Marele miting PSD – similitudini și diferențe față de Mineriadă, așa cum apar ele în Rechizitoriul procurorilor militari

Într-un gest normal, Corupția Ucide a anunțat azi că nu va concura mitingul PSD

miercuri, 6 iunie 2018, 6:18

Diferențe:

Asemănări:

 

Pe 24 aprilie 1990, în plină manifestație anticomunistă în Piața Universității, are loc o ședință a CPUN.

Consiliul Provizoriu de Uniune Națională era organul care conducea țara abia ieșită din dictatură.

Ion Iliescu, șeful suprem al CPUN, își declară nemulțumirea față de ”cele câteva mii de oameni din Piața Universității care blochează traficul”.

El spune că nu se poate dialoga cu cei din piață și cere măsuri.

Cineva are curajul și îl ironizează.

Replicile dintre Iliescu și Dinescu

Are loc următorul dialog, care apare în Rechizitoriul Dosarului Mineriada.

DINESCU MIRCEA: S-ar putea ca în clipa asta să ne trezim din nou cu minerii în București să facă ordine în Capitală, nu?
ILIESCU ION: S-ar putea.

DINESCU MIRCEA: Deci să le urăm succes acolo la locul lor de muncă, printre altele.
ILIESCU ION: Just.

Mircea Dinescu, care simte că se pregătește ceva, nu se lasă și are o replică mai lungă.

El încearcă să-i explice lui Iliescu că nu e normal să se concentreze forțe atât de mari împotriva unui protest. ”Cum să umble pe străzi polițiști cu căști și arme?!”.

”Una deci, poliția să-și facă datoria, nu știu dacă e cazul nostru aicea să dezbatem timp de patru ore dacă două mii de inși se adună într-un loc în Capitală, pentru că mâine se vor aduna în altă parte, domnu Iliescu, și va trebui să convocăm Parlamentul din trei în trei zile să dăm populația afară din București, nu? Părerea mea…”.

”Să dăm populația afară din București”, pare o glumă, dar nu e.

Populația din Provincie împotriva ”golanilor” din București

Cum nu au putut să dea populația afară din București, șefii CPUN au decis să aducă populația din Provincie ca s-o liniștească pe cea din București.

Rechizitoriul din Dosarul Mineriada arată cum se organizează cea mai mare mobilizare a structurilor administrative și politice din România.

Cea mai mare până la cea de acum, când PSD pregătește mitingul său de sâmbătă, din București, ora 20.

”Președintele vrea să venim cu minerii din țară”

Pe 11 iunie 1990, decizia lui Iliescu e pusă în acțiune.

Le-o povestește procurorilor chiar unul dintre liderii minerilor, Ion Cioacă, de la sindicatul Exploatarea Minieră Câmpulung.

”După o discuţie cu privire la problemele de serviciu, am plecat cu acesta prin oraş, ajungând şi la Piaţa Universităţii. Când am ajuns în dreptul manifestanţilor, Ion Napău mi-a replicat: «Auzi, bă, ce vrea preşedintele ţării, să venim noi cu minerii din ţară, să facem curăţenie în Bucureşti». Atunci eu am replicat: «Ce, mă, tu eşti nebun? Ce rost are să ne implicăm noi, sindicatele, în restabilirea ordinii în Bucureşti?!”, declară Cioacă.

Nu era simplu să aduci atâția mineri, muncitori și alți cetățeni din toată țara în București.

Cum nu e nici acum. G4Media a scris despre ”un miting contra abuzurilor organizat cu metode abuzive”.

MAI, Armata și SRI s-au schimbat fundamental de atunci

Sigur că există și diferențe importante între situația din 1990 și cea din 2018.

Atunci, Ministerul de Interne s-a implicat oficial, chiar dacă în secret, în mobilizarea și transportul contramanifestanților.

Procurorii au descoperit ”Planul de acţiune pentru eliberarea Pieţei Universităţii în ziua de 13.06.1990, cu caracter strict secret, întocmit la data de 12.06.1990 de generalul lt. (rez.) Chițac Mihai”.

Planul secret prevedea ca, după golirea pieței de manifestanți, ea să fie umplută cu mii de oameni de încredere.

Iată punctul 6 al planului secret al MAI:

Rechizitoriul Parchetului Militar vorbește și despre mobilizarea Serviciului Român de Informații și a Armatei din toată țara.

Astăzi, ar fi greu de imaginat ca Armata, Ministerul de Interne sau SRI să facă planuri pentru instigarea civililor unii împotriva altora.

”Trenul spre București este gratis”.

În schimb, și atunci, și acum s-au mobilizat administrațiile locale.

Plus regiile sau întreprinderile dependente de stat.

Procurorii militari Ion Alexandru, Virgiliu Marian Istrate, Iulian Dinu, Marian Văetiș și Dan Mihail Mitrănescu au reconstituit, județ cu județ, ce s-a întâmplat.

”De la Uzina Mecanică Cugir s-a organizat plecarea muncitorilor la Bucureşti, pentru a face „curăţenie şi ordine”. În acest sens martorul Asaftei Dumitru a declarat: „În luna iunie a anului 1990, în timp ce eram la serviciu, am fost contactaţi de către inginer Ghiţoaică Dumitru că se face o selecţie a celor care vor să meargă la Bucureşti să facă curăţenie şi ordine. Ne-a spus că nu vom avea probleme la serviciu, în sensul că vom fi pontaţi şi retribuiţi normal. Un reprezentant al FSN-ului ne-a spus că trenul spre Bucureşti este gratis”.

Rechizitoriul Mineriadei arată că au fost înființate curse feroviare speciale.

”A fost pus la dispoziție trenul nr. 22/2 (12 vagoane), care a plecat din gara Alba Iulia, în data de 14 iunie 1990, la orele 08:00 și a ajuns la București la orele 19.08”.

La fel se întâmplă acum, când la Hunedoara s-au suplimentat cursele feroviare pentru mitingul convocat de Liviu Dragnea. 

Mobilizare prin telefonul santinelei: ”Îți vin 9 autobuze!”

Companiile de stat, care dețineau practic monopolul, au fost mobilizate.

Ion Olteanu, directorul de la Întreprinderea Minieră Câmpulung, povestește cum a fost pus să-și aducă oamenii, în număr cât mai mare, în București.

„În dimineața de 14 iunie 1990, în jurul orei 08.00, mă aflam la biroul meu. Mi-au spus că sunt chemat în Schei, la unitatea militară din Schei, pentru a vorbi cu cineva de la Guvernul României”.

La fel se întâmplă acum, dar mobilizarea nu se face cu armata, ci pe plan local, prin politicieni.

Când ajunge la unitatea militară, directorul Ion Olteanu intră direct la santinelă.

”Am fost băgat de santinelă într-un birou unde se afla un telefon al cărui receptor era scos din furcă. Am vorbit la telefon, am spus cine sunt, iar de la celălalt capăt mi s-a spus că este secretarul de stat Soare, fără a-mi da alte amănunte. Soare mi-a zis ”Băi, voi, Câmpulungu, ce faceți acolo?”.

Apoi, ”secretarul de stat Soare” a continuat: ”Instituțiile statului sunt slăbite, în speță poliția. Armata nu a vrut să mai răspundă ca să iasă în stradă. Ia legătura cu conducerea întreprinderii, mobilizați oamenii și veniți la București pentru a apăra Guvernul care e atacat de oportuniști”.

Pe vremuri atacat de ”oportuniști”, Guvernul Dăncilă este atacat azi de ”statul paralel”.

Se ia curentul la Times New Roman?

Chiar și în pitorescul balcanic al întâmplărilor există asemănări.

Siteul Times New Roman, care are sediul într-un bloc ce dă în Piața Victoriei, a fost anunțat ”de asociația de locatari” că sâmbătă se va lua curentul! Exact în timpul mitingului.

Am crezut că e o glumă, dar cei de la Times New Roman au confirmat că documentul e real.

Și în iunie 1990 existau momente amuzant-absurde.

Șeful CPUN de la Giurgiu era la restaurant la o băută cu ”niște oaspeți bulgari”, pe când Ion Iliescu îl suna insistent la sediu să aducă oamenii la București.

Bulgarii au rămas paf când meseanul s-a volatilizat, fugind în trombă la ordinul șefului și lăsându-i singuri la masă! Trebuia apărat Guvernul!

Fax de la Petre Roman: Guvernul se află în pericol, veniți!

Unul din martorii Mineriadei susține că au existat și cereri oficiale, prin fax, de la premier.

„Am găsit o copie de pe un fax care conţinea chemarea minerilor la Bucureşti. Acest text avea următorul conţinut (ce îmi aduc aminte), «Întrucât guvernul se află în pericol…….., se solicită venirea unui număr de mineri la Bucureşti în sprijinul acestuia. Fiind semnat de către premierul Petre Roman»”.

Mesajele de azi nu mai circulă pe fax, ci pe e-mail.

Ele sunt, metaforic vorbind, la fel de presante. Pentru că asta le transmite Liviu Dragnea alor lui. Că nu doar Guvernul Dăncilă, ci și partidul și proiectele sale sunt în pericol.

E dreptul lor să transmită acest mesaj.

Căci ceea ce, pentru unii, este salvarea democrației, pentru alții este împilarea ei.

Ziua Jandarmeriei

Pentru ziua de sâmbătă, probabil că cea mai mare diferență între iunie 1990 și iunie 2018 este existența Jandarmeriei.

Jandarmeria de azi este gândită ca un corp profesionist și antrenat să asigure menținerea ordinii publice, în condiții de intervenție în cadrul legii.

Dacă protestarii #rezist vor, într-adevăr, să ocupe Piața Victoriei înainte de miting, ei comit o eroare pe multe planuri.

Când ești îmbrăcat cu tricoul Stelei nu te duci în peluza galeriei lui Dinamo. Sau invers.

Într-un gest firesc, Corupția Ucide a anunțat că nu va concura protestul PSD și va organiza unul duminică, a doua zi.

Atâta vreme, susținătorii  PSD nu au venit peste protestele lor.

Din minimă curtoazie democratică, #rezist ar trebui să procedeze la fel.

PSD a ales o zi, un loc, a obținut aprobare, e dreptul lor să se manifeste.

România e suficient de cuprinzătoare pentru ca să încapă în ea puncte de vedere diferite.

Iar Jandarmeria are obligația de a evita fie și cea mai mică probabilitate ca să regresăm la nivelul lui iunie 1990.

 

 

Comentarii (112)Adaugă comentariu

golan  •  6 iunie 2018, 23:19

Cea mai mare asemanare e intre mineriada si ''pasnicii'' cu catei si copii adusi de ''rezistenti''in Piata Victoriei.Amandoua masele de manevra si minerii si oamenii cu copii, au fost aduse in piata, de securitatea noua.Deosebirea fundamentala fata de hastagieni, e ca la PSD aducerea de oameni pentru sustinere,e facuta de o structura civila,nu de gradati,ce au lozinca''patria a priorii'',adica oamenii nu conteaza.

sundance kid  •  6 iunie 2018, 23:22

Daca vin demagogii tai de liberali nu mai ramine " piatra de piatra " . Apropo eu am votat o singura data in primavara lui 90' cu liberalii la parlament si tzaranistii la presedentie in speranta ca Ratiu il va readuce pe rege pe tron dar nu eram decit un tinar naiv ! Acum dupa 29 de ani am constatat ca in afara centrelor marilor orase nu e nimic si in plus cultura e la pamint . Un partid mai ipocrit decit PNL-ul nu am pomenit in viata mea ! Nu intimplator si-au ales sef un DEMAGOG !

Ristian  •  6 iunie 2018, 23:27

Ma crucesc de ce pot debita niște idioți anterior spuselor mele... Dacă un jurnalist care a demascat câteva fapte de corupție din miile sau milioanele de ilegalități și mizerii înfăptuite de toată clasa politica este judecat astfel clar nu avem nici o șansă...

mda  •  6 iunie 2018, 23:29

Mineriada din 1990 ne-a tinut pe loc un deceniu, am intrat cu greu in UE si NATO. Cu guvernarea actuala ne intoarcem in timp. Redevenim mai putin europeni si mai putin atlantici.

Marius Chirea  •  6 iunie 2018, 23:30

Domnule Tolontan va felicit pentru curajul de a înfrunta de la mafia chineza și mafia politica. Acum mobilizarea de forțe s-a făcut inclusiv pe online împotriva unor formatori de opinii. Se observa lesne. Este o caracatiță imensă. Diferența este ca azi, ei au toate pârghiile și nimeni nu ii poate detrona. Există un dușman imaginar: statul paralel. Și unul real. Statul real are nevoie sa găsească un țap ispășitor pentru incompetenta. Acum întreb și eu o chestie care știam ca este o axioma: un stat dacă e paralel nu se intersectează niciodată cu statul real... Știți... Doua drepte paralele...nu? Dar probabil pe asta a inventat-o dl. Pop de la incultura. Încă o chestie. De ce nu faceți accesul la comentarii prin logare pe FB de exemplu? Fiecare ar trebui sa își asume punctul de vedere. Lașii și falșii se ascund sub nickname. Dar IP-urile și logu-urile se păstrează.

America94  •  6 iunie 2018, 23:32

Stimati anti-PSDisti, astept de cativa ani un miting impotriva masurilor fiscale aberante ale acestor canalii. Astept un miting pt ca in fiecare zi ne baga mana in buzunar. De ce nu se intampla? Pe rezistenti nu-i intereseaza pt ca ong-urile minunate au un singur scop: sa apere clanul mafiot care le aduce bani si faptul ca celalalt clan mafiot (psd) ne jupoaie pe noi nu e de interes. ***r!!!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mineriada are loc acum  •  6 iunie 2018, 23:34

Si nu face nimeni apologia niciunui bucurestean. Bucurestiul isi are uscaturile sale si nu sunt putine. Problema este cu cei care primesc lucruri nemeritate, fara educatie, fara pregatire - dar foarte tari pe relatii, pile, smecherii, sponsorizari, ajutoare si incalcarea legii. Ca doar pe ce poti sa fii tare cand tu esti un ***? Cand tu esti un *** e firesc sa apelezi la favoruri, la mici atentii, la neamuri. Si ma deranjeaza cei care vin de la tara la Bucuresti si injura Bucurestiul si pe bucuresteni. Problema NU este ca cei care vin sunt din alte judete sau din alte tari. PROBLEMA ESTE CA PRIMESC BANI SI FUNCTII FARA NICI UN MERIT SI CA SUNT AGRESIVI. Din partea mea sa vina cat mai multi oameni harnici, civilizati si seriosi din orice judet al tarii si din orice tara a lumii. Nu ma intereseaza ca scrie TR, GR, DB si DJ pe masina daca omul este cinstit. In ultimii doi ani s-au inmultit exponential masinile de TR, GR, DB si DJ in Bucuresti. Sa inteleg ca pana atunci nu erau oameni pregatiti si a fost nevoie sa vina cat mai multe masini din TR, GR, DB si DJ??? Este de notorietate ca s-au facut angajari la greu si si-au adus unii tot familionul. Ministrul Agriculturii pe cine a angajat in Ministerul Agriculturii? Aceste lucruri pot fi verificate in acte. Aici nu vorbim de boala pe teleormaneni si pe alti romani. Aici vorbim despre cetateni adusi aici si carora li s-au oferit locuri de munca si alte beneficii. Asta in timp ce ne vaitam ca “ne pleaca medicii” si ca emigreaza populatia. Ca printr-o minune - o data cu o noua guvernare, majoritate in Parlament si Primarie au aparut masinile din Germania cu numere de TR, GR, DB si DJ. E o simpla coincindenta, evident. Era nevoie de forta de munca... Era nevoie sa ne aducem toate rudele ca sa construim viitorul socialist. Ca fara ei nu se putea.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

constantin  •  6 iunie 2018, 23:42

@Mineriada are loc acum Mă judeci fără să mă cunoşti şi fără să citeşti postarea mea. Citez din ... mine: Nu este o ruşine să fii haştagRezist, dar nici să fii pesedist nu este o ruşine. Cum rămâne cu susţinerea ta conform căreia eu aş crede că cei care nu sunt pesedişti sunt nazişti, fascişti sau legionari? Eu am comentat postarea ta de o intoleranţă greu de digerat. Eu sunt comunist? Nu ştiu câţi ani aveai atunci când eu strigam Jos comunismul şi Jos Iliescu. Nu ştiu câţi ani aveai atunci când eu votam PNT-CD-ul, PNL-ul, Raţiu, Copos sau Emil Constantinescu. L-am vota şi pe nenorocitul de Băsescu, împreună cu Alianţa DA... Pe Crin Antonescu, dar n-a câştigat... În 2016 s-a umplut paharul. Am votat, pentru prima dată în viaţa mea, PSD-ul. Nu puteam vota PNL-ul cu Turcan, Blaga sau Videanu. Nu aveam cum. Pe Tăriceanu eram supărat pentru că a plecat din PNL. Şi astăzi consider că a făcut o mare greşeală. La prezidenţiale nu am votat. Între Ponta şi Werner nu am avut ce să aleg. Eu eram votant Crin Antonescu şi amândoi i-au făcut vânt pe scări. Nu-mi pare rău că am votat PSD-ul deşi nu sunt foarte încântat de rezultate, dar ştiu că se putea şi mai rău: Guvernul Meu...Cioloş... Nu-l suport. PNL-ul meu a murit. Nu ştiu cum voi vota la viitoarele alegeri, nici nu ştiu dacă voi mai vota, dar am trăit o experienţă extraordinară. Ca votant PSD am avut ocazia să -i cunosc mai bine pe ce ca tine, colegi de baricadă, cândva... Îmi este ruşine cu cei ca tine. De unde aţi venit voi, habar nu am, dar sunteţi de o aroganţă .... Dumnezeule! Cum am spus, PNL-ul meu a murit, nu mă mai regăsesc printre mulţimea de aroganţi care mimează, fără succes, progresismul. Ascultă un sfat de la cineva care a trecut prin multe: a nu fi pesedist nu este neapărat un merit.

Gelu  •  6 iunie 2018, 23:54

Pentru toti cetățeni....mitingurile sunt de 2 feluri..spontane sau organizate....cele spontane nu au nevoie de autorizație chiar dacă se face un fel de mobilizare online...cele organizate au nevoie de autorizație....dar ce este foarte important mitingurile au un scop ....iar scopul scuza mijloacele.....Ce au in comun toate tipurile de mitinguri ....sa adune cit mai multi oameni.....iar acest aspect pentru ca este un fel de luptă....fiecare foloseste toate mijloacele de care dispune....faptul ca astăzi sau acum 28 ani psd s ă organizat....e problema lor...tipi se luptă pentru putere si bani....nimic nou sub soare....pentru cei care profita miza sunt milioane sau miliarde de euro....atunci cînd obtin puterea pasul nr. 2 trebuie să o mențin cu bani si sa ti tragi si Tu bani pentru zile negre si doar nu faci munca patriotică...Pericolul mare unde sunt mulțimi de oameni ...la miting pot fi aprinse cu o scînteie....si scopul poate sa se răsucească cu 180 grade....precum în 21 decembrie in Bucuresti anul 1989....precum greva din 1933 de la grivița....Pericolul vine daca apar victime....Din acesta cauza jandarmi încerca să țină situatia sub control daca se întîmplă sa apara si opozitie la mitingul respectiv.....Diferentele sunt la mitinguri se pot lăsa după o perioadă mai scurtă sau lungă cu condamnări daca au fost incidente cu victime decedate....sau toata lumea asculta mesajul transmis....iar după încep criticile sau aplauzele după caz....Absolut toate mitingurile încercă sa transmită un mesaj.....Acum depinde unde te afli la putere sau in opozitie....La putere faci o mișcare de forță sa limiteze pina spre zero orice împotrivire....iar în opozitie încerci să muști din fălcile celor de la putere...asfel fiecare încerca să si consolideze punctul de vedere....inainte de 1989 erau celebrele mitinguri sau defilari de 1 mai și 23 august .....unde partidul isi legitimă si isi arata susținerea populara...in ultimul secol si ceva....mitinguri organizate au mai fost si in 1918 cu ocazia uniri...mai tîrziu si legionari au făcut mitinguri....Un lucru e sigur...fie organizat sau nu....nici un miting nu poate fi oprit daca scopul lui are susținere populara fie spontană sau adus cu japca....Dar atentie fie in prezent sau trecut mitingurile pot fi extrem de periculoase... DE exemplu daca sambata vine o ploaie puternică cu tunete...vint...cantitati de apa...poate aparea panica....se vor călca in picioare iar daca sunt si 5 victime decedate....Dragnea si pdf vor pierde puterea....Stiti cum a fost la Ploiești cu Păunescu la cenaclu flacăra.....Sau vaporul care s ă scufundat pe lacul Tei cu peste 100 victime....

gelu antigelu  •  6 iunie 2018, 23:54

Pentru mine acest uluitor desant de postaci imi semnific doar frica! frica ca acest miting trist, cu oameni tarati impotriva vointei lor la Bucuresti de tot felul de sefuleti inepti foarte similari cu activistii comunisti se va termina prost, cu huiduieli si nesupunere in fata ineptiei care controleaza tara. Oamenii oricat de supusi ar fi au o limita. Este greu sa sprijini hotia si prostia la un asemenea nivel.

lord belial  •  7 iunie 2018, 0:09

diferenta .e ca noi o sa fim mai multi ca ei sa stii ca nu doar coruptia ucide cheama lumea in strada iesim noi, asa, de capul nostru, sa strigam *** psd

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andreea  •  7 iunie 2018, 3:05

doamna Prim-ministru protestează în fața Guvernului? mi se pare ireal ce se întâmplă.

Cuz  •  7 iunie 2018, 4:29

Atenție se filmeaza(scriu asta pt. Ca gândesc ca din comentariile voastre se fac următoarele subiecte, opinii generale puse in articole de ziaristi) PSD-ul lui dragnea "câștiga" - 0.10% in fiecare zi din viitorele voturi. Si te duci încet încet spre PNL-PD, Si dai de tariceanu, hopa, acu e in alianță cu PSD, dai de basescu, pușcărie asta... Dl. Tolontan de ce nu candidați ? Un fel de Trump adica om venit din media.. (NU merge) Ok suntem in est.. Si nu prinde la fel. un jurnalist rebel din est iese presedinte pr ca suntem satui de mocirla. Noi din est avem nevoie de o mana de fier, fie el si comparație cu Putin dacă e novoie, un lider nu un mincinos, marioneta etc.. / Off topic am făcut niște comparatii cu doi oameni primi presedinti dar TU Cosmin Contra chiar Simeone te vezi, ai fost sosia lui aseară cum zicea si mironica.. Penibil e puțin zis...

Cuz  •  7 iunie 2018, 4:39

Si totuși NU te faci auzit dacă postezi,sa fie clar, nu incurajez neaparat dar revolta prin violenta si- a pus amprenta de fiecare data de a lungul istoriei.

Marius  •  7 iunie 2018, 5:11

Pentru toți cei care, sâmbătă, vor participa la "mineriada" PSD, să vă fie RUŞINE, față de copii voştri, unii plecați afară, alții rămaşi încă în țară ! ! !

cortes  •  7 iunie 2018, 6:10

Dragnea a candidat singur pentru funcția de șef PSD. Apoi i-a măturat din partid pe toți cei care nu îl ascultau orbește. Dragnea a demolat justiția din România, ca să își rezolve problemele penale. Acum organizează un miting nord-corean la București. Ce mai urmează? Unde o să se oprească individul ăsta? Iată ce se întâmplă dacă oamenii ”stau acasă” când sunt alegeri. Democrația este o luptă de zi cu zi.

Gobels  •  7 iunie 2018, 8:08

.... tu nu vii, zău ți-ar sta bine, uite lingă Pora-***... *** "***" ***' ***. și astea acum noi un pic schimbate dar esența de doage găurite de prin anii 40-50 a rămas neschimbată la fel Mentalitatea și atitudinea Celor din spatele birourilor) că tot îți place ție să faci asemănări istorice. Uite un subiect.. Securistul vechi și Cel nou.... d@aaaaaa dacă îi Taie Ăștia finanțarea.... sau poate rămâne fără obiectul Munci strict Legislativ... poate mai rău , cătușe sau chiar Bulău???? Cum îi, ce ma scrii!!! Cine Te mai citește dacă îți dispar coledzyy...... Și încă cîte altele se mai pot intimpla... Reflectează reflectează, Dorel lucrează, muncește.... Pe margini Ăia de îl tot tachinează, Sunt Ridicați unul cîte unul... și tot duși....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Troll pro rus  •  7 iunie 2018, 8:09

Sper sa fie un numar foarte mare la miting si sa il vedem pe Iohanis cum pleaca cu ielicopterul. Nu ar fi rau sa iesim din UE, tot europeni ramanem, oricum Suntem oaspeti nepoftiti. Macovei for prison! Drain the swamp, Dragnea

marius  •  7 iunie 2018, 8:23

sa vad ce meeting de sustinere a guvernului vor mai face pesedistii, cand vor afla cat de mult a crescut datoria externa a Romaniei si cand vor fi nevoiti in inunie/iulie, la asa-zisa rectificare, sa taie si putinul ramas de la investitii! sa vad ce meeting se va organiza, cand vor intarzia nepermis de mult cu salariile si mai ales pensiile!!!

Ervin  •  7 iunie 2018, 8:25

Ar fie o eroare ca si miscarea “rezist” sa mearga sambata in piata . Chiar si daca ar fi un singur simpatizant PSD la miting acesta trebuie lasat sa se exprime....cei care cred si voteaza PSD nu sunt cu absolut nimic mai prejos decat alti oameni din Romania. Pot fi bunicii, parintii sau fratii nostrii. Faptul ca ei cred in PSD NU ii face nici mai prosti nici inferiori noua celor care nu credem sau urâm acest partid....sa nu uitam ca ultimele alegeri au fost castigate de PSD din cauza absentei masive la vot. Au dreptul la fel de bine ca si altii sa fie in piata..... Si oricat se bate moneda ca sunt adusi cu forta , sa fim seriosi, cine nu vrea sa mearga va putea gasi motive si modalitati sa se eschiveze....Daca vor fi multi participanti doar va fi un alt esec al nostru si nu o victorie a PSD .....Dar concluzia ar fi ca au si ei tot dreptul din lume sa se exprime sau sa se adune ptr un miting si motivul mitingului , adevarat sau inventat ,este complet irelevant ptr noi ceilalti. Relevant este cati participanti la miting cred in ceea ce vor face si vor striga acolo. Si ultimul lucru de care avem nevoie acum este sa ne batem si sa ne urâm intre noi. Poate este o foarte buna ocazie sa ne aratam respectul, consideratia , retinerea si prietenia unii fata de altii ptr ca in mod sigur absolut toti suntem in acelasi *** si ne luptam cu aceleasi probleme . Pe problemele si grijile noastre nu scrie nici PSD, USR sau PNL...... Si oricum indiferent ca noi ne scoatem ochii unii la altii si la sfarsitul zilei avem exact aceleasi probleme , pentru ei “ ALESII” ,cu milioane de euro in conturi si plecati spre tarile calde sau nu , deci ptr ei ,intodeauna. “ vremea este frumoasa! Viata este frumoasa!” Citez pe Dl Dragnea din ce spunea ieri.... Asa ca : simpatizanti PSD ! Va iubim pe toti!🌝

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ioan  •  7 iunie 2018, 8:49

Rusinos unde am ajuns,însăsi partidul de guvernare să protesteze în strada pt. respectarea democrației?Sunteti niste falsi,sunteti lipsiți de bunul simț, cand totul este politizat voi vorbiti de democrației?In locul lui Iohanis sa dizolva guvernul si parlamentul cat mai repede,altfel si justitia si tot vor actiona politic dupa cum se vede inclusiv astăzi.Rusine Dragnea.

pop ion  •  7 iunie 2018, 8:52

In sfarsit, Europa si Lumea intreaga vor afla care este, cu adevarat, raportul de forte in Romania. Cat despre comparatia cu mineriadele, este doar o aberatie.

simplu  •  7 iunie 2018, 8:54

Semnificativ articol. Trebuie citit. Ca traitor al evenimentelor amintesc celor mai tineri cateva lucruri. Cfr nu suplimenteaza trenuri la ordin politic, este o companie care cauta profit, o face la cerere contra cost. Ca diferenta in iunie '90 nu a fost o suplimentare, a fost o formare de noi garnituri de trenuri pe bani publici cu aprobare pe o radiograma data din biroul ministrului , nelegal, de catre cel care asigura permanenta adica ofiterul de servici. Era in timpul programului iar ministrul si directorul companiei refuzasera. O sticla de tarie, cuburi de gheata si avant revolutionar au rezolvat atunci situatia, iar tanarul comunist, viitor neocomunist a avansat pana la varf. Bine, bine, propaganda de acum profita de o confuzie si marseaza ca respectivul nu era atunci ministru, nu sufla nimic de fapta. Asa a fost, era decat inspector si era de permanenta. De remarcat in presa din aceste zile, propaganda pdl , asa numita ciuma portocalie. Si apoi, libertatea de exprimare nu mai e valabila stimati neomarxisti?(aka Plesu)

Nick  •  7 iunie 2018, 9:01

Tolontane, nu știu daca ai trecut sau nu printro școală de securism, dar, prin tot ceeace faci dai dovadă ca ai ceva habar de tehnicile de agitație și propagandă specifice vechii securități, asortate de cea nouă cu tehnici de persuasiune, manipulare și diversiune. Prin vârstă, s-ar putea să fi trait pe viu, cu suficientă maturitate, evenimentele din decembrie 1989 si din iunie 1990. Atunci, intro țară exasperată de aberațiile lui Ceaușescu și bombardată propagandistic de către Occident, fapt care ne făcea pe toți să nu percepem pericolul propagandei respective pentru interesele naționale, in condițiile în care vechea securitate se grăbea să schimbe tabăra și să se transforme în Novaia Security, românii ceva mai informați și avizi de democrație occidentală au generat, ca „golani”, fenomenul Piața Universității, cu toata cohorta de consecințe: FSN instituționalizat, Iliescu occidentalizat, Năstase nașul intrării in NATO și UE, dar și acordurile PSAL 1 și 2 („negociate” și semnate de Isărescu și Basescu), prin care toată economia și resursele, consistente, ale Romaniei au fost cedate unor intererese straine, de la acestea se aștepta, cu naivitate, modernizarea și inflorirea țării. Rezultatul a fost un mare CIUCIU! Ba mai mult, în goana concurențială de a pune mâna pe resursele României, numeroșii noștri „binefăcători” au aplicat la fix metoda cumpărarii pe ceva bănuți a șefilor și șefuleților români pentru a pune mâna pe hălci cât mai mari din Romanica. Așa a apărut marea corupție! S-a mers, totodată, pe distrugerea culturii române, pe ocultarea istoriei și, în cele din urmă, crunta divizare națională, sărăcirea și pulverizarea poporului român prin emigratie. In ce mă privește, am fost un participant obișnuit al Piaței Universitătii, tata fiind fost detinut politic de sorginte libeală. Noile generații trebuie să stie că, in mod paradoxal, PSD nu mai este FSN-ul de altădată, ci, mai degrabă, un urmaș al ceeace, pe vremuri, se numea„Partida națională”. La rândul său, mișcarea #rezist nu are nimic comun cu „golanii” din Piata Universității, ea fiind de sorginte sorosistă, globalistă și antinațională. Ca urmare, nici mitingul PSD-ALDE nu are NIMIC in comun cu Mineriada! Iar tu, Tolontane, rămâi un biet agent de influență al noii securitați, născută din cea care l-a trădat pe Ceaușescu. Nu am de unde să stiu dacă primești bani de la noii băieți cu ochi albaștii, tunși regulamentar și cu caști în urechi ai lui Basescu, și, mai nou, dotați și cu rucsacuri la mitingurile lui Iohannis, dar ești ajutat cu informații, destul de bine prelucrate de tine, care te ajută să prosperi în ale gazetăriei. Să fii sănătos și la pungă gros!

Andrei F  •  7 iunie 2018, 9:05

@ Marius Ati vazut sau stiti un pesedist care ziua ca intelectualii sa subtilizeze un obict al unui ziarist cu televiziunile de fata,sa afle o natiune intreaga si nici voi aparatorii neamului si nici autoritatile sa nu faca ceva?Ati auzit macar un pesedist care sa ameninte un functionar al statului ca trebuie sa faca ce vrea el pentru ca el l- a numit si asta pubic ,la televizor?Ati auzit de un sef PSD care sa aiba curajul sa ameninte un ziarist asa cum recunoaste in articolul trecut domnul Tolontan?In ce tara se arata cum probe care-l inculpa pe un Premier se falsifica si voi aparatorii neamului,a democratiei nu spuneti nimic?Voi de manastiri nu ati auzit? Mergeti sa va rugati ca poporul asta sa va ierte pentru ca v- a placut 10 ani cu Basescu si vreti in continuare ca oameni pusi de acesta sa- si pastreze functiile....

Standard  •  7 iunie 2018, 9:22

Promit să imi duc familia cât mai departe de țara asta!

Ervin  •  7 iunie 2018, 9:29

“Vremea este frumoasa! Viata este frumoasa!” AM CITAT pe Dl. Dragnea

Nimeni  •  7 iunie 2018, 9:34

Lasa Cataline, Nu e bai daca vin aia de la firmele controlate de psd ca si la marele miting din ianuarie au venit aia ai lu Groningen ca nu cumva sa creasca taxele la banci. Ei cu ai lor, voi cu aj vostri. Mi se pare echitabil. Ca se ia curentul la TNR e paguba-n ciuperci. Numa' aia nu mai erau acu victimele statului pentru glumele de 2 bani pe care le fac. Apropos, gluma in stil TNR: De ce nu apare TNR in format printat? Ca sa nu faca concurenta neloiala producatorilor de hartie igienica. Pana una alta, frumos exercitiu de manipulare. Daca puterea aduna 10.000 de manifestanti din tara, e ca la mineriada, vin provincialii sa dicteze capitalistilor. Daca aduna opozitia 1000 de sustinatori, ii inmultim cu 100, dam pozele din unghiurile bune, mai bagam un photoshop pentru efect si numim adunarea un exercitiu de democratie. :)) Halal blog de sport! PS: Vad ca ai surse in Procuratura. Am si eu o plangere penala pentru fals, uz de fals depusa de vreo 7 luni, nici acu nu stiu in ce stadiu e. Daca-ti dau numarul de dosar poti sa afli care e treaba?

Marius  •  7 iunie 2018, 10:11

@Nimeni, de unde ai tras concluzia ca este un blog de sport?

Razvan  •  7 iunie 2018, 10:11

As fi zis ca e un articol competent pana am citit ca jandarmeria e un corp profesionist. Incompetentii care actioneaza impotriva populatiei pasnice cu gaze si bastoane asta e jandarmeria.

Hombre  •  7 iunie 2018, 10:15

Straniu cum un jurnalist de investigatie aduce acuzatii grave fara un strop de dovezi. Macar un link sa fi vazut si noi. PSD se foloseste CFR? Pai sa vad pagina cu trenurile care se suplimenteaza. Nu ca CFR n-ar baga trenuri suplimentare destul de des, dar macar sa vad ca au declarat ca au bagat trenuri de ziua PSD. Apoi ca PSD-ul se foloseste de autoritatile locale. Foarte rau, acolo sunt banii mei din impozite si nu banii de partid. Da-ne un link si vom protesta. Cat despre luarea curentului intr-un bloc sambata, asta mi se pare suspect, dar totusi circumstantial. Cand a fost pregatirea alegerilor in FRF ati venit cu inregistrarea sedintei de pregatire a taberei lui Burleanu. Aici nu vad decat amintiri din perioada intunecata a anilor 90. Si nici macar dovezi, doar un rechizitoriu al unora. So, nimic concret din 2018?

Georgel  •  7 iunie 2018, 10:28

vă rugăm să sesizați DNA ul pentru acest miting. Niciun leu al administrațiilor locale sau ai CFR ului nu trebuie folosit pentru mitingul de forță al unor partide. Țara nu este cucerită de câțiva membri ai acestor partide și ei nu au legitimitatea de a se impune împotriva organelor de cercetare penală. Majoritatea cetățenilor acestei țări au refuzat să voteze atât PSD ul cât și celelalte partide, deci ele nu sunt stăpâne în țara asta.

simplu  •  7 iunie 2018, 10:52

@ Nick, indraznesc sa adaug, dupa 1992 cand s-a scindat fsn, pd-ul lui. Roman a obtinut in instanta recunoasterea oficiala ca fiind continuatorul fsn. De altfel de atunci a avut sigla PD-FSN!. A avut si o actiune in care a cerut la Congresul internationalei socialiste alungarea din aceasta organizatie a partidului lui Iliescu din motiv ca nu ar fi socialist. Pe urma a cotit , cica la populari de fapt neomarxisti sub patronat german. Disiparea portocaliilor in celelalte partide e evidenta acum, au diluat pnl, se straduie la psd, se agita la tfl. Iar telul devine si el vizibil.

ovy ovi  •  7 iunie 2018, 10:52

Si totusi pentru ce este acest miting ? Solidaritate cu dragnea ?

Hombre  •  7 iunie 2018, 10:58

@georgel: nu cred ca are cineva dovezi, ca altfel se sesiza DNA de zeci de ori pana acum. Asta e doar o fumigena de articol (pardon, blog) ***. N-avem noi jurnalisti de investigatie in Romania, care sa verifice din 3 surse o stire. ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Constantin  •  7 iunie 2018, 11:19

De ce nu spune-ți cine a dat ordinul să fie puse trenurile in miscare spre București din gara Craiova ? Cumva ministrul transporturilor un anume Basescu Traian ? La cat rău a facut țări ar trebui toți judecați .

Alexandru  •  7 iunie 2018, 11:28

Observ că nu ați răspuns la prima mea întrebare privind Jandarmeria. De, om ocupat sunteți. Dar despre blocarea parcării din Piața Victoriei de către forțele de ordine în zi de lucru ce părere aveți?

Cristijansen  •  7 iunie 2018, 11:56

Vai , dar cata nesimtire si lipsa de educatie in comentariul unui ""orasean "" , ""oraseanul ""este suparat pentru ca vin multi tarani din zona de sud sa lucreze pe la guvern sau prin institutiile publice , familii intregi de migranti . Vai si cum ne spune cu emfaza ""oraseanul "" ca nu are nimic cu taranii din sud doar ca primesc functii fara niciun merit si sunt agresivi . As putea sa zic ca mai rar mi-a fost dat sa vad atata nesimtire si lipsa de educatie dar baiatul cu aere de capitala nu este singurul din capitala care se lauda cu propria nesimtire si propria lipsa de educatie . Ii amintesc acestui ordin aaar ca locurile de munca din institutiile guvernamentale din Bucuresti nu sunt rezervate baietilor si fetitelor din capitala , acolo au dreptul sa lucreze cetateni din toata tara . Si ce legatura au astea cu plecarea medicilor ! Sunt bulversat ,Doamne, cate prostii a putut sa debiteze pe centimetru patrat !

dan65  •  7 iunie 2018, 12:07

mitingul impotriva abuzurilor exercitate de statul paralel este cel mai bun lucru care se putea intampla in actuala conjunctura politica si sociala din Romania.bineinteles vor exista destui securisti si procurori(sau asociati acestora) infitrati in multime,gata sa recurga la instigari si provocari,dar bine macar ca din ministerul de interne au fost inlaturati cea mai mare parte dintre sefii aserviti binomului si putem spera ca vor fi incatusati si trimisi la racoare.

Alex  •  7 iunie 2018, 12:15

Domnule Tolontan, stiu ca in toata presa a aparut stirea ca CFR suplimenteaza trenurile din Hunedoara catre mitingul de la Bucuresti. Nu e adevarat. E vorba de o intrebare adresata in luna aprilie. Deci nu vine nici un tren suplimentar sambata. Va citez din editia de ieri a ziarului Glasul Hunedoarei: În documentul semnat de biroul de presă al Consiliului Județean se recunoaște, negru pe alb, că instituția a fost implicată în chestiuni de partid. Așadar, în luna aprilie, conducerea Consiliului Județean a adresat o solicitare de informare către CFR Călători, cu privire la posibilitatea de suplimentare a garniturilor de tren, pe ruta Simeria-București. „Pentru data de 08 iunie 2018 nu există nicio solicitarea din partea Consiliului Județean Hunedoara către Regionala CFR Timișoara legată de suplimentarea garniturilor de tren spre București. Conducerea Consiliului Județean Hunedoara a solicitat o informare Regionalei privitoare la posibilitatea de a suplimenta unele garnituri de tren în eventualitatea desfășurării unor evenimente de mai mare amploare în Capitală, în cursul lunii mai, caz în care ar fi existat mulți doritori interesați să participe. Solicitarea a fost transmisă în cursul lunii aprilie, dar până la această data Regionala CFR Timișoara nu a dat curs solicitării!”, se arată într-un răspuns al Consiliului Județean Hunedoara. Reprezentanții CFR Călători confirmă faptul că, pentru acest sfârșit de săptămână, nu au fost suplimentate trenurile care circulă pe ruta Simeria-București. „M-a întrebat mai multă lume ceea ce mă întrebați dumneavoastră, dar noi, în momentul acesta, pentru perioada acestui sfârșit de săptămână, nu am primiti nicio solicitare de la nimeni. Toate aceste lucruri se fac în scris, se dă prețul, se discută condițiile de transport… Asta este procedura la noi. Pe această procedură, nu ne-a intrat niciun fel de document. Dacă vom primi, suntem perfect transparenți și comunicăm”, a declarat purtătorul de cuvânt al CFR Călători.

Crimson Veritas  •  7 iunie 2018, 12:15

Singurele asemnari care exista ... sunt intre mitingurile #Rezist si Mineriade ... 1. Amandoua manifestatile sunt ILEGALE ... prin nerespectarea legii nr. 60/1991 (Legea Manifestatilor Publice) ... mai multe articole sunt incalcate ... atat cele care fac referire la obtinerea autorizatiei necesare de la organul competent ... PMB ... cat si aricolele care fac referire la 'mesajul protestului' ... care in conformitate cu Art. 9 ... 'Sunt interzise adunarile publice prin care se urmareste: (a) propagarea ideilor totalitare de natura fascista, comunista, rasista, sovina sau ale oricaror organizatii terorist-diversioniste; (b) organizarea unei lovituri de stat sau altei actiuni contrare sigurantei nationale; (c) incalcarea ordinii, sigurantei sau moralitatii publice, a drepturilor si libertatilor cetatenilor ori punerea in pericol a sanatatii acestora. ... 2. Alte asemnare o reprezinta ... manifestarile violente ale participantilor, incidente cu organele de ordine, cu alti cetateni si / sau participanti la trafic ... 3. Ambele manifestratii ... urmaresc ... rastunarea VOTULUI si a institutilor alese in mod democratic! Diferenta intra Mineriada si Mitingurile #Rezist ... este insa una importanta ... in timp ce prima a fost doar 'one time event' (ma refer la cea din 1999) ... iar Organele Statului au actionat in consecinta ... a fost restabilita Ordinea de Drept, s-au alicat amenzi contraventionale, penale ... s-au deschis anchete penale pentru identificarea si pedepsirea organizatorilor ... Mitingurile Infractionale #Rezist ... sunt niste evenimente frecvente folosite (si chiar organizate) de Statul Subteran din Romania care include ... tocmai acele institutii de forta ... care conform Legii ar trebui sa restabilesca Ordinea de Drept ... MAI, Jandarmerie, Armata, Servicii! Romania este de 3 ani ostateca a acestor mase infractionale de cetateni ... care scupia pe legile tarii si pe drepturile celorlalti cetatenii ... cu suportul neconditionat ... al Statului Subtreran ... si a unei maini de 'ziaristi' ... care instiga, incita si promoveaza astfel de manifestatii ... dupa caz contraventionale sau infractionale ... Nu dau numele ziaristilor ... se stiu ei! Vizavi de Mitingul PSD-ului ... in primul rand este un miting autorizat, legal ... pe model vestic ... participantii vor protesta impotriva abuzurilor si a institutilor care comit abuzuri si calca in picioare atat Libertatea Romanilor cat si Democratia Romneasca ... obtinuta cu atata greutate si atatea sacrificii! Scopul principal ... este acela de a arata ca suntem MULTI ... mai multi decat minoritatea agresiva #rezist ... si ca voi care urlati zi si noapte ... ca ati avea vreo LEGITIMITATE ... in demersurile voastre securiste si anti-libertati ... *** *** si atat! Repet ... ideea nu este sa ne batem in proteste cu #rezistii ... acesti veritabili si profesionali ... ***, *** ... in conculzie ... acest protest este incarcat de Simbolism ... nu de scheme si magarii si coregrafii securiste ... Protestul adevarat ... si pe o anumita TEMA ... se face o singura data ... si caracterul lui este simbolic ... nyu ce intelegeti voi ... *** prin protest ... sa iestiti toata ziua ... aceiasi indivizi, si cu aceeasi tema ... sa blocati pietre si bulevarde in fiecare saptamana ... confundati Protestul Adevarat ... cu Warfare-ul Politic ... ceea ce face si a facut intodeanuna ... #rezist! Deci stati jos ... aveti 2! BTW ... noi suntyem 2 mase diferite de cetateni ... care o sa ne uram toata viata ... datorita structurii ideologice complet antitetice din care facem parte ... voi sunteti *** ... *** ... care nu urmariti decat un singur lucru ... DOMINION ... DOMINARE ... sa va impuneti vointa voastra asupra celorlalti ... prin orice metode, prin orice mijloace ... de partea cealalata ... sutem noi oamenii liberi!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Lucaci Mariana  •  7 iunie 2018, 12:19

Trebuie mai degraba facuta o comparatie intre meetingul PSD si meetingurile #rezist. Unul autorizat, altul spontan. ( miting spontan, cu recuzita care cere saptamani bune de munca pentru a o face, cu oameni care cica vin din proprie initiativa si nu sunt manipulati, - cine a platit recuzita pe care o etaleaza si de ce toti folosesc aceleasi clisee in exprimare ? ) Unul lupta impotriva coruptiei (DNA, Justitie, dosare penale cu dovezi fabricate), *** ( ***) Unul vrea democratie ( legi respectate de toti si aplicate pentru toti la fel) , altul vrea dictatura. ( desfiintarea adversarului politic prin orice metoda oculta, mai putin cea legala) Unul vrea prosperitate, altul vrea ca romanul sa fie sclav. M-am saturat de ziaristii mercenari si mai grav de cei cu epoleti. Eu merg la meetingul PSD.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ticbis  •  7 iunie 2018, 12:26

Am citit articolul si nu m-a impresionat, nici n-avea de ce; sunt lucruri care de 29 de ani se intampla atat de frecvent, indiferent de partidul aflat la guvernare si indiferent de motive, incat au devenit de-a dreptul banale si neinteresante pentru orice persoana inca sanatoasa la cap. Nici macar comparatia cu mineriadele lui Iliescu din anii '90 nu-mi mai starneste vreun resentiment anume, desi am fost printre victimele acestora. Am parcurs si comentariile, multe... patetice, revansarde, mustind de ura sau de violenta partizana. Constat cu amaraciune ca societatea romaneasca n-a evoluat absolut deloc din 1989 si pana acum, dimpotriva; macar in anii '90 aveam specialisti in drept ce se ocupau de justitie, nu pe alde Iordache sau Nicolicea ca acum; aveam specialisti in domeniile lor in functiile de ministri, nu secretare de scoala generala din comunele din Teleorman ca acum. Am involuat evident, asta desi intre timp tara a devenit membra a UE si NATO dar, din ce constat, se pare ca nu ne meritam locul, in niciuna dintre aceste organizatii. Citesc zilnic presa internationala; lupta politica este fireasca si normala; se intampla in toate statele democratice, inclusiv prin organizarea de catre partide a mintigurilor de sustinere, fie pe teme ideologico-propagandistice, fie pe teme ce privesc promovarea de norme sociale, legi sau masuri economice. Mobilizarile la miting se fac de catre organizatiile de partid locale, de regula pe internet sau prin retelele sociale; insa oamenii participa voluntar, se deplaseaza din convingere, pe timpul lor liber si pe banii lor la locul manifestarii. Asa a fost si in Franta, si in Germania si la mitingurile pro sau contra Brexit din Marea Britanie. NU exista trenuri speciale sau autocare platite de catre partide pentru transportul manifestantilor din toate colturile tarii la locul de desfasurare al mitingului!!! Din punctul asta de vedere, cred ca Romania este singura tara membra a UE care procedeaza in felul asta in anul de gratie 2018! Asta dovedeste cat de inapoiati am ramas, atat din punct de vedere socio-politic cat si din punct de vedere al civilizatiei secolului XXI. Ii asigur pe toti cei care vor citi aceste randuri ca Deutsche Bahn (caile ferate germane) nu-si va incalca nicio secunda programul public al mersului trenurilor si nici nu va infiinta vreodata trenuri speciale pentru vreun miting politic, nici daca Angela Merkel va bate din picior si se va rasti la ei! La fel, British Rail (caile ferate britanice) nu va pune niciodata la dispozitia vreunui partid politic garnituri suplimentare pentru un miting sau altul, chiar daca solicitarea va veni direct de la Regina Angliei!!! Am dat exemplele astea ca sa va dati seama la ce distanta se afla Romania de astazi de democratiile si civilizatiile autentice. In fine; inteleg ca sambata vor fi 4 mitinguri; va marturisesc ca, personal, nu ma intereseaza niciunul dintre ele; nu ma reprezinta! Nici nu vreau sa aduc in discutie cine le finanteaza si ce bani publici se cheltuie acolo (asta apropos de "Gala Bute"); chestiunea asta e mai mult decat evidenta...:) La mitingurile de felul asta participa 3 categorii de persoane: cei care au ceva de castigat, cei care au ceva de pierdut si cei care habar n-au de ce se duc acolo. Cum nu ma regasesc in niciuna dintre acestea, prefer sa stau acasa in fata televizorului si sa urmaresc in transmisiune directa finala feminina a turneului de tenis de la Roland Garros. Iar daca una dintre finaliste va fi Simona Halep, cu atat seara de sambata va fi mai speciala!!! In rest, oricate zeci de mitinguri vor mai organiza unii sau altii, realitatea e ca romanii seriosi vor continua sa-si paraseasca tara si sa-si ia lumea in cap, cu milioanele!!! Eu sunt mai in varsta si am cam obosit, insa pe tinerii adevarati nimic nu-i leaga de mizeria asta, sunt liberi si au tot viitorul inainte (chiar daca departe de tara in care s-au nascut); alta sansa nu mai au!

Andrei F  •  7 iunie 2018, 12:55

Daca CFR o sa suplimenteze vagoanele sambata sau o sa introduca trenuri speciale nu este nici o anomalie daca totul o sa fie platit!Daca suporterii Craiovei au putut veni cu trenul pentru Cupa Romaniei atunci eu zic ca intr-o economie de piata oricine plateste poate beneficia de transport pe calea ferata!Oare daca PSD inchiria avioane tot asa puneati problema?Voi va dati capitalisti dar aveti comunismul in sange!Unii o dau cu dezinformarea cu ce se intampla in tarile acelea democratice si frumoase...Pai Gaddafi nu si-a instalat cortul in fata Palatului Cotroceni...Fiul lui Gaddafi nu a jucat in campionatul romanesc...Gaddafi nu a dat zeci de milioane in campania electorala din Romania...Asadar nu mai transformati voi Romania in Iadul pe Pamant!

un colonist  •  7 iunie 2018, 13:18

cu sau fara psd, cu sau fara mineriade, cu sau fara ce vrei tu, TOT AICI AJUNGEAM. adica COLONIE. daca nu se inventa coruptia, sigur se inventa altceva: xenofobia, rasism, terorism, intoleranta, separare etnica. restul e istorie. in globalizare Romania nu este decat o colonie, ca si ceilalti estici.

ticbis  •  7 iunie 2018, 13:50

@Andrei F: Bre tovarase, din ce plateste PSD avioane, trenuri si autocare pentru mitinguri, plus celelate cheltuieli? Ca asta e problema! Din cotizatiile membrilor de partid??? Hai sa-ti citez, sa te lamuresti despre ce e vorba: "Noi avem acum 547.850 de membri cu cotizaţia la zi. Cotizaţia este de 1 leu pe lună pentru tineret şi seniori. De fapt, cei mai buni activişti sunt de la tineret şi seniori, se mişcă cel mai bine. Dar în total sunt 811.000 de membri cu carnet de partid”, ne-a spus secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu." Declaratia este relativ recenta, din noiembrie 2017. Tovarase, din banii astia se platesc o gramada de activisti ai PSD-ului ce n-au alt serviciu sau un loc de munca, din ce ramane nu poti plati nici macar o roata de tren sau de avion!!! :))) Sunt bani publici cheltuiti pentru micii si berea de la miting, plus cateva zeci de lei pentru fiecare persoana care s-a urcat in autocare sau in trenuri, ca niciun taran nu e prost sa-si piarda timpul la Bucuresti pe banii lui... si se aduna sume mari! Mai multi bani decat a tocat Elena Udrea pentru Gala Bute! Intelegi???

Șerban  •  7 iunie 2018, 13:52

Asociația Magistraților europeni a început să ridice preșul sub care se ascund *** României, atât cele din politică și din justiția politizată cât și *** din presă. Eu detest profund *** din presă - indivizi ce s-au vândut pe 30 de arginți. Răul făcut României se va întoarece împotriva lor și a famiilor lor - Dumnezeu nu dă cu parul, dar DĂ!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Olimpicul adormit  •  7 iunie 2018, 14:04

Dupa ce si-au dat jos propriul guvern prin motiune de cenzura... Dupa ce si-au alungat doi premieri pentru ca nu mai functiona telecomanda... ce ne mai miram ca organizeaza un miting de protest... Sa fie sanatosi! Daca lucrurile merg bine, multi ditre ei vor vrea s-o vada pe Halep in finala de sambata, si ma gandesc ca or sa se dea loviti...

Andrei F  •  7 iunie 2018, 14:12

@ ticbis Nu dumneata scuzai pe Udrea care conform Instantei in cazul ,,Gala Bute,,se lua spaga care mergea la PDL? Curioasa schimbare de optica aveti!!! Daca ati traii in aceeasi Romanie cu mine zilele acestea auzeati de un alt scandal cu bani care se strang pentru un partid si vi se aprindea o luminita- se lua bani si de la persoane fictive,cu nume de organizatie terorista!- Partidele politice pot primii donatii pe langa banii asigurati de la bugetul national!La fel ca # rezist! Sau dumneata nu ai auzit inca asta?Daca aveti dubii sau certitudini privind provenienta banilor de la PSD faceti o plangere penala! Eu inca nu am auzit ca o astfel de plangere sa ramana necercetata!Necercetate sunt mormanele de bani ajunse la PDL si recunoscute de Udrea,Basescu,Pinaly,Cocos,Sandu...Dar desigur,partea asta nu v- a deranjat si nici nu o sa va deranjeze daca o sa fie in dreptul preferatilor,nu?

Șerban  •  7 iunie 2018, 14:29

@Cenzor. Exprimarea *** este cuprinsă în „ limbaj vulgar sau jignitor”?! O.K.! Am reținut.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează