Ce îi leagă pe Elena Udrea, Georgică Severin și Doina Gradea

Siguranța de sine și credința că, orice ar face, ei au dreptate a devenit marca înregistrată a elitei politice și a susținătorilor lor, numiți în funcții publice

joi, 10 mai 2018, 7:04

”Deoarece sunt plecat într-o delegație mi-am petrecut o parte a zilei de naștere și cea mai mare parte a zilei numelui în avion”, scrie Georgică Severin, președintele Societății Române de Radiodifuziune, pe Facebook.

Mesajul este datat Seul, 23 aprilie.

 

Pe vremuri, fusele orare erau răsucite, în numele Radio România, de jurnaliști precum Ion Ghițulescu, Paul Grigoriu, Teoharia Coca-Cozma, Dan Voicilă și Gheorghe Minoiu.

Astăzi, fostul senator PSD Georgică Severin ne introduce în enigmatica ”sărbătorire a unei părți a zilei de naștere” la business class.

Georgică Severin pe urmele lui Ovidiu Miculescu

Înainte de Georgică Severin, la Radio România a fost uns, tot de PSD, Ovidiu Miculescu.

Miculescu făcuse, în doi ani de zile, 32 de deplasări externe, la business class.

Cheltuieli de 110.000 de euro, fără a mai socoti însoțitorii.

Ai fi zis că, venit în locul lui Phileas Fogg, actualul președinte al RRA, Georgică Severin, va fi mai prudent.

Iată cum arată o secvență din ”programul Severin”, dezvăluit printr-o scrisoare disperată de angajații radioului public:

Sunt doar cele mai proaspete deplasări.

Articolul de azi îl găsește pe Georgică Severin deasupra albastrului Mediteranei.

Sau, cum ar transmite el pentru un public avid de noutăți, ”zburăm deasupra mării, pe când a răsărit o mare parte a soarelui”.

Doina Gradea merge ca să facă galerie la Eurovision

Cum e posibil ca unui șef public înlăturat după dezvăluirea unui management de huzur să-i urmeze unul care să procedeze fix la fel?!

Este posibil.

La fel cum e posibil ca șefa surorii mai mari a Radioului, Televiziunea, să ne anunțe că merge la Eurovision, în plină criză a instituției pe care o conduce.

Asta după ce opinia publică aflase că TVR a trimis 28 de oameni în Portugalia.

28 de oameni deși nu TVR face ea transmisia evenimentului, garantată de organizatori.

Loială ideii că nu are de dat nici o explicație, nimănui, Doina Gradea a ales să-și urmeze, cu o încredere suverană în dreptatea sa, planurile de călătorie la Lisabona.

Ca și Georgică Severin, dar în altă aeronoavă, și ea plutește, în această dimineață, peste Mare Nostrum.

TVR a transmis, sec, publicului că șefa sa călătorește la Eurovision ca să facă galerie românilor.

Nu e nici o glumă.

Asta recunoaște chiar TVR!

Cum să facă galerie?

Oamenii sunt sinceri.

În chiar  titlul comunicatului oficial al TVR, postul public o prezintă pe șefa sa ca pe o susținătoare de lux: ”Doina Gradea, PDG al TVR, îi susţine pe reprezentanţii României la Eurovision”.

Și, desigur, președintele TVR va face, cu această ocazie, și un schimb de experiență.

”Reuniunea din capitala Portugaliei este şi un excelent prilej de a discuta despre posibile parteneriate, tendinţe în audiovizual sau despre experienţa organizării unor evenimente complexe”, mai scrie în comunicat.

Să conduci două instituții de media la limita finanțării din buget și să plutești în zori, netulburat, peste Mare Nostrum, pentru două deplasări de moft, astfel arată rețeta siguranței de sine.

Obreja: ”Mi se pregătește un cantonament la răcoare”

Azi noapte, cu câteva ore înainte ca Georgică Severin și Doina Gradea să se urce în aeronave, la Înalta Curte de Casație și Justiție s-a încheiat procesul Gala Bute.

Judecătorii au anunțat că sentința va fi pronunțată peste două săptămâni, pe 23 mai.

”Mi se pregătește un cantonament la răcoare. La alții e mai cald și însorit”, declară, la ieșire, epuizat de oboseală, Rudel Obreja.

E aproape miezul nopții și silueta Intercontinentalului se decupează, luminoasă, pe cerul întunecat al Bucureștiului.

Răzvan Luțac, colegul meu de 25 de ani, s-a încercănat în această investigație cât pentru nouă vieți. Toți suntem la fel, uite cine vorbește, căci poza de pe tolo.ro e din altă viață!

Dincolo, în Costa Rica, acolo unde este ”mai însorit și mai călduț”, abia s-a terminat dimineața, e timpul tocmai potrivit pentru un brunch.

Udrea, Obreja, Breazu: ”Am făcut bine României”

În cei 7 ani când scrii despre o afacere de expunerea Galei Bute, vezi și trăiești multe.

Acum, după ultimul termen, nu ai somn și noaptea se îngemănează cu dimineața.

Pe toate aceste personaje le unește ceva.

În timpul procesului, inculpații, dar și unii dintre martori, au afișat o siguranță de sine regală și au spus atâtea lucruri memorabile!

Patru dintre ei au recunoscut statutul de corupți, patru și-au susținut ferm nevinovăția.

Elena Udrea, Rudel Obreja sau Tudor Breazu au pledat că ei n-au făcut decât bine României și că procesul e o grosolană eroare țintită a justiției.

Au traversat, convinși de propria inocență, termen după termen.

Nu au îngăduit nici unei probe, nici unui milion de probe, nici unui milion de euro din milioanele de euro cheltuite sau întoarse drept șpagă să le conteste versiunea asupra realității.

Sunt netulburați în ceea ce au făcut.

Căci ei nu au depus mărturie în tribunal doar despre un caz, ci despre o credință de viață.

Regulile lor sau nici o regulă!

Pentru cei din noapte și pentru cei din avioanele de dimineață, realitatea personală e singura care contează.

Iar normele lor sunt normele pe care le acceptă. Căci alte reguli sau legi, cele ale restului lumii, pentru ei nu există.

De la acest fel de a-și reprezenta lumea, nimic nu le este nepermis, nimic nu e prea mult.

La un termen de judecată, undeva de pe la jumătatea procesului din prima instanță, a existat un moment imposibil de uitat.

O poveste de iubire cum n-a mai existat

Se ridică Tudor Breazu.

Breazu, secretarul personal al Elenei Udrea, administratorul moșiei Nana și omul despre care DNA a arătat că ducea o viață de prinț boem fără nici un venit legal, are un moment de strălucire.

El povestește instanței cum lumea ”în care trăiam eu și prietenii mei” era o sferă la care oamenii obișnuiți nu aveau acces.

”Trăiam o poveste de iubire cu Ana Maria Topoliceanu, o poveste despre care prietenii spuneau că e unică pe suprafața Pământului, cea mai frumoasă din istorie”, declamă Tudor Breazu.

Nu și-a pus problema de unde vin banii, după cum nici postacii de pe net nu știau că sunt plătiți din sume deturnate din buget.

Tudor Breazu declară că trăia din sume provenite din Ministerul Turismului, întoarse drept mită.

Apoi, bărbatul tânăr continuă, netulburat, fără să se sfiască nici o secundă, pe deplin convins de superlativul propriei șanse.

Exact în acei ani, pe când Doina Gradea era la ProTV, postul difuza un reportaj glorios cu Tudor Breazu, în care el era prezentat drept exponentul tinerei generații de succes din România.

Fără să se îndoiască

Consilierul care nu se întreabă de unde vin banii pentru Mini-ul său decapotabil.

Ministrul care spune că țara n-o merită, ”așa cum a spus și pe Petre Țuțea”, și că de aceea a plecat în Costa Rica.

Președinții TVR și RRA care continuă să facă deplasare după deplasare, fără număr, în condițiile în care instituțiile lor publice, TVR și Radio România, au mari dificultăți financiare.

Ei sunt cei care, indiferent de partid, de Guvern sau de cum se numește marea pe care o privesc în această dimineață, nu se îndoiesc de propriile judecăți și fapte.

Nimeni n-a iubit pe cineva în istoria lumii cum se iubesc ei pe ei înșiși.

Comentarii (64)Adaugă comentariu

delma  •  11 mai 2018, 11:21

Sunt de acord cu ticbis. Articolul mizeaza pe un populism ieftin. Draga Catalin, te raportezi la un document neasumat de nimeni cand vorbesti despre radio. E ca si cum, intr-o zi, ar aparea un comunicat semnat de Colectivul cititorilor de blog tolo.ro, iar mesajul e ca Tolo e varza :) Poate sa fie adevarat, dar cum ramane cu verificarea informatiei? Punctul de vedere al celeilalte parti unde e? E greu cu deontologia...Iti doresc o zi buna!

Cătălin Tolontan  •  11 mai 2018, 11:22

@delma: Nu e vorba despre opinia din scrisoare, ci despre deplasari, care sunt fapte. Pe ele discutam.

Codrut Coldea  •  11 mai 2018, 12:16

Fac un apel la moderatiune atat catre suporterii familiei Cocos cat si catre neinfricatul deontolog progressist Tolontan. Important pentru ambele tabere este faptul ca Idolul lor comun, Domnul Presedinte Ptr Alte Coordonate Istorice Traian Basescu este curat ca argintul strecurat, garantat DNA. Deci realizarile stralucitorului Regim Udrea-Basescu nu sunt pierdute. Si hai sa lasam subiectul mamei costaricane caci fondurile dedicate postacilor nu s-au golit inca si nu ajungem la nici o concluzie. Mai bine sa revenim la cestiunea arzatoare a mafiei moscovit-feniano-pechineze ca ma captivase complectamente total.

Hai Romania!  •  11 mai 2018, 12:21

Populism nepopulism am scapat usor ca nu ne-am calificat la Eurovision :) Daca Doamne fereste! eram in finala ......pai trebuia poporul populist si meloman roman sa mai plateasca o deplasare pentru cei 28! Plus mancare! Si aia mananca nene, nu se incurca! Nu mai zic pentru finala, poate avea echipa nevoie de sustinere si mai mare si aia 28 se faceau 48... Atunci sa fi vazut business class! In orice caz cel mai horror scenariu era daca am fi castigat Eurovision: atunci cred ca mai dadea Guvernul cateva zile de concediu, o primarie, nu spun care, ar fi schimbat denumirea parcului Herastrau in Parcul Eurovision, ca e langa TVR si am fi avut si serbari nationale. Sa fi vazut ce dansuri, ce manifestatii si ce decoratiuni. Ce de steaguri s-ar mai fi cumparat! S-ar fi cheltuit toti banii pregatiti pentru centenar...

Urod  •  11 mai 2018, 12:52

@delma...intodeauna cine se aseamana se aduna... Deci tu trebuie sa fii de partea lui ticbis...

Urod  •  11 mai 2018, 12:55

@Hai România... Daca castigam Eurovisionul se prabusea pib-ul României cu organizarea lui....

Andrei F  •  11 mai 2018, 15:10

Aseara doamna Udrea a recunoscut mormanele de bani ajunse la PDL insa spune ca asta este doar o contraventie...Asa o fi...Ce nu spune este ca partidul trebuia radiat.Daca ne amintim si discursul lui Basescu in Parlament in care cere amnistia pentru banii bagati la negru in campaniile electorale vedem tot tabloul!!!Se stia si nimeni nu a intervenit,nici presa nu pune presiune,nici organele de ancheta nu par ca plang dupa acei bani...

delma  •  11 mai 2018, 17:33

@Catalin Tolontan: audio et altera pars! Stiu ca ai priceput din prima, dar te faci ca nu intelegi. Esti prea batran in meseria asta ca sa nu stii cum functioneaza mecanismele de influentare a opiniei publice, ca sa nu zic direct manipulare. Adevarul e ca si eu te inteleg: scandalul vinde intotdeauna bine :)) @Urod: asta e democratia, ce sa facem...ticbis are dreptate. Cat priveste Eurovisionul, tu ai dreptate :))

Urod  •  11 mai 2018, 21:04

@delma...nimic nu este intamplator si de aceea ne meritam soarta... Nu este deloc normal si onorabil sa-i semeni de exemplu lui Elena Udrea(daca esti femeie) si nici sa-i semeni lui Liviu Dragnea (daca esti barbat)... Aceste personaje, ca multe altele, ne-au distrus viitorul nostru si al copiilor nostri pe urmatorii 50 de ani... Ca o coincidență, ei amandoi fac parte dintr-o anumita parte a populatiei care este predestinata faptelor de coruptie... Poti sa-l intrebi pe Madalin Voicu... Că tu vrei sa faci parte din tabara lor este fix problema ta... Dar noi ceilalti care vrem altceva, va spunem.... Jos labele de pe viitorul copiilor noștri.... noi cei care nu vrem sa fim ca voi....

Codrut Coldea  •  11 mai 2018, 21:59

@Urod Domne Urode, monser, dar cu Basescu e normal si onorabil sa semeni? Stiu ca e o intrebare deranjanta ptr basisti, totusi, cand zici Udrea urmatorul nume masculin nu poate fi Dragnea, ca nu cu el a reformat cucoana statul 10 ani, sustinuta de aceiasi deontologi si gedai care ies acuma la lasere anticorupte. Cand descrie Tolontan grozaviile comise de Udrea nu sufla o vorba de Basescu. La fel dvoastra basistii, cand comentati panseurile lui Tolontan. Pai de ce scumpii mei basisti? Udrea a fost number 2. Nu il mai uitati pe number 1. Hai curaj!

Urod  •  12 mai 2018, 0:51

@Codrut Coldea... Fara sa vrei, ai dat-o in bara... Bineinteles ca si Basescu face parte din aceeasi categorie, l-am dat exemplu pe Dragnea ca este mai la modă... Dar Basescu este cel mai mare trișor... A venit pe fondul unor promisiuni de lupta anticorupție si a sfarsit cu familia amestecată in tot felul de golaneli... Cea mai tare a fost cu fratele lui si cu romii incumetriți... Singura diferența este ca Băsescu nu este din aceeasi etnie cu Madalin Voicu... Sau așa cred...

Andrei F  •  12 mai 2018, 10:47

@Urod • 12 mai 2018, 0:51 Faptul ca ati crezut in Basescu si in vorbele lui spune si asta ceva...despre dumneavoastra.Acum de ce nu-l mai credeti cand spune.,,stat mafiot,,?Ca doar nu se refera la statul lui Dragnea ci la statul condus si ghidonat de el prin atatea numiri!

Observator  •  14 mai 2018, 11:00

@Hai Romania:delegatia Tvr -ului a stat pana la finalul...finalului.Aveau deja bilete cumparate plus cazare asigurata pana duminica dupa finala.Biletele si cazarea se rezolva din timp.Asa ca,n -au economisit nimic,nu -ti face iluzii!In plus ,mai este si deplasarea PDG Doina Gradea,care a mai plecat joi,inainte de semifinala cu inca un operator si un reporter!

M.O  •  14 noiembrie 2019, 19:10

Intotdeauna ex.prof de istorie comunista,Severin se da cum bate vantu.Intai cu Pdl-istii apoi cu Psd.Vorba unor batrani...politica e o c---- extravirgina din ulei de prima presa

Comentează