Wang ne amenință cu judecata! E foarte bine, asta e diferența dintre România și China

Chinezul vrea să eliminăm faptele care apar în cazurile Shanghai și Cupru Min și pe care le-am publicat

vineri, 6 aprilie 2018, 7:03

UPDATE : Doi cititori au avut o idee excelentă.

Și e timpul să adăugăm și o notă ludică întregii povești că altfel o luăm razna.

Dar gluma e serioasă.

Iată ce propun cititorii.

Userul „eu”: „Ne adresam si noi Comisiei Centrale pentru Inspectia Disciplinara din cadrul Partidului Comunist Chinez. E o asimetrie totala Romania- China, in sensul dimensiunilor, puterii. Dar avem si linii comune, ne-am nascut in comunism si stim bine cum functioneaza, ca doar si la noi a fost modelul chinez”.

Userul „ha ha ha”: „Dar ce ar fi sa scriem noi, o multime mare de cetateni romani, la Partidul Comunist Chinez? nu altundeva, ci direct la partid. La partid fratilor, ca ne-am nascut pe vremea cu partidu’ si stim textele clasice, formularile si abordarile ideatice, asa, sa vedeti atunci distractie, sa le explicam cum face acest cetatean al lor partidu’ de ras, inca o data. Ca l-a mai facut. Haideti, ca la asta nu ne intrece nimeni, ha ha ha.. Eu sigur voi scrie, de vor regreta aia ca le-am iesit in drum!”.

Așa e.

Oamenii au dreptate și merită să scrieți pe email Partidului Comunist din China.

Indiferent dacă Mihai, Wang Yan și ceilalți din rețeaua mafiotă sunt reprezentanții intereselor chineze sau doar niște personaje pe cont propriu, ei au lezat drepturile cetățenilor români și siguranța statului român. Asta susține litera de lege potrivit căreia lui Wang i-a fost retrasă cetățenia de către Autoritatea Națională pentru Cetățenie și de către Tribunalul București!

Să-l lași pe Wang în continuare împuternicit și semnatarul contractului pentru o mare firmă de resurse ca Merlion e o formă a chinezilor de a spune românilor: ”Nu se pasă ce v-a făcut, nu ne pasă ce credeți voi!”.

Ceea ce nu e corect.

Partidul chinez merită să știe de la voi ce a făcut cetățeanul său Wang Yan în România. Tocmai pentru că relația chino-română nu se poate mărgini la niște mafioți și la funcționari corupți din ambele țări.

Noi am găsit câteva adrese de email, dar veți fi mai buni ca noi, așa că, vă rugăm, dați share și împărtășiți între voi căsuțele de email pe care le veți găsi.

Și, mai ales, ceva important: vă rugăm să folosiți un limbaj civilizat în mesajele voastre.

Să lăsăm faptele să vorbească, să fim ironici, amuzanți, fermi, dar democratici în mesaje.

Adresele de email propuse de noi: ccdi@mos.gov.cn și chinaemb_ro@mfa.gov.cn

Vă mulțumim!

Mirela, Răzvan și Cătălin

 

 

 

 

”Vă solicităm ca în termen de 24 de ore să eliminați din articole toate apelativele jignitoare și denigratoare, toate aspectele neconforme cu realitatea, precum și toate afirmațiile pur subiective emise de cei trei ziariști” Wang Yan, prin casa de avocatură Chiuariu și Asociații

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Wang Yan ne-a scris.

Prin avocatul Tudorel Popa, de la casa Chiuariu și Asociații, Wang ne somează.

El ne dă un termen de 24 de ore în care să ștergem ceea ce el numește ”speculații jignitoare, fără nici un fel de susținere”.

Dacă nu, urmează măsuri legale, în tribunal, daune importante plus plata cheltuielilor sale cu avocații. Care probabil că sunt scumpi.

Nu ștergem.

Dar argumentul mafiotului este interesant și statul roman merită pe deplin să fie luat peste picior de fostul său cetățean Alexandru Ioan, revenit la numele său Wang Yan.

Practic, chinezul întoarce împotriva noastră complicitatea cu care l-a tratat statul român.

Dacă justiția m-a lăsat în pace, de ce vă sesizați voi?

În esență, chinezul spune că el ”nu a avut nici o calitate procesuală, învinuit/suspect/inculpat” în dosarul Shanghai, caz la care, amintește Wang, DIICOT a lucrat vreme de patru ani, între 2005 și 2009.

Altfel zis: dacă justiția penală a României m-a lăsat în pace, ce treabă aveți voi, jurnaliștii, cu mine?!

Întrebarea este firească.

Iar problema e veche cât civilizația.

Creierul din spatele lui Wang

E vorba despre conflictul dintre ordine și libertate. Nu că Wang a devenit peste noapte vreun gânditor.

În mărturiile martorilor, dar și ale inculpaților din dosarul de trafic de minore, el apare drept un adevărat Naș mafiot.

Trimite poliția ca să-și terorizeze compatrioții veniți cu afaceri în România. Și împarte banii cu ofițerii romani corupți.

10.000-15.000 de dolari împărțeau Wang și Mihai cu poliștii corupți, la fiecare chinez speriat

Așadar, Wang Yan nu s-a transformat într-un ideolog.

Dar statul chinez, da, asta face. Joacă în acest caz, așa cum joacă de fiecare dată.

Prin Ambasada sa din România, China i-a sprijinit complicii mafioți în tribunal și pe Wang însuși când a pus mâna pe contractual de la Cupru Min.

Iar Beijingul știe exact care e miza!

Nu e vorba aici doar de resurse.

Miza Chinei e să ne simțim mici și corupți

Nu discutăm despre 80.000 de tone de cupru și de metale rare.

Merlion procesează 2 milioane de tone pe an în China, conform unui oficial al Cupru Min. Ce înseamnă la această scară contractual cu producția de la Roșia Poeni?!

Nici măcar nu e un caz despre influență, ci și despre ideea că, dacă împăratul s-a pronunțat, nimeni nu mai are voie să conteste versiunea oficială a faptelor.

China își testează forța și ideile și logica ei de soft power, ochi în ochi, bilateral și asimetric, așa cum îi place ei.

Ce dacă Wang a fost reclamat de SRI ca ”pericol la siguranța națională” și deposedat de cetățenie de ANC și de Tribunalul București?

Faptele lui, de aderarea la un grup care suminează statul român și afectează libertățile cetățenilor sunt faptele unui mafiot pur sânge.

Nu contează, căci China îl vrea și-l trimite înapoi!

Luați banii și tăceți!

”Vă dați seama ce impresie proastă are Beijingul despre politicienii români dacă ne sfidează trimițându-l Wang să-i reprezinte interesele?”, explică un om care urmărește de multă vreme traseele financiare ale relațiile bilaterale.

Și nimeni nu are drept să conteste banii și pragmatismul, a decis China.

Dacă Cupru Min zice să tăceam, dacă Wang avertizează să ștergem faptele din articole, dacă justiția a zis că n-a fost corupție la ”Shanghai”, atunci România să ia banii chinezilor și să zică mersi!

Din fericire, România a ales un alt drum.

Într-o democrație, nimeni nu poate elimina probele din dosar!

În cazul ”Shanghai” și în contractul de la Cupru Min se înfruntă două filozofii.

De-o parte e cea în care doar banii contează, poți face afaceri cu traficanții de oameni că nu contează.

Și multă vreme nici n-a contat.

Căci Wang are dreptate când spune că procurorii nu l-au pus sub acuzare și că nu e un infractor.

Nici nu l-am numit așa.

L-am numit mafiot, ceea ce înseamnă cu totul altceva. Și continuăm să credem că vocile minorelor chinuite în dosarul ”Shanghai” au dreptul să se audă.

Iar a doua filozofie e aceea potrivit căreia, într-o democrație, nimeni nu are voie să șteargă probele dintr-un dosar public, doar pentru că justiția nu le-a luat în seamă. Într-o democrație, angajamentul profund al societății pentru libertate protejează dreptul al informare.

E dreptul oamenilor să interpreteze cu propriul cap ceea ce află

Când a venit vorba de Wang și de ofițerii corupți, justiția nici măcar nu a mai căutat probe.

A recunoscut-o procurorul general Augustin Lazăr, când s-a referit, sub presiunea cetățenilor, vădit încurcat, la dosarul disjuns la care se referă Wang.

Mărturiile victimelor și ale inculpaților sunt însă acolo.

Și, într-o țară europeană, oamenii le pot interpreta așa cum doresc, fără ca nimeni să intre în mintea lor sau să le elimine, așa cum cere Wang și filozofia chineză care rezultă din ultimatumul trimis prin avocați.

Aici e România

E foarte bine că Wang vrea să ne dea în judecată.

În China, el n-ar fi reușit asta niciodată.

Nici noi n-am fi putut publica.

Și nici voi n-ați fi aflat nimic.

Dar aici e România. Cu toate problemele ei parcă fără sfârșit, aici e România, țară din UE și din NATO, în anul 2018.

 

Notificare Wang Yan


CUPRINS: Toate capitolele din investigația GSP în cazul „Shanghai”

Comentarii (126)Adaugă comentariu

Zavate  •  7 aprilie 2018, 12:14

@virgilserban Nu numai ca productia de cupru nu este pe mana lui Wang, dar si dintr-un cetatean expulzat, si stim toti ce gravitate are acest termen, este un cetatean careia i s a ridicat cetatenia, dar totusi lasat liber, neinvestigat, neanchetat in nicio problema cu legea, in România! Si cate neconcordante d-astea or mai fi! Gandind omeneste, omul asta nu a vrut decat sa fie asimilat ca cetatean roman cu drepturi dar sa si ne respecte legile! Daca acesta va demonstra ca nu se face vinovat de toate aceste acuzatii, suntem doar o natie ce ne asmutim unul la celalalt fara prezumtia de vinovatie!!

Jean Claudiu Iuncher  •  7 aprilie 2018, 12:31

Aoleu domne Tolontane, scartaie rau propaganda, uite cate conentarii te iau in balon. Basescu liber, Udrea in Costa Rica, Bechtel secretizat, EADS mucles, MICROSOFT clasat si tu ii dai inainte cu mizilicuri chinezesti. Rupi lantul cand e vorba de Ambasada Chinei dar cand vine vorba de Gittenstein ești sfios ca o fata mare la pat. Acuma serios, dupa parerea sefilor tai, cata lume mai pune botul la diversiunile voastre progressiste? Am vazut ca vestejesti cu o sfanta manie anticomunista ideea ca Estul si Vestul sunt la fel de corupte. Aici ai dreptate, nu sunt la fel, Vestul este infinit mai corupt decat Estul. Oricat s-ar stradui propaganda sa suceasca realitatea.

Zavate  •  7 aprilie 2018, 12:42

...deci, aia cu mail-urile e geniala!!! Ha ha! Stiti cum ar fi mail-urile astea ale romanilor?! Cam cum se vede furnica din avion! Genial!!!

unu’  •  7 aprilie 2018, 13:12

@ zavate auzi, astea-s tactici din alea de la 3 scaieti! Ai iesit sa sondezi cotele apelor Dunarii? Da' de ce te intereseaza asa tare pe tine?

ticbis  •  7 aprilie 2018, 13:24

@Jean Claudiu Iuncher: Bre, ai tras pe nas in ajunul Pastelui??? "Vestul este infinit mai corupt decat Estul" :)))))))) Nu zau, chiar asa? Dupa mintea ta Angela Merkel e mai corupta decat Liviu Dragnea si Emmanuel Macron mai corupt decat Vladimir Putin???!!!??? Nu stiu ce-ai fumat, dar bine nu ti-a facut :))) Oricum, mi-ai facut ziua!!! Vezi ca la astazi la 12 noaptea lumina o sa-ti vina direct de la Moscova! :))))))))))

Andrei F  •  7 aprilie 2018, 14:43

,,Fostul presedinte al Frantei Nicolas Sarkozy a fost retinut pentru a fi audiat la sediul politiei judiciare din Nanterre, in ancheta care vizeaza o finantare ilicita pentru campania sa prezidentiala din 2007.,,...................................Adica fix problemele pentru care don Basescu cere amnistie si de care amintesc pe la Parchete Pinalti,Sandu,Cocos...Vive la France! Si peste Romania ar mai trebui sa treaca 1000 de ani pentru a atinge gradul de coruptie existent acum la unele firme nemtesti...Willi Betz GmbH & Co KG,Posta germana,Siemens,ThyssenKrupp AG,EADS,Volkswagen, Daimler, Rheinmetall , MAN ,Adidas tote potrivit ,,Hot News,, au avut probleme grave de coruptie...Daca Romania se face de ras cu autostrazile care nu se mai termina ,nemti au gasit si ei sa se faca de ras cu aeroportul din Berlin ...

Nu conteaza  •  7 aprilie 2018, 15:20

fara suparare, dar daca scriem nume si prenume catre Partidul lor, mai primim viza de turism in China (care duce la investire de bani in economia lor) ? singura solutie e o petitie online pe care sa o putem semna online la urma urmei avem o istorie de prietenie intre popoarele romane si chineze. nu trebuie sa o distrugem pentru trei persoane care nu ii reprezinta.

Mu Shu  •  7 aprilie 2018, 15:52

Muah ha ha ha ha...mai draga...o semnam si o dam la anonime, e ca?! Asa ceva...Dar tu poti sa stai in liniste si pace si sa-ti grijesti de vizitele in China, nu tre' sa semnezi nimic. Ce frumos vrei tu sa deturnezi lucrurile...Ai gresit "adrisantul". Deci e stresalau mare, acum daca nu puteti calari calul, macar sa il luati de darlogi sa il duceti voi unde vreti, sa-i dati forma si directie...ntz...ntzzzz...Da' de ce sa o semnam mai multi, ti-e frica de intuneric? Ca tot e ca un joc din copilarie, ai vazut, scrie "ludic". Tu vrei sa ne tinem de manutza toti cu toti sa nu ne pape Bau-Bau? Hai, mai turnati aici cateva indicatii pretioase!

Jean Claudiu Iuncher  •  7 aprilie 2018, 18:22

@ticbis Monser progressist anticomunist si membru de onoare al sectei DNA-Crede Si Nu Cerceta, eu pe nara nu trag decat aerul tare al realitatii neimbacsite de propagandisti gen Tolontan. Ti-am "facut ziua"? Mvai, asta ce e? Romgleza de carteacufetze? Deci gustere progressist, da, Germania e mai corupta ca Romania. Daddy de Teleorman e mic copil pe langa Merkel si Macrou la coruptie. Ca tu crezi basmele lui Tolontan@comp e alegerea ta, cf iq-ului din dotare. Vrei exemple? De scandalul VW ai auzit? Dar de santierul fara fund financiar de la aeroportul Tegel? Dar in Parcul Gorlitz la Berlin stii ca Primaria a dat liber la trafic de droguri? Si stii cine sunt traficanții? "Refugiații", invitatii lui tanti-ta Merkel si lui nen-tu Macrou. Apropo, Merkel & Macrou ne refuza Schengen pe motiv de coruptie comunista in Teleorman, dar aduc peste granitele Schengen africani si arabi fara acte. A ce miroase asta? Sper ca nu a coruptie Vest. Caci se stie, doar Estul e corupt. Iar azi la 12 noaptea eu o sa dorm ca sed pe alt fus orar unde Pastele a fost deja. Asa ca te las pe tine sa-ti iei lumina de la Basescu, Udrea, Kovesi, Coldea si bloggerii din dotare. Stiu ca oficial primii doi sunt certati cu ultimii doi, dar eu zic cw e vremea impacarii, invierii si pupatului in Piata Victoriei la tzepe si lasere progressist-anticomuniste. Hai succesuri tuturor, inclusiv vigilentului cenzor al acestui stralucitor blog eminamente sportiv!

Jean Claudiu Iuncher  •  7 aprilie 2018, 18:36

Tolontan, probleme ma? Nu am voie sa raspund distinsului tau fan ticbis? Iar nu am respectat regulile de pupat ale blogului tau sportiv?

Ovidiu  •  7 aprilie 2018, 20:29

D'le Tolontan, am urmarit cu interes aceasta ancheta si tin sa va mentionez ca va sustin neconditionat si salut decizia dvs de a nu retrage cele spuse despre Wang! Jos palaria! Cu respect, Ovidiu

Victor Pechinezu  •  7 aprilie 2018, 21:28

Se zice ca daca unui chinez ii dai un peste, ii ajunge o saptamana. Daca ii dai voie sa pescuiasca iti lasa lacul fara peste. Morala: Nu trebuie sa te pui cu chinezii. Iti iau tot. Fiind o tara mare, chiar daca ai dreptate se fac ca nu aud. Ei nu respecta nici o lege

yoko  •  7 aprilie 2018, 21:45

nasol moment,misto coliva !vorba unui clasic in viata .Sa videm ce s-o'ntampla!

xxxxx  •  8 aprilie 2018, 1:43

Au aparut si micii chinezi *** .*** si in tv *** si anume romania tv si antena 3 care din pacate le-au spalat capul celor *** ca lansatorul de mai sus

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vlad  •  8 aprilie 2018, 1:47

Pana la urma cererea oficiala a chinezului ar fi sa stergi ceea ce nu corespunde realitatii, el nu a spus altceva. Tu ori nu te prea ai cu matematica, ori spui verde in fata ca vrei sa afisezi in continuare minciuna. Imi aduce toata chestia asta aminte de *** ala care cica "activeaza politic", hartuind persoanele cu notorietate politica sub pretextul ca face "jurnale". Jurnalismul s-a cam deprins a nu mai tine cont de nici o lege, sub umbrela asa-zisului drept la libera exprimare.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

George  •  8 aprilie 2018, 6:36

@Nu conteaza Mai asta "nu conteaza" , ce naiba tot indrugi tu acolo ? Prietenie intre Romani si Chinezi ? De n-ar fi existat telefonul si internetul n-ai fi auzit in veci de acesti mizerabili si tu vi cu ABEARATIA ca nu numai ca suntem prieteni,dar de mult ? In plus,nu conteaza TRAFICUL DE FETE INGERASI ROMANI pt chinezi,ca sa poti sa-ti iei tu viza ? *** ***,***. Ce-ai fumat cetatene ? Chiar daca ar fi fost inca monarhie si deci conservatoare n-am fi avut nimic in comun (Monarhia,Nationalismul si Conservatorismul sunt calea NORMALA si FIREASCA,deci nu e ceva pt care sa fii felicitat ca ai),daramite asa,ca sunt toti niste ***,care nu numai ca au lasat *** si *** oameni sa-i infesteze cu ideologia lor SUPREMACISA,DISTRUGATOARE SI INSCLAVITOARE,CIUMA ROSIE,dar au si pierdut revolutia din 1989 iar azi esti batut,daca nu omorat daca intrebi batranii desprea ea. In cloaca asta vrei sa mergi tu,*** ? Pe tine te mananca sa primesti viza de turista in china ? Ft bine,dar atunci ia aminte,ca atunci cand iesi,usile Romaniei se inchid definitiv in urma ta. Sunt cei mai mizerabili oameni si tara,unde ar trebui inchise TOATE ambasadele,de la noi expulzati toti oamenii politici sau nu,IZOLAREA EI si NERECUNOASTEREA EI pana nu se schimba ideologia si oamenii. La fel cu americanii,israIADUL si altii. @Victor Pechinezu Las,ca intotdeauna piatra mica a rasturnat carul mare si sute de oameni au respins atacul a mii,asa ca e de 100 ori mai usor si puternic in diplomatie decat razboi. Daca vrem (si-n viitor a venii si momentul asta),dam si cu china si cu "americanii" mamii naibii de pamant,si diplomatic,pt ca din punct de vedere intelectual si uman n-au avut nicioata nici macar sansa sa se apropie de noi. Ca si in pilda aia : Mihai Viteazul intreaba in soldat : Soldate,vin mongolii,ii putem bate ? Da Maria Ta,dar n-avem unde-i a ingropa ... Tine minte : NOI SUNTEM ROMÂNI SI PUNCTUL (prima civilizatie,natiune, scriere,alfabet etc a lumii).

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Victoria  •  8 aprilie 2018, 10:23

@Victor Sfaturile tale sunt necerute, prin urmare nu vor fi luate in considerare. Nu rezolvi nimic cu amenintarile.Cat despre a lua tot chinezii, propun sa incepi tu cu levierul meu si pana ajung chinezii, vei de-i da tu luciu bine, sa ia si aia pilda si exemplu sa stie cum se face. Fii capitanul nostru!

paul cristian stefanescu  •  8 aprilie 2018, 11:13

Tolonatne, unde-ti este mintea??? E o mare eroare ceea ce faci!!!!! Imensa!!!Cum sa scrie toti *** catre PCC, asa, direct, fara sa fie verificati inainte de catre norvegieni???? Daca vreunul scrie cuvantul "***" in scrisoare??? Daca ii felicita pentru faptul ca savantii chinezi considera homosexualitatea o boala psihica/perversiune? Ce-or sa zica norvegienii? Dar sefii tai (nu Voiculestii)? Tu iti dai seama? Deci, uite cum trebuie sa faci: preia tu intai toate textele, spala-le cu "speach&hate" bine de tot, si abia apoi... pac! la Rasboiu.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Serban  •  8 aprilie 2018, 11:19

Este la modă incitarea spiritelor - așa că n-a contat pt. dumneata că-i ajun de Paște. Am constatat, de mult, că nu ești în gașca băsist-macovistă, dar nici gruparea voastră nu vrea ca România să se ridice. În primul articol ai băgat în discuție ambasada Chinei, în cel de al 2-lea te referi la Partidul Comunist Chinez, adică VREI să alungi chinezii, că-s răi. Te invit să faci o anchetă pe tema comportamentului firmei STRABAG, iar dacă vei fi corect vei găsi multe de reproșat austriecilor, mai ales când fac contestații. Adică sunt curios dacă vei face rsferiri la Ambasadă și, mai ales, la Partidul Popular din Austria.

ticbis  •  8 aprilie 2018, 13:43

@Jean Claudiu Iuncher: Bre nea, daca-i asa de mare coruptia pe acolo, pe "fusul orar" in care-ti duci tu existenta umila, de ce nu te intorci frumos acasa in tara la noi unde e democratia adevarata??? Ca daddy Dragnea te primeste cu bratele deschise in Teleormanul lui unde a eradicat coruptia pentru totdeauna; e raiul pe pamant, nu altceva, crede-ma! :)))))) De ce sa suferi si sa te lasi abuzat de coruptii aia de pe "alt fus orar" cand in Teleorman curge lapte si miere??? Pe langa Teleorman ai o multime de alte alternative ca sa scapi de coruptia din Vest: Moscova, Tiraspol, Beijing, Phenian... Sunt locuri frumoase cu oameni minunati unde cuvantul "coruptie" nici macar nu exista in vocabularul limbilor respective, adica exact ce-ti doresti!!! Lasa-i naibii pe aia din Vest si nu-ti mai chinui viata traind in abuzurile uriase ale coruptiei lor; ar fi pacat de existenta ta si a familiei tale! In rest, iti urez "Paste fericit!" si "Hristos a Inviat!", desi, dupa cum afirmi, n-ai prea avut parte de asa ceva pe fusul tau orar :)))). Iti inteleg drama, dar solutii exista: muta-te in Est :)))))

Soimu’ patriei  •  8 aprilie 2018, 14:11

@Paul Cristian Stefanescu Tataie, stai linistit, nu se intampla nimic rau cu scrisu' la partid, ne descurcam. Cand eram copil, la gradi se facea poza cu clasa si trebuia sa fie si portretul cu Tovarasu'-n cadru. Eram evident imbracati in soimi ai patriei. Inghesuiala mare, harmalaie si mai mare si peste toti eu intrebandu-le pe tovarasele educatoare daca soimii zboara-n stol sau ceva. Iti dai seama ca raspunsul a fost ca nu si eu am continuat si am zis ca la tara la bunici, mie imi place sa usuiesc gainile. M-am apucat frumos sa-i usuiesc pe toti colegii exact ca pe gaini, ca daca soimii nu zburau in stol, atunci erau gaini. Greu ne-au adunat la poza si eu am sfarsit din nu stiu exact ce motiv exact acolo unde vroiau toti, adica langa portretul primului gospodar al neamului, de parca-i stateam pe umar. Noi mici, portretul mare... Soimii nu-s gaini si nu umbla-n grup ca gainile, nici Tolontan nu e Tovarasu' ca sa ne ia textele la puricat, nici norvegienii de care zici matale nu-s CC ca sa ne dea aprobare.

PCS  •  8 aprilie 2018, 17:12

Pentru soimul vigilent, o intrebare: de ce-mi scrii mie ca n-ai nevoie sa-ti purice Tolontan si niste incuiati la cap textele? Spune-i asta lui Tolontan, nu mie. Ce treaba am eu? Tovarasu' si CC ti-au puricat deja textul, la fel si mie. Uite, eu am scris mai sus *** in limba romana, intre ghilimele, si aceste nulitati au pus niste stelute in loc. O fi steluta aia ideograma chineza pentru ***, nu stiu. Este umilitor pentru o tara sa accepte lectii de literatura si cenzura de la o fundatie straina. Dar sunt cateva cozi de topor sau prostovani slugarnici, care le-au permis mizeria asta. Tolontan si Obae sunt mai occidentali si mai europeni, de exemplu.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

M.P.  •  9 aprilie 2018, 10:57

Domnule Tolontan;deoarece aveti priza la public,deoarece se presupune ca sunteti manat de dreptate si adevar,findca aveti o oarecare influenta in societatea romaneasca vin si va intreb:pe cand veti face o campanie pentru abrogarea legii ce priveste prescrierea faptelor dupa un anumit timp?***?facem pariu ca peste 5-7-10 ani vor aparea investigatii cu fapte comise in anii 2012-2015-2017-2018 care se vor prescrie datorita trecerii timpului?doar atunci voi crede ca sunteti corect,echidistant,manat de dreptate in totalitate.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cristian  •  9 aprilie 2018, 11:38

Jean Claudiu Iuncher...***! Orgiile financiare și de altă natură ale acestui mafiot sinistru ți se par mizilicuri, ai?! Nu mai sta pe Antena 3 cu ***, că nu-ți face bine! ***! Ești penibil și cred că ai fi fost un cadru de nădejde al pcr, ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

daniel  •  9 aprilie 2018, 23:54

Hm... cum de textele dvs. sunt așa de bune, în general, și o mulțime de articole de pe gsp sunt atât de slabe, adică nici nu există jurnalistic. Oamenii ăia care le scriu nu învață nimic... ?

Vlad  •  10 aprilie 2018, 9:42

Chapeau in primul rand pt munca pe care o depuneti! In al doilea rand, nu vad sa li se intample nimic tuturor celor implicati in acest dosar odios, stau bine mersi in functii toti, ca si cum totul e o inchipuire a presei si ei sunt nevinovati. In al treilea rand, poate gasiti si documentul prin care Steaua Bucuresti i-a cesionat locul in liga 1 fcsb-ului? Multumesc. PS: Gazeta Sporturilor se aseamana tot mai mult cu un site/ziar de propaganda al infractorului din pipera, iar dumneavoastra pareti doar un colaborator.

Comentează