Mafiotul chinez Wang, căruia i s-a retras în 2014 cetățenia la cererea SRI ca ”pericol pentru siguranța națională”, are azi contract pe 100% din producția de minereu de cupru a României!

Un articol alcătuit numai din documente oficiale, care arată că mușamalizarea dosarului ”Shanghai” e parte dintr-o complicitate chinezo-română la nivel înalt!

luni, 2 aprilie 2018, 6:01

 

”Sprijinit de Wang Yan, Mihai trimitea polițiști de la Secția 11 la anumiți chinezi acasă pentru ca acestora să li se verifice vizele. Mihai mergea și discuta cu acei cetățeni chinezi, le spunea că le poate rezolva problema cu poliția contra 10.000 – 15.000 de dolari, sumă care se împărțea cu cei din poliție și cu Wang Yan” Declarație de inculpat, DIICOT, decembrie 2005, Dosarul ”Shanghai”

 

”Solicităm retragerea cetățeniei române lui Alexandru Ioan, pe numele anterior Wang Yan, în temeiul articolului 32 alin (1) din Legea nr. 21/1991, care prevede retragerea cetățeniei pentru <Persoana care este cunoscută ca având legături cu grupări teroriste sau le-a sprijinit, sub orice formă, ori a săvârșit alte fapte care pun în pericol siguranța națională>” Serviciul Român de Informații către Autoritatea pentru Cetățenie, 13 septembrie 2012

 

”Societatea Cupru Min, cu sediul în Abrud, reprezentată prin director general ing. Nicolae Turdean, numită în continuare vânzător,  și Societatea Merlion Resources Holding Limited, cu sediul în Hong Kong, reprezentată prin domnul Wang Yan – împuternicit, numită în continuare cumpărător” Preambulul contractului din 10 octombrie 2017, prin care chinezii cumpără toată producția de concentrat de cupru a țării, pe doi ani

 

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Cine din statul român poate explica publicului această succesiune uluitoare de evenimente?

Fiecare dintre faptele care urmează provine exclusiv din documente oficiale.

Am preferat să lăsăm să vorbească doar actele.

Cine poate justifica pentru cetățenii români complicitățile și mușamalizările acestea:

1999 Chinezul Wang Yan primește cetățenia română sub numele de Alexandru Ioan.
Hotărârea de Guvern nr. 360 / 6 iunie 1999

2005 Alexandru Ioan, zis și ”Senatorul” Wang Yan, apare alături de chinezul Mihai în dosarul DIICOT de prostituție cu minore și trafic transfrontalier. Conform martorilor și inculpaților din caz, Wang Yan comite acte de șantaj, violență și extorcare, în complicitate cu ofițeri români corupți!
Dosar nr.719/D/P/2005

14 polițiști, procurori, comisari de Gardă Financiară și angajați ai SRI au fost fișați de DIICOT pentru că protejau rețeaua de mafioți de la ”Shanghai”

2007 Ambasada Chinei intervine printr-o scrisoare către Înalta Curte în favoarea cetățeanului său Mihai. Mihai era secretar general, iar Wang Yan era președinte al Camerei de Comerț și Industrie Chino-Române.
Adresa 07341 din 10 iulie 2017, aflată la Dosarul ”Shanghai”

2009 DIICOT închide cazul disjuns, fără ca Wang Yan sau ofițerii români corupți din dosar să fie trimiși în instanță. Statul recunoaște că ”procurorii au clasat cazul fără să administreze alte probe în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt”.
Comunicatul Parchetului General, 1 februarie 2018

La un an după ce Emil Boc îi inaugurează afacerea, Wang este declarat ”pericol pentru securitatea națională”

Wang Yan (stânga) și Emil Boc în 2011, la deschiderea China Town din Afumați. În dreapta, în spate se vede ambasadorul Chinei, Liu Zengwen 

2011 Ambasadorul Chinei la București,  Liu Zengwen, și prim-ministrul României, Emil Boc, inaugurează afacerea condusă de Wang Yan, Mihai și de alți mafioți la ”China Town”, în Afumați.
Agenda publică a premierului României, 19 iulie 2011

2012 SRI solicită retragerea cetățeniei lui Alexandru Ioan (Wang Yan) pentru că ”a săvârșit fapte care pun în pericol siguranța națională”.
Dosarul de retragere a cetățeniei române nr 275/R/2012

2013 Președintele Autorității Naționale pentru Cetățenie dispune retragerea cetățeniei. ANC motivează prin art. 3, literele f) și l) din Legea Siguranței Naționale, ceea ce înseamnă că Alexandru Ioan a făcut parte din organizații care s-au ocupat fie cu ”subminarea, sabotajul sau orice alte acțiuni care au ca scop înlăturarea prin forță a instituțiilor democratice ale statului ori care aduc atingere gravă drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor români sau pot aduce atingere capacității de apărare ori altor asemenea interese ale țarii ”, fie cu ”acte de distrugere, degradare ori aducere în stare de neîntrebuinţare a structurilor necesare bunei desfăşurări a vieţii social-economice sau apărării naţionale”.
Ordinul președintelui ANC 365/P/ 5 iunie 2013

2014 Wang Yan face contestație la Tribunalul București. Pierde cererea de suspendare a retragerii cetățeniei, mai face o contestație, dar, brusc, renunță!
Hotărârea nr. 4185/ 17 septembrie 2013 a Tribunalului București

Se întoarce fiind cetățean chinez și reprezentant al Merlion Resources

2017 ”Senatorul” Wang reapare în România, de data asta în calitate de cetățean chinez, și locuiește actualmente în București. Participă la licitația organizată de societatea strategică Cupru Min. Procedura contestată de restul participanților este câștigată de Merlion Resources, un trader din Hong Kong al cărui reprezentant este Wang Yan!
Contract Cupru Min – Merlion, 10 octombrie 2017

80.000 de tone uscate de concentrat de cupru va cumpăra Merlion de la statul român în doi ani de zile

2018 După ce DIICOT pasează cazul licitației câștigate de Wang Yan la Cupru Min, ”nu a reieșit săvârșirea vreunei infracțiuni de competența DIICOT”, plângerea ajunge în 2018 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba-Iulia.
Adresă DIICOT 3095-VIII-I/2017

2018 Declarat de statul român ”pericol de siguranță națională”, Wang Yan semnează în numele firmei care cumpără și exportă azi de la Cupru Min întreaga producție de concentrat de cupru a României.
Contract Cupru Min – Merlion

Semnătura lui Wang Yan, în dreapta, alături de iscăliturile șefilor de la Cupru Min, la finalul documentului prin care tot cuprul României pleacă spre China

Cupru Min are dreptul de exploatare pe care nu l-a obținut Roșia Montană!

Cupru Min are 60% din rezervele de cupru ale țării și scoate 100% din producția curentă, pentru că nu mai există o altă mină  de cupru funcțională.

Minereul pus în vagoane conține, de asemenea, aur și argint.

Prin semnătura lui Wang Yan, toată producția este transportată în China, pentru că România nu mai are industrie metalurgică neferoasă.

Devenită în 2017 partenera afaceristului Wang,  pe care statul român îl considera în 2013-2014 autorul unor fapte ”care aduc atingere gravă drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor români sau pot aduce atingere capacităţii de apărare ori altor asemenea interese ale ţării”, Cupru Min este o companie strategică.

Aria ei de exploatare se învecinează și se suprapune cu cea de la Roșia Montană.

În plus, Cupru Min are ceea ce RMGC nu a primit și nici nu va primi: dreptul de exploatare a resurselor. Pe licențe și tehnologii diferite.

Este cineva în statul român care poate explica această epopee în care te asociezi cu un pericol la propria siguranță națională, pe care l-ai scăpat din dosare penale?!

În ziarul de mâine.

 

Contractul din octombrie 2017 prin care Cupru Min vinde toată producția sa către Merlion, firmă în numele căreia semnează Wang Yan.

 

Răspunsul Autorității Naționale pentru Cetățenie către public, în care explică toți pașii cazului retragerii cetățeniei lui Wang Yan, Alexandru Ioan pe fostul său nume românesc.

CUPRINS: Toate capitolele din investigația GSP în cazul „Shanghai”

Comentarii (56)Adaugă comentariu

Adrian  •  3 aprilie 2018, 2:30

Draga Tolo, o recomandare si nu te mai deranjez, te rog aduna toate articolele publicate pe www.tolo.ro si scrie o carte.Asa cum a facut Roberto Saviano cu "Gomora" , așa poți face si tu( de fapt puteti, ptr ca sunteti o echipă acolo). Ceea ce scrieti voi acolo reprezintă adevarata mizerie a societății românești nu ceea ce scriu ăștia prin "presa de revista", de genul barfe si susanele, de prin jurnale si fituici sau " nucleare de presa de pe facebook".Ceea ce scrieti voi este realitatea de zi cu zi, nu ce macane aia pe la TV sau prin tabloide. Așa că aștept din partea voastră, a ta si a echipei sa publicati o carte.Tolo, fa acest pas si intra in lumea selectă a jurnaliștilor de prestigiu care au publicat niște cărți bune de calitate . ," Maestrul" sau "Crucisatorul" , apostolii presei de după '90 , ce carti au mai publicat? ZERO.Toata ziua la TV si pe facebook.Mai multe cărți a publicat Ilie Dobre decât "Maestrul"care bate câmpii de un an de zile cu "Jurnalul Sfintei Filofteia de la Mănăstirea Cotroceni". si cu "Statul congruent".CTP-ul nici macar scenariul la Star Wars 8 sau 9 n-a scris( doar e scriitor de romane SF) , sau macar o carte despre tenis(alt hobby al "Crucisatorului presei romanesti"),de ex.putea sa scrie ceva despre Halep decat sa se injure cu x si y pe net sau la TV pe tema asta.Nimic, ZERO , acesta este nivelul marilor jurnaliști revoluționari. PS.Daca tu o sa o publici eu unul iti promit ca-i ti voi cumpara cartea.Pana atunci mult succes si la cat mai multe mizerii scoase la suprafață! Sa aflam mai multe despre această "Gomora" mioritică în care trăim.

Cătălin Tolontan  •  3 aprilie 2018, 4:34

@radu_magneziu: ne puteti scrie pe [email protected]. Multumim

Copilul lui Tinu  •  3 aprilie 2018, 5:29

Nu stiu domnule Tolontan daca ati sesizat, dar articolul atrage involuntar atentia si asupra faptului ca Andrei Tinu, fiu fostului sef de la Scanteia si Adevarul, e mare sef la autoritatea aia care emite documente. Copiii comunistilor au acaparat Romania din pacate si o vand chinezilor. Andrei Tinu, profesor de particulara... Tara ca vai de mama ei.

radu  •  3 aprilie 2018, 9:28

Cătălin dacă intri pe Rise Project o sa găsești publicata licență de exploatare Roșia Montana a RMGC. Pe fiecare pagina în partea de jos vei găsi semnăturile directorilor ANRM - Turdeanu Nicolae și Schwartz Eugen. Uite așa te-am mai ajutat și acum.

George  •  3 aprilie 2018, 22:17

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Saint Vitus  •  4 aprilie 2018, 0:33

Incredibil, acesti chinezi ar trebui pedepsiti cu moartea, ca la ei in China. Vai de tarisoara noastra

Comentează