Stenograme: Cum i-au tras clapa ”Moustache” Dragnea și Ludovic Orban lui Ionuț Lupescu

Înregistrările arată că politicienii s-au folosit de alegeri doar ca să se pozeze cu Lupescu, fără să-l sprijine hotărât

marți, 24 aprilie 2018, 7:02

 

”M-a ajutat politicul, în ce sens m-a ajutat, mi-a spus că nu se implică”, spune Mihai Dăscălescu la ședința secretă a realegerii lui Burleanu.

Dăscălescu este președinte la Unirea Alba Iulia, una dintre echipele cu nume, ajunse în lupta crâncenă a celei de-a treia divizii.

Președintele Unirii este unul dintre reprezentanții Ligii a 3-a în Comitetul Executiv.

Burleanu îl ascultă cu atenție pe Dăscălescu.

Discuția lor are loc luni, 16 aprilie, chiar în ziua în care Liviu Dragnea își declarase susținerea pentru Lupescu, într-un interviu acordat cititorilor Gazetei.

Și atunci, cum nu se implică politicul?

PSD și PNL și-au unit amatorismul în marele eșec al lui Lupescu

Orele de înregistrare aflate în posesia ziarului sunt dovada că Lupescu a luat plasă.

Omul de la UEFA discutase de două luni cu președintele Camerei Deputaților.

14 oameni din conducerea FRF și a Comitetului Executiv au participat la ședința în care s-a făcut ultima socoteală a voturilor

Susținerea politică a fost condiția întoarcerii ”Neamțului”  în țară.

Teoretic, și-a asigurat-o.

Nu doar de la social democrați, căci asta reiese din conversații: PSD și PNL, Puterea și Opoziția, au garantat împreună alegerea lui Lupescu.

La un moment dat, Nini Săpunaru sună la unul dintre cluburi și le spune celor de acolo că Ludovic Orban le cere să-l susțină pe „Kaiser”.

Practic însă, politicienii nu au fost serioși.

Nu s-au străduit, nu au vorbit personal cu nimeni, doar au făcut o poză cu marele jucător și s-au gândit ”las că merge și așa, sigur iese Lupescu președinte!”.

În schimb, oamenii lui Burleanu nu doar că au anihiliat influențele politice, dar le-au folosit local în interesul lor.

Plus că, acolo unde echipele au în spate companii, au vorbit direct la sponsori. ”Pentru Petrolul am discutat cu Mădălin de la Veolia”, spune, sigur pe el, Gabi Bodescu, secretarul general adjunct al FRF.

E vorba de Mădălin Mihailovici, CEO Veolia România.

Politicienii au pierdut la firul ierbii

Indicațiile lui Dragnea și ale lui Obran sunt luate la preț de matineu de electorii din fotbal.

Președinții cluburilor mici își asigură, pe plan local, libertatea votului.

La fiecare om pe care l-au pierdut, care s-a răsucit către Lupescu, în înregistrări se aude întrebarea lui Burleanu: ”De ce? Știm cine a intervenit acolo?”.

Președintele e prudent și verifică dacă se poate teme de un val de trădări motivate politic.

168 din 189 de voturi pe care mizau au reușit să ia la alegerile care au urmat la două zile după această ședință

Dar valul nu se naște, pentru că semnalele de la PSD și PNL sunt disparate și neconvingătoare chiar și pentru cei care fac pe emisarii șefilor politici de la centru.

Județ după județ, se confirmă că politicul doar ”s-a dat mare”, a mimat susținerea lui Lupescu, însă fără consecvență și fără un interes real.

Și cei 14 adunați la Casa Fotbalului râd la propriu de eforturile inutile ale rivalilor.

Îi blochează pe politicieni aproape fără efort.

”Centrul” se dovedește amator și pierde lupta din teritoriu, de la firul ierbii.

Mai bine organizați decât ”Moustache”

Replica supremei umilințe a politicului îi aparține lui Gabi Bodescu.

Fost fotbalist în Divizia C, Bodescu are funcția de secretar general adjunct al lui Burleanu și de voce colorată a discuțiilor.

El consideră că presa le este ostilă și că, de pildă, interviul cu Liviu Dragnea a fost deformat.

Bodescu: Exact ce s-a întâmplat și cu celebrul interviu al lu’ sclavetele ăsta de Crăițoiu cu ”Moustache”.

Ceilalți: Aaaa. ”Moustache”!

Crăițoiu este Andrei Crăițoiu, jurnalistul gsp care a reușit să obțină interviul cu Liviu Dragnea.

Iar personajul ”Moustache” nu mai are nevoie de nicio clarificare.

Corul antic îngână ”Moustache”, se aud chicoteli pe fundal și cei 14 șefi ai fotbalului se distrează.

Și au de ce.

Pentru că au fost mai bine organizați decât ”Moustache”.

”Pe cine p*** mă-sii, dom’le, că lumea nu are niciun ban!”

La un moment dat, unul dintre participanți povestește discuția cu un șef de club, Constantin Buhac de la Viitorul Domnești, Liga a 3-a.

Primarul Ghiță, de la PNL, care primise pe circuit îndemnul pentru Lupescu, îl caută pe președintele echipei și-i spune: ”Vezi pe cine votezi!”.

La care Buhac îi răspunde primarului: ”Pe cine p*** mă-sii, dom’le, că lumea nu are niciun ban!”.

Lumea nu are niciun ban și voi vă ocupați de fotbal?

Domneștiul a votat cu Burleanu.

Cam așa s-au tranșat alegerile FRF.

 

Toate episoadele înregistrărilor de la ședința secretă a FRF sunt AICI!

Comentarii (105)Adaugă comentariu

Cătălin  •  24 aprilie 2018, 21:18

Niște oameni în campanie electorală au fost înregistrați în mod clandestin. Cum acționează presa și societatea? În România vedem asta aici. Tabăra înregistrată clandestin este înfierată. Tolo ne explica doct că fiindcă FRF este asociație de interes public (cum sunt 99% din ONG urile din România), este normal să fie înregistrată pe ascuns activitatea lor și să fie făcută publică. Ni se spune că sunt ilegalități acolo, dar nu ni se spune că în cazul asta înregistrările trebuie predate pe suportul original procurorilor și nu făcute publice. Lucruri care nu s au făcut. Dar să ne amintim cum a procedat presă și societatea din SUA... cazul Watergate. Partidul democrat a fost înregistrat clandestin de oamenii republicanilor lui Nixon. Președintele a fost demis, unii au ajuns la pușcărie. Deși Partidul democrat este tot o entitate de interes public, în SUA este o crimă să tragi cu microfonul la strategiile electorale ale acestuia. Revenim la Romania. Nu m as mira să vedem o acțiune în instanță a FRF. Au suficiente resurse pentru asta. Iar placa asta reluată mereu de Tolo cu informarea...era să spun manipularea. Asta nu este informare când ai un scop bine precizat și făcut public, căruia îi subordonezi toate acțiunile tale. Adică anunți drept obiectiv înscăunarea lui Lupescu și apoi "informezi" ce rău este Burleanu. Dacă Tolo și GSP doreau informarea, 1 trebuiau să nu susțină pe nimeni. Informarea presupune neutralitate totala. 2 trebuiau, neutri fiind, să facă cereri la toți candidații să aloce câte un reporter cu acces total la fiecare candidat. Să asiste și când se duc la baie candidații.Toti. Reporterul să asiste cu microfonul la vedere la discuțiile candidaților cu Dragnea cu Orban și cu cine nu mi se spune acum alții care au fost. A făcut Tolontan și GSP acest demers? Si dacă a cerut să ne spună cine l-ar refuzat. Poate Burleanu, poate Pușcaș, poate Lupescu. Să ne spună. In rest, dacă Tolo era la The Washington post in anii'70, clar Nixon rămânea bine mersi președinte. Pentru că lui Tolontan i se pare corectă ascultarea clandestină a întrunirilor electorale și nu pedepsirea făptuitorului.

George1965  •  24 aprilie 2018, 22:27

O singura intrebare. Daca o echipa isi face lobby si discuta cu cei pe care doreste sa-i aiba alaturi intr-o campanie solicitandu-le voturi pe o lupta electorala, asta se cheama nelegiuire ? Nu cumva ambele tabere au procedat la fel ? Si cum *** se vorbeste taman de Petrolul din 178 de voturi pentru Burleanu ?????

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Adrian  •  24 aprilie 2018, 23:54

Cunoaștem cazul."Esti cel mai bun ,Petre!" ,iar" Petre the best of the best",a ajuns pe centura politicii.Asa ca "Ionuț, esti cel mai bun!",iar Ionuț o sa ajunga pe centura fotbalului.Asta e Tolo, daca Petre si Ionuț nu l-au ascultat pe Lenin care a tot spus :"Învățați!Învățați!Învățați!"

Rgm  •  25 aprilie 2018, 8:21

Tolo, acum ca a trecut campania voastra, ar fi ok sa puneti la dispozitia publicului inregistrarea completa, astfel incat oamenii sa isi formeze o imagine completa asupra acestei sedintei "secrete".

Dan T  •  25 aprilie 2018, 17:34

Asta inseamna sa fii politician serios-sa pui pile directe unui candidat la o functie sportiva !? Rusine redactiei care sustine o asemenea idee ,

Comentează