Lupescu și cutia cu iluzii pierdute

Afacerile dintre patronul Lupescu și federația condusă de directorul Lupescu sunt incorecte. Dar incorectă e și pitirea lor de către Burleanu și dezvăluirea doar acum, când are interes

marți, 13 martie 2018, 4:37

Houston, avem o problemă!

Pe vremea când era director executiv la FRF, Ionuț Lupescu a făcut afaceri cu FRF prin firma lui Kick Sport Media SRL.

E aceeași societate pe care Ionuț luase licența și edita în 2005-2006 varianta românească a magazinului sportiv Kicker.

În același timp, Kick Sport tipărea revistele interne ale FRF.

E un conflict de interese de necomentat: într-o parte factor de decizie, în cealaltă, acționar.

Povestea te lasă fără oxigen căci te întrebi ce a fost în mintea lui Lupescu de a acceptat să candideze știind ce a lăsat în urma lui la Casa Fotbalului.

300.000 de euro sunt contractele companiilor lui Lupescu-acționarul cu Lupescu-directorul FRF

Pe de altă parte, cel care face aceste dezvăluiri, Răzvan Burleanu, are propria culpă.

În textul de pe blogul său, unde faptele reale sunt învelite într-o anvelopă propagandistică, președintele FRF susține că ”familia Lupescu a huzurit” și că Ionuț a folosit ”privilegiul de a scurge din resursele federale”.

Așa e, Lupescu și-a folosit incorect funcția ca pe un privilegiu.

Dar și Burleanu uzează de poziție atunci când scoate tardiv aceste dezvăluiri, în campania electorală.

Dacă îl durea nu propria realegere, ci interesul membrilor afiliați, de ce nu le-a comunicat Burleanu cluburilor și AJF-urilor toate aceste lucruri imediat după ce le-a descoperit?!

Burleanu n-a făcut asta.

Dacă e adevărat că angajatul Lupescu i-a prejudiciat pe ”acționarii” FRF, adică pe cluburi, de ce angajatul Burleanu nu le-a comunicat paguba imediat?!

Nu propunem o echivalență a gesturilor, evident că Lupescu a comis ceva care se poate măsura economic, dar e doar o ipocrizie asemănătoare.

Sigur că, în fotbalul nostru, revelațiile despre afacerile lui Lupescu nu-l scot nicidecum din cursă.

Dar un lucru e clar.

La orice firmă civilizată ar fi făcut același lucru, Ionuț ar fi fost ”out” a doua zi.

Mai avea timp să-și pună lucrurile într-o cutie, alături de iluziile celor care au crezut în el.

Comentarii (84)Adaugă comentariu

Nick the Prick  •  13 martie 2018, 16:55

Ce si-a mai descoperit subit simtul civic Burlanul. Legenda spune ca l-ar fi lovit dintr-o data, brusc si pe neasteptate - tocmai cand veneau alegerile, axact atunci! :))))) Daca nu candida Lupescu sau era prin camarila lui sunt absolut sigur ca la fel ar fi procedat.

ionut  •  13 martie 2018, 17:04

Jos pălăria, Cătăline! Imparţial şi drept ca intotdeauna. Lupescu e ca şi ieşit din cursa spre fotoliul de preşedinte al FRF

John  •  13 martie 2018, 17:08

Pai ..DA.Doar n-o fi avnd diabet monetar sa nu se atinga de mierea din societate pe actiuni personale a F.R.F. In fotbal cuvantul rusine nu e cunoscut iar fair-play-ul e la fel."Mari intelectuali" fara irigatie pe partea de moralitate a creierului !

Iustin  •  13 martie 2018, 17:11

Pai ce faci, tolo, aperi postul amicului vochin?

AndreiUCV1948  •  13 martie 2018, 17:15

Va contrazic la penultima fraza domnule Tolontan. Sunt cateva exemple de oameni care aflati in pozitii cheie la niste firme ''civilizate'' si respectabile in ceea ce priveste cifra de afaceri care au ''sifonat'' contracte prin propriile lor firme( fie au devenit furnizori catre compania la care lucrau , fie au prestat consultanta , fie au infintat mici companii prin care au accesat clienti ai companiei mari la care lucrau. Complet impotriva eticii profesionale dar cu nimic mai prejos decat domnul Lupescu. Am spus cateva persoane pentru ca ma refer la cazurile cunoscute mie in ''coltul meu de lume'' . La nivel national sau global banuiesc ca nu se traduc a fi exceptii de la norma .

dan t  •  13 martie 2018, 17:20

la orice firma,tara civilizata,nu se ajungea aici...mitica si sandu erau la puscarie pe ani grei,iar burleanu si ar fi dat demisia odata cu daum!

Emilian  •  13 martie 2018, 17:22

Iata un exemplu de echidistanta! Bravo Catalin! Restul echipei GSP nu prea pare sa stie ce e aia, latra intr-o singura directie, parand oarecum nostalgica dupa vremurile in care Nasul, Corleone si alti "oameni de fotbal" erau la putere.

Cătălin Tolontan  •  13 martie 2018, 17:23

@Emilian: nu confundati, va rugam, faptul ca avem opinii diferite cu faptul ca suntem partizanii vreunei tabere. Suntem o redactie in care libertate de exprimare e garantata.

custov  •  13 martie 2018, 17:25

tolo,eu personal cred ca ai mari probleme la inaltime ,ia vezi!!!!!!!!!!!!!!!

dan b  •  13 martie 2018, 17:26

FRF nu-i subiect de drept privat? Unde-i conflictul de interese? Eu stiu ca in privat poti face afaceri si cu dracu' numai sa iasa profitul. Daca firma in cauza oferea cel mai mic pret? Aici trebuie judecati managerii: rezultate.

Mircea  •  13 martie 2018, 17:26

Păi ce credeţi că a învăţat Lupescu de la mafiotul bătrân Sandu, un tip alunecos şi duplicitar? Ăştia, toţi, ne iau de proşti, şi cum în toate domeniile sunt o mulţime de hoţi, trebuie să ne punem întrebarea dacă noi, poprul acesta, nu avem cumva vreo genă defectă ...

Cristi  •  13 martie 2018, 17:27

*** Tolontan!!de cine esti pus??lasa ti generația de aur in pace!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Manu  •  13 martie 2018, 17:29

De ce nu Spune-ți de neregulile care le face talpan ???? De ce nu faci Tolo o ancheta cu tot ce se întâmpla la Steaua ????? Bani luați din bugetul armate pt fotbal ,etc...

Alin  •  13 martie 2018, 17:30

Ati folosit termenul “incorect” de doua ori gresit, fie voluntar , fie nu. 1. Gestul dluiLupescu e nelegal nu incorect. Vezi si declarațiile privind conflictul de interese, ART 14, 15 din Oug 66, necesare la orice contract de achizitii publice 2. Gestul dlui Burleanu e imoral nu incorect A se vedea, poate forțat, ART referitoare la tăinuire din CP. 3. Keep up the good work!

gusti  •  13 martie 2018, 17:31

Asa are o sansa si Marcel Puscas...........

goe  •  13 martie 2018, 17:34

domnule tolontan, sunt plecat din tara de 4 ani si va citesc cu interes dar acum cand credeam ca fotbalul nostru isi va regasi in sfarsit calea, cu aceasta informatie se destrama totul ca un castel de nisip.... va intreb sincer ce viitor mai are fotbalul romanesc in opinia dumneavoastra, sau cum vedeti viitorul ? multumesc pentru raspuns

Cătălin Tolontan  •  13 martie 2018, 17:35

@goe: ca sa va raspund cu o platitudine, fotbalul romanesc are viitorul pe care i-l ofera cei din fotbal. Acum serios, nu e cazul sa dramatizam lucrurile, in sensul ca exista resursa umana, fotbalisti tineri care cresc frumos, scoli bune (vezi Viitorul), echipe care iau regulat bani de la UEFA (FCSB), renasteri interesante (CFR Cluj).

gigelos  •  13 martie 2018, 17:36

@Catalin Tolontan - ieri , alaltaieri mi-ai replicat ca nu voi ci Lupescu l-a invitat pe Sandu Mircea si chiar l-a rugat sa ia cuvantul . Nu mi-a venit sa cred . Am spus ca s-a *** . Azi citesc alte balarii ( desi si atunci se barfea ceva , au trecut anii .. ) . Sa te bucuri la ceva maruntis . Maruntis pentru nivelul unui jucator de Bundesliga ... pacat . Ok , asta era acum niste ani , toata lumr=ea facea mismasuri , nu exista frica de absolut nimic . Alti ani . Dar azi , sa-l inviti pe Sandu Mircea sa tina cuvantari la sarbatoarea ta ,dupa ce radea lumea ca el a mesterit-o pe Doamna Lupescu ... Nu Duduia . *** ... , poate sa fie Fergusson cu tata lui Blatter ...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Lucian  •  13 martie 2018, 17:40

Bravo, un comentariu imparțial! Lupescu se întoarce pentru ca aici se fac Adevărații bani, prin firmele angajate sa lucreze cu FRF. 200k pe an și casa de la UEFA, iti ofera un trai pe familie peste medie in Elveția. Dar nu ai cum sa faci milioanele din afacerile cu FRF!

Incoruptibilul  •  13 martie 2018, 17:40

@Cristi Din cine-i formata asa zisa generatie de aur care a castigat locul patru. Din Popescu care a facut matrapazlacuri de a ajuns in puscarie. Basca si-a falimentat toate afacerile. Din Lupescu, iarasi invarteli cat cuprinde. Hagi, dupa cum spune Stucan, cu tot felul de probleme legale, mai mari sau mai mici, pe la academia lui. Petrescu, care-si injura jucatorii de toti mortii. I-am luat doar pe astia mai reprezentativi.

Cristi  •  13 martie 2018, 17:40

Sper ca in spatele investigatiilor tale sa stea doar dorinta de performanta a sportului romanesc , in cazul in care folosesti informatiile in mod intentionat , in anumite momente cheie, devii doar o papusa manuita in mod profesionist. Felicitari Catalin .

Calin  •  13 martie 2018, 17:49

Asta-i Romania si romanul in general. In momentul cand ajunge sa gestioneze banii altora , se pune pe capatuiala. Fara sa vrei dai dreptate hotilor de la p.s.d cei care vorbesc de " statul paralel " , asa este , sunt doua state in Romania , statul celor multi si fraieri , care platesc taxe si impozite doar pentru a avea ce praduii statul paralel format de cei care fura cu nerusinare si tupeu si culmea ei se plang cel mai tare.

Cristi  •  13 martie 2018, 17:51

Trist este ca dupa toate aceste dezvaluiri, evident adevarate, Lupescu tot va candida si chiar cu sanse reale de castig. Asta spune totul despre dorinta de schimbare in bine a fotbalului si a tarii in general. Ne dorim o tara fara hoti, dar tot pe ei ii sustinem, ma rog...ei, majoritatea.

nic  •  13 martie 2018, 17:53

domnule,, TOLO ,,corecte comentarile tale ca indodeauna felicitari ,eu unul nu il inteleg pe IONUT LUPESCU ,DE CE A LASAT UEFA ???!! post bun linistit bine platit ,si vine la FRF ,unde in afara de echipele nationale ,nu poate face mare lucu ,echipele de la noi nu au BANI ,FARA BANI NU FACI NIMIC , tara noastra nu are economie ,cand aveam economie asa cum era era centralizata pana in 1990 ,aveam echipe , A DISPARUT INDUSTRIA SIDERURGICA A DISPARUT ,RESITA ,HUNEDOARA ,GALATI , A DISPARUT MINERITUL A DISPARUT JIUL PETROSANI,MINERUL BAIA -MARE , SI ALTE RAMURI ALE ECONOMIEI CARE SUSTINEAU ECHIPELE , iar invetitori romani ,dar si straini nu vin .footbalu la noi se joaca cu 1000 de oameni in tribuna , nu e rentabil jucatori de valoare sa vinzi afara nu mai sunt ,in GERMANIA LUPESCU O STIE FOARTE BINE SE JOACA CU CASA INCHISA ,SI DE ECHIPELE DE PE LOCU 14 CU 15 SA ZICEM AU SPONSORI PUTERNICI ,UZINELE MERCEDES LA STUTTGART, WOLSWAGHEN LA WOLSBURG ,IN ITALIA UZINELE FIAT LA JUVENTUS TORINO ,IN CONCLUZIE EU CRED CA LUPESCU VINE FIINDCA ARE SI ALTE INTERESE , NIMENI DINTRE NOI NU LASA UN LOC DE MUNCA LINISTIT SI BINE PLATIT DE LA UEFA SA VINA IN CAMPIONATUL NOSTRU DE 2 BANI

radu.cristi11  •  13 martie 2018, 17:57

Ne spui ca Lupescu e roman. Ne spui ca Lupescu a facut exact ce ar face 98% dintre romani daca ar fi fost in locul lui. Inainte sa emita creierul tau 1 milion de argumente contra, iti dau un singur exemplu : Andrei Vochin. Unul dintre foarte putinii jurnalisti decenti ***. E in mentalitatea romaneasca sa se faca un mismas, o combinatie, o maslina, o ceva la locul de munca. Iti propun ceva, fa un test rapid si vezi cati dintre jurnalisti tai au pe acasa pixuri luate de la redactie. Fa un pas in spate si o sa vezi padurea, momentan nu o vezi din cauza copacilor.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

suprem  •  13 martie 2018, 17:59

Felicitari dle Tolontan. Inca un articol pe comanda. Dvs cat v ati luat? 5 bani...10 bani... 15-20 de bani?

Dana  •  13 martie 2018, 18:01

E cam exagerata metafora cu iluziile dar asa e Dl Tolontan, poet de fiecare data cind poate:) Dar de ce nu analizati contractele, poate chiar s a folosit pretul pietei si nu s aprejudiciat FRF. In Romania nu sintem In masura la niciun nivel sa vorbim principii. Daca va uitati la FIFA si UEFA veti vedea ca toti fac asa acolo. Nu i tin partea lui Lupescu, our si simplu nu vreau sa fim ‘mai catolici decit Papa...’ Nu cred ca de reduc sansele lui Lupescu, cred ca dimpotriva, daca va fi ales o sa faca altfel lucrurile pt ca nu va mai fi Nasul sa l impinga In fata cu firmele ca sa l indatoreze pe viata.

Juravle  •  13 martie 2018, 18:04

Cele două atitudini nu au echivalență. Prima, cea a lui Ionuț Lupescu este ciocoiască, specifică „mărcii PDL”. A doua, cea a lui Burleanu este securistoidă, specifică „statului paralel”, comunist, care bântuie din nou România. Dacă mai adaugi aici limbajul de lemn și goana după bani cuveniți, dar umflați cu pompa, avem, ca întotdeauna doua alternative. La fel am avut între Băsescu și Năstase, între Ponta și Johannis, niciunul n-a fost imaculat, nici măcar anonimul de renume mondial Nicușor Dan. Cin' sa fie, cin' sa fie?

Danut Munteanu  •  13 martie 2018, 18:11

Citiți comentariul anonimului “ nic “ ! Vorbesc foarte serios : citiți-l cu atenție. Acum, răspundeți-mi, va rog frumos : câte șanse mai are poporul roman sa se însănătoșească ? Eu constat cu amărăciune ca a învins cizmaru’...nu doar ca i-a lăsat flamanzi și cu dosul rupt al nădragilor, dar i-a și lobotomizat și le-a inoculat lipsa de discernamant și suspiciunea pt totdeauna . Când citesti asemenea comentarii te intrebi ( dacă ești normal la cap ) de ce aleg totuși niște Nume ca HAGI și LUPESCU, sau LUCESCU sa se mai murdărească ? E ceva mai presus de patriotism...e cu siguranța un complex . Pe care nu-l pot înțelege ! Ma cutremur . Repet : citiți acel comentariu...e înfiorător !

Bogdan  •  13 martie 2018, 18:14

Intr-o tara civilizata, Lupescu statea in banca lui. Nu era de datoria lui Burleanu sa il trimita dupa gratii pe Sandu sau Lupescu sau Prunea. Omul a fost finut si DOAR a stopat MIZERILE facute de fosta conducere. Acum cand latraii de serviciu sar la beregata lui Burleanu.....omul DOAR se apara si nimic mai mult. Mai deunazi voiam sa scapam de Borcea si Badea....iar acum sunt unii care si-l doresc :))) Pentru ce am protestat inainte ? ca sa se intoarca toti mitocanii aceia ? Asa si cu Sandu. Pai pe vremea lui era in cardasie cu Lupescu cu Prunea......Caci asta ii doare pe ei. Ca NU MAI AU CIOLANUL. Ii doare in spate de fotbalul romanesc. Au stat 20 de ani prin birourile alea (unii dintre ei). Ce au facut pentru fotbalul romanesc ? NIMIC. Au beneficiat de o generatie FORMATA pe vremea lui Ceausescu. Nu au niciun merit. Toate calificarile au fost pe spatele jucatorilor crescuti pe vremea lui Ceasca. Apoi am vazut marile realizari ale lor. Spagi, comisii corupte, campionate castigate la TAS, cazul bricheta, persoane non grata......DOAR SI NUMAI PENTRU INTERESUL LOR.

gigelos  •  13 martie 2018, 18:17

Ii judecam greșelile, normal ,dar eu tot cred în Ionuț. Fără doar și poate.

Vioreata  •  13 martie 2018, 18:19

Comparația cu Iorgulescu e nepotrivita, fiind o alta speța . Si care culpa e mai mare, d-le Tolontan? :)

Gambeta  •  13 martie 2018, 18:20

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

mal.  •  13 martie 2018, 18:24

Adevărat si titlul, si subtitlul. Oricâtă problema ar avea cu caracterul dl Burleanu, nu înseamnă ca dl Lupescu nu a furat! In condițiile in care un condamnat pentru frauda in sport ajunge in structurile guvernamentale pentru sport, hoția dlui Lupescu devine gest de elegantă! Apropos! Exista oare “Kaiser hoț”? Țara amărâtă cu oameni mândri!

Cris  •  13 martie 2018, 18:25

Mmm! Subiectul este delicat. „Fapta” lui Lupescu nu presupune o ilegalitate, intrucat conflictul de interese vizeaza fapta functionarului public (or FRF este o persoana juridica de drept privat). Cel mult putem vorbi despre o imoralitate. Dar aspectul imoralitatii nu este o caracteristica a societatii romanesti si cu atat mai putin a omanilor nostrii de succes. Iar in mediul privat, afacerile urmaresc mai degraba profitul economic, decat moralitatea (daca moralitatea ar reprezenta un principiu dupa care sa se ghideze mediul privat, jumatate din companiiile de mare succes din toate domeniile, inclusiv media, implicit GSP, ar trebui sa dispara). Cu atat mai mult cu cat subiectul moralitatii presupune si o doza serioasa de subiectivism. Adica, sunt situatii in care profesionalismul si buna credinta cu care ne exercitam profesia in mediul privat ne face sa nu observam ca utilizam practici analoage cu cele pe care in cazul altora le asociem cu situatii de genul conflictelor de interese. Bunaoara chiar situatia blogului personal al dlui Tolontan. Daca ii atragi atentia ca scrie despre subiecte politice in paginile virtuale ale unui ziar de profil strict sportiv, iti va zice ca scrie pe blogul personal. Dar acest blog personal subzista esentialemente prin intermediul paginilor online ale ziarului pe care il si conduce. Este indubitabil ca daca acest blog personal nu ar fi aparut in paginile GSP, materialele publicate pe blog nu ar fi obtinut niciodata publicitatea, ratingul si beneficiile economice personale corelative publicitatii. La fel de adevarat este si faptul ca expunerea în paginile virtuale ale GSP a materialelor scrise pe blog, care nu vizeaza subiecte sportive, a avut la baza si calitatea/functia dlui Tolontan. Calitatea acestuia de factor decident la locul de munca a influentat decisiv, direct sau indirect, explicit sau implicit (cine s-ar opune deciziei sefului?), acceptarea publicarii propriei pagini de blog pe site-ul firmei pe care o si conduce. Iar asta se cheama tot o forma de conflict de interese, neincriminata legal, dar pasibil de a fi catalogata ca imorala. Si noi avem blog-uri, si noi scriem (unii dintre noi chiar bine), dar nu cred ca GSP va accepta vreodata sa publice in paginile proprii blog-urile tuturor doritorilor. Asa cum nici angajatorii nostrii, privati sau publici, in care nu detinem pozitii de decizie, nu vor permite vreodata publicarea paginilor private de blog pe site-urile proprii. Nu spun astea pt a-l incrimina pe dl Tolontan. Il respect si ii apreciez profesionalismul si calitatea indubitabila a materialelor jurnalistice. Atat de mult incat, trec peste toate cele si accept felul in care procedeaza, anume de a se folosi de site-ul official al GSP, pe care il si conduce, pt a isi publica blogul personal, avand in vedere calitatea exceptionala a materialelor scrise, respectiv efectele pozitive la nivel social. Doar ca acest tip de gandire, bazata pe obiectivism, ne obliga sa dam sanse si celorlalti pt a-si proba profesionalismul si eficienta activitatilor, folosindu-se de practici, in esenta, asemanatoare.

alin popa  •  13 martie 2018, 18:30

Cazul acesta se cunostea de multi ani. Gsp si alte publicatii au publicat de mult detalii despre metoda ***. NU este nimic spectaculos. Mai interesant ar fi de anchetat perioada in care Lupescu s-a ocupat de arbitarje. Cautati in arhiva perioada respectiva, vedeti cine si cum a avut de castigat. Nu a fost o perioada cu greseli "lejere", a fost jaf la drumul mare. Este trist sa vezi ca trebuie sa alegi intre Puscas, lupescu si burleanu. As fi fost mai incantat sa-l vad pe Chivu candidand. Inca nu a apucat sa o comita din ce stim, poate o sa fie alt gen de poveste.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

sabin  •  13 martie 2018, 18:32

Eu zic ca Burleanu e perfect pentru fotbalul romanesc. Perfect ca sa se aleaga praful pana la capat! Jos Lupescu si cei care vor sa salveze fotbalul romanesc! La puscarie cu ei, sa vina burlenii sa parjoleasca si ce a mai ramas nedistrus!!!

Sile  •  13 martie 2018, 18:34

Puscas e cea mai buna varianta. Din pacate nu se bucura de sprijinul serviciilor ,care sunt cu burli, sau al partidului, acesta din urma aliniindu-se in spatele lui lupino.

Obiectiv  •  13 martie 2018, 18:35

Domnule Tolontan, o data la cateva luni va pierdeti ... busola si nu mai ghiciti nordul! Lupescu nu-i bun si corect, insa burleanu, stucan si dvs. - da! Sa fim seriosi, cateodata materialele dvs. sunt NOCIVE!

a dica  •  13 martie 2018, 18:43

Eu sunt administrator la o firma privata. In decembrie, patronul mi-a spus sa facem niste felicitari pentru sarbatori si niste pliante publicitare. Am sondat piata si am vazut niste preturi. L-am pus pe un colaborator sa se ocupe dandu-i toate detaliile. Mi-a spus ca are o firma cu fratele care se ocupa exact cu ce avem nevoie, pretul era sub ce am gasit pe piata, iar calitatea f buna. Am facut afacerea. Zilele trecute l-am propus pe acest om intr-o functie de conducere in firma. E conflict de interese? Houston, avem o problema?

calabria  •  13 martie 2018, 18:51

Tolo ti-ai dat arama pe fata . Cui faceti lobby cu acest articol? Doar prin astfel de tactici mai poate castiga Burleanu inca un mandat? Asteptam partea a 2-a a acestui articol.....hai Romania, hai Burleanuuuu

Ion  •  13 martie 2018, 18:57

Cum spunea cineva mai sus si vad ca toti omiteti cel mai important amanunt. FRF e o persoana juridica de drept privat. http://frf.ro/public/images/uploads/files/Statut.pdf Capitolul 1, articolul 1. O zi buna.

gigelos  •  13 martie 2018, 19:16

@a dica - daca dvs erati cel ce decidea achizitia si firma tot a dvs , da , aveati o problema ...

Calin  •  13 martie 2018, 19:24

@a dica: Foarte bine punctat. In cazul Lupescu avem niste date, care asa superficial cum au fost prezentate, duc la o concluzie care in final poate fi gresita. Nu spunem nimic despre Burleanu, care gaseste absolut moral sa mearga in campanie pe banii federatiei. In cazul Burleanu, daca aplicam legile corporatiste, se organizau alegeri in sase luni de la instalarea in post.

Cristian  •  13 martie 2018, 19:28

De ce nu spus pana acum...? Pentru ca e un manager,nu e fost jucator cu scoala terminata pe kent si ness amigo.toata generatia de aur ,cum spuneti voi ,nu are școală,ei nu au fost la scoala ,fizic.ei conduc dupa ureche,cu șmecherie de baieti de oraș,ei nu au pregatire managerială. Asta inseamna sa fii......manager

Valer  •  13 martie 2018, 19:39

Dragă Cătălin Tolontan, libertatea de exprimare are niște limite, chiar și într-o redacție liberă cum este cea a Gsp. sau ar trebio să aibă. Din diferite motive, un redactor poate să scrie o tâmpenie care ar putea, de exemplu, falimenta ziarul în urma unui proces civil. Prin urmare, nu cred că într-o redacție, cât ar fi ea de liberă, nu există niciun control în ceea ce privește articolele publicate. Și-apoi, să nu uităm că și editorul este responsabil pentru articolele publicate, nu doar redactorul... În altă ordine de idei, editorialul este (sau ar trebui să fie, dacă e să respectăm regulile presei) un punct de vedere al redacției, al conducerii redacției, într-o anumită problemă, de obicei, una de interes public. Prin urmare, un editorial, cum este acesta, purtând semnătura redactprului șef al Gsp, s-ar cuveni să reprezinte nu doar punctul de vedere al autorului, ci al redacției sau al editorului. Mai mult, s-ar cuveni să fie „finis coronat opus” care nei dispute pe tema dezbătută de ceilalți redactori, fiecare cu „sursa” lui. Citim însă și ne întrebăm: cum poate redactorul șef al Gsp să dezbată problema și, mai ales să pună concluzii, fără să fi fost ascultată una dintre părți (în speță, Lupescu)? Audiator et altera pars este o obligație și în presă, nu doar în Justiție. Tot în Gsp citim o declarație (dacă nu o fi fost obținută tot ...„pe surse” ) a lui Lupescu: „nu este adevărat ce spune Burleanu, nu am firmă” (citat aproximativ)... Deci, are sau nu dreptate Burleanu? A avut sau nu firmă „căpușă” Lupescu? Merita sau nu, Lupescu să fie „out”?

Dan  •  13 martie 2018, 20:04

Un punct de vedere cu care sunt de acord in mare parte. Ceea ce nu spui d-le Tolontan, si nu o spune nimeni, este faptul ca in spatele acestui pion scos la inaintare si sustinut de un marketing agresiv, sunt banii. Banii grupurilor de interese ce vor sa decida in privinta viitorului fotbalului romanesc si evident, a afacerilor lor viitoare. Voi mentiona doar numele clanului Bacali-Hagi si tandemului Dragomir-Sandu. Aparentele stari conflictuale dintre acestia dea-lungul timpului nu au fost decat praf in ochii fraierilor, in spate si-au compatibilizat foarte bine interesele. Ultimul meci dintre Viitorul si fcsb este doar un exemplu de blat ordinar. Anul asta voi, la anul noi. Burleanu are si el pacatele lui, fara indoiala. Dar acestea sunt erori manageriale si nu afaceri mafiote. Grupul de sprijin al "generatiei de aur", atrasa in acest joc murdar, are doar rolul de a potenta candidatura lui Lupescu si a o "gonfla" ca pe o gogoasa. FRF are nevoie de o echipa de manageri autentici si nu de "glorii" apuse. Din pacate, presa sportiva, aproape in unanimitate, a muscat momeala si a tabarat pe Burleanu ca o haita de lupi. Desteptarea!

baditza99  •  13 martie 2018, 20:04

ca si in politic...e treaba de dat in gat!!! ....*** de burleanu a gandit bine...a balansat situatia cu dezvaluirile din ultima vreme. Lupescu nu mai pare deloc favorit, dar o sa-l duca departe vechile amicitii...cum ar zice al nostru hagi - sa fie bine, sa nu fie rau! :) )

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

a dica  •  13 martie 2018, 20:16

@ gigelos. Eu am decis achizitia si am facut-o in folosul firmei. N-am nicio problema pentru ca am rezolvat sarcina primita si am facut si economii. Probabil si Lupescu a facut la fel. Daca venea Burleanu (sau Tolo) cu date care aratau clar ca federatia a platit mai mult firmei la care zice ca Lupescu era actionar decat ar fi platit, pentru aceleasi servicii, altei societati, atunci ar fi fost o afacere paguboasa sau chiar frauda. In nicun caz trafic de influenta. @ Tolo - Houston, n-avem nicio problema! A fost un balon de sapun.

karl  •  13 martie 2018, 20:28

Lupescu ar trebui sa spuna ce colaboratori isj aduce in echipa si sa spuna mai concret ce vrea sa faca la conducerea FRF ! Burleanu a gresit cu aducerea acelui neamt antrenor la nationala dar se spune ca i-a fost impus de catre un alt personaj de aceiasi natie din sferele inalte ale tarii , care si acesta" ne descalifica" si ne trage inapoi ...........

Comentează