Bica, Udrea și sindromul ”Nu vrem să ne judece oameni inferiori”

Cei care au condus și conduc România consideră justiția un atac la statutul lor privilegiat

vineri, 20 aprilie 2018, 1:35

După Elena Udrea, și Alina Bica a anunțat azi că cere azil politic în Costa Rica.

În fapt, ea nu vrea să fie judecată în România pentru că nu crede în justiția concetățenilor săi.

Justiția noastră nu e suficient de bună pentru magistratul care a modificat Codurile acestei justiții!

Asistăm la revolta purității împotriva celor impuri, revolta oamenilor îmbrăcați în alb, sub soarele tropical.

De fapt, Revolta Albă chiar a existat.

Judecătorii capătă dreptul să judece inculpați albi acuzați penal!

Pe 28 ianuarie 1883, în clădirea primăriei din Calcutta, un grup masiv de funcționari englezi ține discursuri mânioase la adresa judecătorilor indieni și la adresa britanicilor care îi sprijină.

Episodul este povestit de istoricul Niall Ferguson în cartea sa ”Imperiul – cum a creat Marea Britanie lumea modernă”, apărută recent la Polirom.

De la ce a pornit Revolta Albă?

În India de la finalul secolului XIX, magistrații indieni sunt, ca și omologii lor britanici, funcționari publici ai Coroanei.

Dar judecătorii indieni nu au dreptul să prezideze procese ale unor inculpați albi în cazuri penale.

Un avocat britanic mărunt, abia sosit în India și ajuns consilier juridic al viceregelui, pe numele său Courtenay Peregrine Ilbert, ”pune principiile în fața experienței”, așa cum scrie Niall Ferguson.

Legea lui Ilbert dă indienilor cu calificările necesare dreptul să judece orice inculpat, indiferent de culoarea pielii.

A fost o umilință pentru albi.

”Un atac la adresa clasei conducătoare”

”Propunerea lui Ilbert este un atac insuportabil la adresa statutului privilegiat al clasei conducătorilor englezi ai Indiei”.

Recunoașteți, evident, sentimentul.

Este ceea ce ne transmit Ghiță de la Belgrad, Popoviciu și Adamescu de la Londra, Bica și Udrea din Costa Rica.

”Nu vrem să ne judecați voi! Nu aveți suficientă integritate și competență”.

Consecința e că eu nu pot fi judecat decât de ai mei!

”Ai mei i-au arestat pe ai mei”, vorba lui Traian Băsescu.

Ei și ai lor.

Incapabili prin naștere să-i judecăm pe șefi!

În concepția europenilor care pornesc Revolta Albă în Bengal, nu contează că judecătorii indieni sunt școliți în Anglia.

Ei îi consideră pe indieni incapabili prin naștere să poată judeca un englez.

”O să vin în țară când voi fi judecat de cineva precum Dana Gîrbovan”, spune unul dintre acești refugiați politici.

E doar o figură de stil.

Le place Dana Gîrbovan pentru că are curajul opiniei.

Dar dacă ar sta în sala unde ea ar prezida, atunci ar considera-o incapabilă să-i judece.

”Pofta de a domina versus lege”

La rândul lor, oamenii de afaceri britanici din India încurajează Revolta Albă.

Pentru că sunt obișnuiți ca legea să le fie mereu favorabilă.

Liberalii din Anglia, căci și acolo se scindează societatea pe această temă, numesc lupta una între ”pofta de a domina și adevăratul respect de sine și justiție”.

”Pofta de a domina versus lege”.

Și asta vă sună cunoscut.

S-a umplut paharul!

În final, Legea Ilbert este castrată.

Un inculpat alb judecat în India are dreptul să ceară un juriu în care cel puțin jumătate din membri să fie englezi sau americani.

Dar se mai întâmplă ceva.

În rândul zecilor de milioane de indieni s-a umplut paharul.

Disprețul la adresa calității lor de oameni egali cu ceilalți este acum fățiș.

Și asta resimțiți ca pe ceva familiar, nu-i așa?

Oameni neimplicați înainte vreme își schimbă atitudinea

Absolut neintenționat, susține Niall Ferguson, sfidarea albilor i-a mobilizat fără precedent pe localnici.

India s-a trezit din adormire.

”Pentru prima oară în istoria modernă, hinduși, mahomedani, sikh, rajput, bengalezi s-au unit pentru a alcătui o combinație constituțională”.

”Rase și clase întregi, care niciodată nu manifestaseră vreun interes față de problemele țării lor” se implică în viața socială.

La doar doi ani după Revolta Albă are loc prima ședință a Congresului Național Indian, iar mișcarea duce la independența Indiei, în 1947.

Sfidarea va provoca reacții imprevizibile

Această sfidare a condamnaților fugiți din țară nu poate să rămână așa.

Unii dintre inculpați nu vor să-și recunoască sentințele, chiar și nepronunțate definitiv!

Insulta la adresa oamenilor se acumulează undeva, în pânza freatică a societății.

Cei de deasupra lor îi jignesc pe bărbații și pe femeile obișnuiți, considerându-i nedemni ca să fie egali în drepturi cu ei.

Reputația unor instituții întregi și încrederea în stat suferă.

Structurile mentale ale societății s-au întins și stau să se fisureze, rupând, odată cu ele, moderația și abținerea care stau la baza oricărei democrații.

Cine se joacă cu așa ceva poartă o mare răspundere!

În acest timp, copiii de grădiniță sunt puși să defileze în fața premierului Viorica Dăncilă, imagini furnizate de cei de la G4Media.

Priviți cum tribuna oficială e mai numeroasă decât cei care defilează!

Copiii oamenilor obișnuiți sunt aduși să celebreze superelita care nu-i recunoaște pe oameni drept egalii lor.

Cine se joacă cu așa ceva.

Comentarii (53)Adaugă comentariu

adrian  •  20 aprilie 2018, 14:00

Defilarea in fata Dancilei a fost un spectacol grotesc. Cei ce au organizat asa ceva ar merita sa fie inchisi in custi si plimbati prin oras.

Cătălin Tolontan  •  20 aprilie 2018, 14:01

@adrian: si mai e o intrebare. Cum trebuie sa fii educat ca politician si in ce sistem traiesti de stai si privesti ca momaia defilarea unor copiii?! In loc sa-i iei pe toti smecherii aia din tribuna, sa-i dai jos si sa va duceti printre copii, ca sa salvati momentul si decenta si, in primul rind, ca acesti copii sa inteleaga de mici ca guvernantii sint aia care te ajuta, nu cei in fata carora faci frumos!

Obiectiv  •  20 aprilie 2018, 14:15

Mai veniti de acasa, domnule Tolontan, pentru ca justitia (nu-si merita majuscula) si serviciile nu sunt independente si nici n-au legatura cu partidul care conduce in Parlament! Totusi, ati afisat o reala incredere in niste oameni care nu merita vreo urma de respect, oameni numiti in posturile respective, nu alesi! Tot citesc despre niste idiotenii debitate de unii si altii de pe diverse bloguri, insa nu pot sa mai postez nimic si nu inteleg de ce! N-am injurat, nu folosesc cuvinte injurioase, am pareri pertinente; VREAU SA POT PUBLICA MESAJE PE ORICE ALT BLOG, CA INAINTE! O.

bg  •  20 aprilie 2018, 14:15

Chiar nu s-a schimbat nimic in mintea si comportamentul clasei politice de la noi dupa 1990? Premierul si ministrii PSD stau in tribuna si asista (in ritmuri de fanfara) la defilarea gradinitelor din Pitesti, asa cum facea coana Leana si activul PCR? Chiar d-na Dancila nu a invatat nimic de la Bruxelles? Notabilitatile judetului: prefectul, primarul Pitestiului, scoliti si ras-scoliti pe banii nostri in administratie locala in tarile civilizate din vest, atunci cand vine cineva de la centru, se comporta ca acum 30-40 de ani cand venea Ceausescu in vizita? Concluzia: nu Ceausescu a fost de vina ptr. cultul personalitatii, ci cei din activul de partid si de stat care s-au comportat slugarnic, au lingusit, i-au cantat in struna...Cine nu invata din greseli, este pasibil sa le repete...Daca revedeti vizitele printesei Diana in gradinite, azile, veti constata o diferenta uriasa. Noi nu avem conducatori adevarati, umani, calzi, care sa circule liber printre noi. Noi avem niste politicieni ca niste PAPUSI de VITRINA, impaiate, atoase, batoase, scrobite, fara suflet.

bg  •  20 aprilie 2018, 14:19

Au lipsit poeziile de slava si multumire...Sa ne traiti tov. Dancila, C. Dan, G. Gavrilescu! Soimii patriei va iubesc...

ruxandra  •  20 aprilie 2018, 14:24

Nu pot să înțeleg de ce madam Dana Gârbovan și uniunea ei nu declară câți membri sunt. Ca să știm pe câți NU putem conta pentru o justiție echilibrată. :(

alex  •  20 aprilie 2018, 14:38

nu cred ca e vorba de "elitism" in cazurile udrea si bica.pur si simplu fetele nu vor sa raspunda. pe de alta parte, cum poti sa lasi o persoana care a fost condamnata ( nu definitiv, dar cu f mari sanse ) sa plece din tara??? nu stiu daca e vorba de "neglijenta" sau altceva, daca s ar apuca se povestit cele doua doamne, ar avea f multe de spus. paralela cu pionerii sau soimii patriei e fortata :))

Vlad  •  20 aprilie 2018, 14:48

Abia astept momentul cand Gîrbovan o sa aiba opinii din astea "libere" si complet impotriva initativelor PSD. Dar complet, sa le condamne cum face orice om onest... Cred ca mai am de asteptat. Domna Gîrbovan este de fapt unul din cei mai mari sofisti ai Romaniei.

l  •  20 aprilie 2018, 14:54

Sunt nuante si nuante, Cataline!Tu ai fortat o comparatie Revolta Albă contra ilegalitatile justitiei din Romania.La o manifestare anuala,o astfel de "defilare" nu are nimic blamabil ,daca organizarea este corecta!Sa inteleg ca si pe cei care "defileaza" la Washington in ziua depunerii juramantului Presedintelui SUA tot asa ii consideri ?Oare si in america "copiii oamenilor obișnuiți - care-sunt aduși să celebreze superelita " sunt din filmul Cantarea Romaniei 2.0 ???Nu prea cred!

Andrei F  •  20 aprilie 2018, 15:11

Aveti mai putina logica decat au Udrea sau Bica...Pai daca Udrea,Bica ,Popoviciu,Adamescu ,Ghita sunt cei care au fost la butoane sau in preajma lor nu au de ce sa se teama?Sunt acuzati Udrea,Bica,Ghita ,Adamescu,Popoviciu,Mazare de rele dar te pomenesti ca sistemele in care au activat sunt bune? Adica oamenii rai au creat lumea aia buna pe care o aparati?Basescu care numeste statul pe care l-a condus intr-un fel foarte dur -atat de dur incat stiu ca ma cenzurati daca reiau cuvintele lui-nu mai este Basescu care era cel mai bine informat om din Romania?Si vai ,vai ce rau a facut Dancila ca a participat la Pitesti la ,,Simfonia Lalelelor,,unde au defilat si niste copii de gradinita!!!Ce ati fi vrut prea bunule domn sa faca Dancila?Sa ***(Pe precedentul Flutur,Udrea Boc?)Despre momentul lui Boc nu ati gasit nimerit sa cereti decenta ba chiar m-ati cenzurat pe mine pentru amintirea momentului...Daca Romania era un stat cu valori ce trebuiau respectate interveneau procurorii sau macar protectia animalelor...Procurorii pentru ca este vorba de bani publici si functionari ai statului;protectia animalelor pentru ca niste oi au fost chinuite pentru a se scrie de bine pe un deal.Dar era timpul lui Udrea ,Bica...posete de firma si pantofi cu tocul cui pentru unii si austeritate pentru multi,multi altii si atunci nimeni dintre cei care acum plang pentru TVR nu au miscat un pai... Pentru aducere aminte:,,Marketing politic PDL la emisiunile TVR. Acuzaţiile de partizanat politic sunt susţinute, din păcate, şi de câteva producţii editoriale ce pot fi uşor asimilate cu marketingul politic. La începutul lunii mai, CNA a amendat TVR cu 10.000 de lei pentru publicitate politică la emisiunea "Ne vedem la TVR!" cu Marina Almăşan din 16 aprilie, în care i-a avut ca invitaţi pe Emil Boc (prim-ministru la acel moment), Elena Udrea (ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului) şi Gheorghe Flutur (ministrul Agriculturii). TVR a recunoscut că a semnat un contract de prestări servicii de coproducţie în valoare de 148.000 de lei cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT).(...)TVR - jucăria partidelor. Acuzaţiile de favoritism politic sunt alimentate şi de prezenţa unor persoane apropiate unor partide sau ideologii în funcţii de conducere sau în corpul editorial. Majoritatea moderatorilor şi comentatorilor veniţi după reinstalarea în 2010 a Rodicăi Culcer la conducerea DEIS sunt cunoscuţi pentru opiniile favorabile actualei puteri şi ideologiei conservatoare".,,-,,Bursa,,

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

stelian  •  20 aprilie 2018, 15:18

nu ma pricep la justitie si legi....dar stiu ca exista si dreptul unui stat de a confisca averi, de a se apara prin blocarea finantelor celor pe care ii considera hoti....iar dupa confiscarea averilor cei pagubiti pot ramane in pribegie....sai judece cine vor...modelul francez cu expulzarea in insule....papillon

Cris  •  20 aprilie 2018, 15:21

Inteleg mesajul articolului si, desi sunt de acord cu el (egalitatea in fata legii si a justitiei indiferent de statut/clasa), trebuie punctat ca paralela cu Revolta alba nu este intocmai bine aleasa, intrucat aceasta nu viza atat statutul social sau clasa (precum in cazul lui Udrea, Ghita, Bica), ci culoarea pielii (deci rasa/superioritatea rasei albe in fata celei galbene).

pawn  •  20 aprilie 2018, 15:25

hm. cum era inceputul la "clanul sicilienilor" (da, da, am gusturi proaste, stiu)? un citat din cehov: "eu nu-i judec pe hotii de cai. asta e treaba magistratilor". asa si aici: udrea, camatarii si sportivii din sectorul 4 sau aia din craiovita noua, pot incerca, declara, nega, inchipui ce vor ei, pe barba si riscul lor (in alte parti s-ar scrie carti si face filme despre ei). adica noi asteptam...ce? o iluminare de la interlopi? :)) problema este la aplicarea autoritatii, la cine a lasat-o sa iasa din tara, la cine...sta si asista la calcarea unor legi. scrise sau nu.

Ion  •  20 aprilie 2018, 15:36

In tarile civilizate (unde evident exista multa coruptie etc.) oamenii bogati se lauda cu bucatarii, avocatii sau doctorii lor. In alte tari oamenii bogatri se lauda cu procurorii si judecatorii lor. Daca as fi in locul lui garbovan m-as inrosi de rusine daca un inculpat ar spune ca vrea sa fie judecat de mine

ion  •  20 aprilie 2018, 15:41

Tot eu. Vreau sa completez putin: in locul lui garbovan m-as inrosi de rusine daca un inculpat ar spune ca vrea sa fie judecat de mine, Pariez insa ca ea s-a inverzit de placere

basencu  •  20 aprilie 2018, 15:46

Tu ai o chestie personala cu Udrea si vrei s o vezi la bulau. De ce sa mearga doar ea. Cand o invoca pe Garbovan cere sa nu fie bagata la bukau de cei cu care a stat la masa. Garbovan pare opozitia la cei ai lui Basescu. Daca PSD influenteaza justitia de ce dracu nu are niciun judecator in statul verticalo-paralel. Un cetățean iti multumea ptr o carte Sapiens. Imi suna cunoscut. Mi o facuse cadou un var de ziua mea. In punga era o sticla cu palinca si cartea asta. Am scos o din geanta, m am uitat la ea o secunda, am pus o la loc in punga și punga a disparut. Acum am cautat punga cu palinca și am recuperat o dintre sticle. Sotia mea si a luat angajamentul s o citeasca intr-o luna si sa mi o povesteasca, pe scurt.

Peter  •  20 aprilie 2018, 15:47

De fapt nu are nicio legătură cu justiția noastră actuală. In fapt, niște hoți, recte elena și alina, au furat cat au putut, iar acum au fugit de justiție! Acesta e adevărul. Ce înțelegem de aici? Că dacă ești șmecher și pui bani in bănci străine, cu sau fără știrea altor șmecheri mai mari, te poți retrage într-o țară exotică atunci când se strânge lațul în jurul gâtului in tara ta, și trăiești pe picior mare. Unde era DNA-ul și marii procurorii cand fetele astea făceau ce le trecea prin cap?! Aaaa...deci erau protejate, cineva avea grija că ele sa nu fie atinse. Cine este acel cineva? Știm cu toții. Rechinii nu vor fi niciodată anchetați daca au spatele asigurat. Rechinii sunt în acest caz cei care le apărau pe cele două piranii. Justiția apare doar când este vorba despre găinarii...la tunuri ...e liniște și pace

Cris  •  20 aprilie 2018, 16:00

...si da, nici eu nu vad in cazul asta o problema atat de mare la cei judecati, cat la institutiile statului. Adica aproape e un sentiment firesc ca cei care urmeaza sa primeasca cea mai crunta pedeapsa nascocita de om impotriva omului (dupa moarte), anume privarea de libertate (lucrul cel mai de pret pt om, dupa viata insasi), sa caute prin orice mijloc sa ocoleasca aceasta pedeapsa. Mai ales luand in seama latura subiectiva a oricarui cercetat si judecat de pe lumea asta, cea care il face sa se considere (subiectiv, deci de inteles) ca nevinovat in fata propriilor ochi. Nu exista inca om intre oameni care sa nu creada, chiar si in mica masura, in propria i cauza (si e natural din pdv subiectiv). Asta este si esenta coercitiei statului, prin institutii de forta, altfel, daca s-a miza pe principii, pedeapsa ar fi plasat in cainta si autopenitenta personala a fiecarui invinuit. Asta ii face pe cei judecati sa caute solutii de scapare, fie ele si blamabile si inacceptabile obiectiv (dar de inteles subiectiv). Lucrurile sunt si mai simple in cazul unei persoane judecate care urmeaza sa devina mama. In cazul asta doar o viitoare mama irationala ar accepta sa fie indepartata de propriul copil. In sinea sa va lupta pana in panzele albe pt a ramane lg copil, chiar si prin mijloace antisociale/ilegale. Deci, problema mare nu e la cei judecati (in definitiv este absurd sa pretindem principii de conduita sociala de la cei care urmeaza a fi aprpoape dezumanizati prin incarcerarea si deposedarea de un lucru atat de pret pt om, precum libertatea), ci la institutiile statului, care au obligatia de a lua toate masurile pt a preintampina reactiile, naturale dpdv subiectiv (cu efect de supravietuire), ale celor judecati.

gilos  •  20 aprilie 2018, 16:01

Udrea, Bica, Ghita si compania isi permit sa aiba aceasta atitudine pentru ca autoritatile romanesti controlate de clanul Dragnea le permit. Va mai amintiti de de-acum antologica poveste a profesorului Traian Tomescu ? Era in plina era pesedista, ca si acum, iar Miron Cozma , pe cai mari, dadea lectii de fotbal si moralitate, "Miroane, se strange latul !" Si pentru Dragnea se strange latul, nu poate prosti o tara la infinit. Cu asa-zisul premier Dancila ce sa mai zicem ? te lasa fara cuvinte... 20 20

ion  •  20 aprilie 2018, 16:24

Asta se intimpla cand justitia si lupta anti-coruptie sunt folosite partizan in competitia politica. Ati fost printre cei care au inceput aceasta campanie cu doamna Mungiu-Pippidi, campanie pornita ca un ajutor pe termen scurt fortelor anti-psd. Pacat ca nu ati avut nici stiinta de carte nici decenta sa evitati polarizarea partizana pe acest subiect al justitiei independente. Udrea si Bica folosesc aceasta perceptie ca justitia, in special legat de anti-coruptie, nu este impartiala. E oribil ce fac, dar e usor sa fii moralist fara sa evaluezi si propriile fapte si nu cred ca vreunul dintre cei din Romania curata ati facut-o.

Chalex  •  20 aprilie 2018, 16:48

Ce ti-e si cu pamantul acesta romanesc! Mai ales dupa revolutie a aparut o casta a supe-oamenilor care nu vor sa se amestece cu "***", cu cei pe care ii considera inferiori, desi daca ii cautam pe cei din casta la cultura... acestia sunt, cum s-ar spune restantieri pe toamna sau chiar repetenti. Daca "era Basescu" a fost prolifica in promovarea fetelor frumoase pe criterii care mai mult nu au decat au tangenta cu moralitatea, "era Dragnea" a scos in prim-plan un adevarat batalion feminin capabil oricand sa-i devoreze pe toti cei care incearca sa atenteze la integritatea sefului suprem. Udrea su Bica sunt "exemplarele de casa" ale unei epoci in care s-a pus bazele statului stramb croit, in care fostul "Zeus" isi alegea supusele mai ales pe criterii estetice. Astazi, alt "Zeu", efemer, care se crede nemuritor, el si partidul sau, a pus mai presus de competenta si cinste un alt super om, parca zamislit din propria-i coasta, care are atributul exclusiv al fidelitatii si slugarniciei fata de "cel de sus" care insa bineinteles ca nu are niciun Dumnezeu, dar se comporta cu restul societatii ca si cand ar fi Dumnezeul nostru etrestru. Astfel, au apartut niste Dumnezei mai mici, "croiala" zilelor noastre, in care alti discipoli ai lui Dinu Paturica salasluiesc si ne innegureaza zilele cu obraznicia, incultura si nesimtirea lor.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Florian  •  20 aprilie 2018, 17:20

Ma asteptam ca la inceput sa citesc : " aceasta este in pamphlet si trebuie tratat ca atare ". Am gresit. O tii ca gaia matzu'. Ceva timp in urma ai scris o compunere in care , cu manie proletara , infierai fatul ca USA nu intervine in Costa Rica , sa le duca la Guantanamo pe Udrea si Bica ca , vezi Doamne , satem parteneri cu ei si macar acest favor sa faca justitiei corecte din Romania. Acum in noua compunere amesteci merele cu paharele de vodka si ne scrii despre cularea pielii in justitia Indiana controlata de imperialistii Regatului Unit in sec. 19. Tolontane dai macar ospatarului sa citeasca ce scrii inainte sa publici.

dan  •  20 aprilie 2018, 17:22

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Bârgaoanu Dragoş  •  20 aprilie 2018, 17:50

E circ total pe blogul dvs.!Sunt unii care chiar cred că sunteți un om cu obraz subțire şi "coloană verticală"!Mulțumesc pt distracție!

ticbis  •  20 aprilie 2018, 18:14

Domnule Tolontan, in Romania actuala notiunea de justitie e o gluma proasta. Nu spun eu asta ca sa ma aflu in treaba; e suficient sa va recititi articolele pe care le-ati scris si pe care le-ati publicat pe blogul dvs privind cazul "Shanghai" ca sa va lamuriti cum sta treaba. Justitia se face la comanda politica si dupa interese, n-are nicio legatura cu ideea de dreptate sau de adevar, nici cu minimele norme ale unui stat de drept. Cunosc o multime de cazuri de abuzuri indecente; pedofili si violatori achitati si oameni condamnati la ani de puscarie pentru ca si-au inchiriat locuinta cateva luni fara sa raporteze la Fisc. Cunosc batrane care au mers la inchisoare pentru ca vindeau leustean si urzici pe marginea drumului; cunosc politicieni, parlamentari si magistrati care au luat NUP pentru ca au escrocat cetatenii si statul sau au furat cat pentru doua generatii. Imi cer scuze, n-o simpatizez deloc pe doamna in cauza, dimpotriva, dar dosarul Elenei Udrea e eminamente politic; e o razbunare jalnica a puterii actuale impotriva unui (fost) opozant politic. Nimic din dosarul ala, in afara de folclor, nu dovedeste vreo vina penala impotriva acesteia; pe aceleasi "probe" putea fi incriminat si Emil Boc si oricine s-a perindat la conducerea guvernului in perioada aia. Probele sunt fortate, dosarul e atat de subtire incat doar aia care au clasat cazul "Shanghai" pot condamna asa ceva in cazul asta:))) In USA, de exemplu, dosarul Elenei Udrea asa cum a fost el instrumentat de catre procurorii romani ar fi fost respins in maximum 2 luni! Strict juridic si conform constitutiei si legilor tarii, al codului penal! Faptul ca Elena Udrea a ales sa se protejeze de un stat care-i vrea capul cu orice pret, nu inseamna altceva decat ca in Romania justitia e la pamant. Nu discut aici de penali ca Ghita si altii care au fugit de pedeapsa, ci de persoanele care au ales exilul ca sa se adaposteasca de abuzuri. Daca imi permiteti comparatia, s-au refugiat de o justitie defecta sute de mii de romani in ultimii 70 de ani; de la Paul Goma si pana la Mihai Pacepa! Si ei au fost condamnati de justitia romana in acelasi stil si cu exact aceleasi argumente! Va rog sa ma credeti: dintre cele 4 mil de romani refugiati in diaspora, jumatate si-au luat lumea in cap ca sa scape de saracie; cealalta jumatate a ales calea exilului ca sa scape de anomaliile in care se scalda tara, inclusiv justitia romana! Imi pare rau, sunt responsabil de ceea ce afirm aici: daca as fi fost in locul Elenei Udrea as fi procedat intocmai!!! Problema nu e la Elena Udrea, problema e a Romaniei... asta doare cel mai tare! Ma rog, pentru cine (inca mai) simte...:))) O zi buna va doresc! PS: Comparatia cu statutul Indiei coloniale din secolele trecute cand era sub Imperiul Britanic este ridicola! Asa putem s-o tinem langa si sa vorbim la nesfarsit pe langa subiect si de Africa de Sud, si de Australia, si de Canada si de mai stiu eu ce alte popoare au fost colonii britanice de-a lungul istoriei! Ce au de-a face indienii aia asupriti de catre britanici cu Elena Udrea, este nu numai de neinteles, dar chiar de-a dreptul hilar! No offence!

Bodrin  •  20 aprilie 2018, 18:17

Nici albii "de aur" din fotbal nu suporta sa fie napăstuiți de unul care le este inferior (?) lor. "Un ***", a spus albul Porumboiu!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Egali in fata Legii sau?  •  20 aprilie 2018, 19:51

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ManX  •  20 aprilie 2018, 19:59

In afara subiectului, tocmai am aflat de pe "TV5MONDE" ca presedintele Iohannis a refuzat cererea ca Ambasada României la Tel-Aviv sa fie transferata la Jerusalem...Felicitari domnule presedinte. Am fi fost prima tara din EU care ar accepta asta...o sa o facem...nu doar noi...astia ne seaca tara, si ne împrastie în lumea întreaga. Nu scriu *** ca ma blocheaza, daca scriu evrei o sa fie la fel. Despre "poveste", pot doar sa spun ca am mai învatat ceva desi este mai mult sau mai putin cunoscuta situatia din India în acea perioada. Aceste doamne trag doar de timp. Sute de mii de români au cerut azil politic în occident. Am facut acelasi lucru prin '91 desi nu stiam exact ce fac, ce este azilul politic si cum se obtine. Nu stiam nici macar faptul ca cer azil politic. Scopul tuturor românilor era sa treaca timpul, cât mai mult pentru a strânge bani si sa revina-n tara. Era singura posibilitate. Problema venea când se cereau probe. Ce probe sa le aduc(em) pentru ca nu aveam. Nu au obtinut bosniacii azil desi poate multi aveau dreptul. Trebuia doar tras de timp si asta o puteai face cu un avocat sau ce noroc aveai sa fi în ordine pe lista. Ce gaseam "amuzant", era faptul ca daca mergeai la interviu, si clar erai refuzat, mai aveai trei luni sa parasesti tara dupa ce ai primit raspunsul. Daca nu te prezentai aveai sase luni...:) Or sa treaca multi ani pâna când aceste doamne or sa aiba dosarul pe masa "drepturilor omului" Au mai multe sanse sa ajunga presedinte si prim-ministru în Costa Rica decât sa fie trimise si judecate-n tara.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Jean Claudiu Iuncher  •  20 aprilie 2018, 20:08

Domne bloghere sportive Tolontane, eu sunt de aceeasi opiniune cu doamnele azilante politic. Nu se face sa te judece acuma oameni inferiori cand vreme de 10 ani, cat a durat Regimul Anticorupt si Anticomunist Udrea-Basescu-Kovesi-Coldea, ai fost tinta admiratiunei celor mai inalte spirite intelectuale ale națiunei (Liiceanu, Plesu, Baconsky, Papahagi, Cornea, Aligica, Tismaneanu scl). Tot dupa opiniunea mea, Doamna Presedinte Udrea s-a refugiat politic mult prea departe geographique. Mult mai aproape si mai la indemana ar fi fost de pilda la Berlin, in camera de oaspeti a lui Mutti Merkel, sau inca si mai aproape la Bukres, acasa la Ambasadorul Microsoft in Romania, Dl. Hansel Klemm, sau inca si mai aproape de cassa, in sediul GDS, nu cred ca doamna Pora ar fi refuzat asa o onoare. Si daca nici asa, atunci cel mai bine acasa la Dl. Presedinte Ptr Alte Coordonate Istorice, ptr a carui cinste si onoare garantati inca toti. Si Mutti si ambasadorul Microsoft si doamna Pora si chiar matale ca nu te-am auzit niciodata cu ceva urat la adresa onorabilului Domn Traian.

nogdarin  •  20 aprilie 2018, 20:18

Dana Garbovan are curajul opiniei :) E ca si cum am considera ca Mircea Badea are curajul opiniei... sau Mirel Palada :) Sau Vic Vio Ponta :))

Luca  •  20 aprilie 2018, 21:14

Daca copilul meu era plimbat , asa aiurea , din directive de partid , ii actionam in justitie . Apropo , ati uitat de Mazare/Madagascar !

Che Guevara  •  20 aprilie 2018, 21:19

"Nu raspund decat in fata Marii Adunari Nationale" ! Va suna cunoscut domnule Tolontan ? Unde, in lumea asta, s-a pomenit ca inculpatul sa isi aleaga singur judecatorul ? Numai in Romania.

cfrescu  •  20 aprilie 2018, 23:21

Ce-ar fi sa ne revenim, macar cei care au mai dat nitel cu nasul de occident, si au vazut ce inseamna adevarata justitie, intr-o societate moderna bazata pe un sistem de valori clar si unanim acceptat, pe o educatie adevarata, pe promovarea si recunoasterea valorii, pe capitalizarea si partajarea succeselor, pe critica reala si constructiva, lucrul in echipa, etc. Ceea ce se intampla la noi nu are nici o legatura cu asta, e un circ dizgratios, un monkey business, un teatru ieftin in care toti se prefac ca stiu, ca sunt buni, corecti si interesati de binele comun. Numai cine e orb nu a vazut cum a lucrat justitia si procuratura in ultimii ani - la comanda politica si bazat exclusiv pe turnatorii si santaj, fara a tine cont de fapte, legi, date dosar. Ne aducem inca bine aminte ca un fost presedinte anunta la tv cine urma sa fie anchetat. A fost f distractiv pt unii, care n-au inteles ca ne-am intors la statul securist, antonimul statului de drept. O mare parte din vina o are presa, constituita exclusiv fie din slugi rau-intentionate, fie din nepriceputi. Tinand cont de lipsa totala de educatie si cultura a majoritatii societatii romanesti, viitorul nu e greu de prevazut. Oamenii de valoare sunt indepartati, drumul lor duce in Occident. Sa incepem macar prin a spune lucrurilor pe nume! Sa renuntam sa dublul standard, mistoul balcanic si scurtaturile mioritice. Sa ne respectam si sa ne promovam valorile, cate au mai ramas. Cei care cer azil politic au facut parte din sistem, il cunosc si inteleg f. bine. Fug pt ca stiu ca sunt condamnati in alb, fara nici un fel de judecata, doar pt ca au deranjat la un moment dat pe cineva mai puternic...

vasglo  •  21 aprilie 2018, 0:42

Draga Tolo, senzatia mea e ca ai inceput sa traiesti "la alibi"!..Sa fie de vina varsta care nu iarta pe nimeni?.. Ai inceput sa (re)descoperi "secrete de tip Polichinelle" la Udrea, Bica, Adamescu, Ghita, Popoviciu, etc., dar esti incapabil sa descoperi "secretele" din sport, domeniul ziarului la care scrii, cum ar fi ""secretul" lui Burleanu, respectiv "vrednicia" pusa in slujba lui de copii si juniori, de tinere noi practicante ale fotbalului, de cei care au inceput sa faca peste noapte FUTSAL, vorba lui Lucescu al batran!.... Dar asta e un domeniu care nu merita aplecarea unui "veteran" deprins cu alte "sfere", evident, mai inalte!....-:) Apropo, Dana Garbovan nu are nimic de-a face cu "penalul", ea o "civilista" de exceptie! Asa ca nu vad rostul pomenirii ei in acest context. Din delicatete si respect puteai sa faci abstractie de zicerea Udrei!...

ena  •  21 aprilie 2018, 0:47

Ministerul Justitiei sa faca cerere de extradare pentru cele doua "doamne". In mod repetat. Sa le fie sechestrate toate bunurile din Romania in vederea acoperirii prejudiciului si cheltuielilor de judecata. Inclusiv cele instrainate prin donatii. Sa nu poata calatori vreodata in nici un stat al UE sau stat cu care avem conventie de extradare. Sa isi poata comanda genti de la Paris, dar sa nu mai poata pune piciorul in Paris sau in oricare alt oras civilizat. Niciodata.

Renata C  •  21 aprilie 2018, 1:50

niste nemernice hoate

Urod  •  21 aprilie 2018, 2:55

Atunci cand butonau banii, noi eram foarte buni pentru ei... Genți, cumparaturi de weekend la Paris pe banii poporului... Etc... Acum ne fac si favoruri daca accepta sa fie judecați... Era de așteptat... Si-acum traiesc probabil acolo din banii care-i muncesc cinstit... Asta e, ne meritam soarta....

sundance kid  •  21 aprilie 2018, 4:33

Romania e o tzara cu probleme mari. A pierdut startul demult si personal nu cred ca e capabila sa devina cu adevrat o tzara vestica .Bine ca am plecat defintiv in vara lui 90 ' . O vreme mi-a fost dor. Am regretat dar de multa vreme deja sunt multumit ca am facut-o ! Nu traiesc intr-o societate perfecta dar e in primul rind educata . Iti dau un exemplu minor dar care spune multe . Daca primesc o amenda de la politie pot sa o disput . Dureaza cam un an jumate dupa care sunt instiintat cind sa ma prezint la curte si am destule sanse sa cistig . Nu pierd mai mult de o ora cu totul .Fie judecatorul nu vine, fie judecatorul vine si e intr-o zi buna si ne spune ca suntem achitati toti , fie politistul nu se prezinta , fie am argumante si ma achita . "Totul ca la carte ". Si ca asa decurg lucrurile in tot si in toate .

dan65  •  21 aprilie 2018, 6:46

egali in fata campului tactic pe justitie :)))))) sa ne aducem aminte cum l-au bagat pe Becali la puscarie fiindca a vrut sa premieze o echipa sa joace corect,sau ca a prins hotii care-i furasera masina.la fel de mizerabila facatura cu caltabosii inscenata lui Remes,bagarea in puscarie a lui Rusanu sau Patriciu fara motive,sau condamnarea pe motive clar politice a lui Dragnea.Justitia o fi oarba dar Binomul sta cu ochii in patru.cat despre defilarea copiilor,nu a parut deloc a fi o chestie festivista intru adularea superelitelor(cum spui tu) ci mai degraba spun ca Dancila a facut un efort(din motive electorale bineinteles) sa-i urmareasca pe copii si sa arate ca le poarta de grija.concluzionand,lasand la o parte paralelele neinspirate dintre justitia din India si cea din Romania,sau dintre paradele ceausiste si defilarea catorva copii de gradinita,articolul e foarte bun.

arcu de triumf  •  21 aprilie 2018, 7:44

Dupa ce s-a devoalat cum s-au facut unele dosare chiar nimeni nu-si pune intrebarea ma dar daca oamenii aia stiu niste lucruri? Dupa atatea manevre cu judecatorii cu completele de judecata masluite si judecatori inlocuiti si probe la misto stii ca vei fi condamnat aiurea la 10 ani stai ca o tinta pe loc? Sa faci 5 ani si pe urma sa se dovedeasca la CEDO ca dosarul a fost aiurea? Plus ca pun pariu ca Udrea stie multe despre culisele dosarelor ei si stie de pe acum ce pregatesc aia si cum si de la cine vin ordinele altfel n-ar fi plecat. Cine se da mare iubitor de dreptate si justitie si mare increzator in cum se judeca anumite dosare sa faca 10 ani parnaie fara sa fi luat nici un euro, doar ca a zis un nene ca a lasat un Samsonite cu 1 mil oiro la receptie. Se ofera cineva? Asa credeam si eu. Sigur ca in balanta conteaza ura pentru Udrea ca e blonda ca a furat, ca a fost omu lui Basescu, ca se imbraca de milioane de euro, ca are genti de sute de mii in timp ce lumea cauta prin tomberoane si alte vrajeli d-astea pentru pinguini, dar vina e una si acuzele sunt alta. Crede cineva ca o mai apara Basescu daca stia ca a facut mizerii? O mai tinea pe langa el? Pe cine ati vazut voi ca a mai aparat el comandante? Si multi stiu cate presiuni s-au facut ca sa fie arestat insusi el comandante din 2015 incoace si cate telefoane s-au dat si cate s-au incercat cu cautat de dosare, cu redeschidere, cu cautat de motive de cand era primar si timp pierdut cu sustinerea antenelor care vor razbunare, dar ce sa vezi?! Ghinion.

gigelos  •  21 aprilie 2018, 8:20

Atata bla - bla de doi lei pentru zicerile a doua precupetze hoate . Hai sa comentam ce spune Udrea ... Cataline , ce aveti tata ? Ati luat-o razna , v-ati ajuns , imburghezit , *** ? *** ? Caterinca pe seama lui Lucescu ,Lupescu , Andone , Geambasu mare scula , alalaltu de la Branesti la fel , Vochin mare federal . Tu mare investigator . Trage o linie verticala si scrie ce ai produs pana acum . Ridzi , Hexi Pharma ... altceva nu mai stiu , aaa stai , asta cu Lupescu e tot realizarea ta , Kovesi era si realizarea ta daca era demisa ... In partea cealalta ... tot . Tot. Nu e vina ta , normal , dar...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Razvan  •  21 aprilie 2018, 9:01

De acord cu ideea articolului, dar, daca vrem sa fim corecti pana la capat, sa nu uitam de unde vii! Dintr'un trust patronat de o persoana care se razbuna pe judecatorii care l'au condamnat si ii hartuieste neincetat, dintr'un trust care mistifica grosolan realitatea pentru a sustine interesele personale ale patronului, o persoana urmarita penal pentru inselaciune si santaj...care tipa de fiecare data ca "e asuprita politic!". Da..Udrea, Ghita, Bica, Mazare fac la fel, dar sa privesti elitist si dezamagit la ei, exprimandu'ti revolta contra unui salariu platit de Voiculescu e nu numai paradoxal, dar si distractiv!

raluca raescu  •  21 aprilie 2018, 9:14

Alinei Bica tocmai i-a fost respinsa solicitarea de refugiat politic in Costa Rica. Uite ca nici costaricanii nu sunt chiar atat de "creduli"...

constantin  •  21 aprilie 2018, 10:00

Deşi nu-mi face plăcere, o să fac pe avocatul diavolilor. Au dreptate! Cânt tu ştii cum au fost condamnaţi alţii, în monstruosul regim Băsescu, de ce ai risca să apari în faţa unor judecători despre care nu ştii dacă au fost sau nu distribuiţi de calculator? Dacă nimereşti pe Culoarul Justiţiei? Că acest culoar a existat, poate că mai există, ne-a spus Băsescu: În biroul meu ... Coldea şi Kovesi povesteau cum va fi arestat judecătorul X şi adusă judecătoarea Y... Şi-a retras Băsescu zicerea? A fost dat în judecată de către doamna K, pentru a-şi apăra reputaţia? De ce n-a făcut-o? Se teme cumva că Băsescu vine cu înregistrările?... Că pe alţii îi dă în judecată şi cere milioane de euro... Pe colegii dvs de la A3, de exemplu. Apropo de Culoarul Justiţiei: Năstase şi Voiculescu au fost condamnaţi fără probe directe, iar în dosarul lui Voiculescu, pentru prima dată în istoria justiţiei, a fost invocată telepatia... În ce ţară civilizată s-a mai întâmplat aşa ceva? În ce ţară civilizată s-a mai întâmplat ca preşedintele ÎCCJ să declare că este partenerul necondiţionat al DNA-ului? Păi dacă judecătorul este partenerul procurorului, scuzaţi-mă, ca acuzat ai şansa porcului de Crăciun. Nu ştiu dacă Năstase şi Voiculescu au fost vinovaţi , dar ştiu că au fost condamnaţi fără probe directe. În aceste condiţii, având o asemenea Justiţie, da, fugi în Costa Rica, dacă nu eşti masochist. Şi acum las roba de avocat al diavolilor. Da, Bica şi Udrea dau dovadă de o aroganţă ieşită din comun. Bica este autoarea acelui monstruos Cod penal în care pentru abuz în serviciu putea fia arestat ORICINE, vinovat sau nu, iar Udrea a participat împreună cu Băsescu la toate nenorocirile care au lovit ţara asta în acea perioadă. Referitor la finanţarea partidelor cu bani negri, Udrea şi Băsescu ne spun că toate partidele fac aşa... Păi când a fost condamnat Năstase, de ce n-aţi spus? De ce n-aţi ieşit în conferinţe de presă ca să spuneţi că şi voi procedaţi tot aşa? Să vă ia şi pe voi DNA-ul... De ce aţi tăcut? Luptaţi împotriva corupţiei? Era convenabilă condamnarea lui Năstase? Bine, în cazul finanţării PDL-ului am văzut ce s-a întâmplat: ministrul X a spus că i-a dat o sacoşă de bani lui Y, acesta i-a dat lui Z şi Z mai departe până la Blaga şi Băsescu. Blaga nu a recunoscut nimic şi dosarul a fost închis... Toţi sunt liberi. În cazul Năstase nu a recunoscut nimeni că a dat sau a luat, nu au existat nici probe directe, însă toţi au primit ani grei de puşcărie + confiscarea unor averi. Ce-i asta? Bica şi Udrea ştiu ce este asta. Cum să nu obţii azil politic dacă povesteşti asemenea lucruri unor oameni dintr-o ţară ca o ţară? Unde s-a mai pomenit ca DNA-ul să aibă un detector de minciuni mincinos...ca cel de la IJP Buzău? Unde s-a mai pomenit ca procurorii anticorupţie să falsifice stenograme şi să producă probe false? Lupta împotriva corupţiei a fost decredibilizată de către nişte oameni care şi-au bătut joc de încrederea cetăţenilor şi de misiunea pe care o aveau. În Justiţie trebuie făcută o schimbare ca la SRI. Hellvig a reuşit imposibilul.Felicitări! Din păcate, Iohannis a ratat momentul şi doamna K va rămâne în funcţie până după alegerile prezidenţiale din 2019. Da, aţi citit bine, doar nu vă închipuiţi că ministrul Justiţiei va veni cu o nominalizare în aprilie 2019, atunci când îi expiră mandatul doamnei K... Să fim serioşi, vor fi interimate până după alegerile prezidenţiale. Au fost şi pe vremea lui Băsescu, nu am uitat. Şi, după prezidenţiale, şeful DNA va fi numit de către preşedintele... Tăriceanu... Cred că refuzul lui Iohannis de a o revoca pe doamna K i-a produs o mare bucurie lui Dragnea. Viitorul şef DNA va fi pe placul PSD-ului. Asta va fi moştenirea lăsată de Iohannis. Când a avut ocazia a refuzat, NU VA MAI AVEA OCAZIA.

Obiectiv  •  21 aprilie 2018, 11:58

Cataline, ai obtinut ceea ce meriti, adica numai reactii negative sau, pentru alte articole, o absenta masiva a postarilor! Ai manifestat incredere in justitie si aceasta este cea mai putin credibila putere a statului! I-ai luat apararea lui burleanu doar ca sa te raliezi invingatorului zilei, pentru ca nu strica sa obtii acreditari, deplasari cu "nationala" si alte avantaje! Impostorul acesta nu avea niciun argument palpabil sa-si continuie activitatea la FRF; daca el merita aceasta functie (acum 4 ani si acum), atunci si eu as merita sa fiu membru al Academiei Romane, in virtutea studiilor si a pasiunii pentru literatura! Lupescu n-a pierdut din cauza apropierii de vreun partid, ci din cauza intereselor marunte ale unor trepadusi aparuti ca ciupercile dupa ploaie in fotbalul promovat de un fost consilier de-al lui basescu! Observ ca ti-e rusine sa mai raspunzi unor postari, DAR POATE-MI EXPLICI DE CE NU MAI POT PUBLICA PE VREUN BLOG (ALTELE DECAT AL TAU) VREO REACTIE! Sigur, nu mi-as pierde timpul sa scriu ceva pentru obsedatii de politica, dar sunt cateva persoane (putine, din pacate) pe care le respect si cu care vreau sa continui sa schimb mesaje! O

Napolion  •  21 aprilie 2018, 14:16

Ca de obicei.... la teme urlatoare la cer numarul de comentarii si implicati in dialog este de... fro 30-50 iar la teme serioase in care "se vorbeste" ca *** Bacali (ca sobolanul fuge ...) are si ea o opinie, avem sute de comentarii... Asta se vede pe comentariile de aici... Uitati-va la numarul lor la fiecare articol... Cand Udrea era impreuna cu don Cocos s-au facut milioane de euroi pe diverse, stie toata lumea iar acum... vedem 50 de comentarii... Apetitu de moralitate a scazut.... ne fierbe sangele mai mult ca a iesit Burleanu... Iar in piata sa protestam apolitic nu spune nici unul "da am sa vin si eu"... Sunt milioane furate care arunca in foame o tara intreaga insa comentam sa bagam la puscarie pe cel care l-am prins ca da cu mangla la hambar. Boieru nu.... Nu e scuzabila hotia de la un ou pana la un ***, insa mi-e jena sa mai si citesc musculoase luari de atitudini pentru un smeker care trucheaza o licitatie de 100k euro insa sa stam precum curcile *** atunci cand avem golani de sute de milioane de euro.... Sa fiu mare jandarm cu "taranul in foame " dar sa fiu "neputincios" cu "boierul alunecos". Mi-e rusine de mine. Si cel mai frumos este can discutia luneca in "uite pesedistu " si celalalt incepe "dar ce penelistu de x nu a facut de 10 ori mai mult"? Si uite asa trece ziua si mergem la culcare .... Si ne trezim din nou cu mischii umflati si citim cu mare revolta ca un doftor (care se incapataneaza sa ramana aici) a luat spaga 200 lei si cerem sa fie imediat bagat la parnaica ca sa fie de lectie si altora... Si mai injuram un pnl-isd, mai aparam un psd-ist, ne declaram neputiciosi la fuga in Costa Rica sau Israel a lu unu sau altu, si toleram ziaristi care ne conduc pe TEME... si citim fituici care ne vorbesc de importanta pentru viata stire tip "nemaivazuta aparitie din lac care s-a intimplat chiar acum" nu stiu unde... Hello!.... chiar nu se mai simte mirosul mediocritatii si a prostiei ? Nu mai simtim balta in care stam pana la gura ? Si ca atunci cand deschidem gura sa ne manifestam indignarea noastra mai luam inghitim de fapt si o portie de marmelada ? Ca decat sa-l bagam cu capul la fund pe unul care face valuri, daca nu umblam sa secam balta tot asa va fi mereu si mereu: o alta Udrea si un alt Oprisan si un alt Halaicu si un alt Boc etc etc... Ca nu are treaba cu o anume parte din politicul, ca toti sunt la fel... (atat in comportament cat si in cat au bagat mana). Ca "statul paralel" a stiut destul de bine despre fiecare din astia, ca i-a livrat dupa cum a vrut el cui a vrut el.... EDUCATIA !, ECONOMIA AUTOHTONA !, CAPITALUL LOCAL!, INVESTITORI AUTOHTONI!, PLATA TAXE (mama a vrea sa vad si eu o echipa de experti ANAF care sa aiba oua sa intre corect si competent peste o multinationala)! Si apropos nu mai stiu in ce stadiu sunt legile alea ale justitiei. Pe mine ma intereseaza doar sa aiba si magistratii o forma de responsabilitate CLARA si EFECTIVA. Cand astora or sa le tremure chilotii pe ei pentru ce fac gresit sau ce "uita sa faca" atunci poate ca se mai face un pas. Fiecare care citeste postarea mea inainte sa raspunda as vrea sa se gandeasca la birou, la locul lui de munca daca face o duda ce se intampla? Raspunde personal cumva?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Urod  •  21 aprilie 2018, 14:35

@sundance kid.... Ai avut mare noroc ca ai plecat de atunci... Regret ca am facut-o si eu atat de tarziu dar bine ca am facut-o.... Nicaieri nu este perfect dar ma simt exceptional.... Țara este o cauza pierduta pt 50 de ani de-acum incolo... Pun pariu....

ManX  •  21 aprilie 2018, 15:29

@Sundance kid. Deci într-o tara civilizata, judecatorul nu vine la proces.....???????????? nu am mai auzit asa ceva. Si esti achitat.Sau vine, este într-o zi buna, nu respecta legea din buna dispozitie si face un cadou celor condamnati. Nu vine politistul...asta chiar ca este putin probabil pentru ca nu vad ce ar cauta politistul care a dat amenda la proces. Sunt sute, mii de amenzi pe zi. Nu are tara aia civilizata atâti politisti. Politistul care aresteaza pe cineva vine la proces????Traiesc si eu într-o tara din asta, "civilizata"si am ajuns la concluzia ca este mai bine sa le platesc chiar daca nu sunt deacord. Am contestat una, am câstigat procesul dar am pierdut o zi de munca si o deplasare de 150km dus si 150km întors. Si nu vad de ce o tara este civilizata din motivul pe care tu-l invoci.In unele tari "civilizate", poti contesta pe internet dar sunt atâtea date de completat ca multi oameni renunta pentru ca nu stiu cum sa faca. Prin curier recomandat platesti cinci euro nerambursabili chiar daca ai câstigat procesul...Este hotie cu amenzile de circulatie în toate tarile....

Jean Claudiu Iuncher  •  21 aprilie 2018, 16:55

Domne bloghere sportive Tolontane, nu trebuieste monser sa-ti faci sange rau ptr o azilanta politica oaresicare. Atata vreme cat Idolul matale si al gedailor frumosi si liberi este liber, cuceririli Iepocii Anticorupte si Anticomuniste Udrea-Basescu-Kovesi-Coldea raman neatinse. Si foarte curand viitorul sef al viitorului guvern progressist, dl. Dacian de Villemin le va duce si mai departe, pe cele mai inalte culmi brucseleze. Hai inapoi la mafiea aiea pechinez-moscovit-feniana ca era mult mai arzatoare cestiunea ptr aichiuul fidelilor matale admiratori.

Adrian  •  21 aprilie 2018, 23:45

Draga Tolo,hai sa ne intelegem un pic, 1.Udrea si Bica, sunt acceptate in Costa Rica, cu acordul fratelui mai mare USA.Cunosti doctrina Monroe,Costa Rica face parte din parohia Washington-ului. Duvallier la cati haitieni a omorat, si - a găsit refugiul în patria democrației UE,Franța.Macar Udrea si Bica si-au gasit refugiul intr-un tara pe placul lor,o țară coruptă și "bananiera".Eu bănuiesc că totul este un "quid pro quo" între Basesescu si Casa Albă, de dragul vremurilor apuse. 2. Problema cea mare este ca la noi nu s-au separat apele. 70 % dintre magistrați ori au tinechele de coadă de pe vremea comunismului ori au ajuns în posturi prin proptele politice. Oare este normal ca partidele politice sa numească judecători la CCR?Nu.Acel judecător devine un sinecurist la mana politicienilor.Studiu de caz : Tudorel Toader.Acum ca-i place sau nu, trebuie să întoarcă favorurile ( ce pensie au cei de la CCR?) celui care l-a ajutat să ajungă la CCR,adică lui Tăriceanu.Nu stiu ce alte polițe trebuie să plătească, dar este jalnic sa ajungi ca lumea sa te perceapă ca pe omul mafiei politice, omul coruptilor, și ma refer la cei din cancelariile UE sau la USA. 3. Garbovan.Alt studiu de caz .Tu acuzi "Statul paralel",pe Kovesi,DNA,SRI, etc., dar te duci la televiziunile unor condamnați penal, ex.Antena3, proprietatea lui Voiculescu condamnat penal.Ce credibilitate sa am eu in acest magistrat?Mâine daca Voiculescu vinde A3 clanului Duduianu sau Stioaca,doamna Garbovan o sa-l mai sune pe Gadea in emisiune sa ne spuna cum este cu statul de drept?Parerea mea este ca si doamna Garbovan vrea să se califice în categoria " pensionarilor de lux", adică un post ,la CCR, chiar Min.Justitiei etc.Eu n-am auzit de doamna Garbovan sa se fi luptat cu mafia lui Nastase sau sa fie asa guraliva in mandatele lui Basescu. 4.Tolo, intrebare :oare nu ti se pare suspect ca oameni cu putere si influenta precum Coldea sa nu faca nimic impotriva celor două dive penale?Mai ti minte filmul "Casino" , cu Sharon Stone si De Niro?Era acolo un personaj care fuge in Costa Rica. Pe ala in final il găsește mafia,numai Coldea,No2. in SRI, cu toate conexiunile lui "nu le gaseste" pe cele doua dive.Nu ti se pare ciudat acest " non-combat" al lui Coldea?

Comentează