Președintele Burleanu pus în fața adevăratului motiv al dezvăluirilor despre Lupescu

Șeful FRF declară pe TV că abia acum a descoperit contractele lui Lupescu, dar pe Facebook recunoaște că nu s-a preocupat să le facă publice decât acum, când Lupescu a intrat în luptă cu el

miercuri, 14 martie 2018, 12:06

Astăzi, Răzvan Burleanu a fost invitat în studioul Pro X.

Ioana Cosma l-a întrebat pe șeful FRF: ”De ce faceți aceste dezvăluiri despre firmele lui Ionuț Lupescu abia acum? Dacă apărați interesul membrilor afiliați de ce nu le-ați spus lor acum câțiva ani?”.

”Pentru că acum le-am căutat, acum le-am găsit și acum le facem publice”, a sunat răspunsul lui Răzvan Burleanu.

Numai că acum o săptămână, la aceeași întrebare, el a răspuns altceva, după cum a descoperit Gazeta.

În 7 martie 2018, pe pagina de Facebook a lui Răzvan Burleanu, un microbist, Bogdan Cocea, îl întreabă: ”De ce nu ai publicat aceste lucruri mai devreme? De ce acum când e campanie?”.

La ora 16:01, Răzvan Burleanu îi răspunde: ”Când am venit la FRF am considerat că mai important era să înlăturăm anomaliile decât să le facem publice. La asta s-a muncit foarte mult. Acum le facem publice pentru că cei de atunci au început să ne învețe cum se dezvoltă fotbalul. Astea erau rețetele lor de succes”.

 

Observați că, în răspunsul către microbist, președintele Federației se referă la ”anomalii” pe care rezultă că le cunoștea, dar nu s-a preocupat ”să le facem publice atunci”.

Dovadă că, în fraza care urmează, Burleanu spune ”acum le facem publice” și nu ”acum le-am descoperit”, așa cum susține la o săptămână distanță.

Întrebat în direct de Gazeta Sporturilor dacă nu i se pare o contradicție între cele două poziții, Răzvan Burleanu a răspuns: ”Nu”.

Această declarație răsucită a lui Burleanu nu schimbă însă fondul problemei.

E limpede că șeful FRF folosește în interes propriu baza de informații a instituției. Dovadă și faptul că nu o prezintă întâi membrilor, ci publicului, într-o operațiune de imagine.

Dar e la fel de adevărat Ionuț Lupescu a comis un lucru inacceptabil într-o federație sau într-o companie civilizată când a făcut afaceri prin firmele sale cu FRF.

Iar răspunsul de azi al lui Ionuț Lupescu, „Prin firma de tipărituri nu am făcut profit. Datorită acestei firme, FRF a făcut economii”, nu are nici o valoare pentru membrii afiliați ai FRF.

Pentru că nu e treaba cluburilor și AJF-urilor dacă firmele lui Lupescu & Co au cîștigat sau au pierdut din afacerile cu Federația.

Ei pentru altceva îl angajaseră la FRF.

 

 

Comentarii (56)Adaugă comentariu

m. neculaescu  •  14 martie 2018, 12:26

du-te ba! ai stricat destule.

mattteo  •  14 martie 2018, 12:27

Asta e Romania. Esti mai criticat daca arati cine sunt ***. Burleanu procedeaza normal. Nu statea presedintele federatiei toata ziua sa scoata informatii despre Lupescu. Acum e in campanie, toti ne-am fi facut campanie la fel.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  14 martie 2018, 12:30

@mattteo: pai asta e si contradictia. Razvan Burleanu spune ca nu face dezvaluirile ca sa cistige alegerile, ci ca sa protejeze interesul membrilor afiliati. Numai ca interesul l-ar fi protejat daca sesiza aceste lucruri in urma cu 4 ani. Altfel, salut, prejudicii, nu vor mai putea fi recuperate!

Dr. Dan Patru Tudosie  •  14 martie 2018, 12:39

1. gsp continua, din pacate, o campanie mizera. Nu poti pune pe acelasi cat cele doua lucruri, dezvalurile si combinatiile. 2. Burleanu, clar, a descoperit "faptele" astea de mai mult timp. Dar nu poti presupune tu la ce s-a referit cand a vorbit despre anomalii daca nu ai dovezi clare. Poate anomaliile astea despre Burleanu chiar le-a descoperit acum. 3. La ce crezi tu ca-l ajuta aceste dezvaluiri? Crezi ca membrul ala din Teleorman, seful AJF Teleorman, e sensibilizat de aceste dezvaluiri si decide sa ignore ordinul direct venit de la PSD (psd-ul e in mod clar in spatele lui Lupescu) si voteaza cu Burleanu, in loc de LUpescu, pentru ca e miscat pana la lacrimi de *** facute de Lupescu sub Sandu? 4. Nu am vazut pe cineva sa-l chestioneze direct cum a avut puterea sa renunte la o leafa de 500.000 de euro net + beneficii uriase de la UEFA ca sa vina sa incerce sa ocupe un loc, de care, in teorie, nu e sigur deloc, pentru care va fi remunerat cu, in cel mai fericit caz, de 5 ori mai putin! As mai avea vreo 4-5 puncte, dar sunteti mult prea penibili ca sa ma obosesc. Tolontanisme si gspisme. Dar unde ti-au lucrat Vochin si Sendre, si unde lucreaza Buzarin, ala care n-a auzit de blaturi cand a "evoluat" pe la echipe, fix astea sunt asteptarile si le livrati precum un ceas elvetian cumparat de Sandu ca sa-l dea cadou. Normal, fara stirea neprihanitului Lupescu. Va castiga Lupescu, e clar pentru toata lumea cu capul pe umeri. Voi si paria pe asta si va pun aici biletul, dar schimbam o pneumonie cu 15 tumori. De la Lupescu la Hagi si Popescu. Intre timp, mi-e scarba de voi. Nu stiu cum aia 3-4 baieti ok pot sa respire intre voi, acolo, in redactie.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei  •  14 martie 2018, 12:44

Bravo, Tolo! Ai descoperit adevaratul vinovat pentru *** lui M. Sandu si Lupescu: Burleanu! Are Burleanu destule bube si aveti ce scrie despre acest incompetent, insa asta nu inseamna sa-i puneti in carca si mizeriile altora. Mult timp te-am respectat si am crezut in tine, dar cu timpul s-a dovedit ca doar faci pe marele deontolog. Chiar daca stiu ca nu-mi vei raspunde, sunt curios totusi de ce gsp (fituica buna de invelit peste - asa cum spunea „altul” pe care l-ati linsat mediatic) s-a transformat in purtatoarea de cuvant a infractorilor din fotbalul romanesc, de la Becali, MM, Gica Popescu etc? De ce tu, marele deontolog, le permiti oamenilor tai sa scrie niste articole pe care nici cei mai infocati ultrasi ai fcsb-ului nu le-ar putea concepe? De ce dati permanent in adversarele fcsb-ului si il ridicati in slavi pe ciobanul infractor si pe slugile sale? Ati dat in Dinamo pana nu ati mai putut ca sa-i faceti pe plac... cui? Acum ati trecut la Cfr, nu este zi fara ca cele doua echipe sa fie desfiintate in gsp, la fel cum nu trece nicio zi fara 5-6 stiri despre ce *** ciobanul si ce scrie pe FB MM. Asta e presa, asta e deontologie? Sunteti niste ipocriti care spuneati ca „va pasa de sport”, dar ce scrieti voi despre sport? In afara de fotbal (adica fcsb + linsat meditatic adversarele ciobanului) si de cate o stire cu Halep sau de handbal voi nu scrieti despre sport. Doar cancan-uri, femei dezbracate si ode lui Becali. Oare voua nu va spune nimic faptul ca ati ajuns sa vindeti de 30 de ori mai putin decat o faceati in urma cu doar cativa ani? In afara de spargatorii de seminte care tin cu fcsb si alti cativa ratatciti v-ati pierdut cititorii carora ar fi trebuit sa va adresati. Faliment placut!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Petra  •  14 martie 2018, 12:48

Pai atunci daca toti au "bube" eu zic sa-l lasam pe Burleanu pe viata, dupa cum au stabilit si chinezii cu presedintele Xi Jinping. Pentru ca chiar daca a dat lovitura de gratie fotbalului din Romania, macar e curat si nu a comis "un lucru inacceptabil". Sunt sigur ca Burleanu este unicul om care nu a comis lucruri inacceptabile, drept pentru care fotbalul chiar nu prea mai conteaza. Visez la o zi in care Romania va avea un fotbal la nivelul Andorrei sau Lichtenstein-ului dar cu un presedinte FRF ireprosabil! La ceva trebuie sa fim si noi buni, nu se poate.

Vlad  •  14 martie 2018, 12:52

@Tolo. Este tipic unui om meschin sa schimbe declaratiile de la o zi la alta iar apoi sa spuna ca, desi este vizibil de pe luna ca declaratiile sunt in stransa relatie de antonimie, nu este absolut nicio diferenta intre ele. Te-ai fi asteptat la altceva?

Alex  •  14 martie 2018, 12:56

Care este rolul unei campanii? Sa o castigi si sa ajungi la putere, astfel incat sa-ti pui in practica propriile idei. Acum, ce facem? Il acuzam pe Burleanu ca vrea sa castige alegerile? De asta a publicat acum si nu atunci, pentru ca vrea sa castige alegerile? BREAKING NEWS TOLO.RO: Burleanu isi doreste sa castige alegerile FRF!

ortega  •  14 martie 2018, 13:02

Ne tot pierdem în amănunte ... *** ! Probabil va face la fel ! Că a dezvăluit Burleanu acum sau peste 3 săptămâni e insignifiant . *** ! Că firma lu *** , lu nevastă-sa sau a cui o fi n-a făcut profit , e doar o bilă neagră în C.V.-ul lui . Adică faci matrapazlâcuri și tot nu cîștigi nimic , păi ești un manager de Ciuruperiii sau Răscrăcănații din Deal ... Dacă vreți iar clanul becaliot la F.R.F. , susțineți sluga Lupească ...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cristi  •  14 martie 2018, 13:06

Omul e ca orice politician de la noi ... foloseste informatiile doar cand are interes

Alex  •  14 martie 2018, 13:14

Inca ceva. In campania asta sunt vizate voturile a aproximativ 270 de membrii afiliati. Pai presa romana ( cred ca nu intentionat ci doar din proasta pregatire ) face aceeasi greseala pe care a facut-o si administratia Sandu. In sensul ca nu da cuvantul "amaratilor", ci doar bogatilor din Liga I sau si mai rau, celor care le este prea scarba sa antreneze in Liga a II-a, sau la juniori si prefera sa stea in platoul de TV( Panduru, etc ). Pai dati-le cuvantul si celor de la ligile inferioare si de la feminin si de la futsal, etc. Sa vina sa spun, X si Y din orasul Z, cu ce l-a ajutat Burleanu cu ce l-a ajutat Lupescu. Sunt 270, nu sunt un milion.

Razvan  •  14 martie 2018, 13:17

Cat despre habarnisti, citesc siderat "comunicatul" lui Lupescu, unde acesta isi asuma meritul de a avea UEFAntastice in fazele finale ale UEFA (dincolo de faptul ca echipele romanesti sunt echipe private, ele luptau intr'o competitie total desconsiderata de cluburile mari pana mai anii trecuti), acuza federatia ca echipele romanesti ies din primele tururi (desi in ultimii ani am avut de fiecare data echipe in primavara europeana si competitia interna e organizata de Liga, nu de Federatie), il acuza pe Burleanu ca nu publica date exacte (dar ne pretinde sa il credem pe cuvant ca "nu a facut profit" cu firmele prin care sifona banii federatiei), o arde lacrimogen despre desconsiderarea generatiei de aur "care ne'a adus atatea bucurii" (uitand sa mentioneze ca niciunul din membrii ei nu a dovedit nimic dupa retragere, ba unii au intrat si pe la inchisoare-Popescu- sau au fost cat pe ce sa intre- Prunea si Lupescu), isi clameaza integritatea (cand pe vremea lui arbitrii au intrat la inchisoare si el incerca sa preia drepturile de imagine ale jucatorilor), acuza dictatura lui Burleanu si continuu scandal (din cauza lui s'au retras jucatori de la nationala si cine comenta era suspendat, declarat persona non grata sau dezafiliat instantaneu), isi asuma performate inexistente ale nationalei (pe vremea sa Romania lua bataie la scor acasa de la Serbia si Lituania, termina a 4a intr'o grupa slaba...pt ca el il pusese antrenor pe prietenii pe Razvanel Lucescu)

Tudor Costel  •  14 martie 2018, 13:32

Tolontane , de cel putin un an , tu impreuna cu *** ati dus o campanie mizerabila impotriva lui Burleanu si acum cand Burleanu demasca *** facute de Lupescu si ceilalti din *** , NU va convine ! Este important cand Burleanu face aceste dezvaluiri ? Important este ca lumea trebuie sa vada cu se ocupa la FRF acest *** si ca fotbalul romanesc trebuie ferit de *** precum Lupescu, Prunea , Raducioiu, Craciunescu , Popescu si ceilalti "someri" ai *** !!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Nichita Danilov  •  14 martie 2018, 13:35

Draga Catalin, De ce nu intelegi spusele-scrisele domnului Razvan Burleanu asa cum el le-a vrut intelese? Nu excludea ca s-ar fi putuit intampla incalcari ale legii, regulementelor, moralei, dar a considerat ca nu este timpul lor. De cercetat si de facut publice. Acum, cand timpul i-a permis,le-a permis, facand cercetarile a,au, descoperit neregului facute imediat publice. Stii, pentru ca acuzi, ca respectivele cercetari n-au fost intai transmise, discutate, cu echipa abilitata din FRF? Ramai mereu impartial! Fososte-ti mintea, morala si nu te pune decat in slujba adevarului si a dreptatii! Si nu confunda adevarul cu dreptatea!

ManX  •  14 martie 2018, 14:00

Astea sunt bârfe de scara blocului, nici măcar politica. Eu sunt curios cine va face parte din echipa lui Lupescu. Singura competenta a celor care-l înconjoară este faptul ca ne-au bucurat cu golurile lor acum 20 de ani. De fapt acum 24 de ani. Nici măcar Alexandre Dumas nu se potriveste. Rămânem tot cu punGuta de doi bani a lui Creanga.

Dr. Dan Patru Tudosie  •  14 martie 2018, 14:29

nenea tolontan, ce jurnalisti ati format cu banii luati de la google? aia de la google au stiut ca proiectul presupunea sa platiti mizerabil niste oameni cu aptitudini indoielnice ca sa bage stiri cu copy paste sau traduse aproximativ? ne puneti si noua facturile ca sa vada tot poporul pe ce s-au dat banii aceia? stiu, nu e de interes public. revenind la subiect, "sistemul" vostru mi-a cenzurat cuvantul c r o c o d i l, idiotilor

Crimson Veritas  •  14 martie 2018, 14:42

D-le Tolontan ... iar am senzatia ... ca apasati pedala de acceleratie ... cand nu e cazul! Nu exista legislatie romanesca sau internationala ... care sa interzica ... afaceri intre firme private (de drept privat) ... chiar si daca vorbim de rude de gradul I. Sper ca nu confundati Federatia Romana de Fotbal ... cu o societate de drept public, care administreaza 'banii d-voastra' ... si in consecinta ... este de competenta lui Kovesi sa vina si sa sparga capete ... in aplauzele unui auditoriu ... pasionat de teatru ieftin si playback! E bine ca Burleanu ... in campanie electorala a facut aceste 'dezvaluiri' ... membrilor afiliati ... decizia este la ei, nu la d-voastra ... ceea ce considerati d-voastra 'inacceptabil', nu cred ca se aplica si ... membrilor afiliati ... cu atat mai mult cu cat bugetul FRF ... este alcatuit ... din sponsorizari atrase de FRF ... nu din banii cluburilor (cel putin asa era atunci ... Burleanu a fost cel care a decis sa intre ca nemancatu' in drepturile TV ale cluburilor ... intre-timp). Sa dictat d-voastra ... cum isi adminstreaza FRF sau dupa caz ... Becali ... proprii bani (chiar inainte sa se pronunte si membrii afiliati) ... mi se pare ... ca depasiti masura ... de ce nu ne preocupe pe fiecare ... proprile patrimonii ... iar in cazul institutilor publice ... aici da ... avem o opinie pentru ca noi suntem actionari ... ca si contribuabili. Iar in ce priveste afiliati ... stati linistit ca pe ei ... nu-i intereseaza afacerile familiei Lupescu ... ci cel mult ... acele 'prejudicii' ... care nu va intereseaza pe d-voastra ... pentru ca d-voastra si #rezistii ... netraind ... efectiv ... intr-o dimensiune mentala ... capitalista ... va intereseaza ... gestica ... nu realitatea! Sunt convins ca ... si la Federatile straine ... din acei sute de sponsori ... care ii au ... multe sunt si firme conduse de rudele si prietenii angajatilor din Federatile respective ... a sponsoriza ... nu este o crima ... cu atat mai putin o companie privata ... si nu este in fel o activitatea ... prejudicioasa ... asa cum incercati sa sugerati d-voastra si Burleanu ... dandu-i un fel de conotatie penala ... pe acelasi tipar ... securistoid. Deasemnea ceasuri de 4.000 euro bucata ... ca si cadouri intre presedintii de federatii, la evenimentele oficiale, amicale ... nu mi se pare nimic in afara chetuielilor de protocol! Nu mi se pare nimic ... din ce prezentati d-voastra si Burleanu ... retineti ordinea ... ilegal, prejudicios, neregulamentar, iesit din comun, sau care sa va intereseze pe d-voastra sau chiar pe cluburi ... din moment ce marea majoritatea a banilor FRF ... este atrasa de FRF insusi ... 100% din sectorul privat! Deci intr-o intsnta de judecata ... reclamatia d-voatra si a lui Burleanu ... si a lui ... #ciupaka comentator de profesie de pe online ... ar fi respinsa ... din lipsa de calitate ... atat a reclamantului cat si a paratului. In traducere ... sunteti total off-topic. Si bineinteles ... chiar daca aderam la ... ideea d-vostra ... neargumentata ... ca ar fi macar niste decizii imorale ... asta nu invalideaza in nici un fel candidatura lui Lupescu ... in lumea reala, non-rezist ... lucrurile si oamenii ... se afla in continua evolutie ... nu exista condamnari pe viata ... de genul celor dictate de instanta stradala si online #rezist ... deci ... Lupescu a facut o 'greseala' ... in tinerete ... iar astazi dupa ce s-a copt .... va avea o alta abordare ... mai profesionista, mai morala, mai transparenta ... asa trebuie vazute lucrurile in lumea reala ... nu in statul procurorilor care se cred si avocati si judecatori si preoti in acelasi timp ... calai cum au fost ei reprezentati chiar de fandom in Piata Victoriei. Nu greselile ii definesc pe oameni, ci capacitatea lor de a invata din ele! V-am facut pe plac ... desi aici nu vorbim de greseala ... ci din nou ... de lipsurile pe care le au ... o anumita categorie de cetateni ... in ce priveste educatia juridica ... in speta noastra ... dreptul comercial. Si cam ajunge cu diversiunile ... securiste ale lui Burleanu ... mai vorbim si de fotbal (?) ... de performante ... de ce a realizat Burleanu, de proiectele candidatilor ... inteleg tentatia de a vorbi incontinuu despre ce nu cunoasteti ... ca nu aveti pregatire in domeniu ... dreptul ... dar hai totusi sa ramanem on-topic ... pentru ca recunosc o 'tesatura' a Statului Paralel de pe Marte ... adica ... hai sa vorbim despre tot ce nu conteaza ... doar ca sa luam atentia publicului ... de la subiectul in sine! E din ce in ce mai greu ... we learned ... focus! Si daca tot sunteti in ... 'apetit fotbalistic' ... vedeti cat de moral este ca principalul sponsor al FRF ... Joma ... sa sponsorizeze FRF si un membru afiliat ... in acelasi timp. Si inca 2 aspecte care va scapa ... aparent ... Lupescu nu a fost niciodata Presedintele FRF ... si retineti also ... ca noi nu avem acces astazi la ... documentele FRF (v-am explicat deja natura juridica a asociatiei) ... care nu sunt publice. Deci atat timp cat nu putem folosi 'aceasta arma' impotriva lui Burleanu ... si sa cercetam activitatea lui de presedinte ... hartiuta cu hartiura ... nu cred ca este corect ... echidistant ... sa folosim acest battleground ... pentru ca repet ... in caz ca nu ati inteles ... accesul nostru la probe ... este Burleanu ... si vorbim de un acces selectiv si electoral ... nu vad atunci ... de credeti ca putem trage concluzii ... despre AMBII ... combatanti. Deci ca sa intram in astfel de dicutii ... ar trebui sa avem in fata atat activitatea lui Burleanu, presedinte FRF ... si a lui Lupescu (vice-pressedinet sau ce a fost) ... fiecare hartiuta! Deci ... fara diversiuni ... please! Tineti-le pentru ... 2019!...:))

Max  •  14 martie 2018, 14:55

Burleanu le știa ,le-a păstrat și le folosește într-un moment favorabil lui. Mai grav mi se pare că în curse se înscriu oameni cu trecut pătat care pozează în salvatori. Lupescu își merită consecințele.

Urod  •  14 martie 2018, 15:03

Repet din nou... În primul rand, nu este ilegal cea făcut Lupescu... Acest lucru trebuie subliniat ca să înțeleagă toată lumea clar...Daca este acceptabil sau nu , este alt subiect... În al doilea rând, este bine ca nu e vorba despre o suma uriașă... Haideți sa vedem și ce preturi sau plătit pt aceste servicii...acest lucru este foarte important, aici putem vorbi de imoralitate într-adevăr.... Dacă toată afacerea are la baza un contract real cu preturi corecte, părerea mea este ca este foarte acceptabil acest gen de ,, imoralitate ".... De ce?... Sa vorbim de Microsoft ?!!!!.... Sa vorbim de Malaxa ?!!!!... Hexi Pharma ?!!!!... Vroiați o licitație aranjată ?!!!!... Pai nu asa este devalizat acest stat, cu asa zisele licitații care chipurile reprezinta metoda corecta de atribuire.... Care corecta ?!!!!... AICI ESTE UN CONTRACT ÎNTRE DOUA FIRME PRIVATE, ORICINE ARE DREPTUL SA FIE ACȚIONAR SI ÎNTR- O SUTA DE FIRME, IAR FIRMELE SA COLABOREZEINTRE ELE....!!!!!!.... ABSOLUT NIMIC ILEGAL.... Și tu Tolo, poți sa fii acționar la mai multe firme, iar firmele sa colaboreze între ele... De ce sa plătești servicii altora , când poți sa le prestezi tot tu cu prețul corect ?!!!!... Suntem atât de ipocriți, încât ajungem sa ne dam ochii peste cap la nimicuri.... Pai atunci, Lupescu a fost un fraier că a pleca la Nyon când era asa bine la FRF.... Apropo, hai sa vedem și dacă a fost o practica permanenta a lui Lupescu... Și asta trebuie văzut, pt ca știm foarte bine ca cei care fac din asta un scop, nu se opresc la niște amărâți 300 de mii de euro pe lângă zecile de milioane care au fost în federație... Mai bine sa se termine cu premierile la fiecare calificare, că atunci când nu se califica nu aduc banii înapoi.... Asta-i de de este corect ?!!!!.... Doar primesc salarii să-și facă treaba... Mai bine sa existe o premiere pentru excelență, când după ce o echipa care pierde alegerile și dupa un audit, se constata corectitudine financiara, sa se dea premiu 300-400-500 de mii, nu știu , sa se hotărască acest lucru prin vot, ca să se termine cu firme sau interpuși... Sa nu fim naivi , sa credem ca echipa de acum este icoană... Și armele cu care lupta Burleanu, arata lupta disperata pt ciolan. Pentru ce crezi Tolo ca luptă Burleanu...?!!!!... Dacă ar lupta pt fotbal ar lupta cu alte arme... Dar dacă Lupescu folosea vreo doua firme interpuse, ce se mai intampla...?!!!!... Dacă făcea asta, era mai pregnanta intenția si perpetuarea unei asa zise practici... Dar asa a fost un contract la vedere, absolut legal între doua firme... Dar dacă noi vrem sa fim și mai catolici decât Papa, o putem tine lunga așa și sa credem ca vine vreo icoană care sa conducă fotbalul românesc...

Andrei  •  14 martie 2018, 15:12

Mai Tolo, te discreditezi complet cu atitudinea pe care o ai fata de problema asta. A doua zi la rand cand incerci sa creezi senzatia ca e o problema imensa faptul ca Burleanu dezvaluie lucrurile respective doar acum, desi 99% din oameni probabil ca ar fi facut exact asta. Pe de alta parte, articole despre faptele lui Lupescu la federatie continua sa lipseasca aproape complet. Bine ca a intervenit DNA-ul fiindca vad ca pana si ziaristii care se dadeau mari justitiari in alte contexte pot ridica mari semne de intrebare in altele.

nicuB  •  14 martie 2018, 15:14

Ma indoiesc ca stirea in sine li ajuta cu ceva pe Burleanu. Pentru ca nu are prea multe realizari pe care sa le scoata in fata vine cu "mari dezvaluiri" despre Lupescu. Nimic legat de fotbal, isi trimite dulaii la inaintare, iar el sta in barlog si arunca "stiri senzationale", dupa ce, la un moment dat, spunea ca se retrage din cursa daca vine Lupescu. In acel moment cred ca si-a recunoscut inferioritatea in fata lui Lupescu. Nu sunt fanul lui Lupescu, dar l-as vota oricand in detrimentul acestui incompetent. Un gust amar imi lasa Andrei Vochin: nu credeam ca (pt bani, probabil) poate sa sara la gatul fotbalistilor din "generatia de aur" si sa minta pt Burleanu. FRF, in primul rand, reprezinta nationala Romaniei, nationala e cartea de vizita a FRF-ului. Avand in vedere ca am ajuns de rasul curcilor, nu ai cum sa te lauzi, sub nicio forma, ca ai facut performanta in fruntea federatiei.

Marian  •  14 martie 2018, 15:27

Mi se pare mie sau este acelasi lucru ca in politica?? Vedeti vre-o asemanare? Burleanu asta acum se vede clasa, ca este pus politic. Comportamentul lui este: cine a ridicat mana? Are dosar? Da-l aici sa vedem daca nu ii facem unul....suna familiar.....super Romania.....

Nick the Prick  •  14 martie 2018, 15:28

Mie imi cam miroase a complicitate aceasta tainuire. Adica ceva de genul - daca nu candida le lasam asa. De curiozitate, mai stie si despre alte nereguli sau ilegalitati??? Cumva ale dansului? Cumva ale colaboratorilor nu putini la numar si nu putin renumerati ai dansului??? Ce sinistru: "Stiam despre ilegalitati - dar va spun doar acum cand este in interesul meu sa va spun despre ele." Adica pana acum cateva zile era complice si tainuia, acum ca interesul o cere - este turnator!!! Asadar complicele celui care face nereguli devenit ulterior turnator ne tine prelegeri despre ce este bine si corect si cum a aparat el interesele Federatiei.... El fiind groparul fotbabului romanesc! Fara cuvinte!

danxxx  •  14 martie 2018, 15:30

Portocala,vino sa faci tu dreptate asa cum stii tu sa cistige Burleanu si sa intre Lupescu unde a fost Gica

Bodorin Romica  •  14 martie 2018, 15:41

Oare Burleanu nu poate fi acuzat de tainuire?

Marian  •  14 martie 2018, 15:56

La noi sunt numai dubioși, generația de aur la manevre, Gică Popescu și compania, nu degeaba a fost căpitan.

enduroyz  •  14 martie 2018, 15:56

D-le Tolontan , as putea spune ca unii dintre cei ce-si lasa mazgaliturile aici sub articolul dumneavoastra ori sunt .. ,ori fac pe .. sau sunt oamenii lui burleanu(cu b mic ) trimisi in campanie online . Imi pare bine ca ati readus in discutie sistemul de lucru mf yot, nu dezvalui ce ai invartit Lupescule pentru ca nici tu sau altii sa nu dezvaluiti ce invarteli am facut eu burleanu ferefist . Acest sistem mfyot a nenorocit colonia romanica si faceti bine ca-l intrebati pe burleanu sau pe altii dc au ascuns *** si nu le-au dat in vileag cand au fost descoperite . Legea scrisa sau nescrisa spune ca daca gasesti un portmoneu ,un bun al unei persoane ,sau daca stii ceva despre o infractiune sa te duci la politie sa te spovedesti , ceea ce nu s-a intamplat cu tov. burleanu . Ar fi bine sa le traduceti ce ati vrut sa spuneti in articol . De ce sa strige fiecare in gura mare cand descopera o *** , de ce sa strige burli ca a gasit *** ? Pentru ca astea au nenorocit colonia romanica . Vad ca astia care comenteaza aci n-au inteles ca *** nu e buna , indiferent cine e *** .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cezar B  •  14 martie 2018, 16:02

Imi pare rau, dar articolul Dvs. nu are subiect. Discutand despre momentul in care Burleanu s-a hotarat sa faca dezvaluiri si motivele ce stau in spatele dezvaluirilor (e.g. faptul ca este in campanie electorala) este egal cu un seminar dedicat faptului ca zapada are culoarea alba. Si ce daca este alba? Cu parere de rau, va scrie un fost sustinator al candidatului la FRF Lupescu.

GHITA  •  14 martie 2018, 16:03

Oare este important de ce face acum dezvaluirrile sau ar fi mai corect din partea unui jurnalist de investigatii sa umble rapid pe calea aflarii adevarului afacerii lui Lupescu????

Obiectiv  •  14 martie 2018, 16:24

Domnule Tolontan, cand nu scrieti despre sanatate (cu tot ce inseamna asta), esti de-a dreptul partinitor; balansati dintr-o parte in alta in incercarea de a induce ideea de echidistanta, insa nu prea reusiti. Cred ca, uneori, incercati sa anihilati derapajele evidente ale lui stucan (ce cauta un astfel de individ la GSP, dupa ce a fosta dat afara de la Pro Sport?)!

Cătălin Tolontan  •  14 martie 2018, 16:25

@Obiectiv: Costin Stucan nu a fost dat afara de la ProSport, dimpotriva, l-am transferat noi platindu-i clauza de reziliere :-)

Mihai  •  14 martie 2018, 16:34

Sa vii sa spui dupa atitia ani si in campanie electorala ca principalu contracandidat a facut acte de coruptie miroase a tainuire si un pic a tentativa de santaj. Astea s chestii securiste. Toata averea frf e bazata pe succesele fotbalistilor de valoare. Mi se pare incredibil ca unul ca Lupescu ar putea fi oprit din cursa ptr o chestie de genul asta atita timp cit frf se autofinanta.

Che Guevara  •  14 martie 2018, 17:41

Este adevarat ca nu mai pot fi recuperate prejudiciile facute de gasca Sandu & Lupescu la FRF. Dar ce prejudicii importante a recuperat statul roman? Cati bani s-au recuperat din cele 60 de milioane furate de Voiculescu? Dar de la Udrea & Cocos cati bani s-au recuperat. Burleanu lupta asa cum stie el. Nu e deloc elegant ce face dar, se pare, ca e eficient. Hotii nu au ce sa caute niciunde. Nici in politica, nici in fotbal si nici in viata civila. Locul lor e la puscarie. Iar dupa ce isi ispasesc pedeapsa INTEGRAL sa se duca undeva intr-o pestera sau intr-o padure intunecata de unde sa nu mai auzim de ei cat traiesc.

Urod  •  14 martie 2018, 17:51

Vreau sa mai spun ca voi, mass-media sunteți de vina cu acest fel de campanie... Pt ca găzduiți scandaluri la nesfârșit... Ar trebui sa le găzduiți doar programele cu care vor sa ridice fotbalul românesc... L-am văzut pe Burleanu într-o emisiune, precum ca n-are nimic de învățat de la Lupescu.... Asta-i aroganta de prost gust, poate vrea sa se ducă el la UEFA și să-i dea el pe spate, cu ce valoare are el.... Poate-i învață el despre cei fotbalul pe oamenii de la UEFA... Se vede ca vine din mediul politic.... Lupescu a fost doar director într-o instituție controlata de Mircea Sandu, din care a și plecat... Dacă vroia căldura locului de la FRF, rămânea bine mersi... Asta trebuia sa vadă d-l Burleanu și sa nu ne i-a de prosti , ca acum le-a descoperit.... Le știa și aștepta să-și apere scaunul. Asta arata perversitate....

Mircea  •  14 martie 2018, 17:54

E ceva ce n-ati subliminal: s-a muncit foarte mult!!!

theo  •  14 martie 2018, 17:55

LUPESCU sau BURLEANU, 2 fete ale aceleiasi monede. ***.... LUPESCU vine insa sa se adauge lui GICA POPESCU, care uitase sa declare sume importante fiscului... deci prin alegerea *** LUPESCU sau a incapabilului lacom de bani BURLEANU fotbalul romanesc nu are nimic de castigat... sunt amandoi niste "lupi lupescieni" "cu bu(r)lan" la stana. Trecutul de fotbalist de exceptie nu le acopera caracterele ***... Deplang viitorul fotbalului romanesc, unde functii banoase de sefi ai fotbalului romanesc nu le ajung niciodata, fie ei Sandu, Dragomir, Prunea, Lupescu, Burleanu... ei neaparat trebuie "sa-si bage mainile pana-n coate in smantana"... Iar Procuratura generala, D.N.A - ul sunt prea ocupate de reglari de conturi politice ca sa-i pedepseasca pentru coruptii, fraude si conflicte de interese.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Obiectiv  •  14 martie 2018, 18:12

Domnule Tolontan, ma dezamagiti tot mai mult! Cum, ati platit o clauza de reziliere (!!) pentru *** *** sa vina la GSP sa denigreze personalitati ale sportului? Ce mai achizitie, mai importanta decat cea a lui Neymar, daca pastram ... proportiile si schimbam domeniul!! Eu as veni gratis, fara clauza de reziliere! Cred ca ma pricep mai bine decat el la sport; in schimb, cand vine vorba despre legislatie si meandrele ei, dvs. si stucan ma surclasati, ca doar v-ati schimbat profilul! O.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vioreata  •  14 martie 2018, 18:22

Si Lupescu mai candidează totuși? Întrevăd ca "dezvăluirile" vor continua......

Cristian  •  14 martie 2018, 19:21

Catalin si echipa, Din pacate ambii reveleaza comportamente din epoca trecuta, care, pare tot mai prezenta zilele acestea. Unul cu "turnatul" altul cu "sifonatul banilor". Ma intreb oare generatia 90', in ansamblul ei, va fi mai aproape de civilizatia vestica? Vor sti/accepta ca unele lucruri nu se fac, punct? Lupescu vine cu niste argumente fragile, jenante chiar. Burleanu minte cat greutatea pe care o suporta scaunul de presedinte al FRF. Ce batalie!

boby  •  14 martie 2018, 20:05

nu e identic scenariul de azi cu cel de acum 4 ani ?perfect identic,sri-ul sare in ajutorul infiltratului.statul paralel se implica cand copii lor sunt atacati.

ucigaltoaca  •  14 martie 2018, 20:23

"Costin Stucan nu a fost dat afara de la ProSport, dimpotriva, l-am transferat noi platindu-i clauza de reziliere :-)" Mai bine asteptati sa intre in ultimele 6 luni de contract :) Glumesc, imi place stiucanul, in ultimul timp scrie chiar meserias.

geani  •  14 martie 2018, 20:23

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cosmo  •  14 martie 2018, 20:34

Daca burleanu ar fi dezvăluit informațiile acum 3-4 oare nu s-ar fi revoltat lumea fotbalului pentru "atacul mizerabil" asupra generației de aur? Interesele membrilor afiliați nu le ajuta cu nimic, pt că vorba aia ... calul plecase. Pe de altă parte, daca acum aflam despre mânăriile lui Lupescu de acum 6-7 ani, mă întreb când vom afla de mânăriile lui burleanu? Ce-i clar e că nu mai poți avea încredere în nimeni. Peste tot avem de ales intre hoți și prosti.

Dan  •  14 martie 2018, 20:42

Deci problema nu este fapta ci faptul ca se dezvaluie acum?! Pai asa aflam noi toate potlogariile din tara asta. Cat timp au fost la putere Basescu si acolitii lui nu am aflat mai nimic. Cum picara s-a produs inflatie galopanta de stiri despre ticalosiile comise de acestia. Bine ca aflam si in ceasul al doispelea. Se confirma faptul ca DNA nu este o institutie functionala in raport cu menirea ei, ci este un batalion de asalt ce actioneaza pe baza de denunturi, cele mai multe facute la comanda sa. Apropo d-le Tolontan, va sugerez sa faceti o ancheta pe seama salariilor si celorlalte drepturi pe care le primesc procurorii DNA si poate asa vom intelege de ce nu se mai termina cu "CORUPTIA" din tara asta. Se pare ca este o vaca de muls foarte rentabila....

ortega  •  14 martie 2018, 20:45

@Obiectiv: Costin Stucan nu a fost dat afara de la ProSport, dimpotriva, l-am transferat noi platindu-i clauza de reziliere :-) ... *** *** ...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ticbis  •  14 martie 2018, 21:03

Domnule Tolontan, in companiile si institutiile serioase este exclus ca noul sef ales sau numit sa-si inceapa mandatul facand publice magariile predecesorului lui. Se presupune ca d-aia a fost ales sau numit, tocmai pentru ca actionarii sau membrii asociatiei au fost nemultumiti de felul in care fostul administrator le-a reprezentat si manageriat interesele, profitul si banii. In cazul de fata, vorbim de sifonarea fondurilor FRF prin firme personale; si Lupescu nu este singurul din vechea conducere a federatiei de fotbal care s-a pretat la asa ceva. Ce-a facut Lupescu era cunoscut de mult de catre toti: cluburile asociate, mass-media, societatea civila, iubitorii de fotbal; deci nu e nicio noutate. Burleanu, pe care eu il percep ca pe cel mai nevolnic si incompetent sef al FRF de cand s-a infiintat acest for, n-avea nicio ratiune etica sau profesionala sa-si inceapa mandatul cu astfel de preocupari; aici ii dau dreptate. Sarcina lui, ratata complet din pacate, era sa redreseze activitatea federatiei si s-o ridice din toate punctele de vedere: financiar, organizatoric, managerial, competitional, concurential, sa asigure performanta, transparenta, corectitudinea si, nu in ultimul rand, sa-i schimbe imaginea publica dezastruoasa. N-a foat in stare, dimpotriva, a facut ca totul sa arate acum mai prost decat inaintea lui. Repet insa, nu era treaba lui sa demaste public jaful din mandatele predecesorilor lui; nu pentru asta a fost ales! Daca existau fraude de natura penala, era treaba politiei, a procuraturii si a justitiei sa le investigheze, sa-i caute, sa-i identifice, sa-i inculpe si sa-i condamne pe faptuitori. Va rog sa sesizati nuantele; eu, daca maine sunt numit sau ales CEO la o mare companie cu mandat ca s-o redresez, primul lucru pe care-l fac este sa detectez vulnerabilitatile vechii conduceri ce au generat pierderi si pagube materiale sau de imagine. Daca identific chestiuni de natura penala informez autoritatile competente si aici se incheie totul; treaba mea e sa redresez corabia, nu sa ma razboiesc prin presa si in public cu "un fost" sau cu "greaua mostenire"! Este politica marilor concerne multinationale; noii CEO de la Volkswagen sau de la Siemens au lasat justitia sa-si faca treaba in scandalurile de coruptie ale predecesorilor lor si si-au vazut de treaba incercand sa-si salveze companiile, numele si renumele lor si sa le redreseze financiar pe piata; pentru asta au fost pusi in functie, nu ca sa iasa zilnic in presa acuzandu-si predecesorii!!! In alta ordine de idei, toata demonstratia mea de mai sus nu se aplica intr-o confruntare electorala; aici principiile sunt cu totul altele - trebuie sa-ti combati adversarul cu toate argumentele de care dispui. Ceea ce face Burleanu acum este absolut normal; acum are rost si este de inteles, n-are nicio problema de ordin moral. Este o batalie electorala si daca nu calomniezi, nu minti, nu dezinformezi si ai toate argumentele si dovezile la tine, este absolut normal si moral sa-ti demasti contracandidatul, in spiritul cel mai pur al democratiei autentice. Un exemplu la indemana oricui ar fi confruntarea finala Basescu - Geoana, cand marinarul i-a servit in direct si in prime-time intregului popor, cu dovezi indubitabile, episodul vizitei de relaxare a contracandidatului sau la vila lui Vantu. Basescu stia de mult chestia asta si daca Geoana nu i-ar fi fost adversar in campanie n-ar fi facut-o publica niciodata; n-ar fi intersat pe nimeni si nici lui nu i-ar fi folosit la ceva. Insa a folosit-o la momentul oportun si asa a castigat alegerile! A fost moral sau nu??? Un alt exemplu: in ultima confruntare electorala prezidentiala din USA ambele tabere au recurs la campanii de presa furibunde, cu dovezi, fapte, marturii, documente si dezvaluiri senzationale despre cei doi candidati. Republicanii au dat-o-n gat pe madam Clinton cu niste dovezi indubitabile asupra unor fonduri de bani evident deturnate in folosul ei; democratii l-au tarat pe Trump in zeci de scandaluri de natura sexuala si de imoralitate in viata privata intima. In ambele cazuri aceste lucruri se stiau la nivelul societatii; numai ca ele au explodat in presa cu toate amanuntele strict in campania electorala si nu au avut alt scop decat convingerea electoratului. Ca americanii au preferat sa aleaga un afemeiat decat pe una care le ascunde banii, n-are nicio relevanta; altceva incerc sa demonstrez. Inainte de campanie toate astea erau tratate de catre media si percepute de catre public si societate la nivel de stiri si informatii, fie ele de can-can; in timpul campaniei s-au transformat in arme de lupta; dupa incheierea campaniei electorale au ramas in mod firesc acuzatii pe care autoritatile inca le investigheaza, in ambele tabere, dar care nu mai suscita interesul de moment al publicului. In concluzie, Burleanu ar fi facut o mare prostie daca la preluarea mandatului si-ar fi facut de lucru in public cu matrapazlacurile la care s-a pretat Lupescu si ceilalti sefi ai federatiei inaintea lui; repet, treaba lui era alta. Acum este in campanie de alegeri si are tot dreptul sa iasa in public si sa aduca dovezi despre moralitatea si practicile dubioase ale contracandidatilor, asa cum si acestia la randul lor sunt liberi sa produca dovezi impotriva lui. Atata timp cat toate acuzele lansate de o parte si de alta sunt sustinute de dovezi reale, concrete si pe deplin probate, nu exista nicio problema, nici de etica si nici de morala, dimptriva, le consider in folosul societatii si spre stiinta autoritatilor. Din punctul meu de vedere, Burleanu este liber in campanie sa dovedeasca orice poate impotriva contracandidatului Lupescu si acesta din urma la fel. Asa e jocul democratic, cu dovezi si probe reale poti sa-ti sustii cauza ca sa-ti castigi pozitia la care crezi ca ai dreptul; moralitatea este in alta parte, poate la biserica, desi nici acolo nu se mai practica... :)) Imoralitate este atunci cand incepi sa minti, sa acuzi fara noima si fara dovezi, sa-ti jignesti adversarul si sa-l denigrezi aiurea; altfel nu! Din ceea ce-am citit in acest articol, constat ca nu e cazul; Burleanu n-are nicio vina in cazul asta, nici macar morala! Voi incheia acest comentariu cu cateva consideratii personale; evident, subiective. Eu percep asa subiectul asta: 1) Mandatele lui Mircea Sandu s-au inscris pe orbita tipica a societatii anilor 1990-2000 cand la ordinea zilei erau tunurile si jaful in toate domeniile; de la economie si resurse la agricultura, de la finante la comert, de la turism si pana la sport. Au fost anii in care s-a jefuit la sange osanza ramasa din comunism si asa s-au nascut miliardarii, printre ei si Mircea Sandu si camarila lui. 2) Mandatul lui Burleanu a insemnat o noua etapa, cea a anilor 2010 in care nimic nu mai misca in tara asta fara controlul politicului si al serviciilor, nici macar fotbalul, sub sloganul "totul pentru partid, totul pentru victoria PSD". Burleanu a avut o sansa imensa sa scoata fotbalul romanesc la lumina, insa a dat mai multe rapoarte la partid si pe la servicii decat in fata membrilor federatiei. Din cauza asta in momentul de fata Romania nu mai inseamna nimic pe harta fotbalului european si mondial. Niciodata n-am fost atat de jos, in toata istoria noastra (si e valabil si pentru celelalte sporturi). Burleanu nu s-a imbogatit ca Mircea Sandu, dar a castigat 4 ani mult peste competentele si priceperea sa intr-o functie in care n-avea ce sa caute si pe care nu i-o dadea nimeni daca ar s-ar fi prezentat la un concurs pe post in oricare companie din lume. 3) Pe Ionut Lupescu l-as percepe ca pe reprezentantul unui curent ciudat al realitatii romanesti actuale, o societate in plin colaps ce se agata disperata de nume si renume in lipsa de alternative reale. Ionut Lupescu a fost un jucator foarte bun si a dovedit asta nu numai in Romania. Problema lui e ca n-a prea dat pe la scoala si, chiar daca vorbeste fluent germana, este limitat in gandire si in solutii. Filosofia lui nu pare deloc sa se ridice mai presus de nivelul firului ierbii de pe gazonul de fotbal. A fost ani buni angajat la UEFA intr-un post obscur si fara nicio legatura cu managementul unei federatii de fotbal. Din punctul asta de vedere Mircea Sandu ii da clasa; a fost 8 ani in Comitetul Executiv la UEFA si in cateva randuri la un pas de functia de vicepresedinte. In afara de limba germana, Lupescu nu cunoaste nimic: nici statutul si regulamentele UEFA, nici legislatia europeana si nici pe cea romanesca. Daca va fi ales, va fi un simplu pion manevrat de unii sau altii, nimic altceva. Omul este diletant; cu cateva luni in urma afirma naiv ca UEFA permite afilierea cluburilor departamentale si dadea exemplu pe Rubin Kazan sau pe Zenit Sankt Petersburg. Aceste doua cluburi sunt societati private, au patroni, chiar daca legislatia rusa le permite sa fie finantate din bugetul de stat. Cum poate fi asta presedinte la FRF daca nu cunoaste diferenta dintre un club administrat de o societate de drept public si un altul administrat de o societate de drept privat??? Asta habar n-are de legislatia si de regulamentele de la UEFA, daramite de cele din Romania :)) In fine, intre alternativele Razvan Burleanu si Ionut Lupescu, eu as alege Marcel Puscas. Nici asta n-o fi usa de biserica, dar macar nu-l stiu chiar atat de habarnist ca pe acestia doi. Din pacate, alte optiuni n-avem!!!

gio  •  14 martie 2018, 21:06

Pai voi il chestionati tot pe cel care da in vileag matrapazlacu? Curat PSD :)). De ce nu va duceti la Lupescu sa-l luati la intrebari despre afacere, va e frica ca o sa dea in balbait?

gio  •  14 martie 2018, 21:10

Cred ca sunteti extrem de dezamagiti, Dvs si Dl ioanitoaia, cand cititi comentarile :)). Cititorii aproape ca i-au luat in brate pe Daum si Burleanu doar pentru nu mai suporta campania partinitoare pe care o desfasurati. Daca ar fi fost votul publicului, "preacinstitul" lupescu avea toate sansele sa piarda, noroc insa cu politicul..

Mircea  •  14 martie 2018, 21:21

@Tolo: cand Burleanu a dezvaluit chesttile astea are mai putina importanta. Important este ca Lupescu a facut chestiile astea !! Toata lumea stie ca gsp il are ca favorit pe lupescu dar Tolo, te rog, nu mai incerca sa distragi atentia. Bottom line: Lupescu nu este curat si este legat de corruptie

mihai  •  14 martie 2018, 21:48

Banuiesc ca rolul lui era doar acela de acheltui bani , nicidecum de a scade cheltuielile . Intr-o altaordine de idei nu stiu daca era obligatorie licitatia pentru tiparirea afiselor ,sau mai stiu eu ce ! Moral sau legal ? Importanta este legalitatea <cat priveste moralitatea clar perdantul este Burleanu .

Comentează