Interviul cu Udrea în Costa Rica: Ștucan are înregistrarea interviului și a momentului în care Udrea își dă acordul pentru publicare

Elena Udrea spune că reporterul special al Gazetei a transformat ”o discuție la cafea” într-un interviu. Proba că politicianul și-a dat, de fapt, acceptul pentru publicare

marți, 29 mai 2018, 6:36

Gazeta a publicat azi prima parte a interviului Elenei Udrea, realizat în Costa Rica de Costin Ștucan.

După câteva ore, fostul ministru are o reacție.

”Nu am dat niciun interviu, am convenit că e doar o discuţie la o cafea, dacă jurnalistul, fie el și de la Gazetă, tot bătuse atâta drum… ca doi români aflați în partea cealaltă a lumii ”, spune Elena Udrea pentru Evenimentul zilei.

Ea nu neagă că a spus ceea ce a spus, ci e deranjată de unul dintre multele titluri alese de ziar.

Nu de titlul de copertă: ”Destinul meu e să conduc România”, ci de titlul de pe net  – Udrea: “Netflix îmi dă un milion de dolari ca să facă un serial cu mine!”.

”Probabil că a fost aşa plictisitor ce am spus eu încât singurul titlu care să merite a fost despre Netflix. Nu e vorba de o ofertă concretă, în niciun caz nu s-a discutat vreo sumă până acum şi nici nu am spus aşa ceva. Sunt câteva tatonări, vom vedea”, spune ea azi, pentru Evenimentul.

Pentru un ziarist, acuza Elenei Udrea este severă.

O discuție off the record rămâne între cei doi.

Dar nu e cazul interviului de la cafeneaua Starbucks din San Jose!

Căci Costin Ștucan a procedat după toate regulile meseriei în întâlnirea cu Elena Udrea.

El i-a cerut ministrului refugiat politic acordul pentru publicare, în mod clar și după normele profesiei. 

Ziaristul are înregistrarea integrală a interviului, care, de altfel, a și fost transcris după înregistrare.

Pe înregistrare apar și momentele când ei vorbesc despre publicare, chiar dacă ele sunt foarte greu de auzit, pentru că s-au derulat în picioare, la final, și la ieșire.

***

Ștucan: Vreau să vă întreb dacă pot folosi discuția pe care am avut-o?
Udrea: Acum, nu știu cum să facem. Sunt de acord să scrieți că ne-am întâlnit. Sigur că da. Puteți folosi ce am vorbit cu rugămintea să-mi arătați și mie înainte?

Ștucan: Dar nu putem să facem asta. Mi-aș fi dorit, în schimb, să facem o poză. (…) Haideți pe aici… Durează câteva minute. Să vă facem o poză cu stadionul în spate.
Udrea: Știți câți au venit și câți și-au schimbat biletele…? Câți au vrut să se întâlnească…? (…) Am prieteni prin televiziuni.

Ștucan: Nu se supără nimeni pentru o poză.
Udrea: Ba da, ba da.

***

Ce rezultă din dialog?

Elena Udrea refuză fotografiile, invocând prietenii din presă care ar fi fost dezamăgiți, exact cum Gazeta a descris momentul.

În schimb, ea își dă acordul pentru publicarea spuselor sale, dar cere să-i fie arătat interviul, iar ziaristul gsp declină.

Este o regulă de aur a presei independente să nu arăți interviurile înainte de publicare. De ce? Interviul este o secțiune în timp, o redare fidelă a ideilor, opiniilor și convingerilor unui om la un moment dat.

Cum ar fi ca, peste două zile, intervievatul să taie întrebările dificile sau răspunsurile care nu i-au plăcut și abia apoi să publici?

La plecare, chiar când ies din cafenea, cei doi reiau tema, cu Elena Udrea insistând să vadă interviul.

Și vorbește despre interviu, căci îl numește ”ăla”.

***

Udrea: Se poate să-mi dați și mie ăla să-l văd înainte?
Ștucan: Nu pot să fac asta. E o chestie pe care nu o fac. (zgomot mare de trafic) Aveți încredere însă că nu vă voi răstălmăci vorbele. (claxoane)
Udrea: Bine, atunci vă rog doar să nu-mi fie interpretate vorbele.

***

Costin Ștucan a înregistrat tot interviul, așa că aveți fișierul audio cu momentele în care fostul ministru își dă acordul.

Redarea e extrem, extrem de dificilă.

Se înțelege greu pentru că discuția celor doi s-a purtat pe terasa Starbucks, la câțiva metri de o stradă cu trafic aglomerat. Dar sensul replicilor care trec dincolo de zgomotul motocicletelor și camioanelor este dincolo de orice dubiu.

Mâine, Gazeta Sporturilor publică a doua parte a interviului cu Elena Udrea.

 

 

Comentarii (38)Adaugă comentariu

Mircea  •  29 mai 2018, 19:11

Udrea bate campii...Anyway: super funny chestia cu Netflix; inseamna ca toata chestia asta cu Netflix este o mare minciuna iar acum ii este frica.

artur  •  29 mai 2018, 19:12

Daca ati ajuns sa cersiti interviul cu Udrea, sunteti in faliment total. Ati transformat Gazeta Sporturilor intr-o fituica ghiveci, shaorma cu de toate. E de-a dreptul rusinos. Mai bine schimbati titlul ziarului. Ati devenit niste incompetenti de toata jena.

Florian  •  29 mai 2018, 19:26

Tolontane daca era vb. despre tine protesta-i cu mandrie proletara. Ca e facatura ca nu se intelege...( pe bune chiar nu se intelege ). Cu cat te scuzi mai mult cu atat nu esti credibil.

Mihai  •  29 mai 2018, 19:43

@artur : vezi ca GSP e in alta parte, aici unde e articolul si unde scriem noi acuma e un blog, Tolo.ro. Numa' zic.

Marius  •  29 mai 2018, 19:44

Ati inregistrat discutia fara sa cereti acordul?

Mihai  •  29 mai 2018, 19:47

@artur, 2 : dar dar, ai dreptate - GSP a decazut intr-un hal fara de hal - ma refer la editia online. Ajunge sa vezi cateva poze si e dureros de evident lucrul asta.

Florian  •  29 mai 2018, 19:52

Si inca o chestie : folosesti un truc ieftin bagand subtitrare la o inregistrare audio. Normal ca acolo vor fi destui care sa muste momeala. Patetic

Lol  •  29 mai 2018, 19:53

Doamna nu pare ca ar fi facut nici macar un sfert de ora de media training si a mai fost si ministru si politician, actuala "international fugitive". Era datoria ei sa stabileasca de la bun inceput ce e ON the record, ce e OFF the record, ce e oficial, ce nu e oficial, cum poate fi citata, daca poate fi citata, etc. Iar manelele astea cu "sa imi aratati si mie materialul inainte" stim foarte bine ca nu tin la ziaristi seriosi, dar se pare ca ea e obisnuita cu o presa in genunchi. Lol. Sper ca e si mai penibila partea a doua:)

Daniela  •  29 mai 2018, 20:02

Foarte tare. Ati inregistrat-o pe Udrea fara sa ii cereti permisiunea si acum folositi inregistrarea :)))

Luigino  •  29 mai 2018, 20:21

Imi displace profund felul in care astia cu musca pe caciula pleaca din tara cu milioanele dupa ei, dar daca sistemul le permite bravo lor! Altceva vreau sa va intreb, pozele, cu pozele cum ramane? V.a rugat femeia fara fotografii si voi l.ati ascuns pe ala printre ghivece si masini sa faca poze! Adevarati ziaristi, jos palaria!

Cătălin Tolontan  •  29 mai 2018, 20:22

@Luigino: nimeni nu poate decide ca nu se fac fotografii intr-un loc public. Cum vine asta: sunt un ministru condamnat in prima instanta pentru coruptie la un furt de 2,4 milioane de euro bani publici, fug din tara, dar dar nu ma pozati, va rog. Ea poate sa roage, noi nu trebuie sa ne conformam, ca pozele sunt pe strada.

Cris  •  29 mai 2018, 20:34

Din interpretarea textuala, logica si teleologica a discutiei invocate rezulta ca Udrea isi da acordul sa se scrie despre faptul ca cei doi s au intalnit, insa cu privire la publicarea continutului discutiei acordul este conditionat de vizionarea materialului inaintea publicarii. Per a contrario, acordul nu este oferit, dimpotriva se deduce pe cale implicita dezacordul. Acesta este intelesul acurat al integistrarii, restul este o interpretare jurnalistica pro cauza. Desigur ca e discutabil daca jurnalistul are obligatia oferirii articolelor spre vizionare intervievatului, insa acest lucru nu se confunda cu adevarul situatiei constand in speta in lipsa acordului cu privire la publicarea continutului discutiei.

Chalex  •  29 mai 2018, 20:48

Dle Tolontan, sunt realmente siderat! Chiar considerati ca era nevoie ca un redactor sportiv sa se deplaseze in Costa Rica pentru a realiza un interviu cu cea care a facut atat de mult rau acestei tari? Stiu ca imi veti spune ca la mijloc este "Gala Bute" si interesul manifestat in plan publicistic legat de echipa dvs care a "amorsat cazul Gala Bute". Totusi imi pare ceva nefiresc ca echipa dvs sa faca acest demers care va ridica foarte multe semne de intrebare date fiind circumstantele care preced sentinta finala. Si, in fond, qui prodest? Opiniei publice? Nu destul timp aceasta femeie a inveninat viata politico-social-familiala a multor persoane potente la un moment dat? Chiar merita acest efort? Numai si faptul ca, in jargon neaos, "a spalat putina", de teama unei iminente inchisori, vorbeste de la sine de caracterul acestei femei.

Ellis  •  29 mai 2018, 20:58

Deci d-le Tolontan, sincer as vrea sa-mi cer scuze dar nu am de ce. Voi spuneti ca va face un serial cu Netfilx si o sa primeasca un milion de dolari, in interviu zice ca a contactat-o o doamna si ca nu s-au finalizat discutiile sa ca va fi platita in dolari si poate deveni milionara. Nu vreau sa mai dau alte exemple pt ca vreau, daca-mi permiteti, sa pun o intrebare. Cum o fi, oare, sa te cheme Tolontan si sa trimiti un ziarist la capatul lumii, sa caute o gravida penala de la care sa scoata fix aceleasi lucruri pe care le-a tot spus (cu exceptia filmului). Sa cheltuiesti timp, energie, bani etc si sa scoti de la Udrea informatia ca vrea sa conduca tara!!! Socant! Pai nu a candidat la presedintie? Dar informatiile gen -respira greu greu, isi schimba greu pozitia picioarelor... fac toti banii... Ziarist si barbat adevarat!!! Dar de ce nu va duceti si dupa Mazare, Bica, Adamescu. Sau mai simplu si ieftin-uitati-va la Guvern si Parlament si veti scrie non stop. Dar nu vinde!

Tudor  •  29 mai 2018, 21:02

O fi „o regulă de aur a presei independente” însă nu e omenește. Dacă se înțelegeau de dinainte cu întrebările, atunci, da. Dar, mai ști, a fost o înțelegere să pară că nu-i înțelegere, precum răpirea (din Serai) a jurnaliștilor în Irak.

Cătălin Tolontan  •  29 mai 2018, 21:03

@Tudor: cum sa sa inteleaga asupra intrebarilor? Asta nu se face in nici o tara civilizata. Fiecare isi face meseria si, daca veti accepta ca presa sa se inteleaga pe intrebari cu demnitarii sau cu orice intervievat, sa stiti ca ce primiti e PR, nu interviu.

John  •  29 mai 2018, 21:11

Cu tot respectul pentru GSP, dar interviul cu aceasta inculpata fugara nu face 2 bani. Inculpata Udrea nu spune nimic nou si nimic interesant. Aceleasi baliverne si prostii pe care le tot repeta ca o banda de magnetofon stricata de 3 ani incoace. Nici faptul ca se perpeleste pe acolo si ca nu isi gaseste locul nu e ceva nou. Ea nu va avea ce sa faca acolo, este un surghiun, muierea asta nu stie nici o limba straina, este vai de mama ei. Exilul nu este pentru orice patachina habarnista, ea la ea in tarla, in Romanica este "jmechera". Aici se simte bine. Acolo a fugit doar de frica WC-ului turcesc de la puscaria Targsor. Totusi o curiozitate, reporterul cand a auzit-o ca spune ca ar vrea sa conduca Romania, de ce nu a intrebat-o ***? Era o intrebare pertinenta, zic si eu. Ridicola femeie!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Napolion  •  29 mai 2018, 21:20

Interesant un om care a avut atata putere cum este acum... pe fuga haituit... Memento Mori!.... Pe de alta parte interesanta "organizarea de santier" a interviului... Ma intreb exista si "masina de fuga"? in fine o pun pe seama entuziasmului jurnalistic si a inceputului de roman politist pe care il traim de cand Base a inventat lupta impotriva adversarilor prin Justititie. Sper ca din treaba asta pe care o traim actualmente, Justitia sa mai scape cu un cm2 de obraz curat... ca in rest a aratat si dansa Justitia "este oameni ca si noi". Pe de alta parte frecatul asta cu "hash tag-uri" si "tzara ca afara" cat o sa stam cu matzele goale nu o sa tina... Oricum nu ma pot abtine ca sa imi reamintesc ce deceptie a fost pentru mine, care am votat impotriva PSD si pentru venirea PDL... cand am vazut ce a urmat... De atunci nu mai am nici o incredere si ajung sa votez pro PSD sau PNL dupa cum mi se pare echipa de profesionista (sau de cate hahalere au). Oricum per total tot ce vine din acel trecut (inclusiv ce s-a dizolvat in PNL actual) pentru mine inca va mai suna ca si ... Base+Udrea+Cocos+Boc+Blaga+Videanu+Berceanu. Realitatea ca toti (PDL) erau la fel ca si cei de dinaintea lor (PSD)... Insa textele lui Base la intrarea in criza ca sunt bani pentru salarii ca dupa aia sa spuna cu nu era informat si sa taie din salarii... de fapt sa amane masurile de austeritate bugetara doar ca sa castige.... Ca sa urmeze un imprumut de miliarde... Din momentul ala Nastase mi s-a parut un baiat cu stil si dezirabil fata de ce traiam....

constantin  •  29 mai 2018, 21:30

Un interviu greu de citit. Convingerea ei că poate conduce România îmi aduce aminte de sfârşitul Imperiului Roman. Atunci când murea împăratul, de obicei asasinat, apăreau negustorii de putere care ofereau tronul celui care plătea mai bine. Oricine putea fi împărat. Şi ăsta a fost sfârşitul celui mai important imperiu care a existat vreodată. Ne aflăm într-o asemenea situaţie sau Elena Udrea bate câmpii? Vreau să cred că bate câmpii... Viteza cu care a parcurs distanţa Spătaru, Costeşti, Micro V (Buzău), Cotroceni, în aproximativ 30 de ani, a făcut-o să-şi piardă raţiunea. Pentru cei care o tot plasează la Pleş***: opriţi-vă, nu are nicio legătură. Deşi ea se vede macro, ghinion, prefixul micro o urmăreşte precum propria umbră: Micro V, Microsoft (via Cocoş)... Micro... Dar de unde o fi învăţat doamna Udrea că tupeul poate ţine loc de orice? Păi de la Băsescu, de la EBA, de la Cocoş, de la Bica, de la Coldea, de la Maior, de la Kovesi... Da, da, de la doamna Kovesi. De ce i s-a cerut lui V.Ponta demisia după Colectiv? Pentru că nu a dat el autorizaţii de funcţionare? Pentru că nu a controlat operatorii economici din sectorul IV? Nu! Pentru că sistemul n-a funcţionat... Aplicând aceleaşi principii, cine trebuia să-şi dea demisia pentru ororile comise de Unitatea de Elită de la Ploieşti? Ministrul Justiţiei? Doamna Dăncilă? Procurorul general? Poate...dar după doamna Kovesi. Ştiu, ştiu...trebuie să aşteptăm decizia instanţei, dar la Ponta de ce nu a fost necesară decizia instanţei? Să-mi răspundă haştagrezist... Eu m-am săturat de dubla măsură din ţara asta. Văzând aceste duble măsuri, de ce credeţi că doamna Udrea n-ar putea să spere la o trimitere spre rejudecare a dosarului său? Am urmărit cu atenţie investigaţia GSP şi probele mi se par irefutabile, dar să ştiţi că un dosar bine făcut, printre multe rechizitorii FĂRĂ PROBE DIRECTE, nu aduce primăvara la DNA. Şi doamna Udrea are motive să spere.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Tudor  •  29 mai 2018, 22:03

Am dat un interviu prin 93 și-mi pare încă rău. Cred că ziaristul avea deja o idee de ce vrea să scrie, nu venise să m-asculte, deși povestea era a mea. Dar n-am ce să mă plîng, Țuțea zicea că „se profită de faptul că nu pot să mă mișc, să ies din cameră, nu pot lua cunoștință de ce se publică în numele meu. De fapt, și dacă aș știi n-aș ava cum să îndrept erorile care mi-au fost atribuite sau spusele care mi-au venit pe buze, dar care nu sînt în intenția mea și la care nu subscriu.”

sandum marian  •  29 mai 2018, 22:32

ce aveti cu nemernica asta ? de ce va duceti dupa ea sa luati interviu ? sunteti niste nemernici mai mari ca ea . ar trebui sa faceti cunoscuta adresa unde locuieste si sa trimiteti agenti SRI, SIE , CIA , MASAD e.tc sa fie adusa acasa si judecata si confiscat tot ce a furat . Valabil si pt Bica si Mazare si toti restul de parveniti care au furat si distrus tara asta . Din cauza ei si a clici politice care au furat si distrus tot, suntem azi atat de dezbinati, ne uram unii pe alti si ei asta *** *** vrea sa conduca Romania !! Doamnee ai grija de poporul asta !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

C  •  29 mai 2018, 22:42

Evident nu si-a dat acordul. E jenant ce ati facut, va descalifica total ca jurnalisti.

Marius  •  29 mai 2018, 22:57

Da nici o vorba despre Jiji Becali ? Nu uitati ca sinteti gsp, bagati cu jiji pina la moarte ! Vai presa din romanica !!!...

Marius  •  29 mai 2018, 23:11

Inca ceva: nu am vazut o intrebare simpla: din ce traiti in Costa Rica ? Vreau sa stiu reteta ca mi-ar placea sa stau si eu acolo....

fv  •  29 mai 2018, 23:50

Total dezamagit, Tolo! Nu rezulta de nicaieri acordul neconditionat pt. publicarea interviului. E.U. are perfecta dreptate. Sunt unii pe aici care trag cu toate tipurile de arme in ea desi NU este condamnata definitiv. Eh, goana dupa click-uri scuza minciuna lui Stucan si a ta, nu? PS. Ce coincidenta fantastica, exact acordul privind publicarea nu se aude clar !? Asa ca trebuie sa va credem pe cuvantul vostru de ziaristi, nu?

gio  •  29 mai 2018, 23:56

Un "interviu" smecheresc. Aia zice ca e discutie la o cafea, nu interviu, stucan cere dreptul sa publice, aia zice ca da, "puteti scrie ca ne-am intalnit" urmat de un "da, puteti sa folositi, dar pot sa vad inainte? " si se termina in coada de peste, fiecare parte interpretand ca acord respectiv dezacord. Sa vorbiti aici de acord un acord clar pt interviu/ publicarea discutiei precum si de deontologie este mult prea mult. Inregistrati fara acordul ei, o pozati fara acordul, obtineti un semiacord pt publicare conditionat de a vedea intervil in prealabil si totusi sustineti ca ati respectat deontologia.. Mai veniti si cu "era pe spatiu public, aveam dreptul s-o pozam". Serios? Pai daca e asa de ce i-ati mai cerut acordul? De ce ati pozat-o hotzeste de dupa ghivece daca aveati tot dreptul? Oricum interviul slabut, intrebarile cuminti, stucan s-a temut probabil sa nu se sperie ***, sa nu-si ia zborul. Practic v-ati dus pana in costa rica ca sa-i dati sansa doamnei sa-si mai recite inca o data clasica poveste cu victima nevinovata a statului paralel. Barem s-o fi intrebat din ce bani se intretine acolo, macar atat.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andreea  •  30 mai 2018, 0:13

interviul mi se pare irelevant. doamna Udrea este liberă să bată câmpii dar asta nu înseamnă că justiția trebuie să fie influențată de isteria fostului Președinte. vă dați seama în ce țară trăim dacă ÎCCJ dă un comunicat în care spune să nu se mai facă presiune în dosarul Gala Bute? Știți cine face presiune pe ÎCCJ? Dl Manda care conduce comisia SRI. Vedeți legătura dintre PSD și fostul Președinte Traian Băsescu?

daniel  •  30 mai 2018, 0:26

Nu ai inteles nimic Tolo nu ne intereseaza politica si hotile in ziar de sport dute la adevaru sau la cancan ,chiar nu ai inteles nimic din ce ti a spus Lupescu ca nu citesc astea nu ma intereseaza vreau sport stiri despre sport e greu Tolo nu intelegi si ne plictisesti cu mafia ta e a exista si va exista intelegi macar ziaru de sport sa fie curat cu sport si numai sport

Luli  •  30 mai 2018, 0:56

Am vazut si schimbul de mesaje dintre ei. Ziaristul dumneavoastră si-a dat cuvantul de onoare ca nu e nici o capcana sau intenție mârșavă in intentiile lui iar el se pregătea sa o înregistreze fara ca ea sa isi dea consimțământul si aranja sa fie pozată de prin boscheți, ca un adevarat *** al zilelor noastre. Mai au jurnaliștii onoare sau v-au facut *** ședințe de training si vouă, ziariștilor? Si dumneavoastră domnule Tolontan girați o astfel de atitudine? Oricărui om decent ii repugna ce ați facut. Nu ați câștigat mai nimic si ați pierdut enorm in credibilitate si onestitate.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

mashca23  •  30 mai 2018, 1:25

"@Tudor: cum sa sa inteleaga asupra intrebarilor? Asta nu se face in nici o tara civilizata. Fiecare isi face meseria si, daca veti accepta ca presa sa se inteleaga pe intrebari cu demnitarii sau cu orice intervievat, sa stiti ca ce primiti e PR, nu interviu."- MULTA LUME UITA REPEDE, INSA EXACT ACCEASI PERSOANA ISI ARANJA PRIN INTERPUSI INTREBARILE LA MAREA TELEVIZIUNE DEMOCRATICA PRO VEST SI PRO OCCIDENTALA PRO TV. DIN CATE STIU LOCATIA PRO TV E INTR-O TARA CIVILIZATA, NU? SAUUUU? NU NU CA ALA ERA PR. DOAMNE DOAMNE CUM PROSTIM LUMEA DIN TASTATURI.

jos_cenzura  •  30 mai 2018, 2:00

Dar MM Stoica sau fostul mare arbitru Crăciunescu ce părere au despre acest interviu? Așteptăm cu nerăbdare reacția lor la cald.

jean valjean din salajean  •  30 mai 2018, 6:32

O fo o mizerie interviul cum era de asteptat. Eu in locul ei nu acceptam. Femeia a facut niste glume luate de bune de reporterul inteligent, a fost eleganta, chiar prietenoasa, calma normala dar voi ca sa mai faceti rost de bombe de presa ati facut vrajeala asta de interviu numai sa aratati cat de bine o duce Udrea acolo cat sparge pe zi din banii furati evident si ca fuge de puscarie si tot tacamul. Si ca nici nu e gravida cum spun unii. Ok, o urati, o considerati vinovata, hoata dar onoarea e onoare. Fiecare om are dreptul sa-si apere nevinovatia si are prezumptia de nevinovatie. Ca sa te duci sa te milogesti sa fii mieros si alunecos sa promiti si sa te dai gentleman si pe urma sa dai poze cu teleobiectiv s-o urmaresti unde se duce unde sta sa dai preturi ca sa se inflameze lumea si mai mult dovedeste lucruri. Si mai vrem sa fim normali sa aiba lumea incredere in presa si sa ne respectam unii pe altii. Asta pe langa ce face A3 care a dus mizeria la nivel de profesionalism absolut. Astept sa stergeti pe jos cu judecatorii care o vor achita in Gala Bute. Sau sa va cereti scuze. Dar varianta a doua nu va exista in viata asta. Alles gute.

teo  •  30 mai 2018, 7:00

elena udrea stie foarte bine ca la magariile ce le-a facut n-are sanse sa scape de parnaie mai ales ca nu mai are butoane pe care sa apese si s-a uschit.reporterul trebuia s-o intrebe doar atat:aveti de gand sa va predati?restul e pierdere de timp

Klara Madalina  •  30 mai 2018, 10:44

Am tot evitat sa ii raspund domnului Tolontan, de cativa ani incoace, intelegand ca dansul executa o comanda cand vorbeste de Gala Bute. Ca iubitor de sport, ar trebui sa aprecieze ca un Guvern a fost capabil sa sprijine aducerea in tara a lui Lucian Bute, pentru a boxa intr-o gala profesionista unde si-a pastrat centura de campion IBF, in fata lui Paul Mandy. A fost cel mai mare eveniment sportiv din Romania si cu cea mai mare audienta in ultimii 30 de ani. Nimeni nu a mai facut ceva similar nici pana atunci, nici de atunci incoace, in timp ce sportul romanesc se prabuseste. Revin la tema de azi, episodul discutiei pe care am purtat-o la o cafea in San Jose cu un jurnalist de la Gazeta Sporturilor, la insistentele uriase ale acestuia. De buna credinta, chiar daca am avut cateva zile in care m-am simtit rau, am fost de acord sa il intalnesc totusi, spunandu-i clar ca nu vreau sa dau niciun interviu, ca am refuzat multi ziaristi din tara si ca nu ar fi corect fata de acestia. Mai rau decat daca ar fi fost vorba de presa tabloida, jurnalistul m-a inregistrat fara sa imi spuna, un fotograf ascuns prin tufisuri pe undeva, a facut impotriva vointei mele fotografii, ba chiar constat ca m-a urmarit pana unde am mers, ca apoi ziarul devenit fituica de paparazzi, sa speculeze asupra locului si costurilor apartamentului in care as locui. Nu am o problema sa imi asum ceea ce chiar spun si fac, si cand nu place unora. Dar sa adaugi la ce am spus sau trunchezi, sa scoti fraze din contextul unei discutii relaxate la cafea, nu de tipul interviu, intrebari si raspunsuri, ca sa incerci sa prezinti lucrurile mizerabil, sa te porti in ansamblu ca presa de scandal de bodega, e ceva urat, foarte urat. Pentru a se vedea ca uneori politicienii au mai multa onoare ca jurnalistii, anexez mesajele dintre mine si jurnalistul Stucan. Eu, doar fost politician refugiat in Costa Rica, nici nu l-am inregistrat, nici nu l-am fotografiat...

Urod  •  30 mai 2018, 12:19

@klara Madalina... Politicienii de după '89 n-au avut nici un pic de onoare, de-asta am ajuns ca nație atat de jos... Eu nici nu inteleg cum de aveți curajul sa vorbiți de lucruri sfinte pe care le-ati calcat in picioare... Onoare era sa duceți Țara acolo unde-i este locul, nu unde suntem azi de ne este rușine sa spunem ca suntem români... Cu ce bani va permiteți sa plecati din țară, sa trăiți in condițiile in care nu munciți și sa va mai gândiți sa faceti afaceri....?!!!!... Stim multi ce inseamna sa faci afaceri si asta inseamna ca va bazati pe bani mulți care nu aveti dreptul sa-i aveți... Ați facut echipă cu fostul soț numai pentru interesul de a parveni... Cu ce bani isi intretine fostul soț toate femeile....?!!!... Stilul de viață pe care-l aveti vă dă de gol ce fel de oameni sunteți... Sunteti milionara de mult, nu aveti nevoie sa deveniti personaj de film... Nu ne credeti proști... Am fost proști sa speram că dupa '89 se vor schimba lucrurile si vom merge in directia care trebuie, dar dupa 28 de ani si dupa ce vedem ce fel de oameni sunt in politică, nu mai speram la nimic... V-ati îmbogățit din banii țării, pt asta ati intrat in politica... Nu mai vorbiti de afaceri ca nu sunteti niciunii in stare de asa ceva... Afacerile presupun o anumita calitate care este incompatibilă cu ce ați demonstrat pana acum...Singurile afaceri pe care le puteți face sunt din traficul de influența si din sifonat bani... Flerul de a face afaceri nu-l are oricine... Sa spuneți merci ca legea nu va pedepsește așa cum ar trebui... Ar trebui sa faceți de la 25 de ani in sus, toți cei care ați facut politica si v-ati imbogatit din banii contribuabilor.. Ati ajuns in politica numai pt capătuiala si nu pentru ceea ce presupune sa fii politician... Trebuia sa fiți o Angela Merkel si nimeni nu avea nimic cu d-voastra... Dar nu puteați pt ca Angela Merkel are alt sistem de valori si nici nu are placeri de a-și cumpara poșete de 10 mii de euro din sifonat bani... Sunt convins ca nici nu înțelegeți la ce ma refer pt ca lumea din care proveniți are alt sistem de valori...

me  •  31 mai 2018, 17:42

Super genial sa va duceti dupa ea in Costa Rica, pe pricipiul "Gandeai c-am murit, neica?". Si ea super inteligenta a mai si picat in plasa :)))) Probabil ca ii place atentia voastra!

Vladone  •  31 mai 2018, 21:25

Tolo, nu stiu cum faceti dar cand il trimiteti pe Stucan asta reusiti sa spalati imaginea tuturor... Cred ca daca l-ai fi trimis la interviu cu ***, iesea *** imaculat...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ervin  •  31 mai 2018, 22:22

Un mesaj ptr D-na Udrea: Va multumim ca ati condus Romania! Dar trebuie sa stiti cateva lucruri daca va intoarceti in tara sa faceti politica: Toti oamenii de bun simt si normali la cap va urasc din adancul sufletului. Atunci cand le moare cineva drag intrun spital infestat cu bacterii, sau cand stau cu orele pe drumuri proaste sau prost facute sau cand vorbesc la telefon cu cineva drag plecat prin lume sa poate pune o paine pe masa , cand isi pregatesc copii sa plece din tara ptr ca aici nu au nici un viitor sau cand vad ca nu pot avea un trai decent si normal, milioane de oameni va injura in gand sau cu voce tare, va blestema si va urasc si va dispretuiesc din adancul sufletului. Poate o sa va intoarceti si o sa ajungeti presedinte de tara. Dar nu o sa conduceti Romania niciodata. Nu ati condus-o niciodata nici o secunda. Sa conduci o tara inseamna sa ai poporul ei alaturi de tine, sa ai respectul consideratia si sprijinul lui in toate proiectele facute sa aduca prosperitate si bunastare urbei. Voi nu ati condus Romania. Voi doar ati pradat-o si batjocorit-o ptr o nenorocita de poseta de zeci de mii de euro sau pentru bani si putere. Ati batjocorit si izgonit din tara milioane de fii ,tati, surori si mame . Acum plecati fiind la dracu in praznic ati facut cunostiinta un pic cu Romania reala si adevarata a celor multi....Doamne Fereste sa va ajunga cei dragi sau familie apropiata intrun spital de stat din Romania pe care a-ti “ condus-o”......Oamenii din tara asta va dispretuiesc si va ignora si se gandesc la voi cand va injura si blestema , cand sufera si nu mai au ce face. De asta nu ati condus si nu o sa conduceti niciodata Romania. Valabil si ptr “ bostangii si maztroapele “ care “ conduc” azi Romania. Puteti salva Romania. Daca Dvs si altii ca Dvs nu o sa va intoarceti niciodata in Romania.....

Comentează