”Cap de porc!” Așa vorbește președintele TVR despre o jurnalistă a sa, pentru că a insistat de patru ori cu o întrebare pentru Gabriela Firea!

Înregistrările în care Doina Gradea îi insultă pe jurnaliștii TVR vor fi difuzate azi, la ora 19:30, la Gala Libertății de Exprimare

joi, 3 mai 2018, 11:20

UPDATE: Dragoș Pătraru a făcut publice, pe blogul său, înregistrările din TVR.

 

Poveste reală.

Doina Gradea, președinte și director general al TVR, are o discuție cu oameni din instituție.

Pentru că s-au săturat să fie jigniți, ei o înregistrează.

La un moment dat, Gradea se enervează și începe să povestească cum ”merită tăiați” jurnaliștii de la știri.

De ce?

Printre altele, Gradea dă exemplul unui reporter de la Știrile TVR, o fată care îi repugnă șefei atât fizic, cât și pentru felul în care se comportă pe teren.

Mai exact.

Nervoasă și aruncând jigniri, Gradea îi descrie interlocutorului cum ”Cap de porc”, așa îi spune ea jurnalistei, s-a apucat să pună de patru ori aceeași întrebare Gabrielei Firea ”în fața tuturor”!

 

La o inaugurare a unui spital, ”s-a mai inaugurat vreunul?”, adaugă Gradea, jurnalistul se apucă și îl întreabă pe primarul Bucureștiului în legătură cu un alt subiect.

Ceea ce șefei televiziunii publice i se pare nepermis!

E vorba de ziua de 18 decembrie 2017, la Spitalul Foișor, unde ziariștii au folosit ocazia și au pus și alte întrebări Gabrielei Firea, care apare rar în fața presei în afara cadrelor prestabilite de aparatul său de PR.

Unii ziariști au întrebat-o despre Centenar, alții despre diverse subiecte, iar întrebarea reporterei TVR s-a referit la cheltuielile crescute ale municipalității legate de monumente și statui, care erau pe agenda publică în acel moment.

Momentul dialogului dintre Gabi Firea și ziariști este surprins de Știrile ProTV.

Primarul spune ”Asta e hărțuire”, exact senzația pe care o împărtășește Doina Gradea când repovestește oamenilor din TVR de ce e indignată pe reportera Știrilor!

Imaginile ProTV arată că reporterul TVR a fost doar unul dintre zecile de ziariști prezenți și care au insistat să primească răspunsuri.

Numai că, în cazul lui, reclamația își atinge scopul.

Ce fac șefii TVR?

Se declară oripilați de omul lor, îl numesc ”Cap de porc” și găsesc în acest episod un motiv ca să le spună cât de inadecvați și de ”hateri” sunt ziariștii din instituția unde ei sunt directori!

Înregistrarea cu criza de furie a Doinei Gradea, împreună cu multe alte episoade din interiorul TVR, va fi prezentată astăzi, la ora 19:30, la Gala Libertății de Exprimare.

Organizată de Active Watch, gala are loc în Centrul Replika, de pe Strada Lânăriei nr. 93.

”În orice redacție și, în general, în orice loc de muncă se discută uneori aprins sau se depășește limita. La TVR însă, lucrurile au degenerat, pentru că nu e vorba că președintele se enervează, ci că se enervează împotriva lucrurilor onest făcute de oamenii săi. Se enervează împotriva libertății de exprimare”, a povestit unul dintre jurnaliștii de la ”Starea nației”.

 

 

 

 

Comentarii (73)Adaugă comentariu

Venom  •  3 mai 2018, 11:29

Fata aia de la TVR merită o primă. Nu e vina ei că Gradea este ea înseși una dintre multele cheltuieli nejustificate ale banului public.

Kendo  •  3 mai 2018, 11:45

"Cap de porc"... :))) ***, ***. Dar nu e nimic nou sau iesit din comun, atata timp cat TVR e institutia PSD-ului... Pardon, voiam sa spun institutie publica.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

pawn  •  3 mai 2018, 11:48

o prima ar merita jurnalistul care ar intreba-o pe firea, pe orice primar al bucurestilor, ce se intampla cu hotelul si piscina lido, carie innegrita in mijlocul orasului...si cu alte locuri (fara numar) ale vechiului bucuresti lasate nimanui. fiecare cu ce-l doare, na.

me  •  3 mai 2018, 11:53

Din cei 95 mil euro, cati ajung la secureni si cati ajung in mod real la pacienti? Te si doare sufletul cand auzi aceasta suma. Mie mi-ar fi rusine sa deschid gura pe acest subiect in conditiile in care ea isi tot pune manageri de spital aceeasi oameni obscuri din anturajul ei.

Alex  •  3 mai 2018, 11:54

Stimabile, cred că vă referiți la Centrul Replika. În rest, vă felicit că diseminați această știre.

gelu  •  3 mai 2018, 11:56

gradea e trup si suflet de ***, dupa cum arata..de aia ii place ,,***"...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gicaloi  •  3 mai 2018, 11:57

Domnisoara reporter arata de mii de ori mai bine decat Gradea si isi face treaba de milioane de ori mai onest. Si cu toate astea ii repugna sefei ei (inclusiv fizic)...

adrian  •  3 mai 2018, 11:58

Aceasta Gradea ( e femininul de la Gradu ? :) ) trebuie sa-si dea demisia de urgenta, in caz contrar trebuie demisa.

Horace  •  3 mai 2018, 12:02

In poza dvs. doamna Doina are o barbie dubla de toata frumusetea... sa-i spuna cineva... sa intre la dieta...

stelian  •  3 mai 2018, 12:05

in zonele cu aer rarefiat daca nu iti dozezi bine oxigenul te prabusesti....doamna director tvr stie asta, si intreaga clasa intelectuala romaneasca ce traieste din bani de la buget o stie....doar daca esti docil traiesti bine si rezisti in fct de conducere

un roman scarbit  •  3 mai 2018, 12:12

Acesta e si motivul pt care am scos din grila TVR1 , scarba .Pacat, pana acum 2 ani aveau cele mai echidistante stiri .La fel am procedat cu Romania Tv si Antenele , posturi care spala creierele romanilor prin minciunile si ineptiile debitate !!!!!!

Cătălin Tolontan  •  3 mai 2018, 12:13

@un roman scarbit: chiar daca ati scos TVR din grila, tot il platiti. Solutia e sa lucreze pentru telespectatori, nu sa fie platit si nebagat in seama.

Perken  •  3 mai 2018, 12:25

TVR are un buget uriaș, dublat față de cel din anii apropiați, așa că la nivel de conducere deja se crează o relație cu Guvernul și Primăria (instituții controlate de PSD). Din acest punct de vedere mi se pare normal ca doamna Gradea să joace dublu. Și cum reportera îmi pare că seamănă cu un poet cunoscut, gata și porecla! :)

koko  •  3 mai 2018, 12:37

Sincer nu o cunosc pe jurnalista, dar fata de ... parca are chiar dna Gradea.

paul  •  3 mai 2018, 12:47

Tolontane, dar daca tot ai preocupari de tzatza (n-am diacritice) barfitoare, ce parere ai despre linsajul mediatic la care sunt supuse mai toate persoanele mediatizate (nu le zic "persoane publice", ca toti ***) din administratia publica sau din viata politica? Sa stii ca duduia aia care isi insulta colegii nu difera prea mult de majoritatea sefilor unor organizatii, dar ce spune ea e perfect adevarat! Cand te duci la inaugurarea unui spital, intr-adevar un eveniment unic in Romania contemporana, nu te comporti ca un provocator! Mai toti asa zisii jurnalisti, inclusiv mascariciul ala de Patraru, care a inceput sa-si cam dea importanta, sunt doar niste *** inutile, incapabile sa contribuie la ceva constructiv si bun! Macar de-ar fi fost macar 50% adevarat din toate balivernele inventate de pseudojurnalistii astia inculti, agresivi, obraznici, colportori si ***...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gambeta  •  3 mai 2018, 12:48

Tolontane, Sa vezi ce o sa rad cand o sa dea ai tai drumu la inregistrarile pe care le-au facut cu tine! Si, pentru ca ei te-au inregistrat CU APROBAREA TA INCONSTIENTA, nu vei putea nici sa te plangi, nici sa-i reclami. Jos comunizmu, sus STATUL PARALEL!

Adi  •  3 mai 2018, 12:48

Catalin, daca nu stiai, acum cateva zile a plecat delegatia TVR la Eurovsion.In Portugalia.Stii cati oameni din TVR au plecat la Lisabona? 28 !!! Atentie, nu intra aici trupa care va canta, instrumentisti etc.Numai din TVR.28!!! Mai mult decat lotul unei echipe de fotbal la un campionat mondial!!!

Florin  •  3 mai 2018, 12:53

Salut Tolo,pe paznicul primaritei firea care se face ca e jurnalist ,ala in “treling” care se face ca sta cu reportofonul nu ipnremarca nimeni? Sa l facem cunoscut ,nu vrei?

Popescu Mamaliga  •  3 mai 2018, 12:54

Ne meritam soarta si ba mai mult ca stam si admiram cum altii isi bat joc de noi si nu facem NIMIC . Voi in Bucuresti ar trebui sa iesiti in fiecarea seara peste ei .

Vioreatza  •  3 mai 2018, 12:57

Cu siguranta Gradea o sa demisioneze si o sa-si ceara scuze romanilor in urma acestui nedorit incident, ca o femeie de onoare si cu caracter, asa cum o impune bunul simt.

Cătălin Tolontan  •  3 mai 2018, 12:58

@Vioreatza: nu e un incident. Este o filozofie profesionala care iti cere sa-i determini pe reporteri sa nu-i mai deranjeze pe cei mari.

mircea  •  3 mai 2018, 13:10

si ce este rau in asa ceva,nu stiti ce bun este un cap de porc la casa omului,da ce te faci cu capul de bovine,cabaline care e mare si gol,ngngngngaaaangngngngaaaa,astia e Ioropeni,nu stie sa ceteste,sa vorbeste dar stie sa ***,toata agoniseala lor din ***,mangleala si cardeala e pus bine in bancile Germane,cele mai sigure,ei astia cu golul e aparati da stapanii lor.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Maxentiu  •  3 mai 2018, 13:20

Se ascute lupta de clasa, am ajuns la faza pe "inregistrari". Fata cu microfonul se inscrie in linia tipica a reporterului roman "nu stiu multe, dar sint insistent". Firea ii zice ca sint 95 de milioane alocate sanatatii, ea zice "da' hai sa mai alocam 5 milioane". Pai, fata mea, ia pune tu mina si stringe semnaturi, fa-ti partid, candideaza, cistiga alegerile si aloca bugetul unde vrei tu. Pina atunci accepta, tu si tefelistii tai, ca exista si alte domenii in afara de sanatate, si ca daca bugetul sanatatii nu e folosit cum trebuie asta nu inseamna ca trebuie sa primeasca bani mai multi ci dimpotriva.

Kendo  •  3 mai 2018, 13:20

Pe cuvant ca nu inteleg cum functioneaza cenzura la GSP... Adica voi scrieti "cap de porc" mare in ditamai articolul, ***, fara sa injur, fara sa fiu violent, agresiv, ma cenzurati. Sunteti dusi cu capul, pe cuvant... Nu mai vorbesc de ipocrizie, e probabil un cuvant prea greu pentru voi.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Stelu  •  3 mai 2018, 13:21

Paul, de ce îmi spune mie conștiința ca ești trompetă pesedista? Ca ești plecat de acasă? Ca vrei sa manipulezi ideile oamenilor? Ca te vrei formator de opinie? Chiar dacă pe aici sunt în genere microbiști, mai sunt și oameni care gândesc. Microbiști au ba. Asa ca du-te!!!!!!

Insue  •  3 mai 2018, 13:32

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cristi  •  3 mai 2018, 13:38

Lasa Tolontane ca nici tu nu esti mai departe de aia, mai alaltaieri la un post tv de sport, tineai partea psd-ului, cum ca bravo lor, ca rezolva problemele oamenilor. Vai de caultau, credeam ca esti un om integru, se pare ca doar aparent ...

rammstein  •  3 mai 2018, 13:42

ce sa te astepti de la o *** !!...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

JFM  •  3 mai 2018, 13:44

O va transfera Gadea la A3, corespunde profilului.

Andrei F  •  3 mai 2018, 13:49

Articol ...umoristic... Pai nu este asa domnule Tolontan ca si acesti ziaristi din filmulet se comporta asemanator cu cineva care bruia declaratia de presa a lui Tudorel Toader?Alfel stiu,presa are drepturi!Stiti cine a reusit sa va mai taie din ele?Procurorul Portocala care sicanat a facut ca ceva ziaristi sa fie luati la intrebari de organe-deci se poate!!!-sau cazul primarului de la Timisoara unde a vorbit mult mai neaos cu presa motiv pentru care adevarata presa nu l-a sicanat ci a boicotat conferintele de presa ale primarului...Ca a venit vorba...chiar nu ati auzit de primarul Timisoarei?Eeee.daca era in partidul care trebuie...Si de cand Firea trebuie sa acorde banii in functie de gazetari?Aaaa,iertati-ma ,gazetarii informeaza poporul,uitasem...Care popor?Ala care nu e deranjat de ce face Robu?Pentru ca vad un comentariu,Robu se califica a fi atat de mare incat sa fie deranjat de reporteri?.................................................Pentru poporul nestiitor:,,Convenţia Organizaţiilor de Media-COM* constată cu îngrijorare lipsa de transparenţă a municipalităţii timişorene, care obligă jurnaliştii să facă cereri scrise pe Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţia publică pentru orice informaţie. Adeseori, cererile sunt declinate cu argumentul nejustificat al ”protecţiei datelor”. Un caz recent este refuzul primarului de a furniza CV-ul unei consiliere, instanţa hotărând ca documentul cerut de jurnalişti să fie făcut public. Totodată, COM dezaprobă conduita primarului municipiului Timişoara faţă de presa locală. Jurnalişti de la pressalert.ro, deBanat.ro, Opinia Timişoarei, pentrutimisoara.ro, corespondenţi de la Evenimentul zilei, Mediafax ş.a. au fost catalogaţi de primarul Nicolae Robu, în conferinţe de presă, drept ”mizerabili”, "penibili", "stupizi", "cumpăraţi", "jurnalişti de terasă", iar pressalert.ro este numit "pressabject".,,Articolul este scris de Anca Spanu.COM-Conventia Organizatiilor de Media...............,,Aproximativ 30 de jurnalişti din presa locală din Timişoara au continuat protestul faţă de primarul municipiului, Nicolae Robu (PNL), care a spus despre aceştia ca sunt ”paraziţi sociali” şi i-a comparat cu ”prostituatele”, părăsind sala de conferinţe de la Primăria Timişoara.,,

Silviu  •  3 mai 2018, 13:52

Scuzati-ma dar e o greseala pe care nu a observat-o nimeni; D-na gradea ,cand a rostit aceste vorbe ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gigi  •  3 mai 2018, 14:07

Stelu, a disparut cumva libertata de opinie si nu stiu eu? Cei care nu gandesc ca tine, sunt trompete pesediste, plus alte apelative! Denota cat de limitat esti, pentru a intelege lumea reala, in care presupui ca traiesti !!!

Eduard  •  3 mai 2018, 14:18

Ce moaca de "reporter" sau "jurnalist" are tipul ala de langa madam Firea.Sigur e de la CNN sau BBC...

Fane  •  3 mai 2018, 14:19

Din 1990 am tot sperat an de an sa devenim si noi o tara normala,numai ca de prin 2010.m-am "vindecat" am realizat ca e imposibil. "Meseria este bratara de aur" si toata consideratia pentru cei care o au,dar totusi sa fie "capabili" sa conduca,doar secretare,mecanici auto,instalatori,electricieni etc. si "obtinatori" de doctorate care mai de care mai sofisticate,fara vreun merit deosebit,inseamna ca nu avem scapare.

Eci  •  3 mai 2018, 14:20

Jurnalistii din Basescarie considera ca fiind o datorie, hartuirea celor ce nu fac parte din gasca lor . Asta e... Si eu am scos TVR din grila, din momentul in care a descalecat "desantul" basist, in frunte cu Rodica Culcer. In acel moment s-a terminat cu impartialitatea TVR.

Andrei F  •  3 mai 2018, 14:32

,,Pentru ca am oarece ureche muzicala,,...inregistrarile acestea de ce-mi amintesc de inregistrarea sefului ANI de catre 2 jurnalisti?Desigur,Rosca Stanescu si Bogdan Chiriac si parca ati cerut excluderea lor dintr-un for gazetaresc asta nu mai sunt 100% dar sigur actiunea lor ati criticat-o...Deci e de bine daca interceptarile se refera la ,,raii,,apropiati de un partid...Chiriac si Stanescu parca vroiau date despre averea de afara a unor ministrii din PDL!!!AIa inseamna ca erau cei ,,buni,,.Memoria si trecutul...

ticbis  •  3 mai 2018, 14:32

@Andrei F: Tovarase, umoristic sau nu, un asemenea hal de limbaj al unui director al unei institutii bugetare sau private la adresa unui angajat oarecare este intolerabil si incalificabil. Doar in mintea ta, patrunsa pana la refuz de ciuma rosie, este permis asa ceva! Pe de alta parte, cred ca ai avea mai mult de castigat daca ai pune mana serios pe o carte de gramatica limbii romane; suferi rau la acest capitol si te faci de rusine de fiecare data. Pentru limba romana, apasa tasta 1; pentru oricare alta limba, apasa tastele 20-20 si vei fi directionat la cabinetul primului ministru! :))) Panimaiu???

marius vasile  •  3 mai 2018, 14:59

tvr e plina de propagandisti veniti de *** 1,pe vremea lui boc.nici invremea lui basescu nu era asa anti psd.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Sufrageria Deontoigilor  •  3 mai 2018, 15:28

Tolontan, e culmea ca tu, care cenzurezi comentarii ***, pui problema libertatii de exprimare. #TeVedem.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

lili  •  3 mai 2018, 15:40

Pai, chiar aveati alte asteptari de la slugile PSDiste?! Uitati-va cum arata Guvenrul semianalfabetilor condus de semianalfabeta Vasilica Veorica Dancila si intelegeti! Modelul Teleormanistan se extinde peste intreaga Roamnie, sper ca Ardealul unde locuiesc sa fie exceptia... sa fie in Sudul subdezvoltat si in Moldova saraca, alt viitor nu vad pentru oamenii de acolo, manipulati de aproape 29 de ani de populistii din PSD! Va meritati soarta!

Chalex  •  3 mai 2018, 15:41

Dle Tolontan, dna Gredea este alter ego Dragnea in TVR! Daca ne aducem aminte de Nenea Iancu si memorabilele sale replici din "O scrisoare pierduta", intelegem ca de unde vin banii ("binele tarii") si cine sunt beneficiarii ("conducatorii TVR).

Cătălin Tolontan  •  3 mai 2018, 15:42

@Chalex: aici nu e vorba doar despre PSD, ca din discursul ei reiese ca Doina Gradea e suparata ca jurnalistii nu sunt culanti cu oricine e la putere!

dan  •  3 mai 2018, 15:43

Daca mai arunc o privire pozei din articol nu am niciun dubiu cine este 'cap de porc'. Are insa foarte mult cholesterol. Asa se intampla atunci cand laputere ajung semidoctii si impotentii intellectual.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Matei  •  3 mai 2018, 15:43

lasand la o parte gravitatea situatiei, exista totusi si o parte amuzanta: sa arati ca dna Gradea si sa numesti pe altcineva "Cap de porc", asta da dovada de umor involuntar!

Dragos  •  3 mai 2018, 15:53

@Tolo: in filmuletul pe care il prezinti pe blog, intrebarea despre statui e pusa de o reportera de la PRO TV, nu de la TVR :)

cap de porc  •  3 mai 2018, 16:06

... asta zice cine, ...*** --sluga Pesedista-- Gradea??

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Juravle  •  3 mai 2018, 16:22

Doina Gradea este un produs 100% Adrian Sârbu. Vorbește ca el, gândește ca el, se comporta ca el. Numai că Sârbu a făcea pe banii lui. Sau, în fine, pe așa-zișii bani ai lui, în realitate, bani prin care a fraudat statul. Chiar dacă era o simplă secretară, Gradea a făcut și a desfăcut destine în Media Pro, a angajat și a dat afară, comportându-se ca o codoașă autentică. Dacă Sârbu își plimba banii dintr-o firmă în alta, toate ale lui, pentru a li se pierde urma, Doina Gradea plimbă acum traficul de influență printr-o instituție a statului, aflată acum la cheremul camarilei lui Dragnea. Doinea Gradea ne arată că spiritul lui Adrian Sârbu n-a murit, dacă nu cumva chiar conduce învârtelile din TVR.

Alex  •  3 mai 2018, 16:32

Sefa TVR se uita in oglinda cand a spus....***.....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Poli 21  •  3 mai 2018, 16:49

Dupa fotografia de mai sus spusele acestei persoane suna a autocritica.

liparonu  •  3 mai 2018, 17:04

@paul - probabil ca esti din anturajul *** sefa de la tvr, comentariul tau este copy-paste din discursul acestui *** @tolontan - poti sa iti canalizezi energia si resursele, inclusiv reporterii de investigatie pe subiectul Firea? sunt sigur ca vei descoperi multe magarii, *** pentru ca nu a facut absolut nimic din ce a promis in campanie. bai nene, dar nimic. Bucurestiul este locul in care iti toci si tu nervii zilnic Cataline, poate reusesti sa o aduci in simtiri si sa fie primar, ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează

Știrile momentului pe tolo.ro

No items