Gabi Firea a pățit azi, la sărbătoarea Simonei Halep, ce a pățit Elena Udrea la Gala lui Lucian Bute

Zeci de mii de oameni au sancționat spontan pe Național Arena un politician care a vrut să-și lipească imaginea de cea a unei campioane, că de imagine se ocupă Firea de când a ieșit primar

luni, 11 iunie 2018, 8:57

UPDATE: Pentru ca similitudinea să fie frapantă! Gabriela Firea dă vina pe ”propaganda sorosistă” și pe ”cetățenii cu venin în grupuri organizate” pentru protestul mulțimii de pe Național Arena. Primarul își deschide mesajul de pe facebook cu expresia: ”Nicio faptă bună nu ramâne nepedepsită”. După ce a fost huiduită în 2011, la Gala Bute, Elena Udrea a spus același lucru: ”Nicio o faptă bună nu rămâne nepedepsită”. 

A trecut linia roșie.

Primarul Bucureștiului e huiduit de o tribună întreagă și se uită, nedumerit, neînțelegând ce se petrece.

A trecut linia roșie, asta a făcut!

E soarta politicienilor ori de câte ori încearcă să-și ia creditul pentru munca sportivilor. Zeci de mii de spectatori protestează neprogramat în această seară pe Național Arena.

”E cea mai frumoasă seară din viața mea”, spune Simona, iar Gabi Firea e deja în afara stadionului, urmărită de fluierăturile oamenilor, care continuă și după ce primarul pleacă de pe scenă.

La fel s-a întâmplat în iulie 2011, când, la Romexpo, Elena Udrea a comis aceeași gafă.

S-a aburcat pe ring lângă Lucian Bute și a fost huiduită. Începutul sfârșitului pentru Elena Udrea.

Azi, a trecut linia roșie și Gabi Firea.

Huduielile sunt asurzitoare și spontane. Nu e Soros, nu sunt ONG-urile, e tribuna și cultură sa unică a protestului.

Și oricine ar fi fost în locul Gabrielei Firea, de la președintele țării la ministrul sporturilor, ar fi pățit același lucru.

Dacă n-ar sta înconjurată numai de un oribil aparat de propagandă, cum n-a existat niciodată în istoria democratică a orașului, Gabi Firea ar ști că așa li se întâmplă guvernanților la orice celebrare sportivă!

Politicienii sunt huiduiți de fiecare dată când apar în tribune, dacă încearcă să vorbească mulțimii.

De aceea, la Jocurile Olimpice sau la Campionatele Mondiale vorbesc, de regulă, președinții Comitetului de organizare și șefii CIO sau FIFA, nici ei prea iubiți.

Dacă apar politicienii, vuiesc stadioanele.

E o seară care pune lucrurile la locul lor.

Un oraș nu se administrează cu știri cumpărate, cu propagandă, cu moaște plimbate de la Voluntari la București și retur.

Fluierăturile mulțimii de la Național Arena îi arată Gabrielei Firea că oamenii nu uită și nu iartă.

Să se ducă la televiziunile prietene să se plângă!

Elena Udrea la Gala Bute, în 2011
Elena Udrea la Gala Bute, în 2011

 

Gabriela Firea la evenimentul de azi, de pe Arena Națională, în onoarea Simonei Halep
Gabriela Firea la evenimentul de azi, de pe Arena Națională, în onoarea Simonei Halep

 

Comentarii (325)Adaugă comentariu

Andreea  •  13 iunie 2018, 19:06

dl Tolontan, 1. și în alte țări oamenii politici se afișează lângă marii sportivi/ ex. în ziua în care Simona Halep era umăr la umăr cu doamna Firea în Paris era felicitat marele campion spaniol Rafa Nadal de primarul orașului Paris. nimeni nu și-a permis să huiduie omul politic. oamenii prezenți la eveniment au aplaudat performanța marelui campion. 2. în occident foarte mulți oameni politici participă la diverse competiții sportive (ex. doamna Merkel)/ nimeni nu huiduie. 3. și Barak Obama s-a pozat cu marii sportivi (Nadal, Federer, Serena, etc) și nimeni nu l-a huiduit. 4. politicienii pot finanța proiecte politice. https://youtu.be/1MpstOQghmA

Sir  •  13 iunie 2018, 21:08

@Andreea: adevarat, si in alte tari se afiseaza oameni politici cu sportivi. O fi bine, n-o fi bine, e de discutat. O nuanta importanta este ca tu compari primarul orasului Paris, respectiv fostul presedinte al SUA, cu doamna Gabriela Firea. Ideea e ca un om politic, in momentul in care isi asuma o asemenea expunere, isi asuma si consecintele gestului. Doamna Firea a vrut sa ia doar laudele si sa fie ferita de riscul oprobiul publicului, si din fericire inca traim intr-o tara democratica, in care aceste lucruri nu pot fi separate.

Andreea  •  14 iunie 2018, 2:49

@Sir, Nu compar oamenii politici din extern cu doamna Firea. Daca vizitati Barcelona puteti vedea ca oamenii politici din Spania nu se bucură de simpatia societatii civile / societatea civila este mult mai activa decat in Romania. Dincolo de frustrarile politice, cetatenii inteleg sa respecte evenimentele la care participa (la tenis nu auziti cetatenii sa urle la Primarul orasului Madrid). La Roland garros nu-i auziti pe francezi sa urle la Federatia de Tenis pentru ca nu au fost capabili sa faca un complex cu acoperis de aprox 20 de ani. Iubitorii sportului nu-si permit sa anuleze frumusetea spectacolului sportiv doar pentru ca trebuie sa-si arate forta in fata unui Primar. Cetatenii pot sa nu mai voteze cu doamna Firea. Daca ne limitam doar la urlete si la injuraturi pe facebook ma tem ca nu rezolvam adevarata problema. Cetatenii trebuie sa inteleaga ca orice om (indiferent de statut) poate participa la orice eveniment (traim in democratie). In democratie nimeni nu poate sa interzica nimic nimanui. Nu ne place omul politic putem sa votam impotriva lui si/sau putem protesta punctual atunci cand derapajele sunt evidente. Ma tem ca ne dorim sa traim ca in occident dar nu stim sa respectam valorile care stau la baza democratiei.

Andrei F  •  14 iunie 2018, 8:19

@ mg Exemplul dat este gresit - zic si eu.FC Barcelona a ales o politica- cea regionala-,si- au asumat o politica.In cateva randuri s- a pus problema ca acest club sa fie sanctionat pentru ca fotbalul are in regulament ca nu face POLITICA.Acum e prea mult daca Simona Halep este a Romaniei si nu a unui tabere politice mai ales ca ea nu a ales o astfel de tabara? Cu ce santeti voi mai buni daca ati vrut ca Halep sa fie a voastra? Cum sa inventati ca Halep si- a dorit sa prezinte trofeul intr- o piata?Ai vostrii de ce nu recunosc ,,greseala,, mai ales cand Simona a dezmintit si a spus ca nu a dorit o locatie anume? Si asta venea la pachet cu o alta afacere gen Colectiv unde ati fi reclamat ca Primaria nu a respectat legea daca se intampla cel mai mic incident?Voi indiferent cum trebuie sa castigati? A aparut o stire ca Marcel Pavel ar spune ca Simona Halep a fost deranjata de huiduieli.Daca stirea este reala sunteti multumiti ca v- ati atins scopul pe seama Simonei?

Gab  •  14 iunie 2018, 8:31

Nu toti politicienii patesc asta, ci doar aia mincinosi si care cu o seara inainte au spus ca membrii psd adusi din tara sunt "stapanii adevarati ai pietei" si nu bucurestenii. Multi politicieni apar langa sportivi, dar nu toape

mg  •  14 iunie 2018, 10:19

@Andrei F - Publicul de pe Naţional Arena a fost unul eterogen şi a sancţionat impostura. Şi la operă se huiduie dacă în locul numelui de pe afiş apare un neica nimeni, care o mai ia şi pe arătură.. Şopârlele strecurate de PSD, după contactul cu realitatea, sunt anemice şi inofensive.. Şi nu uita, la Colectiv au murit oameni nevinovaţi, din cauza corupţiei..

vasco  •  14 iunie 2018, 10:23

@gab,nu toti politicienii patesc asta,doar cei care vrei tu si cei ca tine.Voi aveti dreptatea,voi aveti detectorul de toape tot timpul la voi(apropo,de udrea ce parere ai,e o doamna,asa-i?).Ce nu aveti voi,sigur,e bun simt ,morala ,educatie,respect pentru ceilalti...Ce zici,asa-i ca-s pesedist?Bolnavilor!

Andrei F  •  14 iunie 2018, 10:53

@mg Pai cine poate obtine in Romania autorizatiile necesare unui eveniment cu zeci de mi de participanti in 24 de ore in piata publica? Desigur numai cei care vorbesc toata ziua de respectarea legii dar ei de un an si jumatate nu fac o demonstratie autorizata!!!!La Colectiv se judeca ancalcari ale legii! Desigur,nu o sa vreti sa vedeti noantele! Simona Halep cu ce a gresit de a trebuit sa asiste la demonstratia voastra? Voi sunteti mai politicieni decat Firea! Asta macar isi asuma,voi inca nu aveti o actiune autorizata!Voi ati furat din publicitatea de care trebuia sa aiba parte Simona...

andy  •  14 iunie 2018, 11:32

mai ai ma fireo multi postaci platiti si agrama ti? mai greu pe facebook, unde nu mai faci fata la ura populatiei. Asta e, ai vrut sa iti faci reclama, nu ai ascultat de sfatuitori si te-ai ambitionat in prostie sa te afisezi pe stadion, s-a dus cariera ta politica. Se mai intampla si belele. Bagati-va unghia in gat acu, tu si toti acolitii tai, raspopitu, mircica, betivu ciuvic a cu aia mica, rudele de la firmele nou infiintate, samd. Nu ai facut nimic pt Bucuresti, de aia nu te sufera lumea. In plus i-ai intaratat la mitingul momailor de sambata. Orasul este al nostru, nu al momailor tale asistate si aduse la mars prin santaj. Ai ajuns vedeta internationala, macar pt asta ar trebui sa multumesti tribunei si Simonei. Respect romanilor care mai au coloana vertebrala, si nu se inclina pt 30 de lei sau o galeata de ulei! Viitorul este al nostru!

mg  •  14 iunie 2018, 11:43

@Andrei F - mai citeşte odată titlul articolului.. Simona Halep are parte de mai multă publicitate decât au, sau au avut , toate partidele şi partiduţele luate la un loc, de la Revoluţie încoace. Dacă nu crezi, întreabă-i pe cei de la Nike.. Singura care şi-a furat-o pe Arena Naţională, a fost Firea..

Andrei F  •  14 iunie 2018, 12:01

@mg • 14 iunie 2018, 11:43 Pai daca nu era huiduielile voastre se vorbea si mai mult de Simona Halep!Citeste te rog declaratia lui Marcel Pavel!!!!Acum pot vorbii despre asta pentru ca vad ca apare pe mai multe surse!O intrebare simpla:Simona daca era deranjata de Firea nu o putea spune?Sau va avea pe voi ca si cavaleri ai dreptatii!?

Andreea  •  14 iunie 2018, 12:23

@mg, PR-ul lui S. Halel și Președintele Federației de Tenis au spus că S. Halep nu a solicitat un anume loc pentru prezentarea trofeului.

mg  •  14 iunie 2018, 12:43

@Andrei F - da, "era huiduielile", că e multe (sic !). Andrei, încep să cred că ai şi alte probleme decât cele legate de gramatică. Pentru consiliere, te rog să te adresezi unui specialist, pentru că eu nu am nici timp şi nici chef.. În afară de asta devii redundant, deci plictisitor aşa că nu-ţi mai răspund.

mg  •  14 iunie 2018, 12:49

@Andreea - aşa e, ai dreptate. La fel de adevărat e că Simona a dorit să urce pe scenă singură, pentru a prezenta trofeul. Firea n-a ascultat-o şi ce-a urmat se ştie..

Andrei  •  14 iunie 2018, 12:57

Stând si cugetand la toată povestea asta cu Gabi Firea și huiduielile, nu intru in partea cu prezența Simonei, acolo lucrurile sunt clare, e f interesanta declaratia unui om: Gigi Becali! De ce e interesanta?! Păi uite asa: Gigi Becali a facut si el pușcărie, dacă intrăm putin in logica celor care reclama statul paralel, si a celor care au facut pușcărie in "acelasi context" cu Gigi Becali, ar fi fost si pt el ocazia perfectă să se victimizeze si sa ridice pumnul împotriva "statului paralel", care, nu-i asa, l-a nedreptățit si l-a băgat la parnaie. Uite ca n-a facut-o, ba din contra, a atins-o foooarte fin pe finuța lui, cum ca nu prea avea ce cauta pe acolo! Si nu, nu sunt f fan Gigi Becali, doar ca mi se pare ca a stat drept, chiar f drept!

Andrei F  •  14 iunie 2018, 13:28

@mg :-) Deci astazi ati spus un singur adevar-greseala de scriere!Eu pot sa recunosc!Sa stiti ca si asta tine de educatie...

Andrei F  •  14 iunie 2018, 13:34

@mg Puteti sa dati o proba ca Simona a vrut sa urce pe scena singura si a cerut asta primarului?De unde le tot scoateti...?Asta este tot din ciclul ,,Simona a vrut sa prezinte trofeul intr-o piata si Firea nu a vrut...,,?

Andreea  •  14 iunie 2018, 16:00

@mg, dacă un sportiv nu dorește să-și asocieze imaginea cu un om politic atunci nu solicită sprijin din partea PMB. personal eu nu am văzut ca Nadal, Federer sau Serena să prezinte trofeul de GS pe o arenă sau în piața publică.

??????  •  14 iunie 2018, 17:24

https://www.dcnews.ro/comisia-europeana-lupta-impotriva-coruptiei-in-romania-in-pericol_582985.html Comisia Europeană: Lupta împotriva corupţiei, AVERTISMENT major Sebastian Florea / 07 Martie 2018 Cum ,"apreciați"?

ioan  •  14 iunie 2018, 20:37

Chiar atat de mult este dusa cu pluta moldoveanca incat a ajuns sa o plagieze pe Udrea? Ultima poate sa-i ceara daune in instanta pentru ca ea inregistrase la OSIM expresia cu fapta nepedpsita. Mai putea sa spuna si pe aia cu ***, *** si era ok.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ion  •  14 iunie 2018, 21:10

Oare de ce nu este nimeni acum la Ambasada Frantei? Unde sunt oamenii de bine care se erijau in aparatorii Simonei?Nu mai este Simona buna de aparat si contra frantuzilor? Rezistentilor,vedeti ca va dati de gol?!!!Huoooooo....

Soyboy Macrou  •  16 iunie 2018, 11:50

Unde e Rezistenta? In genunchi la wc-ul Ambasadei frantei?

frantuzoicastrati  •  16 iunie 2018, 23:35

ne *** pe Franta, frantuzoi astia castrati la prima basina mai serioasa flutura steagul alb si se predau, numai gura e de ei...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Soy Boy Macrou-Hebdo  •  17 iunie 2018, 1:17

Tolontan, unde va e REZISTENTA, viteazule? Esti curajos cu firea, nu? Cu pressa occidentala *** de respect. Si cum e cu legea aia noua frantuzeasca, care pedepsește rasismul, aia introdusa de Soy Boy Macron? A, functioneaza numai cand cineva zice ca musulmanii sunt teroriști. Cand zice Charlie Hebdo ca romanii sunt *** care fura fiare vechi reintra in functiune sfanta libertate a pressei. Bine ma, hai *** ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Soy Boy Macrou-Hebdo  •  17 iunie 2018, 2:36

Tolontan, *** la cur? Nu aproba superiorii francezi?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează