Ce îi leagă pe Elena Udrea, Georgică Severin și Doina Gradea

Siguranța de sine și credința că, orice ar face, ei au dreptate a devenit marca înregistrată a elitei politice și a susținătorilor lor, numiți în funcții publice

joi, 10 mai 2018, 7:04

”Deoarece sunt plecat într-o delegație mi-am petrecut o parte a zilei de naștere și cea mai mare parte a zilei numelui în avion”, scrie Georgică Severin, președintele Societății Române de Radiodifuziune, pe Facebook.

Mesajul este datat Seul, 23 aprilie.

 

Pe vremuri, fusele orare erau răsucite, în numele Radio România, de jurnaliști precum Ion Ghițulescu, Paul Grigoriu, Teoharia Coca-Cozma, Dan Voicilă și Gheorghe Minoiu.

Astăzi, fostul senator PSD Georgică Severin ne introduce în enigmatica ”sărbătorire a unei părți a zilei de naștere” la business class.

Georgică Severin pe urmele lui Ovidiu Miculescu

Înainte de Georgică Severin, la Radio România a fost uns, tot de PSD, Ovidiu Miculescu.

Miculescu făcuse, în doi ani de zile, 32 de deplasări externe, la business class.

Cheltuieli de 110.000 de euro, fără a mai socoti însoțitorii.

Ai fi zis că, venit în locul lui Phileas Fogg, actualul președinte al RRA, Georgică Severin, va fi mai prudent.

Iată cum arată o secvență din ”programul Severin”, dezvăluit printr-o scrisoare disperată de angajații radioului public:

Sunt doar cele mai proaspete deplasări.

Articolul de azi îl găsește pe Georgică Severin deasupra albastrului Mediteranei.

Sau, cum ar transmite el pentru un public avid de noutăți, ”zburăm deasupra mării, pe când a răsărit o mare parte a soarelui”.

Doina Gradea merge ca să facă galerie la Eurovision

Cum e posibil ca unui șef public înlăturat după dezvăluirea unui management de huzur să-i urmeze unul care să procedeze fix la fel?!

Este posibil.

La fel cum e posibil ca șefa surorii mai mari a Radioului, Televiziunea, să ne anunțe că merge la Eurovision, în plină criză a instituției pe care o conduce.

Asta după ce opinia publică aflase că TVR a trimis 28 de oameni în Portugalia.

28 de oameni deși nu TVR face ea transmisia evenimentului, garantată de organizatori.

Loială ideii că nu are de dat nici o explicație, nimănui, Doina Gradea a ales să-și urmeze, cu o încredere suverană în dreptatea sa, planurile de călătorie la Lisabona.

Ca și Georgică Severin, dar în altă aeronoavă, și ea plutește, în această dimineață, peste Mare Nostrum.

TVR a transmis, sec, publicului că șefa sa călătorește la Eurovision ca să facă galerie românilor.

Nu e nici o glumă.

Asta recunoaște chiar TVR!

Cum să facă galerie?

Oamenii sunt sinceri.

În chiar  titlul comunicatului oficial al TVR, postul public o prezintă pe șefa sa ca pe o susținătoare de lux: ”Doina Gradea, PDG al TVR, îi susţine pe reprezentanţii României la Eurovision”.

Și, desigur, președintele TVR va face, cu această ocazie, și un schimb de experiență.

”Reuniunea din capitala Portugaliei este şi un excelent prilej de a discuta despre posibile parteneriate, tendinţe în audiovizual sau despre experienţa organizării unor evenimente complexe”, mai scrie în comunicat.

Să conduci două instituții de media la limita finanțării din buget și să plutești în zori, netulburat, peste Mare Nostrum, pentru două deplasări de moft, astfel arată rețeta siguranței de sine.

Obreja: ”Mi se pregătește un cantonament la răcoare”

Azi noapte, cu câteva ore înainte ca Georgică Severin și Doina Gradea să se urce în aeronave, la Înalta Curte de Casație și Justiție s-a încheiat procesul Gala Bute.

Judecătorii au anunțat că sentința va fi pronunțată peste două săptămâni, pe 23 mai.

”Mi se pregătește un cantonament la răcoare. La alții e mai cald și însorit”, declară, la ieșire, epuizat de oboseală, Rudel Obreja.

E aproape miezul nopții și silueta Intercontinentalului se decupează, luminoasă, pe cerul întunecat al Bucureștiului.

Răzvan Luțac, colegul meu de 25 de ani, s-a încercănat în această investigație cât pentru nouă vieți. Toți suntem la fel, uite cine vorbește, căci poza de pe tolo.ro e din altă viață!

Dincolo, în Costa Rica, acolo unde este ”mai însorit și mai călduț”, abia s-a terminat dimineața, e timpul tocmai potrivit pentru un brunch.

Udrea, Obreja, Breazu: ”Am făcut bine României”

În cei 7 ani când scrii despre o afacere de expunerea Galei Bute, vezi și trăiești multe.

Acum, după ultimul termen, nu ai somn și noaptea se îngemănează cu dimineața.

Pe toate aceste personaje le unește ceva.

În timpul procesului, inculpații, dar și unii dintre martori, au afișat o siguranță de sine regală și au spus atâtea lucruri memorabile!

Patru dintre ei au recunoscut statutul de corupți, patru și-au susținut ferm nevinovăția.

Elena Udrea, Rudel Obreja sau Tudor Breazu au pledat că ei n-au făcut decât bine României și că procesul e o grosolană eroare țintită a justiției.

Au traversat, convinși de propria inocență, termen după termen.

Nu au îngăduit nici unei probe, nici unui milion de probe, nici unui milion de euro din milioanele de euro cheltuite sau întoarse drept șpagă să le conteste versiunea asupra realității.

Sunt netulburați în ceea ce au făcut.

Căci ei nu au depus mărturie în tribunal doar despre un caz, ci despre o credință de viață.

Regulile lor sau nici o regulă!

Pentru cei din noapte și pentru cei din avioanele de dimineață, realitatea personală e singura care contează.

Iar normele lor sunt normele pe care le acceptă. Căci alte reguli sau legi, cele ale restului lumii, pentru ei nu există.

De la acest fel de a-și reprezenta lumea, nimic nu le este nepermis, nimic nu e prea mult.

La un termen de judecată, undeva de pe la jumătatea procesului din prima instanță, a existat un moment imposibil de uitat.

O poveste de iubire cum n-a mai existat

Se ridică Tudor Breazu.

Breazu, secretarul personal al Elenei Udrea, administratorul moșiei Nana și omul despre care DNA a arătat că ducea o viață de prinț boem fără nici un venit legal, are un moment de strălucire.

El povestește instanței cum lumea ”în care trăiam eu și prietenii mei” era o sferă la care oamenii obișnuiți nu aveau acces.

”Trăiam o poveste de iubire cu Ana Maria Topoliceanu, o poveste despre care prietenii spuneau că e unică pe suprafața Pământului, cea mai frumoasă din istorie”, declamă Tudor Breazu.

Nu și-a pus problema de unde vin banii, după cum nici postacii de pe net nu știau că sunt plătiți din sume deturnate din buget.

Tudor Breazu declară că trăia din sume provenite din Ministerul Turismului, întoarse drept mită.

Apoi, bărbatul tânăr continuă, netulburat, fără să se sfiască nici o secundă, pe deplin convins de superlativul propriei șanse.

Exact în acei ani, pe când Doina Gradea era la ProTV, postul difuza un reportaj glorios cu Tudor Breazu, în care el era prezentat drept exponentul tinerei generații de succes din România.

Fără să se îndoiască

Consilierul care nu se întreabă de unde vin banii pentru Mini-ul său decapotabil.

Ministrul care spune că țara n-o merită, ”așa cum a spus și pe Petre Țuțea”, și că de aceea a plecat în Costa Rica.

Președinții TVR și RRA care continuă să facă deplasare după deplasare, fără număr, în condițiile în care instituțiile lor publice, TVR și Radio România, au mari dificultăți financiare.

Ei sunt cei care, indiferent de partid, de Guvern sau de cum se numește marea pe care o privesc în această dimineață, nu se îndoiesc de propriile judecăți și fapte.

Nimeni n-a iubit pe cineva în istoria lumii cum se iubesc ei pe ei înșiși.

Comentarii (64)Adaugă comentariu

florin  •  10 mai 2018, 7:27

This is not gossip, this is real journalism!

Radu  •  10 mai 2018, 7:40

De curaj, e clar, m am convins, sper doar sa nu obosesti....

pacientuedevina  •  10 mai 2018, 7:53

Toate naravurile descrise in articolul dvs. sunt reconfirmate si in cazul personajelor din mafia medicala. Acelasi talent actoricesc de Oscat, aceeasi perfidie si desconsiderare totala a restului cetatenilor, sfidare si minciuni manipulatorii mestesugit imbracate, lozinci pentru cei pe care ei ii considera prostimea buna doar de muls de bani... Si cand DIICOT-ul ii prinde cu fraudele (a se vedea si cazul de ieri din mafia medicala din Tg. Mures, care dovedeste din nou cat de extinsa si generalizata e coruptia si infractionalitatea in sistem), ei racoleaza parlamentari ca sa se schimbe legea, ca medicii sa fie exceptati delacompetenta DIICOT! "Caci alte reguli sau legi, cele ale restului lumii, pentru ei nu exista"!

VLAD  •  10 mai 2018, 8:00

Totusi, si voi, cei de la tolo.ro, aveti scheletele voastre in dulap. In plina campanie Salvati Rosia Montana gazduiati chiar langa poza Domnului Tolontan un banner cu Rosia Montana Gold Corporation. Concern sustinut de Udrea si Basescu, de Ponta, de Gorghiu. Deci, ce facem cu cinstea si deontologia? Daca va cereati niste scuze erati mai credibili.

Cătălin Tolontan  •  10 mai 2018, 8:08

@VLAD: si asta nu ne-a impiedicat sa scriem impotriva concernului din spatele Rosia Montana. Pentru ca nu amestecam publicitatea cu editorialul. Dupa cum, la toate ziarele sau televiziunile din lume, exista publicitate si exista pozitii ale redactiei critice fix la adresa celor care isi fac publicitate. Deontologie inseamna sa respecti regulile, nu sa crezi ca tu le poti face pe toate. Iar regulile spun ca asa cum comercialul nu intervine in editorial, nici noi, cei din editorial, nu ne putem apuca sa facem treaba celor de la publicitate. Important e sa existe separarea.

Andrei  •  10 mai 2018, 8:10

Am întâlnit personal astfel de oameni, sunt prezenti in toate straturile societății şi sunt deosebit de greu de suportat! Sunt genul de oameni care nu se sfiesc de nimic, care nu sunt capabili să vadă mai departe de propria persoană si propriul interes! E un fel de boală, asta e concluzia mea după mai multe tangențe cu oameni de genul!

VLAD  •  10 mai 2018, 8:21

Apreciez rapunsul. E adevarat ca ati incercat sa va luptati cu sistemul asta corupt. Va respect pentru asta. Insa va trebuie o mai mare atentie la astfel de detalii. Succes in continuare.

Cătălin Tolontan  •  10 mai 2018, 8:22

@VLAD: Si noi apreciem dialogul si criticile. Scopul lor e sa invatam impreuna, iar in final sa facem lucrurile mai bine. In cazul separarii publicitatii de editorial aceasta este o regula de aur a presei. De aceea v-o povestim, ca sa stiti ca a respecta meseria inseamna nu doar sa o respecti cind ti-e tie bine, de pilda cind nimeni nu se poate amesteca in continutul editorial, ci si atunci cind tu, la rindul tau, nu te poti amesteca in munca colegilor de la publicitate. Cu tot respectul, nu e un detaliu, asa stau lucrurile.

octavian  •  10 mai 2018, 8:31

D-l tolo spune multe adevaruri, dar ni se pare ca bate toaca la urechea surdului. Cine le aude?

Mihai  •  10 mai 2018, 8:34

Cătăline, dacă tot vorbeşti de cei care comentează acum meciurile de fotbal în Ceruri, nu uita de Sebastian Domozină...

pavel  •  10 mai 2018, 8:52

gsp si deontologia sunt doua linii paralele care nu se intalnesc niciodata. deontologia n-a functionat in alegerile FRF, cand gsp si-a dat arama pe fata, aratand pe cine sustine. cand acuzi pe cineva, nu ceri si opinia lui, confom deontologiei?

Alex One  •  10 mai 2018, 8:57

Daca deplasarile lui Severin sunt in interes de serviciu si cam asta rezulta este chiar un capat de tara ca Presedintele Radio Romania calatoreste la business class, functia permitandu-i acest beneficiu, asta daca profita intr-adevar de aceste conditii ca nu rezulta explicit ? E de preferat o ipocrizie de tipul unui foarte vremelnic fost Prim ministru care a fost fotografiat, curat intamplare Coane Fanica !,pe cand calatorea la economic class ? Altfel, sa intelegem ca prezenta Doinei Gradea la Eurovision este justificata de necesitatea unor negocieri, in fapt o targuiala jenanta, la acordarea punctelor ca doar e de notorietate modul de notare "tu imi dai mie ,eu iti dau tie", vezi tarile nordice,cele din fosta Uniune Sovietica sau din fosta Iugoslavie ? Sigur, nu e vorba Doamne fereste de castigarea concursului, cum am putea noi organiza anul viitor Eurovision ci clasarea pe un loc "onorabil", asa in primele 10-15 ca la JO de iarna ! Mi se pare tipic "profesionalismului" jurnalismului autohton sa pui in carca sefului unei televiziuni un reportaj oarecare care le vremea respectiva nici nu a fost bagat in seama de prea multi. Ehehe, dupa, e altceva ! O conexiune,ceva, orice. D-l Tolontan, nu fiti asa enigmatic explicati ce sa intelegem prin " Pe vremuri, fusele orare erau rasucite...." ? Ps. Avand in vedere ca ieri mi s-a moderat aiurea postarea cred ca ar fi necesar sa publicati lista cuvintelor nepotrivite,asa ca sa nu ne enervam degeaba sa stim si noi pana unde merge sensibilitatea GSP.Si eventual sa precizati ca daca in comentariu vom prelua expresii din articol vom fi cenzuati desi autorului i s-a permis.

lord belial  •  10 mai 2018, 9:34

elitele politicii romanesti? care elite? nu exista asa ceva in politica romaneasca, exista doar niste coterii care folosesc politicul in scopuri personale sau de clan.

Matei  •  10 mai 2018, 9:35

Din pacate, cei care inca nu au intins-o spre Costa Rica nu vor face, nici ei, puscarie adevarata, ci din aia de lux, ca Borcea si Becali. Va reamintesc o scapare memorabila a lui Gigi Becali, pe atunci liber si proaspat revenit dupa o vizita la Jilava, la generalul Stanculescu (redau din memorie): Domle, ce am io acasa are si el acolo, aceleasi conditii; sta in cada si fumeaza, se uita la TV.

Pomeni pe banul public  •  10 mai 2018, 9:50

La cum arata si cum sunt organizate aceste institutii nu sunt altceva decat o conducta de deversare a banului public in diverse buzunare. Eu sunt curios ce anume castiga cetateanul roman, care plateste distractia, din plimbarile la business class si din sustinerea-galeria la Eurovision......???? Stau si ma tot gandesc si nu cred ca ne iese nimic... Dar cine stie, poate ma insel eu si poate SRR si TVR sunt niste societati pe profit cu un real succes pe piata, conduse de respectivii nomenclaturisti. Sau poate nu.

Maxentiu  •  10 mai 2018, 9:58

Nu le e rusine acestor burgheji sa mearga cu avionul, pe banii mei, bani munciti cu sudoarea fruntii? Lasind gluma la o parte, relatarea e voit ambigua si, prin asta, tendentioasa. Nu e clar daca dl. Severin isi petrece viata la business class (ceea ce n-ar fi normal) sau daca are un numar de deplasari proportional cu calitatea de manager al unei mari companii, o parte dintre aceste deplasari fiind la business class (ceea ce e normal). La fel, prezenta d-nei Gradea in delegatia pentru Eurovision poate fi ceva normal, pe cind o delegatie de 28 de persoane e cam mult. Trebuie sa avem discernamint.

Florin  •  10 mai 2018, 10:33

Daca TVR nu e sora medicala a Radioului, genitivul e "surorii"

Lucian  •  10 mai 2018, 10:46

Am citit cu incantare articolul Dvs,o creatie jurnalistica estetica,eleganta,care spune,cu naturalete ,adevaruri amare.Acum ma intorc la pacientii mei,oameni necajiti,care traiesc cu resemnare consecintele arogantei sus_mentionate. Va salut,dle Tolontan

Cătălin Tolontan  •  10 mai 2018, 10:47

@Lucian: multumesc si in numele colegilor mei. In orice tara normala pacientii dvs, oamenii obisnuiti, ar trebui sa fie mai putin necajiti, cu un pic mai multa sperante si drepturi. Si asa se va intimpla si in Romania. Nu putem ramine asa, nu pentru cei care vin dupa noi.

aciduzzo  •  10 mai 2018, 11:26

Ce au facut, ce nu au facut toti acesti inculpati si daca au fost sau nu vinovati de savarsirea unor fapte prevazute si pedepsite de legea penala, asta vor decide numai si numai judecatorii! Domnule Tolontan....eu nu prea am facut comentarii la articolele dumneavoastra, care cele mai multe nu prea au legatura cu sportul sau poate au si nu-mi dau eu seama, dar nu ma pot abtine.....la madam Udrea....dama buna cum ar zice nenea Iancu.....gagica valabila.....da sa spui ca nu esti dispusa sa te duci la puscarie ca sa nu cazi in dodia lui nea Petrache care a spus ca a facut 13 ani de puscarie pentru un popor de idioti....mi se pare NESIMTITOR DE MULT.....PAI TU TE COMPARI CU TUTEA MADAM SACÂZ CARE ESTI??.....pai in ce context si imprejurari a facut Tutea puscarie......si in ce context si pentru ce ai putea tu eventual sa faci??...da n-o sa faci, ca din Costa Rica o mai aduce Maica Tereza si Titi Teasca!! Pai tu te compari cu Tutea...ce-ai ai luat-o razna....hodoronc-tronc acum faci si tu puscarie pentru un popor de idioti!! Pai nu ti-e rusine madam?? Eu nu zic...nu stiu si nuci nu ma intereseaza.....daca esti nevinovata sa fii achitata....daca nu ....atunci sa te supui ( atat cat mai poate fi vorba de supunere in situatia data!!!) deciziei judecatorilir...da sa spui ca ....popor de idioti!! MARE RUSINE!!

Jules  •  10 mai 2018, 11:50

Nu stiu daca ati observat insa aceasta tipologie are foarte mare succes in societatea noastra si nu numai. Ii intalnesti peste tot, in birourile multinationalelor, in birourile instutiilor bugetare pana la sefi de stat. Ei nu au facut nimic rau, ei nu sunt vinovati, lor li se cuvine totul. Am impresia ca puterea lor sta chiar in aceasta convingere. Sau sunt doar nesimtiti!

Andrei F  •  10 mai 2018, 12:18

,,Deontologie inseamna sa respecti regulile, nu sa crezi ca tu le poti face pe toate.,, Pai ce ar intelege sefii TVR sau Radioului Public daca ar vedea articolele de aici ,ce ar intelege din deontologia proclamata?Daca au citit despre Burleanu si alegerile FRF?Nu a primit Burleanu aplauze desi a cheltuit banii FRF pentru votanti,excursii,premieri....?Ce sa fi inteles Gradea sau Severin daca ar fi cititorii blogului si nicaieri nu au vazut amentade aberatiile precedente soldate cu amenzi CNA pentru partizanat politic pro PDL sau de amenda stabilita de Instanta de judecata in cazul ,,Caltabosul,,unde TVR din ce banuti sa fi platit amenzile primite?Poate ca doamna Gradea daca va citea credea ca ar avea in dumneavoastra un sustinator pentru ca nu de mult militati contra nepotismului si pentru concursuri adevarate la ocuparea unui loc de munca...Poate ca doamna Gradea a crezut in independenta jurnalistica foarte declarata aici dar ce o fi plans cand trebuie sa sprijine meseriasul,fenomenalul ,unicul jurnalist care se mai ocupa in TVR cu profesionalism de problemele de stanga...Si cum o fi asta,singurul jurnalist cu unele apucaturi de stanga sa se razboiasca cu directorul TVR asimilat PSD...?Ce sa fi crezut Gradea daca a pasit in TVR care avea datorii de sute de milioane de euro si nimeni cu deontologie profesionala nu s-a aplecat asupra problemei?De unde sa stie ea ca miile de euro sunt mai planse deontologic mai rau decat sutele de milioane de euro?O fi de inteles?

cucu  •  10 mai 2018, 13:44

Am o mare problema cu denumirea "elite". Ar fi bine sa ne abtinem de a pune etichete care implica excelenta unor nulitati care si-au gasit vocatia de cozi de topor. Sper sa o vad pe Gradea sarind in sus la marginea ringului si fluturind un steag al Romaniei in care s-a ridicat pina la a deveni ***..

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gri  •  10 mai 2018, 13:47

Sindromul nu este nou , este sindromul Nicu Ceausescu - senzatia ca iti este permis orice si ca statul nu este dacat un mare supermarket de unde astia isi aleg - care o mosie care un lac trecut prin acte succesive din averea statului in cea a unui SRL " strategic" , care o licitatie trucata sare o sinecura /consiliu de administratie etc Toate permise si chiar incurajate de un stat slab fara mecanisme de aparare sau ale carui mecanisme sunt deja pline de sicofanti si de oameni de paie care stiu sigur ca stau acolo numai daca nu ai deranjeaza pe cei care decid cat si cand pleace din postul respectiv ( Curtea de Conturi , ANAF , PC , aia cu discriminarea etc) Atunci cand un sef de CJ , beat mort , a adormit in cea mai aglomerate intersectie din oras in miezul noptii , politisti in uniforma , platiti de bizoni din taxele lor si platiti sa apere si sa aplice legea au asigurat " perimetrul " ne lasand pe nimeni sa se apropie de Range Rover si sa il trezeasca pe bivolul care horcaia pravalit pe scaunul soferului . Incercati , oricare dintre voi anonimilor sa faceti asta si veti vedea ce patit de la slugile cu epoleti ! Asta-i Romania - tara de mitici fara autoritati si sat fara caini - Seful Operativ al SRI face vacante cu cel care domina piata IT in afaceri cu statul si nimeni nu zice nimic cand respectivul ai santajeaza voalat pe toti care s-au adapat din spaga lui ...

ticbis  •  10 mai 2018, 13:52

Tolo, imi cer scuze, dar cu articolul asta ai dat-o-n bara, mizand aiurea pe un populism de tip comunistoit care, e adevarat, prinde la "mase" si, din pacate, altereaza in mod ireversibil ideea de lege! Sa le luam pe rand si sa ne punem intrebarile concret, ca altfel ajungem sa ne pierdem busola definitiv, daca nu ne-am pierdut-o deja: 1. Au dreptul prin lege si prin regulamentele de functionare ale institutiilor pe care le conduc, directorii generali ai TVR si RRA sa participe la toate reuniunile internationale din bransa si sa faca deplasarile la business class? DA! Cine le aproba actiunile si cheltuielile? Consiliile de Administratie ale celor doua institutii! Cine ii verifica? Cine i-a pus in functii, aka partidul (citeste PSD, la ora actuala) prin intermediul parlamentului! Cine ii poate schimba? Tot aia amintiti anterior! Concluzia? Au incalcat vreo lege? NU!!! Deci: end of story! Personal, mi se pare mult mai grava fapta directoarei TVR care si-a jignit o subalterna numind-o "cap de porc", decat ca se va deplasa cu un alai de 28 de persoane dupa ea la Eurovisionul din Portugalia, cheltuind aiurea banii publici din care e alimentata institutia pe care o conduce! Sa fim seriosi, daca vom cadea in extrema asta, atunci putem sa incepem executiile publice pe stadioane! Nu e normal si moral ceea ce fac directorii astia, insa legea le permite, nu pot fi acuzati juridic decat daca delapideaza fondurile institutiilor sau fac abuz in serviciu. Ceea ce NU e cazul, cel putin deocamdata! Desigur, cei care i-au numit in functii ii pot schimba oricand, cand or vrea muschii lor :))) Dar asta n-are legatura cu discutia de fata, ci doar cu vointa politica, daca exista...:)) 2. In cazul Gala Bute, sa incercam acelasi exercitiu de intrebari si raspunsuri ca mai sus. Avea dreptul legal ministerul condus de Elena Udrea sa sponsorizeze din bani publici o gala de box profesionista? Daca NU, atunci se incheie discutia si procesul trebuie reluat de la ZERO. Daca DA, atunci trecem la urmatoarea intrebare: banii au fost platiti legal sau nu? Daca DA, atunci procesul nu-si mai are rostul, daca NU, atunci trebuiesc clar identificate atat provenienta lor cat si modalitatile de plata, legalitatea lor. Daca au existat ilegalitati privind sursele de finantare, platile si contractele cu firmele private organizatoare sau intermediare... asta ar trebui sa reprezinte esenta procesului dosarului Gala Bute, nimic mai mult; probele procurorilor ar trebui sa vizeze strict aceste aspecte si judecatorii ar trebui sa judece cazul in raport cu acestea. Ca, potrivit unei practici uzuale transpartinice, niste companii de stat au cotizat bani la minister pentru acest eveniment, NU face obiectul acestui dosar. Nu se incrimineaza acest obicei, ca dovada ca el se intampla si acum in toate ministerele guvernului, asa cum e "datina" de 28 de ani; n-au treaba presupusele ilegalitati in Gala Bute cu cele intrate in "obiceiul pamantului"; asta ar fi trebuit sa fie un alt proces, cu inca alti 1000 de inculpati pe langa Elena Udrea, fara nicio legatura cu amaratul de Bute! La fel cum NU intereseaza in acest dosar din ce bani isi platea Elena Udrea postacii in campania electorala! Tot dosarul se bazeaza pe supozitii, can-can, marturii sub presiune, multe dintre ele retrase intre timp si pe o presupusa geanta cu bani, cateva sute de mii de euro, pe care nu i-a vazut nimeni, nu i-a numarat nimeni, nu le-au gasit urma nici procurorii, nici cine i-a dat si nici cine i-a primit, nu apar in niciun act, al niciunei firme, nici din banca din care au iesit si nici in banca in care au intrat, n-au fost gasiti nici sub vreo saltea, nici la Elena Udrea acasa si nici la partidul ei! Este culmea, geanta aia s-a plimbat chipurile prin Palatul Victoria pana la cabinetul ministrului; sunt cateva mii de camere video in cladirea aia si, totusi, procurorii n-au gasit nicio inregistrare video in ziua aia a cuiva purtand o geanta in mana si intrand pe usa cabinetului ministrului! Eu nu sustin ca Elena Udrea e nevinovata, sustin doar ca trebuie judecata dupa ce a facut impotriva legii si nu dupa umorile unora sau altora, nu dupa cat de iubita sau de detestata e imaginea ei in randul vulgului, nu dupa aversiuni si nu pentru vendete politice. Dosarul Gala Bute e subtire rau de tot, probele sunt mai degraba impresii, marturiile s-au schimbat la 180 de grade; dovezi concrete si clare, ioc. Un astfel de dosar si cu astfel de probe ar fi fost respins din prima zi de catre orice judecator din USA , trantindu-l in capul procurorului! In America nu se judeca altfel decat pe probe, nu pe genti de bani pe care nu le-a vazut nimeni, si nici dupa numarul de postaci de pe net platiti de partide! In final, e limpede ca justitia romana o va condamna pe Elena Udrea, pentru a satisface nevoia de sange a vulgului; in sensul asta a decurs si procesul si n-are nicio sansa. Repet, sunt absolut sigur ca e vinovata ea de multe, dar nu de ce i se pune in carca acum, de-a valma si fara noima, in cazul Gala Bute. N-o plang eu de mila pe ea, ca are cine sa-i duca pachet cu mancare dupa gratii; e o femeie bogata si nu din banii castigati din functiile publice sau politice pe care le-a detinut, cu atat mai putin din cei "furati" din Gala Bute; ma doare insa ca justitia din tara mea a ajuns atat de jos si atat de obedienta politic incat se preteaza la o asemenea degradare de la menirea sacra si puterea publica si sociala cu care a fost investita. O justitie care-l lasa liber pe un mafiot si spion ca Wang si se "lupta" cu "sacosele de bani" invizibile primite de Elena Udrea, e ZERO, nu exista! Nu face nici doua parale!!! Tolo, regret, stiu bine cat efort ai depus pe cazul asta, dar, in afara de faptul ca sunt de acord cu tine ca Elena Udrea are partea ei de vina in cazul Gala Bute, procesul in sine, asa cum arata el acum, asa cum a fost intrumentat de catre procurori, e un mare fas! Mai presus de vinovatia ei personala, e o facatura politica evidenta! Daca vrei o comparatie, iti sugerez sa consulti dosarul de coruptie si abuz in serviciu al fostului premier al Ukrainei, Iulia Timosenko; a fost acuzata de EXACT aceleasi infractiuni ca si Elena Udrea si probele pentru condamnarea ei in 2011 la 7 ani de inchisoare s-au bazat pe EXACT acelasi fel de dovezi si marturii! Pastrand proportiile, profilul social, moral si politic al acestor doua femei este identic, carierele lor se aseamana, ambele sunt bogate, femei cu afaceri private. Ambele au avut painea si cutitul in mana, ambele si-au asumat riscuri. Ambele au avut aceeasi vina, ambele au fost invidiate de catre vulg si ambele au fost tarate in cloaca zvonurilor si puse la stalpul infamiei pentru ca erau puternice, inteligente, frumoase si bogate, adica exact ceea ce uraste mai mult un popor inapoiat pe lume! Ambele au servit ca pret pentru "preluarea puterii de catre popor"! Unde si cand am mai auzit eu chestia asta??? Despre procesul Iuliei Timosenko s-au exprimat deja organismele europene si internationale; urmeaza sa vedem si ce vor spune despre cel al Elenei Udrea!!! Daca am sperat vreodata ca Romania, totusi, nu e Ukraina, si m-am inselat, e vina mea si mi-o asum! Nu va suparati pe mine, dar nu e niciun dubiu: NU exista diferente; cel putin, NU la capitolele democratie si justitie!!!

Cătălin Tolontan  •  10 mai 2018, 13:53

@ticbis: nu, ministerul nu avea voie sa finanteze o gala de box profesionist si exact asta a facut. A facut-o incercind sa se acopere de hirtii pentru a ascunde natura reala a evenimentului. Natura reala a fost ca asa a vrut sa faca ministrul Elena Udrea si asa s-a facut. Cu pretul de a scoate bani din spaga, de a ruga firme sa completeze suma la box, luata din constructiile de la Lupeni si tot asa. Cand te joci astfel cu banii publici exista consecinte. Cat despre faptul ca Elena Udrea e o femeie prea inteligenta pentru ”vulg”, lasati-ma sa am alta opinie, caci compatriotii nostri sunt oameni care merita respect. Ei se duc zi de zi la munca, trag din greu, isi platesc taxele si nu salarizeaza la negru cu 3.000 de euro pe luna un secretar personal.

ticbis  •  10 mai 2018, 15:31

@Tolo: In comentariul meu, exact asta am adus in discutie si asta am precizat: Daca un minister al guvernului NU are voie conform legii sa sponsorizeze din bani publici O GALA PROFESIONISTA DE BOX, atunci procesul asta este o facatura politica! Pentru ca, in acest caz, procesul trebuia sa arate altfel, sa fie instrumentat in urmarirea penala de pe alte baze, cu alte capete de acuzare si cu totul alte probe! Va rog, insist sa judecati logic: daca ministerul nu avea voie sa sponsorizeze un asemenea eveniment, asta e proba legala si suficienta ca sa fie judecati si condamnati toti cei implicati, de la ministru si pana la femeia de serviciu! Nu vad ce relevanta ar mai fi avut in rechizitoriul procurorilor de la cine au venit banii si pe unde s-au plimbat ei, geanta de bani cu sute de mii de euro pe care n-a vazut-o de fapt nimeni, cine pe cine a platit si cum, cotizatiile companiilor de stat, plata postacilor in campania electorala... adica o varza completa! Tolo; imi cer iertare, sunt un nimeni oarecare, nu contez, sunt orice consideri tu, dar mama nu m-a nascut prost si nici nu m-a educat gresit, slava domnului! Repet, daca ministerul d-nei Udrea NU avea voie conform legii sa sponsorizeze din bani publici o gala profesionista de box, lucrurile sunt clare, legea e clara, pedepsele sunt clare, procesul trebuia sa dureze cel mult doua luni si sentintele deja in executare. Pentru o astfel de infractiune nu-ti trebuie nici martori, nici dovezi, nici dosare de mii de pagini si nici inventii cu genti de bani sau sa cauti banii platiti de partid catre postaci pentru campania electorala, ca n-au legatura cu cazul! E simplu si fara briz-brizuri: ai dat bani de la buget si n-aveai voie; direct la puscarie! Aaa, daca aveai voie sa sponsorizezi asa ceva dar n-ai facut-o legal, atunci e alta mancare de peste; se complica treaba si trebuie sa produci, tu, procuror, niscaiva dovezi concrete la dosar... daca poti; ca daca nu, in oricare sistem juridic din lume ti se da cu dosarul in cap si esti trimis la plimbare! Nu degeaba decizia instantei din Ukraina in procesul Iuliei Timosenko a fost blamata si acuzata drept vendeta politica de catre intreaga lume democratica!!! Hai sa nu ne jucam de-a vorbele si nici de-a legile, cu atat mai putin de-a democratia; te-am inteles si ti-am spus de multe ori in comentarii ca dosarul asta e politic; in America primea "reject" de la oricare judecator din oricare stat in cateva ore. Ar fi culmea ca in Romania sa se intample asa ceva, ca doar d-aia suntem tara in care alde Wang rules; poti fi linistit: Elena Udrea va fi condamnata la multi ani de puscarie, ca si Iulia Timosenko (aia a fost acuzata ca a vandut Rusiei pe sub mana tot petrolul si gazele tarii); deci nimic nou sub soare :)) La urma urmei, de cand lumea si pamantul, poporului trebuie sa-i dai paine si circ ca sa-l stapanesti; si sange din belsug in arena de gladiatori. Si asta se ofera!

Ninel Gitanstain  •  10 mai 2018, 15:31

Dar pe Traian Băsescu il leaga ceva de Elena Udrea? A, pardon, el e curat ca argintul strecurat, garantat DNA si Licurici.

Codrut Menghele  •  10 mai 2018, 15:46

Tolontan, te citez:"In orice tara normala pacientii dvs, oamenii obisnuiti, ar trebui sa fie mai putin necajiti". Mvai, am cazut cu posteriorul in laser de admiratie ptr tarile normale si fericiții lor pacienți! Hai si cu un exemplu de pacient fericit. DE EXEMPLU ALFIE EVANS! Hai deontologule progressist! Mai lasa apararea colegilor *** ca nu e cu sănătate si sport. ALFIE EVANS ESTE. CU MOARTE PROGRESSISTA DIN VESTUL ALA DE UNDE TREBUIE SA LUAM LUMINA.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ticbis  •  10 mai 2018, 15:57

Revin cu o completare la comentariul anterior: Tolo, te rog sa ma crezi ca un fost recent prim ministru al Romaniei isi platea bona filipineza cu 2000 de euro pe luna, la negru!!! Am aflat intamplator, din surse directe si sigure! Despre ce vorbim aici? Despre averea Elenei Udrea si ce-si permite ea sa-si cumpere si sa-si plateasca, la negru sau nu, sau despre lege si justitie??? Ma pufneste rasul cand ii aud pe proletari intrebandu-se din ce bani traieste aia in Costa Rica. Bai agaricilor, Elena Udrea isi cumpara genti de 50 de mii de euro bucata inainte de a intra in politica. Era sotie de miliardar, intelegeti??? Acum e divortata, dar tot fosta sotie de miliardar a ramas; are din ce trai in Costa Rica inca 50 de ani! Daca vreti, e un fel de Bombonica a lui Dragnea, divortata si ea dar ramasa cu toate hotelurile si proprietatile familiei! Ce naiba, daca credeti ca Elena Udrea s-a imbogatit dupa ce-a furat in Gala Bute, sau ca-si platea asistentul personal cu 2000 de euro din salariul ei de ministru, sunteti naivi si aveti o problema! :))) Intelegeti ca era si este inca foarte bogata si NU din banii castigati sau furati in activitatea prestata in functii publice! De acolo i-o fi curs doar maruntis, nimic mai mult!

Cătălin Tolontan  •  10 mai 2018, 15:58

@ticbis: nu mai insultati oamenii, va rugam, doar pentru ca au alta opinie decat a dumneavoastra. Spuneti ca Elena Udrea nu s-a imbogatit din politica, ci din afacerile sotului. Care afaceri? Ce afaceri legale a facut Dorin Cocos, ce impozite a platit la stat, citi oameni a angajat? Spaga de la Micrsofst, acestea sunt afacerile publice ale lui Cocos. Ca de altele n-a auzit nimeni.

Sconcs  •  10 mai 2018, 16:16

Iubesc Radioul. Care decade, decade, decade... Sunt oameni fara absolut nicio rusine, fara nicio etica a existentei lor pe pamant. Sa le crape obrazul. Dar nu il mai au, de multa vreme. Sincer, ati vazut cum aratat, FIZIC, domnul Georgica? Tristete, daca as fi oglinda nu l-as oglindi.

Daniel  •  10 mai 2018, 16:34

G Severin,fost profesor de istorie intrat intr-o afacere angro SIGA ,pupincurist de partide politice si care a avut o "televiziune" de apartament vis a vis de liceu N Grigorescu din Campina. Asta este personajul!!! Ce il recomanda ca director.....? PUPINCURISMUL SI TALENTUL

ticbis  •  10 mai 2018, 16:45

@Tolo: te citez: "@ticbis: nu mai insultati oamenii, va rugam, doar pentru ca au alta opinie decat a dumneavoastra. Spuneti ca Elena Udrea nu s-a imbogatit din politica, ci din afacerile sotului. Care afaceri? Ce afaceri legale a facut Dorin Cocos, ce impozite a platit la stat, citi oameni a angajat? Spaga de la Micrsofst, acestea sunt afacerile publice ale lui Cocos. Ca de altele n-a auzit nimeni." Am incheiat citatul. Tolo, n-am insultat pe nimeni; am afirmat ca Elena Udrea este o femeie bogata pentru ca a avut un sot bogat; la fel cum d-na Bombonica este o femeie bogata pentru ca a avut un sot bogat; si exemple pot sa insir cu zecile. Vorbim, totusi, de lege si de justitie si de cazul concret al dosarului "Gala Bute". In cazul asta, averea obtinuta, poate prin afaceri frauduloase cu statul de catre sotul inculpatei Elena Udrea, n-are nicio relevanta in speta judecata, nici ca suport pentru acuzatiile procurorilor si nici ca motiv de balanta pentru judecatori. Daca sotul (fostul) a furat banii statutului, este, cel mult, cazul unui alt proces, de alta factura, in care Elena Udrea nu are nicio implicare. Nu trebuie sa va oripilati chiar atat de tare de o astfel de conjunctura; dvs insuti sunteti platit cu zeci de mii de euro salariu in slujba unui patron dovedit de catre justitia romana ca a furat din afaceri cu statul roman zeci de milioane de euro, si condamnat definitiv la puscarie! Tolo; hai sa nu ne mai jucam aici de-a prostii; Elena Udrea era sotie de miliardar penal; dvs sunteti angajatul unui patron miliardar la fel de penal; ea isi primea "salariul" de la sotul ei asa cum si dvs va primiti "salariul" de la patronul dvs. Repet, ambii de aceeasi factura morala si legala. Ce va cumparati din banii patronului dvs, aia isi cumpara si Udrea din banii "patronului" ei! Repet, va admir cand luptati impotriva nedreptatilor si a anomaliilor societatii, dar cand sariti parleazul democratiei si al legilor, va devin instinctiv adversar! Cu riscul de a ma exila inca o data pe black-list-ul acestui blog! La urma urmei, ce mai conteaza?

Cătălin Tolontan  •  10 mai 2018, 16:46

@ticbis: echivalenta morala cu Elena Udrea e delicioasa. Deci nu, lucrurile nu stau deloc asa. Noi luam banii din piata, de la public, nu de la patron. Pentru ca in economie nu patronii, ci clientii creeaza locurile de munca. In al doilea rand, afacerea Gazeta Sporturilor e transparenta, plateste taxe, impozit pe profit, are aproape 100 de angajati, nu e un smen asa cum facea Dorin Cocos cu Microsoft, lucru dovedit in instanta. Nu comparati niste angajati cu niste mafioti care in viata lor n-au creat un brand sau un loc de munca ca nu e cazul. Ce au facut ei nu e conjunctura, ci distrugerea resurselor tarii asteia cind era mai mare nevoie de ele. A fost modul lor de a exista, care insa se termina incet, incet. Si nu pentru ca justitia ii persecuta, ci pentru ca elita inchipuita a unei tari nu poate batjocori la nesfarsit populatia. Nu justitia si-a epuizat rabdarea, aici aveti dreptate, ea trebuie sa fie rabdatoare si exacta, ci oamenii.

Andrei F  •  10 mai 2018, 16:59

Sa vorbim de banii Elenei Udrea?Pai in primul rand ar trebui sa ne amintim de declaratiile date de doamna singurica neobligata de nimeni ...Nu ne spunea dansa ca nu poate dormi noaptea pentru ca are un credit de 3,2 milioane la BRD?Cum o fi facut si banca straina ca a acceptat ca debitul sa fie preluat de un nene si mai cu probleme...Poftim declaratia pentru cei care se caznesc sa o uite:,,Despre creditul de peste 3 milioane de euro, Udrea a avut o declaraţie celebră: “Nu pot să dorm noaptea şi vă spun de ce nu pot să dorm: pentru că eu trebuie să achit acest credit până la sfârşitul acestui an“, declara fostul ministru al Dezvoltării şi Turismului în iunie 2010, într-un interviu acordat Hotnews.,,+++++Trebuie mentionat ca damna si atunci era sotie de miliardar...De asemeni BRD a ramas cu buza umflata distinsul om de afaceri care a sarit ca sa o apere pe Udrea a fost executat de banca la un teren....Inca o mentiune...Desi terenul a fost acceptat de banca ca si garantie valoarea acestuia nici in 2016 nu acoperea nici jumatate din suma luata de Udrea!!!+++++Deci sa o credem pe doamna Udrea!!!In 2010 plangea ca nu poate restitui creditul si peste ceva ani situatia materiala se schimba radical si e normal ca acum sa fie in Costa Rica...

ticbis  •  10 mai 2018, 17:27

@Tolo, zau asa...:))) GSP face parte dintr-un trust patronat de un infractor, o persoana care a furat sute de milioane din statul roman si condamnat la puscarie! N-o spun eu, a dovedit-o justitia romana, aia pe care o admiri tu! In aceeasi masura, Elena Udrea a fost sotia unui miliardar la fel de infractor, condamnat si el la puscarie. Te asigur ca la ora actuala Elena Udrea este la fel de independenta financiar de fostul ei sot penal cum este si GSP fata de patronul ei penal. Adica, ce castiga acum Elena Udrea este la fel de curat cu ce castigi si tu (ma refer la bani si la sursa lor). Sper ca ai inteles analogia :)) Cat despre "bonitatea" financiara a GSP-ului, te invit sa cauti mai bine prin contabilitatea firmei si pe la fisc :))) Domnule, nu mai merge chiar asa de usor cu abureala proletara, cel putin, nu la toti...

ticbis  •  10 mai 2018, 19:48

@Andrei F: Tovarase, vorbesti ca sa te aflii in treaba! E normal ce a spus Udrea; a luat un credit mare de la banca si i-a tatait tartita ca nu-si poate plati ratele. Asa patesc frecvent toti patronii/investitorii si cateva milioane de romani de rand! Spre exemplu, pentru asa ceva, societati si companii, private sau de stat, au ajuns in insolventa, in faliment sau in imposibilitate de plata, de la ProSport si pana la ***, de la Antenele lui Voiculescu si pana la Pro-urile lui Sarbu, de la Dinamo si pana la Rapid. Si sunt zeci de mii de romani care-si pierd casele si raman pe drumuri pentru ca nu-si pot plati ratele la banci!!! Chestiile astea ce se numesc pompos "trusturi de presa" functioneaza la limita de avarie, cu datorii imense la stat si platind in continuare salarii de zeci de mii de euro pe luna "vedetelor"; patronii lor sunt fie prin puscarii, fie bagati in zeci de procese penale... pelteaua se va intinde pana la limita, inca ani multi, cat se va mai putea suge seva acestui sistem defect si pana la ultima picatura de maduva. Apoi nu va mai conta, dar te asigur ca toti astia vor avea din ce sa traiasca pe picior mare, ei si urmatoarele lor 3 generatii, fara sa miste un deget (si ma refer aici nu numai la patroni, dar si la vedetele lor; ca se numesc ele Esca, Tolontan, Ciuvica, Gadea, Badea; sau doar Banciu, Crudu, Draguseanu, Bendeac sau Capatos; nu conteaza, banii curg desi trusturile lor sunt in agonie pe listele fiscului). Ar fi inutil sa-ti explic ca toate astea se intampla pe banii publici, ca acumuleaza datorii de miliarde, adica paguba in buzunarele noastre, al meu si al tau, al copiilor si nepotilor nostri. *** ca e independent financiar si produce banii pentru leafa lui si a celorlalti 100 de colegi din redactie, sa i-o spuna lui mutu'! ***e!!! Sunt banii mei si ai tai!!! Eu ii apreciez munca si consider ca fara presa, fie ea si on-line, o societate e condamnata la moarte sigura. Dar de aici si pana la gogorita ca banii lor sunt "***", *** si cu un patron condamnat la puscarie pentru afaceri "murdare"... e cam prea mult!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  10 mai 2018, 19:49

@ticbis: inversunarea dvs este invers proportionala cu informatiile pe care le aveti :-) gsp nu are nici o datorie la stat. Nu a avut si nu are. Iar situatia financiara a ziarului din ultimii 15 ani este pe plus, caci datele exista la Registrul Comertului. Cum puteti spune, atit de usor de contrazis, si altele, ca ProTV si A1, televiziuni pe profit, sunt falimentare? Este uluitor cit de usor va expuneti credibilitatea, facind afirmatii fara nici o acoperire. Chiar nu va pasa de faptul ca va puteti pierde obrazul, fie el si al unui pseudonim, rostind minciuni?

Dan  •  10 mai 2018, 19:54

Cum naiba,atat buget pentru o cauza perdanta?

Andrei F  •  10 mai 2018, 20:31

Vai...va rog,haideti sa facem un cont pentru donatiii si sa- i ajutam pe toti miliardarii divortati sau nu...Adevarul este ca patronii adevarati au de suferit din cauza concurentei neloiale cand pierd licitand- cum altfel!- impotriva acestor miliardari care au probleme in a achita datoriile la stat sau banci dar au spate puternic sau ai bancilor care pentru unii sunt priteni si se scot pe spinarea celorlalti...Cum poate oameni care se pretind de dreapta sa nu aiba incredere in Justitia instalata tocmai de ai lor?Cum sa contesti un proces tocmai acum cand o parte din acuzati au recunoscut faptele?Publicul independent ar sanctiona daca si acum deciziile nu au sa fie conform faptelor probate.Erorile judecatoresti pot fi in ambele sensuri dar acum cand o parte din fapte sunt recunoscute ...nu se mai poate intoarce inca odata procesul.A fost bine cand faptele in acest caz au fost oprite la cercetare si apoi cu greu reluate doar pentru ca au fost in joc si bani europeni?

ticbis  •  10 mai 2018, 21:09

@Tolo: Imi cer scuze, in 2015 a fost un comunicat oficial al ANAF in care trustul Intact din care facea parte si GSP era pe pozitia a 4-a in lista companiilor media cu datorii la bugetul de stat, devansata de Pro, Rtv si Tvr. Datele recente nu mai releva o astfel de situatie, dimpotriva, le confirma a fi pe profit. Tolo, mie nu mi-e greu sa-mi recunosc greselile si nu-mi permit sa-mi pierd obrazul, chiar anonim fiind aici, pentru o eroare pe care am comis-o. M-as astepta si de la tine la acelasi lucru. Comentariile mele referitoare la articolul tau, atat la povestile deplasarilor la business class ale directorilor RTV si RRA, cat si la "subtirimea" dosarului Gala Bute, raman valabile si inca nu mi-ai oferit niciun argument logic, legal sau de bun simt ca sa-mi schimb parerile! @Andrei F: Tovarase, eu nu sunt de dreapta, eu sunt mai de stanga decat crezi! Totusi, ca sa-ti raspund la intrebarea, citez: "cum poate oameni care se pretind de dreapta...(...)"; n-am ce sa-ti raspund decat atat: NU POATE! :))))))))))))))

Andrei F  •  10 mai 2018, 21:34

Ce noroc pe mine! Dupa Patraru cu porniri de stanga uite si un om 100% de stanga care critica PSD,care si- a trimis copilul din tara cand Basescu a primit la referendum milioane de voturi impotriva si cireasa de pe tort...plange de grija miliardarilor cu oarece probleme penale ...!!!Si,,tovaras,,stiti macar ce inseamna?Va tradeaza obisnuinta!!!!

pawn  •  10 mai 2018, 23:02

nu stiu catia bani, ani, luni mai am, dar o obsesie mandru-proletara voi sa las si eu (si-o idee push pe active directory): taxa severa pe succesiune. o fi pomenit-o saracul costi rogozanu, sau...celelalte minti de stanga ce-au inceput sa se solidarizeze, nu stiu. mi se pare esential pentru egalizarea sanselor. si exemplific, ca sa nu mai pierdem timpul: la sfarsitula nailor '80, un bancher japonez a murit lasand mostenire (printre altele) una din florile soarelui vazute de van gogh. succesorul, ptr a nu plati taxa imensa de succesiune, a aruncat-o in soba.

Adrian  •  11 mai 2018, 0:40

Tolo,ma dezamagesti.Tu n-ai auzit de de faptul că banii n-au miros?Tu zici de Breazu si de postaci ca nu se intreaba de unde vin banii,dar restul care fac acelasi lucru,oare se intreaba?Care sunt restul, iti dau eu cateva exemple : marii sociologi care tot ne arata sondaje peste sondaje la TV si care sunt platiti legal pe chitanța de către partidele politice care devalizeaza bugetul statului.Oare Dancu,Pieleanu, etc oare isi pun intrebarea de unde vin acei bani,de unde oare au atatia bani partidele ca sa plateasca aceste servicii?Normal ca nu. Jurnaliștii, confrați de-ai tai in meserie,oare cati au luat bani proveniți din economia subterană?Tu crezi ca cineva si-a pus intrebarea asta?Oare CTP-ul se întreba de unde vin banii din publicitate, când făcea reclama la CFR sau la CET, când era manager la Adevărul iar Nastase premier?Nu.El a spus că făcea ceva legal, cu chitanța,nu spunea că este șpagă mascată. Cat despre cei enumerați mai sus,Georgia Severin,Gardea etc, e ceva normal ptr ei sa se comporte ca niște nababi atât timp cât ei fac niște treburi murdare ptr partid.Cum era pe timpul fanariotilor ?Dadeau o grămadă de bani și aur șpagă la vizir ca sa aprobe sa devina domnitor in Tarile Romane, cu toate că știau că domnia poate fi scurta, la fel si viata. Asa si cei 3 directori TVR si RRA, risca totul.Merge bine, nu merge iar bine, ne salvează partidul cu legile justiției. Imi pare rau sa o spun , dar din pacate asta este mentalitatea clasei politice românești.

ticbis  •  11 mai 2018, 1:00

Tolo, vedeti dvs, d-asta consider eu ca sistemul de justitie american cu jurati este cel mai performant din lume; pentru ca niste oameni obisnuiti sunt pusi sa judece strict pe dovezile care li se ofera, fie de catre procurorul acuzarii, fie de catre avocatul apararii. Un dosar penal poate avea mii de pagini; e treaba judecatorului sa-l citeasca; juratii nu trebuie sa citeasca nimic, nicio pagina! Ei judeca si dau verdictul pe probele si marturiile produse de aparare sau de acuzare, in fata lor, la bara! Acolo nu mai merge sa bagi chestia cu postacii sau cu geanta de bani pe care n-a vazut-o nimeni! Pentru un judecator roman, motivat sau setat corespunzator, povestea cu postacii sau cu geanta de bani invizibila e aur curat, condamna pe loc si fara rezerve; la o curte cu jurati, e apa de ploaie, neputand fi dovedite! Cred ca e cazul sa concluzionam faptele, cel putin in cazul procesului Gala Bute, asa cum ar fi el interpretat de o curte cu jurati: 1. Daca acest eveniment, o gala de box profesionist, nu putea fi legal sponsorizata de catre Guvernul Romaniei, catusele trebuiau puse la incheieturile mainilor celor implicati cu cel putin o luna inaintea evenimentului. Asta pentru ca, cu vreo doua luni inainte, pe toate posturile de radio si televiziune evenimentul a fost promovat intensiv ca fiind sponsorizat de catre ministerul condus de d-na Elena Udrea; 2. Daca Guvernul Romaniei nu are drept legal sa sponsorizeze activitati si manifestari sportive, atunci e de cercetat din punct de vedere penal cum si de ce la ora actuala aloca fonduri publice catre cluburi departamentale; in speta concreta catre CSA-ul Ministerului Apararii, pentru fotbal; 3. Daca acest eveniment era posibil din punct de vedere legal a fi sponsorizat din bani publici de la Guvern, dar modul in care ministerul D-nei Udrea a facut-o a incalcat legea, atunci acest fapt trebuia instrumentat de catre procurori intr-un dosar penal in care trebuiau aduse probe clare privind sumele de bani de la buget platite, firmele private si intermediarii afcerii cu care s-a asociat prin contracte, bancile, traseul si circuitul banilor, platile si destinatarii lor, legalitatea sau nelegalitatea acestora; 4, Orice alte speculatii adiacente, fara legatura cu cazul in sine, privind practica cotizatiilor companiilor de stat catre un minister sau altul, practica alimentarii de catre acestea cu fonduri banesti catre partidul aflat la guvernare in scopuri electorale sau plati alocate pentru "postaci" pentru campanie pe internet, nu au nicio legatura cu speta in sine si pot, cel mult, a se constitui in dosare de cercetare penala pentru alte infractiuni; 5. Orice fel de speculatii fara dovezi: genti de bani plimbate prin minister; declaratii ale martorilor care nu se confirma prin probe si dovezi concrete, sunt considerate nule si fara relevanta in judecarea spetei in sine; 6. Toate probele administrate trebuiesc confirmate prin marturii, inscrisuri, acte, extrase bancare, inregistrari video si audio, stenograme oficiale sau depozitii ale specialistilor, medici, psihologi, psihiatrii, politisti, etc. 7. Nicio proba si nicio marturie nu va fi luata in considerare, indiferent de natura lor, daca nu e confirmata intr-un fel sau altul prin dovezi explicite si indubitabile; Daca justitia romana va tine cont si va judeca dupa aceste principii simple, de nespecialist in domeniu dar (sa zicem) virtual jurat intr-o curte de justitie din USA, atunci verdictul in acest caz nu poate fi altul decat NOT GUILTY. Daca justitia romana face ce stie ea sa faca, ia Udrea 25 de ani ca popa! :))) Imi cer scuze, a fost un exercitiu de imaginatie... stiu bine insa finalul; justitia romana e mai previzibila decat fata de la meteo; nu-ti trebuie nici studii de drept si nici cunoasterea legilor sau experienta juridica ca sa-ti dai seama ce verdict va da un judecator! E suficient sa deschizi ziarele, sa te uiti la parlament, sa-l asculti pe primul ministru si... gata! Sentinta devine o joaca de copil mic! De multe ori m-am intrebat daca judecatorul ala citeste macar in fuga cele 20 de mii de pagini ale unui dosar penal... Nope! Are in lucru vreo 20-30 de dosare... Ca doar n-o fi nebun si n-are ce face noaptea!!! Place sau nu, asta e realitatea, restul e praf in ochii prostilor!!!

Urod  •  11 mai 2018, 9:06

@ticbis....daca tu n-ai înțeles ca Udrea a fost,, sageata " lui Cocoș, e treaba ta... Cand spui tu ca-i tremura fundul pentru acel credit, aia a fost pt fraieri... Pentru ca in momentul cand acel credit a devenit neperformant, peste noapte au venit si banii care au inchis creditul... Mai studiaza sa vezi de unde au venit banii... Iar pentru prestația ei jalnica de ministru, este anchetata ea acum, nu pentru banii de sotie de miliardar excroc... Ca asta sunt toti miliardarii gen Cocoș... Cocos trebuia sa-si răsplătească,, sageata ", ca doar nu crezi acum ca Udrea presta pe gratis ca ministru.... Dar in mintea ta, chiar nu ti-ai pus intrebarea pt ce-a vrut ea functie de ministru, daca era sotie de miliardar...?!!!!... Nu stiu ce vrei, dar esti subtirel.... Lasa-ne pe noi in pace si nu ne mai agresa cu aberatiile tale....

Urod  •  11 mai 2018, 9:39

@ticbis...si inca ceva, toate nevestele de penali devin automat și ele penale... Ele stiu foarte bine de unde provin banii si se bucura din plin de ei... Daca sunt cinstite, atunci sa doneze banii obtinuti din divorturile de penalii cu care au trait... Dar tu ce crezi... Or fi ele fraiere...?!!!!

fgh  •  11 mai 2018, 9:59

- spuneti ca, ...ministerul nu avea voie sa finanteze o gala de box profesionist; ca stau si ma intreb, pe vremea aia nu exista guvern, prim ministru sau, mai exact, sedinte de guvern care sa aprobe (sau nu) devieri, aberatii ale ministrilor??? cum e posibil ca ministrii dezvoltarii sa se ocupe cu asemenea (scuzati) ***...? cand sarcina lor era administrarea teritoriului romaniei (amintesc aici numai finalizarea cadastrului...); intradevar, sau noi-sau ei traim intrun stat paralel... (cum bine zicea mincinosu...)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

fgh  •  11 mai 2018, 10:28

-revin, cu riscul de a va supara: @ticbis a spus (ma rog - clapat) ca ...Elena Udrea nu s-a imbogatit din politica, ci din afacerile sotului - afirmatie pe care dv ati ...convertit-o: atentie! ticbis nu a afirmat ca afacerile lui Cocos sunt legale..., cum gresit ati, deturnat, inteles, interpretat dv (gest inadmisibil pt un ziarist...)

Comentează