Primăria Sectorului 4 are șefi la „Piețe” un condamnat cu interdicție la funcții publice drept șef la juridic, iar ca șefă a corpului de control o condamnată în primă instanță pentru 40 de acte de luare de mită!

Primarul Băluță: ”Acum aflu, nu am știut, vom analiza”

joi, 22 februarie 2018, 6:52

 

De Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Ușile erau date de pereți.

Era o atmosferă de revoluție.

Așa arăta, imediat după tragedia de la Colectiv, Primăria Sectorului 4.

La prânz, primarul Piedone părăsea sediul de lângă rondul Coșbuc, cu o demisie cerută insistent de zecile de mii de oameni din stradă.

Pe scaunul lui se așează viceprimarul Daniel Băluță.

Și ușile se închid.

Tinerii PSD, mobilizați cu bodyguarzi

Băluță candidează din partea PSD.

Pe net apar scene uluitoare de la ședințele de campanie electorală, în care consilierul local Florian Puiu îi mobilizează pe tinerii pesediști având în spate gorile mari cît China.

Un tânăr din PSD are temeritatea de a filma scena, șocat și el de ceea ce a ajuns organizația partidului său.

Băluță convinge electoratul și câștigă.

Apoi, el își aduce noua echipă executivă de conducere.

Dacă te uiți la două exemple de șefi criteriul de angajare al lui Băluță pare a fi: cât mai multe condamnări în instanță.

Băluță angajează doi șefi condamnați

La Direcția ”Piețe” poposesc Dorina Constanța Lupu, în 2016, și Simion Linca, în 2017.

Simion Linca este director juridic, omul cu legea.

Asta în condițiile în care în 29.06.2012, printr-un verdict definitiv, Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat la 4 ani cu suspendare și încă 2 ani de interdicție de a fi ales sau a fi angajat în funcții publice.

Curtea a decis că Lincă nu poate ocupa ”o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat”, vreme de 6 ani, aducă până în iulie 2018.

Decizia, AICI.

Motivul?

Dosarul lui Lincă: echipament militar vechi pentru anvelope Tofan

Pe vremea când era șeful Juridicului în Statul Major al Forțelor Terestre, Simion Lincă a fost băgat într-un caz de abuz în serviciu, alături de înalți militari, în frunte cu generalii Mihail Popescu și Eugen Bădălan.

Înalta Curte a reținut că ei au oferit grupului Tofan echipament militar scos din uz contra unor cauciucuri.

Prejudiciul a fost de 1,2 milioane de euro.

Directorul de la Piețe a contestat de 8 ori interdicția

Cum procesul s-a încheiat în iunie 2012, Lincă ar fi trebuit să nu fie angajat ”pe o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat” până în iulie 2018.

Dar Primaria condusă de edilul Băluță l-a recuperat încă din 2017.

De altfel, Simion Lincă a și contestatinterdicție Înaltei Curți de 8 ori!

De 7 ori a pierdut și acum așteaptă a opta decizie.

Va primi răspunsul la secția penală din Curtea de Apel București pe 06 martie 2018.

Lupu, șefa corpului de control

Dorina Constanța Lupu este colegă cu Simion Lincă.

Dacă el garantează legalitatea, ea este șefa controlului.

Mai exact: ”Lupu Doina Constanța este șef birou Corp Control la Direcția Generală Piețe și Activități Comerciale Sector 4”.

Lupu vine de la Direcția Sanitar – Veterinară București.

De unde a plecat după ce a fost trimisă în judecată de DNA și condamnată în primă instanță.

40 de acte materiale de mită

Pe 20 februarie 2015, Doina Lupu este trimisă în judecată, împreună cu alte 15 persoane.

Procurorii o acuză de :

DNA susține că cei din Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor luau bani pentru partid, dar și pentru ei, de la oamenii și de la firmele pe care le controlau.

Pe 27 decembrie 2017, Tribunalul  București o condamnă pe Doina Lupu la 1 an de închisoare și 2 ani interzicerea drepturilor, cu suspendare.

Decizia, AICI.

Doina Lupu face apel.

Primarul Băluță: ”Acum aflu. Cazul domnului Lincă mi se pare clar, în situația doamnei Lupu să se pronunțe justiția!”

-Bună ziua, domnule primar Băluță, aveți în subordine o Direcția Piețelor și Gestionare a Activităților Comerciale?
-Da, mai exact e în subordinea Consiliului General. E o entitate descentralizată, autonomă, precum Poliția Locală ca să vă dau un exemplu.

-E o instituție publică, da?
-Desigur.

-Știați că șeful serviciului juridic, domnul Simion Lincă, a fost condamnat de Înalta Curte și are interdicție de a ocupa funcții de autoritate publică?
-Nu. Nu știam. Nu îl cunosc pe acest director.

-Nu l-ați cunoscut niciodată?
-Nu. Realist vorbind, gândiți-vă că sunt mulți oameni care lucrează pentru Sectorul 4, iar ”Piețele” sunt descentralizate, așa cum vă spuneam.

-Nici pe doamna Doina Constanța Lupu nu o cunoașteți?
-Pe dânsa, da o știu, se ocupă de control.

-Este șefa corpului de control la ”Piețe”. Și dânsa are o condamnare, e adevărat că doar în prima instanță. O condamnare pentru luare de mită.
-Nu știam. Acum aflu și eu. Haideți să ne lămurim. Nu eu în angajez pe acești oameni, ei vin pe un concurs și responsabil pentru evaluarea lor e directorul direcției, domnul Dan Grecu.

-Ca primar vi se pare normală situația acestor doi angajați publici?
-Primul caz mi se pare clar și o să acționăm. La al doilea o să analizăm situația doamnei Lupu. Eu nu comentez deciziile instanțelor și înțeleg că a făcut apel.

-Da, însă nu vă cere nimeni să comentați verdictele, ci să comentați situația angajaților publici din sectorul pe care-l conduceți.
-Păi dacă legea îi permite doamnei Lupu…

-Așa e, dar dumneavoastră nu îi angajați pe toți cei cărora legea le permite. Bănuim că aveți și alte criterii. Constanța Lupu a fost condamnată pentru luare de mită.
-V-am spus, nu știam. Însă nu eu o pot evalua, ci directorul de la ”Piețe”. E datoria dânsului.

Directorul de la Piețe: „Eu am venit după angajarea lor, voi verifica, știu că sunt angajați cu forme legale”

-Bună ziua, domnule director Dan Grecu. Știați că doi șefi ai dumneavoastră au unul o condamnare definitivă și interdicție, și al doilea o condamnare în primă instanță pentru luare de mită?
-Bună ziua. Nu, nu, este prima oară când aud asta.

-Nu știați asta când i-ați angajat?
-Nu i-am angajat eu. Am fost numit director acum aproximativ 7 luni. Veneam din altă parte, nu am fost angajat tot aici. I-am găsit deja în Direcție. Așa că îi cunosc de atunci și vreau să spun că nu am avut probleme, am colaborat foarte bine cu amândoi, sunt oameni care își fac meseria.

-Însă…
-Vreau să adaug că, din ce știu, ambii sunt angajați cu forme legale, conform dosarelor de la resurse umane. Voi verifica personal mâine.

-Totuși, cine i-a angajat?
-Unul dintre foștii directori. Au fost mulți în ultima vreme, chiar nu știu.

-Ne puteți da un nume?
-Nu, chiar nu știu.

Rugat de reporterii ziarului să ofere contactele celor doi angajați pentru un dialog direct, directorul Dan Grecu nu a oferit, până la această oră, un răspuns.

„Colegii mei nu au telefoane de serviciu. Ar fi normal să îi întreb dacă pot să vă comunic numerele de telefon”, a punctat acesta ulterior, fără să ofere numerele de contact.

Comentarii (73)Adaugă comentariu

Ion  •  22 februarie 2018, 7:21

Cum palaria mea este posibil ca după ce iei șpagă de 40 de ori , Justitia din Romania sa te recompenseze cu 2 ani de puscarie cu suspendare. Inteleg ca asta e o limita. Daca iau spagă de 23 de ori, raman afară, dar suspendat. E bine. E f bn in Romanica. Condamnatii rules. ! :)))) sa infloreasca romania ! Sa traiasca partidu !! Unde esti tu Tepes Doamne !???!?

Florin  •  22 februarie 2018, 7:40

''-Nici pe doamna Doina Constanța Lupu nu o cunoașteți? -Pe dânsa, da o știu, se ocupă de control. -Este șefa corpului de control la ”Piețe”. Și dânsa are o condamnare, e adevărat că doar în prima instanță. O condamnare pentru luare de mită. -Nu știam. Acum aflu și eu. -Ca primar vi se pare normală situația acestor doi angajați publici? -Primul caz mi se pare clar și o să acționăm. La al doilea o să analizăm situația doamnei Lupu. Eu nu comentez deciziile instanțelor și înțeleg că a făcut apel.'' Daca domnul Primar, ca mai toti membri psd de altfel, are probleme de memorie si se contrazice in declaratii cand vine vorba de faptele de coruptie pe care ei sau altii din "faimoasa alianta" le-au facut, ma asteptam ca macar voi sa sesizati si sa-i dati cu declaratia peste bot!...intai spune ca nu stie de condamnarea dnei Lupu, pentru ca apoi sa spuna ca "inteleg ca a facut apel"?! Pai ori stie, ori nu stie !

Luca  •  22 februarie 2018, 7:47

Va dati seama ce dezmat financiar este pe capul lor ? Va dati seama de ce au fost numiti in aceste functii , super bine platite , oameni antrenati cu mita , nu ?! Problema este ca acest dezmat este in toata tara ...

Daniel  •  22 februarie 2018, 7:56

Filmuletul cu aia din clanul sportivilor asistand la sedinta consilierului psd, care ii mobilizeaza (sanchi!) pe tinerii din partid, e mai mult decat elocvent: interlopii sunt amici cu politicienii, stau la masa cu ei si fura impreuna. Fratii Cosma de la Ploiesti, aia care isi asteapta sentinta, la pachet cu tac.su, se bateau pe burta cu cei mai temuti interlopi din judet si faceau afaceri de milioane de euro din banii nostri. "Unde-s pistoalele, unde-s pumnalele, caii si flintele haiducilor (Phoenix)". Mai fredonam si noi cand scriem cate un comentariu la astfel de articole. Este o moda ca politicienii, in special cei ajunsi la putere, sa-si dea mana cu interlopii. E plina tara de astfel de exemple. Si nu ai cum sa nu te intrebi: Politia, unde.i Politia?; serviciile, unde.s serviciile? Iar raspunsul vine: sunt la masa cu interlopii (vezi cazul Soric de la Neamt). Asta-i realitatea din Romania! Din pacate. In ceea ce priveste angajarea celor doi penali in functii importante din Prinaria Sectorului 4, ce poti sa zici? Poate astea au fost criteriile la angajare: condamnare pentru coruptie si/sau dosar in curs de judecata, tot pentru fapte de coruptie. Ma distreaza declaratia primarului, dar si cea a sefului celor doi: vaaai, n.am stiut, acum am aflat! Serios? Hai, plimbati ursul ca suntem satui de manevrele voastre, indiferent ca sunteti de la PSD, PNL, PMP ETC. Toti sunteti o apa s'un pamant si ati nenorocit tara asta, interlopilor! si faptul ca primarul, sefii lor etc o dau din colt in colt

suprem  •  22 februarie 2018, 7:59

Binisor domnule Tolontan, insa la primaria sectorului 4 se petrec lucruri cu mult mai interesante. Apropo stiti ca nu mai construieste nimeni in sector cu exceptia sportivilor?

Stelu  •  22 februarie 2018, 8:03

Nu-si mai are rostul nici un comentariu !! Tot speram la ceva normal in tara asta dar de unde ??....orice speranta e degeaba ...

Cătălin Tolontan  •  22 februarie 2018, 8:04

@Stelu: Dincolo de exasperarea normala, a noastra, a tuturor, Romania a avansat mult. Daca ne uitam de unde am plecat, am fi putin mai intelegatori cu noi. In anii 90 nici nu le trecea prin cap ca vor fi obligati sa-si treaca declaratiile de interese. Acum o fac. La fel cu justitia, asa imperfecta si uneori abuziva. Lucrurile se curata, incet, dar numai cu staruinta si rabdare.

Adi  •  22 februarie 2018, 8:06

Inca o data , daca mai era nevoie: Jos ciuma rosie !

Bunicu  •  22 februarie 2018, 8:09

Domnule Tolontan pentru a face ordine în capitală am o propunere,să candidezi pentru președentia capitalei, e ușor să vezi de afara că nu e bine dar teoria nu este la fel cu practica.Succes dl.Tolontan.

Flaviu Amarandei  •  22 februarie 2018, 8:15

Mai devreme sau mai tarziu ne vom pierde rabdarea cu acesti infractori sustinuti de legile strambe facute de alti *** *** Acela va fi inceputul unei perioade tragice in istoria Romaniei.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Lucian1942  •  22 februarie 2018, 8:29

Ce scapam din vedere ? Ducem lipsa de mana de lucru calificata ! Cum sa ratam aceste persoane super calificate ? Si apoi, ce mare lucru este sa fii condamnat, dar nu definitiv ! Se poarta !

cornel  •  22 februarie 2018, 8:31

tre' sa fii un mare *** sa poti fura si sa n-o faci daca ai orice functie publica, acesta este mesajul pe care statul roman ni-l transmite in fiecare zi. Condamnarile vin cu suspendari, n-ai niciun fel de probleme sa te anjajezi din nou lup la pazit oile asa ca, repet, daca poti si nu furi esti un paria al sistemului. nimeni, nicio Codruta, si nimic nu va schimba esenta natiei romane.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andi  •  22 februarie 2018, 8:31

Conform SEAP, Primăria sectorului 4 plătește mii de euro către Antena 3 pentru spatiu de reclama, despre acest lucru ce părere aveți? Putem sa vedem și noi acele materiale video și niște informații despre cum au fost difuzate?

Cornel  •  22 februarie 2018, 8:32

Cati or fi ca ei in toate institutiile din tara?! Prinsi si neprinsi! Toti sunt angajatii nostri, interviul de angajare fiind votul. I-am angajat sa ne administreze banii pe care ii investitm (taxele). Aproape toti au rezultate foarte slabe dar nu au 3 luni de proba prin contract (votare). [o paralela intre un angajat cu contract de munca si un angajat votat]

Lucian  •  22 februarie 2018, 8:37

La piețe! Interesant si foarte de actualitate! De ce nu faci investigații serioase in politic! Este treaba pur politica, ca aceștia sa dea LEGI! Lege ca așa ceva nu se poate! Ne vei spune ca ieri: nu va trebuia informația asta? Așa si? Ce rezolvam, ca ne înrăit mai mult! Iar la alegeri, iar nu vin merge! Si iar o luam de la capăt cu penali, din ăștia! Apropo’ : din viața reala! Orice primar vrea sa cunoască tot! In Otopeni, marele liberal, gen Cosma PSD, trebuie sa- si dea el acordul sa pui un bener! Îți dai seama? De ce e gen Cosma?pai îl făcu pe fii-su, un neisprăvit , deputat între 2012-2016! Care-i diferența între el si Cosma! Niciuna! Asta investighează! Dacă marea de primari, inculți, mulți, nu vor ceva, aia de la centru nu vor vota! Blat PNL-PSD? Din ce in ce mai sigur, ca exista ceva! O secretara proasta de primărie Otopeni are 6000 salariu! Brut! E mult la cât da comunității, si comparativ cu profesorii de la liceul de langa primărie! Șeful de la taxe locale, joaca încă tetrix pe calculator, si tu stai sfios in fata lui sa te bage in seama! Șeful pieței Otopeni? Numai da a îl vezi spui ca este ***! Despre asta fa anchete! De jos in sus, si atunci nu te vei mai mira ca un șef de piața din s4 e condamnat! Doar trăim in era penalilor, PSD, cu complicitatea PNL! Nu împreuna au stabilit ca se fac alegeri intr-un tur? Legi, Tolo, nu abureli! Ei abureli in parlament, tu in Tolo.ro! Bă te mai preiau si alte site-uri cunoscute!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

cornel  •  22 februarie 2018, 8:40

bravo domnule BALUTA , parca de profesie sunteti medic ? tot asa cu diplomee ?sunteti nr 1 in sector , cat va ia sa cereti lista cu angajati care au anumite functii ? sa verificatii , nu tineti la imaginea dumneavoastra ? a sectorului(oras)4,este cel putin o datorie morala si etica in acelasi timp sa verificati asa ceva , si macar din cad in cand, asa este normal , a da vina pe ....., caa acum este numit , etc etc, scuze de 2 lei , ma(ne) dezamagiti din in ce mai mult domnule Primar , in campanie pareati un OM , dar.....

Stra Luce Nthori de Nord  •  22 februarie 2018, 8:43

domnu Tolontan, ce are primaria cu sportul? vezi daca nu ai licenta in drept, confunzi primaria cu stadionu!?

george  •  22 februarie 2018, 8:47

da...asa este....*** la primaria sector 4....o sa va povestesc ce patesc eu....cu angajatii primariei sect 4 directia disciplina in construtii;m am judecat cu un vecin al meu ptr faptul ca nu l am lasat sa intre pe proprietatea mea ca sa isi placheze casa cu polistiren adica sa o izoleze....metionez ca el are casa pe hotar...eu am lasat asa cum se lasa atunci cei 60 de centimetrii...iar el nu....in spatele casei mele pe care el vrea sa o placheze cu polistiren chiar eu cand am izola casa eu am placat cu polistiren d 2 tocmai ca sa pot intra in spatele casei unde am un pod unde tin ca fiecare diferite lucruri ptr ca nu am spatii de depoitare..in fine sa rezum....instanta mi adat castig de cauza ...hotarre defitiva si irevocabila..care spune ca sunt bligat sa i permit acesul pe propietatea mea sa isi izoleze casa dar treuie sa ma despagubeasca cu suma de 7000 lei si 1500 lei cheltuieli de judecata ptr fatul ca o luna de zile cat dureaza lucralile lui e izlare a casei cat si ptr faptul ca pedistanta de 30 metrii cat este casa lui imi ia mai mult de 5 cm cat este polistirenu cu care vrea sa si placheze casa plus tencuiala aferenta peste acesta...fiul acestiua este angajat de ceva timpla primaria sector 4 si pe baza faptului ca e este acolo..si a facut relatii si ma hartieste cu colegii lui de acolo ..ca imi da amenda s multe chestii din astea....nelegale daca nu i permit sa intre pe proprietatea mea sa si faca el treaba ...am fost otificat sa merg acolo la primaria sect 4 la o doamna OROS de la disciplina n constructii are m amentitat ca o sa mi dea amenda daca nu l las sa intre pe proprietatea mea iar eu i am aratat ca am in cazul asa o hotarere defnitiva s irevocabila in sensul asta...a ramas mirata ptr ca bineneteles individul nu i a spus de asta si a spus ca mai vorbim....dar ma tot suna si ma ameninta ca sa i permit accesl pe proprietatea mea ca o sa vad eu...ca imi da amenda..et etc.....ea spunandu mi ca acolo este alt propietar acum dar de fapt nu este alt propietar pr ca tot ei stau acolo...el vaanzand casa unui prieten ca sa nu i confiste casa el find judecat si condamnat la inchsoare ptr camatarie si sechestrare de persoane ....fiind si obligat sa acopere prejudiciul ..de aceea a vandut fictiv casa el tot ACOLO locuieste....asta ca sa va dati seama ce abuzuri se fac la primaria sect 4 cu toaa sleatca lor de penali si spagari.....as vrea in acest sns sa va ara documente ..

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alex  •  22 februarie 2018, 8:48

Acest primar a nenorocit tot sectorul 4. A taiat bursele la copii, a scos paza din scoli dar cireasa a facut-o cu locurile de parcare. A pus un intreg bulevard pe drumuri cica pt modernizare si pt a creea mai multe locuri de parcare. Fals. Poate explica de ce trebuie spalat trotuarul a doua zi dupa ce a plouat.

Ion de pe margine  •  22 februarie 2018, 8:49

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

coco  •  22 februarie 2018, 8:50

Tolo , inteleg ca exista reglementari la nivelul UE pentru ca prezumtia de nevinovatie sa functioneze . La noi nu , atata vreme cat semnalul este dat chiar de Iohannis ! Apoi , dupa toate dezvaluirile uluitoare din ultima vreme despre cum functioneaza justitia " independenta " eu nu mai cred in nici un act de judecata " dreapta " si ca mine cred ca toti romanii cu exceptia "#". Sfatul meu este ca cel putin pana se mai lamuresc lucrurile sa va ocupati exclusiv de numararea faulturilor , a fazelor la poarta etc .

Cătălin Tolontan  •  22 februarie 2018, 8:51

@coco: declinam oferta :-) Ne vom ocupa in continuare de aducerea in spatiul public a informatiilor despre ceea ce afecteaza viata oamenilor. Cit despre acest caz, discutam despre un verdict definitiv al Inaltei Curti care stabileste o interdictie. Cata vreme primarul sectorului 4 nu-si declara independenta teritoriala, punand graniceri la "artezianele" de la Parcul Tineretului, Constitutia functioneaza si in Sectorul 4.

Manu  •  22 februarie 2018, 8:54

Cand primi trei oameni din fruntea tarii sunt penali,la ce sa ne asteptam ? Ascultam cu mirare discursul presedintelui care face referire la penali !! Dar dansul ca a *** doua case(verdict final dat de instant de judecata)si a avut beneficii dupa urma lor in ce categorie se incadreaza ????

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Lucuan  •  22 februarie 2018, 8:56

*** Tu vrei sa spui ca șeful unei piețe e pus el prin concurs? Ce concurs? De împrejurări poate! Primarul te trimite la șeful pieței! Citește DEX, mafie: https://dexonline.ro/definitie/mafie

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

iod  •  22 februarie 2018, 9:11

***, iesit la pensie la 40 ani cu pensie nesimtit de mare fata de faptele glorioase si eroice (dar cine din armata isi poate justifica gradele prin fapte in slujba patriei?), angajat pe un post caldut si bine remunerat (are grad militar, ***); *** are o pensie nesimtita care ii creste si de cateva ori pe an (indexarea cu rata inflatiei, cresterea odata cu cresterea salariilor celor activi).

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alex One  •  22 februarie 2018, 9:15

Pai la Federatia Romana de Fotbal sunt angajate doua persoane, Mutu si Contra, ambii cu condamnari penale definitive. Parca asa scriati voi cei din presa.

Nicolae  •  22 februarie 2018, 9:16

Romania, o tara condusa de puscariasi. Exact asa si arata.

Lucian  •  22 februarie 2018, 9:22

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ajax  •  22 februarie 2018, 9:25

Felicitari, ati deplasat putin cortina care acopera ceea ce se intampla in Primaria sect.4. Sunt atat de multe probleme incat... Imi permit totusi sa va mai semnalez cateva aspecte. 1. Activitatea in domeniul parcurilor si a locurilor de joaca din sectorul 4 ... inlocuirea gardurilor care fusesrea montate de vechea administratie, cu altele noi ... inalte ... ca pentru puscarie... . Ar fi interesant de vazut ce s-a intamplat cu gardurile vechi (metalice). 2. Bordurile inlocuite in ultima perioada, in zona intersectiilor din sectorul 4, ... in urma acestei inlocuiri fiind montate in paralel siruri formate din cate 2 borduri intre care se afla si caramizi decorative (vezi intersectia Bd. C-tin Brancoveanu - Sos. Oltenitei, Bd. C-tin Brancoveanu spatiul verde care separa sensurile de circulatie incepand de la intersectia cu bd. Nitu Vasile, etc ...) 3. Modul in care se desfasoara activitatea de colectare a gunoaielor. In care s-a instituit monopolul pentru aceasta activitate, iar costurile au ajuns la niste cote incredibile. 4. ... ma opresc ... deja s-a mai facut referire la clanul sportivilor si implicarea lor in constructii, spatii verzi, etc... poate aflati ce face dl. Cenusa Marian ... etc ..

miketheone  •  22 februarie 2018, 9:40

Locuiesc in sectorul 4. De cand a preluat primaria acest individ se stie ca in spatele sau au fost cei din "clanul sportivilor". Probabil ca are de platit anumite datorii pentru campania electorala, altfel nu se explica de ce se cheltuie intr-o mare veselie pe amenajari inutile. Se schimba borduri care au fost schimbate cu cativa ani in urma, se schimba bancile care, tot asa, nu cred ca aveau 5 ani vechime si care aratau mai mult decat decent, se schimba cosurile de gunoi care erau albastre cu altele care sunt gri si cred ca as putea gasi mult mai multe astfel de exemple. In sectorul 4 este cred singura primarie din tara care percepe taxa de salubrizare pe persoana fizica. Aceasta taxa trebuie achitata direct catre ANAF Taxe locale. La inceputul mandatului nu s-a mai reinoit contractul cu firma de salubritate care oferea aceste servicii si s-a hotarat ca se va face salubrizarea cu "forte proprii", dar masinile pe care scrie ADP Sector 4, mare parte din ele, au numar de inmatriculare cu "RSL" (oare ce o insemna asta) ? Si cu toate aceste lucruri mai mult decat evidente nimeni din partea anticoruptiei nu se sesizeaza. Probabil ca peste 8-10 ani cand "interesele civice" vor cere acest lucru se va face o ancheta jurnalistica care sa spuna ce jaf s-a facut la Primaria Sector 4, dar ca faptele s-au prescris.

Cătălin Tolontan  •  22 februarie 2018, 9:41

@miketheone: speram ca nu reprosati jurnalistilor ca nu fac pe procurorii. Treaba noastra e sa expunem informatiile pe care le aflam. Treaba politiei si a procurorilor e sa investigheze infractiuni daca au semne ca se petrec.

danai  •  22 februarie 2018, 9:48

daca de 40 de ori a fost prinsa, de cite sute de ori a scapat? :))) Bai si colegii lor care sigur stiau, n au zis niciodata nimic, pt ca altfel zburau... Capu-n galeata si mersu piticului daca vrei sa ai bani de rata la banca... Ca de viata, n ai sigur

Alex One  •  22 februarie 2018, 11:50

@Mikethone, si in sectorul 6 este la fel si probabil in tot orasul daca nu in toata tara. Se schimba borduri,garduri,banci,se asfalteza unde nu e cazul adica "la vedere" pe strazile principale iar printre blocuri e jale,curatenia unui parculet de circa 200mp e "asigurata" de circa zece lucratori,vorba vine lucratori,ca mai mult stau,mananca,fumeaza,vorbesc la telefon, si cate si mai cate, de stai si te intrebi cate obligatii au primarii astia ? Cel dinainte penelist de frunte cu nevasta europarlamentar si apoi ministru la transporturi n-a facut nimic vizibil in schimb zicea presa a indatorat sectorul la banci,numai el stie pe ce, de vor plati si nepotii actualilor locuitori.Asa ca stau si ma intreb, mai exista Curte de Conturi ?

Andrei F  •  22 februarie 2018, 11:50

Ce de lume indignata...si fentata!!!!Pai uite de aia o sa votez in continuare PSD!!!!Are cineva retinere in a-si sune parerea acum despre acest caz?Este cineva care are dubii ca se v-a face dreptate?Pai daca revenim la cazul Shanghai nimeni nu a vrut sa vada ,,buba,,!!!Parchetul da comunicat ca faptele prezentate in articolele de aici sunt reale,sunt la dosar!!!Parchetul ne mai spune ca faptele s-au prescris,apoi liniste totala de la Parchet!!!E,uite aici este ,,buba,,!Probabil ca faptele la care facea referire dosarul sunt prescrise -asa cum ne spune Parchetul!Dar Parchetul avea fapte de anchetat!Trebuia sa ancheteze de ce nu s-a anchetat si cazul a fot inchis in 2009!Asta s-a prescris????Deci ...este mai bun un PSD unde se poate face dreptate decat atatea cazuri unde nici nu se incepe.Concluzia:In cazul Shanghai nu a fost bagat nici un om din PSD si credeti-ma ,regret.PSD a ajuns in Romania marcherul care ne arata cand se face dreptate...Sa urmarim cu interes ce o sa se intampla la Primaria sectorului 4...Probabil ca o sa fiu iarasi interzis aici...

Alex  •  22 februarie 2018, 12:02

@Cătălin Tolontan Domnule Tolontan, nu stiu daca ori v-ati informat gresit in legatura cu pedeapsa lui Simion Lincă, ori e greseala de redactare, pentru ca inchisoarea cu suspendare se da maxim pe 3 ani, ce depaseste 3 ani este deja inchisoare cu executare. Art. 91 NCP Acum, decizia a fost data pe vechiul cod penal, atunci termenul maxim era de 4 ani, intre timp s-a adoptat noul cod penal si a intervenit o lege mai favorabila pentru care s-a optat la termenul de suspendare de 3 ani, asa ca domnului Linca pe data de 29.06.2015 ii expira termenul de supraveghere iar pe data de 29.06.2017 ii expira termenul de interzicere a ocuparii a unei functii publice in stat. Astfel ca din 29.06.2017 are dreptul legal sa ocupe o functie in stat. In momentul de fata domnul Linca ocupa o functie publica in baza legi. In legatura cu Doina Lupu, o condamnare in prima instanta nu poate fi considerata un creteriu de incompatibilitate, pana la o hotarare de condamnare definitiva orice om este considerat nevinovat, nici mie nu imi place acest lucru, dar asta e legea trebuie sa o respecti. Doamna Lupu momentan, legal poate sa isi exercite o functie publica in actuala reglementare legala, chiar daca acest lucru nu este moral, nu avem ce sa facem, e legal. Primarul nu are vreo vina ca acesti oameni cu probleme penale pot executa legal functii publice. Sper sa cititi ce am scris sa va interesati la cineva din domeniu si sa modificati in articol daca ce am zis eu se adevereste, inteleg ca nu e moral sa avem astfel de oameni in functii publice, dar nu avem ce face, legea este mai presus decat moralitatea.

Cătălin Tolontan  •  22 februarie 2018, 12:03

@Alex: aveti in articol link la hotarirea judecatoreasca a domnului Linca. Discutia nu e insa decat partial legata de incompatibilitate. Acelasi raspuns ca al dvs l-am primit de la primarul Daniel Baluta. ”Daca legea ma lasa sa o angajez, care-i problema?”. Problema e urmatoarea. Nu tot ce e legal e si competent. Legea il lasa pe Daniel Baluta sa angajeze peste 19 milioane de romani (ca putini au incompatibilitati). Dar nu-i poate angaja pe toti 19 milioane. Si atunci face o selectie. Cum face selectia de vreme ce pune doi sefi ambii condamnati pentru coruptie, dintre care unul definitiv si unul in prima instanta? Ca nu i-a angajat prin concurs, ci prin detasare, aici primarul a dezinformat.

Iulia  •  22 februarie 2018, 12:56

V-as ruga sa faceti o scurta vizita de lucru in weekend in cluburile din centrul vechi si nu numai pentru a vedea cum se fumeaza in interior fara niciun fel de restrictie si cum nu se respecta niste reguli de bun-simt de prevenire a unor dezastre (nu mai vorbim de prevederile legale). Suntem cu totii inconstienti daca permitem asa ceva post-Colective. Toate aceste lucruri sunt posibile cu acordul celor care ar trebui sa pazeasca respectarea legii. Ex: Jack's Pub (care are un soi de tavan retractabil dar care nu se reracteaza), cluburile de salsa, etc.

ticbis  •  22 februarie 2018, 13:22

@Alex: Legea e asa cum ai prezentat-o tu aici; practic o persoana ce si-a ispasit pedeapsa, inclusiv restrictiile de a ocupa anumite functii o perioada dupa aceea, conform hotararii judecatoresti, este considerata iertata si reabilitata. Dar aici nu e vorba nici despre lege si nici despre moralitate; aceste doua persoane se puteau angaja oriunde in mediul privat potrivit competentelor lor, dar in niciun caz intr-o functie publica. Ca sa fiu mai explicit: daca tu ai fi patronul unui magazin alimentar ai fi angajat, fara concurs si fara niciun test de competenta, pe post de casiera o persoana care a fost condamnata penal pentru delapidare din casa de bani a altui magazin unde lucrase inainte??? Chiar in conditiile in care si-a efectuat condamnarea si i-a trecut termenul de restrictie de a lucra la casierie??? Eu nu cred!!! Aici nu e vorba de a stigmatiza pe viata un om care a gresit, aici vorbim de o institutie publica (primaria) care a angajat sefi la "piete" persoane ce au fost condamnate pentru mita, si nu o data, doar de vreo patruzeci de ori!!! Scuza-ma, in mediul privat nu trebuie sa te condamne niciun tribunal; e suficient sa existe o simpla banuiala ca ai pus botul la borcanul cu miere al firmei si zbori din functie si din firma in secunda doi! Mai mult, patronul va avea grija sa-ti atarne o tinichea de coada asa incat nu te va mai angaja nicio alta firma din bransa respectiva! Legile astea nescrise ale economiei reale functioneaza mai eficient decat orice instanta de judecata, crede-ma!

Mihai  •  22 februarie 2018, 13:23

@Florin Foarte buna observatia; raspunsul e simplu de intuit, ca asa ca exemplarul intervievat mai sus, se comporta si restul : cand e cazul sa iti amintesti ceva, iti amintesti, cand e cazul sa nu iti mai aduci aminte, nu-ti mai aduci aminte si tot asa ... dupa cum "bate vantul". Suntem tara cu cei mai multi cameleoni politici pe metru patrat.

Goguța  •  22 februarie 2018, 13:28

Toți cei nou veniți la piețe sector 4 sunt detașați în principal din privat sau pensionari ai diverselor structuri militare, MAPN, MAI ....șamd. Despre ce concurs vorbește primarul?

daniel  •  22 februarie 2018, 13:33

ce noutati! cand seful camerei deputatilor este condamnat definiitv, cand ditamai consilierul primului-ministru este condamnat si el, definitiv (ma refeream la dragnea si valcov), ne mai miram de sefii de la piete!!!!!!! in curand tot guvernul va fi alcatuit din puscariasi si puscariase!!!

zorrozabal  •  22 februarie 2018, 13:38

Va amintiti cand veneau in control cyborgii Bancii Mondiale sau ai Fondului Monetar International si constatand-cu satisfactie-ca economia Romaniei e praf-singurul care crestea fiind somajul-dadeau verdictul:"Sunteti pe drumul cel bun"!Care a dus,unde?!

Florea  •  22 februarie 2018, 13:59

D-le Tolontan, va citesc articolele si comentariile, o tema constanta pe care o intalnesc la dvs. este optimismul si certitudinea ca am progresat ca societate fata de anii '90, si dati exemplu cu declaratia de avere. Este adevarat, insa regresul este la fel de posibil ca si progresul, o democratie poate ajunge o dictatura, iar cu ce s-a intamplat in ultimul an, mi se pare ca ne indreptam iar spre anii '90. N-o sa dureze mult si o sa scoata si declaratiile de avere, probabil acum nu-i deranjeaza prea tare pt ca pot trece bunurile pe numele rudelor. Ce parere aveti despre presa din zilele noastre, per ansamblul ei, comparativ cu presa anilor '90, nu-i asa ca incepe sa semene? Si atunci erau cativa ziaristi valorosi si independenti, in rest presa era aservita puterii. Acum stiti vreun patron de ziar sau televiziune care nu are sau a avut probleme penale? Ce putem face?

Cătălin Tolontan  •  22 februarie 2018, 14:00

@Florea: Aveti dreptate, daca incercam ceva e sa ne pastram optimismul. Suntem optimisti nu pentru ca a crede ca totul o sa fie bine indiferent ce facem, nu genul acesta de optimism, ci pentru ca avem incredere ca, prin actiune comuna, vom alege dintre versiunile posibile ale viitorului pe cele mai bune. Presa e in criza economica, ginditi-va ca vechile redactii au ramas cu 15% din banii de publicitate. E ca si cum vinzarile de masini s-ar reduce la o masina din 7. Cum ar arata atunci firmele de masini? Mai rau, fara discutie. Dar nici in presa nu e pierdut meciul.

Mihai G  •  22 februarie 2018, 14:22

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gabi  •  22 februarie 2018, 14:23

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

pop  •  22 februarie 2018, 14:44

Cred ca legat de cei doi angajati aveti pretentii cam mari... stiti cum se fac angajarile in functiile publice! Din cate vedem cele doua persoane sunt obisnuite sa fie sefi asa ca... daca a venit ordinul de la partid sa ii angajeze... nu stiu cata vina are primarul. Dar intr-adevar, privind din exterior el e raspunzator! Ce nu inteleg insa este cu gardurile, bordurile,... Sunt atatia primari care nu au facut nimic! Dar nimic!!! Cand mai este unul care face cate ceva apare intrebarea de ce face?!?!? Oare unde sunt bordurile vechi, gardurile vechi si de ce nu... gunoaiele vechi! Pai lasati-l sa faca bulevardele sa arate cat de cat! Sa faca o parcare sa nu mai parcam "noi" ca smecherii, jumate pe trotuar jumate pe drum! Si-asa bugetul se evapora... acuma macar sa vedem ca ramane ceva in urma lui. Oricum, legat de taxa de gunoi ma distreaza tare contestatarii. Aoleu, trebuie sa platiti individual taxa de gunoi?!?!? Vai de mine!!! Pai "noi" vrem sa fie la comun, ca pana acum. Si daca "eu" sunt smecherul din bloc si nu platesc, "voi" ceilalti sunteti niste fraieri deoarece firma de gunoi oricum trebuie sa ridice tot gunoiul (si al meu smecherul din bloc, chiar daca nu platesc)! Nu fratilor, platiti individual ca nu mai suntem in comunism sa "muncim" cu totii dar sa nu raspunda nimeni! P.S.: @tolo: Parcul Tineratului tine de primaria capitalei (sper sa nu ma insel)!

ducu  •  22 februarie 2018, 15:18

Pai nu mai e de mirare ca aceasta primarie acorda, cu incredintare directa, contracte pt.a3...Cu asemenea juristi...Pe cand o ancheta in acest sens,d-le TOLONTAN?

ticbis  •  22 februarie 2018, 15:30

@pop: Imi cer scuze, dar tot ce ai scris tu nu se regaseste in viata reala! Primarul asta de la sectorul 4 n-a lasat si nu va lasa nimic in urma lui! De ce? Simplu: pentru ca nu face!!! N-a construit nimic, n-a miscat nimic in sectorul asta; ba mai mult, a lasat un dezastru cumplit, si-a batut joc de banii comunitatii si de cetatanii sectorului! Printre "performantele" acestui neavenit amintesc: demolarea fara noima a chioschiurilor de ziare, eliminarea pazei din scolile si gradinitele sectorului, sistarea burselor de merit, a celor sociale si a premiilor tuturor elevilor olimpici din sector, cheltuirea anapoda a abanilor pentru inlocuirea fara rost a bordurilor existente... Ma opresc aici; omul asta a facut un dezastru in sectorul asta, si-a batut joc de el! Este cel mai prost administrator al sectorului 4 din ultimii 28 de ani! E jale, sectorul arata ca o cocina! Despre taxa de gunoi, aici e excrocherie curata; existau contracte cu firmele de salubritate la nivelul de cca 5 lei pe luna de persoana. O familie de 3 persoane platea lunar pentru gunoi 15 lei, odata cu cota de intretinere la administratia asociatiei de proprietari. Acest Baluta (nume predestinat!) a reziliat contractele cu firmele de salubritate si a preluat acest serviciu in carca primariei, marind taxa la 12 lei de persoana!!! Si nu se mai plateste lunar la intretinere, ci o data pe an, gramada! In felul asta, aceeasi familie de 3 persoane va plati in loc de 15 lei pe luna ca pana acum, nu mai putin de 432 de lei la casieria biroului de taxe si impozite locale ale sectorului 4!!! Asemenea bataie de joc la adresa cetatenilor care l-au ales eu nu mi-am inchipuit vreodata! Omul asta e groparul sectorului, nu se pricepe la nimic si n-ar face fata nici macar ca administrator la o scara de bloc! Are pe mana un buget urias si doar el stie pe ce l-a cheltuit! In mod sigur, nu in folosul cetatenilor! Asa ca mai usor cu scuzele; ca a angajat condamnati penali in functii de sefi in primaria lui ar fi in firea lucrurilor... te-ai fi asteptat la altceva???

anti  •  22 februarie 2018, 16:17

Domnule TICBIS, Pe mine nu ma mira,ii cunosc bine familia .Au fost comunisti sadea.Actualul primar e depasit total de situatie,e un dezastru.Un obscur stomatolog a ajuns sa conduca un sector de 400.000 de oameni.A sarit de la o masina Tico(ce mindru era de ea)la limuzine,vile si servitori.Familia asta a marcat copilaria multor copii.In timp ce multi n aveau ce pune pe masa(erau anii 80 cu multe lipsuri),tatal lui,Baluta Marin,venea cu masina plina de delicatete,fructe exotice si mezeluri fine. E dezastru in sect 4,e total depasit de situatie.E si ranchiunos,nu asculta de consilieri,se crede buricul planetei..

Comentează