4 lucruri care o fac unică pe Simona Halep după Roland Garros

Campioana a întîmpinat victoria cu mai mult calm și echilibru decât oricare dintre noi, milioanele de fani tulburați și entuziaști

duminică, 10 iunie 2018, 9:12

Victoria Simonei are toate datele meritului.

1. Jucătoarele importante au fost prezente, aproape în bloc, la Roland Garros 2018

Nu au lipsit nici Serena Williams, nici Maria Șarapova, ambele ”nașele” de până acum ale Simonei. Sigur, fiecare a evoluat la forma și la condiția actuală a carierei, însă așa e sportul, joci cu prezentul, nu cu un ideal utopic.

Noi, microbiștii din orice nație, că nu e vorba doar de specificul românesc, avem plăcerea ingrată de a contesta polemic realizările, dezvrăjind fiecare  performanță: ”Da, Steaua a cîștigat în 1986, însă lipseau echipele englezești”.

Ca să ne lase fără obiectul polemicii, uite că acum, la Roland Garros, a fost mai toată lumea.

2. Simona a prins partea grea a tabloului, cu Kerber și Muguruza.

Dezavantajată de sorți, românca și-a făcut singură treaba, fără participarea norocului.

Succesul ei nu ar fi fost cu nimic diminuat dacă urca în finală pe ramura mai ușoară a tabloului, însă așa e multiplicat de sentimentul că a trecut prin foc.

”Sfertul” cu Kerber și ”semifinala” cu Muguruza i-au consolidat Simonei încrederea că poate trece de oricine. Și nu doar de oricine din punct de vedere valoric, ci și de orice stil de joc ar avea în față.

Căci Kerber și Muguruza sunt, în ierarhia WTA,  maestra defensivei, respectiv simbolul ofensivei și al loviturilor decisive. E ca și cum, în șah, ai fi trecut de Karpov și Kasparov.

Poate că injecția de încredere din memoria recentă a celulelor lui Halep a contat în momentele de cumpănă ale finalei cu Stephens.

3. A cîștigat 17 turnee, ca să dobândească un titlu de Mare Șlem!

Simona nu e un copil minune, ci un copil adult. Are personalitatea și condiția campionului de cursă lungă.

Ea n-a avut destinul lui Ostapenko, letona care a cîștigat Roland Garros, chiar în fața Simonei, în 2017, la prima ei finală de Grand Șlem, asta după ce, în 2016, puștoaica părăsise Parisul sau Jocurile Olimpice din primul tur.

Pentru Halep, succesul s-a clădit nu pe un moment fericit, ci pe efortul și insuccesele anterioare, dacă insucces îi poți spune unei finale, care în tenis e echivalentul pasei de gol din fotbal. Pentru o finală de Mare Șlem câștigată a plătit, înainte, cu efortul a trei încercări ratate!

Și, de fapt, tabloul adevăratei performanțe se vede privind cariera în ansamblu, nu doar momentele luminii alb-pur de la turneele supreme.

Simona Halep a terminat anul 2017 ca număr 1, cu 15 turnee câștigate în palmares.

Și-a adăugat pe parcursul lui 2018 încă unul, la Shenzhen.

În 2018 a pierdut finala de la Australian Open și abia apoi a urcat pe podiumul ca o virgulă, la Roland Garros.

A ajuns la aur după ce a trecut prin toate elementele tabloului bărbosului Mendeleev.

Iar în cazul Simonei, acest succes e chiar o virgulă, nu un punct.

4. A întîmpinat triumful cu echilibrul unui alpinist care știe că mai e greu să cobori de pe Everest decât să urci.

Simona a fost, probabil, cea mai lucidă dintre milioanele ei de suporteri.

Toți avem un nod în gât, comentatorii își țin cu greu lacrimile, Luminița Paul ne ajută un pic amintindu-ne gluma reală a meciurilor ”văzute la bulgari”, căci o emoție profundă pusese al doilea strat de nori între noi și sentimentul eliberator că ”În sfârșit, s-a întâmplat!”.

Campioana se comportă impecabil.

După o clipă de încremenire, când lasă zgurii povara rachetei, ea merge imediat la Sloane Stephens, ca să împartă, două femei truditoare, în văzul unei planete, secretul ultim al sportului: oricare dintre ele poate plînge și oricare are dreptul să rîdă, într-o astfel de zi.

Vorba lui Alin Moldoveanu, după ce iese olimpic la Londra: ”A ieșit așa, puteam să termin oriunde în cei 40 de concurenți”.

Apoi, Simona urcă în tribună la familie și la uimitorul Darren Cahill, omul care și-a asumat eșecurile și i-a oferit ei victoriile, așa cum face orice mentor de școală clasică.

Fiecare pas al Simonei este măsurat.

Are grijă să nu calce strîmb în labirintul scaunelor și al lacrimilor celor din jur. Îi caută din ochi pe fiecare, nu vrea să rămînă datoare la Banca Favorurilor, cum spunea cândva un scriitor.

Cu pași adăugați, ajunge în lateral și întârzie o secundă în plus în brațele fratelui său, Nicolae.

Coboară apoi la fel de atentă și, în acel moment, în care îi citești surîsul din priviri, ceea ce vezi la acest muncitor de 26 de ani e cunoașterea fiecărui mare alpinist, dar și a umilului muncitor, postură a noastră, a oamenilor obișnuiți, pe care finalele pierdute ne-au învățat că mai greu e la întoarcere, la coborât, decît la dus.

Comentarii (88)Adaugă comentariu

Florin  •  10 iunie 2018, 15:48

Punctul 5. A FOST SINGURA CASTIGATOARE FELICITATA DE UN LIDER DE MINERIADA (ALBA SAU NEAGRA). CU ASTA NU SE POATE LAUDA MONICA SELES, CARE IN 1990 NU A FOST FELICITATA DE ONOR.TOV.iliescu DUPA CE A CASTIGAT ROLAND GARROS.

Teodor Dorobantu  •  10 iunie 2018, 15:51

Bravo Simona!!Ai adus o imensa bucurie tuturor romanilor. Ieri ai devenit si PRINTESA Europei, tu fiind reprezentanta batranului continent in meciul cu reprezentanta Americii. Si ai invins cu un efort fizic si de vointa IMENS!!! Multumesc pentru fericirea care ai adus-o familiei mele si imensei familii a romanilor onesti din aceasta tara!!! Nu stiu daca ai aflat, dar in Piata Victoriei te-au aclamat peste 100.000 de romani. Mari succese in continuare!!!!

spa  •  10 iunie 2018, 16:01

Catalin, absolut corect tot ce spui in articol. Cu exceptia declaratiei facuta pe tv, cum ca datoreaza ceva Romaniei, sportului romanesc. Aici te-ai inselat. In tenis nu este ca in alte sporturi, singurii actionari ai Bancii Favorurilor carora le datoreaza ceva sunt ea insasi si parintii. As merge pana acolo incat sa spun ca a devenit campioana in pofida Romaniei, metafora suprapunerii meciului ei peste mitingul psd fiind de partea logicii mele. Cu drag :)

Cristina  •  10 iunie 2018, 16:03

Nu stiu motivul pt care toate lumea vorbeste de Simona, sa fie pt audienta TV,accesarea articolelor online din curiozitatae? Eu stiu ca traieste mai mult in strainatate decat in romanica, ca la cupa davis vine din 2 in 2(ca nu e pe bani).Nu retin niciun act de caritate , tezaurul nu-l aduce inapoi si nici unirea n-a facut-o .Pe mine ma intereseaza cat impozit a platit la cei 25 de milioane si daca toti cei inebuniti dupa ea sunt mai smeriti iubitori si curajosi

MZM  •  10 iunie 2018, 16:10

Pentru ca veni vorba despre victoria Stelei in CCE din 1986, facilitata de faptul ca ”lipseau echipele englezesti” (de fapt lipsea campioana Angliei, cum foarte corect observa domnul FMP), vreau sa spun ca aceasta idee, lansata de suporterii necajiti ai unor echipe romanesti care nu au facut nimic pe plan european, este complet lipsita de logica. De ce? Pai daca lipsa din competitie a campioanei Angliei ar fi fost un asa de mare avantaj, de ce nu au profitat, in acel an, de aceasta oportunitate atatea echipe galonate cum ar fi Juventus, Bayern, Anderlecht, IFK Goteborg sau FC Porto, care au parasit competitia in diverse faze? De ce nu a profitat Barcelona de acest avantaj, pentru ca nici macar in finala nu a intalnit o echipa englezeasca, ci una romaneasca, pe Steaua? De ce nu a cucerit Dinamo Kiev , in februarie 1987, Supercupa Europei, ca in finala de la Monte Carlo s-a confruntat cu o echipa romaneasca, Steaua, nu cu vreo reprezentanta a Albionului? Deci argumentul cu ”lipsa echipelor englezesti” trebuie parasit, daca vrem sa nu ne umplem de ridicol... Despre fantastica victorie a Simonei: ”Iti sarut mana, Doamna, oriunde te-ai afla!”

halapeno  •  10 iunie 2018, 16:19

ma mir ca nu ati mentionat si faptul ca e prima sportiva din istorie care cistiga primul GS in timp ce se afla pe primul loc WTA. "Având în vedere câte critici au de îndurat sportivele care au ocupat primul loc mondial fără să aibă un trofeu de Grand Slam, nu cred că i-a fost uşor. Femeie puternică, această Simona”, scrie Ben Rothenburg, de la New York Times'

Mircea  •  10 iunie 2018, 16:22

Exista si punctul 5 , pe care ar fi nedrept sa-l treceti cu vederea ANTRENORUL ,Darren Cahill , ceea mai inspirata alegere a Simonei , dupa cateva incercari mai mult sau mai putin reusite ....

bravoei  •  10 iunie 2018, 16:30

Urmeaza laudele de la psd. probabil ca saptamana viitoare Firea inventeaza ceva cetatean de onoare si un teren cadou, ca sa-si faca poze pentru campania electorala cu Simona. Plus invitatie la antena 3, sa spuna cum s-a luptat pentru romania sufocata de statul paralel, perpendicular si furat doar de romani.

Stelu  •  10 iunie 2018, 16:41

Dupa atati ani de munca si sacrificii ( adolescenta si tineretea ) a venit si primul Grand Slam ! La cat mai multe !! Dar legat de meciul de baraj pt Liga 1 : Voluntari-Chindia Targoviste ... legat de doua faze interpretate diferit de 2 arbitri de pe lista FIFFA : penaltiul pe care il primeste Voluntari in meciul cu Juventus si penaltiul pe care NU il primeste Chindia in min 47:12 !

Ion Toma Ionescu  •  10 iunie 2018, 17:05

Nu voi găsi eu, un biet scrib, cuvintele potrivite cu care ar trebui scrisă legenda, dar pot admite că am văzut ieri în tribunele Roland Garosului, în stare pură, un adevăr ce-l credeam de neatins, un fel de lucrare a fericirii care se întâmplă atât de rar! O unanimitate de dorinţe care să satisfacă şi să împlinească setul de valori, dar şi dreptatea şi voinţa învingătorului, lupta lui aprigă până la epuizare, egală cu propria măsură. Putem spune acum că Un Halep, a devenit deja O unitate de măsură etalon, un standard ISO al zeilor din tenis atins de om. E Simona Halep o forţă a naturii ieşită din comun? Are ea o înălţime considerabilă care să-i permită să privească de sus adversarele? Face vrăji diavoleşti şi farmece, luându-şi puterea din întunecimile răului? NU! Ea se închină după fiecare meci, mulţumind cerului pentru bunăvoinţa Lui Dumnezeu de a-i fi dat puterea să-şi elibereze la sfârşit, zâmbetul atât de luminos care ne umple inimile! Simona Halep e o Cosânzeană apărută din poveştile noastre minunate, o Cenuşăreasă printre prinţesele lumii, care munceşte fără să păcălească, CINSTIT! Simplu, dar cu obidă, luând în piept greutăţile şi capcanele lumii, storcând la antrenamente şi pe terenul de joc tot ce e mai bun în ea. Răbdătoare şi convinsă fiind, că sigur odată şi odată va veni prinţul să-i potrivească pantoful de aur sau de argint. Aţi văzut ce bine îi venea aseară şi cât de uşor ridica în sunetul imnului şi în fluturarea tricolorului, deasupra capului, trofeul din cinci kg de argint masiv? Organizatorii Roland Garosului nu i-au oferit Simonei pantoful de aur sau de argint nu contează metalul… Au ghicit că finala nu o va câştiga, spre surpriza tuturor, cu picioarele ei de căprioară, ci cu capul!... Mentalul i-a fost de mare ajutor! Mulţumim Simona că ne-ai adus mândrii, în faţa lumii!

SD  •  10 iunie 2018, 17:06

Poate data viitoare nu mai piratați theme-ul de Wordpress pentru site-uri de genul bravosimo.gsp.ro

Lestie  •  10 iunie 2018, 17:17

CTP zice ca e legenda, CT ca e unica. Foarte bine. Pe mine ma intereseaza cand terminati cu odele, ca ma doare capul.

vasglo  •  10 iunie 2018, 18:23

Un "atarnator", printre multi altii din presa "sportiva si independenta"!! :-)

muzzi  •  10 iunie 2018, 18:59

@Addy nu cred ca ai cunostinte mai aprofundate de ce sunt o armata de pierde-vara care o injura pe aici, cred unii platiti, altii doar prosti! pai e normal sa zica "hai begu, hai buzarnescu", de vreme cand atunci cand pierde Simona se transforma dintr-o mandrie, din "bravo Simona" intr-o "machidoanca proasta", "albaneza lipsita de talent" si alte alea! pentru ca noi romanii asa am fost invatati de mici! sa uram tot ce este diferit de noi! e culmea sa ai ceva cu o persoan, un roman de-al tau, un frate de-al tau, pentru ca apartine unei etnii, dar uite ca in Romania se intampla! ma cutremur cand vad comentariile pe siteurile astea de sport, cati il injura pe Becali, spre exemplu, dar nu pentru ca au ceva cu el, ci pentru simplu fapt ca e machidon! te doare mintea! suntem in timpurile in care lumea accepta cu usurinta anomaliile naturii, citesc ca prin Olanda e legalizata zoofilia, ca homosexualitatea sau casatoria intre persoane de acelasi sex e legala de multa vreme, dar noi inca avem probleme ca unul e ***, ca unul e turc, ca unul e ungur, ca unul e machidon.....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cris  •  10 iunie 2018, 19:15

Cristina, de acord cu tine. Adevarul este ca la cati campioni mondiali, cati nr 1 in lume are Romania, cate modele avem, care au reusit depasindu si conditia sa devina cei mai buni din lume, pe care sa le urmeze generatia asta facebookcista, cati ambasadori de imagine pozitiva ai tarii asteia, de pe urma carora sa beneficieze fiecare roman in afara tarii, chiar nu stim de ce ne entuziasmam si bucuram atat! Vai de capul fara logica si ratiune!

Eddie  •  10 iunie 2018, 19:38

Catalin, corecte observatii. In legatura cu ce ai declarat ieri la TV nu sunt de loc de acord. E ca si cum ai zice: " Ctalin nu e singurul vinovat pentru mentalitatea asta! De vina sunt si PCR, FSN, PSD". Stiu, e exagerata comparatia, dar totusi nu chiar atat de departe de realitate.

Cristian  •  10 iunie 2018, 19:39

Tanti @Cristina, în viață e bine să faci afirmații doar atunci când ești în cunoștință de cauză. Dacă nu faci asta, să nu te mire faptul că toți cei din jur se vor uita un pic ciudat la tine. Simona locuiește în România dar nu poate fi prezentă atât de mult în țară din motive pe care îți ofer ocazia ca, printr-un minim efort intelectual, să le descoperi singură. Nu are domiciliul în Florida, ca Șarapova. Dacă tu nu ai cunoștință de actele caritabile ale Simonei, nu înseamnă că ele nu există ci că, discretă și cu bun simț cum este, nu face paradă cu ele. Te invit să citești aici : http://m.ziare.com/simona-halep/simona-halep-face-un-gest-superb-cu-banii-castigati-din-tenis-1501222

Mihai  •  10 iunie 2018, 19:50

Breaking News: Daddy vrea si el sa castige un Mare Şmen !! Cica se pricepe!

sundance kid  •  10 iunie 2018, 21:00

In primul rind e vorba de talent ca doar nu e OBELIX !

Florin  •  10 iunie 2018, 22:02

BRAVO, spre deosebire de alte articole cu alte teme, in care nu prezentati corect adevărul.

Alin  •  10 iunie 2018, 22:20

Din pacate am preferat sa vizionez meciul pe Eurosport, pe Protv un minus pentru modul cum au comentat partida

Alex  •  10 iunie 2018, 22:33

@Cristina : Simona locuieste la Constanta iar de stat prin Romania nu prea cred ca poate sa stea daca vrea sa participe la turnee... Cam toate turneele de tenis nu sunt in Romania. Cat despre taxele de care vb nu cred ca e greu sa deduci cam cat plateste. Nu cred ca fiscul o lasa sa nu plateasca asa ca plateste si plateste destul. Acte caritabile poate ca face sau poate ca nu. U faci acte caritabile ? Nu prea cred. Daca chiar vrei sa o critici pe Simona hai sa iti dau eu un subiect : ai putea sa o critici ca inca nu a facut o academie de tenis sa ajute pe cei ce vor sa faca tenis,nu de alta dar inca nu am auzit de nici un sportiv care sa fi ajuns undeva dupa ce a trecut pe la Academia Nastase. Insa probabil Simona va deschide o academie dupa ce se retrage din tenis

petrache  •  10 iunie 2018, 22:54

Bravo Simona! O realizare nemaipomenita care ne face mandri pe noi toti romanii. Un singur norisor umbreste realizarea asta deosebita. Dupa victorie, s-a imbratisat cu toti si cu toate - cu execeptia doamnei Ruzici (careia mi-a facut impresia ca i-a intors spatele). In poze apare Cu Darren, cu maseurul, cu Hagi, cu Tiriac, cu Nadia ... - dar nu cu Dna Ruzici. Sper ca nu a uitat ca, vreo 10 ani in urma, cand Simona nu era nici in primele 100 din lume, Dna Ruzici a avut inredere in ea, a luat-o sub aripa ei, a ajutat-o cum a putut mai mult cu relatii in lumea tenisului, sponsori, antrenori - si chiar in materie de comportament si rafinament. (Cred ca Ruzici l-a convins pe Darren sa o ia.) Sper ca e doar o impresie falsa de a mea ca Simona nu este suficient de recunoscatoare.

Joe  •  10 iunie 2018, 23:07

Cat ma bucur pentru succesul ei pe deplin meritat ! Si la fel de mult ma bucur pentru dosul de palma aplicat cu stil tuturor haterilor ! Bravo Simona Halep !

Andrei  •  10 iunie 2018, 23:13

Daddy se pricepe sa joace tenis la SRI in curte.

sundance kid  •  11 iunie 2018, 3:30

Alex Simon e in suflet constanteanca dar de locuit locuieste in Capitala .

Sextus Pompeius  •  11 iunie 2018, 5:48

@petrache Despre Ruzici, cred a fost doar emotia de moment... Nu ca nu a vrut, nu a realizat din cauza emotiei... Este recunoscatoare si bine crescuta...

Cati Popa  •  11 iunie 2018, 8:23

Felicitari Simona.Multumesc pentru ca ne ai facut fericiti.Esti printesa noastra.

Florin C  •  11 iunie 2018, 9:31

O mică completare, în 86 nu au participat nici echipele italiene în cupa campionilor pe lângă cele englezești, fiind suspendate ambele țări după incidentele din finala anului anterior dintre suporterii lui Liverpool și Juventus. Însă asta nu diminuează performanța adevăratei generații de aur a fotbalului românesc. (p.s. și asta o spune un rapidist)

munteanu stefan  •  11 iunie 2018, 9:37

Bravo SIMONA! Esti o mare SPORTIVA. Ai facut o tara intreaga fericita. Daruirea ta a fost facuta pentru performanta dar si pentru prestigiul unei tari distrusa de clasa politica si de un sistem care nu se da dus. Esti un exemplu de daruire,talent si patriotism. Multumim foarte mult fata draga. Te iubim!

mountytoma  •  11 iunie 2018, 10:29

mai ai curaj sa vorbesti despre Simona? ai vorbit atat de uart despre ea, ar trebui sa te ascunzi in pamant, ***! ii doresc Simonei Halep sa castige inca doua Grand Slamuri anul asta, si inca vreo 20 in cariera, si multe alte turnee! sa castige atat de multi bani incat *** de ciuda!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

victoe  •  11 iunie 2018, 10:44

Ami pare bine ca simona a rusit pana la urma sa le anchida gura sau sa le rupa pixurile unor neaviniti din multii comentatori // sportivi //care no au atins nici cu degetele o racheta care asi facusera un obicei din a o critica pe simona.Recte Mircea Banciu de la B1 .care habar nu are despre sport an general era foc si para pe simona anul trecut.SI ca el sant multi,nu numai an presa ci si pe tabloide .Am 75 de ani,am fost si eu sportiv ,dar un sportiv ca simona se naste odata la nu stiu cati ani.Are prea multa daruire,extraordinarapasiune ,talent nativ,si multa daruire FELICITARI FATA MEA, SI MULT SUCCES ANAINTE.

teo  •  11 iunie 2018, 12:02

parerea mea e ca e o mare sportiva pt.nivelul sporturilor din Romania dar in ce priveste unicitatea mai usor.sau daca vrei altel fiecare om e unic in felul sau.ce am putea spune atunci despre o steffi graf,navratilova,evert,surorile w.ca sunt cum ?acum la cald sunt prea multe pareri emotionale dar peste o vreme vom vedea ca Simona n-a fost decat o foarte buna jucatoare de tenis fiind vremelnic nr.1 in lume.mi-as dori pentru ea sa castige vreo 10 g.s.si sa stea neintrerupt vreo 3,4 ani pe locul 1 in lume si atunci da,va intra definitiv in randul legendelor tenisului mondial

mara  •  11 iunie 2018, 13:02

Frumos articol , demn pentru o mare CAMPIOANA ,cand il citesti ochii se umplu de lacrimi si inima de bucurie pentru MAREA NOASTRA SIMONA .!!!!!!! Multumim TOLO .RO pentru splendidul articol !!!!

vasim  •  11 iunie 2018, 14:05

"Simona a prins partea grea a tabloului, cu Kerber și Muguruza" Sincer cum potzi sa le uiti pe Serena si pe Scharapova ? Muguruza a reusit sa o bata pe Scharapova destul de usor dar asta doar pentru ca a prins o zi buna, la fel putea sa castige si Scharapova in alta zii. Iar Serena s-a accidentat dar la statistica o sa conteze ca a fost prezenta in turneu si a si jucat tenis destul de bine chiar daca nu a fost la niveleul dinainte de nastere.

Stefanica  •  11 iunie 2018, 14:44

Nu pot sa-ti spun decat Multumesc Simona,Fii binecuvantata

Sextus Pompeius  •  12 iunie 2018, 6:29

@ Florin C A fost Juventus... I-a scos Barcelona...

Aurelian  •  12 iunie 2018, 10:56

@Cristina Pare ca tocmai ai venit de la mitingul pafaristilor. Te incadrezi perfect. Fii atenta cum nu te informezi, punct cu punct. "Nu stiu motivul pt care toate lumea vorbeste de Simona, sa fie pt audienta TV,accesarea articolelor online din curiozitatae?" - pentru ca este a muncit si munceste din greu. Si ne e nevoie de parerea mea, asculta ce spun alte jucatoare de top despre ea, ce spune oricare din adversarii ei. Nu o avantajeaza nici fizicul, nici tara din care vine (lipsa unei industrii care sa te propulseze). Doar munca din greu si atat. Pentru toti ar trebui sa fie, si pentru multi este, un exemplu de cum reusesti daca iti vezi de treaba si tragi cu dintii. Nu ca Dragnea, Becali, cine mai vrei tu din "valorile" moderne ale acestei tari. " Eu stiu ca traieste mai mult in strainatate decat in romanica, ca la cupa davis vine din 2 in 2(ca nu e pe bani)." Pai locuieste la Constanta. Cand trebuie sa participi la 20 de turnee, fiecare de o saptamana sau doua, poate doar dumneata ai reusi sa participi din sufragerie. Ea trebuie sa alerge de colo colo. Restul timpului si-l petrece cu ai ei, acasa, in Constanta. Cat de mult poate. "Nu retin niciun act de caritate , tezaurul nu-l aduce inapoi si nici unirea n-a facut-o." Ca nu retii nu inseamna ca nu e adevarat. Nu ca ar fi datoare cu ceva, statul si federatia nu a ajutat-o cu nimic. Nu e cazul sa iti spun ca e un sportiv, tezaurul sa-l aduci tu si sa te unesti cu cine vrei, este *** sa ceri asa ceva unui sportiv. "Pe mine ma intereseaza cat impozit a platit la cei 25 de milioane si daca toti cei inebuniti dupa ea sunt mai smeriti iubitori si curajosi " Aici esti de-a dreptul ***, ca de altfel multi dintre cei care umbla un gura cu corporatistii fura tara si soros e de vina pentru tot. Banii ei sunt la vedere. Fiind la vedere, sunt declarati. Nici macar nu ii primeste pe toti, de exemplu de la RG. Fie plateste impozit direct in Franta pentru banii de RG, fie in Romania fiind conventii. Nu stiu care e procedura, dar fiind un venit intre doua tari europene, cu ultimele reglementari in materie nu ai cum sa nu declari. Cine nu plateste taxe in tara asta sunt firmele de stat, ca nu ii trage nici dracu la raspundere si indivizi precum Dragnea, pentru care nu ai cum sa gasesti explicatie la averea sa. Incearca tu si sa imi spui cum are atatia bani. In final, baga la bibilica. Fata asta este un exemplu despre cum iti vezi de treaba, tragi ca un cal sa fii cel mai bun in domeniul tau ani de zile (ea o face de 20) si poti ajunge in varf. Daca nu pricepi macar ca poti obtine succesul in viata si asa, atunci imi pare rau pentru tine, cred ca ti-ai cam ratat viata pana acum, schimba ceva.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează