu Simion Lincă.

Dacă el garantează legalitatea, ea este șefa controlului.

Mai exact: ”Lupu Doina Constanța este șef birou Corp Control la Direcția Generală Piețe și Activități Comerciale Sector 4”.

Lupu vine de la Direcția Sanitar – Veterinară București.

De unde a plecat după ce a fost trimisă în judecată de DNA și condamnată în primă instanță.

40 de acte materiale de mită

Pe 20 februarie 2015, Doina Lupu este trimisă în judecată, împreună cu alte 15 persoane.

Procurorii o acuză de :

DNA susține că cei din Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor luau bani pentru partid, dar și pentru ei, de la oamenii și de la firmele pe care le controlau.

Pe 27 decembrie 2017, Tribunalul  București o condamnă pe Doina Lupu la 1 an de închisoare și 2 ani interzicerea drepturilor, cu suspendare.

Decizia, AICI.

Doina Lupu face apel.

Primarul Băluță: ”Acum aflu. Cazul domnului Lincă mi se pare clar, în situația doamnei Lupu să se pronunțe justiția!”

-Bună ziua, domnule primar Băluță, aveți în subordine o Direcția Piețelor și Gestionare a Activităților Comerciale?
-Da, mai exact e în subordinea Consiliului General. E o entitate descentralizată, autonomă, precum Poliția Locală ca să vă dau un exemplu.

-E o instituție publică, da?
-Desigur.

-Știați că șeful serviciului juridic, domnul Simion Lincă, a fost condamnat de Înalta Curte și are interdicție de a ocupa funcții de autoritate publică?
-Nu. Nu știam. Nu îl cunosc pe acest director.

-Nu l-ați cunoscut niciodată?
-Nu. Realist vorbind, gândiți-vă că sunt mulți oameni care lucrează pentru Sectorul 4, iar ”Piețele” sunt descentralizate, așa cum vă spuneam.

-Nici pe doamna Doina Constanța Lupu nu o cunoașteți?
-Pe dânsa, da o știu, se ocupă de control.

-Este șefa corpului de control la ”Piețe”. Și dânsa are o condamnare, e adevărat că doar în prima instanță. O condamnare pentru luare de mită.
-Nu știam. Acum aflu și eu. Haideți să ne lămurim. Nu eu în angajez pe acești oameni, ei vin pe un concurs și responsabil pentru evaluarea lor e directorul direcției, domnul Dan Grecu.

-Ca primar vi se pare normală situația acestor doi angajați publici?
-Primul caz mi se pare clar și o să acționăm. La al doilea o să analizăm situația doamnei Lupu. Eu nu comentez deciziile instanțelor și înțeleg că a făcut apel.

-Da, însă nu vă cere nimeni să comentați verdictele, ci să comentați situația angajaților publici din sectorul pe care-l conduceți.
-Păi dacă legea îi permite doamnei Lupu…

-Așa e, dar dumneavoastră nu îi angajați pe toți cei cărora legea le permite. Bănuim că aveți și alte criterii. Constanța Lupu a fost condamnată pentru luare de mită.
-V-am spus, nu știam. Însă nu eu o pot evalua, ci directorul de la ”Piețe”. E datoria dânsului.

Directorul de la Piețe: „Eu am venit după angajarea lor, voi verifica, știu că sunt angajați cu forme legale”

-Bună ziua, domnule director Dan Grecu. Știați că doi șefi ai dumneavoastră au unul o condamnare definitivă și interdicție, și al doilea o condamnare în primă instanță pentru luare de mită?
-Bună ziua. Nu, nu, este prima oară când aud asta.

-Nu știați asta când i-ați angajat?
-Nu i-am angajat eu. Am fost numit director acum aproximativ 7 luni. Veneam din altă parte, nu am fost angajat tot aici. I-am găsit deja în Direcție. Așa că îi cunosc de atunci și vreau să spun că nu am avut probleme, am colaborat foarte bine cu amândoi, sunt oameni care își fac meseria.

-Însă…
-Vreau să adaug că, din ce știu, ambii sunt angajați cu forme legale, conform dosarelor de la resurse umane. Voi verifica personal mâine.

-Totuși, cine i-a angajat?
-Unul dintre foștii directori. Au fost mulți în ultima vreme, chiar nu știu.

-Ne puteți da un nume?
-Nu, chiar nu știu.

Rugat de reporterii ziarului să ofere contactele celor doi angajați pentru un dialog direct, directorul Dan Grecu nu a oferit, până la această oră, un răspuns.

„Colegii mei nu au telefoane de serviciu. Ar fi normal să îi întreb dacă pot să vă comunic numerele de telefon”, a punctat acesta ulterior, fără să ofere numerele de contact.

Comentarii (73)Adaugă comentariu

Spa  •  22 februarie 2018, 16:37

Wow ce descoperire! Cum ar fi sa faceti acelasi gen de investigatie la toate primariile de sector. Veti gasi cel putin cateva zeci de capuse de partid de genul asta. Oameni incompetenti sau incompatibili care nu se stie cum au fost angajati. De fapt ... se stie, dar nimeni nu recunoaste. Incepe cu Spa. Dupa aceea ce ar fi sa incercam si la primaria generala - veti mai gasi cateva zeci si acolo. Iar apoi in toate institutiile statului tot cateva zeci. De mii. Eu nu am auzit niciodata de un anunt de angajare la stat. Nu postat pe site-ul institutiei - pe site-urile de joburi exista vreun job la stat? Verificati asta. Nu a existat niciodata. Asta se explica tot prin acelasi cuvant. Incepe cu Spa. Ei traiesc si consuma banii nostri si angajeaza domni din astia descurcareti pe banii nostri, dar niciodata nu se stie cum ajung toti acesti domni pe toate aceste functii. Incepe cu Spa. Iar apoi romanul inteligent se mira ca nu are sosele, spitale, scoli si conditii de viata ca in Occident. Incepe cu Spa. Domnul asta din acest articol e unul din cateva zeci de mii de astfel de domni. In presa poate parea socant, dar in realitate ei exista bine mersi si vor mai exista extrem de multi ani de acum inainte.

Elena  •  22 februarie 2018, 16:45

Problema este și cu locurile de parcare în sectorul 4. Au anulat contracte valide în termenul de valabilitate și au repartizat la alții pe spaga.

basencu  •  22 februarie 2018, 16:48

Sedintele de consiliu dupa caderea lui piedone se desfasurau sub stricta supraveghere a clanului sportivilor. Indivizii gen foto erau postati la usa salii de consiliu si controlau accesul. La sectorul 4 delirul de tip Cosa Nostra incepe in primavara anului 2017 cand este inlaturat SINGURUL model concurential de colectare a gunoiului din Bucuresti - REBU plus 2 societati, urmand ca gunoiul si curatenia sa fie efectuate de Amenajarea Domeniului Public 4 SA . Angajatii societatii sunt folositi pentru informarea cetatenilor in sensul ca e ,,de bine,, firmele rele aveau un tarif de 7 lei / persoana /luna si ADP 4 SA va avea un pret de 6 lei / persoana /luna. Dupa cateva luni pretul devine dublu 12 lei / persoana /luna de la barba alba la sugar, iar firmele 80 lei pe luna indiferent ca au activitate sau nu, un pfa al unui scriitor care nu creeaza deseuri, poate doar neuroni prajiti, plateste la fel ca o terasă cu dever și cu ceva gunoaie. Ghertoiul isi da seama ca isi rupe propriul electorat si le reduce majorarea ??? la doar 20 % daca au venitul per capita sub 2000 de lei. Discriminare pe motiv de saracie, de foame. Aceasta societate ADP devine un fel de ministerul dezvoltarii si cu venituri din salubritate mai mari ca cele din impozitul pe imobile sau masini ,,baieti,, pregatesc o hotarare prin care pot folosi din taxa pe salubritate si pentru alte capitole bugetare. Un PSD ist de baza plateste 150 lei impozit pe casa si in medie 250-300 de lei gunoiul PSD -UL si a paradit propriul electorat in sectorul 4 pentru ca in fapt e condus dupa modelul de management clanul sportivilor. Nu trebuie sa vina DNA ul vor fi paraditi de propriul electorat, d-aia spun ca nu trebuie sa consideri electoratul PSD unul de idioti, o sa vezi la alegeri ce dauna totala o sa le dea.

ticbis  •  22 februarie 2018, 17:12

@anti: Locuiesc in sectorul 4 si stiu bine despre ce vorbesti; vad zilnic strazile mizerabile, blocurile cenusii, gunoaile ce zac pe trotuare cu saptamanile... totul se degradeaza si se distruge... Piata Norilor cade pe ea, intersectiile sunt deplorabile, asfaltul mancat, caldaramul spart, spatiile de joaca pentru copii dintre blocuri au ajuns ghene de gunoi... nu mai sunt copii acolo, parintii ii feresc de locurile alea pestilentiale... Au furat cat au putut toti primarii ce s-au perindat la primaria sectorului 4 in ultimii 28 de ani, dar fiecare dintre ei a marcat cu macar ceva, cat de putin, mandatele lor. Ca a fost un parc, un loc de joaca, o parcare... ceva ceva tot au lasat in urma lor. Asta de acum n-a lasat decat dezastru si gunoaie! A pus pe jar toate administratiile de proprietari din sector, a promis reabilitarea termica a blocurilor... n-a reabilitat niciun bloc pana acum; cele care s-au facut au fost lucrari contractate de catre primarul anterior! Am vorbit cu cativa adimistratori de asociatii de proprietari din zona Tineretului; sunt disperati, primarul asta si-a batut joc de ei! Sunt oameni in varsta, pensionari, votanti traditionali ai PSD-ului lui Baluta; au ajuns insa la limita rabdarii si-l injura la propriu pe asta care le blocheaza activitatea si-i incurca zilnic cu aberatiile din capul lui! Oamenii mustesc de nemultumire, sectorul arata ca in evul mediu, birurile s-au marit fara justificare concreta, taxa de gunoi s-a triplat dar mizeria e la ea acasa... am senzatia ca sectorul asta nu e condus de un primar, ci de o mafie... In fine, nu stiu ce fel de doctor este individul asta, insa eu si familia mea n-as trece niciodata pragul cabinetului lui chiar daca ar ramane singurul medic din sector! Omul asta e orice numai primar, nu! Si nici medic n-are cum sa fie...:)))

ticbis  •  22 februarie 2018, 17:53

@basencu: Daca astia din consiliul local al sectorului 4 vor avea nesimtirea si tupeul de a hotari ca banii din taxa pe gunoi sa poata fi deturnati in alte scopuri decat cel pentru care a fost impusa cu forta si colectata cu de-a sila, ii anunt ca eu personal le voi intenta proces penal pentru deturnare de fonduri publice, nu mai astept reactia DNA-ului. Daca au pus pretul asta de 12 lei de persoana si le raman bani, n-au decat sa dea cu sampon Dior zilnic pe asfalt, dar nu voi accepta niciodata ca surplusul sa plece in alta parte! Altfel n-au decat sa infunde puscaria si sa plateasca despagubiri comunitatii sectorului 4 pana la a cincea generatie! Nu se mai poate, astia sunt mai rai ca mafia italiana din anii 60-70; nici aia nu-si permiteau chiar asa ceva! Baluta, suntem cu ochii pe tine!!!

Stefan  •  22 februarie 2018, 17:56

Va legati degeaba de directori, pentru ca sistemul e in asa fel facut incat functioneaza ca o morisca, ii muta din stanga in dreapta. Semneaza cateva acte, angajeaza cativa penali, niste prieteni politici, semneaza 2 3 contracte de muls lapte gras, si pleaca mai departe in alta institutie. Cand vin controale pentru fapte vechi, dom'le, eu nu va pot spune nimic, sunt relativ recent venit in functie. La fel ca si in ministere. Schimba ministrii de la un weekend la altul, trage la raspundere daca poti sa tragi pe cineva, cand vin si pleaca ca la piata.

aaa  •  22 februarie 2018, 19:06

Tolontan, *** *** cu *** *** copiilor!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

nastyb0y  •  22 februarie 2018, 19:21

Tolontan, ai fost jalnic, precum un potcovar predoian, în încercarea ta de a bruia, ca la uşa redacţiei gsp, pe ministrul justitiei. Ai înfrânt din nou, asa cum ai facut în toată cariera ta. Îmi e ruşine de neruşinea ta. Si de tupeul tau, desigur. Dar asta este partea care tie ti se pare ceva de genul "desteptaciune". Nu ai demonstrat altceva decat ca acele state pe care inca mai apari sunt pictate cu cerneala rosie. Rosu, domnule Tolontan. Rosu, de la sangele varsat de oamenii cinstiti ai acestei tari, in numele libertatii si democratiei. Dar tie, domnule Tolontan, iti sunt mai aproape cuvintele: acoperit, duplicitar ori obscur, servil. Hai, la bulvar', gazetar sportiv!

antonia  •  22 februarie 2018, 19:35

In toate posturile de conducere din institutiile publice, sunt numiti de Partidul-Stat, doar personaje de tipul acestora. Pentru ca nu se dau in laturi de la nimic atunci cand Partidul o cere, nu le pasa de nimeni, indiferent cat au furat, cei pentru care au furat ii protejeaza si-i scapa inclusiv de justitie. Daca dosarele zac cu anii prin sertare iar pedepsele daca exista sunt doar cu suspendare si fara recuperarea prejudiciului, de ce s-ar teme? E lumea lor, mai mult ca niciodata....

goe  •  22 februarie 2018, 19:56

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marin  •  22 februarie 2018, 20:04

Felicitari petru investigatie. Domn' Cătălin , pe cand o investigatie amanuntita in legatura cu "padurile"?! Se pare ca mafia padurilor a patruns is inca patrunde adanc tare...

Andrei F  •  22 februarie 2018, 21:04

Domnule Tolontan cum ar fi daca si eu as comenta la fiecare raspuns al dumneavoastra imitand prestatia de astazi a dumneavoastra? Va pare rau ca d- l ministru nu a dialogat cu dumneavoastra? Dumneavoastra scrieti articole impreuna cu noi,publicul?Pai revedeti atitudinea dumneavoastra de aici! Ati primit mai mult decat acordati...Nu e tarziu sa va recititi propriul articol despre cenzura! Nu e tarziu sa vedeti cata ura permiteti pe acest blog desigur directionata...Se poate zice aproape orice despre unii si aproape nimic acuzator despre altii...Astept comentatori cu nume frantuzit care sa- mi spuna pentru a n oara ca daca nu- mi convine sa nu intru pe blog...Si voua vi se poate intampla si uite,nu va place...

mona  •  22 februarie 2018, 21:12

Te-am vazut azi la prezentarea ministrului justitiei a unui raport, mai mult te-am auzit. Te-ai comportat ca o precupeata, in stil ***, ca invitata, sa zicem ca in calitate de portar(a) la uzinele Vulcan, la un concert la Ateneu. D.le pruna, la un concert la Ateneu nu mananci seminte! Asculti, daca nu intelegi nu incepi sa urli ca tu vrei manele!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

mona  •  22 februarie 2018, 21:14

Te-am vazut azi la prezentarea ministrului justitiei a unui raport, mai mult te-am auzit. Te-ai comportat ca o precupeata, in stilul fructului portocaliu, ca invitata, sa zicem ca in calitate de portar(a) la uzinele Vulcan, la un concert la Ateneu. D.le pruna, la un concert la Ateneu nu mananci seminte! Asculti, daca nu intelegi nu incepi sa urli ca tu vrei manele!

mona  •  22 februarie 2018, 21:17

Te-am vazut azi la prezentarea ministrului justitiei a unui raport, mai mult te-am auzit. Te-ai comportat ca o precupeata, in stilul fructului portaliu, ca invitata, sa zicem ca in calitate de portar(a) la uzinele Vulcan, la un concert la Ateneu. D.le pruna, la un concert la Ateneu nu mananci seminte! Asculti, daca nu intelegi nu incepi sa urli ca tu vrei manele!

coco  •  22 februarie 2018, 23:39

@tolo , imi pare rau , abia acum v-am vazut raspunsul la postul meu . Ati vorbit e adevarat despre un verdict definitiv , dar si despre un verdict numai in prima instanta , deci d-na respectiva nu poate fi "bagata " legal in grupul penalilor si eu la cazul acesta m-am referit , sunt sigura ca ati realizat acest lucru . Nu ma mir insa ca v-ati prefacut ca nu ati inteles . Vazand cum ati incercat tot timpul in care d-l ministru Tudorel Toader a prezentat raportul , sa-l carotati , am inteles ca aveti aceleasi metode ca si cea pe care o aparati cu toata puterea . Asadar raman la sfatul meu , mai bine va ocupati de faulturi caci oricum v-ati comportat ca pe stadion !

Stefan  •  23 februarie 2018, 0:34

Uneori am impresia ca traiesc intr-o fabula... Un comentator asiduu de pe alt ziar pe care il citesc (rar) cand vreau sa rad pomeneste perpetuu de oculta rozalie mama omida si puterile care stau in spatele "statului paralel" intr-un fel care te face sa te intrebi oare sa imi fie mila sau omul e doar platit sa faca o treaba. Observ ca multi ii calca pe urma prin zona, urmand preceptul "tara arde, si baba se piaptana". Unul incearca sa decapiteze justitia, fan inrait al estului salbatic ( a se citi pseudo democratiile estice ), si altii vorbesc de indrazneala si obraznicia unui jurnalist de a-si face meseria.

Citizen x  •  23 februarie 2018, 9:05

Este jaf la drumul mare in sectorul 4!!!! Daca intra DNA in ei, nu mai ramane nimeni in primarie! ***! Nu ca mi-ar fi dor de Piedone, dar....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Anonim  •  23 februarie 2018, 12:36

Tatăl domnului Grecu director la piețe este general pensionar și el ia adus pe toți pensionarii din armata fost colegi inclusiv Linca Simion și Grigorie Ion alt jurist la departamentul juridic piețe. Sef contabil pensionar din armata. Director adjunct pensionar din politie. Înlocuitor șef administrativ pensionar din politie... magazionerul pensionar din armata. Toți veniți cu detasare de la firme private Sc urî...au pensii de la 4000 la 8000 și nu se satura in loc sa cedeze locul unui tânăr care își caută de muncă și nu găsește

stefan gigi  •  23 februarie 2018, 16:44

De buna seama, Patria ne vrea...Hoti !!!

Popică  •  26 februarie 2018, 10:21

Dentistul Băluță minte cu nerușinare, el a aprobat angajările acestor penali. Si mai sunt si altii, caută mai cu atentie Tolontane! Toate *** din PSD au fost recuperate, unele cu interventii de sus, de nea Caisă ăsta de primar!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

George  •  27 februarie 2018, 15:54

Ar fi frumos sa scrieti un articol si despre taxa de gunoi abuziva , nou infiintata pentru firmele care au atentie Sediu Social, in valoare de 80 lei pe luna. Adica o firma care are sau nu activitate, chiar daca nu produce gunoi, trebuie sa plateasca 80 lei pe luna, 960 lei pe an o taxa pt un gunoi ce nu exista. Nu este abuziva aceasta taxa? Specific ca nu exista activitate la un sediu social.

Alexi  •  26 august 2019, 14:01

Sunt uimit către comentarii sunt împotriva activității primarului S4, fără ca nimic sa se întâmple. Taxe pune multe și zice ca se ocupa de spatii ale domeniului public. Va invit sa vedeți parcul IOR de lângă mall Park *** (S3) în comparație cu parcul Tineretului!. Altceva nu am sa mai spun, deși exemple sunt f. Multe. E o rușine sa pui primar pe cineva care n-are nici o calitate de bun gospodar sau organizator. Și sa nu ții cont de opinia oamenilor!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează