4 lucruri care o fac unică pe Simona Halep după Roland Garros

Campioana a întîmpinat victoria cu mai mult calm și echilibru decât oricare dintre noi, milioanele de fani tulburați și entuziaști

duminică, 10 iunie 2018, 9:12

Victoria Simonei are toate datele meritului.

1. Jucătoarele importante au fost prezente, aproape în bloc, la Roland Garros 2018

Nu au lipsit nici Serena Williams, nici Maria Șarapova, ambele ”nașele” de până acum ale Simonei. Sigur, fiecare a evoluat la forma și la condiția actuală a carierei, însă așa e sportul, joci cu prezentul, nu cu un ideal utopic.

Noi, microbiștii din orice nație, că nu e vorba doar de specificul românesc, avem plăcerea ingrată de a contesta polemic realizările, dezvrăjind fiecare  performanță: ”Da, Steaua a cîștigat în 1986, însă lipseau echipele englezești”.

Ca să ne lase fără obiectul polemicii, uite că acum, la Roland Garros, a fost mai toată lumea.

2. Simona a prins partea grea a tabloului, cu Kerber și Muguruza.

Dezavantajată de sorți, românca și-a făcut singură treaba, fără participarea norocului.

Succesul ei nu ar fi fost cu nimic diminuat dacă urca în finală pe ramura mai ușoară a tabloului, însă așa e multiplicat de sentimentul că a trecut prin foc.

”Sfertul” cu Kerber și ”semifinala” cu Muguruza i-au consolidat Simonei încrederea că poate trece de oricine. Și nu doar de oricine din punct de vedere valoric, ci și de orice stil de joc ar avea în față.

Căci Kerber și Muguruza sunt, în ierarhia WTA,  maestra defensivei, respectiv simbolul ofensivei și al loviturilor decisive. E ca și cum, în șah, ai fi trecut de Karpov și Kasparov.

Poate că injecția de încredere din memoria recentă a celulelor lui Halep a contat în momentele de cumpănă ale finalei cu Stephens.

3. A cîștigat 17 turnee, ca să dobândească un titlu de Mare Șlem!

Simona nu e un copil minune, ci un copil adult. Are personalitatea și condiția campionului de cursă lungă.

Ea n-a avut destinul lui Ostapenko, letona care a cîștigat Roland Garros, chiar în fața Simonei, în 2017, la prima ei finală de Grand Șlem, asta după ce, în 2016, puștoaica părăsise Parisul sau Jocurile Olimpice din primul tur.

Pentru Halep, succesul s-a clădit nu pe un moment fericit, ci pe efortul și insuccesele anterioare, dacă insucces îi poți spune unei finale, care în tenis e echivalentul pasei de gol din fotbal. Pentru o finală de Mare Șlem câștigată a plătit, înainte, cu efortul a trei încercări ratate!

Și, de fapt, tabloul adevăratei performanțe se vede privind cariera în ansamblu, nu doar momentele luminii alb-pur de la turneele supreme.

Simona Halep a terminat anul 2017 ca număr 1, cu 15 turnee câștigate în palmares.

Și-a adăugat pe parcursul lui 2018 încă unul, la Shenzhen.

În 2018 a pierdut finala de la Australian Open și abia apoi a urcat pe podiumul ca o virgulă, la Roland Garros.

A ajuns la aur după ce a trecut prin toate elementele tabloului bărbosului Mendeleev.

Iar în cazul Simonei, acest succes e chiar o virgulă, nu un punct.

4. A întîmpinat triumful cu echilibrul unui alpinist care știe că mai e greu să cobori de pe Everest decât să urci.

Simona a fost, probabil, cea mai lucidă dintre milioanele ei de suporteri.

Toți avem un nod în gât, comentatorii își țin cu greu lacrimile, Luminița Paul ne ajută un pic amintindu-ne gluma reală a meciurilor ”văzute la bulgari”, căci o emoție profundă pusese al doilea strat de nori între noi și sentimentul eliberator că ”În sfârșit, s-a întâmplat!”.

Campioana se comportă impecabil.

După o clipă de încremenire, când lasă zgurii povara rachetei, ea merge imediat la Sloane Stephens, ca să împartă, două femei truditoare, în văzul unei planete, secretul ultim al sportului: oricare dintre ele poate plînge și oricare are dreptul să rîdă, într-o astfel de zi.

Vorba lui Alin Moldoveanu, după ce iese olimpic la Londra: ”A ieșit așa, puteam să termin oriunde în cei 40 de concurenți”.

Apoi, Simona urcă în tribună la familie și la uimitorul Darren Cahill, omul care și-a asumat eșecurile și i-a oferit ei victoriile, așa cum face orice mentor de școală clasică.

Fiecare pas al Simonei este măsurat.

Are grijă să nu calce strîmb în labirintul scaunelor și al lacrimilor celor din jur. Îi caută din ochi pe fiecare, nu vrea să rămînă datoare la Banca Favorurilor, cum spunea cândva un scriitor.

Cu pași adăugați, ajunge în lateral și întârzie o secundă în plus în brațele fratelui său, Nicolae.

Coboară apoi la fel de atentă și, în acel moment, în care îi citești surîsul din priviri, ceea ce vezi la acest muncitor de 26 de ani e cunoașterea fiecărui mare alpinist, dar și a umilului muncitor, postură a noastră, a oamenilor obișnuiți, pe care finalele pierdute ne-au învățat că mai greu e la întoarcere, la coborât, decît la dus.

Comentarii (88)Adaugă comentariu

Addy  •  10 iunie 2018, 9:42

Corect observatii. Ma gandesc insa la toti *** care ar fi criticat-o daca pierdea. Sa critici o jucatoare romanca de tenis pt ca e nr.1 mondial si a jucat 4 finale de GS! Dar sa lauzi pe oricare alta care a ajuns maxim in sferturi si sa zici bravo niculescu, bravo begu sau bravi carstea.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Valeriu  •  10 iunie 2018, 9:43

La Paris a avut loc o batalie intre primele doua puteri mondiale: Romania si SUA. Romania a invins prin reprezentanta sa Simona Halep, cel mai puternic om al planetei, la ora actuala.

Valeriu  •  10 iunie 2018, 9:49

Gsp cu toti ziaristtii sai sa nu mai scrieti despre Halep Cititi comentariile.voastre din timpul.meciurilor Abia asteptati sa piarda . Sunteti niste tefelei frustrati ***********

Cătălin Tolontan  •  10 iunie 2018, 9:50

@Valeriu: lasati politica si sloganurile ca nu despre asta e vorba aici.

Danut Munteanu  •  10 iunie 2018, 9:51

Oricâte cuvinte s-ar scrie despre importanța acestei victorii a Simonei și despre blocajele ei, pe care le-a depășit cu brio, cred ca rămâne ceva de spus la adresa celorlalți. Simona a dovedit fără niciun dubiu ca a fi ROMÂN nu mai trebuie sa fie vreun complex de inferioritate. A dovedit ca SE POATE sa te naști in România, sa locuiești in România, sa te pregatesti in România și sa fii LIDER MONDIAL și câștigător de turnee de Grand Șlam ( aici puteți pune orice altceva ), fie și intr-un sport in care era o seceta de trofee ka acest nivel, de 40 ani. De ieri, toți acei care in loc sa caute soluții au preferat sa afișeze justificări...pt eșecurile lor, dând întotdeauna vina pe alții...și-au pierdut “ obiectul muncii “. Nu voi fi niciodată de acord ca suntem ca Simona, noi cei care n-am plans cu ea nici când a pierdut, nici când s-a operat, nici când a văzut sacrificiile părinților, nici când a simțit ostilitatea sponsorilor... Nu, suntem la mii de ani lumina in spatele ei. Dar având-o pe Simona drept exemplu, ieri am văzut cu toții care este soluția ! Mâine foarte mulți se vor reîntoarce la spart semințe și scuipat venin pe internet. Dar dacă MĂCAR UN SINGUR ROMAN va ajunge acolo unde ii este potențialul in orice domeniu, inspirat fiind de Simona, atunci acel succes va avea și o nota din succesul Simonei. Asta este nu in gimnastica, nu in atletism, nu in caiac canoe ( deși nici acele victorii nu sunt de ignorat ), nu s-a întâmplat intr-o lume socialista, ci...s-a clădit pe EFORT PERSONAL ! Pt acest lucru, o reverența de maxim respect la adresa Simonei HALEP ! Va mulțumesc...

lupu68  •  10 iunie 2018, 9:52

Pai cam asa e. Ai uitat sa adaugi observatia mai mult decat interesanta a analistului de la New York Times: "Simona Halep este primul număr 1 mondial fără titlu de Grand Slam care îl câștigă fiind lider mondial".

sundance kid  •  10 iunie 2018, 9:52

Din cauza fusului orar nu am prins tot meciul dar cit am prins " faceam urit " . Cind a returnat-o aia in fileu la ultima minge am tzipat !

Adrian  •  10 iunie 2018, 10:02

Felicitări Simona ! Tolo,doar 2 precizări: 1.Am citit articolul din GSP, iar în opinia mea este ca victoria este exclusiv meritul Simonei si al lui Daren Cahill ."Sportul românesc " la care te referi, adica autoritățile incompetente din Romania n-au nicio treaba cu cariera Simonei.In afara de Cornel Idu , cel care l-a sprijinit si pe H. Tecau ,in rest nimeni n-a facut absolut nimic ,nici MTS, nici Federația si nici autoritățile locale.A facut ceva Mazăre sau N Constinescu sa sprijine în general sportul constantean? NU.A facut ceva Fagadau actualul primar ? NU. Singura arenă de tenis construită după 90 este cea al lui Idu. Singurul stadion construit in C-ta este cel al lui Hagi de la Ovidiu.Asa ca Tolo , sa o lăsăm mai moale cu faptul că este o victorie a "sportului romanesc"( si Dragnea a pomenit de Halep la mitingul PSD, cu toate că n-are nicio legatura, in schimb da bine la popor) 2. O singura "greșeală " a facut Simona in cariera ei, trebuia sa-si ia un antrenor de top gen Cahill mai din timp, si sa nu piarda vremea cu amatori gen Ioniță ( parca asa il chema ).Asta este parerea mea ,iar daca este greșită imi cer scuze PS.Ce a facut Idu sau Hagi ptr sportul constantean si românesc nu o sa faca niciun primar sau ministru niciodata.Intr-o tara normala ,autoritățile investesc in infrastructura ,stadioane, arene, săli de sport ,apoi le concesioneaza către cluburile private.Cel mai bun ex.: NBA, arene facute din bani publici, iar cluburile sunt private.

catyo  •  10 iunie 2018, 10:03

Frumos spus, domnule Tolontan! Admiratie si respect pentru Simona si mult succes in bataliile viitoare! Nu numai Everestul este de ascensionat pe pamantul asta!

Popescu Ioan  •  10 iunie 2018, 10:04

Danut Munteanu, comentariul tău este superb !

Marius  •  10 iunie 2018, 10:12

In primul rand, felicitari Simona! Cata munca, durere, frustrare, lacrimi si dezamagiri au fost sterse dupa ce a lasat racheta din mana, la finalul meciului! INCREDIBILA PERFORMANTA, MERITATA PE DEPLIN! Apoi, jos palaria pentru comentariul lui Danut Munteanu, de mai jos! Subscriu 101%! Excelent! Si in final, un "Sa ti fie rusine Tolontan!" pentru uriasa tampenie pe care ai scris o intr un alt articol, precum ca este si victoria sportului romanesc sau cumva datorata sportului romanesc. S a cantat imnul pe arena pariziana fatorita muncii acestui om urias cum este Simona, sportul romanesc, guvernul, tara, oricine altcineva din Romania, NU I AU DAT NIMIC, NICIODATA, ci invers! Sa ti fie rusine ca ai indraznit sa pari a fimun oportunist fara bun simt!

Vlad Turnescu  •  10 iunie 2018, 10:18

Suuuuperb ! Felicitari si multumiri pentru tot ce publici ! Cu siguranta. aceasta este printre cele mai frumoase si corecte cronici sportive din ultimii ani !

Cătălin Tolontan  •  10 iunie 2018, 10:19

@Vlad Turnescu: multumesc, dar orice cronica aduna critici si aprecieri, la fel de aprige, pentru ca acesta e specificul presei sportive, ea e comentata cu pasiunea cu care comentezi un meci :-)

Viorel  •  10 iunie 2018, 10:28

Doar Simona și nimic mai mult!

gheorghe draghici  •  10 iunie 2018, 10:28

Simona este precum o maratonista,care exceleaza prin perseverenta si munca fara ragaz.Anul acesta,la Paris,s-a facut dreptate.In vazul a zeci de vedete ale tenisului mondial de azi si de ieri,a mii de spectatori captivati,a sute de romani fermecati si a milioane de telespectatori incantati,admirabila noastra sportiva si-a primit rasplata binemeritata a anilor de truda si frustrari,devenind,ca odinioara Nadia Comaneci,zeita de la Montreal,un exemplu viu,o icoana ,pentru copiii din Romania si de pretutindeni.Sincere felicitari,Simona, tie si parintilor tai,antrenorilor ,in frunte cu Darren Cahill,acest exceptional slefuitor de...diamante, si nu in ultimul rand romanilor si tuturor celor care au avut incredere in tine si te-au sustinut frenetic la bine si,mai ales,in momentele grele ! Merci,Paris !

Chip  •  10 iunie 2018, 10:29

Mă bucur atât de mult pentru Simona..tot turneul am stat Intr o mare tensiune de parcă eu participam.Si totuși nu credeam 100% că va triumfa..Iartă mă Simona !M am înșelat!Și mă bucur că am făcut o!Toate au ieșit perfect!Ai rămas pe locul 1 in lume ,ba chiar și distanțat mult de locul 2 in ceea ce privește punctele,și ai câștigat primul tau grand slam..Am plans ieri ,recunosc..am plâns de fericire!După ani și ani,după obstacole,critici,munca ai reusit!Ești ambasadorul României!Mulțumim Simona Halep!

Danut Munteanu  •  10 iunie 2018, 10:38

Mulțumesc celor care apreciază comentariul meu. E scris de la 1.000 km depărtare de granița de vest a României. Acum însă va rog mult de tot sa va uitați către cea care ne-a arătat tuturor ca exista speranța chiar și pt cei mai mici dintre noi. Pt aceasta, sa mulțumim FAMILIEI HALEP și sa ii sărutăm mâinile SIMONEI ! Ne-a arătat ca putem fi ROMÂNI oriunde, DACĂ ȘTIM sa mergem pe o cale cât de cât asemănătoare cu a ei. Mulți vom pica, pt ca pe calea succesului absolut bate un vânt foarte puternic ! Dar ochii celor care vor pica vor fi îndreptați acolo unde e sufletul lor : alături de cei care merg mai departe. Pt cei care nici măcar nu vor începe aceasta călătorie : in viața exista alegeri corecte și alegeri greșite. Fiecare, cu repercusiunile lor...

Dan  •  10 iunie 2018, 10:42

Ma bucur tolontane pentru ca ai urmarit finala pe eurosport ca si mine .ctp este insuportabil.ma bucur ca am vazut finala cu sonor

MOSUL…  •  10 iunie 2018, 11:03

In primul rand iti multumesc SIMONA ca existi si ai reusit sa demonstrezi lumii intregi si mai ales celor care acum vor sa preia anumite merite dar nu au facut nimic in a te ajuta cu ceva. Te-au ajutat, in primul rand, cei care au obtinut la fel ca tine performante din superlativ, si pe aceasta cale tin sa le fiu sincer recunoscator. Daca d-l Cornel Idu este cel care eu il cunosc, ii apreciez efortul dar, intr-un fel trebuia sa o faca pe orice plan si la orice nivel. Cei care puteau face mult mai mult, atat pe plan local, cat si la nivel national, nu au timp si interes; ei se gandesc numai la ei. BRAVO SIMONA!!! Mergi tot asa mai departe, continuand sa muncesti si, cu credinta in Dumnezeu, vei reusi sa demonstrezi lumii intregi ca adevaratii ROMANII nu sunt cei pe care incearca unii si altii sa-i denigreze cu orice mijloace apeland numai la cateva cazuri izolate si, pecare tot timpul bat moneda...

marian  •  10 iunie 2018, 11:04

bravo simona le-ai tras o palma uriasa celor de la adidas .

Sorin  •  10 iunie 2018, 11:09

Felicitări pt articol, este foarte corect din punctul meu de vedere! Nu înteleg însă cum, după probabil mai bine de 20 ani, scrieți încă cu "î" în loc de "â" în mijlocul cuvintelor?! Dacă la dl. Ioanițoaia mai înțeleg, având în vedere vârsta, la dumneavoastră chiar nu găsesc nicio explicație...

Andy  •  10 iunie 2018, 11:39

....Tolo, nu pot decat sa fiu de acord cu tine, intr-adevar in '86 lipseau echipele englezesti -maestrele competitiei in acea vreme (cam cum ar lipsi echipele din Spania in prezent, din aceeasi competitie)

F. Manole  •  10 iunie 2018, 12:02

Ieri, zvârluga noastră a repurtat și o victorie de palmares: Halep-Adidas= 6-0,6-0.

Cosmin  •  10 iunie 2018, 12:03

Catalin Tolontan, felicitari, uneori te-am criticat, dar azi, nu pot, decit sa te laud. Ai surprins esenta. In rest, de azi, Simonas Halep a intrat in lista- nu foarte lunga, din pacate- a marilor valori ale sportului romanesc, pe prima pagina a tenisului romanesc, la capitolul "glorii", linga Nastase, Tiriac si Ruzici. Ne vom aminti mereu de ea, generatii de iubitori de sport. Sa speram ca nu vor mai trece 40 de ani pina cind un alt roman va patrunde in tenisul mondial asa de sus. Bravo Simona Halep ! Dumnezeu sa te binercuvanteze ! Eu unul, care am tremurat si m-am rugat Celui de Sus sa izbandeasca ma socotesc fericit ca am apucat sa traiesc minuni ca : Cupa Davis cu Nastase si Tiriac, UTA Campioana, eliminand pe Feyehnoord, Nadia Comaneci la Olimpiada din SUA,si "trupa gimnasticii romanesti" Steaua , castigatoare a CCE, Mondialul der fotbal din Ameriaca...si iata , acum....." Minunea Simona Halep". Pot sa ma declar....privilegiat.

FMP  •  10 iunie 2018, 12:22

@Andy...lipsea ECHIPA englezeasca..., la aceea vreme nu putea juca decat UNA.Asta pentru a respecta adevarul..., chiar si cel ce nu se vrea spus.

Oae  •  10 iunie 2018, 12:35

Halep nu-i un exemplu bun de urmat pentru tineretul Romaniei. Cati dintre parinti pot sacrifica atat cat au fost dispusi sa o faca cei ai Simonei? Cine le poate garanta ca vor avea si succes?

Paraschiv ioan  •  10 iunie 2018, 12:42

Pentru a atinge apogeul necesita eforturi financiare si fizice.A fi nr 1 nu poti singur.Pentru tinerii Romaniei trebuie sa faca sport indiferent de nivel NU CU SCUTIRI MEDICALE!

ovidiu_3003  •  10 iunie 2018, 12:52

...foarte frumos articol ...insa comparatia cu sahul este o exagerare fara margini ...ca sa ti spun pe intelesul tau sa i basti pe Karpov si Kasparov la rand e ca si cum Halepoaica i batea pe Nadal si pe Federer la rand ...ce daca sunt barbati ...ai fi putut scrie ...este ca si cum la sah ar fi trecut de Corina Peptan si Irina Bulmaga si crede ma ca e o performanta unica ...deci ...sa nu exageram ...

alexandru  •  10 iunie 2018, 12:54

felicitari pentru articol domnule tolontan. o singura rugaminte am, incercati sa nu mai fiti atat de politicaly correct, devine un pic enervant :)

Rad Cristian  •  10 iunie 2018, 13:07

Mulțumesc din.... Inimă S1MONA , ieri ..mai făcut să plâng de fericire , în primul rând datorită victoriei, dar și datorită faptului că mulțimea de "Hateri-iști ", cocalari, maneliști etcșamd. au rămas cu ceva în gură.....normal că nu îmi place at cănd pierzi ( deși eu ca oricare altul nu mă aleg cu nimic din asta) dar nu pot să te blamez, critic ...cum o fac mulți din Sport intr-o țară( România ) care duce mare lipsă de....Demnitate.....( nu e totuna să stai Capră ... sau din cănd in cănd să mai primești câte un șut în dos)....FELICITĂRI S1MONA!!!!😀😘

Irina  •  10 iunie 2018, 13:13

Felicitări Simona. Am urmatit toate meciurile tale cu sufletul la gură. Te admir.😚😚😚

lenroc  •  10 iunie 2018, 13:14

Acum astept ca un flămând USOpen. Cred ca dupa ce va trece euforia, întrega echipă se va mobiliza pentru un final de an fabulos. Cum ar fi doua GS într-un an??

Florin  •  10 iunie 2018, 13:16

Carcotasilor ridicativa in picioare...si aplecati la 90 de grade cu palariele in mama...trece Halep...Simona Halep regina in tenis.

Ciutacu Florica  •  10 iunie 2018, 13:25

Felictari Simonei!

Mircea  •  10 iunie 2018, 13:33

@Valeriu: ce ai de bati campii atat de rau ? Super cool Simona !! @Tolo: inteleg ce vrei sa spui cu " si meritul sportului romanesc" dar cred ca este cautat putin prea departe ... si mai cred ca este un punct de vedere gresit. Ca fiecare tara isi creeaza o baza de pornire a talentelor ( incurajarea sportului de masa, facilitarea practicarii sportului) este o chestie normala deci nu este un merit. Aderarea la normalitate nu este un merit. Meritul este exclusiv al Simonei si antrenorului ei !

ticbis  •  10 iunie 2018, 13:40

Chiar daca nu-mi sta in fire sa procedez asa, cu scuzele de rigoare, voi posta mai jos un comentariu pe care l-am facut pe blogul unui coleg de-al dvs. Parerea mea e ca merita atentia publicului; ma auto-citez: "As dori sa scot in evidenta un aspect pe care mai toata lumea l-a trecut cu vederea: Simona Halep a jucat 7 meciuri la Roland Garros ca sa castige trofeul suprem. Trei dintre cele 7 jucatoare eliminate/invinse sunt detinatoarele a nu mai putin de 5 titluri de GS in ultimii 2 ani (adica 5 titluri de GS din totalul de 8 pe ultimii 2 ani): Garbine Muguruza cu 2 titluri (in 2016 si 2017), Angelique Kerber cu 2 titluri (ambele in 2016) si Sloane Stephens cu 1 titlu (in 2017)! Cu atat mai remarcabila e performanta Simonei! Din toata inima mea, felicitari Simona si mult succes in viitor! M-ai facut sa simt ceva ce credeam ca uitasem de vreo 30 de ani... ca sunt roman! Pentru asta, ai toata consideratia si respectul meu! Hai SI-MO-NA!!!" Acum, invit jurnalistii de sport si amatorii de statistici sa caute in arhive si sa gaseasca in ce turneu de mare slam castigatoarea a eliminat 3 contracandidate care detineau impreuna 5 titluri de GS in precedentii doi ani competitionali! Nu bag mana in foc, dar cred ca e o premiera!

serghei  •  10 iunie 2018, 13:46

Cate clisee... nimic nu o face unica pe Simona Halep. Simona Halep a reusit o grozava performanta, dar ca de obicei noi romanii o transformam in ceva namaivazut pe fata pamantului. Spuneti in articol ca Simona a fost calma si calculata si n-a exagerat dupa victorie, s-a purtat ca o campioana, nu ca o nimerit-castigatoare. Ceea ce e mai mult decat pot sa spun despre presa romaneasca, care se poarta de parca Simona e o neica nimeni care s-a intamplat cumva sa castige. Tipic romanesc. Nici ca Tiriac, care zice ca a jucat modest (n-a jucat cel mai bun tenis al ei, dar sa zici ca a jucat modest e de-a dreptul ridicol), dar parca nici ca altii care zic ca e unica, uluitoare, sau ca CTP care spune ca e o legenda a tenisului, dupa ce a cucerit primul Grand Slam. Hai sa ramanem cu picioarele pe pamant si echilibrati. Halep poate fi felicitata si fara sa ne pierdem simtul realitatii. N-am vazut niciun articol in presa care a privit in mod echilibrat-laudativ acest succes. Ori sunt unii care minimizeaza performanta, ori sunt altii care o ridica pe Halep deja la un nivel stratosferic, dupa un prim succes pe prima scena a tenisului mondial.

Adrian  •  10 iunie 2018, 13:48

Apropo de comentariu cu superputerile. Inca sunt ragusit si ma dor palmele de cat am dat din ele. Toti romanii din tribuna strigau derivate d’ale lu ‘Hai Simona’ sau ‘Rupe’i fâsu’ pe cand grupurile razlete de urmasii lui Rambo urlau ‘U S A’. Oricum saraca Sloane si’a dat seama ca e intutil sa se mai zbata cand cineva din inaltul tribunii a racnit ‘Doamne ajuta, Simona’. De atunci nu i’a mai iesit nimic..

victor L  •  10 iunie 2018, 14:14

Fiecare individ este unic in felul sau; asa ca nu ati descoperit nimic. Decit ocazia s-o laudati acum, ca sa puteti s-o "ingropati" la inevitabilele infringeri

nica fără frica  •  10 iunie 2018, 14:19

Tolontane fă-mă să pricep care sunt meritele sportului romanesc în succesul Simonei pentru că nu înțeleg! Dacă spuneai meritele Simonei pentru sportul romanesc înțelegeam dar așa.....

Liviu  •  10 iunie 2018, 14:21

Superb. ai talent Cataline...

di livio  •  10 iunie 2018, 14:36

da, Adrian...dupa umila mea parere ai scris cel mai bun comment...am ris si m-am ris io pe mine insumi...am ris si de ala care zicea ca sa-i pupam miinile Simonei...si dupa aia pupam ghetele lu Hagi si hamsteru lu Dracnea...exagerari...sa ridem de exagerari pina mai avem voie...Doamne ajuta, Simona...si Sloane a cazut psihic...o sa zic si io Doamne ajuta Klaus Werner, poate pica Dracnea...macar psihic

anonim  •  10 iunie 2018, 14:39

Pe scurt de pare că Simona Halep s-a maturizat. Fara a fi un specialist in sport nu pot totuși să nu remarc o schimbare fundamentală în ultimele 12 luni. Cred că primul blocaj care s-a rupt a fost victoria din toamna in fata Mariei Șarapova (prima în fața acesteia). Este foarte posibil că în următorii ani Simona Halep sa domine tenisul feminin cam cum a facut-o anul trecut Federer

marian  •  10 iunie 2018, 15:02

Ar fi bine sa nu uitam faptul ca Mihaela Buzarnescu a scos-o din calea Simonei pe Svitolina. Sigur, e foarte posibil ca Simona sa fi castigat si fara acest "ajutor", care nu e, totusi, chiar un lucru de neluat in seama.

COJOCARU MIHAI  •  10 iunie 2018, 15:13

Anul trecut am fost in tribuna la Paris , atat in semi finala cat si in finala, cand a pierdut la Ostapenko. Naprasnice lovituri avea aceasta fata din Letonia, dar cand le vezi pe viu sunt cu atat mai impresionante.Timp de doua zile trudisem sa confectionez o pancarta de incurajare pentru Simona, care a si fost sesizata de catre regizorul transmisiei TV a finalei. Apoi am mers la Wimbledon (peste 3 saptamani)si am suferit cand a pierdut in fata lui Konta (cu tot publicul englez de partea-i). Am crezut ca nu-i port noroc si cu toate ca mi-am rezervat un bilet inca de anul trecut pentru finala de ieri, am hotarat sa nu merg pe stadion, desi imi dau seama ca este o prostie sa gandesti in acesti termeni. I-am vazut meciurile de la Australian Open si am ramas impresionat. Pana atunci o simpatizam ca orice roman iubitor de sport si de Romania, dar de atunci ii port un mare respect si o simt ca si cum ar fi si fiica mea. Meciul de ieri al ei l-as numi "Agonie si extaz"(fix in aceasta ordine). M-am ridicat involuntar in picioare si mi s-au umezit ochii cand a inceput imnul de stat al Romaniei. Dragii mei, avem deja inca o mare oportunitate pentru viitorul tinerei generatiei : MODELUL Simona : munca, moral, determinare, indarjire, simplitate, ambitie, atitudine de invingator, spirit de echipa si de familie, credinta in Dumnezeu(aceasta din urma pana acum nu mi se pare ca a fost remarcata printre cele ce se vad la fiecare meci la Simona). Sa avem grija de acest model, sa-l respectam, sa-l promovam si sa-l cultivam. Copiii si nepotii nostri au nevoie de el pentru a-si construi o cariera. Simona nu datoreaza nimic Romaniei, dar Romania va putea beneficia enorm de pe urma Simonei daca va dori si va avea abilitateta si determinarea sa o faca. Caractere precum Simona ar putea salva situatia catastrofala, de disolutie sociala si nationala in care se afla Romania de peste 25 de ani. SI PILDA CEA MAI IMPORTANTA ESTE CA SUCCESUL EI A PLECAT DIN FAMILIA SA, CARE A DECIS SA O SUSTINA TOTAL CU ORICE SACRIFICII !! Simona a dat ieri un start-up Romaniei

Radu  •  10 iunie 2018, 15:18

Bravo Simonei!!!! Total de acord cu Danut Munteanu ( comentariul tau nu doar ca felicita pe deplin performanta incredibilei Simona Halep ,dar si spune un adevar care trebuia spus mai repede,un adevar pe care nu multi il vad sau nu vor sa il vada,si da,Simona e exemplul nostru ca se poate!!! ). Multumim asadar Simonei ca a luptat din toti rarunchii ei sa ajunga acolo sus,ca a tras de ea si ca s-a sacrificat cumva si pentru noi,sa ne dovedeasca ca vorbim de multe ori mult si prost si ca trebuie sa actionam in loc sa tot taraganim prin vorbe.Ea stie cat de important e si timpul. Maxim respect si din partea mea! Noi toti ceilalti ar trebui sa facem plecaciuni in fata ei.In timp ce noi ne relaxam si ne distram ea transpira ca sa ne inchida noua gura care o critica. Mii de multumiri si lui Daren Cahill pentru rabdarea,inteligenta si dedicarea cu care lucreaza cu Simona! Bravo incat o data Simona si ult succes in continuare! ROMANIA E MANDRA DE TINE,desi singurul lucru bun cu care noi te-am ajutat a fost sa te incurajam !

PERTA DANA  •  10 iunie 2018, 15:25

FELICITARI SIMONA! sunt foarte mandra de tine !

Emilian  •  10 iunie 2018, 15:46

Foarte bine punctat Danut Muntean ! Felicitari Simonei pentru performanta reusita

Cristian  •  10 iunie 2018, 15:47

Bravooo , SIMONA. Felicitari comentariului de nota 10 a lui Danut Munteanu. Draga Tolo -te apreciaz mult pt tot ce faci la GSP - dar contributia sportului romanesc e discutabila. Daca te referi la marii campiomi ai Romaniei - bravo celor care au fost in tribuna alaturi de Simona - care au fost poate momente de inspiratie pt Simona , ai dreptate. Daca te referi la suporterii romani , totusi circotasii sunt putini , care au transmis energia lor pozitiva spre Simona , ai dreptate. Dar daca te referi la partea administrativa a sportului , minister etc. , contributia lor e zero barat (cum spuneam cind eram copil ). Poate reusesti Simona , prin performantele tale sa pui o caramida la crearea unei adevarate scari a valorilor in mentalul romanilor. Dragi romani aceasta este adevarata valoare , nu cea a impostorilor care care conduc Romania.

halapeno  •  10 iunie 2018, 15:47

Cea mai mare sportiva a Romaniei, singura impotriva tuturor...

Comentează