Firea spune că nu era obligatorie licitația, dar că ”demarăm în perioada imediat urmatoare o procedură de licitație publică pentru mentenanța suprafeței de joc de pe Arena Națională”

Primăria a reacționat după ce Gazeta a dezvăluit că Gabi Firea i-a dat clubului lui Gigi Becali un contract fără nici o restricție de preț

luni, 18 iunie 2018, 2:28

Primăria Capitalei își deschide comunicatul spunând că intervine în urma ”informațiilor false care circulă în spațiul public referitoare la protocolul dintre SC FCSB SA și Primăria Municipiului București”.

Dar nu neagă nici un punct din documentul publicat, nici una dintre faptele prezentate de Gazetă.

Nu neagă că, sub semnătura finei Gabrielei Firea, clubul nașului Gigi Becali a primit, fără licitație, contractul de mentenanță a terenului de pe Arena Națională.

Municipalitatea condusă de Gabi Firea consideră că ”acest tip de protocol nu putea face obiectul unei proceduri de achizitie publica”. Și explică de ce: ”Protocolul incheiat de PMB cu FCSB a reprezentat o solutie temporara pentru solutionarea unei situatii punctuale, in ceea ce priveste intretinerea gazonului Arenei Nationale”.

Soluția ”temporară” a durat din 1 noiembrie 2017 până în 30 iunie 2018!

Adică 8 luni.

În încheiere, primăria susține că va organiza o licitație.

Comunicatul integral:

PRECIZARI

Referitor la informatiile false care circula in spatiul public referitoare la protocolul dintre SC FCSB SA si Primaria Municipiului Bucuresti, facem urmatoarele precizari:

Conform legislatiei romane in vigoare, acest tip de protocol nu putea face obiectul unei proceduri de achizitie publica. Protocolul incheiat de PMB cu FCSB a reprezentat o solutie temporara pentru solutionarea unei situatii punctuale, in ceea ce priveste intretinerea gazonului Arenei Nationale.

Prin acest protocol, Primaria Municipiului Bucuresti nu mai investeste bani din bugetul propriu pentru mentinerea suprafetei de joc la standarde optime de functionare.

Astfel, conform protocolului, FCSB plateste in compensarea partiala a chiriei costurile intretinerii si mentenantei suprafetei de joc la standarde optime, conform solicitarilor UEFA

Legat de Compania care executa aceste servicii de intretinere mentionam faptul ca PMB nu a avut nicio implicare in decizia FCSB in ceea ce priveste alegerea acesteia.

In ceea ce priveste costurile de intretinere a gazonului mentionam ca atasat fiecarei facturi a prestatorului si implicit fiecarei solicitari de compensare sunt atasate situatii de lucrari si activitati prestate si certificate din punct de vedere calitativ si cantitativ de catre reprezentantii ALPAB si PMB.

Referitor la comparatia dintre costurile de intretinere a terenurilor de antrenament din administrarea FCSB si costurile de intretinere a suprafetei de joc de pe Arena Nationala, mentionam faptul ca suprafata de joc de pe arena trebuie mentinuta la standarde UEFA, pentru a putea fi utilizata in timpul competitiilor sportive si necesita anumite operatiuni care depasesc din punctul de vedere al rigorilor tehnice procedurile de intretinere ale unei suprafete de antrenament, indiferent de dimensiunea acesteia.

Mentionam faptul ca in ultimele 8 luni, reprezentantii UEFA au laudat in nenumarate randuri suprafata de joc de pe Arena Nationala, (fapt ce se poate vedea din rapoartele emise de catre acestia) apreciind ca fiind a doua suprafata de joc pe iarba naturala la standarde, din Europa, dupa Stadionul din Roma.

Referitor la mentionarile din articol legate de contractul cu UTI facem precizarea ca valoarea acestui contract a fost foarte mare comparativ cu serviciile deficitare si incomplete oferite. PMB prin Directia Generala Investitii a evaluat in detaliu acest contract, prin care UTI presta DOAR servicii de consultanta – mentenanta preventiva si nu de mentenanta corectiva si reparatii asa cum prevedea acordul cadru mai sus mentionat. Din cauza unei mentenante deficitare suntem in situatia de a face investitii si reparatii pentru a aduce Arena Nationala la parametrii optimi.

Fata de cele mai sus expuse facem precizarea ca Directia Generala Investitii demareaza in perioada imediat urmatoare o procedura de licitatie publica in ceea ce priveste serviciile de mentenanta si intretinere suprafata de joc de pe Arena Nationala.

Directia de Presa

Comentarii (57)Adaugă comentariu

Urod  •  18 iunie 2018, 14:41

Atentie... Firea se vrea președinte... Nu de partid... De Țară...

Andrei F  •  18 iunie 2018, 14:51

Gasiti nimerit sa va cereti scuze? Uite ca Primaria spune ca se recunoste plata facturilor dupa ce se controla lucrarile facute prin ALPAP si PMB!!!De asta trebuia avizate inainte!Desigur ca o sa taceti cum ati facut si in cazul Simona Halep si piata publica,Secureanu- unde vorbeati de legaturi cu Firea,Spitalul Sfanta Maria- transplantul de plamani,Burleanu meseriasul laudat care si astazi este anchetat de DNA....Erata,unde- i erata?

Cătălin Tolontan  •  18 iunie 2018, 14:53

@Andrei F: ubicuitatea partizanatului dvs cu Gabi Firea si PSD nu tine loc de argumente :-) Sa prezinte primaria evaluarea lucrarilor, un aviz pentru ce ii prezenta FCSB la decont. Noi prezentam acte, ei vin cu vorbe in fata oamenilor. Inca o data: sa vii sa spui ca poti da contracte cum vrei, fara achizitie publica, pentru ca e temporar, ”temporar” insemnind pe 8 luni, e inacceptabil in orice tara normala.

Ted  •  18 iunie 2018, 15:01

Ce stil mincinos de a scrie comunicate are Primaria Capitalei: incepe prin a spune ca circula "informatii false", dar nu precizeaza nici macar o astfel de informatie falsa pe care o contrazice.

Andrei F  •  18 iunie 2018, 15:12

@ Tolonta Desigur domnule! Dar stiti ,partizanatul meu inca nu a facut sa contrazic o sportiva ca Simona Halep!!!Va rog,macar o erata sa aratati ca sunteti oameni si se poate sa mai gresiti!Raii aia de la PSD au dat afara omul cand a gresit,voi?Cand nu intelegeti un document nu este o rusine sa cereti sfatul unui expert...Si Comunicatul spune ca lucrarile la gazon sunt certificate si de UEFA pe langa cei de la Primarie.Ii contraziceti si pe astia? Dar cum se face ca din noiembrie GSP nu a spus nimic de rau de gazon?Tot o dati ca nu exista in Protocol nu era limita de pret! Pai voi ati spus 30 mi cand se juca si 20 cand nu se juca! Totusi eu nu cred ca se poate stabili un pret fix pentru mentenanta ! Intretinerea se face in functie de multe variabile: numar de evenimente,frecventa acestora,genul de evenimente,anotimp...O sa vedeti ca asa este logic! Daca inainte s- a platit 28 de mi inseamna ca nu se putea fura?Sau cand se ocupa UTI?Desigur ca se poate fura dar trebuie sa prezinti probe cand o faci! Pana acum o zi proba era ca Primaria nu lucreaza duminica sau pana acum o jumatate de ora ca Primaria nu v- a raspuns?

Anton  •  18 iunie 2018, 15:18

Tolontan devine penibil! Ce coruptie o fi in intretinerea suprafetei de joc! Baiatul continua sa raspunda la comanda, politica sau nu!!! De cazul de coruptie existent la nivelul sectiei de baschet a CSA, care mai implica clubul privat al prietenului lui Ponta (intrat din nou gratia serviciilor), primaria capitalei si Eximbanc, tolontan-robespiere nu mai aminteste nimic! E greu sa faci presa adevarata cand ti se dau comenzi ierarhice!!!!

Cătălin Tolontan  •  18 iunie 2018, 15:19

@Anton: ne cercetati ca am scris indelung despre CSM - Steaua - Armata si nu s-a intimplat nimic? :-) Poate ca nu realizati paradoxul situatiei, dar ne certati ca facem ceva, in loc sa scrieti autoritatilor, Ministerului Apararii daca vi s-a parut ca e cazul sa ia masuri. Noi ne facem treaba indiferent despre cine scriem, asta e meseria si nu ne impresioneaza faptul ca parem sau ca suntem penibili asa cum spunem. Informatia conteaza, nu noi.

Guliver  •  18 iunie 2018, 15:20

Acesta este stilul patentat de catre actuala administratie. In toate institutiile, autoritatile, regiile din subordine, au fost reziliate toate contractele cadru incheiate in urma unor licitatii publice deschise, acuzandu-se preturi mari pentru lucrari proaste din punct de vedere calitativ, pentru ca mai apoi aceste servicii sa fie prestate "temporar" de catre privati dubiosi cu legaturi publice catre sfintii primari. Comunicatul este un fel de "Bai Tolo, acum ca ai dat de protocol si nu mai putem sa il prelungim pentru inca un an cu un act aditional asa cum ne doream, o sa demaram o licitatie publica. Da nu acum ca vine perioada de concedii. Intre timp, prelungim protocolul si o tinem sus si tare ca nu avem alta optiune. Dar totodata bai Tolo, lasa ca il cautam noi pe functionarul ala public care ti-a dat tie protocolul, il distrugem psihic pana pleaca si ii facem si 2-3 pangeri penale ca sa se invete minte." Ar fi de ras daca nu ar fi de plans, iar eu nu am aceasta opinie in calitatea de cetatean, spectator sau neimplicat, ci in calitatea de functionar care vede 2-3 "protocoale pe zi", are 2-3 pangeri penale si este paria unei institutii intregi pentru ca avut tupeul sa anunte mai departe cand a vazut hotii in actiune.

utraian  •  18 iunie 2018, 15:23

@Ted , cred ca dna Firea are o parere prea buna despre sine, mai bine isi angaja un sfatuitor. Comunicatele sunt foarte slabe, par scrise in repezeala, pe genunchi. Am vazut si in mesajele de dupa huiduieli, in care tot ii tragea cu "grupuri organizate de cetateni", "nicio fapta buna nu ramane nepedepsita" etc. Iar pozitia de azi este o autocontrazicere in 10 pagini, o lalaiala ieftina care poate fi tradusa scurt "DA, era o solutie temporara pana v-ati fi prins, acum ca v-ati prins vom intra in legalitate si vom organiza licitatie".

Ady  •  18 iunie 2018, 15:32

Oricum ati prezentat oarecum tendentios situatia. De parca FCSB nu mai platea firma care facea efectiv lucrarile. Comparatia ar fi trebuit facuta intre costul intretinerii de dinaintea acestui protocol. De asemenea, nu cred ca terenurile de antrenament ale FCSB au particularitatile intretinerii gazonului de pe Arena Nationala, stiti si dvs ce probleme au fost cu gazonul la inaugurarea stadionului.

gelu  •  18 iunie 2018, 15:33

Două din patru comentarii (fără ale lui Cătălin) sunt scrise de postaci "abonați". Ghiciți care? :-)))

Buga  •  18 iunie 2018, 15:36

Gazonul "numarul 2" din Europa, dupa cel de pe Olimpico, e intr-o stare jalnica... pe sute de metri patrati in dreptul peluzei sud, acesta lipseste cu desavarsire ... iar "contractul " e in vigoare pana la sfarsitul lunii... Iar ni se servesc minciuni cu parafa de primarie ... Am o presimtire ...cineva o sa-si suspende inca o data contul de facebook ... :D

NR  •  18 iunie 2018, 15:36

Bună ziua domnule Tolontan. Felicitări. Nu abandonați, luptați în continuare ☺👍

Andrei F  •  18 iunie 2018, 15:37

De ce nu postati comentariul? Nu va place? Sa va ganditi la asta cand criticati pe altii pentru fapte grave fara probe...

zzz  •  18 iunie 2018, 15:47

asta e modelul cancerului PSD. tot ce fac, fac "temporar" de la contracte la directori, manageri, etc. prelungesc la nesfarsit interimatele astfel incat nici un profesionist in meseria lui nu se inghesuie sa lucreze in aceste cocini rosii. sunt 2 ani in mandat si inca cele mai multe locuri au oameni si contracte temporare. ultimul exemplu este directorul general de la Romgaz, unde se schimba directorii ca ciorapii si, rand pe rand, oamenii refuza sa aceepte/gireze/semneze toate magariile pe care *** astia le impun/asteapta de la sclavii lor. Idee e ca daca e temporar ei au o scuza, urmand ca daca omul lor "perfomeaza"(sic!) sa il definitiveze, daca nu perfomeaza (a performa = a fura pentru cine trebuie) il schimb ca e incompetent si ei par niste duri interesati de bunul mers al tarii. Alt exemplu este CEOul de la Nuclearelectrica - un habarnist gratios care nu stie diferenta dintre MW si MWh dar isi da cu parerea despre miliarde de EUR.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Neimportant  •  18 iunie 2018, 15:58

NU stiu cum oamenii pot sa zica ca este ok ce face primaria. Sa acorzi un contract de 30 000 € cuiva fara nici o licitatie care face un contract imediat cu atlcineva pentru o alta suma est un furt clar. Iar primaria se lauda ca UEFA a zis ca terenul este bun; pai normal la cati bani sifoneaza pentru el. Este adevarat ca puteau sa ia banii si sa nu faca nimic...ca autostrazile...Sunt din banii bostrii ca se fura; In loc sa faca spitale isi iau ei masini. In loc sa faca autostrazi prefera sa va tina in saracie ca asa va pot controla si va dau 50 de lei sa stati pe intrnet sa scrieti in apararea lor....Trista Romania :(

Cătălin Tolontan  •  18 iunie 2018, 16:05

@Neimportant: e dreptul fiecaruia la opinie. Si il respectam. Insa legea e una pentru toti si ea e chintesenta vietii noastre in comun, locul unde ne intilnim daca nu ne mai intelegem si care regleaza probelemele de nerezolvat altfel. Prin taxe si legi platim pentru o societatea civilizata. Cu fiecare zi, tot mai multi romani inteleg acest lucru.

LitleBoy  •  18 iunie 2018, 16:11

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gabriel valeriu  •  18 iunie 2018, 16:15

Asa-zisul raspuns al Directiei de Presa e o scriitura in clasica limba de lemn a administratiei romane, o limba anchilozata in repetitii inutile, plina de mentionari redundante. O autoritate publica n-are voie sa emita asemenea insailari infantile; pur si simplu textul nu lamureste nimic, nu raspunde la nimic si nu conteaza in economia intrebarilor cu raspuns obligatoriu atunci cand discutam de banii contribuabililor. Fara cifre, fara argumente, fara termene, doar simple afirmatii si, in finalul penibilei compuneri, un soi de promisiune, si ea fara termen, pentru demararea unei proceduri! Dispret, amatorism, clientelism de partid, incompetenta - asta transmite acest pretins comunicat.

Paul.v  •  18 iunie 2018, 16:17

*** ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ion  •  18 iunie 2018, 16:18

Interasant!!! Adica cel mai mult se platea 30.000 pe luna si asta 8 luni? Adica la 240 000 cat o putea sa fie ,,ingineria,, ?10%,20%? Si asta se impartea la doi? Ba ,sunteti normali? Becali nici daca vede banii astia pe jos nu se apleaca sa- i ridice!!!Asta- i da moca lui Alibec 20000 pe luna si voi credeti toate balivernele?

LEFTER POPESCU  •  18 iunie 2018, 16:20

Domnule Tolontan, unde credeti ca s-a pus la cale poginogul ? La castelul lui GIGI Valiza (o veche casa boereasca) sau acasa la finuti ? Cum se face ca tocmai pipereanului i s-au bagat niste bani in buzunar de catre finuta primareasa Firea ? Cum si cand au votat consilierii primariei ca Gigi Valiza sa primeasca aceasta vaca de muls ? Cat o fi parandaratul ? Daca dvs. dle Tolontan faceati publica afacerea de familie (nasul Gigi- finuta Firea) dupa data de 30 iunie , sigur ar fi spus ca acest "contract' este pe 9 luni -respectiv 30 -31 iulie . Este un "contract" antedatat ? Aprope sigur aceast "contract" este pe cel putin un an sau chiar doi si daca nimeni nu s-ar fi sesizat - "la familia" mergea pe blat cu anexe de prelungire a mulsului de bani publici. Lipsa licitatiei la care sa participe firme cu adevarat profesioniste cu o vechime de cel putin 10-15 ani in domeniu - , care prin munca prestata sa "scoata"(acopere) deficientele de constructie a stadionului privind lumina si aerisirea gazonului reprezinta un fapt de coruptie conform Legii 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie. Felicitari dle Tolontan !

dan t  •  18 iunie 2018, 16:25

dar legea ,ce spune legea de aceasta noua infranctiune a conducatorilor fcsb,recidivisti de altfel?

larus  •  18 iunie 2018, 16:28

Firea trebuie tinuta in corzi permanent, sa nu aiba timp sa se gândească la vreo candidatura la presedentie. Daca il concureaza pe Ciolos ?

Cătălin Tolontan  •  18 iunie 2018, 16:29

@laurus: credeti ca asta e problema oamenilor din orasul acesta? Eventuala candidatura a Gabrielei Firea? La asta se gindesc bucurestenii zi de zi, cind stau in ambuteiaje, cind ajung in spitale fara proceduri clare, cind se gindesc cum sa le explice copiilor ca merita sa invete? Am ajuns o tara care in loc sa-si vada de munca ei si de viata sta sa explice tuturor incompetentilor de ce nu pot sa ne foloseasca banii publici fara licitatie! Stam o natie intreaga sa facem lectii de aritmetica si economie cu primarul general: daca platiti 30.000 de euro din chiria facturata, inseamna ca tot din banii publici platiti! De regula evitam tonul radical, dar exista o limita. Vorba lui Costi Rogozanu, suntem condusi de niste involuati. http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/cine-e-firea-pe-cine-reprezinta-ea-lectii-dintr-un-clip-cu-halep-122164.html. Dar nu-i nimic. Fiecare informatie o sa vi-i arate asa cum sunt.

Adrian C  •  18 iunie 2018, 16:51

Legea achizitilor publice zice clar ca pentru produse si servicii, pragul pentru incredintarea directa este de 132.519 lei (30.000 de euro)... iar chestia asta o ai voie o singura data pe an. Din cate inteleg, aci, lucrurile se intampla deja regulat. Pana la urma, si cand furi tre sa ai putin fler. Nu poti s-o faci daca esti prost facut gramada...

Soyboy Macrou  •  18 iunie 2018, 16:53

Ce cadență! Foc automat. Cand ai compus astea? I*** *** *** *** ***?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

anton  •  18 iunie 2018, 17:03

Dl Tolontan, corect informatia conteaza, dar mai mult conteaza cine impune teme pentru investigatii jurnalistice. Iar contractul de intretinere a gazonului pe Arena Nationala este un subiect de un penibil extrem. Sa faca GSP un calcul simple, cati bani a platit Steaua pentru a juca pe Arena de la inaugurare si pana acum si cati bani au fost obtinuti de la alti utilizatori. Se va vedea ca fara banii de la Steaua, Arena ar fi generat pierderi imense pe langa cele oricum facute si atunci echipa Tolontan vorbeste de un amarat contract de intretinere, chiar ridicol. ***, ***. Subiect de tot rasul care discrediteaza anchetele de tip Tolontan.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

geo  •  18 iunie 2018, 17:10

Daca citesti pe aici ,iti dai seama de ce astepti un act de la primarie ani de zile,toti sclavetii lui Firea sunt pe forumuri sa pupe repede dosul lui Pandele .O tara cu bugetari de cacao .

Radu  •  18 iunie 2018, 17:15

Ptr. toti cei care sariti in apararea primaritei, luati si cititi legea 98/2016 privind achizitiile publice, art. 7, alin 1. Va veti lamuri cum a incalcat PMB legislatia achizitiilor! Pentru valoarea la care s-a ridicat contractul dintre PMB si FCSB, trebuia organizata pentru perioada 01.01.2018 - iunie 2018 LICITATIE!!!!!!!!! Pentru perioada nov - dec 2017, se putea atribui direct.... Sunt curios totusi.. Daca nu dezvaluia GSP matrapazlacul, venea Gabitza sa spuna singura despre aceasta neregula????

Demensis  •  18 iunie 2018, 17:16

Cum de nu v ați putut informa că nu era obligatorie o achiziție prin SEAP?! Ocupa te domne de fotbal. Vrei politica..du te in politica. Dar nu dezinforma..înțeleg că ai doi aghiotanți care strâng aceste informații și tu aprobi publicarea finala..dar ..iartă mă Cătălin... Întrebare: mai au rost zilele următoare publicațiile cu care amenințai azi? PS: nu mă interesează vreun partid anume.

Maxentiu  •  18 iunie 2018, 17:23

Citind atit acuzatiile GSP cit si raspunsul Primariei, consider ca adevarul e undeva la mijloc. Intuitiv vorbind, auzind de un contract intre nasul Gigi si fina Firea, te gindesti ca e ceva necurat la mijloc. Totusi, acuzatiile sint destul de subtiri si sint formulate in mod evident rauvoitor. Nu e demonstrata incalcarea legii, nu e clar nici un prejudiciu (sa trecem peste comparatia ridicola dintre intretinerea gazonului unor terenuri de antrenament si intretinerea gazonului celui mai mare stadion al tarii), iar sumele in discutie sint atit de mici pentru toate partile implicate incit nici nu se poate vorbi de coruptie. Cel mai probabil avem de-a face cu un artificiu perfect legal prin care se evita birocratia excesiva si intermediarul (Primaria capitalei) se retrage din relatia intre beneficiar si prestatorul de servicii.

Jules  •  18 iunie 2018, 17:28

Multumim dl. Tolontan!

Adina  •  18 iunie 2018, 17:29

2 postaci minim, cu program de lucru si formare psdista. Si Mister Tolo le raspunde frumos si hop ei iar la atac cu sifonul lor psdist si plin de ura si minciuna. Deci daca nu am trai in aceeasi tara cu ei, astia ar fi chiar simpatici. Ceva gen de dat la Animal Planet sub egida “Si oamenii este animale”! Dar traim cu ei aici in tara LOR (dixit gabi pandele firea din Bacau). PS am spus “este animale” pt ca e si pt cei de au fost imbracati in alb in piata! Daca as fi spus “ sunt animale” ar fi spus ca-s ungur sau slovac si nu vb cat de cat corect romaneste. Astept postacii.

dan65  •  18 iunie 2018, 17:31

la doua randuri scrise de laurus ai avut nevoie de 11 randuri sa te disculpi si-l mai si citezi pe Rogozanu.pe bune,asta e nivelul la care-ar trebui sa aspiram? Rogozanu?si doar ca fapt divers,banii publici se pot folosi si fara licitatii.atat in administratia locala cat si la nivel guvernamental.

Radu Bogdan  •  18 iunie 2018, 17:33

Nu o suport pe Firea si nimic din ceea ce reprezinta ea in societate : ambitie prost directionata , cinism , rautate si anturaj cel putin dubios. Dar suntem din nou otraviti de o fumigena marca Catalin Tolontan din categoria : "Tara arde si baba se piaptana". Astia sunt cu garoul la gitul justitiei care-si da ultima suflare si aici nu ma refer la DNA , dar la magsitrati si la capabilitatea de ancheta pe viitor al oricarui caz de coruptie si nea Tolontan marele anchetator a cazut cu nasul in gazonul de pe National si s-a facut neam cu strutul, pina trece viitura. Sa vedeti in citeva luni cind se va asterne linistea peste tara , cum toti marii investigatori ai presei romanesti se vor intrece la vinatoare de sobolani si multinationale. A se citi definitia de sobolan : " individ educat , indeajuns de fraier sa fi ramas in Romania , care merge la munca la privat si plateste taxe pentru prosperitatea brigazilor albe " Cu multinationalele ne-a lamurit Sova : oricum se vor cara mai devreme sau mai tirziu , deci nu e graba cu autostrazile. In orice tara cu o presa decenta , inidividul asta trebuia sa-si fi dat demisia in 24 de ore ca urmare a presiunii media. Mai putin in Romanica...

Adina  •  18 iunie 2018, 17:34

PS Ce am spus mai sus e pamflet! Ca ala de-l face dl acela cracanat de isi ia bataie de la motociclisti. Deci astept postacii...dar ma repet....ce am scris mai sus e pamflet! Am vazut amendamentele la legea justpsditiei...scuze,justitiei...te ia frica daca nu esti din tara LOR....asadar, fac din nou precizarea....pamflet! Multumesc!

cineva  •  18 iunie 2018, 17:40

Incredibil! Nu ma mir ca face Gabitza lu' Pandele matrapazlacuri pe fata ci ca se mai gasesc oameni care sa scrie despre ele. Pai la cat de razbunatoare e țoapa si gusatul de barbat-su, eu zic ca va veti trezi cu multe belele. Normal ca atunci cand sunt prinsi cu *** ***, hotii vor incerca sa o dreaga prin tipete si fumigene. Mai raman sa-si ridicice poalele in cap. Statul Paralel, draga Tolo - Statul Paralel. Maine - poimaine auzim ca esti un mare colonel al Statului Paralel. Toti cei ce le stau in cale vor fi etichetati si defaimati. Cum a facut Erdogan in Turcia cu "pucistii" asa vor face ei cu "Statul Paralel". Vezi ca deja v-au dat buletin cu Statul Paralel la toata redactia, sunt convins. In alta ordine de idei, deschideti-va un portofel digital si puneti pe site link-ul pentru donatii. Suntem multi cei care va sustinem dar nu suntem toti la fel de curajosi ca voi ca sa donam "la vedere". Succes cu investigatiile! Sper sincer sa nu va inchida gura.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

di livio  •  18 iunie 2018, 18:29

domnu AndreiF, n-are rost sa te chinui cu Tolo ca asta-i greu de cap...da uite pe mine m-ai convins...io is mai destept si am inteles mai demult de la tine ca Basescu si Boc au distrus tara...am inteleees domnu AndreiF...nu prea are rost sa mai insisti aici ca am inteles...pesedistii sint niste sfinti in frunte cu Intiiul Sfint al tarii Liv Jong unu...ca de aia il tuca binomu Gidea-Badea ca pe sfintele moaste...n-am inteles pe cine au dat afara pesedistii cei rai...pa ala care ne-a facut sobolani?

gigi inapoi la „manastire”  •  18 iunie 2018, 18:49

@anton • 18 iunie 2018, 17:03, cum poti sa dovedesti ca fcsb (si nu Steaua cum te exprimi tu), a platit ceva pana acuma? Cum poti sa dovedesti ca nu a jucat gratis pe Arena Nationala?

Florea  •  18 iunie 2018, 19:01

D-le Tolontan, le-ati prins si pe udrea si pe firea in momentele lor de apogeu. Sincer, nu vi se pare ca postacii actuali sunt mai agresivi si lipsiti de logica?

Alegz  •  18 iunie 2018, 19:09

Hmm .. oare cat plateste CSU Cariova sa joace pe stadionul facut din banii cetatenilor ? Nu cumva suma tinde spre 0 ZERO acolo ? Si ce gazon interesant au !! Pana la urma FCSB chiar a platit schimbarea gazonului cand NU avea contract de intretinere. Acum un an scriati un articol discriminant prin care solicitati sa se impuna si procent din incasari pe NA. De ce discriminant .. pentru era directionat doar catre incasarile unei singure echipe.

Andrei F  •  18 iunie 2018, 19:18

@ di livio Poate esti la moda si intelegi mai greu...Exista si pesedisti buni! De exemplu cel numit pentru SIE...Citeste in continuare,poate poate...Pentru adevar : despre cine am spus eu ca este sfant?Poate am uitat...Astazi pot fi sigur ca Firea a ajuns la cel putin a 49 informare pentru Parchet...Asta poate fi un test al adevarului...Asta stiai?De Boc si Basescu nu am spus niciodata ca sunt distrugatori de tara.Am spus doar ca ei nu sunt cercetati...Deci poti compara cel putin 49 de informari pentru Parchete in doar doi ani de Primarie?

zorrozabal  •  18 iunie 2018, 20:05

@tolontan Neobositul domn "andrei f" are "partizanat" cu "steaua"- si mai putin cu Firea- si cand e vorba de "microbism",nu are nici un sens sa-i mai vorbesti de lege!Pentru un fcsb-ist nu mai conteaza ca Becali sfideaza tot si toate, bazat pe "dolaarii"lui!El reprezinta "steaua" si e "mielul lui Dumnezeu!

vasglo  •  18 iunie 2018, 20:49

Aleo, Catalin tu esti?!.. eui is Lulutza si te rog nu ma lasa!...:-)

Holostencu  •  18 iunie 2018, 21:01

Dinamo se va ocupa de paza stadionului , Rapidul de scaune , Voluntariul de acoperiş...

gigi inapoi la „manastire”  •  18 iunie 2018, 21:46

Este incredibil cati romani sar in apararea infractorilor. Baaaaa, va meritati soarta.

vasglo  •  18 iunie 2018, 22:11

P.S. - crede oare marele "justitiar sportiv si national " ca Becali traieste de pe urma catorva mii de euro furnizati de fina lui? Daca da, inseamna ca are grave probleme de existenta dupa Udrea si Bica! :-)

Danny  •  18 iunie 2018, 22:13

cum am spus .. Tolontan manipulator .. rapunde cu "Alta intrebare" ... tot ce stie dansul e adevar .. de exemplu el stie ca nu geambazi conduce steaua ci Gigi Becali ... dar nu stie ca de cand se ocupa gig de stadion el merge bine pe bani putini ... el e aparatorul nostru sa fie transparenta cum a fost inainte sa se ocupe gigi de stadion.. atunci cand schimbam de 4-5 ori gazonul la 3 luni .. si cand jucam ... tot mocirla era .. Domnule Tolontan .. statul suntem noi... care angakam politicienii sa ne ajute .. nu sa ne fure .. in ziua de azi politicanul se crede zeu .. dar adevarul este ca e angajatul nostru .. si toti cand au aere de zei . ar trebui sa primeasca un pumn *** ... din pacate hotia e la nivel modial .. doar ca strainii au invatat ca mai bine fura pe altii decat sa se fure intre ei .. noi oare cand vom invata ? oare cand vom inceta sa ne vindem tara pe 3 acadele ;) Becali prost cu e .. macidon albanez aroman cioban .. cum vreti voi sa`i spuneti .. e mai Roman ca voi .. si asta e trist ;)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Danny  •  18 iunie 2018, 22:36

"Cătălin Tolontan • 18 iunie 2018, 16:29 @laurus: credeti ca asta e problema oamenilor din orasul acesta? Eventuala candidatura a Gabrielei Firea? La asta se gindesc bucurestenii zi de zi, cind stau in ambuteiaje, cind ajung in spitale fara proceduri clare, cind se gindesc cum sa le explice copiilor ca merita sa invete? Am ajuns o tara care in loc sa-si vada de munca ei si de viata sta sa explice tuturor incompetentilor de ce nu pot sa ne foloseasca banii publici fara licitatie!" Ce fals poti fi .... te reprezinti ca tara ? imi explici ce vrei tu ? oameni buni asta inseamna sa fi jurnalist .. stai in lumea ta ... cu adevarul in fata si te oftici ca nu te crede lumea ... Domnule Tolontan eu te cred ... eu stiu ca Gabriela Firea Si Gigi Becali au facut o manevra(nu sunt destul de informat sa spun in ce fel) . eu te acuz ca esti manipulator si`mi arati ca fura firea cu becali ... doar ca praf in ochi ...cand se face ceva bine pentru noi romanii e ilegaaal .. noi trebuie sa platim sa fim saraci ...domnule tolontan eu te acuz pe tine .. ca sa`ti educi copii la scoli bune vinzi tara .. ne vinzi pe noi restul ... tu nu ai asa probleme . ai bani *** .. noi platim ... noua ni se ia de la gura asta e problema .. pai tara arde si tu imi zici ca acum ca se fura mai putini bani de pe national arena ... toti vorbim de vot .. e dreptul nostru si trebuie sa votam ... CE VOTAM ? cand lista e la voi ... ne dezbinati si ne invartiti prin tv cum vreti voi .. Romani va e bine ?!!! cum e in Romania ?!!! va place ? stati acasa si uitativa la stirile de la ora 5 .. ca sigur va veni un politician si va va scapa ... eu va dau un sfat .. iesiti din casa ajutativa aproapele .. lasati politicieniii ca aia traiesc in puf si rad de voi ..si cand sunt arestati .. crezi ca aia fac puscarie ? aia stau in palate . conduc inchisoarea si umilesc hotii de gaini ;) Ce-ti doresc eu tie Dulce Romanie .. Trezirea ... Ascultati imnul si treziti-va .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează