Udrea, interviu cu Gazeta Sporturilor în Costa Rica: ”Înalta Curte va trimite Gala Bute spre rejudecare și voi reveni în țară! Destinul meu e să conduc România!”

Cu o săptămână înaintea sentinței, ministrul refugiat politic crește suspansul verdictului din 5 iunie, anunțând pe toată lumea că se întoarce în politică, pentru a termina ”ce n-am reușit încă să fac”

luni, 28 mai 2018, 9:38

 

”Cu o cariocă pe paharul alb de cafea, tânăra cu șorț verde îi scrie “Elena”, fără s-o mai întrebe cum o cheamă.

Femeia cu ochelari de soare este o obișnuită a locului.

”Elena”, adică Elena Udrea.

Fostul ministru al dezvoltării din România, acum refugiat politic în Costa Rica, își bea des cafeaua aici, în micul Starbucks lipit de colțul “Estadio Nacional”, o arenă cu 35.000 de locuri construită în 2011.

În spate, prin geamurile mari, se întrevede vastitatea verde a parcului La Sabana, cel mai mare din San Jose”.

***

Acestea sunt primele fraze ale corespondenței colegilor mei, reporterul special Costin Ștucan și fotoreporterul Raed Krishan.

Ziarul i-a îmbarcat spre Costa Rica.

Elena Udrea n-a știut că venim, noi n-am știut dacă va vorbi.

Sau dacă, măcar, o vom găsi.

La fața locului, cei doi ziariști încearcă s-o convingă să vorbească.

Dilema Elenei Udrea

Surprinsă de faptul că doi jurnaliști români au traversat Oceanul, ”pe 5 iunie vor trimite dosarul la rejudecare și mă întorc în țară înaintea voastră!”, glumește ea, Elena Udrea negociază cu propriile porniri, într-o dilemă la foc mic.

Pe de o parte, Gazeta e ziarul care a dus investigația ”Gala Bute”, jurnalistic vorbind, și când DNA nu se mișca deloc.

7 ani a scris Gazeta Sporturilor în cazul ”Gala Bute”

Nu ne iubește și nici n-are de ce.

Consideră, cu nume și prenume, că ”Tolontan a făcut o mizerie în Gala Bute”, pentru că, spune Elena Udrea, ”dacă nu eram eu, nu se făcea nimic și uite că nu se mai face nimic în sportul românesc!”.

Pe de altă parte, oamenii Gazetei sunt aici, în San Jose.

Ministrul fugar se eschivează mai multe zile.

Poate dorul de țară, care e autentic la femeia de 44 de ani, înstrăinată într-un decor luxuriant, tropical și nesigur în același timp, sau poate dorința de a transmite ceva în România o face să accepte.

Întâlnirea dintre Elena Udrea și Costin Ștucan are loc într-o dimineață însorită din iarna Caraibelor.

Ascuns în freamătul latin al străzii, fotoreporterul Raed Krishan trage primele fotografii de presă ale Elenei Udrea de la fuga sa.

Ea nu a acceptat imagini, dar fiecare își face treaba.

Ziariștii români din San Jose n-au nicio înțelegere cu Elena Udrea, alta decât fireasca ”Să nu-mi răstălmăciți vorbele!”.

Perimetrul unde Elena Udrea spune că petrece "toată viața mea din Costa Rica". Click pe imagine pentru zoom

Gala Bute, o fraudă de milioane după modelul ”10% parandărăt”

Dosarul Gala Bute nu e doar cea mai răsunătoare afacere de corupție din sportul românesc, prin dimensiunea sumelor cheltuite nemijlocit pentru finanțarea de la buget a unui eveniment din boxul profesionist.

2,4 milioane de euro este frauda directă din Gala Bute, conform sentinței din prima instanță

Meciul de box profesionist din 2011 e și cazul care a developat sistemul ”comisionului de 10%” din Ministerul Dezvoltării.

Mita de 10% a fost dovedită incontestabil, atât în Gala Bute, cât și la alte investiții ale MDRT, nici Elena Udrea nu o neagă, dar spune că, în mod categoric, ea nu știa de șpagă.

Pretinde că a fost combinația șefilor din minister și a firmelor din clientela MDRT, rețea pe care ea nu a cunoscut-o niciun moment, ”de vreme ce alții, și nu eu, decideau investițiile”.

Din nou, Udrea și-a recunoscut scrisul, dar a spus că asta nu e o probă.

Cert este că ”parandărătul de 10%” s-a aplicat, exact ca în cazul meciului Bute-Mendy, și în cazul domeniilor schiabile, la sume mult mai mari, de zeci de milioane de euro.

Însă miza e chiar mai mare de atât.

Udrea e sigură că va scăpa pe 5 iunie!

În ultima perioadă, DNA cunoaște o serie neagră.

Diverse tribunale dictează achitări ale unor oficiali importanți, unele în prima instanță, altele confirmate definitiv.

Din Costa Rica, Elena Udrea citește aceste evenimente drept ”vești bune pe care le primesc zi de zi” și care-i întăresc convingerea că ”dosarul meu va fi trimis spre rejudecare”.

Pentru DNA, pentru Înalta Curte și pentru toți cei cu care Udrea povestește că vorbește în mod obișnuit, ”Alina (n. red. Bica) de aici, Radu (n. red. Mazăre) din Madagascar”, sentința din 5 iunie are o însemnătate specială.

Seria neagră a DNA va continua, cu o lovitură cumplită pe 5 iunie, sau se va întrerupe, recăpătând suflul de încredere de până acum?!

Refugiați politic, fugari din țara pe care au condus-o de când se știu, Udrea, Bica, Mazăre și Ghiță au senzația că se joacă nu doar libertatea lor, ci și dispariția a ceea ce ei numesc ”statul paralel”.

Dacă DNA încasează o nouă înfrângere în ”Gala Bute”, și după ce scăpăm de ”statul paralel”, pe care fostul ministru le dă ca sigure, ce se va întâmpla?

O spune chiar Elena Udrea, într-o dimineață însorită în San Jose, ca într-o mărturie de credință.

Reportajul și interviul din San Jose pot începe: „Netflix îmi dă un milion de dolari ca să facă un serial cu mine!”

 

 

Citește AICI toate episoadele investigației Gala Bute!

Comentarii (71)Adaugă comentariu

Sile de la magazie  •  29 mai 2018, 7:43

Cred ca trebuie respectat cu rigoare adevarul: EU nu este INCA refugiat politic. Ea este solicitant de acordare a statutului de refugiat politic. Este o mare diferenta si corespunde adevarului. Pentru ca la sfarsitul perioadei de analiza a dosarului de autoritatea locala comptenta in acest domeniu, raspunsul poate sa fie DA sau BA, si BA poate sa vina si cu un raspuns al Costa Rica la o eventuala cerere de extradare a romanilor (care evident NU s-a facut pina acum). Si daca refuz statut refugiat, extradare si pe 5 iunie condamnata, aeroportul de sosire in RO pt EU este direct Jilava sau Târgsor.

Cătălin Tolontan  •  29 mai 2018, 7:44

@sile de la magazie: aveti dreptate, dar multe dintre drepturile refugiatului cu aplicatie acceptata le are si acum, cind e doar aplicant. Ele sunt detaliate in interviu. Primul e acela ca nu poate fi expulzat pina la terminarea perioadei de aplicatie.

lenroc  •  29 mai 2018, 8:01

Nu va plati niciodata pentru hoțiile pe care le-a organizat de pe pozitiile de înalt demnitar pe care le-a avut. Ne va râde în nas, spunându-ne, asta-i neprețuită, că suntem manipulati. Un efort inutil pentru noi, cititorii, acest interviu cu doamna refugiată.

gabriel valeriu  •  29 mai 2018, 8:12

Aceasta femeie traieste intr-o lume imaginara, o lume in care isi aroga merite pe care nu i le recunoaste mai nimeni din lumea reala. Acuzatiile care i se aduc, probele si intreg edificiul judiciar sunt simple fantezii ale raului din lumea "celorlalti". Sigur ca i se pare ca e o victima cata vreme cei din jur i-au cantat in struna, au elogiat-o fara sens, au periat-o si propulsat-o politic fara legatura cu capabilitatile sale reale. Cei mai slabi de inger isi pierd ratiunea cand ajung sus si incep sa se creada statui pentru ceilalti.

Cristian  •  29 mai 2018, 8:31

Fereasca Dumnezeu sa-ti implinesti "destinul" ! Romanii au facut multe porcarii, si au ales de-a lungul timpului oameni si partide de cea mai slaba factura la carma acestei tari. Dar Udrea presedinte ? ar intrece orice imaginatie...

Urod  •  29 mai 2018, 8:32

Mai bine sa rămână acolo.... Ea este un exemplu prost si daca s-ar intoarce ar deveni si mai prost.... Si daca o condamna nu este o mare problema... Face maxim doi ani si dupa aceea e bine mersi cu milioanele precum fostul soț...era si normal sa ajunga in politica, ce crezi ca pitipoancele nu au si ele ambiții...?!!!!... Las-o sa stea acolo, macar sa n-o mai vedem ca ne rade in nas si daca am putea sa-i alungam pe toti hotii de dupa '89, bine ar fi... Oricum aveti grija ca in peisajul politic mai sunt pitipoance, ca doar nu era sa fie singura....

FanCraiova  •  29 mai 2018, 8:32

Daca tôt sunteti acolo luati interview si lu mazare sa fie tôt tacamul sa vedem ala cat e de nevinovat

lord belial  •  29 mai 2018, 8:35

*** asta tre sa stea in puscarie, alaturi de basescu. nu voi citi interviul gsp.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  29 mai 2018, 8:36

@lord belial: un ziar nu se face cu "huo" si cu "bravo", ci cu informatii si cu opinii diverse. E dreptul Elenei Udrea sa-si exprime parerile, ideile, iar noi nu-i facem un favor ca le publicam, ci ne facem datoria.

Andrei F  •  29 mai 2018, 8:37

Inca o proba ,,nevazuta,, in articol original,in inceierea judecatorilor....Cica 10% din contracte s- a probat ca ajungeau la PDL... Si ce? Udrea a recunoscut si spune ca este contraventie,Basescu pentru asta cere amnistie...Si unora li se pare ca ne facem bine!!! Se intreaba de ce da DNA rateuri in serie...Ce trebuie sa faca un partid ca sa fie radiat? Sau macar anchetat? Si este un lung sir de episoade pe care nimeni nu vrea sa le vada...Pai ce,a votat cineva cu astia vreodata???Si cum naiba ca tocmai probele impotriva fostului ministru inca mai rezista desi in cazul apropiatilor mai toate au fost infirmate? Pai sa nu considere Udrea ca este nedreptatita?,,Libertate pentru Udrea!!!!,,..Facem si un miting?...( Domnule Tolontan... PDL nu puteti spune?Faceti exercitii...).

Parintele dela Dinamo  •  29 mai 2018, 8:37

Vad ca domnul Udrea are o silueta de invidiat cu abdoment plat cu tot ce trebuie. Eu daca ma trimetea Gazeta in tarile tropicale o saptamana as fi mancat tot ce prindeam pe acolo si asi fi fost clar balonat in poze.

VIOREL  •  29 mai 2018, 8:45

Tupeu mare la cucoana asta ! adică cum ? nu mai există nici un om curat în România să ne conducă această țară furată politic și economic de la Cuza încoace și se oferă madam Udrea ??? La câte furăciuni a făcut împreună cu alți complici, cred că mai are altele încă nedescoperite, locul ei trebuia să fie la închisoare de vreo câțiva ani !!! Un om de rând ar fi fost condamnat urgent pentru fapte de o gravitate mult mai mică, în schimb pentru politicienii dovediți hoți, există întotdeauna o a doua justiție paralelă condusă din umbră de interese meschine ! Păcat că nu avem o legislație precum cea a chinei, nu știu dacă mai auzeam de un sfert din politicienii de astăzi și poate România ar fi fost acolo unde trebuie, în rândul țărilor dezvoltate !!!

Luca  •  29 mai 2018, 8:46

Un bugetar , ajuns milionar cu un salariu platit de catre statul roman , crede ca le stie pe toate si ca poate sa fie orice isi doreste ?! Probabil ... Din pacate , justitia imi da senzatia ca a revenit la anii 2000 . Dezamagire totala ... Sper sa nu asistam la o migratie a posetelor jenant de scumpe spre judecatoarie ...

pe bune  •  29 mai 2018, 8:52

Chiar ma intrebam cand veti aborda subiectul. ***? Eu, unul, nu mai deschid site ul asta in viata mea. Adio, Felix!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Fane  •  29 mai 2018, 9:02

La modul in care s-au rasturnat valorile la noi,unde esti "mare" daca esti smecher,guraliv,fara bun simt,gascar,cat mai traseist,ce mai conteaza o presedinta din Plescoi cu "vederi progresiste":"Dar Romania nu poate fi condusa sau cu greu poate fi condusa cu democratie". Hai ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ionut  •  29 mai 2018, 9:03

Stiam de la sotie ca atunci cand se intra in travaliu, poti sa si delirezi dar pe doamna a apucat-o inca din primele luni de sarcina. Stai acolo unde esti si sa-ti cheltuiesti banii linistita, nu de alta dar ne-am plictisit rau de salvatorii Romaniei...dezvoltarea Romaniei in raport cu ultimii 28 ani este in triunghiul bermudelor.

Radu  •  29 mai 2018, 9:06

De ce a mintit ca este gravida?

Cătălin Tolontan  •  29 mai 2018, 9:07

@Radu: nu va suparati, dar graviditatea nu poate fi depistata prin fotografii :-) Sa fim rezonabili, a suspecta pe oricine pentru orice nu e OK. Costin Stucan a stat linga ea si in corespondenta lui reda semnele unei femei insarcinate. De nimic nu putem fi siguri, dar nici chiar asa.

golan  •  29 mai 2018, 9:18

Nu m-am asteptat ca gAZETA SPORTULUI sa realizeze interviu cu Elena Udrea si il apreciez in mod deosebit.

Sam  •  29 mai 2018, 9:30

Incredibil!Acești oameni sunt vedete în țară și anonimi în țările de refugiu.Vor să se întoarcă, nu pot trăi în anonimat.Vor să ne facă bine, contrar voinței noastre. Binele lor primează. Nu pot scăpa decât dacă vor fi anulate probe, pe procedură. Nu le place democrația. Îi ustură.Suntem la răscruce.Noi sau ei.Poate rămân acolo. Nu vreau să le plătim detenția.Iar o întoarcere în politică ar fi o tragedie.Oameni care pot fi înlocuiți.

Cătălin Tolontan  •  29 mai 2018, 9:31

@Sam: da, aveti dreptate. Atunci cand crezi, asa cum declara Elena Udrea, ca Romania nu poate fi condusa democratic, sau poate fi, dar greu, asta inseamna ca nu ai incredere in semenii tai, ii asezi mai jos decit pe tine.

Steaua1986forever  •  29 mai 2018, 9:33

Nu pot sa nu remarc abdomenul plat al "gravidei" EU..... Cred ca miliarde de femei o invidiaza. Si la fel, remarc tupeul care a facut-o celebra. Auzi la ea, vine si conduce Romania...... Incredibil.

Robert_Vulcan  •  29 mai 2018, 9:53

”de vreme ce alții, și nu eu, decideau investițiile” / ”dacă nu eram eu, nu se făcea nimic și uite că nu se mai face nimic în sportul românesc!”. Multumim pentru efortul de a realiza acest reportaj exotic, dar cred ca era suficient daca ati fi rezumat acest articol la cele doua citate de mai sus.

Tudor  •  29 mai 2018, 9:56

„cel mai răsunător scandal de corupție”, „unul dintre cei mai puternici oameni din România”; tare, de tot. Totuși, eu pe la 40 de ani m-am întrebat dacă merită să fac ceea ce fac numai pentru salar/bani, să lucrez la ceva în ce nu cred, ba mai mult, face rău oamenilor...numai atîta valorează viața mea? Drept îi că acum face altul, mai tînăr, mai nevinovat.

Cristijansen  •  29 mai 2018, 9:58

Dar unde este justitia , unde este sri ul cu protocoalele, unde este medaliata de la olimpiada anticoruptie , unde sunt judecatorii vedete care i-au bagat la puscarie pe A. Nastase si pe Voiculescu (varanul ), de ce nu i-au dat interdictie de iesire din tara acestei dudui ! Dar nu-i vad pe baietii si fetitele cu # hastagul in figuri , nu-i vad cu niste pancarte pe care sa scrie udrea , basescu ,boc coruptii coruptilor . ***. *** . Vai , dar cum sa fie bagati la beci oamenii lui scufundaseu , doar el este artizanul care si-a numit trupa de "" justitiabili "" ,portocale anti psd , daca mai era baiatul la butoane cinci ani disparea pesedeul , ramaneau doar mafioti pendelisti , si ce bine organizasera ANRP-ul , tocmai lua si ginerica zece meleoane de euroi . Acum au aparut protocoalele cu sri dar cum se face ca pedelistii nu au ""beneficiat ""de ele . Ma ia greata cand aud minciuna cu anticoruptia . Duduia asta cred ca o da in paranoia , deja viseaza cai verzi pe pereti , auzi la ea , se vede presedinte de tara , ptiu drace ce-mi aud urechile ..

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

??????  •  29 mai 2018, 9:59

I-ați urat "succesuri" la Netflix ?

Flaviu  •  29 mai 2018, 10:36

Nu doar aceasta doamna, ci marea majoritate a politicienilor romani, trăiesc fie intr-o bula creată de încrengăturile de interese ale societăților cuplate la banul public , fie intr-o zona controlată de societățile multinaționale . Oamenii ăștia nu se mai reprez nici măcar pe ei , sa nu mai vb de România. Părerea mea este ca o asemenea fractura socială cum este in prezent in Europa și f accentuat in țara noastră , nu a mai fost din perioada WW1 de acum 100 de ani. Interesele financiare au format grupuri mai importante și mai puternice chiar decât statele însăși . Și ma refer la state puternice nu la România. In particular , doamna asta nu e decât un exemplu sinistru a ceea ce am încercat sa exprim mai sus

asta e  •  29 mai 2018, 11:02

doamna Udrea are multi prieteni in media si in acelasi timp e suparata pe G S P si domnul Tolontan ( asa am inteles citind articolul ) . dar accepta interviul daca tot ati calatorit atata distanta. serios ? bun motiv sa discuti cu un reprezentant al unei societati care direct sau indirect te a suparat ...in loc sa discuti cu prietenii care lucreaza la alte publicatii.

Napolion  •  29 mai 2018, 11:12

Adicatelea destinul meu este sa "fiu condus".

Venom  •  29 mai 2018, 11:12

Cum ar fi România după un tur doi la prezidențiale unde trebuie să alegem dintre două capete de blonde? Și PSD câștigând alegerile?? Cu Ponta ne-a trecut glonțul (erdoganizarea țării) foarte foarte aproape. Având în vedere și alianța PSD PNL, cu Klaus am avut doar noroc că nu "a coabitat" cu Dragnea. Dacă bifează ambele palate plus parlamentul Guvernul Dragnea Radu Mazăre ne scoate din Europa și face restaurația, social democrația cu față umană. Are dreptate Nuți, România își merită soarta, numai dictatura în numele poporului poate salva o țară așa de neguvernabilă prin democrație.

Liviu Nicolae  •  29 mai 2018, 11:24

AceStolojan si multi altii) si ajuns mare politician-vedeta. Dupa Dancila prim ministru Udrea presedinte ar mai lipsi ca sa fim de rasul lumii ! *** care afirma "destinul meu e sa conduc Romania" este paranoica la propriu ! Mi-e scarba de acest personaj care intr-o tara nomala ar fi putut fi cel asta *** penala inculta, ca "doamna" nu pot sa-i spun ca nu merita, are un tupeu fantastic. *** si a fost promovata aiurea in niste functii pt. care nu avea nici o pregatire. A prostit multi barbati (Basescu, Cocos, mult un obscur functionar intr-o primarie comunala.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Florea  •  29 mai 2018, 11:26

Mare lovitura de presa, v-ati dus in costa rica sa cersiti un interviu de la o mincinoasa. N-o sa-l citesc, multumesc, daca vreau fictiune o sa-l citesc pe dostoievski, daca vreau minciuni, pe baronul munchausen. Apropo, subscriu la ideea enuntata de alti cititori, din partea mea udrea poate sa ramana acolo, n-o vreau inapoi, fie ca se intoarce in politica fie la puscarie

Florian  •  29 mai 2018, 11:28

Pt. cei care si-au pregatit bani pt. flori sa o intampine pe Udrea pe Otopeni daca I se respinge statutul de refugiat politic : neexistind accord de extradare cu Romania, Costa Rica ii va cere E. U. sa pareseasca tara si sa mearga unde are gustul ei pofta. Asa ca mai copii cumparati covrigi. Si datii si lui Tolontan.

ticbis  •  29 mai 2018, 11:34

Cu toate riscurile, ma incumet, totusi, sa-mi pozitionez constiinta pe plan opus "maniei proletare"; si nu din vreun sentiment de apreciere sau de simpatie fata de Elena Udrea si faptele sale, ci din crezul ca justitia romana nu e ce-ar trebui sa fie. Arata rau de tot si credibilitatea ei e la pamant, in tara si, mai ales, in afara ei! Incerc sa explic: Citez din articol: "Meciul de box profesionist din 2011 e și cazul care a developat sistemul ”comisionului de 10%” din Ministerul Dezvoltării." De aici pornind, apar intrebarile firesti si logice: 1. Acest sistem de "parandarat" a fost inventat de Elena Udrea din functia de ministru al Ministerului Dezvoltarii, sau exista deja ca o cutuma nescrisa, indiferent de numele ministrilor si ale partidelor din care faceau parte, ce s-au perindat la guvernare ani in sir inaintea ei? 2. Practica "parandaratului" era strict apanajul Ministerului Dezvoltarii, sau era generalizata la toate ministerele guvernului? 3. Exista certitudinea si dovezile indubitabile ca aceasta metoda "traditionala" a fost abolita si ca in prezent nu se mai practica? Mai departe, citez din motivarea magistratilor: "“Astfel, infracţiunile comise sunt de o gravitate sporită având în vedere că persoane deţinând funcţii publice importante la cel mai înalt nivel – ministru, director general al Companiei Naţionale de Investiţii, secretar general al ministerului sau consilier personal al ministrului, s-au implicat în mecanisme infracţionale pentru favorizarea anumitor operatori economici dispusi la rândul lor să «restituie» un procent din sumele încasate, cu consecinţa atingerii semnificative a principiului liberei concurenţe si însușirii, fără drept, a unor importante sume de bani folosite de inculpata Udrea Elena Gabriela în interesul său personal sau al Organizaţiei PDL Bucuresti”. Intrebarile curg firesc si limpede: 1. Exista vreo proba concreta la dosar care sa ateste ca macar UN LEU din toata schema asta a intrat in buzunarul personal al Elenei Udrea, sau ca si-a cumparat bunuri si vacante strict din banii astia? 2. Se vorbeste la general de o geanta cu bani adusa in cabinetul ministrului; niciun procuror nu le-a luat urma, nimeni nu i-a vazut, nimeni nu i-a numarat, niciun martor, nimeni n-a dovedit (prin acte si extrase bancare) de unde au iesit si unde (in ce buzunar sau in ce cont) au intrat. In Palatul Victoria sunt sute de camere de supraveghere video; nicio inregistrare din ziua respectiva n-a consemnat o persoana cu o geanta suspecta intrand in cabinetul ministrului! In concluzie, bunul simt ma obliga sa fiu circumspect cu privire la acest dosar: Elena Udrea este evident vinovata, macar pentru faptul ca s-a complacut in a continua practicile devenite cutume in modul de functionare al ministerelor guvernelor postdecembriste (ma refer aici la sistemul de "parandarat" pentru a finanta partidele la guvernare din bani publici), insa nu pentru ceea ce e acuzata strict in dosarul "Gala Bute"! Cu alte cuvinte, Elena Udrea putea fi judecata pentru EXACT ceea ce a facut gresit (si a facut!), NU pentru altceva inventat de procurori la indemnul SRI si cu martori constransi sa faca declaratii dupa dictare, fara alte probe concrete! In final, incerc sa raspund la intrebarea care vad ca-i macina pe toti, citez: "Dacă DNA încasează o nouă înfrângere în ”Gala Bute”, si după ce scăpăm de ”statul paralel”, pe care fostul ministru le dă ca sigure, ce se va întâmpla?" Nu se va intampla nimic rau, dimpotriva; vom intra probabil in normalitatea pe care o presupune orice democratie functionala si credibila! Poate ca acesta va fi punctul de cotitura in care institutiile se vor reseta si vor intra pe fagasul lor normal: DNA-ul sa-si faca treaba lui, magistratii pe a lor si SRI-ul sa se ocupe de sarcina sa, nu de politica si nici de vendete politice! Sa nu uitam niciodata: Al Capone a fost condamnat de justitia americana pentru ca nu si-a platit impozitele, nu pentru crimele pe care le-a comis si care erau notorii in vremea aia, atat in mediile de presa cat si in societatea americana. Asta inseamna un "stat de drept" functional si viabil... Fabricarea acuzatiilor pe probe "la comanda" politica cu implicarea serviciilor este specifica doar statelor politienesti si totalitare. Acum... depinde doar de noi ce vrem sa fim...

dan  •  29 mai 2018, 11:43

Nu am citit "articolul", subscriu la cele spuse de @Florea...Nu va este rusine sa bagati in seama o infractoare care ne ride-n nas ? Va mai mirati ca unii oameni duc dorul vremurilor dinainte de 89 sau emigreaza in masa ?

Dan Gabriel  •  29 mai 2018, 12:01

Cu părere de rău dar nu pot citi acest articol.Nu de alta dar nu îmi place să vomit.

lord belial  •  29 mai 2018, 12:10

vorbesti prostii mari cat casa poporului, tolontane. in ziua de azi, in epoca post truth, presa toata se face cu huo si bravo, cu apeluri la coarda sensibila si emotie. niciodata nu am mai vazut presa atat de lipsita de echidistanta ca in ziua de azi.
acum 1 an, cand isis racola adepti si isi disemina ideile periculoase pe social media, s-a decis ca aparitiile lor sa fie cenzurate, tocmai ptr a stopa efectul nociv al mesajelor lor. in acest sens, aplic si eu propriul meu stil de cenzura, prin omisiune. nu vreau sa citesc nimic ce poate functiona ca drept la replica din partea unei nesimtite, mincinoase si hoate.

ps: am remarcat ca, intr-un articol precedent, l-ai numit pe basescu cel de trista amintire drept ”presedintele basescu”. si tu, si udrea. ei, bine, tin sa te trag de maneca si sa iti amintesc ca actualul presedinte al romaniei este klaus iohannis, si nu tb, seful unui partid obscur.

udrea tre sa fie persona no grata, nu sa i se ofere platforme de unde sa imprastie, cu obraznicie, minciuni si jigniri la adresa unei tari pe care a furat-o.

Cătălin Tolontan  •  29 mai 2018, 12:11

@lord belial: in toate tarile lumii unui presedinte i se spune presedinte cit timp este in viata. Sigur ca se spune si ”fostul presedinte”, dar e corect si presedinte. Ne suspectati ca suntem cu Udrea si cu Basescu pentru ca incercam sa ne facem meseria si pentru ca colegii mei s-au deplasat pina in Costa Rica, cu un efort uman, profesional si financiar deosebit, tocmai pentru ca se incheie un caz la care am muncit 7 ani? :-) E decizia dvs, nu ne vom schimba nici cu un centimetru felul in care intelegem profesia. E nenegociabil.

NETFLIX XX (20 in cifre romane)  •  29 mai 2018, 12:16

Judecatorii de la ICCJ, in ziua cea mare, pronuntand sentinta: "In urma studierii dosarului... audierii martorilor... cercetarii probelor... apel... recurs..." si toata pasareasca de rigoare. "Avand in vedere ca a fost invocat Destinul, iar Destinul constituie cea mai puternica forta de pe acest Pamant, mult mai puternica decat Legile.... Sentinta noastra este sa se intoarca in tara si sa salveze Romania!" Toata audienta jubileaza, lumea iese in strada, se declara 3 zile de sarbatoare in timp ce procurorii DNA isi baga unghia in gat si se ineaca in propriul venin de ciuda - cine ar fi crezut? O ultima sansa ar mai fi la CEDO, dar cei de la CEDO sunt ocupati cu Ilie Nastase care a cerut 2 sau 3 milioane de euro ca nu a fost lasat sa conduca beat. Evident cei de la CEDO le trantesc dosarul in cap si le spun "Dati-i ba drumul de aici! Voi n-ati auzit de Destin? Voi credeti ca noi aici ne jucam?!" Intre timp Tanti Nuti se intoarce mai ceva ca Napoleon de pe insula Elba si este primita si declarata Presedinta pe Viata. (Fragment din "Povesti care nu se vor intampla niciodata")

tarasecuristilor  •  29 mai 2018, 12:30

da sigur, destinul ei e sa sa conduca tara, poate din puscarie impreuna cu Dragnea, colegul de celula

ion ion  •  29 mai 2018, 12:39

A propos de confesiunile dnei care se tot viseaza Elena de Romania: 1. referinta la Basescu si vesnicele lor aratari de documente: arata pentru ce miza mica joaca dl ex-presedinte (si o fi jucat si anterior); sa o avanseze/scape pe EU ... 2. mentionarea cazului de finantare ilegala a campaniei lui x sau y (S Muresan sau oricine), cu bani de la Microsoft si prestiinta lui E Udrea si E Basescu - nu cred ca a fost luat pe radarul presei si al autoritatilor (DNA, parchete) ca atare, cu toate dedesubturile si ramificatiile pana in prezent; ceva loc de investigatii suplimentare pe baza acestei declaratii? 3. ca un sfat pentru madam, a propos de ambitiile ei: sa il ia de barbat pe Prince Paul de Romania sau macar sa ii ceara sa o infieze, sa ii lase mostenire numele :)

lord belial  •  29 mai 2018, 12:40

@tolontan – cu siguranta, da, in toate tarile lumii unui fost presedinte i se mai spune inca, presedinte. mai putin cand a dezonorat rolul respectiv. tin minte, de asemenea, si anii 90 cand, dimpotriva, niste ziaristi propuneau ca numele lui ceausescu sa fie publicat doar cu initialele, in minuscule, n.c.
nu va suspectam ca ati fi cu cineva, partipriul si partizanatul se fac volens nolens, va spunem doar ca nu va facem trafic si refuzam sa dam click pe articolul ptr care colegii vostri au facut un efort profesional si financiar deosebit.

sigur, asta nu inseamna ca nu mi-ar placea ca aceeasi echipa sa ii ia un interviu elenei udrea, dar dupa ce aceasta este judecata si condamnata. atunci, da, am putea spune ca finis coronat opus.

nick  •  29 mai 2018, 12:57

Trebuie sa-mi expun si eu cateva ganduri.Se pare ca pt. doamna Nuti nu conteaza ce cred ceilalti despre ea.Doamna este convinsa ca ne poate salva ca popor, vorba lui Lapusneanu:''daca voi nu ma vreti .eu va vreau''. Ma gandesc la faptul ca ea ne ia de fraieri.Ea nu poate nega existenta spagii de 10%, in cazul ''Gala Bute ''si altor contracte derulate prin ministerul condus de ea, dar ne spune ca nu stia de spaga.Adica, nu a putut sa conduca un minister, oamenii cica faceau de capul lor ce faceau , dar vrea sa conduca toata tara ! Mirbolant !

Max  •  29 mai 2018, 13:01

Actuala putere instalata a avut grija sa intimideze justiția. Vedeți ezitările in multe dosare , amanari peste amânări. Și la sfârșit achitări pe banda rulanta sau 1 an, 2 ani cu suspendare după ani de judecată.

Tuineamumasii  •  29 mai 2018, 13:29

Coordonatele sunt aceleasi. In afara de 'ticbis' , care este contra , cu un discurs foarte decent si la obiect. Nu am nicio legatura cu ticbis. Am tot scris pe acest blog, am si fost invitat la online conference ca sa-mi dau cu parerea...lucru de apreciat. In ultimul timp nu am mai scris pentru ca am vazut pe tolo.ro niste derapaje vecine cu nino nino nino! Ca sa dau un exemplu, imediat ce Udrea a plecat in Costa Rica, Tolo a inceput sa zbiere la ambasada SUA sa faca ceva sa aduca cucoana inapoi cat mai repede! In tot acest timp, ambasada a tacut. A tacut dupa zece ani in care , periodic ieseau in presa sa ne spuna ce trebuie sa facem noi romanii, pe cine sa bagam la puscarie, pe cine sa sustinem la DNA si la Parchete ( ce treaba au ei cu cine este sef la DNA sau la Parchete??????, de ce trebuie sa inghitim toate aceste mizerii ale americanilor doar pentru ca sunt interese oculte???? Ce treaba are ambasadorul cu politica noastra interna? De ce trebuie sa fim marioneta USA? ). Intre timp, T&P de la hotnews au plecat. La solicitarea unora care le sunt sefi si au vrut sa mai linisteasca apele. Asteptam sa plece si P......... de la Europa fm, este pueril, la fel ca G........, care este platit pentru ceea ce face. Nu mai puteti sa scoateti lumea in strada, nu mai aveti argumente, sunteti disperati. Cred ca treaba unui jurnalist de investigatii este sa dezvaluie si mai ales sa probeze presupuse infractiuni si, atat. Mai departe, este treaba justitiei sa fie subiectiva sau NU. Nu trebuie tu, Tolo, sa ceri ambasadei americane sa o aduca pe Udrea inapoi, deja esti erijat intr-un copoi hamesit de propria poza din buletin, vrei sa vezi sange indiferent de consecinte. Tu trebuie sa intelegi ca pana la un moment dat ti-ai facut treaba, restul inseamna manipulare si multe altele.

Cătălin Tolontan  •  29 mai 2018, 13:30

@Tuineamumasii: intelegem ce spuneti, insa va contrazicem: treaba unui ziarist de investigatii nu e sa publice infractiuni si fapte. Asa cum bine spuneti, de infractiuni se ocupa procurorii, avocatii si, in ultima instanta, judecatorii.

Horace  •  29 mai 2018, 13:31

Paradoaxele noastre... desteptii care te fura (Elena) sau prostii care nu fac nimic (Vasilica)

Gabi  •  29 mai 2018, 13:39

Sa ne minunam impreuna : "Dar România nu poate fi condusă sau cu greu poate fi condusă cu democrație ". O spune o persoana care a parcurs la "exceptional" scara puterii in Romania, ajungand dintr-o avocata cu Dimitrie Cantemir (!) ditamai seful Cancelariei Prezidentiale si ministru al Tineretului si Sportului gratie sustinerii ( conditionate !) a presedintelui de atunci, Traian Basescu. Madam se va intoarce, deci, in Romania, o va conduce si o va face cu mana forte...Democratie originala, de "Pietrosu", nu-i asa ? Eu cred ca madam se va intoarce in Romania insa va ajunge acolo unde ii e locul...

Tudor  •  29 mai 2018, 14:05

Toată lumea vorbește că la contractele din buget se ia 30%, uneori 50%, șpagă. Și, din păcate, este cam la fel în lume. Marile averi se fac cu bani de la buget. Treaba cu 10% la Gala Bute este cu neputință de mică; o bancă de parc se facturează la 8 mii de euro, „toaletarea” unui copac 2 mii de lei. Oameni precum EU, mergînd pînă la prim-miniștri, președinți și directori oficiali de servicii, sînt actorași de fațadă, dau circ oamenilor, nu iau nici o hotărîre.

John  •  29 mai 2018, 14:13

Inculpata Udrea ***. Intr-un proces care a durat 3 ani, cu zeci de martori audiati si in care i s-au probat faptele, in care 4 inculpati si-au recunoscut vinovatia, ea a fugit din tara ca ultima infractoare. Si spune ca nu i se respecta drepturile? Care drepturi? pai a avut o aparare buna, i s-a ridicat controlul judiciar si asa a reusit sa fuga din tara etc etc. Instanta NU ESTE OBLIGATA SA ACCEPTE TOATE CERERILE INCULPATILOR, UNELE DE A DREPTUL ABERANTE SI ILOGICE. Instanta admite doar ce este util pentru aflarea adevarului, ce este util cauzei. Si leana inculpata ce face? A, nu judecati cum cred eu sau vreau eu, atunci ma sustrag si fug. Nu zau? Intuiesc o pedeapsa mai mare ca cea de la fond pe Udrea inculpata, tocmai pentru aceasta sfidare a instantei de judecata. Ceilalti 7 inculpati au putut sa se prezinte si sa isi sustina cauza, Udrea a preferat sa fuga si sa se victimizeze. Vom vedea pe 5 iunie ce au judecatorii de spus.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează