Înregistrări audio: cum s-a pus la cale realegerea lui Burleanu! Palavrele politicienilor și ale vedetelor TV au pierdut în fața organizării cinice

Au manipulat tot: de la așezarea în sală și cine îl aplaudă pe Burleanu, până la cine se uită pe telefon, mimând plictiseala când vorbesc Pușcaș și Lupescu!

luni, 23 aprilie 2018, 7:02

 

Voi nu o cunoașteți.

Nici noi n-o frecventăm.

Dar ea există, în București – e bula cafenelelor de fițe și universul piperat al restaurantelor întreținute de lumea bună.

Aici vin politicieni, realizatori TV, analiști geostrategici și decid, închipuiți, destinul țării și al lumii.

Prin palavrele ei, această lume l-a înscăunat președinte pe Ionuț Lupescu încă înainte ca alegerile de la FRF să aibă loc.

Miercuri, 18 aprilie 2018, când urnele sunt răsturnate, apare șocul: 168-78 pentru Răzvan Burleanu!

Cum de a câștigat un birocrat al fotbalului în fața lui Ionuț Lupescu?!

Această întrebare macină nu doar lumea fotbalului, ci și pe fiecare pasionat de sport.

Cum a fost posibil ca o legendă a ”naționalei” și un experimentat funcționar al UEFA să fie, pur și simplu, spulberat la vot?

Gazeta începe să publice, azi, o înregistrare audio care vă oferă culisele și explicațiile macascrului.

Luni, 16 aprilie 2018, cu două zile înainte de alegeri, 14 șefi ai FRF s-au strâns la Casa Fotbalului într-o ședință secretă ca să facă ultimele retușuri ale realegerii lui Răzvan Burleanu.

Burleanu însuși le zice: ”Bine ați venit în cantonament. Nu plecăm de aici până nu rezolvăm”.

Cineva din interiorul FRF a oferit Gazetei înregistrarea.

De ce Gazetei?

Pentru că șefii Federației sunt aproape obsedați de ziar, pe care-l receptează scormonitor, nedrept cu ei și de necontrolat.

Pe un președinte de club care a dat un interviu șovăielnic în Gazeta Sporturilor, oamenii lui Burleanu spun că îl vor înlocui pur și simplu de la vot!

Până aici au mers cu nevoia de control: până la președintele de la Darabani, din Liga a treia!

De altfel, nivelul de eficiență, cinism și organizare al taberei lui Burleanu este uluitor.

”Complotiștii” din Casa Fotbalului acoperă toată țara, toți electorii și fiecare aspect.

Pe înregistrări se aude clar că Burleanu e cel care comandă, cu o voce calmă.

Nici cel mai mic aspect nu e ignorat.

Ei decid tactica din timpul discursurilor: cine îl aplaudă pe Burleanu și cine se joacă pe telefon când vorbesc Lupescu și Pușcaș, ca să fie descurajați.

Cei 14 fac un plan clar cum, prin locurile alocate, opozanții vor fi împrăștiați în sală, pierduți printre ”ai noștri”, pentru anihilarea vocală.

”Mâine dimineață vreau lista celor care vor aplauda”, cere Burleanu.

Loialiștii stabilesc, în detaliu, cine și cum ajunge în București, cu ce mașină și însoțit de cine.

Iar acolo unde delegații le sunt ostili, ei încearcă să-i deturneze și să-i aducă  în Capitală, la ora votului, din partea aceluiași club, pe oamenii lor!

Așa s-a construit, județ cu județ, club cu club și vot cu vot, o victorie împotriva foștilor mai fotbaliști, a Generației de Aur, a televiziunilor, a publicului și a politicului.

Burleanu a mimat statutul de outsider, ba chiar i-a convenit, căci le-a adormit vigilența rivalilor.

”Și dacă nu reușiți să-i convingeți, pe cei care nu ne vor vota determinați-i să nu mai vină la vot, spunându-le: oricum Lupescu a câștigat, nu mai are sens să veniți până la București!” Răzvan Burleanu, 16 aprilie 2018

Până și puternicii țării sunt luați peste picior în aceste discuții savuroase!

Liderii PSD și PNL, Liviu Dragnea și Ludovic Orban, sunt blocați în Provincie cu metode pe care le veți citi și auzi în zilele următoare.

Planul secret al realegerii durează trei ore și jumătate, din care două ore cu Burleanu în capul mesei.

E un spectacol!

Puse în context cu meticulozitate de către colegii mei Justin Gafiuc, Răzvan Luțac și Marius Mărgărit, în urma unui efort jurnalistic remarcabil, discuțiile dintre șefii FRF care pregătesc realegerea lui Burleanu sunt o disecție a a decăderii și a ruperii de realitate a establishmentului românesc, din orice domeniu.

Involuntar, alegerile FRF arată ceva mai mult. Ca de obicei, sportul funcționează ca o lupă pentru întreaga societate.

Publicarea acestor înregistrări nu e convenabilă decât publicului, ca să vadă cum stă treaba.

Dar ele îi vor enerva atât pe ”complotiști”, care lucrează ”la limita legalității”, așa cum le spune însuși Burleanu, cât și pe ceilalți, care l-au amăgit pe Ionuț Lupescu, ungându-l președinte din vorbe.

Alegerile FRF demonstrează cum puterea politicienilor și ”influencerilor” fanfaroni, care se pozează cu tine și apoi te lasă baltă, este mai mică decât forța organizării unor oameni care știu ce vor.

Zeci de ore live cu elogii în studiourile TV și sute de promisiuni învârtite de ”liderii de opinie” la cafenelele selecte nu fac doi bani când dau de 250 de bărbați și femei stăpâni pe lumea lor!

De ce 168-78?

Pentru că palavrele au pierdut în fața realității.

 

Comentarii (191)Adaugă comentariu

Mir  •  23 aprilie 2018, 17:22

Bv Burleanu. Prefer unul care stie ce vrea si cum sa obtina, in locul unei interfate (sandu, fratii/verii Becali si alti distrugatori ai fotbalului.)

Florin  •  23 aprilie 2018, 17:57

atata suferinta la GSP, care a incercat din rasputeri sa-l ajute pe Lupescu, e ceva de speriat... si desigur, deontologic mai mare decat suferinta voastra este doar lehamitea mea fata de un ziar, care chipurile este despre sport.

alegerea stapanilor, de sclavii lor  •  23 aprilie 2018, 18:09

@ Obiectiv, 14:36 "Ca sa fie clar", si ca sa fie bine, ca sa nu fie rau, NU "sunteti" competinte sa-mi evaluezi tu competenta in pareri. Eu am parerea mea, nu te intreb pe tine ce parere ai despre parerea mea si unde ma pozitionezi in orice lista a ta. Si incearca sa nu fii *** *** si incearca sa pricepi ceea ce am scris negru pe alb: la Marcel Puscas m-am referit in primul rand la MORALITATE, si la competenta, si deloc la niste "merite" puse de tine pe-aici, ca sa nu mai spun ca n-am facut o comparatie intre ei, pentru ca nu-l incadrez pe lupescul tau in evaluarile mele de MORALITATE, nici in cele de competenta, pentru simplul motiv ca nu are nici una, nici alta. N-am nevoie sa-mi dai tu lectii in ce priveste modul in care apreciez eu valoarea unor oameni. Cand vei fi competent pentru asta, am sa te contactez.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

columb  •  23 aprilie 2018, 18:19

Inregistrarea arata un Burleanu care se coboara in categoria jenantului. Dar este ilegal ce a facut el? Daca nu, decontul va veni probabil la urmatoarele alegeri. Oricum, din punct de vedere al organizarii, controlului si al preocuparii pentru detalii, Burleanu pare un adevarat strateg. Cum ar spune mult prea “ inteleptii” din fotbal: si-a dorit mai mult victoria.

Calin Rădulescu  •  23 aprilie 2018, 18:33

Burleanu e malefic... dar jos pălăria... s-a organizat incredibil... Mai rar vezi in Romania niste oameni organizați, care stiu ce vor. Dupa aceste dezvaluiri, LUPESCU chiar nu merita sa castige. EL n-a facut nimic ... n a facut nici un fel de efort sa-i convinga pe oamenii de la cluburi si aștepta sa-l faca președinte DRAGNEA SI ORBAN cu primarii și CJ-urile. Concluzie. MUNCA si tenacitatea au învins aroganță si lenea.

Cristian  •  23 aprilie 2018, 18:37

Deci este clar ce se intampla cu cetatenii acestei tari. Iubesc pana la infinit strategiile securisto-comuniste (le curg prin vene), dar numai daca nu vin de la psd. Daca vin de oriunde altundeva, sunt lucruri normale si acceptabile. Concluzia: subiectivi si ipocriti!

Cristian  •  23 aprilie 2018, 18:41

...si o dedicatie de final pt voi: traiasca sistemul psd si dragnea (si burleanu - un copy paste al strategiilor psd-iste si al lui dragnea)!

Johnny  •  23 aprilie 2018, 19:04

Tolontan, uita-te la comentarii. Pe blogul tau, al lui Ioanitoaia, unde vrei tu. Vei constata ca sondajele de opinie inainte de alegerile FRF fie au fost manipulatoare, fie total lipsite de evidenta. Gresesti cand spui ca Burleanu a castigat impotriva publicului. Nu a castigat nici macar impotriva marilor fotbalisti, poate.

Sextus  •  23 aprilie 2018, 19:19

Daca este adevarat, il vreau pe Burleanu presedinte si prim ministru... Iar faptul ca Lupeste e un fel de marioneta stiam de mult timp, nu e o noutate...

pawn  •  23 aprilie 2018, 19:42

frunzarind comentariile (nu numai din coada articolului asta, comentariile din ultimele zile), unele dintre ele te amutesc. daca esti mai sentimental (si fotbalul e si o chestie de sentiment, atentie, corporatistilor!) te zguduie vorba spusa calm de ionut lupescu: " sa ma tem? m-am temut o singura data in viata: cand am jucat impotriva lui maradona". e ca si cum l-am fi avut pe unul care spune: "am fost la waterloo, si l-am vazut de aproape pe napoleon". iar noi l-am ales pe ala care n-a facut armata.

Cris  •  23 aprilie 2018, 20:00

Cei care sustin strategiile securiste ale lui burleanu prin comentariile la acest articol sunt fie ipocriti sadea, fie baietii lui burleanu scosi la munca sa preintampine efectele dezvaluirilor. Cele mai multe dintre astfel de comentarii sunt convins ca reprezinta o continuare a strategiilor lui burleanu, punandu si postaci sa contracareze articolul. Este vizibil ca e asa.

Obiectiv  •  23 aprilie 2018, 20:10

@ alegerea stapanilor, de sclavii lor M-am lamurit in privinta dvs., mai ales dupa modul in care m-ati abordat! Ramaneti cu convingerile dvs.! O.

Cris  •  23 aprilie 2018, 20:12

Ca sa se perceapa in mod corect sensul, efectul si chiar emotia acestor dezvaluiri e nevoie sa ascultati inregistrarile. Din inregistrari rezulta ca rar ne este dat sa aflam un mafiot cu sange rece mai mare decat acest Buleanu. Intre el si ordinarii din politica si serviciile oculte care manipuleaza societatea pt beneficii personale si de gasca nu exista nicio diferenta. Daca este trecuta cu vederea situatia in speta, nu va mai exista nicio legitimitate in a critica si manifesta impotriva strategiilor similare ale politicienilor prin care manipuleaza alegatorii si influenteaza alegerile.

sundance kid  •  23 aprilie 2018, 20:37

In timpul campaniei si imediat dupa ce s-a dat rezultatul erai revoltat atit pe Lupescu cit si pe generatia de aur . Acum o dai la intors desi stii bine ca timp de 4 ani si probabil si urmatorii 4 ani tot burleanu va fi ales . Ca ziarist pari " uns cu toate alifiile " . Un fel de Mitica Dragomir !

sundance kid  •  23 aprilie 2018, 20:42

Cris Nu trebuie sa fi psiho analist sa realizeze ca cei mai multi " internauti " aici nu au putere de observatie si nici de analiza . Probabil matematica lor s-a redus la 5 -2 = 3 si cu asta basta . Zau imi produci empatie !

Marc  •  23 aprilie 2018, 20:57

Pentru cineva care stie ce presupune o candidatura si organizarea din spatele cadidatului, nu este nici-o surpriza. Nu stiu ce va mai urma, dar sunt sigur ca toata aceasta atentie la detalii, nu face alceva decat sa valideze alegerea lui Burleanu. Faptul ca n-a fost lasat nimic la voia intamplarii arata o arta a organizarii. Asa ca... JOS PALARIA! Sunt sigur ca aceeleasi gen de discutii au avut loc si in tabara adversa. Oare o sa le primesti vreodata Tolontane? Nu cred! Sunt convins ca cel care le-a facut si-a "vandut" informatiile taberei adverse inainte de scrutin, pentru ca se stia pe faras. Ori a fost prins cu mata in sac, ori a primit confirmarea cum ca nu va ramane pe lista noua, hop a gasit caseta...

Stefan  •  23 aprilie 2018, 21:01

Ce vreti mai mult? Cumva cinste, corectitudine, moralitate pe acest tarim mafiotizant, subjugat intereselor de grup? Cristi are dreptate! ,,Din inregistrari, spune el, rezulta ca rar ne este dat sa aflam un mafiot cu sange rece mai mare decat acest Buleanu. Intre el si ordinarii din politica si serviciile oculte care manipuleaza societatea pt. beneficii personale si de gasca nu exista nicio diferenta. Daca este trecuta cu vederea situatia in speta, nu va mai exista nicio legitimitate in a critica si a manifesta impotriva strategiilor similare ale politicienilor care manipuleaza alegatorii si influenteaza alegerile". Iar de se gasesc unii care aplada mizeriile puse la cale, evidentiindu-i istetimea, acestia nu pot fi decit tocmai trepadusii, lipitorile si meschinii care isi apara interesele la modul ***, fara scrupule, lipsit de respect, jignitor pentru toti cei care, cu buna credinta, gindesc sincer la mai binele fotbalului romanesc. In cine sa mai crezi? N-aveam, pina acum, nimic cu Burleanu. Cu Lupescu, nici atit, dar ma intreb daca nu cumva minciuna, manipularea, fariseismul si toata mascarada pusa la cale pentru a cistiga de cei care s-au re-inscaunat in Casa fotbalului, daca toata aceasta frauda morala nu poate fi sanctionata si altfel decit doar prin manifestarea dezgustul care-l incearca pe orice adevarat iubitor de sport. Jenant!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Urod  •  23 aprilie 2018, 21:06

Nu este nimic de mirare... Din momentul când i-a facut șomeri pe cei care ne-au scos in strada de fericire, mi-am dat seama ca Burleanu nu are limite.... Din momentul ala am stiut cu cine am de-a face... Eu l-am sustinut doar in fata lui Mircea Sandu... Acum doar a furat munca celor care au luptat pe terenurile din Europa... Eroii de la Pasadena (ce frumos sună) au fost umiliti de propria Țara... Cum sa lupte cu fair play Burleanu cand el provine din politicul românesc... Un om fara o meserie adevarata la baza, a facut exact ce stie el sa faca mai bine... Sa fure munca altora, să fure locul celor care intr-adevar meritau sa fie in fruntea federatiei...El n-are o meserie adevarata la baza din care sa trăiască...Nu este doctor, inginer, profesor... Este genul de om care vrea sa trăiască din smecherie, ca alta alternativa nu are.... Vorbeste de management de alegeri... Da, are dreptate, ca el cu valoare nu putea sa vina, performante obtinute prin munca pe terenurile de sport, nu are.... Un om care nu a facut nimic in sport, obtine prin smecherie si tupeu, locul pt care altii au scris istorie... Cred ca esti constient ca acest individ, avid de putere fara sa fi avut competenta pentru locul care il ocupă , ce va face peste patru ani...!!!!... Bine, toate astea sunt intretinute si de fosti mari fotbalisti care se umilesc si stau pe langa Burleanu.... Iar, Coana Mița Stoichița care este de un servilism de cea mai joasa speță si greu de egalat vorbea el de gasca, de clanuri care atenteza la FRF...?!!!!...tocmai vorbea de foști jucatori care l-au facut antrenor, ca el antrenor n-a fost niciodată....Curios de ce acel insider nu a dat aceste înregistrări inainte de alegeri.... Nu ca ar fi schimbat ceva, oamenii erau deja vânduți.... Lupescu nu avea nevoie sa cumpere oameni, el a venit cu valoare... Putea sa vina cu un an inainte sa faca campanie... Dar in Romania nu primeaza valoarea.. Generatia de Aur este la capăt de drum... Au muncit degeaba.... Nu vor mai avea șansa sa mai lucreze pentru institutia care au reprezentat-o.... Aceasta este fata adevarata a României, perfida si acaparata cu totul de impostori... Mai poate fi ea iubită, cand isi alunga valorile cu asemenea brutalitate...?!!!... Ma îndoiesc... ***...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marc  •  23 aprilie 2018, 21:08

@Cris, Vad ca ai ascultat-o deja integral. Pacat ca ati primt-o cu o zi inainte de alegeri, cand tabara voastra nu mai putea face nimic!

Marc  •  23 aprilie 2018, 21:18

Daca cineva se intreaba de ce a trebuit sa organizeze Burleanu circul cu "plictiseala" si "aplauzele", atata timp cat era sigur pe electoratul sau, raspunsul il gaseste in pshihologia colectiva. Toata lumea vrea sa voteze cu castigatorul si pentru ca in ultimele zile tavalugul media il scotea pe Lupescu castigator, au vrut sa se afiseze cu majoritatea, pentru a elimina eventualelele surprize de la fata locului. O chestiune de detaliu...

gica  •  23 aprilie 2018, 21:44

Germania a avut parca 4 "generatii de aur"(Campioni Mondiali) si inca nu am auzit sa fie pretentii din partea lor de a ajunge "presedinti de federatie". Sa traiasca si sa infloreasca "generatia de aur" a Romaniei in frunte cu Ioanitoaia,Geambasu,Tolontan si fostul ,,,, de la FC Branesti.

mihu  •  23 aprilie 2018, 22:25

Domnule Tolontan, ceea ce publicati dumneavoastra nu arunca o umbra asupra acestui Burleanu, nedorit si ne agreat inca de la primele alegeri, mai curand ne arata un competitor care cunoaste managementul destul de riguros si perfect legal al unor alegeri,fie ele si la FRF. Morala…? Unde stiti dumneavoastra de morala in astfel de situatii. Totusi astfel de tehnici nu puteau aduce ,in ziua alegerilor mai mult de 10-15 voturi, maxim. Dumneavoastra lucrati de mult in sport si stiti foarte bine apropierea “Generatiei de aur “ de familia Becalii. Cei din teritoriu au fost umiliti de Giovanii ani de zile, le-au fost luati cu japca jucatori, le-a fost furata munca si au fost, nu odata, scuipati in ochi. …” caci daia eu sunt un mafiot”. Gica Popesccu , Ionut Lupescu ar fi trebuit sa se dezica explicit si ferm de acesti oameni. Nu a facut-o, nici Gica Popescu nici Chivu nici Ionut Lupescu si probabil, nici nu o vor face.

Cris  •  23 aprilie 2018, 22:28

Marc, stii ca tabara voastra are o cauza gresita si ca nicio suma nu spala...stii tu...

gio  •  23 aprilie 2018, 22:29

Prezentati aceste inregistrari de o maniera senzationala, cu inducerea ideii de gravitate deosebita, asta inseamna jurnalism manipulativ. Pana la urma avem o gasca federala, care este exact cum spuneti: cinica, eficienta si care si-a urmarit cu sange rece interesul, pregatind alegerile pana la cele mai mici amanunte. De partea cealalata, tot Dvs ati scris: convocarea cluburilor la sediul Consiliului jUdetean sau Primariei pt intalnirea cu lupescu, presiuni politice, presiunile lui prunea sa fie schimbati delegatii nefavorabili, deci cu ce este mai buna gasca lui lupescu? Eu zic ca este mai proasta, presiunea politica si afisarea cu politicu mi se par mai urate decat aceasta gasca federala care si-a fidelizat votantii si a avut grija sa vina la vot, sa nu se razgandeasca etc. Realist, in spatele oricaror alegeri exista o lupta de culise lipsita de menajamente si de morala iar unii o castiga, alti o pierd. Sa facem paralela cu Liga 1, daca ati pune microfoane la Becali, la CFR, la sefii FRF, sefii LPF, sefii arbitrilor etc ce credeti ca ati afla despre lupta pentru titlu in Liga 1? Hai sa nu mai credem intr-o lume frumoasa si curata si sa ne trezim la realitate.

gigelos  •  23 aprilie 2018, 22:39

Tolontane , îl visezi pe nea Vanea ? E supărat? L-ai făcut de ras , te mai poți uita în oglinda ? Ce s-a ales de voi , unul pe la Cliniceni , Saldanha dublează golurile din prelungiri ( era Lucescu campion mondial) , Roger Waters face mișto de Lucescu , nici tu nu ești departe de el ...au. doare

gigelos  •  23 aprilie 2018, 22:46

E ca la Radio Erevan , nea Mircea săracul lua nu dadea...

Calin S.  •  23 aprilie 2018, 22:48

Domnule Tolontan, Avand in vedere functiile celor care au avut respectivele intrevederi si locul unde acestia s-au intalnit ca sa regizeze alegerea presedintelui FRF - este legal ceea ce au facut? Ma gandesc la cazul VALIZA - unde Becali striga cel mai tare ca ceea ce a facut nu este coruptie --- judecatorii au ales diferit. Aici Burleanu Razvan sustine ca totul e ok - dar chiar este???

de pe ‘ici ‘sa  •  23 aprilie 2018, 22:52

burleanu, nu e ceea ce pare. la frf, acum patru ani, l-au dat jos pe ,,nasul'' si l-au pus pe tac'su. legat de generatia de metal, sa nu uitam ca i-au sustinut pe nasul si corleone aproape 20 de ani, sa nu mai pomenesc de legaturile bolnave cu clanul becali. apropo de jiji, de ce nu a amenintat ca se retrage cand a fost cazul valiza ? ca l-au ,,spalat'' frf si liga ?

gigelos  •  23 aprilie 2018, 22:56

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dani  •  23 aprilie 2018, 23:02

"o sectă fără scrupule și impecabilă în organizare." In afara de faptul ca autorul nu stapineste suficient de bine limba romana si nu stie de inseamna "secta" precum si de faptul ca nici votantii lui Lupescu nu sint mai breji (ba dimpotriva, as putea spune, daca punem la socoteala si implicarea politicului in alegerile pentru presedintia FRF), asta denota ca Burleanu este un bun organizator. Iar federatia exact de asta are nevoie: de organizatori, nu de politicieni ori fosti fotbalisti fara caracter si valoare organizatorica. E adevarat, este un compromis. Intre doua *** a fost aleasa cea mai pregatita, asta din cauza ca oamenii onesti nu candideaza la functii de conducere, ei preferind sa-si vada de treaba linistiti. Una peste alta, implicarea propagandistica a presei in aceste alegeri este absolut gretoasa.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Laurentiu  •  23 aprilie 2018, 23:12

Inainte de alegeri eram clar sustinatorul lui Lupescu dar cand am vazut ultimele zile de campanie mi-am dat seama ca el nu merita acest post. La Lupescu se vede cu ochiul liber ca a fost sustinut de media in mod agresiv, de politic, de toata lumea buna din anturajul lui. Intrebati oamenii de liga a doua si a treia de ce l-au votat pe Burleanu si o sa vedeti ce raspund. Pentru ca a facut mult mai mult pentru ei decat a facut Lupescu in 6 ani cat a stat langa Sandu. Lupescu i-a subestimat pe cei ce au votat. A crezut ca poate sa castige cum a castigat Sandu 25 de ani la rand- cu acleasi tactici securisto-comuniste! Cititi comentariile, majoritatea suporterilor gandesc asa. Stim ca-i pica greu lui Nea Ovidiu, dar e realitatea. Nu poti sa stai 6 ani in Elevetia si sa candidezi cum se candida acum 10 ani. insemna ca ai stat "degeaba" acolo.

Bazil  •  23 aprilie 2018, 23:14

Ceea ce doare al mai rau e ca Burleanu va acorda tot atata importanta cat ne aratati dvoastra noua. Puteti sa secretati tone de venin, fiere si bila neagra, Burleanu a castigat fair and square., nu ca Basescu v Geoana. Ca va faceti de bacanie deja e cronic, credibilitatea GSP e la cote de avarie de multa vreme si daca mai sunteti cititi e numai din cauza naturii noastre vicioase (asa cum pe vremuri toti il citeam, inclusiv udmristii, pe infamul VCTudor).

john  •  23 aprilie 2018, 23:28

CASTIGATORII INVINSI DE FOTBAL. Daca s-ar pricepe baietii astia si la alcatuirea formatiilor,pregatirea antrenamentelor si calificarea echipelor nationale am fi la europene si campionate mondiale la fiecare editie.Din pacate sunt niste frustrati care -si apara scaunul cu pretentia ca fac ceva pentru fotbal. Jucatorii ,antrenorii si conducatorii experimentati i-au simtit cat pot....Au procedat ca si cum ti-ai aranja sa treci clasa a 4 a.Dar pana la liceu mai este.....si fotbalul e vocational.....reusesc doar cei cu "chemare ".........Restul se zbat sa demonstreze ceva.....Asa ca pentru mine castigatorii alegerilor sunt "invinsi "de fotbal....

Marc  •  23 aprilie 2018, 23:50

@Cris, "tabara mea" este cea care nu are nici-o sansa. De prea multe ori m-am lovit de "pesti cu renume", care dijmuiau si dijmuiesc, pentru ca li se cuvine, atunci cand am vrut sa fac ceva din convingere. N-are nici-o legatura cu fotbalul, dar e replicabil cazului de fata. Indiferent ce ai fi avut tu de castigat, avantaje, sau pur si simplu satisfactie, nici nu conteaza, evidenta este una singura. Un om inteligent o vede. Nu trebuie sa fii partizanul lui Burleanu, ca sa nu-l sustii pe Lupescu. Cel hulit a castigat de mult alegerile. Tabara Lupescu a stiut si de asta a plusat pe toate planurile meditic, pentru a incerca sa schimbe evidenta. Probabil ca daca mai avea inca 4 luni la dispozitie, ar fi fost un scor mai strans. Nu am nimic cu Lupescu, l-am iubit ca fotbalist, desi a fost Dinamovist, dar urasc tot ce a incercat el sa reprezinte prin aceasta revenire. Comisione, blaturi la ordin, blaturi prin alianta, spagi pe fata cum ni se cer (cereau, ce i-a mai adunat DNA-ul, slava Domnului) la unii doctori. Cate si mai cate. Stiu ce spun pentru ca am fost organizator de competitii candva. Daca esti din tabara "de aur" te inteleg, daca esti doar un fan te compatimesc! Fotbalul pe vremuri avea o baza destul de numeroasa. Echipe de juniori ce "cotizau" la Luceafarul. Erau campionate scolare. Fiecare club, oricat de mic, avea echipa de juniori. Au avut de unde sa rasara un Hagi & Popescu. Si atunci era profesionism in Divizia A. Plata se facea in intrearea la facultate, un apartament confort 1 cu 3 -4 camere, sau o garsoniera daca erai "mai prapadit". Apropos de nevia de voturi "mici". Burleanu are poate sansa, chiar fara sa vrea, sa reinvie acea baza. Chiar si fetele sunt binevenite in Club, pentru ca atrag si fratiorii mai mici, rudele, etc. Tot ele cand se vor lasa de fotbal vor umple stadioanele ligii 1 si vor da o mana de ajutor in schimbarea culturii actuale de fan. Si pe vremuri erau fanatici, dar erau izolati, nu incurajati. Imi aduc aminte de cuplajele de pe "23", la care stateam cot la cot cu "adversarul". "Fraierii" din teritoriu au nevoie de ajutor concret, de un cadru stabil si predictibil de dezvoltare, nu de abureli si decizii politicianiste arbitrare.

sundance kid  •  24 aprilie 2018, 0:55

Laurentiu Alegerile si efectul lor nu a avut nimic in comun cu ce afirmi tu . Absolut nimic .

vlad007  •  24 aprilie 2018, 1:02

Burleanu nu putea reusi singur. Birocrat de Cotroceni (ar fi foarte interesant de vazut ce a facut el acolo ca si consiglier), intra in cursa electorala ca un outsider, cu o echipa clandestina trimisa de Coldea, chiar fara acordul lui Maior. Gica Popescu de unde sa tie ca era deja condamnat fara suspendare? Gica se fripsese deja cu Nasul Mircea Sandu, care abil pe final si-a adus la FRF foste mari glorii, oameni tineri, antrenati in Occident, in fotbalul mare si adevarat. Acea echipa scolita la FRF de Mircea Sandu (care intelesese ca nu va fi la adapost la UEFA odata cu eliminarea lui Platini care viza FIFA), reintegrata in Generatia de Aur pe principiul ca nicio tara din lume nu isi poate renega eroii care numai ei i-au adus glorie si performanta, nu putea in conditii normale sa piarda alegerile. Inregistrarile arata mizeria chirurgical, nu foutsalul si fotbalul feminin au decis, ci cei 14 capi di tutti capi din Liga I (ar fi fost aiurea sa nu decida mogulii, patronii, sefii de liga I), ei l-au tradat pe Lupescu primii, discret sa nu ii afle microbistii, natiunea, lumea fotbalistica. Sa se ajunga la deturnarea din drum a votantilor adversi si transportarea inlocuitorilor pro Burleanu tine deja de domeniul crimei organizate. Regizarea locurilor in sala iarasi tine de mizerabil. Fotbalul nu a contat deloc, marile glorii au tinut-o numai in chermeze, cafenele, meciuri demonstrative, sprituri, au fost uniti dar nu au facut oferte concrete, doar "lasa sa luam noi conducerea si va rezolvam pe toti!" Partea proasta este ca fotbalul a murit la propriu, cine se va lasa cumparat de acesti mafioti ca sa ii invete sa duca fotbalul romanesc la europene sau mondiale, va avea o mare problema cu Generatia de Aur. Aceasta ramane acolo in rama in pozele si inregistrarile TV. Lipitorile sincronizate vor vrea sa *** seva tot de la academiile Hagi, Popescu etc. Numai ca si asii fotbalului romanesc au inteles ce li s-a intamplat si se vor orienta numai la export, iar cand vor avea ocazia vor lucra afara pe bani buni, fara vampirii actuali care si-au regizat sedinta pana si pe scaunele din public. Ramane de vazut cum va fi la loturile nationale, mai ales ca avem acum cateva generatii sau promotii anuale grozave care se vor afirma in anii ce urmeaza. Daca lucrurile vor merge bine si oamenii Presedintelui vor avea bunul simt sa ii lase pe meseriasi sa faca echipele, vom avea rezultate. Daca nu, asa zisii stapani ai fotbalului nu vor putea recolta salarii si venituri mari, macar pentru standardele romanesti, in lipsa de performante ale echipelor nationale si cluburilor romanesti la varf, atentie, nu futsal, fotbal feminin, vasalii judeteni si centrele de juniori aservite si leftere, la mana FRF .... Ia sa vedeti cum ii vor trata marii jucatori pe impostorii de la FRF pe unde ii vor prinde in strainatate. Ia sa ajunga Lupescu la FIFA, cum il va mai primi pe Burleanu dupa ce va citi dezvaluirile din Gazeta Sporturilor? Felicitari GSP pentru ca sunteti de partea valorilor reale, a campionilor, a marilor jucatori si antrenori, calcati acum in picioare nu de fosti rivali din fotbal, ci de politrucii mafioti care stiu orice, numai fotbal nu! "Fotbalul a murit ... un pic!" Ce concluzie vizionara are patronul spiritual al fotbalului romanesc Mircea Lucescu. Uite familia Lucescu (tatal si fiul) au incercat sa faca si afaceri cu banii din fotbal, nu prea le-a iesit, ei sunt oameni nobili, de fotbal ( aceasta stiu insa sa o faca la superlativ atat tatal cat si fiul), nu afaceristi verosi si fara suflet. Nici Lupescu nu este prea departe de ei, om nobil, corect, curat, fara sulfarii (Gica Popescu stia sa ii mai puna o talpa pe tibie impostorului), manager specializat in fotbal, nu rechin de bursa sau stapan de sclavi, om serios ca si tatal lui, Nicolae Lupescu, Dumnezeu sa-l ierte, model de cinste si profesionism autentic. Acum ce sa facem? Pe Burleanu nu il mai poate dobori nimeni din fotbal, si-a aranjat domeniul, dar un audit incisiv il poate fisura cel putin, daca nu l-ar baga in fibrilatie la o verificare profesionista. De asemenea, ratarea calificarii la Euro 2020 l-ar darama probabil, numai ca aceasta nu este o optiune prea morala. Iar daca mai sta 4 ani si tricolorii joaca bine si se califica, Generatia de Aur se va organiza mai bine, vor incepe campania inca de pe acum numai cu gandul de a-l dobori de la FRF cu forte sporite si unite, fara tradatorii actuali. "Nici Hagi, nici eu nu-l puteam infrange acum" bine a conchis Mircea Lucescu. Pacat! Un vis frumos a fost spulberat de mafia organizata, fara indoiala cu sprijin decisiv ca si in 2014 de la servicii. Profesionisti ai diversiunii si actiunilor speciale, ei sunt cei care i-au lucrat pe campionii Generatiei de Aur! Cat de trist ca poporul roman, microbistii au fost batjocoriti de scenaristi si regizori securisti.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mihai  •  24 aprilie 2018, 1:30

Multe persoane ce comentează aici apreciază "munca si capacitatea" lui Burleanu de a conduce o campanie electorală, voi nu realizați ca apreciați metodele de manipulare si subordine si nu realizările din fisa postului? Mergând pe aceeași linie a fost zeu si nu aveți nimic să-i reproșați pt ca a controlat magistral campaniile electorale. Lupescu a pierdut pt ca au dispărut oameni ca Pădureanu,Stefan,Porumboiu,Sechelariu,etc,persoane ce dădeau un semnal in județ si nimeni din fotbalul " mic" nu avea curaj sa fie contra lor,Burleanu a avut grija ca tot acest fotbal "mic" sa primească direct de la el,nu ca Mircea Sandu ce avea acești oameni interpuși si cu care purta negocierilor electorale

Marian Boeangiu  •  24 aprilie 2018, 1:58

Sunt comentatori redutabili ,cu verb si argumente . Remarc pe Marc, Laurentiu, gio, Dani s.a. care au radiografiat corect toata situatia si au explicat-o pe intelesul tuturor ....celor ce le place logica si argumentul nemanipulat! Suntem din categoria non multa sed multum , parerile care ar trebui sa conteze cu adevarat in formarea opiniilor adevaratilor jurnalisti . Sunteti restantieri moral fata de noi. Reveniti-va ! Restartati-va ! Nu e rusine sa va recunoasteti greselile ca sa putem sa va iubim iarasi (vorba lui Liiceanu) .

Matei  •  24 aprilie 2018, 2:22

D.l Tolontan, mai ales dvs, trebuie sa aveti totusi simtul realitatii. Gazeta se aseamana acum cu un soldat izolat in munti, care continua sa lupte nerealizand ca razboiul s-a sfarsit. Sunt de acord ca trebuie sa tineti in continuare lupa pe FRF, sa ii criticati atunci cand este cazul, insa citind ultimele editii am senzatia ca se doreste chiar rasturnarea rezultatului, prin felul in care sunt prezentate aceste informatii. Personal nu vad nimic in neregula cu faptul ca echipa lui Burleanu incerca sa se organizeze, mai ales in conditiile in care aparent nu avea nicio sansa. Doar nu va asteptati ca cei din conducerea FRF sa fie contra propriilor interese, stiind ca era posibil sa fie schimbati in cazul in care Lupescu castiga. Gazeta a avut acces si la contabilitatea FRF, tot fara folos, nimic nu pare sa fi fost ilegal. Imoral, poate (ex. Tiriac Auto), dar nu ilegal. Este laudabil ca echipa dvs a reusit sa faca rost de aceste inregistrari, insa nici acestea nu demonstreaza nimic ilegal. Acum alegerile au fost echilibrate, nu ca in urma cu multi ani, cand un ziarist lua parte la Adunare in calitate de fals membru (ce vremuri!). Personal, m-as fi bucurat sa iasa Marcel Puscas, Burleanu este antipatic (si a facut greseli) iar Lupescu din punctul meu de vedere era compromis prin asocierea cu Mircea Sandu, acelasi Mircea Sandu care era desfiintat de aceiasi ziaristi care azi il invita precum un invitat de onoare. Pentru cei care nu au acces la versiunea tiparita, recomand Gazeta Digitala. La miezul noptii poti citi deja noua editie, care are multe articole indisponibile pe internet.

S.C.I.  •  24 aprilie 2018, 5:38

Felicitari GSP! Bine ca mai ramane cineva treaz in tara asta.

i’uing nef iu  •  24 aprilie 2018, 6:36

@ ManX, 17:05, 17:11 Nici eu nu stiu ce s-a intamplat pana la urma cu "JR", parintii ma trimiteau la culcare ca "e 9 si jumatate, si maine ai scoala". Asa ca si eu am ramas "neterminat", dar eu oricum nu am fost niciodata un fan al serialelor si intrigilor TV (te pomenesti ca chiar din cauza asta! - conform teoriilor lui Freud :)))... ). "ma interesa ce s-a întâmplat cu el în film :)" Mi-am dat seama de la inceput, am glumit cu "lamurirea" pentru tine (cred ca si tu ti-ai dat seama de asta), nu trebuia sa-mi multumesti. Multumesc pentru multumiri. Mi-ai scris atatea multumiri, incat acum chiar ca ma simt obligat sa te "lamuresc" (in limita posibilitatilor "net"-ului): https://en.wikipedia.org/wiki/Dallas:_J.R._Returns Multumesc pentru multumirile viitoare! :) Cu Burleanu si cu personajele de film lupesti, ai dreptate! Si mai cred ca Dragnea le-a tras o tzeapa-n film, "sora cu moartea" electiva :)))))

Comentează