Marele miting PSD – similitudini și diferențe față de Mineriadă, așa cum apar ele în Rechizitoriul procurorilor militari

Într-un gest normal, Corupția Ucide a anunțat azi că nu va concura mitingul PSD

miercuri, 6 iunie 2018, 6:18

Diferențe:

Asemănări:

 

Pe 24 aprilie 1990, în plină manifestație anticomunistă în Piața Universității, are loc o ședință a CPUN.

Consiliul Provizoriu de Uniune Națională era organul care conducea țara abia ieșită din dictatură.

Ion Iliescu, șeful suprem al CPUN, își declară nemulțumirea față de ”cele câteva mii de oameni din Piața Universității care blochează traficul”.

El spune că nu se poate dialoga cu cei din piață și cere măsuri.

Cineva are curajul și îl ironizează.

Replicile dintre Iliescu și Dinescu

Are loc următorul dialog, care apare în Rechizitoriul Dosarului Mineriada.

DINESCU MIRCEA: S-ar putea ca în clipa asta să ne trezim din nou cu minerii în București să facă ordine în Capitală, nu?
ILIESCU ION: S-ar putea.

DINESCU MIRCEA: Deci să le urăm succes acolo la locul lor de muncă, printre altele.
ILIESCU ION: Just.

Mircea Dinescu, care simte că se pregătește ceva, nu se lasă și are o replică mai lungă.

El încearcă să-i explice lui Iliescu că nu e normal să se concentreze forțe atât de mari împotriva unui protest. ”Cum să umble pe străzi polițiști cu căști și arme?!”.

”Una deci, poliția să-și facă datoria, nu știu dacă e cazul nostru aicea să dezbatem timp de patru ore dacă două mii de inși se adună într-un loc în Capitală, pentru că mâine se vor aduna în altă parte, domnu Iliescu, și va trebui să convocăm Parlamentul din trei în trei zile să dăm populația afară din București, nu? Părerea mea…”.

”Să dăm populația afară din București”, pare o glumă, dar nu e.

Populația din Provincie împotriva ”golanilor” din București

Cum nu au putut să dea populația afară din București, șefii CPUN au decis să aducă populația din Provincie ca s-o liniștească pe cea din București.

Rechizitoriul din Dosarul Mineriada arată cum se organizează cea mai mare mobilizare a structurilor administrative și politice din România.

Cea mai mare până la cea de acum, când PSD pregătește mitingul său de sâmbătă, din București, ora 20.

”Președintele vrea să venim cu minerii din țară”

Pe 11 iunie 1990, decizia lui Iliescu e pusă în acțiune.

Le-o povestește procurorilor chiar unul dintre liderii minerilor, Ion Cioacă, de la sindicatul Exploatarea Minieră Câmpulung.

”După o discuţie cu privire la problemele de serviciu, am plecat cu acesta prin oraş, ajungând şi la Piaţa Universităţii. Când am ajuns în dreptul manifestanţilor, Ion Napău mi-a replicat: «Auzi, bă, ce vrea preşedintele ţării, să venim noi cu minerii din ţară, să facem curăţenie în Bucureşti». Atunci eu am replicat: «Ce, mă, tu eşti nebun? Ce rost are să ne implicăm noi, sindicatele, în restabilirea ordinii în Bucureşti?!”, declară Cioacă.

Nu era simplu să aduci atâția mineri, muncitori și alți cetățeni din toată țara în București.

Cum nu e nici acum. G4Media a scris despre ”un miting contra abuzurilor organizat cu metode abuzive”.

MAI, Armata și SRI s-au schimbat fundamental de atunci

Sigur că există și diferențe importante între situația din 1990 și cea din 2018.

Atunci, Ministerul de Interne s-a implicat oficial, chiar dacă în secret, în mobilizarea și transportul contramanifestanților.

Procurorii au descoperit ”Planul de acţiune pentru eliberarea Pieţei Universităţii în ziua de 13.06.1990, cu caracter strict secret, întocmit la data de 12.06.1990 de generalul lt. (rez.) Chițac Mihai”.

Planul secret prevedea ca, după golirea pieței de manifestanți, ea să fie umplută cu mii de oameni de încredere.

Iată punctul 6 al planului secret al MAI:

Rechizitoriul Parchetului Militar vorbește și despre mobilizarea Serviciului Român de Informații și a Armatei din toată țara.

Astăzi, ar fi greu de imaginat ca Armata, Ministerul de Interne sau SRI să facă planuri pentru instigarea civililor unii împotriva altora.

”Trenul spre București este gratis”.

În schimb, și atunci, și acum s-au mobilizat administrațiile locale.

Plus regiile sau întreprinderile dependente de stat.

Procurorii militari Ion Alexandru, Virgiliu Marian Istrate, Iulian Dinu, Marian Văetiș și Dan Mihail Mitrănescu au reconstituit, județ cu județ, ce s-a întâmplat.

”De la Uzina Mecanică Cugir s-a organizat plecarea muncitorilor la Bucureşti, pentru a face „curăţenie şi ordine”. În acest sens martorul Asaftei Dumitru a declarat: „În luna iunie a anului 1990, în timp ce eram la serviciu, am fost contactaţi de către inginer Ghiţoaică Dumitru că se face o selecţie a celor care vor să meargă la Bucureşti să facă curăţenie şi ordine. Ne-a spus că nu vom avea probleme la serviciu, în sensul că vom fi pontaţi şi retribuiţi normal. Un reprezentant al FSN-ului ne-a spus că trenul spre Bucureşti este gratis”.

Rechizitoriul Mineriadei arată că au fost înființate curse feroviare speciale.

”A fost pus la dispoziție trenul nr. 22/2 (12 vagoane), care a plecat din gara Alba Iulia, în data de 14 iunie 1990, la orele 08:00 și a ajuns la București la orele 19.08”.

La fel se întâmplă acum, când la Hunedoara s-au suplimentat cursele feroviare pentru mitingul convocat de Liviu Dragnea. 

Mobilizare prin telefonul santinelei: ”Îți vin 9 autobuze!”

Companiile de stat, care dețineau practic monopolul, au fost mobilizate.

Ion Olteanu, directorul de la Întreprinderea Minieră Câmpulung, povestește cum a fost pus să-și aducă oamenii, în număr cât mai mare, în București.

„În dimineața de 14 iunie 1990, în jurul orei 08.00, mă aflam la biroul meu. Mi-au spus că sunt chemat în Schei, la unitatea militară din Schei, pentru a vorbi cu cineva de la Guvernul României”.

La fel se întâmplă acum, dar mobilizarea nu se face cu armata, ci pe plan local, prin politicieni.

Când ajunge la unitatea militară, directorul Ion Olteanu intră direct la santinelă.

”Am fost băgat de santinelă într-un birou unde se afla un telefon al cărui receptor era scos din furcă. Am vorbit la telefon, am spus cine sunt, iar de la celălalt capăt mi s-a spus că este secretarul de stat Soare, fără a-mi da alte amănunte. Soare mi-a zis ”Băi, voi, Câmpulungu, ce faceți acolo?”.

Apoi, ”secretarul de stat Soare” a continuat: ”Instituțiile statului sunt slăbite, în speță poliția. Armata nu a vrut să mai răspundă ca să iasă în stradă. Ia legătura cu conducerea întreprinderii, mobilizați oamenii și veniți la București pentru a apăra Guvernul care e atacat de oportuniști”.

Pe vremuri atacat de ”oportuniști”, Guvernul Dăncilă este atacat azi de ”statul paralel”.

Se ia curentul la Times New Roman?

Chiar și în pitorescul balcanic al întâmplărilor există asemănări.

Siteul Times New Roman, care are sediul într-un bloc ce dă în Piața Victoriei, a fost anunțat ”de asociația de locatari” că sâmbătă se va lua curentul! Exact în timpul mitingului.

Am crezut că e o glumă, dar cei de la Times New Roman au confirmat că documentul e real.

Și în iunie 1990 existau momente amuzant-absurde.

Șeful CPUN de la Giurgiu era la restaurant la o băută cu ”niște oaspeți bulgari”, pe când Ion Iliescu îl suna insistent la sediu să aducă oamenii la București.

Bulgarii au rămas paf când meseanul s-a volatilizat, fugind în trombă la ordinul șefului și lăsându-i singuri la masă! Trebuia apărat Guvernul!

Fax de la Petre Roman: Guvernul se află în pericol, veniți!

Unul din martorii Mineriadei susține că au existat și cereri oficiale, prin fax, de la premier.

„Am găsit o copie de pe un fax care conţinea chemarea minerilor la Bucureşti. Acest text avea următorul conţinut (ce îmi aduc aminte), «Întrucât guvernul se află în pericol…….., se solicită venirea unui număr de mineri la Bucureşti în sprijinul acestuia. Fiind semnat de către premierul Petre Roman»”.

Mesajele de azi nu mai circulă pe fax, ci pe e-mail.

Ele sunt, metaforic vorbind, la fel de presante. Pentru că asta le transmite Liviu Dragnea alor lui. Că nu doar Guvernul Dăncilă, ci și partidul și proiectele sale sunt în pericol.

E dreptul lor să transmită acest mesaj.

Căci ceea ce, pentru unii, este salvarea democrației, pentru alții este împilarea ei.

Ziua Jandarmeriei

Pentru ziua de sâmbătă, probabil că cea mai mare diferență între iunie 1990 și iunie 2018 este existența Jandarmeriei.

Jandarmeria de azi este gândită ca un corp profesionist și antrenat să asigure menținerea ordinii publice, în condiții de intervenție în cadrul legii.

Dacă protestarii #rezist vor, într-adevăr, să ocupe Piața Victoriei înainte de miting, ei comit o eroare pe multe planuri.

Când ești îmbrăcat cu tricoul Stelei nu te duci în peluza galeriei lui Dinamo. Sau invers.

Într-un gest firesc, Corupția Ucide a anunțat că nu va concura protestul PSD și va organiza unul duminică, a doua zi.

Atâta vreme, susținătorii  PSD nu au venit peste protestele lor.

Din minimă curtoazie democratică, #rezist ar trebui să procedeze la fel.

PSD a ales o zi, un loc, a obținut aprobare, e dreptul lor să se manifeste.

România e suficient de cuprinzătoare pentru ca să încapă în ea puncte de vedere diferite.

Iar Jandarmeria are obligația de a evita fie și cea mai mică probabilitate ca să regresăm la nivelul lui iunie 1990.

 

 

Comentarii (112)Adaugă comentariu

Belphegor  •  6 iunie 2018, 18:43

Mai taci băi Tolontane că se vede că ești subiectiv de pe Planeta Marte. Ești ridicol de subiectiv. Similitudi sunt între agaricii ăia care susțin abuzurile staliniste ale DNA-ului și ale golanilor ăia de procurori care sunt mai penali decît cei mai mari penali și se cred deasupra legii și fac numai ILEGALITĂȚI și MÂRȘĂVII ... protestatarii ăia care nu aveau nici măcar DREPTUL de a protesta (nu aveau autorizație deci erau ILEGAL la protest) și care veneau cu spînzurători și manechine în zeghe și lozinci ULTRAcomuniste și teroriste și îndemnau la violență. Mineriada este simiară CU ACELE LUCRURI. Iar pe tine ca și pe Dl. președinte Johannis nu te-am văzut O DATĂ să fii corect și să scrii despre nenumăratele abuzuri , ilegalități și dosare făcute discreționar de cître acei mîrșavi procurori care sunt mai periculoși pentru o societate și pentru o democrație decît TOȚI violatorii , criminalii și corupții din Europa Centrală și de Est , și asta TOCMAI pentru că sunt cine sunt și ar trebui să fie exemple de integritate umană și peofesională și cînd colo ei fac nereguli și încalcă Constituția mai abitir decît TOȚI penalii la un loc și colac peste pupăză , nici nu cred de cuviință că trebuie să răspundă pentru faptele lor. ASTA este DE DEPARTE cea mai mare problemă a României , nu bla bla-ul vostru ridicol la care pun botul unii (nu prea mulți din fericire) ...

Albusibiu  •  6 iunie 2018, 18:43

Din tot textul, sare in fata aceasta afirmatie de final: "România e suficient de cuprinzătoare pentru ca să încapă în ea puncte de vedere diferite." Incorect, domnule Tolontan. Romania nu trebuie sa mai fie niciodata suficient de incapatoare cu puncte de vedere impuse, cu oamenii constransi sa vina la Bucuresti, asa cum, se vede clar, vor fi multi sambata. Astea sunt puncte de orbire, nu de vedere.

Cristi  •  6 iunie 2018, 18:46

Ne meritam soarta !!!

arres  •  6 iunie 2018, 18:55

ce salariu aveti domnule tolo? ne puteti spune va rog ca sa inteleaga lumea despre ce este vorba...hai ca va spun eu..dvs ca si colegul dvs *** dl rares si ca multi altii castigati peste 15k euro pe luna....ca sa inteleaga tot omul asta inseamna aproximativ 500 milioane lei vechi/luna....daca pica sistemul paralel ajungeti ca dl. bot un traseist *** ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

CATA  •  6 iunie 2018, 18:55

Tolontan este tot o Jucarie virtuala cum sunt toti Jurnalisti...Toti ca el si televiziunile au o vina de 50% pentru DISTRUGEREA ROMANIEI...Tolontan asta si majoritatea se gandesc doar la buzunaru lor...Numai bagati in seama JURNALISTI sau TELEVIZIUNILE ca ne duc la SAPA de CAUCIUC

zoli  •  6 iunie 2018, 18:59

Tolonatane, ce *** *** de articol e ăsta? Tu știi să scrii? Bă, nene, ia niște lecții de compunere de la Boanchiș. Similitudinile și comparațiile făcute de tine sunt niște idei aruncate precum nuca în perete. Articol cu liniuțe, cred că și un elev de clasa 5-a compunea mai bine ca tine. P.S. Ar fi interesant să aflăm care e averea familiei tale și ce venituri ai. Pentru un jurnalist sportiv, ești prea prins în mrejele politicii. Tu nu crezi asta?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Bog  •  6 iunie 2018, 19:03

Ăștia care comenteaza de-al de Belphegor , cât de spălați pe creier trebuie să fiți? Abuzurile DNA-ului (de-o exista sau nu) nu afectează omul de rând, în schimb mizeriile făcute de PSD ne afectează pe toți. De asta e inacceptabilă demonstrația asta penibilă pe care vor ei să o organizeze sub (deja) al 3-lea pretext.

Marian  •  6 iunie 2018, 19:03

Da de mobilizarea cu sloganuri fasciste pe facebook ce zicem D-le Tolo ?

Adina  •  6 iunie 2018, 19:08

Tolo, cine de la GSP mă poate ajuta să dau jos/modific acest articol? http://blogsport.gsp.ro/ungureanu/2018/06/06/medalia-de-victima/ Nu se poate ca un jurnalist să scrie așa ceva: „Chiar și în ținută de hipopotam coșar, Williams e, probabil, cea mai mare jucătoare de tenis a tuturor timpurilor”. Te rog, suntem în 2018, astfel de limbaj influențează negativ o societate, chiar nu-mi vine să cred că am citit așa ceva. La cine pot să reclam acest articol? Denigrează un om (de fapt denigrează mai mulți) într-un asemenea hal, și văd că e preluat de alte site-uri de știri, eu l-am găsit pe hotnews.ro

Balauru  •  6 iunie 2018, 19:14

@Belphegor, ma bolsevicule, ti-a lasat Tolontan comentariul numai ca sa te faca de ras :))

Zeus  •  6 iunie 2018, 19:15

Jos comunismul!

Spiger_1972  •  6 iunie 2018, 19:18

este rautacioasa analogia! este facuta tocmai a exagera si a pune in derizoriu inutilitatea si mai ales pericolul! mereu ridiculizati intentia PSD lui ,dar nu spuneti nimic de lipsa de autorizatie pentru mitingurile "spontane" si fara autorizatie din Bucuresti. Este dreptul oamenilor sa manifeste pentru ca domnule Tolontan dstra invocati: " libertatea de expresie, de constiinta si sa nu blamam pe oameni dupa orientari politice".

Alexandru  •  6 iunie 2018, 19:20

Domnule Tolontan, Jandarmeria a refuzat de multe ori autorizarea protestelor opoziției civice, pretextând că are deja un eveniment public în ziua respectivă. A şi dat amenzi imense din această cauză. Sâmbătă avea deja 4 (patru) evenimente: marşul pro gay, marşul anti gay, concert cu intrarea liberă în Parcul Izvor, eveniment cu intrarea liberă în Piața Constituției. Vine PSD cu miting de 50000 de persoane şi primeşte acordul. Când a abuzat Jandarmeria: atunci sau acum?

Laura Croitoru  •  6 iunie 2018, 19:21

Va roade pizma rău de tot .Tot ce fac cei care sunt împotriva PSD-ului este plin de valoare,de adevăr și dreptate.Ceilalti sunt prosti,asistați social,hoți ,ciuma roșie și alte invective ,rostite la comanda ,de o armata bine coordonata.Poate ar fi timpul sa nu mai urâți România și pe romani,cu bunele și relele firesti

Radu  •  6 iunie 2018, 19:22

Belphegor, sigur esti PSD-ist cu acte in regula, sau ai luat post la stat sustinut de partid. Iti da replica unul care nu a facut parte din nici un partid, unul care a fost la proteste-cele din iarna 2017, pentru ca asa a simtit; nu pot sa spun ca 100% din cei care au fost acolo au fost manati de propria constiinta, probabil au fost si oportunisti, dar in procent destul de mic.. Acum vreau sa te intreb concret, ce marsavii a facut DNA-ul? Concret! Cand mama naiba au timp oamenii astia sa conduca si tara si sa faca si afaceri de milioane, sa se plimbe si prin 30 de tari intr-un an? Vorbesc aici de toti cei anchetati.. Daca imi dai replica ca sunt "oameni destepti", smecheri, inchei orice discutie cu tine.. Cine e in spatele DNA-ului? CINE? concret. Extraterestrii? Cand o sa se duca si Kovesi, cine o sa mai ziceti ca e in spatele DNA-ului? Bai, tara asta a fost macelarita de coruptia sistemica.. S-a furat ca la Balamuc, si furtul asta sigur nu a fost produs de oamenii invizibili ai DNA-ului sau de Kovesi.. Inainte sa ancheteze pe Basescu si ai lui, toti tipati ca Basescu face si drege, acum l-ati luat in barca cu voi. S-a ajuns sa o plangeti pe UDREA. Noi, oamenii care muncim zi de zi, in companii private, sau in sistemul medical, politie, invatamant, nu ne simtim deloc amenintati de DNA, n-am vazut pana acum sa bage la puscarie oameni de rand. Si punctul 2, daca Udrea, Voiculescu, Dragnea, Bica, Mazare, Ghita ar fi nevinovati, cu 2 televiziuni care trancane intr-una impotriva DNA-ului, iti spun eu, a 2-a zi ar fi toti legati de detectoarele de minciuni in direct.. dar cand se stiu cu musca pe caciula.. ca o concluzie: Ba sunteti nebuni, ati ajuns sa-i plangeti pe astia de abuzuri?

nick70  •  6 iunie 2018, 19:25

De ce nu pot organiza și ăștia un miting ?Exista o regula ca nu pot fi organizate mitinguri decît pe facebook și cu aprobarea hastagurilor?Sau #rezist este o chestie spontană și banerele, afișele, laserele și trenurile cu oameni din Cluj, Sibiu, Brașov sunt așa din neant? Nu mai vorbim de mediatizare!

Cosmo  •  6 iunie 2018, 19:26

Belphegor, e bine, ți-ai însușit lecția, sâmbătă dimineață să te prezinți pe peron. Spală-te un pic înainte.

Cristi  •  6 iunie 2018, 19:26

Belphegor e dovada vie a faptului ca mama proștilor e mereu gravidă.

Lkc  •  6 iunie 2018, 19:28

Psd-isti ordhinari ..***..a furat basescu si gasca lui....dar hoti mai mari ca voi nu exista...nesimtirea *** penal care conduce acel cancer de partid depaseste nesimtirea lui base ..sa vedem cati idioti exista in tara asta imbracati in alb ce vor veni la miting-ul prostiei ...sa vina *** in alb.....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Emil  •  6 iunie 2018, 19:32

Cata dreptate ai Tolo.... Ca de fiecare data. Multumim pentru paralela cu mineriada. As mai adauga ca si atunci ca si acum o parte din media joaca rolul de portavoce cinica a antidemocratiei. In plus acum ai si postaci care te ataca, dar cred ca esti obisnuit cu asta. Meetingul sincer il vad ca o perdea de fum ventru ce s-a intamplat azi in parlament cu votarea fondului suveran al GIO. Tara a fost pradata prin lege si ei au tinut oamenii ocupati cu meetingul, CCR si Kovesi... Abuz dupa abuz...Nu se poate sa nu fie sanctionate!!!!

Mrnb  •  6 iunie 2018, 19:37

Măi dle Tolontan ce tristețe pentru unii dintre noi care nu suntem nici cu ai tăi (cei 10 % din populația votantă, adică #rezist), nici cu si roșiilor (40% psd+alde), nici cu ceilalți politicieni actuali (10-20%), că de fiecare dată, trebuie să votăm răul mai mic. În rest, ai dreptate există atat deosebiri cât și asemănări fundamentale, dar eu cred că de fapt scopul articolului tău e să încerci subtil să sprijini oamenii tăi ("ai noștri " din alte articole) ceea ce e desigur laudabil dacă "ai voștri" nu ar fi atât de pro procurori antidemocratici, pro ongisti cel puțin suspecți, atât de talibani. Dar oricum felicitări pentru articol, voi continua să te citesc în continuare așa cum o fac încă de pe vremea Sportului Ro, chiar dacă în ultimii 4-5 ani sunt tot mai depărtat de opiniile tale socio-politice.

Maxentiu  •  6 iunie 2018, 19:40

Dacă mai citesc multe manipulări d-astea, mai că-mi vine să mă urc și eu într-un tren d-ăla „suplimentar” și să vin la mitingul pesedist. Comparația cu mineriada din iunie e absolut deplasată. Cînd tefeliștii lui Johannis s-au scremut să mobilizeze oameni din toată țara pentru marele lor miting din 20 ianuarie agitînd cele mai panicarde lozinci, nu vi s-a părut că seamănă a mineriadă, nu? (Mitingul s-a dovedit un mare fîs pînă la urmă, ce să-i faci, ghinion!). Sigur, mișcările de stradă sînt drăguțe atunci cînd din distribuție fac parte „tineri frumoși și liberi”, corporatiști, hipsteri pe biciclete, influensări care fac live-uri, directori de bănci. Și manipularea are un parfum atît de plăcut cînd vine de la Digi sau de la Hotnews, spre deosebire de damful care vine de la „haznalele mogulilor”. Dar, ce să-i faci, nu sînteți doar voi în țara asta (ce păcat, nu-i așa?). Majoritatea tăcută mai ridică și ea glasul din cînd în cînd. Mai poticnit, mai cu greșeli gramaticale, mai cu dantura stricată, mai împinsă de la spate de cîte un baron local, important e să fiți atenți la mesajul ei. Dacă o ignorați ca și pînă acum, mai luați o tură de PSD la alegeri.

Mihai  •  6 iunie 2018, 19:44

pe *** tolontan il deranjeaza doar cand ies pasnic sustinatorii psd in strada impotriva abuzurilor lui onea, negulescu, kovesi et comp, cand alde malin bot et comp ataca verbal sau chiar si fizic trecatorii obisnuiti nu e nici o problema.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

de pe ‘ici ‘sa  •  6 iunie 2018, 19:50

bai da prosti ne credeti ! vezi Tolontane, d'aia n'are ursul coada...Parlamentul nu e una din puterile statului !? cum poti scrie ca nu e implicat statul din moment ce-si pune parcarea la dispozitia menifestantilor care sustin partidul-stat ? ca implicarea lui e si mai profunda decat se pare la prima vedere, este tocmai stirea despre ,,pana de curent'' programata.

tudor  •  6 iunie 2018, 19:52

Mie îmi aduce aminte de mitingul din 21 decembrie 1989, dar probabil că greșesc...

Andrei F  •  6 iunie 2018, 20:10

Articol care ma face sa rad!!!Punctele care le- ati castigat cu ,,Gala Bute,,le injositi acum! Pai domnule Tolontan nu te- ai declarat un ziarist oprimat de Basescu si ai lui?Pai sa nu te revolti in nici un fel si chiar mai mult sa sustineti partea de oameni numita pe functii de Basescu? Nu a punctat judecatorii si dumneata ca Udrea controla o parte a presei?Asta era democratic doar pentru ca erau prietni cu voi? Nu spun judecatorii ca firma de publicitate ce a fost platita din banii de spaga din ,,Gala Bute,,era cea agreata de PDL? Nu stiti ca patronul aceleasi firma a fost prezenta cand cu Ordonanta 13 de partea demonstrantilor?Asta nu se poate spune? Nu a documentat presa ca domnul Sandy agresorul batranului a fost in partidul lui Basescu? Nu erau mitingurile pe timpul lui Boc in majoritate inabusite de jandarmi?Acum sa inteleg ca democratia s- a schmbat intratat incat manifestatiile legale nu pot avea loc si cele nedeclarate sunt mai legale? Nu dumneata te aratai deranjat ca Romania poate fi alaturata Poloniei si Ungariei de UE? Pai in Polonia tocmai atacarea Curtii Constitutionale este reclamata!,acum vreti ca nimeni sa nu vada asta? Cum se face ca va schimbati standardele democratiei in functie de evenimente? Oare nu elita cea buna a Romaniei ni l- a adus pe Basescu? Chiar vreti ca numai voi sa decideti soarta tarii desi uite singurel spuneti ca Basescu nu a fost tocmai democrat...?

Cătălin Tolontan  •  6 iunie 2018, 20:11

@Andrei F: nu va suparati, dar asa cum nimeni nu va da dumneavoastra note pentru opinii, nici dvs nu va apucati sa definti, sa calificati sau sa descalificati pe altii. E un forum de comentarii, nu o clasa unde ne scoateti la tabla :-)

NebulaEXE  •  6 iunie 2018, 20:12

Interesant. Acum n-ai mai gasit super mega radiatii prin piata.

Planetfun  •  6 iunie 2018, 20:17

Pai sri-ul e cu cealalta tabara.

gabriel valeriu  •  6 iunie 2018, 20:25

Partidul-Stat! Asta e linia continua, groasa si rosie ca ideologia nefasta care ne-a distrus trecutul, ne-a compromis prezentul si ne-a indepartat viitorul! Aceeasi mentalitate de stapani pe domeniul public ii anima pe urmasii legitimi si la fel de toxici ai partidului comunist.

constantin  •  6 iunie 2018, 20:29

Fiecare avem dreptul la opinie. Eu nu cred în asemănările cu ceea ce s-a întâmplat în 1990. Lucrez într-o companie de stat din Bucureşti şi nu m-a convocat cineva pentru miting. Nici măcar nu s-a discutat subiectul. Înţeleg faptul că CFR-ul a suplimentat trenurile spre Bucureşti... Păi dacă există o cerere masivă de bilete pentru o anumită destinaţie, ce să facă CFR-ul? Să ignore realitatea şi să rişte nişte situaţii greu de gestionat? Să nu-l preocupe oportunitatea unor încasări record? Că doar nu se vine pe gratis. Dacă nu se organiza CFR-ul, atunci s-ar fi organizat deţinătorii de microbuze, autocare... Era mai bine? Ar fi fost criticat CFR-ul pentru lipsa de răspuns la cererea de bilete? Eu cred că da. Ar fi fost chiar motiv de demisie a managementului. Dacă se rata o asemenea oportunitate, cum îşi justifica activitatea managerii care trebuie să scoată din groapă CFR-ul? Nu cred că în 1990 minerii şi-au plătit transportul până la Bucureşti şi înapoi. Spuneţi că se implică autorităţile locale...poate că este vorba despre PSD-ul local. Trecând peste aspectele de mai sus, eu cred că acest miting este necesar. HaştagRezist a creat impresia că guvernul PSD nu mai are susţinere populară, ceea ce nu este adevărat. Acel fals trebuie contrazis. Nu este o ruşine să fii haştagRezist, dar nici să fii pesedist nu este o ruşine. Dacă unii au simţit nevoia să demonstreze, de ce alţii trebuie blamaţi pentru aceeaşi dorinţă? A, unii se cred superiori, ştim, dar asta este o aroganţă. Şi mai este ceva: pesdiştii au autorizaţie pentru miting, ceilalţi, care, cică, doreau respectarea legilor, nu au avut autorizaţie. PSD-ul a fost extrem de permisiv cu ei...să ne amintim cum a reacţionat Guvernul Cioloş atunci când nişte moldoveni din Republica Moldova au ocupat Piaţa Universităţii, fără autorizaţie, pentru a cere unirea celor două ţări. Uau! Au venit jandarmii cu câinii, au fost târâţi în dube, ampretaţi şi amendaţi... Cioloş a făcut asta... Iar membrii guvernului său, în frunte cu doamna Prună, au participat la mitingul neautorizat al haştagRezist. Eu m-am enervat rău, rău de tot. Dacă aveam o funcţie de decizie, eu le ceream jandarmilor să o ia pe doamna Prună cu duba, flancată de câini, o duceam la secţie, o amprentam şi o amendam... Exact ce le-au făcut ei moldovenilor. Mie mi-a ajuns ipocrizia unora până peste cap. Văzând ce coregrafia au avut cei din haştagRezist, poate spune cineva că nu au fost organizaţi? Câţi bani a costat acea coregrafie? Au sărit ca arşi deontologii haştagRezist că la mitingul lor neautorizat au venit jandarmii cu caii... Vă mai amintiţi. Păi ei au scos câinii ca să-i evacueze pe nişte moldoveni unionişti. Dacă se demonstara împotriva lui Cioloş de către nişte cetăţeni fără autorizaţie? Cioloş scotea tunurile cu apă... Cum spuneam, mi-a trecut peste cap ipocrizia unora. Nu mai pot şi mă opresc aici. Un singur lucru mai spun: este un miting autorizat şi punct.

Andrei F  •  6 iunie 2018, 20:29

Vai,asteptati cumva rezolutia ***? Ce nu va convine la comentariul meu? Observati macar ca ati postat mesaje care batjocoresc un partid sau sustinatorii lor? Aparati- va ,,democratia ,,prin cenzura!Il meritati pe Basescu...sa nu va mai plangeti!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alin  •  6 iunie 2018, 20:33

Aia de la rezist au aprobare sa facă miting.. De ce induceți in eroare???

Costel Tudor  •  6 iunie 2018, 20:46

Tolontane , ești JALNIC !!! Ocupate ba de sport , sunt multe discipline pe care voi nu le cunoaște-ți dar pe care publicul le dorește , ma refer la volei , baschet , handbal , box , lupte și nu numai . Pe vremea Sportului Popular , inclusiv popicele erau prezente in paginile ziarului cu rezultate de etapa , loturi și așa mai departe , nu mai vorbesc de sporturile menționate mai sus ! Vrei politica , mergi nenica la o publicație politica , lasă sportul in grija altuia care iubește sportul!

constantin  •  6 iunie 2018, 20:47

Scuze, am comis un dezacord. Poate pe viitor luaţi în calcul să creaţi posibilitatea de a corecta greşelile comise.

Adrian  •  6 iunie 2018, 20:48

Tolo, problema cea mai mare de care profita toate partidele care se perinda pe la putere este lipsa legislatiei care clarifica statutul funcționarului public.Aceasta lipsa duce la abuzuri, ex. aceasta luare cu "arcanul " de catre primari sau sefi de CJ a functionarului public la astfel de evenimente.(cum a spus Oprisan unui director din Vrancea, " Sa nu ma mai contrazici niciodata!Ai inteles?" PS.Oare sa-i mai punem la socoteala armata de asistati sociali ,un fel de serbi moderni care lucreaza pe latifundia partidului aflat la putere si care n-au alta optiune in viata decat obedienta fata de " mana care-i da lunar puiul congelat"? In rest n-am nimic impotriva unui miting in care oamenii isi pot exprima opiniile in mod LIBER si civilizat

marc  •  6 iunie 2018, 20:50

Hai bă Tolontane că ești din ce în ce mai penibil. Nici măcar nu e nevoie să scrii asemenea mizerii, lumea știe că ești un propagandist tefelist. Păi cce mă ăia din Piața Victoriei sunt toți veniți de bună voie? Și acolo e mult mai grav că sunt implicate și multinaționale și forțe străine. Dar antiromânii îi aplaudă. Mitingurile de pe timpul lui băsescu erau altfel? Nu tolontane, erau la fel de organizate. Dar ăia trebuiau lăudați că le dădea tolontan voie..Tu vrei ca toată lumea să facă orice, în afară de psd. Ține-o tot așa tolontane, fă-te de râs până la capăt și...o să ajungi ca CTP. Un nimeni. Hai insistă, nu mai e mult.

Antonio  •  6 iunie 2018, 20:51

Ce tot atâta comparație între mineriadă şi mitingul ăsta, doar că se întâmplă in iunie, dar altfel nu au nicio legătură, legătura e doar în capul celor care susțin abuzurile facute de *** Koveşi.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gabi  •  6 iunie 2018, 20:57

Degeaba au trecut 28 de ani peste unii din tara asta...Ei chiar regreta sincer vremurile in care IMGB "facea ordine" in Bucuresti. Sunt cei care nu au avut de-a face cu "minerii" lui Iliescu, sunt cei care serveau nomenclatura lui Ceausescu si pe dictator insusi ( multi sunt si acum primari la al 4-lea sau al 5- lea mandat ! ) sunt cei care lucrau "acoperiti" in comertul exterior ( si-n cel interior...), sunt cei care dupa '90 au considerat ca bucata de pamant primita gratis prin nespusa marinimie (!) a guvernului FSN de atunci nu valora mai mult decat un TV color... Pentru toti acestia, si pentru altii ca ei, mitingul cu autobuze de sambata din Bucuresti reprezinta o sansa in plus la ideea unei restauratii temporale in care grija partidului era suficienta pentru grija zilei de maine...!!!

Mineriada are loc acum  •  6 iunie 2018, 21:12

Ma bucur ca ati scris acest articol. Ma bucur ca ati scris acest articol deoarece exista si alte mineriade. In desfasurare. Mineriade mult mai discrete, dar si mult mai eficiente. Este vorba de mutarea populatiilor pesediste din Voluntari, Teleorman, Giurgiu sau Dambovita la Bucuresti. Este de notorietate faptul ca majoritatea posturilor se dau, nu se iau pe concurs. Mai ales la stat. In acest context cine sunt cei carora li se dau? Evident ca neamurile si membrii de partid. Acestia o data veniti la Bucuresti isi creaza adevarate retele la locul de munca in care isi angajeaza clanul si tot familionul din care fac parte. Aceste lucruri se intampla si la stat si la privat. Bucurestiul in prezent este sufocat de masini, foarte multe cu TR, GR, DB si DJ - judete pesediste pana in maduva oaselor. Toti acesti oameni au treaba in Bucuresti. Multi dintre ei primesc ajutoare mascate de la primaria pesedista pana in maduva oaselor. Ajutoare de nastere, cupoane de biciclete. Urmeaza marele ajutor pentru tineri de aproape zece mii de euro. Cine credeti ca se vor califica oare la aceste ajutoare? Stiti ce mai urmeaza? Locuri speciale pentru elevii din mediul rural la facultatile din capitala. Adica de origine sanatoasa, Esti din Teleorman? Nu mai conteaza ca alt fraier din Bucuresti a muncit tot liceul sa obtina niste rezultate. Problema este ca bucurestenii nu mai au loc de toti acesti MINERI. La locul de munca sunt agresivi pentru ca au boala pe bucuresteni. Ei au fost hraniti zeci de ani cu mitul ca "Bucurestiul ii fura pe cei de la tara". Ca si cand am fi noi de vina ca ei au avut weceul in fundul curtii. Uitati-va pe strazi la numerele masinilor, sa vedeti cate sunt cu TR, GR, DB si DJ. Astia va vor da la o parte copii de pe posturi pentru ca in firme vor lucra numai clanurile lor. Am fost de fata la discutii, discutii, adica mai multe in care bucurestenii erau injurati pentru simplul motiv ca sunt bucuresteni intr-o companie multinationala de niste mineri din astia. Toti veniti pe ochi frumosi, vrajeala si tari in gura. Extrem de tari in gura si neproductivi. Pentru ca se simt cu spatele asigurat. Asta este ceea ce vor sa faca acesti comunisti! Sa detina capitala. Sa aibe un numar de cateva sute de mii de mineri cu buletin de Bucuresti care sa poata fi activati oricand este necesar sa faca presiuni prin institutii sau sa iasa in strada. Sa sustina chiar si cele mai mari ineptii. Si toti acesti dubiosi fara nici o pregatire sunt alimentati cu bani de la buget, prin diverse subterfugii de genul "Primaria face pomeni pentru biciclisti si mamici". PSD-ul stia din anii 2000 ca este urat in Bucuresti pentru Mineriade. Ei stiau toate aceste lucruri, insa generatiile s-au schimbat si este mai simplu sa ai niste "bucuresteni" veniti peste noapte la dispozitia ta decat sa ii aduci de fiecare data cu arcanul de prin teritoriu. Este un mod de actiune tipic bolsevic care nu va face decat sa inapoieze si mai mult un oras care se sufoca.

Mihai  •  6 iunie 2018, 21:33

Ce dovezi concrete ai pt afirmatia asta ? Unii dintre participanții la mitingul lui Dragnea sunt împinși să vină în București sub semnul unei loialități la limită cu impunerea

Belphegor  •  6 iunie 2018, 21:37

@Bog@ Serios dom'le??? Ești la grădiniță? După cum judeci așa se pare. @Balauru@ Bolshevic NEbolshevic , "ai voștrii" au (cam ) REadus practicile staliniste "La Modă". @Radu@ Nimic nu justifică măgăriile și ]ncălcarea Constitu'ției și abuzurile și judecata cu dublă unitate de măsură , discreționară și implicarea acelor vagabonzi de procurori și a instituțiilor de forță în Politic și în treburile Parlamentului. NIMIC. Adică ce vrei să spui , că ăia sunt mai penali ca penalii de drept comun dar o fac pentru binele țării? FALS. Și foarte periculos pentru o societate și pentru o democrație. Una la mână , nu este așa , ei sunt niște ȘULFE cu o agendă bine determinată , iar a doua la mână este ca și cum ai spune că este OK să violezi în numele virginității sau să omori în numele toleranței. Sunteți duși rău de tot bă. Și mai și credeți că voi sunteți ăia educații și drepții și care luptă pentru democrație. de fapt voi sunteți de acord CU și sprijiniți pe cei mai intoleranți , mai ABUZATORI , mai ANTI democrație dintre oameni.... voi de fapt sunteți de acord cu fără de legile Instituțiilor de Forță.... după cum spuneam , sa întors stalinismul. Băi fratele meu , democrație și drepturile omului înseamnă altceava nu ce credeți voi. Mai deșteptați-vă și voi... mai deschideți-vă mintea.

constantin  •  6 iunie 2018, 21:46

@Mineriada are loc acum Bucureştiul este capitala tururor românilor, asta nu poţi tu înţelege. Te deranjează maşinile cu nr. de TR, GR, DB si DJ? Nu şi cele din Sibiu, Cluj sau Tg. Mureş? O postare mai fascistă ca a ta n-am citit de multă vreme. Bucureştenii, rasa superioară? Nu-ţi este jenă? ***, ceva?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F  •  6 iunie 2018, 22:02

Pai dumneavoastra prin cenzura facuta de fapt acordati note!Note de trecere a urii! Daca eu nu pot spune ca- mi apar comentariile cu mare intarziere si chiar truncheate fara motiv iata ca apar multe comentarii care va incalca limitele pe care le- ati stabilit pe blog...Nu vedeti ca aprobati un limbaj injurios acelei parti care este contra stangii?Astazi nu pot spune ,,*** ,, ,ieri am fost cenzurat pentru,,***,,...dar uite cum trec cuvinte asemanatoare...Daca eu spun cuiva ,,nespalat,,o sa publicati?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dinu  •  6 iunie 2018, 22:10

V-ați speriat de mitingul PSD??? Păi e normal, pentru că o să vedeți deosebirea față de ce ați făcut voi #rezist!!! Domnule Tolontan, înainte de a-mi cenzura postarea , gândește-te bine dacă e bine ce faci, dacă e bine că te bagi în politică, dacă e bine că asmuțești oamenii, care generează aceste comentarii! Spune-a mai sus un comentator anti-PSD, că cei care susțin actuala guvernare sunt spălați pe creier...Personal v-aș invita să vă priviți în oglindă ca să vedeți de fapt cine sunt cei spălați pe creierașe....Ce nenorociri a făcut DNA? Păi nu se văd? Toate achitările din ultima perioadă, au arătat câți oameni au fost distruși, dărâmați, decese în familie, perderi de serviciu, de afaceri, și asta când de fapt erau nevinovați! Câtă lipsă de realism, de înțelegere, de discernământ din partea voastră să mai credeți că asta a fost lupta anti-corupție. Să fim bine înțeleși, sunt cu totul de acord că trebuie să existe acest DNA, că trebui ca adevărații corupți să dea socoteală, dar cu cercetări corecte, cu decizii bine argumentate, nu cu falsuri, cu mărturii mincinoase, cum au făcut până acum. Atunci când toți , dar toți adevărații corupți vor fi condamnați, dar nu numai la pușcărie ci și la recuperarea în dauna lor a întregului prejudiciu creat. Asta îmi doresc domnilor, nu vânzoleala asta pe care tot o creați , acțiune falsă și fără judecată...Nu mai credeți toate aiurelile mass-mediei propagandiste , indiferent de ce culoare au, gândiți singuri și alegeți din tot răul ce e mai puțin rău! Dumnezeu să ajute România, românii și pe voi toți....

ADRIAN P.  •  6 iunie 2018, 22:15

Subiectivismul pe care il afisezi nu are legatura cu deontologia jurnalistului. E o mizerie tot ce faci. Produci doar scarba. Citeste si tu articolul si ai sa vomiti sigur.

constantin  •  6 iunie 2018, 22:34

Cu toată stima, dacă limbjul meu este intolerant, limbajul celui care face apologia bucureşteanului neaoş...cum este? Ce spune individul? "Problema este ca bucurestenii nu mai au loc de toti acesti MINERI". Miner dacă aş fi, care-i problema? Miner înseamnă potenţial criminal? Îi judecăm pe mineri la snop? "Si toti acesti dubiosi fara nici o pregatire sunt alimentati cu bani de la buget, prin diverse subterfugii de genul "Primaria face pomeni pentru biciclisti si mamici", mai spune...stimabilul... . Fiinţa extraordinară. Aşa este bine?

Mineriada are loc acum  •  6 iunie 2018, 22:41

@ constantin Ca orice comunist, pentru tine toti cei care nu sunt PSD-isti, comunisti sau de acord cu voi sunt ori legionari, ori nazisti, ori fascisti, ori trebuiesc omorati. Aveti o mostra de extremism tipic de Ion Iliescu in 1990. Cei care protestau in Piata Universitatii nu erau studenti, erau legionari! Uitati-l in 2018 cum viseaza rasisti si rase superioare desi nimeni nu a pomenit de asa ceva!!! Tu esti intreg la minte mai omule? Ca te simti cu musca pe caciula e mai mult decat clar. Nu are nimeni nimic cu oamenii din Teleorman sau din orice alt judet. Am ceva cu cei care sunt adusi aici in mod abuziv si li se dau locuri de munca fara concursuri, pe mita si prin trafic de influenta. Care dau la o parte pe oamenii cinstiti care nu dau spagi si nu fac parte din clanurile lor. Voi sunteti adevaratii rasisti si inapoiati, cu o gandire de epoca de piatra! Pentru voi nu exista invatamant, nu exista specialisti, nu exista profesionisti - exista doar AI NOSTRI. Iar cei care nu sunt din clan, neam sau partid - sunt "fascisti". Asta e mentalitatea de clanuri si neamuri de epoca de piatra. Felicitari constantin! Vezi ca era si un cantec cu constantine constantine cand ajungi la Bucuresti. Vezi cand ajungi la Bucuresti ca vizitele scurte sunt cele mai frumoase.

CIMPIAN  •  6 iunie 2018, 22:48

PCR transformat de-a lungul timpurilor in FSN ...- PD..- PDSR ..USD..PSDR...PDSR......totzi baroni..totzi frustratzii urmashi ai securitatzii lu' ceaushescu..si a armatei de a tras in populatzie in '89..si a activishtilor de partid....de la tote nivelele de decizii...SUNT CANCERUL METAXAZAT AL ROMANIEI.......si cu bani si cu..privilegiile..acordate sistematic si constant .." o mana " de .smecheri hotzitori conduc " romanica "..si inainte si mai ales de dupa '89..cu ajutorul tradatorilor de ROMANIE...UDMR..si cu ajutorul MOLDOVENILOR SI MAGHIARILOR CU DUBLA CETATZENIE......sa mearga la miting cu totzii MACAR ASA SA-I VEDEM LA FETZE...PE TOTZI....

Cristi  •  6 iunie 2018, 23:08

Buna seara Catalin, Cam fortata comparatia cu oricare din mineriadele anilor '90-'91 dpmdv. Acei oameni aveau alte standarde in viata decat cei care vor veni sambata in Bucuresti la parodia aceasta de miting. Respectivii nu stiau decat in singur lucru. Sa loveasca. Nu am cum sa uit luna iunie a anului 1990. Atat in centrul Bucureștiului, cat și in curtea liceului. Treceau cu un camion prin fața liceului, ca persoane care fac ordine prin Bucuresti, și un coleg din liceu strigase "Jos Iliescu" sau ceva asemănător. Au oprit camionul și au năvălit vreo 15 mineri in curtea liceului. Nu pot sa uit acele fete de oameni care căutau scandal. Sau să facă ordine cum credeau ei de cuvinta. Cei de sambata ar fi preferat sa stea in fata televizorului sau la gratar. Printre ei sigur vor fi persoane care sunt obisnuite sa faca ordine sau agitație depinde de ce li se va cere, dar dpmdv, sâmbătă seara va fi o parodie in Piata Victoriei. Mai repede aș fi facut comparatie cu mitingurile din ani '80. La acele "adunări" era lumea forțată să fie prezenta, ptr că eu așa cred, ca marea majoritate a celor care participă este forțată să vina la miting. Poate este un procent de 15-20% care vin din convingere (aș vrea să văd dacă se duce și taica-miu, tot din convingere) dar în rest....

Comentează