Alin Petrache: ”Avem hârtie de la Kappa că a fost echipament original. De calitate inferioară, dar original”

Șefii COSR se apără în scandalul echipamentului de la Rio, spunând că nu s-au constituit parte civilă pentru că firma italiană le-a confirmat că le-a trimis un echipament autentic, ”chiar dacă de categoria a doua”

marți, 13 martie 2018, 7:02

de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Scandalul echipamentului fake de la Rio se învârte în jurul banilor.

Conform Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, COSR a fost prejudiciat.

Conform COSR ”nu există prejudiciu” în contractul cu Pax Creative, cea care le-a livrat sportivilor echipamentul pentru Brazilia.

Șefii olimpici se bazează pe faptul că firma Kappa le-ar fi comunicat că echipamentul din care a curs culoarea și care s-a rupt este totuși autentic.

Omul de la gimnastică spune că nu a votat

Decizia COSR de a nu se constitui parte civilă și de a nu plăti expertiza solicitată de IGPR s-a luat într-o ședință a Comitetului Executiv, pe care unii participanți și-o amintesc altfel decât povestesc actele.

800.000 de euro sunt contractele firmei Pax  Creative cu cluburi publice

Pe 10 ianuarie, la sediul de lângă Arcul de Triumf au fost prezenți aproape toți membrii, inclusiv președintele Mihai Covaliu.

Răspunsul pentru IGPR a fost ”aprobată cu unanimitate de voturi”, după cum se arată în documentul postat pe site-ul oficial al forului olimpic român.

”Da. S-a discutat și în decembrie, și în ianuarie despre acest subiect, dar nu-mi aduc aminte să se fi supus ceva la vot”, mărturisește unul dintre cei prezenți.

Omul își asumă.

Este Adrian Stoica, președintele onorific al FR Gimnastică.

El spune că ”nu am votat, nu știu de ce apar că aș fi votat”.

Trei cadre primite de reporterii GSP în timpul JO: însemnele dezlipite, un picior tratat cu Autan și proaspăt dezbrăcat de pantalonul Kappa

Un alt membru al conducerii COSR îl aprobă pe Stoica

Nu e singura mărturie că nu s-a votat.

Un alt membru al CEx, care a dorit să-și păstreze anonimă identitatea, confirmă afirmația lui Stoica.

”Cel care a prezentat tema a fost secretarul general George Boroi. De obicei, el conduce ședințele”.

Recomandarea casei de avocatură angajată de COSR a fost făcută de directoarea departamentului juridic, Carmen Trocan.

Ca semnătură a contractelor pentru echipamentul Kappa, Trocan este direct interesată în existența unui avocat.

”Au mai fost una, două luări de cuvânt, care au susținut aceeași poziție, după care s-a trecut la următorul subiect. Nu s-a votat nimic”, spune omul din Comitetul Executiv, care-l confirmă de Adrian Stoica.

Președintele de la schi-biatlon zice că ”nu e niciun prejudiciu”

Unul dintre membrii care au fost de acord  să nu accepte COSR solicitarea Poliției a fost Puiu Gaspar, șeful Federației de Schi-Biatlon.

”Recunosc că am susținut să nu dea bani COSR Poliției pentru expertiză, pentru că nu mi se pare normal ca noi să plătim asta. Este ancheta lor, nu a noastră. Mai mult, COSR are hârtie de la Kappa prin care recunoaște că echipamentul este al lor”.

De aceeași părere este și Alin Petrache.

Petrache era președintele COSR chiar în timpul scandalului echipamentului.

Alin Petrache: ”Am fost audiat la Poliție, dar nu în calitate de suspect”

-Domnule Petrache, când ați fost audiat la Poliție vi s-a comunicat vreo calitate?
-Am fost chemat acum câteva luni, când au fost citați și membrii Comitetului Executiv, dar nu am avut nicio calitate de suspect sau martor. Pur și simplu, am fost chemat în legătură cu cercetările ce se fac legate de echipament. Am văzut că tot scrieți despre acest subiect…

-Și nu vi se pare normal? Sportivii înșiși au acuzat sever felul în care au fost tratați. Iar COSR a refuzat solicitarea Poliției să se constituie parte civilă.
-Și bine a făcut COSR! Ce expertiză să plătească COSR atât timp cât deține două hârtii prin care Kappa recunoaște ca fiind echipamentul lor! Și compania-mamă și Kappa din Serbia, care deservește Europa de Est.

-Adică firma Kappa spune că echipamentul lor se rupe?
-Dacă ei spun că echipamentul este al lor, unul de categoria a doua, pentru că au o linie de primă calitate și una de o calitate inferioară, de ce să plătească COSR o expertiză? Ce vrea Poliția să facă? Să tragă de țesătură să vadă dacă se rupe sau nu?!

-Nu vă supărați, ridiculizați noțiunea de expertiză. Ca să evite un scandal, Kappa poate spune ce vrea.
-Nu cred așa ceva. Avem hârtiile de la Kappa.

 

 

Citește și:

Dosarul echipamentului olimpic: procurorii acuză, dar COSR nu dorește să-și recupereze banii de la cei care i-au dat țeapă la Rio!

Comentarii (40)Adaugă comentariu

stelu  •  13 martie 2018, 7:53

Echipament din "dragonul rosu" si conducere CSOR de prin afumati...

bg  •  13 martie 2018, 7:59

Asa, DOMNILOR oficiali, acoperiti-va de HARTII! Ce conteaza realitatea, ca echipamentul este prost, de calitate inferioara, produs pentru tari din est? Avem hartii de la firma KAPPA, suntem acoperiti, nu exista prejudiciu! Acelasi concept pe care l-am intalnit la Ministrul Agriculturii in privinta dublului standard la alimente. Ce daca producatorii folosesc materie prima de calitate inferioara si pretul este mare, atat merita consumatorul roman. Hotul neprins, negustor cinstit!

Cătălin Tolontan  •  13 martie 2018, 8:00

@bg: chiar si daca ar fi original, dar de calitate inferioara, daca se rupe, se decoloreaza si nu poate fi folosit inseamna ca ti s-a adus un prejudiciu. Dar e mai mult decat atat si adevarul va iesi la iveala. E de munca, dar va iesi.

Bogdan  •  13 martie 2018, 8:54

Cel care nu trebuie descoperit in aceasta afacere mizerabila este, stiu toti oamenii din sport din tara asta, OCTAVIAN MORARIU. Despre Boroi toti stiu ca este o rusine de om...Covaliu insa si-a data arama pe fata, poate faptul ca el si Tiriac sunt brasoveni (Morariu este "creatia" lui Tiriac in tot ceea ce inseamna COSR) sa fie explicatia jenanta pentru ceea ce face in calitatea sa actuala. Rusine mare!!!

Tudor  •  13 martie 2018, 8:57

De ce ne plîngem, nu asta'nseamnă capitalism și liberalism? Altceva, a fi bun la un sport sau altul n'are nici în clin nici în mânec (fără „ă”) cu echipamentul.

Cătălin Tolontan  •  13 martie 2018, 9:00

@Tudor: nu, nu asta inseamna capitalism si liberalism. Ele inseamna si valoare recunoscuta, primele generatii (cele din lumea occidentala) care au iesit la pensie cu pensii decente, libera exprimare, sansa de a circula liber si de a te educa in afara (zeci de mii de copii romani au facut-o cu programul Erasmus). Si asta inseamna capitalism!

Ionnis  •  13 martie 2018, 9:18

Eu cred ca s-a luat spaga ***D

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ciombe  •  13 martie 2018, 9:27

***, este imposibil sa mai poti cere ceva! Este foarte simplu! De ce credeti ca nu executa statul firmele de constructii care fac lucrari mizerabile si depasesc orice termen?! Tolontane, ai trecut vreodata pe podu de la Mihai Bravu? Dar prin pasajul de la P-ta Sudului? Lucrarile alea nu primeau "verde"nici in Bulgaria!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Laur  •  13 martie 2018, 9:36

Mentalitate romaneasca . Hotia din banul public este tolerata, chiar admirata. Coruptia omniprezenta, din timpuri imemoriale in societatea romaneasca, a devenit regula si nu exceptia .In COSR se acopera intre ei .Unii dintre ei au fost in comitet si cand au aprobat contractul pentru fake-uri, iar modul in care se comporta , dezvaluie faptul ca stiau inca de atunci despre ”calitatea” echipamentului . Kovesi a spus ca majoritatea companiilor de stat nu numai ca nu fac plangeri penale, atunci cand descopera daca descopera hotiile, dar nici nu se constituie parte civila, pentru recuperarea prejudiciilor, atunci cand parchetele, ii prind pe hoti . Motivele sunt vizibile si aproate general valabile . CJ Teleorman, in cazul TelDrum este un bun exemplu . Intr-o tara normala, daca s-ar intampla astfel de lucruri, societatea s-ar proteja prin legi, care sa oblige entitatile statului sa -si recupereze prejudiciile, sub pedeapsa inchisorii, pentru cei responsabili. Nu in ro. unde sefii partidelor de la putere, ei insisi cercetati sau chiar condamnati penal , sunt interesati exclusiv de eliberarea si protectia hotilor si de distrugerea sistemului de justitie.

JFM  •  13 martie 2018, 9:55

Nu asa se confirma autenticitatea unui produs. Comanzi tu, COR, teste in laboratoarele atestate si recunoscute de catre toate institutiile ce ar putea demara anchete. E clar ca-s manjiti, o fac pe prostii.

Gabi  •  13 martie 2018, 10:04

Asata e : "Avem hartiile ! " ( de la Kappa ) deci noi suntem ...acoperiti !!! Asta vrea sa spuna fostul sef de la COSR ( fost rugbist, ca dealtfel si fostul lui sef, Octavian Morariu...) Increngaturi tipic romanesti. Toti sefii ( mari ) se acopera unii pe altii iar ultimii se acopera de...hartii.

Sile  •  13 martie 2018, 10:10

Ce urmărește acest articol? Cosr nu e vreo entitate publica... SMECLEU

Cătălin Tolontan  •  13 martie 2018, 10:11

@Sile: Ne pare rau dar gresiti, COSR ia bani publici. Milioane de euro pe an.

Elena  •  13 martie 2018, 10:14

Din pacate Domnul Stoica uita ca federația pe care a condus-o a avut cel mai mare buget in ultimii 20 de ani si uitam ca rezultatele federatiei conduse de Dl.Stoica a fost principala sursa de medalii.In acelasi timp sunt prea bine cunoscute luptele intre Dl.Petrache si Dl.Stoica dinaintea olimpiadei ,Stoica încercând in mod lamentabil sa mute discutia de la eșecul din gimnastica catre alte aspecte !

Chalex  •  13 martie 2018, 10:18

Exact cum se intampla si cu produsele alimentare din supermarketurile din tarile est-europene, adica "de mana a doua"! Daca COSR sustine ca era "original dar de caliatte inferioara" insemna ca ceva bani au luat o alta directie. Ca COSR nu se constituie parte vatamata, solicitand restituirea sumei achitate, insemna ca este "ceva putred in Danemarca" si ca exista suspiciunea unui "para-n-darat" care a intrat in buzunarele unor conducatori din COSR.

Matei  •  13 martie 2018, 10:24

Cat au platit pe echipamente? Pretul e unul corect sau mult mai mare sau mult mai mic? Ca asa se pot trage si alte concluzii, respectiv daca au fost hoti sau zgarciti.

Mircea  •  13 martie 2018, 10:38

@Tolo: nu inteleg, ce doresti ? COSR a cumparat echipament Kappa de calitate inferioara. Vrei sa dovedesti ca s-a platit prea mult si ca si-au bagat banii in buzunarul propriu ? Vrei ca COSR sa dea in judecata Kappa ?? Nu inteleg...

Cătălin Tolontan  •  13 martie 2018, 10:39

@Mircea: Treaba noastra e sa informam publicul. E responsabilitatea COSR sa-si apere interesele, daca vrea. Si e treaba politiei si a procurorilor sa intervina daca apreciaza ca s-au comis infractiuni. Apropo de COSR, nici un echipament de firma nu se rupe, in masa, dupa citeva purtari. Chiar daca Kappa spune ca e original, daca nu a putut fi purtat asta provoaca un prejudiciu.

Urod  •  13 martie 2018, 10:53

Chiar dacă exista standarde duble de calitate, nu se poate ca echipamentul de așa-zisa,, a doua calitate", sa fie atât de prost... Este exclus... Niciodată nu poate exista o calitate atât de proasta dintr-un motiv foarte simplu... nu-ți cumpăra nimeni asa ceva..!!!!... Doar dacă firma Kappa, sa hotărât sa se sinucidă...!!! .. Trebuie cerut despăgubiri de la firma din Serbia și sa se meargă pana la firma - mamă. Atunci o sa iasă la iveală golania.... Nici în Turcia nu poți găsi o calitate atât de proasta...

addriann  •  13 martie 2018, 10:56

Felicitari pt.investigatia unui alt subiect ,, tabu ", evitat de aproape toata mass media ! Ancheta a ajuns intr-un ,, punct mort " - la o firma multinationala... Care se comporta intr-un mod ORIGINAL in tara noastra... Daca in tarile dezvoltate aceste firme sponsorizeaza sau sunt actionari la diferite cluburi sportive, iar produsele lor sunt cele originale, aici sunt trimise produse ,, de categoria a doua "... Fara a se specifica, pe eticheta produsului, acest lucru...Oricum , este foarte important si faptul ca avem o explicatie oficiala, pentru aceste produse de calitate inferioara... Acestea sunt ,, AUTENTICE ", indiferent de calitatea lor...

Un cetatean roman  •  13 martie 2018, 11:17

In nesimtirea lor s-au gandit macar o clipa de ce sportivii nostri trebuie imbracati cu echipament de calitatea a doua? Au tupeul sa se justifice in felul asta?!!! Pana la urma acesti sportivi ne reprezinta tara! Dar probabil asa trebuie sa aratam! O tara de calitatea a doua!

Irina  •  13 martie 2018, 11:23

Totusi echipamentul a permis sa se desfasoare olimpiada si totusi au fost doar interviuri din partea presei romanesti.S-au plans de piese din echipament doar cativa sportivi.La 2 ani dupa olimpiada am vazut o canotoare dand interviu pe TVR 1 si pe Digi îmbracata in echipamentul de la olimpiadă,cat si pe Catalina Ponor in același echipament de la Rio!

Giuli  •  13 martie 2018, 11:41

In mod normal, nici macar un echipament de o calitate inferioara nu ar trebui sa aiba asemenea deficiente si nu ma refer neaparat la un echipament de marca. O expertiza este mai mult decat necesara, insa ea ar releva cu siguranta ceva foarte ingrijorator, cum ar fi o calitate "inferioara celei inferioare", iar asta ar duce la ideea ca aceste echipamente au fost comandate intentionat in acest fel, pentru a face o economie consistenta. Eu nu stiu cati bani s-au cheltuit, insa imi permit sa anticipez si sa cred ca erau mai mult decat suficienti pentru un echipament de o calitate superioara. Faptul ca nu doresc sa se constituie parte civila, vazand in ce situatie penibila am fost pusi ca tara (un prejudiciu incomensurabil), nu inseamna decat ca o parte mare de bani s-a intors unde trebuia sa se intoarca, iar daca cei de la Kappa deschid gura, o sa iasa scandal. Prejudiciu exista indiferent de ce hartii au ei, pentru ca si din piata daca vei cumpara ceva, ai o minima garantie al acelui bun, altfel ori te duci la protectia consumatorului ori in instanta. Cum este posibil sa expui cu asemenea lejeritate ca echipamentele sunt de o calitate inferioara (dar exista hartie ca sunt originale)? Asta inseamna ca atunci cand ai achizitionat echipamentele te-a durut in cot de imaginea acestei tari, de performantele sportivilor si in final te joci cu banii publici dupa bunul plac. Pentru asemenea fapte trebuie neaparat sa raspunda penal cei vinovati si banii recuperati de la persoanele vinovate (poate kappa chiar si-a respectat angajamentul si a furnizat ceea ce trebuia sa furnizeze pentru banii RAMASI in cont, conform intelegerii cu COSR). Succes in ancheta domnule Tolontan!

Socrates  •  13 martie 2018, 11:48

.... păi ce să mai facă sărăcuții, buget de recesiune și echipamente vopsite cu Carioca, musai-***... hai să-ți spun una bună, știi ce face la Milika (pîrnaie) ex managerul de la Malaxa - a dat în patima credinței (tot scrie sloave biseriești unui amic) , dar cînd băgă la teșcherea - peșin juma' de cristalin/operație (trei medici - fiecare.. minimum 5 intervenții/zi) 8 meleoane - vechi.... nu aflase de cele sfinte. Cu HEXIFARMA ai dat-o în bălării, vei vedea curînd.... auguri și mai.. învață, 🎓

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vioreata  •  13 martie 2018, 12:42

Daca nu a dat kappa in judecata inseamna ca se situeaza de aceiasi parte, nu?

Urod  •  13 martie 2018, 13:00

@Catalin Tolontan.... Subiectul cu stadionul Dinamo trebuie abordat neapărat... Asa ceva nici în Africa nu se întâmplă... Niciodată nu trebuie construit asa zisul viitor stadion Dinamo... Nu se pot arunca milioane de euro pentru un stadion la fel de mic ca și cel vechi, dar pentru ca să-și i-a cineva comisioane sau mai știu eu ce... Și asta din cauza cui, a unui individ care a fost asa zis investitor?!!!!.... Acum se vede ce fel de investitor a fost.... Dacă în fata unei întregi țări, cineva are tupeul asta, atunci te întreb... CĂTĂLINE, CUM MAI SPERI TU SA FIE BINE ?!!!!!!.... Subiectul cu Kappa pălește pe lângă asta.... Dacă nu sunt trimiși în judecată, pt ca este clar un contract făcut în defavoarea statului, înseamnă că se mimează lupta anticorupție...

Mirel  •  13 martie 2018, 13:03

Mai stiti sloganul "Torul pentru front! Totul pentru victorie!!"??? Asa si acum: Totul pentru Octav Morariu!!! Totul pentru inchiderea anchetei!!! Mi-e o sila...

vlad  •  13 martie 2018, 13:31

Sunt curios sa stiu daca pentru echipamentul de calitatea a doua s-a platit un pret aferent. Au COSR a platit pretul pentru echipament de prima calitate? Ar fi bine de stiut valoarea contractelor intre COSR si firma producatoare de echipament. Aceste lucruri nu cumva ar trebui sa fie publice? Nu ar trebui ca aceste contracte de servicii sa fie inregistrate undeva la un registru? Este in orice caz un prejudiciu de imagine, din moment ce echipamentul nu a putut fi folosit si ar fi normal ca COSR sa faca o plangere. Faptul ca nu vor sa faca nici o plangere sau sa nu ceara despagubiri denota ca este ceva putred in Danemarca. Politia ar trebui sa se autosesizeze si ceara in expertiza cateva serii de echipament pentru a determina calitatea materialelor. Apoi ar trebui studiate atent notele de livrare, etichetele echipamentelor si provenienta lor. E simplu sa cauti calea de la varsare pana la izvor. Trebuie mers doar de-a cursul apei si trebuie vrut sa se mearga de-a cursul apei.

goe  •  13 martie 2018, 13:46

Pai daca e de calitate inferioara, dar dai pret premium - atunci care mai e scopul purtarii de echipament branduit? Daca era sponsorul tehnic, asta era - dar asa? Nu mai bine defilam cu hainute facute pe comanda ca Halep? chiar si din China ca oricum productia se desfasoara acolo la majoritatea brandurilor

cristina  •  13 martie 2018, 14:08

@tolo Faceti o confuzie grava intre un eventual prejudiciu care poate sa genereze un litigiu civil si o FAPTA PENALA! Atata timp cat echipamentul nu e fake, si o firma mare cum e KAPPA a CONFIRMAT ca echipamentul e a lor, nu mai vorbim de fapta penala, in consecinta COSR a procedat corect ca nu a vrut sa plateasca o expertiza a politiei care nu e clar ce obiective are. In plus, asa cum ati spus tolo COSR nu are nici calitatea de suspect nici nu a facut plangeri penale impotriva cuiva deci de ce ar plati o expertiza intr- un dosar penal?mai mult: Nimeni dintre cei nemultumiti pare ca nu a facut in mod oficial la politie nicio plangere, niciun sportiv despre care tot pomeniti nu s- a constituit parte prejudiciata si nu a facut nicio plangere la politie. Unde este nemultumirea generala despre care tot vorbiti? Vorbiti de echipamente contrafacute cand e clar ca nu e vorba de asa ceva

Ivan  •  13 martie 2018, 14:51

La cati bani "se fac" acolo la COSR... PAX-ul este al luo Morariu si Dobrescu... l-au planrat acolo pe Boroi, sa nu ridice capacul de pe "oala cu bunatati". Dar bvin VREMURI GRELE: cineva a șoptit la Parchet ceva despre niscai deconturi duble. De milioane de eoro!!! Pazea aia care le- au semnat...!

mike adibas reobok  •  13 martie 2018, 15:20

- ''te la puscarie cu minciunile tale, ministre !! - nu vezi ca incerci sa acoperi frauda ... toale de *** la pret de originale calitatea intai? - ''te si tu la puscarie ca bagi gunoiul sub pres ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Boroy  •  13 martie 2018, 15:20

Cristina, rusine pentru mesajul de mai sus...

Cătălin Tolontan  •  13 martie 2018, 15:21

@Boroy: nimeni nu trebuie sa se jeneze pentru ca-si exprima opinia libera, va rugam.

Giuli  •  13 martie 2018, 15:55

Doamna Cristina, cu tot respectul ... dumneavoastra scrieti de un "eventual prejudiciu", ori acest prejudiciu de imagine este foarte clar. "Eventual" ar putea fi prejudiciul adus performantei sportivilor, pentru ca de aceea exista mari diferente de pret intre un echipament pe care-l achizitionati dumneavoastra din piata si unul de firma. Ba chiar indraznesc sa va spun ca este greu pentru dumneavoastra sa cumparati un produs care este destinat exclusiv sportivilor de performanta (un simplu exemplu ar fi mingile de fotbal, care in magazin, original inseamna de fapt o replica a celor cu care se joaca intr-un meci oficial). Daca acest contract a fost incheiat avand stipulat un pret corespunzator unor produse originale de calitate si nu a fost respectat, deoarece produsele nu au fost conforme cu standardele de calitate minima pentru a face performanta (din cate stiu, de aceea au fost trimisi acolo acesti sportivi), atunci trebuie facuta o expertiza pentru a se determina deficientele, daca ele exista si intinderea prejudiciului, pentru a putea fi recuperat de la firma furnizoare. Daca COSR refuza aceasta expertiza, inseamna ca-si asuma lipsa de calitate si nu ramane de vazut decat daca pretul platit este corespunzator calitatii, iar daca pretul a fost mult mai mare, este atrasa RASPUNDEREA PENALA a celor care au acceptat sa foloseasca banul public pentru a cumpara "produse de 2 lei pe 200 de lei". Intelegeti dumneavoastra care-i situatia? Nu este destul sa spui "eu am platit echipamente originale, Kappa mi-a confirmat ca sunt originale chiar daca sunt de o calitate inferioara, asa ca spalati-va pe cap cu ele ca pe mine nu ma mai intereseaza". Nu merge doamna Cristina! Probabil pentru dumneavoastra merge, pentru ca asa s-a dus de rapa tara asta, cu oameni care fac sau gandesc exact ca dumneavoastra. Acei oameni ai niste functii si sunt platiti regeste pentru a actiona in interesul nostru, fapt pentru care trebuie sa-si asume faptele si urmarile acestora. Daca erau banii lor de acasa nu vorbeam de ei acum, Insa sunt banii nostri, inclusiv ai dumneavoastra, bani de care cineva si-a batut joc, asta ca sa nu spun ca eu personal cred ca pe undeva s-a mai construit o "cabanuta" (a se citi VILA) ca urmare a acestei colaborari nevinovate. Si inca ceva, cum se poate face diferenta intre un echipament original, fie el de calitate inferioara si unul contrafacut? Cum doamna Cristina? Va spun tot eu... printr-o expertiza. De unde stim ca echipamentele nu au fost pur si simplu "schimbate" inainte de a ajunge la destinatari? Este oare suficient cuvantul celor de la Kappa, cum ca este echipamentul lor?!? Nu cred, pentru ca ar fi trebuit ca ei insisi sa faca o expertiza. Insa, pentru a nu se amesteca *** este mai bine asa, poate trece, asa cum trec toate nenorocirile in tara asta (aveti cunostinta cu siguranta de ce au facut cei de la Microsoft, care este o firma mult mai mare decat Kappa). In concluzie, treaba sportivilor nu este sa se duca sa actioneze in instanta COSR-ul, ci sa munceasca sa obtina performante pentru ei si tara asta, iar COSR-ul trebuie sa-i sprijine, nu sa-i saboteze.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Harap Alb  •  13 martie 2018, 15:58

Aoleo... ne certam aici ca chiorii de parca nu stim ca multi dintre functionarii publici, nu chiar toti, isi trateaza postul ca pe un SRL ce le-a fost incredintat! Posturile in care se poate fura mult se dau pe bani si pe relatii, iar cele inca neproductive sunt facute ulterior rentabile de vreunu' sau vreouna mai "inventiva" si apoi vandute mai departe cand "avanseaza" in altel mai imbelsugate. Ce-i asa complicat: domnii astia de la COSR au folosit o metoda mai veche, inventata pe la inceputul anilor '90: te intelegi cu vanzatorul (e si dificil cu sarbii!!-si mai nou aflam ca Kappa are HQ in Serbia!!! ), cumperi fake, platesti original, la nevoie iei si o hartie si speri ca nu se prinde nimeni sau, daca se prinde totusi careva, te descurci tu cumva, caci oricum tu esti sef si nu-ti sta nimeni dintre fraieri in cale, mai debitezi niste gogomanii in fata oricui intreaba si la sfarsit iese banu' curat, spalat si apretat. ***. Eu as sta cinci, caci asta ar inseamna 120, orice sub cifra asta mi se pare putin si inca sunt tanar si "nelinistit". Nelinistit fiindca realizez ca ati pus lupul paznic la oi, fratilor si nu doar aici, ci sunt cam peste tot, iar noi ne facem ca nu pricem de ce ne mor mioarele! Sa vedeti dans si piruete cand vom deschide stana cu petrol: sa vedeti cum ne mulg austriecii de ce petrol mai avem fara sa plateasca pretul pietei - in schimb combustibilii sar imediat la pompa odata cu pretul titeiului - ne taie pe ascuns padurile fara mila si drept rasplata ne pun bete in roate la orice vrem si noi de la UE. Scandalul scumpirii RCAurilor a fost oprit doar prin mobilizarea opiniei publice de catre transportatori caci alfel nea Misu Negritoiu ne-ar fi vandut pachet asiguratorilor pentru o proprietate serioasa in Hawaii. Asa ceva se intampla sub privirile sedate ale unor lucratori publici (eu le-as zice tradatori) care vor scapa cu o rusinea incompetentei sau neglijentei pe plajele insorite din Madagascar, Costa Rica sau Brazilila.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Harap Alb  •  14 martie 2018, 13:46

Acuzatiile grave pe care le aduceam si pe care ati considerat sa le cenzurati sustineau ca sunt unii care scapa cu 60 milionane de euro furati numai dupa 3 ani de puscarie (datorita sistemului stramb creat si pavat numai cu intentii democratice). Evident ca faceam aluzie la cazul Voiculescu. Nu vad ce anume e grav in acuzatia mea si mai ales ce trebuia dovedit in aceasta chestiune. Oare considerati ca ma insel?

Dana  •  15 martie 2018, 6:19

Chiar ei au declarat, la inceput, ca s-a cumparat numar dublu de echipamente complete... sa fie de rezerva, in cazul ca se rup. Ancheta va trebui sa stabileasca unde si cu ce drept au fost distribuite celelalte echipamente: tricouri, treninguri, incaltari, genti. Caci s-au dat. Si nu la sportivi. Ci la sefi, angajati, familii, rude, prieteni si alte obligatii cum ar fi ministri, inspectori financiari, ziaristi de gasca. Si ar mai trebui verificat daca acest purcoi de echipamente nu a fost platit de 2 ori, de la stat si de la CIO!?

Ady  •  21 martie 2018, 9:55

Salutare....gata este musamalizata treaba...asa ne onoram noi cei mai buni ambasadori ai României....RUSINE!!!

Cost  •  2 februarie 2019, 14:04

@tolo, cum a mai ramas cu dosarul? asteptam cu interes un update. vezi hotararile comitetului executiv din ianuarie 2019

Comentează