Burleanu: ”România ar fi avut loc la Cupa Mondială”

Șeful FRF și-a luat berea și floricelele. Suntem deja în ”sferturi” și doar ghinionul ne poate opri

vineri, 22 iunie 2018, 5:23

Prezent la un eveniment botezat în cinstea lui, ”Seminarul național dedicat Observatorului Guvernanței Sportive la Nivel Național”, Răzvan Burleanu a spus, citat de sport.ro, că România merita să meargă în Rusia și că ar fi avut mari șanse să ajungă în ”optimi”.

„Cu siguranță echipa națională a Romaniei ar fi avut loc la Cupa Mondială. Dacă ar fi fost acolo, România ar fi avut șanse foarte mari să iasă din faza grupelor. Cel puțin cum arată azi competiția” Răzvan Burleanu

Președintele FRF rămâne același bun cunoscător al jocului pe care-l organizează.

E adevărat că echipele mari dezamăgesc.

Argentina face o figură pasiv agresivă, iar Brazilia, înainte să învingă în prelungiri Costa Rica, a trecut prin momente jenante.

Azi l-am văzut cu toții pe Neymar cerșind penaltyuri și căzând ca soldații secerați de gloanțele oarbe din filmele lui Sergiu Nicolaescu.

În schimb, echipele mici, chiar și cele fără rezultate, au un nivel tactic, de dăruire și, unele, de tehnicitate pe care jocul României nu l-a atins decât accidental în ultimii ani.

Poate că Răzvan Burleanu e sigur că am fi bătut Peru, dar nimic nu garantează că cei doi jucători de bandă dreaptă ai sud-americanilor, Advincula și Carillo, ar fi fost opriți cu ușurință de flancul nostru stâng, unde joacă Bancu și Grozav.

Într-un fel, Peru e cea mai bună definiție a evoluției fotbalului, care ne-a cam lăsat și pe noi de căruță.

Cu stilul lor tehnic și mărunțit, peruanii ar fi fost acum 30 de ani una dintre revelațiile competiției, dar, azi, această echipă frumoasă și romantică merge acasă.

Ca să se împlinească analiza șefului FRF, ar trebui ca ”tricolorii” să fie peste ce au arătat până acum Danemarca, Iran sau Elveția.

Fotbalul contrafactual e cel mai ușor de jucat.

Dacă nu eram pe locul 4 în grupa preliminară, ci pe 2, dacă treceam de baraj și ne calificam, dacă nu pierdeam primul meci din Rusia, băteam în al doilea și aveam ceva noroc în al treilea joc din grupă, eram ca și  în ”optimile” Mondialului!

De acolo, hop în ”sferturi”!

Într-o singură frază, sunt mai mulți de ”dacă” decât goluri pe care le-am înscris noi în 11 la 11 în preliminarii.

Dar să avem răbdare. Mai sunt câteva zile și încep ”optimile”, să vedem cu cine jucăm, că sunt deja bătuți.

 

 

Comentarii (57)Adaugă comentariu

Alex One  •  23 iunie 2018, 11:24

Saracu' Burleanu, probabil ca a uitat sa-si bea ceaiul medicinal. Privind spre viitor, ca prezentul il stim suntem bine merci acasa, am senzatia ca si la competitia urmatoare vom sta tot la TV. Vazand jocul Serbiei de aseara am mari indoieli ca vom obtine macar un punct in meciurile directe. Daca arbitrul german n-ar fi tras pe fata cu "elvetienii" si ar fi dat penalty-ul clar plus doua galbene fundasilor, la Mitrovici ,impachetat,legat fedeles cu patru brate, mai trebuia ingropat ,victoria ar fi fost a sarbilor care conducand ar fi stat la cutie si n-ar mai fi fost surprinsi pe contraatac. Ca sa nu mai vorbim de prestatia asistentului care semnaliza pozitiile de ofsaid ale kosovarilor cu mare intarziere si numai dupa ce se termina faza si aceasta era ratata. Chiar a fost intamplatoare delegarea brigazii germane fiind cunoscuta "amicitia" istorica intre nemti si sarbi plus componenta germanica a Tarii Cantoanelor ? Iar sef VAR sa fie desemnat ,curat ghinion,vorba cuiva, tot un neamt, un subaltern al centralului dupa cum zicea comentatorul,care nici macar nu a semnalizat faultul la Mitrovici pentru a se folosi inregistrarea video ? Pe principiul,numai eu decid,tu stai in banca ta,nu te bagi, nu ma deranja,stiu eu ce fac ! Hai Suedia !

constantin  •  23 iunie 2018, 12:11

Păi dacă Polonia, cea care ne-a făcut franjuri, a fost învinsă de Senegal, noi pe cine puteam învinge? Şi i-aţi greşit numele preşedintelui FRF... nu se numeşte Burleanu, ci Burlesc(u) :)

haideusicfr  •  23 iunie 2018, 13:01

Dar Gigi ? Ca e unul dintre capii fotbalului romanesc . Dupa el , F Coman are aceeasi cota ca si Ronaldo ,100 milioane euro....

Petrulea  •  23 iunie 2018, 13:27

Dacă nu erai tu la șefia federației am fi avut loc!

Pinokio  •  24 iunie 2018, 1:42

Mai rau *** face misto de populatie stiind ca va sta acolo atat cat e nevoie pt a distruge futbolul rumunesc . Oare ce sport o fi practicat taticu lui de a ajuns in pozitia asta?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

silaghi  •  25 iunie 2018, 9:05

Încă una din acele declarații ce, fără îndoială, le putem trece la „copiii spun lucruri trăznite”. Tot timpul cei mai buni sunt cei ce nu sunt implicați, ăia ar fi rupt norii. Hai să fim serioși... Dacă nu suntem în Rusia, este pentru că nu ne-am calificat, și implicit că n-am meritat. Asta, că ce am fi făcut noi dacă... este simplă poveste, care n-are niciun dram de acoperire. Putem spune că cele mai luminoase stele, sunt cele ce nu apar pe cer!!!

Venom  •  26 iunie 2018, 21:58

@constantin cer Beercopyright! :) I-am zis "Burlesco, manageru' cu față umană" încă de la primul lui mandat.

Comentează