O zi bună pentru presă! Cumpărând titlul și redacția GSP, Ringier și-a luat o belea pe cap

Ringier, o companie elvețiană cu afaceri globale de un miliard de euro pe an, achiziționează cotidianul de sport fondat în 1924 în România și siteul său, cunoscut și pentru investigațiile jurnalistice

marți, 3 iulie 2018, 4:09

 

E o zi bună pentru meserie, într-o vreme în care jurnalismul primește mai ales vești rele.

Când Ringier, un trust elvețian cu 200 de ani de reputație în spate, cumpără un ziar românesc, Gazeta Sporturilor (GSP), la rându-i cu o tradiție de aproape 100 de ani, anunțul e un angajament pentru ideea că jurnalismul contează.

Redacțiile rămân un membru critic al comunității lor.

Studii recente din SUA (Paul Gao, profesor la University of Notre Dame) arată că în orașele în care ziarele locale au dispărut, costurile municipalității cresc, pentru că scade atenția publică pe cheltuieli!

85 de oameni, ziariști, dar și alte profesii, precum marketing, digital și publicitate, vor trece la Ringier

Presa contează.

Iar o democrație fără jurnalism e ca un Campionat Mondial de fotbal în care bați Argentina și Germania, dar nimeni nu află rezultatul.

Azi e o zi bună, care vine după multă trudă.

GSP, o redacție tenace

Prin redacția GSP, Ringier cumpără pasiune, tenacitate și abilitatea reporterilor de a face lucruri care contează pentru semenii lor, reușite cu mijloacele unui grup relativ mic de oameni.

Curajul colegilor mei a compensat resursele diminuate ale pieței.

Gândirea digitală ne-a oferit ritm.

Iar gospodărirea echilibrată a afacerii, reușită de echipa de management, cu marketing, inserturi, difuzare și publicitate inovativă, a oferit redacției resurse de a produce un jurnalism de calitate.

Nu am fost infailibili, am comis nefăcute, dar am continuat să învățăm.

Un singur exemplu: chiar în perioada în care publicitatea din presa scrisă a scăzut cu 90%, în urma proceselor penale pornite de la știrile investigate de GSP s-au recuperat 10 milioane de euro la bugetul României.

Și sumele întoarse către interesul public continuă să crească.

Vreme de 18 ani, din care un întreg și anevoios deceniu de criză, Intact a deținut Gazeta Sporturilor plătindu-și la zi toate taxele, impozitele și partenerii.

Trustul a respectat pe deplin independența editorială a redacției.

Titlul merge la o companie care poate investi mai mult în el

Acum, când alții pot asigura o dezvoltare mai amplă pentru brandul GSP, Intact vinde Gazeta către Ringier, așa cum în anul 2000 Ringier l-a cedat către Intact.

Din conferința de presă ținută în vara lui 2000, la București, ca ziarist îmi amintesc exact aceste cuvinte ale executivilor Ringier: ”Dăm mai departe Gazeta ca să oferim o șansă mai bună ziarului”.

80 de milioane de afișări are gsp.ro în iunie 2018, conform BRAT

Azi, titlul face drumul invers.

Va exista și al doilea proprietar minoritar, un partener al Ringier, compania bulgară care editează Sportal.bg, cel mai important și bine conectat internațional site de sport din țara vecină.

E o afacere corectă, dar și un gest de fair-play.

Cât despre viitor, Ringier are afaceri de presă de un miliard de euro pe an, în 18 țări de pe trei continente: Europa, Asia și Africa.

Afacerea s-a făcut exclusiv între proprietari.

Noi am avut doar discuții profesionale.

Libertatea editorială rămâne de neatins

După discuțiile de la București, am fost la Zurich, ne-am uitat unii în ochii altora și, în câteva cuvinte simple, ne-am înțeles. În redacțiile Ringier din Dufourstrasse, vechiul cartier al presei elvețiene, n-a fost nimic de negociat, de vreme ce culturile ziaristice ale Ringier și ale Gazetei se suprapun, iar libertatea profesională e nenegociabilă.

Ediția tipărită a Gazetei Sporturilor merge mai departe, filozofia Ringier fiind aceea că ”publicațiile pe print vor exista atât timp cât va exista cerere de la cititori pentru ele”.

GSP.ro se va dezvolta și va îngloba, într-un timp care bate grăbit la ușă, inteligența artificială și tehnologiile care ne fac să împărtășim mai repede rezultatul muncii către voi.

Treaba noastră ca jurnaliști rămâne aceeași: să oferim oamenilor cele mai interesante și relevante informații despre forțele care le modelează viața.

Elefanții care s-au adaptat

Cu echipa de reporteri de la GSP, Ringier și Sportal.bg și-au luat o mare belea pe cap!

Dar le-am spus-o și, oricum, sunt obișnuiți.

În ultimul deceniu, greu găsești în toată Europa inițiative precum cea de azi – mișcări neașteptate prin care un trust internațional de presă să cumpere un important titlu clasic.

Hiperadaptat la digital, GSP provine din ceea ce se numește ”legacy media”, purtând în proteinele sale avantajele și vulnerabilitățile jurnalismului secular prin norme și laic prin impertinență.

4 încercări a făcut Ringier pe piața știrilor de sport din România: Gazeta Sporturilor (2000), ProSport (2003), Sportnews (2014), Gazeta Sporturilor (2018)

Ziua de azi spune ceva și despre Ringier, dar și despre GSP.

Acum 11 ani, într-un interviu pentru revista ”Torneo”, pe vremea când echipele de presă care azi se unesc erau în competiție fierbinte, Michael Ringier își numea grupul ”Un elefant media in Europa de Est”.

Era un alint ludic, care prevestea totodată încăpățânarea și dorința de adaptare.

Nici noi nu ne-am lăsat.

După 11 ani, elefanții presei sunt în picioare și fiecare e mai puternic, mai audiat și mai de încredere decât a fost vreodată.

”Boschetarii de ziariști ai lui Ioanițoaia”

Evident, suntem imperfecți și avem multe lucruri de învățat.

Presa contează și responsabilitatea ei crește.

Vorba lui Yuval Noah Harari în ”Homo Deus”: “În trecut, cenzura funcționa prin blocarea fluxului de informații. În secolul XXI, cenzura funcționează prin bombardarea oamenilor cu informații irelevante”.

Sau, cu expresia unui alt academician, al realului, fostul nostru patron Adrian Sârbu spunea către Mihnea Vasiliu, pe când lucram la ProSport și-l enervam cu câte un articol incomod: ”Nea Mihnea, ce ne facem cu boschetarii ăștia de ziariști ai lui Ioanițoaia?!”.

Astăzi, Mihnea Vasiliu e șeful Ringier Romania și a decis că ce e de făcut cu ”boschetarii de ziariști ai lui Ioanițoaia” e să-i angajeze și să-i lase liberi.

În noua lume a schimbărilor și vitezei, nevoia de conversație informată e mai mare decât oricând.

Jurnalismul contează, iar Ringier are reputația nonpartizanatului politic, atât de necesară azi.

Cine e acționarul principal?

Peste toate, achiziția Ringier – Sportal – GSP vorbește despre optimismul față de cititorii ziarului, ai siteului și ai blogurilor create de oamenii redacției.

”Toți oamenii cititorilor”, acesta e un posibil titlu al zilei.

Explică cel mai bine cumpărarea brandului GSP.

Cu o presă vie, cunoști și toate culisele Campionatului Mondial de fotbal, dar și multe alte fapte incomode, pe care le datorăm celui care rămâne singurul proprietar al conținutului.

Căci, indiferent cine deține titlul Gazeta Sporturilor și cine muncește în redacție, conținutul e, de la fondarea sa din 1924, al unui singur acționar.

Publicul.

 

 

Comentarii (131)Adaugă comentariu

Geogeo  •  3 iulie 2018, 16:12

Ce te face sa crezi ca acum va fi o coloborare dupa ce in 2003 ati plecat rapid de la Ringier? Ce s-a schimbat acum fata de atunci?

Cătălin Tolontan  •  3 iulie 2018, 16:13

@Geogeo: oamenii. Si vremurile. Si ei si noi avem o alta intelegere a lucrurilor, am trecut, de atunci, prin 15 ani de batalii de competitie crunte, din care am invatat si unii si altii.

ghiorghe  •  3 iulie 2018, 16:15

In aia 85 intra și bombele de postează articole click-bait?

Liviu  •  3 iulie 2018, 16:18

Cat de frumos suna, zici ca sunteti intradevar cei mai buni cronicari sportivi, pacat de titlurile false si de miile de link-uri catre tot felul de bazagonii. Poate ca ati facut ce spuneti, dar miile de inselatorii mici ce le faceti electronic pe gsp punct ro va descalifica in aceeasi masura. Astept sa vad daca se schimba ceva, am cam 1% speranta. n rest simt ca tare va mai place sa va vedeti cum nu sunteti... unde esti tu... "acea verticalitate"!

Ciollo  •  3 iulie 2018, 16:25

Ringier credea ca a cumparat un ziar [fie el si online] dar, in final, a cumparat o fituica.

Cătălin Tolontan  •  3 iulie 2018, 16:26

@Ciollo: dar macar este o ”fituica” unde va exprimati liber, criticind-o :-) Asta veti putea face si de acum inainte.

Marius  •  3 iulie 2018, 16:27

Exista posibilitatea ca GSP si prosport sa fuzioneze acum ca sunt sub aceeasi umbrela ?

lord belial  •  3 iulie 2018, 16:32

Ce nefacute ati facut? Gen mamutul radioactiv? Sau altele, mai grave? In rest, maxim respect ptr lupta impotriva coruptiei din Romania

Cătălin Tolontan  •  3 iulie 2018, 16:33

@lord belial: nu vi se pare suficienta o astfel de eroare? :-) Ca in orice activitate umana se comit greseli. La ele ne-am referit.

Tudor  •  3 iulie 2018, 16:36

Ringier astia nu detin Libertatea? Calitate editoriala maxima, ce sa spun.

flori  •  3 iulie 2018, 16:37

Succes! Avem nevoie de informatie diversa. Din mai multe sporturi, nu numai fotbal. Nu ne interesaza can-canul lui Becali, povestile cu fosti puscariasi, cine viseaza ca preia Dinamo, Rapid, Craiova. Mai bine lasati doar informatia pur sportiva, editorialele, fara povestile cu vrem sa facem si ne dorim, ale managerilor/patronilor limitati si fara scoala, pentru ca sportivul se exprima cel mai bine pe teren. Si introduceti o pagina de istorie a sportului! Plus concursuri pe tem,e sportive. Sunteti singurul ziar sportiv, nu va culcati pe o ureche. Recunosc ca va cumpar rar și in funcție de subiectele zilei, asta pentru ca subiectele nu sunt mereu de interes si axate pe cateva cluburi chinuite. Multumesc!

ManX  •  3 iulie 2018, 16:37

Nu am avut timp sa citesc articolul si nici sa caut informatii despre Ringier, dar apartine cuiva care face parte din poporul ales? Daca da, sau daca nu, sper sa va continuati anchetele în deplina libertate.

Andrei  •  3 iulie 2018, 16:37

Ma rog la bunul Dumnezeu sa fi primit si baietii aia tineri ai vostri 100 lei peste aia 800...

Bogdan  •  3 iulie 2018, 16:44

Lucrurile intra intr-un firesc al lor. Ringier are deja experiența in ucis print de la ProSport. Cu voi va fi mai simplu și mai rapid din motive de know how deja existent. S-or nu credeți ca sunteți cumpărați pentru experiența in sport. Nu va amăgiti...sunteți cumpărați pentru experiența in can-can

Claudiu  •  3 iulie 2018, 16:45

Cătălin, așa producție mare de pește are Ringier că au fost nevoiți să vă cumpere ?

dragos  •  3 iulie 2018, 16:46

Nu cred ca in noua organigrama domnul Ioanitoaia ar trebui sa detina vreo functie. Sincer, m am saturat de editorialele duplicitare, gen sa impacam pe toata lumea, sa fie bine , sa nu fie rau. Nu l as vedea vreodata sa duca pana la capat o ancheta jurnalistica de amploare, cu recuperarea in instanta a unor prejudicii aduse statului roman.In rest , mult succes si sa auzim numai de bine!

Lukaku  •  3 iulie 2018, 16:47

Aștia nu sunt cei care dețin Libertatea? Gropari ai presei românești. Poartă și ei o mare vină pentru decăderea morală a noastră. Dar curios e de ce are nevoie GSP de investiții? Toți "elefanții readaptați" au murit. GSP va avea aceeași soartă. Sunt oameni interesați de sport care ar cumpăra un ziar de sport, dar cu mai puțin fotbal intern. Dacă mergeți în sălile de fitness, ele sunt pline de oameni informați. Cu siguranță informațiile nu le iau din ziare de la noi. Sunt plini munții de oameni în drumeții care știu multe despre sport și nutriție. Ei nu își iau informațiile din GSP sau Prosport. Mulți mor cu fotbalul în brațe la noi. Peste 5-7 ani veți zice "România nu are nevoie de un ziar de sport". Vă doresc baftă și sper ca rezultatele să mă contrazică.

geogeo  •  3 iulie 2018, 16:47

@Cătălin Tolontan: Nu cred, dar succes. Timpul va spune.

Adrian  •  3 iulie 2018, 16:49

Ringier i-a facut fericiti pe Badea & Gadea.Acum au liber sa te injure si sa te spurce. Tolo , sper sa aveti colegi de trust care sa va inteleaga munca pe care o faceti. In Intact, patronul nu aveau curajul sa va faca " boschetari" precum Sarbu, dar asmutea dulaii de serviciu ,Gadea & Badea contra voastra. Mai bine ptr voi si Gazeta ca ati ajuns la Ringier.Mult succes si asteptam noi dezvaluiri despre coruptia ce ne macina zi de zi!

Bârgaoanu Dragoş  •  3 iulie 2018, 16:50

Spam!Cam doare, când ți se spune adevărul în față, "justițiarule"?Îl citeşti tu, de la "spam"-uri! :)

Cătălin Tolontan  •  3 iulie 2018, 16:50

@Adrian: nimeni nu a pus pe nimeni in Intact sa injure gsp. Pur si simplu cind esti in dezacord cu o idee e normal sa ti-o exprimi. Este dreptul lui Badea sau Gadea sa ramina la fel de critici fata de noi. Si reciproc.

Bârgaoanu Dragoş  •  3 iulie 2018, 16:51

Că tot ai vorbit de "exprimare liberă"!!!Hahahaha!

litovoi  •  3 iulie 2018, 16:51

Acum garanteaza libertatea presei si politicii editoriale a ziarului? in 2008 parca erau taticii cenzurii la Evz -dosarul Cupola https://www.tolo.ro/2008/09/11/despre-presiuni-publicitare-asupra-presei-si-viceversa/ In rest, sa fie bine ca sa nu fie rau, vorba lui Gica .

Adri  •  3 iulie 2018, 16:54

tolo.ro trece tot la Ringier?

ManX  •  3 iulie 2018, 16:59

Comentariul meu este în asteptare. Au fost publicate multe altele. Sunt deceptionat. Nu vad de ce nu este publicat. Este o simpla întrebare la care nu trebuie nimeni sa raspunda. O sa gasesc raspunsul singur. Probabil. Nu este de bun augur aceasta asociere în acest caz...banuiala mea se confirma si nu vad unde este problema. Sa aiba originea care si-o doresc. Despre care libertate a cuvântului vorbim? Este aceeasi expresie ridicola ca "drepul la replica" Probabil o sa fie publicat mesajul meu când nu o sa mai aiba nici un interes iar discutia o sa "lesine" pe parcurs.

dan  •  3 iulie 2018, 17:06

speram acum sa vedem si mai multe informatii despre viata si activitatea d-lui Becali George!

gilos  •  3 iulie 2018, 17:11

Trebuie remarcat ca si in "perioada Intact" ati dat dovada de echidistanta si profesionalism. Sunt convins ca nu v-a fost usor. Gazeta Sporturilor a evoluat mult si reprezinta un etalon in presa romaneasca. Felicitari si mult succes in continuare !

Andrei  •  3 iulie 2018, 17:20

@Tolo, tot un tabloid-cancan online pe teme sportive ramaneti, sau se schimba ceva odata cu aceasta mutare? Multumesc.

Alex Pau  •  3 iulie 2018, 17:24

oare cand Yuval Noah Harari zicea: “....... În secolul XXI, cenzura funcționează prin bombardarea oamenilor cu informații irelevante” se referea la zecile de stiri "gigi becali a zis" "noul Neymar din Stefan cel Mare", etc pe care le afisati zilnic atat pe site cat si in ziar ? .....vizionar Noah asta ...

Tavi  •  3 iulie 2018, 17:25

"@Ciollo: dar macar este o ”fituica” unde va exprimati liber, criticind-o 🙂 Asta veti putea face si de acum inainte." Nimic mai neadevarat, Catalin. Comentarii argumentate solid, fara injurii, critice la adresa unor ziaristi GSP, sunt cenzurate la greu mai ales pe blogurile GSP. Pot chiar sa spun, fara teama de a gresi, ca in incercare disperata de a partea echidistanti lasati loc, foarte des, comentariilor de prost gust in timp ce cenzurati opinii care ar putea da nastere la discutii constructive dar incomode pentru GSP. Din pacate pentru tine, aveti metehne vechi la care nu pareti a putea renunta. Daca ar fi sa va descriu intr-un cuvant, acela ar fi: ipocriti. Foarte probabil ca si acest comentariu va "astepta moderare" mult si bine, neajungand vreodata la public. Din pacate insa pentru voi, oricat ați cenzura, exista un om pe care nu veti putea vreodata sa il mintiti: omul din oglinda.

Cătălin Tolontan  •  3 iulie 2018, 17:26

@Tavi : dupa cum puteti observa, acuzele dvs apriorice nu au temei. V-a fost postat comentariul. Colegii mei modereaza mesajele care discrimineaza, indeamna la violenta sau propaga limbajul urii. Si nu renuntam la acest sistem pentru ca avem o responsabilitate pentru civilitatea conversatiei din subsolul articolelor. Sunteti pe un blog cu reguli facute de compania care il opereaza, reguli clar formulate si facute in avantajul tuturor, comentatori si cititori, care nu trebuie supusi unor deversari de violenta verbala. Multumim!

Dan t  •  3 iulie 2018, 17:28

Poate se vor termina moderările abuzive și discreționare ale comentariilor

Petcu Adrian  •  3 iulie 2018, 17:30

Salut! Văd că direcția din rezumat se rezuma la investigațiile "libere" pe care le efectuați . Cum e cu sportul? De ce puneți preț pe investigații și nu pe sport?!

Cătălin Tolontan  •  3 iulie 2018, 17:31

@Petcu Adrian: Gazeta ramine un ziar de sport, eu ramin un jurnalist sportiv, in esenta, dar care face cind si cind si investigatii. Vorba lui Radu Cosasu catre Andrei Plesu, care-l intrebase ce pierde daca nu se uita la fotbal: ”Andrei, nu pierzi nimic neuitindu-te, dar cistigi enorm daca te uiti” :-)

Fane  •  3 iulie 2018, 17:34

Ringier a cumparat GSP !? Eu credeam ca GSP este a lui Gigi Becali, iar Gigi dupa cum se stie greu vinde ceva care ii perie imaginea (vezi clubul FCSB, "Palatul" din Aleea Alexandru nr. 1, etc.)

Mihai Coman  •  3 iulie 2018, 17:38

Si acum ce se intampla cu ProSport? Intreb din simpla curiozitate, nu il mai citesc de mult timp... Va "fuziona" cu GSP, sau va ramane un "satelit" din divizia inferioara, "echipa a doua" unde sunt trimisi "indisciplinatii"?

da65  •  3 iulie 2018, 17:39

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ionnis  •  3 iulie 2018, 17:43

V-a vandut sa scape de voi de rai ce erati si acum va cumpara inapoi de buni. In sfarsit o sa poti sa scrii si tu de varan :))

Cristian  •  3 iulie 2018, 17:45

Tolo, pe tine te respect si te apreciez, dar pe colegii tai sa nu-i vad. Din cauza lor a devenit ziarul ambalajul oficial al pestelui. Incepand cu Ioanitoaia si terminand cu Maria Andries, toti critica in stanga si in dreapta fara prea multe dovezi si fara acoperire, doar ca sa starneasca ura intre noi cititorii. Liberatatea asta a presei este buna cand esti condus de bune intentii si nu esti subiectiv. Cand urmaresti doar sa creezi un articol foarte critic generator de vizualizari, atunci nu mai e ok. Intr-o vreme, acum 10-13 ani DA, erati cei mai buni, acum zeul ban -> rating -> publicitate va conduce si calitatea scrisului a scazut vertiginos.

Andrei F  •  3 iulie 2018, 17:52

Interesant!Va vedeti o opozitie fata de autoritati!Cum sunteti singurii in presa scrisa de sport ,opozitia aia sanatoasa la dumneavoastra care sa fie?Cui trebuie sa-i fac o cerere scrisa ca de mai mult de 24 de ore postati ca Casimiro ar fi portughez?Si asta este un lucru minor...Unde trebuie sa scriu ca trebuia sa va cereti scuze cand ati informat publicul vostru ca Simona Halep dorea o intalnire cu fanii intr-o piata publica?...Va face rau faptul ca nu aveti concurenta adevarata...

Andrei  •  3 iulie 2018, 17:53

Vezi ca in timp ce tu deschizi sampania in cinstea Ringier colegii tai de redactie posteaza citatul zilei semnat de "Casemiro, Portugalia". Realitatea e dura monser oricat sugar coat vrei tu sa pui.

Năstase Ionuț  •  3 iulie 2018, 18:00

Cele 80 milioane de afișări în luna Iunie nu spun absolut nimic. Sau spun și ceea ce spun zecile de milioane de vizualizări ale clipului lui Salam. Înțeleg că se fac bani din click-uri, dar nu îmi pot explica cum se simt unii jurnaliști care muncesc, care sunt buni în ceea ce fac, atunci când văd acele titluri și articole de tabloid. Sunt amator de sport, de orice fel de sport, dar degeaba recuperați prejudicii de milioane de euro de la stat, dacă tot voi promovați oamenii de cea mai joasă speță. Cred că din acei 85 de jurnaliști, doar câțiva fac cinste presei sportive. Sper ca peste ani să pot spune altceva. Cu stimă

vasile  •  3 iulie 2018, 18:21

Tolontane, sa spui ca "dar macar este o ”fituica” unde va exprimati liber", dar incalcand cu buna stiinta atat tu cat si restul angajatilor de la gsp articolul 30 din Constitutia Romaniei, mi se pare ceva penibil din partea ta. Mare dreptate a avut Adrian Sarbu cand a afirmat ce a afirmat mai sus. Apropo, ”fituica” nu este tinuta in viata de catre experienta angajatilor, ci doar de catre miile de articole multe din ele false, cu becali si fcsb.

Alex  •  3 iulie 2018, 18:25

Din ce vad sportal.bg, asemeni voua, e mai mult cancan decat sport. Eu as fi vrut ceva mai aproape de l'Equipe dar cred ca nu va fi nici de data asta :). In rest, nu inteleg entuziasmul si batutul cu pumnul in piept. Sunteti singura publicatie de sport din Romania, o piata destul de mare. Asta nu schimba faptul ca pe prima pagina sunt Gigi si Borcea, doi puscariasi, desi cica voi ati recuperat nu stiu cate milioane de euro si le-ati dat inapoi statului. Cum se impaca una cu alta? Ba chiar sunteti mai critici cu Gica Popescu decat cu astia doi. As mai adauga gramatica precara a jurnalistilor si faptul ca nici macar nu nimeresc nationalitatile sportivilor sau echipele la care au jucat si ma intreb cum se poate face "jurnalism de calitate" in conditiile astea. Iar traditia voastra de 100 de ani e la fel ca traditia CFR-ului de cea mai veche echipa romaneasca :)

Cristi  •  3 iulie 2018, 18:32

Aceiasi marie cu alta palarie....

Bogdan  •  3 iulie 2018, 18:33

Pare a fi o veste buna, parca e altceva sa actionari niste elvetieni. As avea o propunere pentru voi: mi-as dori, as aprecia foarte mult ca pe pagina de web a ziarului sa nu mai fiu bombradat cu tot felul de stiri de cancan de genul 'ce face nevasta lu' X", "cati barbati au trecut prin patul lui Y", etc, etc. Inteleg ca e nevoie de publicitate dar parca ziarele de sport de la noi sunt innecate in stiri tabloide cu tot felul de porcarii; am ajuns sa citesc stirile in varianta pe mobil, ca sa nu mai fiu agresat de aceste porcarii.ganditi-va va rog la o solutie de igienizare a site-ului. Si 2: as aprecia sa tratati si alte sporturi in ziar, asa cum se intampla in fostul "Sportul" de dinainte de '89; atunci eram la curent cu aproape toate sporturile, ceea ce nu se mai intampla acum. Un mic exemplu: nu ati tratat aproape deloc finala NBA, a aparut doar o stire la sfarsitul celor 5 partide. Tenis: uitat-va ce frumos a crescut proiectul treizecizero.ro; ar putea fi gandite niste zone si pentru alte sporturi, pasionati exista. Succes.

Dan  •  3 iulie 2018, 18:37

Poate asa pe gsp, nu vor mai fi stiri despre toate rebuturile fotbalului romanesc si vor fi promovate valorile! E rusinos sa pui un titlu cu litere de o schioapa cu ce a mai zis becali, si acolo undeva in colt, ca Romania a obtinut medalia de aur la scrima, sau alte sporturi.

11  •  3 iulie 2018, 18:52

Cătălin Tolontan • 3 iulie 2018, 16:26 @Ciollo: dar macar este o ”fituica” unde va exprimati liber, criticind-o :-) Asta veti putea face si de acum inainte. Atat de liber incat iti este cenzurat cuvantul oaie intr-un articol despre oi (e vorba despre articolul aparut despre oile lui Becali pe care le tine intre vile), cat despre profesionalism ... domnul Jumatate (un exemplu) ne este prezentat drept sef al departamentulu de fotbal international, domn care in 80% dintre articolele sale ne prezinta informatii eronate ori articole fara pic de legatura cu sportul . Eu inteleg ca orice om greseste, daca prin comparatie toti doctorii de la noi din tara erau la fel de priceputi ca si domnul Jumatate atunci populatia Romaniei nu era mai mare de un milion in momentul de fata. Gsp a ajuns maximum maximorum un ziar de cancan in momentul de fata cu multe articole nu de informare ci de manipulare a opiniei publice.

Cătălin Tolontan  •  3 iulie 2018, 18:53

@11: cuvintul oi este banat, atunci cind va referiti la suporterii Stelei, pentru stigmatizati.

Bill W.  •  3 iulie 2018, 19:00

Domne Tolontane, se putea si mai bine, de par egzamplu sa te cumpere MICROSOFT, dar in fine, merge si cu Ringier. Sunt pe linie, ma astept ca filonul progressist al blogului sa fie din ce in ce mai gros. Sper ca primesti un spor de leafa pe masura competentelor matale extraformidabile, ***, ma-ntelegi. Hai sanatate si spor maximissim la anchete si cenzura politic-corecte!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează