Cristian Țopescu, decrețeii te salută!

România sportivă, la ceasul tristeții și al mândriei că a fost atentă și generoasă cu Cristian Țopescu până în ultima sa clipă

marți, 15 mai 2018, 6:19

Cristian Țopescu  a avut cel mai numeros public posibil.

Copiii născuți la finalul anilor ’60 și începutul anilor ’70 au crescut cu vocea lui.

Și părinții și bunicii noștri l-au prins, dar noi i-am echivalat vocea cu sportul.

Noi, decrețeii, cea mai cuprinzătoare generație din istoria României, ne-am educat și transformat nu doar în clasele cu bănci înclinate, ci și pe stadioane și în fața competițiilor de la televizor.

81 de ani avea Cristian Țopescu, cel care a decedat azi la Spitalul Elias din Capitală

Am trăit alături de Cristian Țopescu nopțile târzii  ale Olimpiadelor de la Montreal 1976, de la Moscova 1980 și de mai târziu, când transmisiile sportive erau singurii fotoni îngăduiți dincolo de miezul nopții, peste o țară în beznă.

Era mai mult decât sport.

Era o legătură cu lumea largă.

În toate camerele amurgite de lumina perlată a televizorului, comentariile lui Cristian Țopescu însoțeau sentimentul contactului cu planeta.

Noi, decrețeii, stăteam și căscam ochii.

Și, când televizorul făcea ”purici”, un concept greu de explicat astăzi, căci echivala cu finalul universului și cu decuplarea de la orice semn de viață, vocea lui Țopescu pocnea dintr-odată, dând semnalul că s-a restabilit transmisia!

Mircea Lucescu explică foarte bine acest gen de loialitate care începe când ești fraged și apoi durează o viață.

”Pentru că Steaua a avut performanțe exact când creșteau tinerii cei mai mulți, echipa va avea decenii de-acum masa de suporteri cea mai mare”, anticipa el, cu realism și cu regret, pe când antrena Rapidul.

Și așa a fost.

La fel s-a întâmplat și cu Țopescu.

Decrețeii au crescut cu el și i-au păstrat o netulburată loialitate.

Azi, 15 mai 2018, la dispariția lui Cristian Țopescu, România nu are de ce să se simtă nerecunoscătoare.

E unul dintre acele momente triste, dar demne, când putem să vărsăm o picătură de vin, senini și împăcați.

România l-a onorat și l-a sprijinit pe Patriarhul comentariului sportiv până în ultimele sale clipe.

Compatrioții,  decrețeii în primul rând, că ei au ajuns în multe companii în poziții de decizie, nu doar că i-au prelungit legenda meritată, dar l-au ținut pe Cristian Țopescu tot timpul între ei.

L-am apreciat concret, măsurabil, cu o constanță care l-a ajutat.

Președinția României, Guvernul, Comitetul Olimpic, FRF, Steaua, Asociația Presei Sportive și alte zeci de instituții l-au recompensat pe Cristian Țopescu.

Într-o industrie a media în infinită recesiune, el a fost privit cu afecțiune și prețuire, în primul rând de către colegi, căci de aici începe totul.

Am sacrificat multe, dar nu pe Cristian Țopescu.

Acum câteva zile, Mara Mareș, o tânără din PNL, partidul care altădată l-a pețit pe crainicul TV și l-a făcut deputat, declara că ”decrețeii nu vor reuși să facă mai mult și nu sunt funny”.

Oamenii s-au cam bășicat.

Dar de ce să nu acceptăm ce spune tânăra de 26 de ani?!

Onest vorbind, nu ne putem mândri cu felul în care arată societatea, la  temelia căreia noi, cei de ”40 plus” și ”50 plus”, ne-am turnat ideile și munca.

În privința înaintașilor însă, nu se poate spune că am fost ingrați.

Puteam reține din existența profesională a lui Cristian Țopescu faptul că n-a crescut echipe sau urmași în jurnalism.

Sau că vocea lui a fost, pe de o parte, versiunea umană a naționalismului declinat în sport de către un regim opresor, care a făcut din bucuria sportului pretextul de a uita nefericirea socială.

Fiecare dintre aceste lucruri este adevărat, face parte din viață și rămâne la locul lui.

În schimb, noi am ales să reținem faptul că am învățat de la Cristian Țopescu că sportul înseamnă performanță și fair-play.

În cazul lui Cristian Țopescu nu avem de ce să ne acuzăm ”că nu ne prețuim valorile decât când mor!”.

Pe el l-am iubit în fiecare moment și ne-am îngrijit să o știe.

Asta nu ne-a făcut funny.

Poate nici prea eficienți.

Care e Return on Investment când te gândești la ceilalți? 

Avem însă o consolare.

Încercând să înțelegi timpurile și să prețuiești binele din oameni, acesta nu e cel mai rău mod de a-ți accepta destinul, pentru care ai învățat să lupți de mic, ajutat de o voce din cutia cu purici.

 

 

 

Comentarii (67)Adaugă comentariu

chromophobia  •  15 mai 2018, 18:35

Bravo domnule Catalin.

stefan  •  15 mai 2018, 18:42

minunat comentariu! Cristian Topescu merita din plin o apreciere de acest fel! Respect Cristian Topescu!

spinoza  •  15 mai 2018, 18:44

Superb d-le Tolontan! Am crescut cu Topescu si mi-era dor de vocea lui. Acum o sa-l ascult pe youtube... Ramas bun "DOMNUL SPORTULUI ROMANESC".

Cosu  •  15 mai 2018, 18:45

O placere sa-l asculti . RIP

Bodorin Romica  •  15 mai 2018, 18:47

"Putini comentatori de televiziune au izbutit performanta gigantica de a preface transmisia unei victorii obtinute pe terenul de sport intr-o victorie a demnitatii nationale. Mai tineti minte anii aceia dinainte de "89, zilele, clipele cand, adunati in fata televizorului, saracia si frigul din casa dispareau ca prin farmec, alungate de o voce calda si inflacarata care rostea magicele cuvinte: "Buna seara, sunt Cristian Topescu si impreuna vom urmari..."?" Cristian Topescu:"Fac parte din categoria ziaristilor care nu cauta senzationalul si scandalul" Afirmatia asta ar trebui pusa in rama la intrare in fiecare institutie media.

Kendo  •  15 mai 2018, 18:51

Odihneasca-se in pace! Tin minte nebunia unora, imediat dupa revolutie, care il voiau pe Topescu presedinte. Ma intreb daca nu ar fi fost mai bine. Cat despre doamna Mara Mares (extraordinara dovada de inventivitate in alegerea numelui din partea parintilor domniei sale...), eu cred ca daca la 26 de ani, in Romania anului 2018, esti membru PNL, scopul tau in viata e unul destul de clar. Si nu foarte onorabil... Si nici "funny". C-asa o rupem cosmopolit pe romgleza, de numa'!

Cătălin Tolontan  •  15 mai 2018, 18:52

@Kendo: e dreptul ei sa creada acest lucru si, inca o data, poate ca e adevarat ce a spus. Sa ne obisnuim sa fim priviti de alte generatii asa cum si noi am privit si criticat nerealizarile celor dinainte.

adrian  •  15 mai 2018, 18:55

Cati ani aveai in '76, Tolontane?

Urod  •  15 mai 2018, 18:58

A avut de toate, voce, talent si in primul rand bun simț.... Un bun simț pe care nu-l mai regasim astazi, din pacate... Nu se poate uita cum incepeau toate transmisiile lui, cu o informare exactă despre locul in care urma sa aibe loc evenimentul sportiv.... Etc... Intr-adevar ai dreptate, despre el se poate spune ca l-am pretuit in timpul vietii, acum nu ne raman decât amintirile....

chimir sen  •  15 mai 2018, 19:06

Ca decrețel nu pot decât să fiu de acord cu Tolo , mai puțin îndoiala aceea că n-am fi funny ... Poate n-are ea (Mara Mareș) simțul umorului , mai bine ar fi povestit mai mult cu mai-că-sa , că și dumneaei probabil e decrețea ... Poate a preferat politiciana lui pește prăjit să se distreze doar cu *** din Videle . Sigur că aia e funny prin stupizenie , dar am impresia că și găina aia plouată de Mara Mareș , tot de prin Teleorman se trage ...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Moshu  •  15 mai 2018, 19:10

Iar am sărăcit! De data asta, am rămas fără cel mai mare comentator sportiv pe care l-a dat această țară. ... Eu, unul, aș fi scris...”că nu ne prețuim valorile decât ATUNCI când mor!”.

leontin  •  15 mai 2018, 19:21

In primul rand vreau sa va multumesc GSP pt, atentia acordata mortii acestui mare comentator sportiv, dar mai intai un mare caracter inainte de toate. A fost legatura sufleteasca intre noi cei care am privit tv si ...legendele sportului romanesc...NADIA,PATZAICHIN..DOBRIN ...HAGI..si inca multi alti care au facut cinste ROMANIEI in lume .Odihneasca-se in pace !! ...Vreau sa mentionez totusi in incheiere ca ati castigat inca un cititor fidel deoarece celalait site de specialitate (s...t .ro), m-a convins definitiv,daca mai era cazul, ca este ....nu am cuvinte...stupid !!! Topescu merita toata atentia noastra ca romani sa respectam asemenea valori !! ..poate peste 81 ani !!! Sunt ocupati prea mult sa promoveze non valorile acestei tari !!!...Daa..in tot ceea ce fac !! Domnule Cristian Topescu ai fost ..una din Legendele acestei tari !! Ce-i drepti te plang si isi vor aminti cu drag de tine !! Coondoleante familiei , care astazi pierde o comoara sufleteasca !!!

Ileana  •  15 mai 2018, 19:26

Odihneasca-se-n pace. Ne-a luminat noptile stand in fata televizorului, la marile partide de fotbal sau Olimpiada. Intr-o vreme cand intuneric era peste tot in Romania. Si in sufletele noastre de multe ori.

Eddie  •  15 mai 2018, 19:31

Am citit articolul! Apoi am citit comentariile! Si-am mai citit inca odata articolul. LOL... nu cred ca oamenii de rand au inteles ideea articolului, care reiese din propozitia "Care e Return on Investment când te gândești la ceilalți?" Cred ca de aici informatia se vede altfel.

Mihai  •  15 mai 2018, 19:43

În nici o săptămână ne-am pomenit de două ori mai săraci. Fără Doina Cornea și fără Cristian Țopescu. S-ar zice că până și valorile s-au săturat de țara asta...

Dimi  •  15 mai 2018, 19:45

Jos palaria pentru domnul Topescu !!! Sunt decretel adevarat care am crescut cu vocea, indemnarile, supararile si bucuriile resimtite din vocea superba a acestui om. Pe langa calitatea de comentator si vocea calda de invingator a avut ceea mai buna pregatire si documentare asupra adversarilor pentru fiecare meci. Tot respectul !!! RIP

DEVA  •  15 mai 2018, 20:04

Dumnezeu sa il ierte si sa il odihneasca pe Cristian Topescu, cel mai mare comentator sportiv al Romaniei! E timpul ca noi Romanii sa nastem un alt Topescu, si sa nu mai asteptam zeci de ani...

a dica  •  15 mai 2018, 20:13

Cristian Topescu reusea sa te faca parca mai fericit la victorie si sa privesti inainte la infringere. Te facea sa fii mandru ca esti roman, ca esti suporter. Cu el la microfon competitia sportiva era mult mai interesanta. Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace!

aurel  •  15 mai 2018, 20:17

Sunt nascut un 71 si sunt decretel...a fost cel mai bun comentator care l va avea romania.era blindat cu informatii despre transmisiile care le facea....nu cu google search..prin placerea lui de a ne tine la curent cu lucruri pe care nu le stiam.meseriasii de azi cu laptopul in fata n o sa il depaseasca.pacat.

doru  •  15 mai 2018, 20:22

Superb articol, superbe comentarii - majoritatea ale decreteilor. Asta arata si ca noi, decreteii nu suntem chiar atat de blamat cum o fac unii. Subscriu la ce s-a spus in legatura cu CRISTIAN TOPESCU care a fost pentru mass-media sportiva echivalentul lui DOBRIN in fotbal. Adio!

vali  •  15 mai 2018, 20:25

de acum vei comenta pt ingeri sant sigur ca vor fi incantati

Coco  •  15 mai 2018, 20:31

O zi trista...felicitari insa domnule Tolontan pentru articol. Topescu ramane, printre multe altele, "vocea generatiei de aur"(nu a comentatorilor,ci a fotbalului romanesc si, in general a intregului sport romanesc de performanta mondiala).

mikey  •  15 mai 2018, 20:31

erau televizoare alb-negru dar cand comenta dumnealui vedeam totul color - atata de bine descria in cuvinte atmosfera si costumele la patinaj artistic sau la alte competitii sportive

Victor  •  15 mai 2018, 20:56

Mi-am adus aminte azi ce a spus comentatorul Topescu demult : ,, Sportul....o clipa de fericire furata vietii care trece..''

Nica fără frica  •  15 mai 2018, 20:59

Topescu trebuia clonat pentru că avem mai multe șanse să avem un nou Hagi,Năstase sau Nadia dar nicio șansă să avem un nou Topescu! Mama nu se uita niciodată la fotbal însă se uita când comenta Topescu doar pentru plăcerea de a-l asculta. Păcat că niciunul dintre noii comentatori n-a învățat nimic de la el și uneori trebuie să închid sonorul la unele transmisii sportive. Tolontane era de 1000 de ori mai bine cu "purici" decât cu *** din ziua de azi! Mai bine cu "purici" dar cu oameni de mare valoare în țara asta decât cu programe TV de 24 de ore în care vedetele mondene sunt interlopi, infractori cu imunitate și *** siliconate! Voi decreteii sunteți o generație fericită pe lângă noua generație mutilata de media, TV și realitatea cotidiană! Sunt de 22 de ani în America dar cei mai fericiți ani i-am trăit în România pe vremea lui Ceaușescu pe care atunci îl înjuram ca tot românul dar pe care acum îl apreciez. Și ce e trist e că-l apreciez din cauza celor care l-au succedat! Dacă știa lumea ce urmează ar fi ieșit în stradă să-l apere nu să-l dea jos! Trist dar adevărat!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

criticul  •  15 mai 2018, 21:08

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească pe Cristian Țopescu.A fost cel mai mare comentator din istoria sportului românesc pe care l-a dat România.A fost inegalabil,nu cred că vom mai avea un comentator sportiv ca el în următorii 50-100 de ani.

Gambeta  •  15 mai 2018, 21:09

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

maria  •  15 mai 2018, 21:18

putem sa acceptam comentariul doamnei deputat daca ea ar fi o persoana care a ajuns parlamentar datorita propriei ei notorietati in orice domeniu si nu datorita faptului ca tatal ei e super bogat si e important in cadrul PNL local. Bun ....de ce asa si nu sunt eu acolo, de ce tatal meu a fost impuscat si a murit la Revolutie (si inca vreo 1200 de oameni) ? Oricare dintre noi, cu un tata suficient de bogat vom fi funny

Valentin  •  15 mai 2018, 21:24

Nu suntem funny. Am menținut tacit mizeria din spitale, un sistem de învățământ defect, o infrastructură deficitară, etc. Am făcut și lucruri bune. Prea puține.

itu52  •  15 mai 2018, 21:25

În vremurile bune ale TVR, când un sigur post, poți zice că echivala cu oferta românească de azi, câteva voci s-au consacrat, le putem numi vocile de aur ale televiziunii, Sanda Țăranu, Cristian Țopescu, Florian Pitiș. La fotbal era neîntrecut, dar la concursurile hipice, excela. Coincidența face să dispară odată cu stadionul pe care l-a iubit atăt de mult și care în momente tulburi i-au asigurat continuitatea. Dumnezeu să-l ierte și să-l hodinească!

Gruiță  •  15 mai 2018, 22:01

Indiferent cât se scrie despre Țopescu este insuficient. Ai vorbit cu Vigu?

cristian  •  15 mai 2018, 22:05

Respecte eterne pentru personalitatea acestui om ! Ceva deosebit ! Era o bucurie sa comenteze un eveniment sportiv. Documentat, insufla mandria de a fi ROMAN. Acum , e rusine sa fii roman. Aplauze , si sa incercam si noi sa fim mai buni, mai performanti.

Cristian G.  •  15 mai 2018, 22:10

Dumnezeu sa te ierte Cristian! Multumesc Tolo..offf Mai dar tare spui cu patos uneori de ma urmesti din toti rarunchii... Printre stele maestre,chiar mi-ai luminat copilaria! Nadia unde esti? Decretzel 73

Hadrian  •  15 mai 2018, 22:13

Mr Fair Play Topescu. Felicitari pentru articol. E scris cu sufletul.

basencu  •  15 mai 2018, 22:19

A fost un om bun, cu un public de la 35 la 100 de ani. Noi cei de 50 plus il vom avea ca reper. Am aflat ca a murit spre seara, cand am ajuns acasa. Fiul meu m a anuntat ca a murit tatal lui Basti. Ii simteam teama ca poti ramane fara tata la 20 de ani. Stia ca a fost ceva tatal lui Basti, dar nu cred ca stie clar ce. Sa fii puternic Basti cu a fost si tatal tau.

constantin  •  15 mai 2018, 22:31

Să-i fie ţărâna uşoară! Foarte bun editorialul. Felicitări! P.S. Pentru Mara Mareş: Decreţeii au făcut suficient pentru ţara asta. Nu ne este ruşine. Dacă-i băteam noi pe mineri poate că ţara asta arăta altfel, este adevărat, dar nu am fost pregătiţi pentru o asemenea barbarie. După acest moment nefericit, unii dintre noi au plecat în Vest de unde au trimis în ţara asta miliarde şi miliarde de dolari sau euro, fiind astfel principalii investitori "străini", iar ceilalţi am rămas aici, muncind pe salarii mizerabile, asigurând continuitatea prin sacrificii enorme. Pe spatele nostru tăbăcit de muncă pe bani puţini şi umilinţe fără număr au crescut miliardarii de succes care vă curtează pe voi să nu mai plecaţi din ţară, asigurându-vă condiţii de muncă la care noi nici nu visam. Nu-mi pare rău, DAR SĂ NU NE DISPREŢUIŢI! Trag speranţa că ne vom înţelege şi ne vom împăca. Eu l-am înţeles pe tatăl meu atunci când mi-a explicat de ce nu s-a revoltat împotriva lui Ceauşescu şi de ce a fost nevoie ca eu să cresc pentru ca Ceauşescu să cadă. Mi-a spus aşa: M-am născut în timpul Războiului, nu ştia nimeni că va veni comunismul. Părinţii mei m-au crescut pentru ca într-o zi să conduc carul cu boi în locul lor. Dar a venit comunismul şi părinţii au fost obligaţi să-şi trimită copii la şcoală. Am învăţat 4 clase, aşa era atunci, dar ştiam să scriu şi să citesc. Părinţii mei, crescuţi înainte de Război nu ştiau. Am crescut şi , între timp, ţara se umplea de şantiere. Din ce în ce mai des se afla în sat că a fugit de acasă cutare flăcău.... Fugeau pe şantiere... Am fugit printre ultimii, aveam o mamă văduvă şi două surori şi mă gândeam că nu o să se descurce singure cu carul cu boi. Într-o zi m-am hotărât şi mi-am spus că dacă nu plec atunci, n-o să mai plec niciodată. Mama şi surorile au plecat să culeagă merele din livadă şi eu trebuia să mă duc mai târziu cu carul să le încărcăm şi să le aducem acasă. M-au aşteptat degeaba, eu mi-am pus câteva schimburi într-o traistă şi am fugit la Brăila. Acolo erau mai mulţi flăcăi din sat. M-au angajat pe un şantier ca necalificat. Au văzut că-mi place aparatul de sudură şi m-am calificat la locul de muncă. Peste 5 luni m-am întors acasă, venea primăvara, eram îmbrăcat în costum cu cravată şi aveam pantofi de lac, aşa era atunci. Mama nu era acasă iar cele două surori m-au primit destul de rece. Mama era plecată cu carul la Buzău ca să vândă nuci. Când s-a întors şi am văzut-o intrând în curte am început să plâng. Nu ştiam de ce îmi pare rău. Că am plecat, că m-am întors, că exist... Ea a zâmbit şi mi-a spus: Nu fi prost, ne descurcăm noi. Uite ce bine arăţi. Surorile s-au măritat cu nişte flăcăi care lucrau tot pe şantier iar pe mama am întreţinut-o toţi, pentru că nu avea pensie. Cea de vetran pentru tata era de câţiva lei. Peste ani a avut ocazia să lucreze pe şantierele din Siria, Libia şi URSS (Krivoirog - Ucraina). A înlocuit carul cu boi cu un autoturism iar eu aveam tot ceea ce îmi doream: bicicletă, casetofon, blugi originali, casete cu Abba, Boney M, Dalida sau Joe Dassin. Şi apoi a venit întunericul, anii 80. De ce nu v-aţi revoltat?, am întrebat eu. Pentru că ne-a fost frică, mi-a spus. Ne-am gândit că se pot întoarce vremurile care au fost înainte de Război. Tu nu ştii, dar a fost greu. Dar nouă nu ne-a fost frică, am spus eu. Aşa este, mi-a spus, dar voi nu v-aţi gândit le ne-am gândit noi, voi nu aţi trăit ce am trăit noi. Mie comunismul mi-a dat o viaţă la care nici nu îndrăzneam să visez. Tu crezi că mi-am imaginat vreodată faptul că o să mă plimb prin Damasc, Tripoli sau Kiev, atunci când mânam vacile pe luncă şi jucam ţurca? Îi mulţumesc Domnului că a trăit suficient de mult ca eu să-l pot înţelege şi să ne împăcăm. Sper ca Mara Mareş şi generaţia ei să fie mai inteligenţi decât noi şi să facem pace mai repede. Sper ca generaţia ei să învingă nenorocita de sărăcie care a urmărit neamul ăsta de la facere până astăzi. Pace vouă!

Alex  •  15 mai 2018, 22:48

Superb articol, iti multumesc Catalin, in numele fractiei din generatia noastra pe care o reprezint. Cristian Topescu nu va muri atata timp cat noi, decreteii il vom purta in sufletele noastre.

Alex  •  15 mai 2018, 22:53

@adrian Catalin avea cu o zi mai mult decat mine in 1976. Tin minte perferct Olimpiada de la Montreal si comentariile lui Cristian Topescu la evolutiile Nadiei. Stiu ca aici ai vrut sa bati... @Catalin Ne despart o zi si un ocean, dar in articolul de azi am simtit la fel cu tine.

Urod  •  15 mai 2018, 23:09

Am uitat sa precizez... Nu sunt decrețel..... Deci m-am putut bucura de acest,, monument ", cu câțiva ani in plus...

Urod  •  15 mai 2018, 23:30

@Nica fara frica... Subscriu la tot ce-ai scris inclusiv despre perioada lui Ceausescu.... Daca nu o sa recunoastem adevarul si asta cat mai repede, nu o să ne revenim curând... Sa nu intelegi ca-mi doresc reintoarcerea la ce era atunci, pt ca nu mai este posibil si trebuia oricum facuta o reforma de tip chinezezesc, dar sa nu se spuna minciunile astea grosolane... Mai avem un pic si incep sa spuna spălătorii de creier ca trăiau balauri pe vremea aia...

dc  •  15 mai 2018, 23:34

Yep.......cine poate uita transmisiile lui Topescu in bezna ceausista... RIP Cristian Topescu PS..Am vazut generatia de azi, cei de 30-40...m-am lamurit...

Urod  •  15 mai 2018, 23:39

@Constantin...foarte frumoasa povestea ta... Sa stii ca așa a fost și chiar cu asa zisul intuneric de atunci, era de multe ori mai bine decat ce este acum....enorm de multe lucruri sau realizat in acea perioadă... Acum nici nu-mi vine sa cred ca am asistat la atatea realizari...daca e sa gandesti profund acum sunt mult mai multe motive de revolta... Dar avem un mare drept... SA EMIGRAM... CE PĂRERE AI... E BINE AȘA...?!!!!

Pre decretei  •  15 mai 2018, 23:43

Cei dinaintea decreteilor au facut posibili si 1989 si Piata Universitatii 1990, au supravietuit mineriadelor 90 si 91! Au fost in strada in 92 la venirea Regelui. Cu totii am facut posibile aderarea la NATO si UE! Nu e putin lucru! Depinde de noi ce va fi de acum incolo! Fara Doina Cornea si chiar fara Topescu, Romania are nevoie de repere! Nu le putem exporta la nesfarsit!

Dimi  •  15 mai 2018, 23:44

Revin inca o data. Sunt un Dinamovist rau, dar Domnul Topescu a fost un Stelist ROMAN ADEVARAT! Pe care l-am adorat ca DINAMOVIST si care a creat unitate nationalista prin graiul lui! Un om deosebit care ne-a dat putere prin vocea lui!

calin  •  15 mai 2018, 23:54

Este ok domnule Tolontan...dar totusi, ce cauta Mara Mares aici???

Ady  •  15 mai 2018, 23:58

"Onest vorbind, nu ne putem mândri cu felul în care arată societatea, la temelia căreia noi, cei de ”40 plus” și ”50 plus”, ne-am turnat ideile și munca." Tolo, sa nu fii asa autocritic! Gandeste-te cum a fost si cum a ajuns. Eu cred ca e diferența mare si ca am facut destul noi, cei de 40+. Felicitari pentru acest articol, in special, si pentru toate, in general.

Florin  •  16 mai 2018, 0:15

Domnule Tolontan, Eu sunt de dinaintea decreteilor si va multumesc pentru gandurile deosebite spuse pentru acest mare om de sport! Dincolo de campionatele mondiale de handbal si de meciurile de fotbal care in amintirile mele sunt similare vocii gatuite de emotie a domnului Topescu, imi aminteasc de o fata a domniei sale mai putin comentata: cand era in dizgratie, i s-a permis, cred ca printr-o minune, sa comenteze concursurile de calarie, obstacole, si, cu vocea sa inconfundabila si cu cunostintele si dragostea pentru cai primire de la Felix Topescu, m-a facut si cred ca foarte multi altii, sa indragim acest sport nobil si sa iubim aceste minunate animale! Sa se odihnesca in pace! Vocea dansului si strigatul : "suntem campioni mondiali" , ultima data cand am fost tari in handbal, o sa il am vesnic in minte si in suflet! Adio Domnule Cristian Topescu!

QCD  •  16 mai 2018, 0:26

Abia am aflat, dupa o zi lunga la servici, privesc pe geam, la geana de lumina rosiatica-galbuie care se agata de coltul cerului din Glasgow... e 10 si un sfert si ma simt cuprins de o tristete surda. Omul asta mi-a umplut copilaria saracacioasa de momente magice, comentand superb nu doar triumful, dar si infrangerile. Parca au trecut mai usor ascultandu-i vocea care ne imbarbata... o voce unica pe care o voi recunoaste toata viata. Tricourile mazgalite cu pixul, mingea de 35 de lei pe care o plesneam duminica de duminica in curtea liceului, cu o pasiune pe care nici un gamer de azi nu cred ca o are... Intre amintirile astea dulci, sunetul este dat de vocea lui.... Mai am de corectat un teanc de lucrari, dar nu mai am nici un fel de chef. Lumina se stinge incet acoperita de norii intunecati. Sa ai parte de cer senin si mult sport acolo unde ai ajuns Domnule Topescu ! Un decretel.

gogu  •  16 mai 2018, 0:31

Notre respect Cristian Topescu.

sandumarian  •  16 mai 2018, 0:40

Tolo , tu esti un frustrat de om nou care nu gaseste locul in societate . Te pricepi in toate si esti bun la toate si la nimic. Tu faci anchete sportive , medicale guvernamentale , esti bun la sosele la furturi la anchetrea furturilor din spitale e.t.c. De ce nu te duci tu la FBI sau KGB , lasa-ne omule cu prostiile tale ! NU ESTI TU IN MASURA SA -L JUDECI SI SA-L APRECIEZI PE TOPESCU . Cu el am crescut si am deschis ochii in sport , noi decreteii , e vina noastra ca ne-am nascut ? asa au fost vremurile , nu se pot uita sporturile si emisiunile la care Cristian Topescu era comentator , fotbal , gimanastica- olimpiade , tenis , handbal , calarie e.t.c. Si veniti voi o generatie de ratati si *** dupa revolutie care a-ti primit totul moca si va credeti ca a-ti inventat roata !!! Azi din zece comentatori sportivi la toate sporturile , doi nu sunt in stare sa comenteze la 10 la suta din ce comenta Topescu . Am ajuns sa vad meciurile de fotbal de pe Digi din Romania pe net si comentate de straini . Ma-ia somnul sa vad un meci de fotbal - derby comentat de Angheluta sau Socol , nu mai zic ca sunt partinitori si aserviti ciobanului de Becali . Topescu a fost si va ramne singurul comentator sportiv care atunci cand evenimentul -sportul comentat nu se ridica la cote bune , gasea tot timpul ceva de povestit- comentat sa mentina treaza atentia ascultatorului.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează