AUDIO: Cum și-a pus ministrul sportului, Ioana Bran, consilierii să sune în emisiunea lui Ioanițoaia și să se dea drept admiratori!

Consilierii Alex Ciucă și Florin Mulcuțan și-au schimbat numele și au pus întrebări aranjate dinainte pentru șefa lor aflată în studioul Europa FM, dar vocile îi deconspiră

vineri, 30 martie 2018, 7:01

UPDATE: Ministrul Ioana Bran, întrebată de către Antena 3 dacă admiratorii care au sunat la Europa FM erau consilierii ei: ”Vocile sunt similare, dar dumnealor zic că nu, nu am ureche muzicală”.

UPDATE: Dar campioana rămâne, într-adevăr, Elena Udrea, vorba lui Victor Ciutacu, cel care ne-a trimis linkul.

 

 

De Mirela Neag și Cătălin Tolontan

Să ai 31 de ani.

Și să accepți să conduci sportul românesc fără să fi lucrat o oră în el.

Să nu fi condus niciodată niciun colectiv dintr-o instituție publică, oricât de mică.

Și să te așezi pe scaunul unde au stat Octavian Belu și Gabriela Szabo, să declari oficial că o vreme nu vrei să ieși în public pentru că te pregătești, după care, în sfârșit, să accepți să dai primul interviu lui Ovidiu Ioanițoaia, la Europa FM, unde să-ți pui consilierii plătiți din bani publici să sune ca să te felicite și să-ți împingă în direct întrebări aranjate.

Toate acest lucruri sunt opera Ioanei Bran, deputatul numit de PSD drept ministru al tineretului și sportului.

De la o firmă de băuturi alcoolice în fruntea sportului

Luni, 12 martie, Ioana Bran a fost invitata emisiunii ”Tribuna zero”, realizată de Ovidiu Ioanițoaia la Europa FM.

Pe parcursul dialogului, ministrul a avut serioase probleme, fiind evident că nu stăpânește domeniul sportului.

Înscrisă în PSD din 2010, Ioana Bran este mezina milionarului din Satu Mare Ioan Bran, patronul Distileriilor Bran, specializate în palincă pentru piața externă.

A lucrat ca PR la firma tatălui.

Ascensiunea ei politică a fost rapidă: în 2012 este aleasă consilier județean, în 2016 ajunge deputat și, în 2018, ministru al tineretului și sportului.

N-a avut nicio legătură cu sportul de performanță sau cu managementul sportiv.

Pe parcursul discuției tot mai poticnite de la Europa FM, Ioana Bran primește o mână de ajutor de la doi ”admiratori” care intră în direct la telefon, căci acesta este formatul emisiunii.

Oamenii din MTS îi recunosc după voce pe cei doi ”ascultători” drept consilierii Ioanei Bran!

Întrebare de la Marius Ionescu din Bacău

Alex Ciucă, consilier pe probleme de sport și tineret al ministrului Ioana Bran

În minutul 17 al emisiunii, intervine la telefon Marius Ionescu.

”Bună seara! Vă sun din Bacău. Am o întrebare legată de facilități și anume: ce facilități trebuie să aibă o firmă privată care investește în sport?”.

Ministrul răspunde prompt: ”Într-adevăr, acesta e un subiect foarte  important care ar trebui discutat în mediul de afaceri, întâlniri cu aceștia. Există și deja funcționează prevederi foarte clare. Acestea au opțiunea de a redirecționa către cluburile sportive, federații, activități sportive 20% la sută din impozitul pe profit în limita a 0,5% din cifra de afaceri”.

Ioanițoaia tresare: ”După atâția ani în sport nici eu nu știu aceste cifre”.

Ioana Bran e bucuroasă.

Iulian Neamț din Carei: ”O felicit pe domnișoara ministru!”

Florin Mulcuțan, membru al cabinetului ministrului Ioana Bran

În minutul 27 al emisiunii, o nouă gură de oxigen pentru ministru.

Este preluat telefonul unui alt ascultător.

”Mă numesc Iulian Neamț, din Carei, Satu Mare”.

 ”Înainte de toate, aș dori să o felicit pe domnișoara ministru pentru noua funcție… Aș dori să vă pun o întrebare, dacă îmi permiteți, referitor la stadiul pregătirilor pentru Euro 2020, un eveniment extrem de important pentru România”.

Ovidiu Ioanițoaia intervine: ”Până acum, tot asta am vorbit. Nu ați ascultat emisiunea?”.

La care ministrul îl apără pe ascultător: ”Poate că stătea pe fir, pardon, pe linie, și nu auzea”.

După care Ioana Bran răspunde pe nerăsuflate: ”Cele 4 stadioane necesare Euro 2020 sunt considerate obiective de interes public și importanță națională. Se lucrează intens. Comitetul interministerial s-a întâlnit și azi. Au fost prezentate public stadioanele. Imediat vor fi demarate lucrările…”.

”Ionescu” este Ciucă și ”Neamț” este Mulcuțan

”Marius Ionescu” din Bacău este, de fapt, Alex Ciucă, consilier pe probleme de sport și tineret al ministrului!

Iar ”Iulian Neamț” este Florin Mulcuțan, un alt membru al cabinetului ministrului Ioana Bran.

Mulcuțan a fost adus de Ioana Bran din Satu Mare, unde a condus Asociația Județeană de Box Satu Mare până a venit la MTS.

El este și manager la M&C Group Security.

”Eu eram în Polonia”

Gazeta a discutat cu cei doi și a studiat vocile față de cele ale ”admiratorilor” ministrului, de la Europa FM. Sunt aceleași!

Apoi i-a sunat pe cei doi consilieri ca să explice de ce au sunat cu identitate fictivă.

Florin Mulcuțan a spus că ”eu eram în Polonia și n-am sunat”.

Iar Alex Ciucă n-a mai răspuns apelului ziarului.

Puteți asculta înregistrările din emisiune și cele de la telefon ca să comparați singuri.

 

Înregistrarea cu Alex Ciucă: 

 

Înregistrarea cu Florin Mulcuțan: 

 

Comentarii (108)Adaugă comentariu

eugen  •  30 martie 2018, 7:12

Tara impostorilor !!!Mai grav este ca acestia au ,in general, ambitia de a se capatui intrand in partide si beneficiind de conjuncturi ca aceea de a fi copilul cuiva!

Toma A  •  30 martie 2018, 7:24

Daca este "fata lu' tata" si a carat valize... A intrat "la mustata" in guvern dar ce vina au miile de persoane care sunt implicate direct in fenomenul sportiv ca duduia e o analfabeta in domeniu?

Doru  •  30 martie 2018, 7:28

Mai bine suna Buzdugan...asta stia sa-si schimbe vocea...😉

dan65  •  30 martie 2018, 7:32

Doar pentru o corecta informare,ar fi trebuit mentionat si existenta programului de schimbare de voce,program care poate imita aproape perfect vocea unui alt om.Dupa cum i-am vazut atat de inventivi pe cei de la ***.NU SPUN ca nu erau fraierii de la minister,ci doar ca pe asemenea probe audio nu se cade sa-ti cladesti un articol care este in cele din urma denigrator.Ca altfel ce diferenta ar fi intre tine Tolo si Horia Ivanovici?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  30 martie 2018, 7:33

@dan65: sigur, exista si inteligenta artificiala, exista si holograme, poate ca ministrul nici nu exista de fapt, e doar o intrupare de lumina. Adica cineva le-a schimbat vocile a doi ascultatori ca sa fie identice cu cele a doi consilieri? :-) Eventual, ca s-o compromita pe ministrul Ioana Bran cineva i-a semnat si ordinul prin care isi punea sefa de cabinet in consiliul de administratie al BTT. Serios acum, chiar ne credeti atit de naivi pe toti cei care traim aici?

Holostencu  •  30 martie 2018, 7:35

Vin tinerii din urmă...

dan65  •  30 martie 2018, 7:41

cum puteti spune ca acest comentariu a fost moderat deoarece continea acuzatii grave care nu sunt probate/dovedite?falsificarea de probe (prin transcrieri inventate cel putin) a fost dovedita IN INSTANTA asa ca va rog respectuos sa lasati comentariul anterior necenzurat.

pawn  •  30 martie 2018, 7:48

dupa "o admiratoare a doamnei udrea", s-a ajuns la consilieri :) asta mai spune ceva: ca ministreasa si ai ei sunt detestati in minister. ma, astia nu realizeaza un lucru: sunt ministere foarte specializate (sanatate, constructii, finante, sport, agricultura), unde lucreaza de-o viata meseriasi (da, celebrii "birocrati"), care de fapt sunt structura de rezistenta, ei fac toata treaba. si vine unul parasutat peste noapte...asta nu e ministerul ptr relatiile romanilor cu basarabia (daca o exista asa ceva) sau...in fine. nu e o sinecura.

koll  •  30 martie 2018, 7:50

@dan65 Somn usor!!!

Cătălin Tolontan  •  30 martie 2018, 7:50

@pawn: aveti dreptate, functionarii publici nepartizani sunt, in orice tara, baza democratica a administratiei. Si aceasta clasa de oameni este complet dezarmata prin aparitia unor personaje venite de nicaieri, fara reusite si fara competente. Mai mult, la MTS salariile sunt infiorator de mici, pornesc de la 1.500 de lei.

Kendo  •  30 martie 2018, 7:53

Nu e socant atat ca niste maimute au intrat in direct cu intrebari aranjate, cat ca individa asta a devenit ministru al sportului fara sa aiba vreun merit decat ca e "fetita lu' tata", demonstrand si ca e total paralela cu sportul... Mi se pare demn de Kafka ce se intampla in tara asta. Astia de la conducere nu mai au nicio jena, important e sa fure tot.

bogdan  •  30 martie 2018, 7:57

un singur lucru: PSD.

Dan  •  30 martie 2018, 7:58

dan65 -coada de topor-ai vazut prea multe filme politiste dar nu ai inteles mare lucru.PSDragnea a umplut guvernul de *** - pentru ca poate!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

chromophobia  •  30 martie 2018, 8:12

Pai trebuia sa-si faca ei singuri programul intr-un fel,nu?Vorba cuiva de mai sus,vin tinerii din urma sa conduca tara.Tinerii batranilor mafioti...si ei mafioti in devenire.

olaru_andrei  •  30 martie 2018, 8:12

Buna ziua domnilor jurnalisti! Am totusi niste nelamuriri legate de 'interventia' celor 2 acoliti ai doamnei/domnisoare Bran....cum de au reusit sa intre in direct tocmai?!?!?!?!? Imi puteti clarifica chestia asta?!...pt ca imi pare un subiect de can can ceea ce faceti. La acea emisiune am incercat sa intru in direct de de 3-4 ori (emisiuni diferite)...si nu am reusit din cauza numarului mare de apelanti...deci cum au reusit EXACT astia 2?!?!?! Care e procentajul de reusita in asemenea conditii?!??!?! Nu contest ca au intrat!...dar cum exact ei doi?! Imi plac reportajele si anchetele dumneavoastra...insa imi cam pun niste semne de intrebare legate de corectitudine.... Poate imi clarificati totusi situatia. Multumesc!

Gogu_fanel  •  30 martie 2018, 8:19

Ha, Dan crede mai degrabă că cineva a prelucrat vocile şi nu că sunt acele persoane. Cât de îndoctrinat să fii încât să pui pe seama unei conspirații acest fapt şi nu pe seama unei dudui ajunsă ministru fără niciun merit? Şi ca fapt, e mai uşor să distorsionezi vocea cuiva să sune altfel, vezi toți cântăreții care folosesc Auto Tune, decât să faci o replică perfectă a vocii unei alte persoane. But, whatever floats your boat man...

AdiD  •  30 martie 2018, 8:20

dan esti "ionescu din Bacau"? ahahah

Luca  •  30 martie 2018, 8:24

Ha,ha,ha ! Au avut profesori buni tinerii acestia ! :-) PSD ul si Dragnea chiar nu vor sa inteleaga ca : "NU MAI MERGE ASA ! " Cand o sa descopere , va fi probabil prea tarziu !

Andrei  •  30 martie 2018, 8:32

A fost si ex ministrul sporturilor, Dunca, la domnul Ioanițoaia in emisiune si de atunci nu mai ascult Europa Fm. Asta pt ca desi ex-ul era cel putin la fel de habarnist, si ex-ul a primit telefoane aranjate iar moderatorul a părut mai degrabă că nu doreşte sa il deranjeze pe impostor

Liviu  •  30 martie 2018, 8:33

Se minte mai ceva ca în "Epoca de aur"!

mihai  •  30 martie 2018, 8:42

va rog verificati domnul cu 65 in coada, daca nu e cumva unul dintre consilieri. Respect.

Gabriel  •  30 martie 2018, 8:43

Impostura e prezenta peste tot, in politica, in sport, in invatamant. Sunt universitati (Petrosani, spre exemplu) unde obtii titlul de profesor universitar daca te afli in "barca" rectorului, nemaifiind nevoie sa indeplinesti conditiile CNATDCU. Tot daca te afli in aceeasi barca obtii burse Erasmus din fonduri europene (va inselati, daca veti crede ca OLAF este interesat). Daca inregistrezi dosare FALSE la admitere (cu studenti care nu exista si care nu se prezinta niciodata la examen, dar care ocupa locuri finantate de la buget) pentru fraudarea bugetului de stat esti rasplatit cu salariu de merit etc. Credeti ca aceste aspecte sunt interesante pentru minister, justitie? Deloc. Asta e tara in care traim!

serghei  •  30 martie 2018, 8:45

Da... Se pare ca tinerii pesedei au mostenit aceleasi apucaturi. Nu-I bai, populatia "decat" va vota PSD in continuare. Ca le da.

Marc  •  30 martie 2018, 8:48

Stilul pesedist, parșiv! Ăștia sunt în stare să falsifice totul! Fals, manipulare!

Bo  •  30 martie 2018, 8:51

Ne am intors in comunism fratilor...

a dica  •  30 martie 2018, 8:51

N-am ascultat emisiunea, dar, daca dl Ioanitoaia a adus-o s-o faca de rusine, bine i-a facut. Nu stiu daca cineva i-a intrebat pe decidentii politici cum, in mult prea multe cazuri, ajung astfel de feti-frumosi in functii de demnitate in stat. Aceasta domnisoara poate fi geniul pe pamant, insa n-a excelat in niciun domeniu profesional. A lucrat doar in firma lu' tata. Sunt multi altii care abia termina o scoala si ajung parlamentari, consilieri, secretari de stat sau chiar ministri. Doar pentru ca au "cotizat" la partid?

Doriansky  •  30 martie 2018, 8:52

Doamna ministru "fata lu' tata ... cotizantu' grav la pesedeu" are potential! Daca de la varsta asta stie sa faca astfel de manevre si scenarii atunci sportul romanasc, GARANTAT are un viitor luminos. Nu poti sa dai gres cand esti condus de astfel de oameni, perfect adaptati la cerintele lumii secolului asta. Pe mine personal ma surprinde ca nimeni n-a observat ochii (cam prea apropiati) ai fetei palincarului si urechiusele sale un pic cam prea "in lateral" Bafta maxima!

oy  •  30 martie 2018, 8:53

penibil... Eu inca sunt in cautarea unui ministru decent. Ok, trebuie sa "manance" si psd-ul, inteleg ca *** dar chiar sa nu gasesti un singur om decent care sa vrea sa vina in guvernul tau?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Stelu  •  30 martie 2018, 8:57

Teatrul de papushi condusi de niste papushari :(

Ion  •  30 martie 2018, 8:59

Romania = TARA DE FORMA Daca poate sa ma contrazica vreun neica nimeni, s-o faca. Invatamant de forma, sistem sanitar de forma, legi de forma, Constitutie de forma, contributii la sisteme de asigurari sociale tot de forma, strazi de forma, cai ferate de forma, samd.

Razvan  •  30 martie 2018, 9:00

A fost de ajuns sa citesc cine este tatal ei ca sa inteleg cum la 31 de ani a ajuns atat de departe,cum se simt oare romanii din occident care tin prin competente in spate intregi departamente la companii ca Nissan,Renault,Aston Martin sau Jaguar Land Rover!? - exact celor carora li se reproseaza ca au fugit departe si nu se implica in salvarea tarii. P.s. la psd olt un fost hot de masini prin Germania si Belgia,a fost numit director fara concurs la o institutie publica,singura lui competenta fiind faptul ca a fost coleg de liceu/prieten cu actualul director ***,nimeni altul decat fostul consilier/mana dreapta a domnului ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

George  •  30 martie 2018, 9:01

Asta meritam! Sa ne fie rusine daca acceptam sa ne conduca asemenea persoane si un singur om sa isi bata joc de o tara intreaga. Imi e scirba, singura solutie este sa parasim aceasta tara!

Cătălin Tolontan  •  30 martie 2018, 9:02

@George: da' nu mai bine parasesc ei posturile decat sa paraseasca oamenii tara?

Constantin  •  30 martie 2018, 9:06

Asta e neamul nostru : ne place sa ne falim cu pozitii, functii pentru a capata resurse nemeritate. Cu alte cuvinte ne place sa ne atingem gradul de incompetenta. Nu ne vom schimba nici intr-o mie de ani. Mie mi se face sila,mi-as schimba cetatenia cu o alta oricand doar sa nu ma identific cu astfel de nemernici care isi bat joc de oamenii acestei tari pentru propriile lor interese.Toate odraslele care nu au fost in stare sa castige un leu pe puterile lor, sunt promovate de taticu`in functii unde habar nu au cu ce se mananca ceea ce fac. Somn usor, Romanie !

monica  •  30 martie 2018, 9:19

Catatin vezi aici despre geniul sportului http://www.puterea.ro/editorial/derdelusurile-ioanei-bran-165891.html

andrei  •  30 martie 2018, 9:22

Impostori pana la capat.

virgil  •  30 martie 2018, 9:24

"Căci, atunci când se ridică sus oamenii de nimic, nelegiuiţii mişună pretutindeni." Psalmul 11.

Laurentiu  •  30 martie 2018, 9:31

Acestea sunt practicile Partidului Comunist Roman pe care l-am votat!

Cătălin Tolontan  •  30 martie 2018, 9:32

@Laurentiu: nu mai aruncati totul pe un partid ca e o simplificare care nu duce nicaieri. Cand a intrat la radio si s-a declarat, incognito, propria admiratoare, Elena Udrea era la PD-L, nu la PSD.

antonia  •  30 martie 2018, 9:33

Daca s-a ajuns in situatia in care Tariceanu si Iordache dau legi precum Legea 78/2018 care anuleaza toate deciziile Curtii de Conturi sau altor structuri/institutii cu rol de control, cu privire la incasarea nelegala a unor drepturi de natura salariala si ii exonereaza de la plata pe beneficiarii acelor bani obtinuti in mod nelegal, ce sa ne mai miram ? Au rasturnat scara valorilor, impostorii, hotii si cei mai slab pregatiti oameni din punct de vedere profesional , sunt cei mai apreciati si rasplatiti cu functii si privilegii iar oamenii de buna credinta sunt marginalizati si haituiti de catre acesti indivizi lipsiti de scupule.

laur  •  30 martie 2018, 9:33

sportul a ajuns la 0 in tara noastra. e la fel ca si cei care il conduc. nu mai avem nimic, medalii olimpice aproape de 0, la olimpiada de iarna am fost sub anumite tari din africa, la olimpiadele de vara suntem la pamant, asta o spun cu regret, dupa ce atatia ani eram in primele 20 de natiuni, acum suntem in primele 100. in orase in locul vechilor "maidane" sau construit blocuri, unde sa mai faca un copil sport? Sa se duca la un club din oras ii cere bani, parintii cu actuala economie nu au de unde. Se duc majoritatea fiilor de politruci din ziua de azi la sport , care talent 0-bani multi, si le iau locul unor copii care au talent si nu au posibilitati. din cauza acestor politicieni care doar promit autostrazi, se surupa inainte de a fi inaugurata, locuri de munca, salariu imens(doar din vorbe), drumuri(pline de gropi), sanatate(in anumite spitale te duci putin racit si iesi in "patru lemne", ), invatamant (profesorii nu au salarii si sa faca un ban in plus te cheama la meditatii) si insiruirea ar putea continua la nesfarsit. asta este tara si ultimul lucru pe care il putem face e sa plecam si noi langa "fratii nostrii" de peste hotare. o zi buna la toata lumea si pana la urma sa speram ca ROMANIA va ajunge unde ii e locul

nume  •  30 martie 2018, 9:36

ati pus acelasi video de doua ori.

Mihai231  •  30 martie 2018, 9:42

Sunt de acord cu cei care au comentat mai puțin dan 65..cred ca este unul dintre cei doi,dar chiar asa e tâmpiot, Dar, olariu v-a pus intrebare pertinenta, cum se au reușit tocmai cei doi sa intre în direct?

catalin  •  30 martie 2018, 9:46

Asta e tara in care inca mai traim,tara impostorilor,tara smecherilor,tara golanilor,tara minciunilor,tara in care smecherii conduc si oamenii cinstiti platesc taxe si impozite.Doamna ministru prinde curaj si probabil peste ceva timp va fi prim-ministru.Nu conteaza ca nu stapanesti domeniul pe care il pastoresti, nu conteaza ca ai vasali care te gadila sub barba.Important e sa aiba o functie inalta in stat , doar e fata lui tata.Cu asa ministru sportul are sansa de a intra in faliment total, nu ca ar fi prea departe.

paul  •  30 martie 2018, 9:49

Aud vocea lui Ioanitoaia direct in anii 2000 ma transpun, duminica noaptea, cu Pinalti, Sechelariu, Borcea si fanta de lumina. Pe nicio poveste nu adormeam mai bine decat pe vocea lui Nea Ovidiu :).

Venom  •  30 martie 2018, 10:21

Tufă din noul val, o adevărată lupă tânără din pepiniera de PiSiDiste rându' unu' la Kongres. Nu există posturi în țara asta la care să viseze Ioana iar tati plus Dedi să nu i le ofere! Că și Bucureștiul e dekât tot un Satu Mare dar mai mic. Pisi are mere. Dedi i le cere? Tati-i dă și o bere! Promițător avatar al competenței de partid, e exemplu pentru voi, t(r)ufele din rândul doi. Până la urmă ce înseamnă să-ți iubești țara, dacă nu să stai în orice poziție te pune șefu'? Omul cu karnet roșu sfințește locul.

liviuemil  •  30 martie 2018, 10:23

La zid cu ciuma rosie. Are cineva vreo obiectie????

Cătălin Tolontan  •  30 martie 2018, 10:25

@liviuemil: da, noi avem o obiectie. Acesta nu este un site partizan si nu judecam oamenii dupa simpatiile lor politice. Va amintim episodul cu Elena Udrea, care nu era din PSD, ci din dreapta, din PD-L, cand s-a prezentat la radio drept propria admiratoare.

mafia  •  30 martie 2018, 10:29

Oare cat o mai costa functia de deputat,senator, ministru etc la partid ??? Asa ajug toate gloabele in functii si distrug tara asta... pana cand neamule ??? V ai de noi... uitasem dle tolontan de ce nu mai dati stiri se chinezi ? Cu stima

Admirator Tolo  •  30 martie 2018, 10:38

Eu sunt un admirator al lui Catalin Tolontan. :D

Comentează