Vreme de 40 de zile a așteptat, degeaba, să vină medicul la serviciu. Apoi, omul a decis că ”e timpul să acționez”!

"Beau și curvăsăresc! Nu îmi pasă de nimeni și de nimic", scrie doctorul psihiatru Ștefănache pe Facebook, în timp ce cei care-i plătesc salariul nu l-au văzut la față la cabinet!

sâmbătă, 12 mai 2018, 7:05

”Toate persoanele care așteaptă zi de zi, doar, doar o să vină medicul specialist, participă la plata acestui individ care își spune doctor” Augustin Zamfira, Mioveni

 

 

de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Mai întâi, Augustin Zamfira se enervează.

Două săptămâni la rând o duce pe mama sa, bolnavă și în vârstă, la cabinetul unde femeia are trimitere.

Dar psihiatrul Ștefănache nu apare la cabinet.

Deloc.

Omul așteaptă încă două săptămâni, împlinite, verificând, zi de zi, tot mai indignat, prezența, adică absența medicului de la serviciu.

Furia crește, mai ales că află că trimiterea de la medicul de familie expiră.

Trebuie luată alta, iar mama lui nu e în situația de a bate drumurile.

Și, dintr-odată, ceva se luminează în el.

”De ce să ajung să mă chinui eu, să mă încarc cu nervi și frustrări în loc să le transfer celor care le cauzează?!”, povestește Augustin Zamfira.

Poză postată de medicul Ștefănache (stânga) pe Facebook în data de 20 aprilie, zi de vineri, în care ar fi trebuit să fie la cabinet (dreapta). În schimb, se afla în vacanță, la Brașov

Augustin Zamfira se așază la laptop

”Cine sunt responsabili, aceia să fie presați, nu noi, cei nevinovați! Să simtă ei, fie direct, cum este acest medic, fie indirect, cum sunt cei din minister, care sunt plătiți să supravegheze și să controleze sistemul de sănătate!”, răbufnește argeșeanul.

”Am decis să acționez”.

Pe 9 mai 2018, Augustin Zamfira trimite o scrisoare.

”Către: Ministrul Sănătății,

Dna. Sorina Pintea

Pentru că ieri am văzut în ziare o declarație a procurorului șef DNA, în care vorbește de corupția din sistemul de sănătate, vă prezint o situație care cred că exista de f. mult timp, evident, cu complicitatea diverșilor actori implicați.

Astăzi se fac 39 de zile (toată luna aprilie și 9 zile din luna mai) de când aștept să vină un medic specialist la serviciu, să respecte orarul afișat pe ușa cabinetului.

10.000 lei pe lună ia în mână medicul Ștefănache doar de la cabinetul unde nu vine, conform noii grile de salarizare a Ministerului Sănătății

NICI UN MINUT MĂCAR, PREZENȚA LA PROGRAM ÎN ACESTE 39 ZILE!!!

Și este plătit din bani publici, fiind pe statul de plată al Spitalului Orășenesc Mioveni”.

A trimis scrisoarea și la Gazetă

În același timp, o anunță pe Sorina Pintea că ”cu sau fără voia dvs, am să o transmit pe diverse canale și în media”.

Omul expediază mesajul și în redacția Gazetei Sporturilor.

”Pentru că am observat că vă implicați”.

”Pentru că doriți să schimbați lucrurile în bine”.

”Vă prezint o situație aparent banală prin mulțimea de astfel de situații similare, existente în sistemul de sănătate”.

”O situație simplă, peste care dăm la tot pasul și, tocmai de aceea, e trecută foarte ușor cu vederea”.

Da, aceasta este cheia.

E simplu, e banal, e omniprezent și, de aceea, nu mai băgăm în seamă situațiile de acest gen.

Cu mai puțin de o lună înainte de perioada în care susține că „a intrat în două concedii”, Ștefănache apărea în poze pe Facebook din Monte Carlo, Cannes și Nisa

Asistenta eliberează rețetele

La fața locului, la Policlinica Spitalului Orășenesc din Mioveni, se confirmă integral ceea ce susține Augustin Zamfira.

Pe 10 mai, la Policlinica publică din Mioveni, programul medicului Bogdan Ștefănache începe la 14:30.

Începe pe ușă, nu în realitate. Pentru că medicul nu-i aici!

La 14:30, în cabinet se afla Roxana Agache, asistenta medicului, iar la ușă așteaptă doi pacienți.

”Domnul doctor m-a sunat și mi-a spus că nu vine azi la cabinet pentru că a fost de gardă la spitalul Penitenciarului și trebuie să doarmă”, explică asistenta.

În camera micuță, de 3 metri pe 4, cu un birou, un pat, un dulap și o chiuvetă, Roxana Agache stă pe scaun la biroul medicului, unica stăpînă peste agendă, parafă și telefonul pe care-l agită.

Un pacient primește rețetă.

Iar alt pacient aflat la ușă, un bătrân cu baston, povestește cum a venit tot după rețetă.

Nimeni nu amintește de medicul Ștefănache, care a devenit un spectru al unei lumi de mult dispărute.

”Nici nu-mi amintesc când l-am văzut pe doctor! De câteva luni, poate, dar eu oricum vin doar pentru rețetă”, spune bătrânul, dând din umeri.

Cabinetul medicului Ștefănache, unde asistenta Roxana Agache stă în locul acestuia, primește pacienții, vorbește cu ei și le dă rețete

Prețul implicării este stresul, prețul neimplicării este pericolul

Augustin Zamfira explică de ce a spus că nu mai vrea să asiste pasiv.

Zamfira crede că ”soluția nu e să stăm să vorbim toate aceste lucruri la o bere”.

A trimis scrisoarea, către ministru și către ziar, fără mari așteptări. E conștient că întâmplarea e măruntă. Dar a ținut musai să-și facă partea lui de datorie. 

Știe că deși prețul implicării este stresul, prețul neimplicării este pericolul.

Pericolul pentru noi toți.

Zamfira: „Mi-au zis să merg la Pitești dacă nu îmi convine”

-Domnule Zamfira, spuneți că 39 de zile doctorul Bogdan Ștefănache nu a trecut deloc pe la cabinet. Ați fost zilnic la Policlinică?
-Primele două săptămâni am fost zilnic cu mama. Ajungeam pe la 14:15 ca să fim printre primii pacienți, să nu așteptăm mult, și de fiecare dată în jurul orei 16 ieșea doamna asistentă și ne anunța că a fost sunată de doctor că nu mai ajunge azi. După 10 zile de făcut drumul de pomană, i-am cerut asistentei numărul de telefon ca să o sun înainte de a veni la cabinet. O sunam în jur de 13:30, pentru că atunci își deschidea telefonul și de fiecare dată îmi spunea că domnul doctor nu apare la cabinet. La un moment dat, probabil de jenă, asistenta Roxana mi-a cerut numărul de telefon și mi-a spus că o să mă sune dânsa când să vin la cabinet.

– Și v-a sunat?
– Cred că de trei ori m-a sunat și m-a chemat la cabinet spunându-mi că vine doctorul. Am luat-o pe mama, am mers, am stat la ușă ca fraierii, nu eram singurii pacienți chemați, și după vreo oră și jumătate ieșea asistenta și, rușinată, ne anunța că medicul a sunat-o că nu mai ajunge la cabinet.

Augustin Zamfira, bărbatul din Mioveni care a reclamat absența medicului de la cabinet după 39 de zile de așteptare

– Și ce-ați făcut?
– Fiindcă biletul de trimitere expirase și abia peste două luni mai primea mama altul, am căutat alt medic. Mama e un om în vârstă și bolnav. Dar am continuat să sun la cabinet să văd când o să apară medicul la locul de muncă ce-i asigură un salariu plătit de fiecare dintre noi. La un moment dat, asistenta, agasată probabil de solicitările mele, mi-a replicat scurt: «Mergeți la managerul spitalului și vorbiți cu el sau mergeți la Pitești și găsiți un alt medic, dacă nu vă convine». Nu așa se pune problema și în niciun caz nu asta este soluția! Este o bătaie de joc. Iar marți, uitându-mă la televizor și urmărind știrea în care șefa DNA, Codruța Kovesi, vorbea despre corupția din sistemul de sănătate care-i afectează în mod direct pe pacienți, am stat și mi-am spus: «De ce să ajung să mă chinui eu, să mă încarc cu nervi și frustrări în loc să le transfer celor care le cauzează, fie direct, cum este acest medic, fie indirect, cum sunt cei din minister, care sunt plătiți să supravegheze și să controleze sistemul de sănătate?». Și am decis să acționez.

– Cum anume?
– M-am așezat la laptop și am scris o reclamație la Ministerul Sănătății și la presă. Am fost curios să văd cine reacționează primul. Mi-am dat datele de identificare și numărul de telefon ca să vadă că nu vreau să mă ascund. Că sunt o persoană cu nume și prenume, nu un anonim.

– V-a contactat cineva de la minister?
– Nu, dar nu mi-am pierdut încă răbdarea… În media văd, aud sau citesc cum medicii suferă. În același timp, eu mă confrunt cu această situație. Cum aștept în zadar timp de 40 de zile ca un medic să vină la locul său de muncă. Mă apucă râsu’-plânsu’! Vreau să vă spun ceva personal. Ne uităm la televizor și vedem marii corupți cum sunt judecați. Ca Mazăre sau Udrea, care au prejudiciat bugetul public cu zeci de milioane de euro. Dar uităm miile de astfel de situații precum cea prin care trec eu și care produc mai multe daune și răni la nivelul omului obișnuit într-un mod direct și imediat. Nu mai ține să ne adunăm la o bere și să comentăm ce vedem la televizor sau prin ce situații anormale și frustrante trecem în fiecare zi ca să rezolvăm lucruri mărunte, dar importante pentru ca viața noastră să meargă înainte. Dacă vom continua așa, fără să luăm atitudine, nu vom avea șansa să schimbăm ceva. Dacă domnul Ștefănache nu are timp pentru două slujbe plătite din bani publici, să renunțe la una!, avem atâția medici tineri care pleacă din țară pentru că nu-și găsesc un loc de muncă, și să-și deschidă un cabinet particular. Acolo poate face ce vrea… La câteva sute de metri de casa mea se construiește un spital nou, imens, pe 6 niveluri, cu multe corpuri de clădiri. Costă zeci de milioane de euro. Stau să mă întreb cu ce medici o să-l umple?!

Ștefănache, discuții relaxate pe Facebook la fotografiile făcute pe 20 aprilie 2018, când pacienții îl așteptau la clinică: „Beau și curvăsăresc! Nu îmi pasă de nimeni și de nimic”

– Lucrați în Mioveni, domnule Zamfira?
– Am lucrat la Dacia-Renault, am lucrat câțiva ani și în Franța, la sediul Renault, dar m-am întors acasă și mi-am deschis propria afacere, de consultanță în management. Știu cum funcționează sistemele și în Occident. Nu sunt perfecte nici acolo, dar aici s-a ajuns mult prea jos și umilitor pentru noi. Nu mi-a fost ușor să fac acest demers, dar cred că este unul corect pentru mine și pentru familia mea. Nu l-am făcut din dorința de a face rău cuiva. Nu-l cunosc pe medicul Ștefănache și nici pe managerul de spital. Nu am interacționat cu niciunul din ei. Dar îmi doresc o țară ceva mai sănătoasă pentru copilul meu.

– Nu v-ați pierdut speranța?!
– Mai nutresc un pic de speranță. Și nu în instituțiile statului! Ci în oameni. Dar fiecare dintre noi trebuie să aibă o atitudine onestă, corectă în momentul în care ne confruntăm cu astfel de cazuri. O astfel de atitudine este normală în țările civilizate, spre care tindem.

Medicul absent: „Am fost în concediu, apoi n-a mers softul!”

Apelat insistent, câteva zile la rând de Gazetă, Ștefănache a răspuns până la urmă.


Bogdan Ștefănache (dreapta), distrându-se la Brașov pe 20 aprilie, timp în care asistenta afla, în fiecare după-amiază, că șeful ei nu apare nici atunci

– Bună ziua, domnule doctor Ștefănache! Unul dintre pacienții dumneavoastră ne-a scris după ce a venit la cabinetul de psihiatrie de peste 30 de ori și nu v-a găsit niciodată.
– Imposibil, domnule! Probabil a venit când nu eram eu, nu ne-am intersectat.

– Totuși, nu ați fost aproape o lună și jumătate, din 1 aprilie?
– Domnule, am fost în concediu. De odihnă după Paști și, apoi, vreo 3 săptămâni, în concediu medical. Nu mai știu exact datele, le-am înaintat către Spitalul Orășenesc „Sf. Spiridon” Mioveni.

– El susține că a venit la dumneavoastră încă de dinainte de Paști. Plus că ieri v-am vizitat și nu erați acolo.
– Știți, am avut probleme cu softul, cu calculatorul, de aceea nu am venit. A fost asistenta mea, plus că a venit o doamnă de la IT să rezolve problemele.

– Și înainte de Paști?
– Cum spuneați că îl cheamă pe pacient?

– Augustin Zamfira, venea cu mama sa, care are peste 80 de ani…
– Aaa, gata, știu, știu de cine vorbiți, e băiatul cu mama. Dar sigur m-am văzut cu el. Plus că a venit când eram eu în concediu, asta știu sigur! Acum, vă rog, mă scuzați, dar chiar trebuie să intru la cabinet, am ieșit să vorbesc în fața cabinetului, la revedere!

Spitalul din Mioveni: ”Managerul nu e aici până luni, după 8:30”

Policlinica din Mioveni (ambulatoriul Spitalului Orășenesc „Sf. Spiridon”), unde își are cabinetul medicul Ștefănache

Căutați de Gazetă, reprezentanții spitalului care-l plătește pe medicul Ștefănache nu au putut fi contactați.

Domnul manager nu este. Vă rugăm să reveniți luni, după ora 8:30” a fost reacția spitalului.

Managerul Spitalului din Mioveni este economistul Constantin Iorga.

Ziarul a trimis și întrebări pe adresa de e-mail a instituției, fără niciun răspuns până la ora închiderii acestei ediții.

Prețul implicării este stresul, prețul neimplicării este pericolul.

Iată scrisoarea lui Augustin Zamfira.

 

Comentarii (54)Adaugă comentariu

Ilie  •  12 mai 2018, 7:54

Ce bataie de joc din partea acestui individ care isi zice doctor.

MarioT  •  12 mai 2018, 7:57

In sistemul in care imi desfășori eu activitatea, in caz de suspiciune, se fac comisii sociale mixte sindicat-administrație si se verifică dacă persoana aflată in concediu medical este la domiciliu pentru îngrijiri, sau internat in spital. Sunt curios daca si in acest caz nu cumva exista suspiciune de fals, probabil își acorda singur concediile medicale "dl. Doctor". In rest felicitări pentru atitudine, dacă am fi mai mulți, ne-am face viața mult mai ușoară.

neikalache  •  12 mai 2018, 8:06

Pai nu este pacat de Dumnezeu sa vina bietul om la serviciu cand are atatia bani de cheltuit? Si incompetenta aia de ministreasa a muncii se opune ca acestia sa plece in strainatate! Halal! Ca pedeapsa o sa-i dea Colegiul Medicilor o mustrare scrisa. Eu, alaturi de legea care le da salarii nesimtite, as fi pus si una care sa ridice dreptul de practica unor astfel de medici care ignora si refuza dreptul pacientilor (de fapt al platitorilor) la sanatate. Lefuri babane, plicuri si ciubucuri, mosia, mosie, fonctia, fonctie, Coana Joitica de la minister..... Trai neneaca! Hai Romanica!

Chitu Mihail-Eugen  •  12 mai 2018, 8:28

Daca si in fata reporterului, tot cu NESIMTIRE vorbeste , e clar, e irecuperabil. TREBUIE degraba inlocuit ! Un astfel de NEPROFESIONIST, nu are ce cauta in SISTEMUL MEDICAL ROMANESC !! Sa isi deschida cabinet si sa vina contra cost la munca si atunci puteti fi siguri ca nu va absenta DELOC !, oricat de BOLNAV ar fi ! Cu astfel de indivizi TREBUIE procedat IDENTIC, adica dati AFARA si de cate ori vor sa isi gaseasca dreptatea sa nu ii afle acolo pe cei pusi sa ii solutioneze cazul !

ion  •  12 mai 2018, 8:44

Omu face doar ce i se permite, printr-o lege proasta.... Guvernul nu este capabil sa faca o lege care sa sanctioneze cu adevarat lipsa de reactie si indolenta si lipsa de bun simt a functionarilor publici (doctori, asistente, politisti, parlamentari, consilieri, functionari anaf, mediu etc etc). Chiar daca ar exista aceasta lege, s-ar aplica tot romaneste, adica negociata sau deloc!! Suntem fara scapare! cel putin 100 de ani de aici inainte.... Propun sefului sau direct sa ii aplice o mustrare scrisa sau daca e prea forte masura, o atentionare ! :))))) ce natie de slabiti suntem...

Alex  •  12 mai 2018, 8:45

Lucrez in sistem, caz penal clar in situatia in care asistenta medicală eliberează prescripție medicală. Utilizarea parafa medicului in lipsa doctorului si prescrierea de retete este caz penal fara comentarii.

ion  •  12 mai 2018, 8:51

Si inca ceva, doamna asistenta elibereaza retete , primeste pacienti (poate chiar si consulta si foloseste parafa domnului doctor)? oare nu comite abuz in serviciu sau alte infractiuni legate de serviciu ori falsuri??? Dar managerul spitalului a luat vreo masura in aceste 30-40 de zile in care doctorul a lipsit? nesesizarea si neluarea de masuri concrete de catre manager nu se numeste neglijenta in serviciu? sau poate chiar complicitate la abuz!?!... am uitat, domnii din parlament vor sa elimine neglijenta si abuzul in serviciu din codul penal. Perfect! Hai Roamanica!

Andrei F  •  12 mai 2018, 8:58

Ham...Faptul ca doctorul munceste in doua locuri poate sa- l infunde ...Daca la Spitalul Mioveni poate avea spate cum spune si domnul care l- a reclamat, la Penitenciar este mai greu de acoperit....Ma mira ca dumneavoastra nu ati ajuns sa intrebati si la Penitenciar...Desugur razbate si ,,nota,,anti...Ce treaba o avea noul spital cu n etaje- sunt rele spitalele noi?...ministrul care ar trebuii sa verifice prezenta medicilor....sunatul de multe zile care nu poate fi decat cel mult doua...++++Altfel este buna popularizarea cazului ,poate indemna mai multi oameni in a reactiona...@ nelkalake Generalizati ...Treaba este ca exista in tara asta spitale care au sectii neacoperite sau care se peticesc cu doctori care vin de 2 ori pe saptamana din alta localitate sau,, trag,, de doctori care trebuiau sau sunt pensionati...Poate ca daca sunt mai multi doctori acestia nu- si mai permit sa taie si sa spanzure dupa bunul plac.Parca se spunea despre competitie ca ridica standardele...

caine  •  12 mai 2018, 9:06

E tragica situatia, dar asta se datoreaza faptului ca in ADN ul romanului nu exista spiritul civic. O tara puternica are majoritatea oamenilor cu sange in instalatie, nu mamaligi.Mi-i si inchipui pe restul pacientilor asteptand la usa doctorului.Pariez ca sunt resemnati si gasesc ,culmea, si o parte buna a lucrurilor.

Cătălin Tolontan  •  12 mai 2018, 9:07

@caine: nu va suparati, dar haideti sa lasam ADN-ul ca in studiul genomulului uman cetateanul din Moioveni care s-a implicat nu are gene saxone. E vorba de atitudine, de intelegere si de dorinta de a ne implica sau nu.

Alex One  •  12 mai 2018, 9:12

Ce chestii domne ! De fapt intr-o forma sau alta aceste practici sunt vechi si generalizate. Ca medicul asta are niste probleme ceva mai grave de scrie asemenea lucruri este evident si este clar ca are nevoie *** Ce, este o noutate ca parafa sta in permanenta la asistenta care o foloseste dupa bunul plac iar ca pacient esti multumit si chiar "atent" ca ti-ai rezolvat problema ? Ancheta, daca se va declansa asa ceva,ar trebui sa inceapa cu directorul policlinicii care raspunde printre altele si de respectarea programului. Din pacate din anii '90 nimeni nu prea mai raspunde,decat daca cade pe "becul" politic, macar disciplinar si administrativ pentru faptele savarsite. Cand o situatie negativa devine evidenta si nu mai poate fi negata si acoperita apar formulari de genul " din pacate s-a gresit, ne pare rau, regretam" fara sa se individualizeze vinovatul si aplicata vreo sanctiune. Imi amintesc o promisiunea d-lui Emil Constantinescu in campania electorala ca fiecare sa raspunda pentru faptele sale. Ehehe, au trecut anii si raspunderea personala a ramas doar deziderat !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Red  •  12 mai 2018, 9:18

Sunt o gramada de doctori care oricum se prezinta degeaba la munca ,pentru ca nu cunosc meseria pentru care sunt platiti regeste ... probabil omu si-a dat seama ,ca ori este ori nu este la lucru ,nu o sa ii simta nimeni lipsa .

balanel  •  12 mai 2018, 9:21

D-le Tolontan, zic oamenii rai ca sunt unii care "tac ca *** in tufe" referitor la ultimele reusite ale DNA (Ponta, Sova si Grebla). Cum comentati?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ghita  •  12 mai 2018, 9:35

Sa plece afara dnii doctori!!! Haaa....Păi unde *** ei mai bine ca aici? Asta cu plecatul afara este un MIT!!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

caine  •  12 mai 2018, 9:59

stiti care e problema ? e un caz a carui rezolvare intereseaza 20 la suta din populatie. vom avea o sansa cand de rezolvarea cazului se va interesa minimum 50 la suta. adica nu poti obliga batranica sa treaca strada, daca nu vrea si ea.

caine  •  12 mai 2018, 10:09

dl. Tolontan, un exercitiu de imaginatie : e luni, si dupa vreo 40 de zile de absenta, vine doctorul la cabinet. Cum vor reactiona pacientii care au fost umiliti in perioada asta? a. il cearta b. nu il baga in seama c. sunt foarte multumiti ca a venit, la Fetesti a lipsit doctorul un an.

Hombre  •  12 mai 2018, 10:30

Stiti care este partea cea mai trista? Ca degeaba facem noi indivizii galagie, pana nu apare cazul in vreo gazeta nu se sinchiseste nimeni. Sunt petitii si sesizari cu miile la ministere, inspectorate scolare, comisii medicale, IGSU, etc. Ce sa facem, sa ne deschidem fiecare cate un ziar ca sa intram in sfarsit in atentia LOR??

dan  •  12 mai 2018, 10:39

Respect cetateanului care a decis sa ia atitudine, si ziarului, ca l-a sustinut. Cati nu incearca poate sa faca ceva, dar vocea lor se pierde in reclamatii pe care nu le citeste nimeni... Va rog anuntati cititorii daca s-a luat vreo masura in cazul docutorului care lua salariu degeaba.

Cătălin Tolontan  •  12 mai 2018, 10:40

@dan: va vom tine la curent. Asta e treaba noastra, sa stiti ce se va intimpla mai departe cu aceasta situatie.

Sile  •  12 mai 2018, 10:42

Zilele astea m-am lamurit: medicilor români, oricât le-ar creste salariul si orice le-ai face, tot niste nesimțiți incompetenți si plini de ei rămân! Efortul făcut pt salariile lor nu merită, mai ales ca șpaga merge mai departe neabătută...

antonia  •  12 mai 2018, 11:00

Atitudinea medicului este clar de neingaduit. Dar a compara modul defectuos in care un medic intelege sa-si desfasoare activitatea, cu jaful facut de personaje ca Udrea, Mazare, Bica, etc.(si care au fost lasati sa scape!) este prea mult. Se pare ca "manevra" guvernului lui Dragnea a dat roade si a reusit sa instige populatia impotriva celor cu un nivel intelectual ridicat, la fel ca in anii "50, cei cu capete luminate sunt pusi la zid. E limpede ca lumina zilei ca se doreste distrugerea cu orice pret a sistemului public de sanatate, "actiunea" a fost demarata de ani de zile, de exact acesti politicieni corupti, santajabili, care au facut afaceri murdare pe spatele cetatenilor, tocmai din banii destinatii sistemului sanitar. Dar politicienii responsabili sunt trecuti cu vederea, sunt lasati sa fuga cu conturile pline din banii furati, iar mizeria se arunca in spatele medicilor. Nu exista padure fara uscaturi, dar sa afirmi ca Udrea si Bica au parte de procese corecte iar medicii nu sunt pedepsiti,.... Stie cineva cum este primit la post un medic rezident care a promovat examenul de medic specialist? I se prezinta un cabinet gol, fara dotare minima, de aparatura performanta nici nu poate fi vorba, in sectiile chirurgicale, cei care opereaza isi cumpara din banii lor dezinfectanti si materiale sanitare, daca incearca sa poarte o discutie normala cu conducerea spitalului, nu au cu cine, pt. ca in functie stau niste *** pusi de sleahta politica care administreaza spitalele. Apoi, daca insista, sunt amenintati, tot de acesti *** inconstienti, care inteleg ca a manageria un spital inseamna a face achizitii in favoarea firmelor agrate de politicieni si a angaja "fara numar" pe cei care se inscriu in partid si cotizeaza zdravan(adica dau spaga!), punanad astfel in pericol functionarea spitalelor si siguranta cetatenilor. Nu sunt anchetate modul in care au fost cheltuti banii pt. construirea spitalelor, felul in care s-a achizitionat aparatura si modul in care a fost distribuita, cum s-au facut angajarile in sistem, in schimb sunt pusi la zid MEDICII pt. ca de o luna de zile primesc salarii pe masura pregatirii si a responsabilitatii. Sunt pusi la zid de politicienii care ii obliuga sa lucreze cu personal de cea mai proasta calitate, sa-si desfasoare activitatea in conditii improprii, periculoase atat pt. viata lor cat si a pacientilor, acum sunt si improscati cu noroi, jigniti si terfeliti. Daca ar fi posibil, e de dorit ca intr-un viitor foarte apropiat, cetateni ca dv., si ca dl care a facut sesizarea sa fie tratati de personaje ca UDREA, BICA, MAZAQRE, COCOS. etc.. ca unica solutie. ADICA MEDICII SA PLECE TOTI DIN SISTEM SI "POPULATIA" SA RAMANA CU DRAGNEA &COMP.!!!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alex One  •  12 mai 2018, 11:36

Limbajul a fost foarte tolerant. ***Mai repede cred ca nu stapaniti sensul si intelegerea cuvintelor. Grea limba romana ! Vreti sa va atac pe alte ste-uri ? Se rezolva.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

autoR  •  12 mai 2018, 12:03

Intr-o tara in care "capii" statului propun subliminal un model infractional de conducere, nici nu trebuie sa se mire cineva ca se raspandesc ca molima bataia de joc, impostura, minciuna, prefacatoria. In realitate, asistam cotidian, "zi de zi si in proportie de masa", consternati, la "uzurparea functiei", la "neglijenata in serviciu", "abuz in serviciu", "constituire de grup infractional organizat", uimiti ca asa ceva, de o asemenea magnitudine, se poate produce la nivelul Parlamentului si Guvernului. Si nu numai. Aproape in orice institutie publica aflata la cheremul si sub controlul acestora este replicat modelul schizoid descris mai jos. Daca primul-ministru este o marioneta care "se prezinta la serviciu" si incaseaza un salariu doar pentru a se preface ca e prim-ministru, atunci de ce si-ar propune sa se mai "consume" careva pentru ceva, orice. Pentru leafa? Pardon, leafa vine oricum! Nu exista absolut niciunde "la stat" vreo corespondenta intre bani si competitivitate, eficienta sau macar asa-zisi indicatori de performanta. Revenind, raul pe care il fac (si l-au facut dintr-un "prost" inceput), pe termen lung, Romaniei impostorii gen: Iliescu, Basescu, Constantinescu, Nastase, Cozmanca, Dorneanu, Vacaroiu, Udrea, Mazare, Oprisan, Dragnea, Valcov, Tariceanu, Voiculescu, Ponta, Timofte, Olguta, Firea, Pandele, Iordache, Serban Nicolae, Marko Bella, Plumb, Androneasca, Pop, Vantu, Becali, Dan Iosif, Petre Roman, Antonescu, Orban, Vladescu, Remes, Avram Muresan, Stoica, Pinalty, Flutur, Ciuhandru etc, etc, etc... (lista ramane deschisa) este incomensurabil si cred ca imposibil de reparat. Acesti "penali" (absolut toti sunt condamnabili penal din scaun) i-au spus "poporului" pe care l-au condus si pe care il conduc urmatorul lucru: "nu conteaza cinstea, nu conteaza onestitatea, nu conteaza priceperea profesionala, absolut nimic din ceea ce este valoros pentru natura umana nu are nicio importanta pentru a ajunge pe scara sociala unde iti propui. Conteaza doar siretenia, capacitatea de minti senin, abilitatea de fugi de raspundere, tupeul si agresiviatea limbajului, abilitatea de a utiliza dublul limbaj si meta-limbajul si in final lipsa oricaror remuscari pentru lucrurile abominabile pe care urmeaza sa le comiti. Daca esti in stare sa flegmezi pe toata lumea in timp ce zambesti mieros si te prefaci milostiv, intelegator si indatoritor, ai castigat. Esti tare! Vei stapani Romania!" Toate ambalate frumos si cu salariu marit la stat!

Dan  •  12 mai 2018, 12:08

Am stiut intotdeauna ca maririle de salarii nu-i v-a face pe medici mai buni si responsabili. Ne meritam soarta.

Obiectiv  •  12 mai 2018, 12:10

Cataline, acesta-i domeniul in care nimeni nu te poate contrazice; in sectorul sanatatii s-au acumulat atatea, incat nici n-ar fi nevoie sa-ti cauti subiectele in sport (de care te detasezi tot mai mult), politica (acolo nu se mai poate face aproape nimic) si justitie (si aici, pentru inca vreo doua decenii, nu se mai poate face nimic)! Chiar nu poti sa-mi spui de ce nu mai pot posta nimic pe alte bloguri? Sunt o persoana civilizata, nu imi dau seama de ce mi se intampla asta! O.

Jean Claudiu Iuncher  •  12 mai 2018, 12:16

Extraordinarissim gest de implicare, gravissima situațiune in medicina comunista romaneasca. Revin catre onestul blogger sportiv Tolontan cu invitatia de a emigra in UK unde *** scapati de infernul medicinei si legislatiei romanesti, se vor putea bucura pana la ultima suflare de binefacerile sistemului legislativ medical britanic. Hai succesuri si calatorie sprancenata!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Jonny  •  12 mai 2018, 13:30

Aveti FB la fraier!Trimiteti-i cate o urare,eu asa am facut :))

Alex Moisă  •  12 mai 2018, 15:00

Domnule Tolontan, Vă sugerez să duceți demersul mai departe. Încercați să aflați programul de lucru la Spitalul Penitenciar al domnului doctor. Ar putea reieși că MĂCAR într-o zi a fost prezent în Spitalul Penitenciar concomitent cu programul de lucru afișat pe ușa cabinetului de la Policlinică.

Cătălin Tolontan  •  12 mai 2018, 15:11

@antonia: numeni nu culpabilizeaza o categorie profesionala in corpore. Sau, daca se intimpla asta, e o culpabilizare fara valoare. Exista zeci de mii de medici onesti si dedicati. Aici discutam un caz de implicare a unui pacient care, in fata unei anomalii nespoectaculoase, care ne-a intrat in singele societatii, a ales sa faca ceva.

gheorghe  •  12 mai 2018, 16:10

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

cris  •  12 mai 2018, 16:11

Bravo. Daca ati urmari si cazul ulterior sa nu il lasati sa fie bagat sub pres as fi bine. Asa vor afla si oamenii de rand ca vor avea de castigat daca reclama situatiile astea. Iar cei care ii acopera (ca asistenta in cazul asta) sper sa fie si mai mediatizati si la fel de exemplar pedepsiti.

io  •  12 mai 2018, 16:59

Oricine cu putina minte poate vedea dincolo de acest demers "inofensiv". Spuneti ca nimeni nu culpabilizeaza o intreaga categorie profesionala, insa folositi o serie de metode clare de a manipula in aceasta directie: salariul pus la vedere, ce a zis sefa DNA... Tot respectul pentru cel ce reclama situatia. Bravo lui. Nici nu stiu daca e un caz izolat in sistemul de sanatate. Dar i se da o prea mare importanta - hai sa cautam vinovati in cer si stele.... E doar despre unul care se crede "smecher" si face ce vrea. Nu e despre sistemul medical "corupt", despre felul romanilor de a fi (si in strainatate se fac incasari fictive, afaceri dubioase), despre Miorita... E doar vorba despre un nesimt*t care trebuie sa plateasca. Si el, si asistenta si managerul spitalului. Despre nimic altceva...

Horace  •  12 mai 2018, 18:04

Daca nu e la serviciu, asistenta cum da retete??? Pe parafa cui??? Ca pe a lui nu are voie daca el e absent!!!

ionnis  •  12 mai 2018, 18:33

Va garantez ca luni e la munca 😀

jos_cenzura  •  12 mai 2018, 19:49

Greșiți cu toții. Soluția nu este să schimbați mentalitatea a unor milioane de oameni, să faceți să "nu mai fie corupție" sau alte lozinci goale. Mult mai multe s-ar rezolva dacă s-ar privatizare sistemul medical complet. La piață dacă un vânzător nu are mărar, sau se poartă urât, putem merge la alt vânzător. Monopolul de stat în sistemul medical creează tot felul de situații ca cea expusă aici, care într-o economie de piață n-ar mai exista.

Ana are mere  •  12 mai 2018, 20:43

Ma intreb si eu, ca omu' (nu zic ca asa ceva se poate intampla, doar ma intreb... retoric) oare cat mai costa la penitenciarul unde lucreaza don' doctor Absentescu un referat, o scutire medicinala, o ceva care dovedeste ca cutare condamnat "nu suporta regimul de detentie" sau ca sufera de ceva tulburare care-l indreptateste la o permisie, o intrerupere a pedepsei, o eliberare anticipata... Decat (ma) intreb.

CCC  •  12 mai 2018, 21:22

@ Tolontan Cătălin Tolontan • 12 mai 2018, 9:07 "@caine: nu va suparati, dar haideti sa lasam ADN-ul ca in studiul genomulului uman cetateanul din Moioveni care s-a implicat nu are gene saxone. E vorba de atitudine, de intelegere si de dorinta de a ne implica sau nu." Oare atitudinea, capacitatea de înțelegere si dorința de implicare ale individului de unde vin, în opinia dvs., domnule Tolontan? Dacă nu vin din genele "la purtător", conform afirmației dumneavoastră, credeți că vin din bârfa de la coada la pâine sau de pe marginea șanțului? Sau sunt inspirate din media, suprasaturată de "formatori de opinie"? Este adevărat că educația are un rol important în formarea caracterelor, dar nu face altceva decât să "lucreze cu materialul clientului". Au existat și există o mulțime de criminali cu studii superioare, dar care până la urmă s-au lăsat conduși de instincte atavice, care, ia încercați să ghiciți. de unde vin? Oare din "studiul genomului uman"? Măcar încercați să evitați ironia, cădeți în penibil. Altfel, articolul este OK.

Daniel  •  12 mai 2018, 21:49

Multumesc gazetei ca scoate la suprafata mizeria din sanatate. Apreciez si modul de informare, faptul ca mergeti pana acolo incat sa cunoastem si rezultatele anchetelor. Sincer, nu cunosc alti jurnalisti care merg cu o ancheta pana la final. In general ei posteaza si apoi tacere.

Misu  •  12 mai 2018, 23:11

Domnule Tolontan! Cu parere de rau, dar nu ati inteles ce au intrebat cititorii articolului Dvs. Mai multi, va intreaba daca ati verificat la Spitalul Penitenciar, unde medicul inteleg ca lucreaza si acolo, sa verificati orarul de functionare, daca nu cumva se suprapune cu orarul din aceasta clinica. In caz de suprapunere a orarului, este evident faptul ca medicul nu poate fi atat la Spitalul Penitenciar, cat si la Policlinica din Mioveni in acelasi timp. Prin urmare, va rog sa verificati, altfel dl. doctor va veni cu o scutire medicala ca a fost bolnav si cazul se inchide exact cum s-a si deschis!

T  •  13 mai 2018, 0:07

Obiceiul de a inlocui medicul cu o asistenta care i-si permite sa foloseasca parafa medicului si prescrie si retete este un obicei .Am fost de cel putin zece ori la cabinetul unui medic si nu am reusit sa-l vad la fata.

Sorin  •  13 mai 2018, 7:22

Dupa 23 de ani de plata a asigurarilor medicale, fara o zi de concediu medical, mi-a venit si mie randul, mi-am zis, sa ,,profit'' de sistemul de sanatate, avand o piatra la rinichi, care imi producea dureri specifice. Prima criza renala am avut-o acum 5 ani, si cum era si firesc, m-am dus la urgente. Fiind o prioritate, m-am gandit ca o sa intru relativ repede la un doctor de specialitate. Ca sa nu o lungesc, dupa 3 ore de asteptare, cocosat de durere, d-na asistenta de la receptie mi-a dat un sfat ,,prietenesc'': - ,,Mergeti la Clinica ,,Sf. Maria'' sa va rezolvati problema, aici au prioritate cei adusi cu ambulanta, si nu sunt putini. Romii, nu mai vin singuri la urgente, cheama ambulanta, iar apelul trebuie rezolvat.'' Nu sunt xenofob, dar asa procedeaza, s-au smecherit. Dupa inca o experienta similara dupa vreo 3 luni, m-am lasat pagubas si cand simteam ca ma ia durerea, nu mai asteptam si ma duceam direct la ,,SF. Maria'', cu banul in buzunar . Doi ani am facut acest lucru, la intervale de 3,4 luni. Din fericire, intr-o dimineata, am eliminat-o, rezolvand astfel problema ,,sistemului''. No coment!

bg  •  13 mai 2018, 8:17

Demersul domnului din Mioveni este perfect CORECT... Dar intr-o societate civilizata, cu un sist. medical bine org. si centrat pe interesele pacientului, nu era nevoie sa se trimita reclamatia si la presa. Dar, dansul stie foarte bine de ce a procedat asa...Conform legislatiei in domeniu poti adresa reclamatii in mod ierarhic: conducerii spitalului, DSP-ului, Cons. Judetean, Colegiului medicilor... In afara, cazul ar fi fost rezolvat de mult,nu se ajungea la 39 de zile de absenta. La noi, toate reclamatiile zac prin sertare sau se dau raspunsuri sablon, de musamalizare, ca lucrurile nu stau chiar asa, ca trebuiesc NUANTATE... Ascundem realitatea dupa cuvinte...si gunoiul sub pres. Eu nu as considera cazul un incident minor si banal... Si daca peste cativa ani d-l doctor ajunge sa fie numit Ministru al Sanatatii? Si ne mai miram cum au ajuns toti incompetentii sa ne conduca...prin INDIFERENTA, LIPSA DE REACTIE si LIPSA DE ATITUDINE a noastra. Pentru asta trebuie ca pacientul sa fie educat, sa-si cunoasca drepturile si sa si le ceara, sa reactioneze asa cum a facut-o d-l din Mioveni...acolo, in orasele mici, mai mari, in municipii, in capitala...Caci si oceanul este format din picaturi de apa...

Bacalu Irina  •  13 mai 2018, 12:11

Domnul Tolontan, sper sa faceti si un articol legat de uriasa gaura facuta bugetului de pensii cu bani platiti impostorilor asa zisi "revolutionari determinanti",care ia luna de luna cam 3500-4000 lei pe luna ,in mod fraudulos,prin acte semnate in fals! Numai in Braila sunt vreo 60 de persoane,deputati actuali sau fosti, actuali interlopi care nu au o zi in campul muncii.Chiar dupa actuala lege,Braila nu se incadra a avea "revolutionari" platiti,pt ca nimeni nu a prostestat pana sa fuga Ceausescu!.

Adrian  •  13 mai 2018, 14:03

Problema nu este acest doctor care comite o infractiune ,ptr ca ceea ce face este o infractiune nu este un simplu chiul scolaresc, ci proasta legislatie a tarii. Ce spune legislatia tarii?Iti place nu-ti place trebuie sa platesti asigurarile de sanatate la stat.De ce la stat si nu la privat?Daca legislatia in privinta asigurarilor medicale ar fi fost bine pusa la punct , adica oamenii si mai ales companiile sa fie lasate sa opteze intre o asigurare de stat si una privata altfel ar fi stat lucrurile. Hai sa-ti dau un ex.din domeniul in care lucrez,navigatie.Pana sa devina Sova ministru transporturilor, navigatorii faceau vizita medicala la Policlinica CFR C-ta ptr ca asa cerea legislatia tarii.Sova cand a devenit ministru , a.liberalizat piata, a dat licente de vizita medicala ptr navigatori si policlinicilor private.Acum la privat , in maxim 2 ore inchei toata vizita medicala inclusiv cu testul psihologic.Nu mai dai spaga , nu mai stai la cozi interminabile si mai ales nu mai esti umilit de nimeni.Deci se poate.Daca aveam legislatia facuta cu cap , dl Zamfira n-ar fi intampinat asemenea probleme , iar cei ca B .Stefanache ar fi disparut dim sistem.Nu ministru l-ar fi eliminat ci piata muncii impreuna cu concurenta. PS 1.Foarte bine ca un medic castiga 10000 RON la stat, dar ptr acesti bani ce target-uri ar trebui sa indeplineasca?Normal ca niciunul,ptr ca la stat nu exista asa ceva.De aceea serviciile sunt de proasta calitate ,ptr ca sistemul managerial la stat este slab si de proasta calitate. 2.In legatura cu speranta , Tolo eu sunt pesimist.Pesimismul meu vin din realitate, avem prea multe uscaturi in aceasta padure denumita Romania.Tolo , fa te rog o comparatie intre Romania dupa 28 de ani de la caderea comunismului si Germania Federala a anilor 60 , la 15 ani de la terminarea razboiului,caderea nazismului.In 1960 Germania isi incepea avantul economic, iar populatia incepea sa simta prosperitatea si sa o rupa cu trecutul .La noi nici dupa 28 de ani , tot nu s-a schimbat nimic , sau daca s-a schimbat ceva , s-a schimbat ffff.putin.Sa nu mai punem faptul ca mentalitatea oamenilor nu s-a schimbat aproape deloc.Majoritatea tot refuza sa se rupa de trecut.

Caty  •  13 mai 2018, 15:35

Daca medicul ar fi avut concediu medical trebuie sa il aiba depus la ambele locuri de muncă. Cat despre concediul de odihna, pontajul pe luna aprilie este depus demult, ar trebui sa se regăsească si in el. Plus ca asistenta fără medic nu poate elibera scrisori medicale, rețete. Cred ca era doar absenteism si nesimțire in cazul lui, nimic mai mult.

Suciu Cristian  •  13 mai 2018, 16:12

Domnule Tolontan. Sunt medic de familie si cunosc foarte multe cazuri similare, in toate specialitatile, inclusiv medicina de familie. Medicii, majoritatea lor in sistemul de stat nu consulta si pun diagnostice decat foarte rar. Sistemul cere reiinoirea unori scrisori medicale, referate medicale, planuri de recuperare, samd.Pana la domnul Zamfira din Mioveni nu s-a sinchisit nimeni ani de zile pentru ca, 99% din pacientii acelui cabinet vin sa-si reiinoiasca niste prescriptii pe care le iau de ani de zile. Sistemul nu este prost gandit in totalitate. E bine ca macar o data pe an sau o data la 6 luni sa ajungi la specialist sau lunar/la maxim trei luni la medicul de familie pentru a vedea CUM TE SIMTI. Medicamentele, mai ales cele psihiatrice produc schimbari in organism si medicii, inainte de a reiinoi prescriptia trebuie sa se asigure ca pacientul este pe drumul cel bun si raportul cost/beneficiu este pozitiv. Problema pentru care acest medic si alte MII (imi asum toata responsabilitatea cand zic ca sunt MII) este lipsa meritocratiei din sistem. Eu vin la cabinet 35 de km dus, 35 intors. Intra pacientul pe usa, pentru reteta lunara. Ma uit in soft sa vad ce medicamente are si le iau pe rand. Unul e pentru tensiune, ii iau tensiunea - e in parametri? il pastrez. Altul e pentru colesterol. Verific cand a fost prescris initial. La 6 luni trebuie sa refacem colesterolul sa vedem daca a scazut, poate il scot. Mai are 3 luni, il las. Al 3-lea medicament este pentru ameteala si vertij. Intreb - mai aveti ameteli? Daca zice da, ii maresc doza sau il inlocuiesc. Zice nu, il pastrez caci ii face bine. Al 4-lea este pentru protectie impotriva unui eventual infarct - il las, samd. Consultatia asta imi ia 10 minute si primesc 10 lei. Alt medic, face 35 de km naveta, ca si mine. Intra pacientul, intreaba pentru ce a venit, ia cardul de sanatate, verifica daca pacientul are scrisori medicale valabile pentru prescriptia respectiva si intreaba : la fel ca ultima oara?. Pacientul zice da, medicul copiaza in soft reteta, ii da print, parafeaza si i-o da pacientului. Eventual intreaba totusi : va simtiti bine?. Aceasta consultatie a durat 2 minute si medicul a primit TOT 10 lei. Alt medic merge la Cannes ca individul din articol. Nu vine la cabinet ,lasa parafa si toate necesare asistentei. Pacientul vine, cere reteta, asistenta o copiaza mecanic, o da si gata. Eventual pacientul are totusi o problema - daca asistenta vrea si se pricepe cat de cat recomanda ceva. De cele mai multe ori face si o trimitere catre o alta specialitate (deci CNAS mai scoate bani si pentru o consultatie la specialist pe o problema de cele mai multe ori foarte banala). Si aceasta consultatie TOT 10 LEI PRIMESTE! Vedeti domnule Tolontan....in acest sistem, muncesti daca vrei. Daca nu, nu-i foarte complicat sa faci minimul de bani care se pot face (in Medicina de familie pacientii totusi pleaca in timp de pe lista unui medic chiulangiu) sau ,aproximativ 10.000 lei/luna cat face medicul din articol dupa noua grila daca sporul este de 50% (si e posibil sa fie ca Mioveni nu are multe specialitati cu spor mare). Sistemul NU are NICIO forma de MERITOCRATIE. Intr-un sistem normal, eu trebuia sa primesc 15-20 de lei/consultatie, cel care a venit la cabinet dar nu a facut mare lucru 5 lei si cel care a lasat asistenta scos din sistem. Cand suntem toti platiti la fel, munca efectiva ramane optionala si la latitudinea fiecarui medic in parte. Partea proasta stiti care este? eu imi ascut des taisul cutitului profesional, caci lucrez efectiv medicina. Ala care nu trece e un habarnist. Eu poate plec din tara daca vad ca e comunism caci eu vreau capitalism si meritocratie. Romanii raman cu prostii sistemului carora le este caldut. Asta nu-i ok. Vine o varsta cand va trebui sa chemati ambulanta o data domnule Tolontan....Va priveste. Aveti ecou - faceti o serie despre acest aspect al sistemului. Cu aceeiasi bani se pot face de 10X mai multe, va garantez.

Gabi  •  13 mai 2018, 17:04

Din pacate nu e singurul caz...Daca la oras e posibil, cum credeti ca e la tara?...

Belisarius  •  13 mai 2018, 20:05

Diferentza intre lumea 1 dezvoltata si realitatea din articol este ca in Lumea 1 se intampla 1/ 10,000 dosctori si dureaza 2-3 saptamani pana colegiul medical sesizeaza dosarul (plus fiscul) si se regleaza rapid. Ceea ce demonstreaza ca in ROmania este un sistem medical de lumea 2-3 in care infractorii ajung pe functie. In lumea 1 sunt filtrati de tineri cand se face profilul psihilogic. Unii cu diplome obtzinute in tzari gen Dominicana, ROMANIA etc, vin si intra cu diplomele dar nu resista mult. Pacientii toti stiu drepturile. De altfel sunt amintite si afisate in tot sistemul de sanatate din Vest Nu ai cum sa-ti pui intrebarea de ce are orar dar nu se prezinta.

Carl Verdet-Merchel  •  13 mai 2018, 20:55

Tolontan, hai domne, serios, de ce sa va mai chinuiti matale, sotia si copiii in acest sistem medical moscovit? Emigrati in UK, te angajezi la Guardian, Independent, BBC si scrii compuneri despre superioritatea sistemului medical progressist, cu studiu de caz Alfie Evans. Sa aiba si copiii matale cu ce se mandri (ca traiesc in paradis si tati il descrie asa deontologic).

Virgil  •  14 mai 2018, 0:30

Oameni buni, acest individ care se crede doctor, este cel mult farmacist. Așa este și medicul de familie unde se duc părinții mei, părinți in vârsta de 70 de ani. Va simtiti rău? Băgați pastile! Va simțiți bine? Băgați și mai multe! Dar ce sa înțeleagă săracii oameni, când pe tv sunt ore-n șir de reclame la medicamente, pastile etc!? Sa le dam la “gioale”, cum face domnul Zamfira, cum fac Tolo și colegii lui. Așa trebuie sa facem!

Comentează