Dacă nu vă convine revocarea lui Kovesi, implicați-vă!

Procurorul șef al DNA nu ia azi întrebări de la presă, dar există posibilitatea ca în perioada următoare să revină cu explicații pe larg despre ce se întâmplă

luni, 9 iulie 2018, 11:21

”Noi toți ne supunem Constituției, dar Constituția e ceea ce judecătorii spun că e”, scria Charles Evans Hughes, șeful Curții Supreme a SUA din 1930 până în 1941.

Când poporul nu e mulțumit cu deciziile Curții, nu distruge regula, ci schimbă Constituția.

Dacă se implică, cetățeanul își exercită puterea ultimativă și reface Constituția, o amendează în punctele care nu mai corespund timpurilor sau intereselor sale generale.

Anunțul președintelui Klaus Iohannis de revocare a Laurei Codruța Kovesi vine în această logică democratică.

El nu a promis niciodată că va fi un președinte care va respecta normele doar când îi convin.

Când, pe 20 noiembrie 2014, Curtea Constituțională i-a validat mandatul de președinte ales lui Klaus Iohannis, noul șef al statului a promis că ”vreau să reconectez președintele României cu Constituția”.

”Vă spun cu toată fermitatea că voi fi președintele care respectă Constituția în litera și spiritul ei”, a rostit Klaus Iohannis, în primul său discurs public în calitate de președinte, chiar acolo în fața Curții.

Încordarea zilei de azi este imensă!

Ambele tabere, și cea pro și cea anti Kovesi, sunt epuizate în disprețul reciproc și convinse că ”celălalt” este dușmanul ireductibil.

Arătăm ca o țară ultracofeinizată, unde totul e imaginabil, de la desființarea Curții Constituționale și până la suspendarea președintelui așa, ca majoritatea să-și arate mușchii.

În scurt timp, procurorul șef al DNA va face și el un anunț.

Din surse DNA, azi Laura Kovesi a preferat fără întrebări, dar nu este exclusă o conferință de presă în perioada următoare, în care să explice pe îndelete mandatul și viitorul.

Ca om al legii, nici ea nu are altă cale decât de a respecta decizia Curții și revocarea președintelui.

O singură funcție în stat poate preveni ceea ce se petrece azi. Funcția cea mai înaltă dintr-o democrație: cea de cetățean.

Dar cetățeanul nu poate da peste cap decizia Curții, căci asta ar arunca în aer baza noastră comună de existență.

Și atunci cum?

Dacă nu vă convine, implicați-vă!

Nu doar o dată la patru ani, când mergeți la vot.

Laura Kovesi pleacă, dar rămân milioanele pentru care a lucrat.

Comentarii (157)Adaugă comentariu

Mrnb  •  9 iulie 2018, 15:13

"Laura Kovesi pleacă, dar rămân milioanele pentru care a lucrat." Câtă tristețe pentru un manager total inefucient! Păi dle Tolo cel mai bine este să vă pregătiți pentru politică astfel încât să impuneți asumat astfel de manageri (***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

stefan 2  •  9 iulie 2018, 15:13

eu cred ca domnul Tolontan a citit ieri, inainte a scrie acest articol, *Atmosfera incarcata* (i***Caragiale), publicat acum 118 ani! 118 ani cat o zi! tare de tot...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

VictorNeculae  •  9 iulie 2018, 15:15

Prin acest articol inca o data confirmi c***. Bine ca te-ai dat singur de gol ca sa nu mai fie nicio indoiala. De ce nu spui nicio vorba de victimele nevinovate a acestui sistem cu o Kovesi pe post de calau, victime a caror viata a fost distrusa. ***. Esti un las ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marius  •  9 iulie 2018, 15:20

Perfect de acord ,da necesita implicare. Statele civilizate corecteaza repede sau in timp rezonabil orice problema. Dar noi suntem civilizati? Un exemplu Romania pierde la fiecare exercitiu bugetar al UE miliarde prim neaccesarea fondurilor europene 15 ani (4 fonduri preaderare si 11 de membru)nu am fost in stare sa gasim solutii. Dl ministru Tudorel Toader gaseste in schimb motive s -o demita pe d-na Kovesi , acelasi dl Toader nu s-a intrebat din postura de judecator CCR si acum de ministru " Ce facem domnule cu astia care ne fura zi de zi , poate gasim o solutie sa-i pedepsim sau poate sa-i descurajem?" Nu ,domnia sa mare profesor de drept s-a ocupat de egoul sau (cat stie dansul drept costitutional) iar responsabilitate civica a lasat-o in voia sortii Acest "cautator de subrefugii "trebuie corectat institutional foarte repede altfel vom fi ce am fost ,ce suntem nimic mai mult

Bârgaoanu Dragoş  •  9 iulie 2018, 15:21

Atât timp cât tu îl cauționezi pe fostul puşcăriaş, Dan Voiculescu prin lipsa de atitudine împotriva lui, cam cu ce tupeu dau indicații despre cum poate fi salvată democrația în România????

Dan  •  9 iulie 2018, 15:30

Tolo nu esti obiectiv de data asta! Te admir ca jurnalist, dar acum esti subiectiv. Ai uitat de oamenii inchisi pe nedrept, de oamenii haituiti si urmariti ilegal, de procurorii care nu au raspuns pentru greselile lor etc Pacat ! Eu insa sper sa revii si cu un articol in acest sens, *** !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gogu  •  9 iulie 2018, 15:33

Oamenii f destepti din psd se bucura, la fel si oamenii fara carte din psd ,, am auzit oameni fara carte spunand ca sefa DNA trebuie sa plece ca asa a spus la tv , zic mai omule asta s -a luptat cu cei bogati si f bogati in special cu senatori, deputati., grupuri de interese, el omul a inteles ca sefa DNA face rau celor multi si amarati ii baga in puscarie cu miile ,ca asa spune la tv .Cata vreme oamenii au impresia ca prezentatorii de la tv fac justitie si cunosc Codul penal.....aceasta tara va ramane in bezna

Moromete  •  9 iulie 2018, 15:38

...ramân in urmă si abuzurile pe care le-a comis si unitatea ***..

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

alt sorin  •  9 iulie 2018, 15:47

1. @Catalin Raia • 9 iulie 2018, 14:40 -Respect pentru modul in care prezinti lucrurile. Si , intrucat n-o sa primesti nici un raspuns de la Tolo , iti raspund eu la intrebarea din final : renunta la atitudinea asta de echilibru - nu-ti aduce nici un castig deoarece : partidele politice (oricare ar fi ele ) nu te agreeaza pt ca ai prostul obicei de a gandi. -presa nu te agreeaza pentru ca povestile astea cu tonuri de gri nu functioneaza la ei . Ei cauta oameni interesati de alb (unii ) sau negru (altii) pentru a-si vinde mai usor teoriile( cazul de fata cel mai bun exemplu - Antenele isi conving urmaritorii lor ca Kovesi a fost raul suprem si a facut doar rele in timp ce domnul Tolontan aici de fata prefera sa uite relele si o urca pe respectiva pe un piedestal). Deci indemnul este - alege o tabara nu te mai complace in atitudinea asta de intelepciune deplasata - sau daca nu alege alta tara. Bineinteles pana atunci aplica minunatele clisee : mergi la vot chiar daca listele care iti vor sta in fata iti provoaca mai degraba greata decat incredere. - iesi in strada la manifestatii care iti provoaca confuzie - de genul cum se poate ca niste idealuri atat de curate sunt sustinute de persoane atat de nepotrivite (galerii de la fotbal , manifestanti de profesie etc) - scrieti deputatilor si senatorilor care va reprezinta (chiar daca , asa cum am aratat mai sus , nu va reprezinta) Nu-i asa ca arata din ce mai mult ca un conflict intre tara lor si tara noastra ?

Cătălin Tolontan  •  9 iulie 2018, 15:48

@alt sorin: scuzati-ma ca raspund eu in numele meu si va contrazic in legatura cu ceea ce ati raspuns in numele meu :-) Nu, Romania nu poate merge inainte daca este "tara noastra impotriva tarii lor". Avem nevoie de numitor comun in multe domenii. Dupa cum numitorul comun suprem, din perspectiva legii, este Constitutia. Asa ca decizia presedintelui este logica.

Tyriel  •  9 iulie 2018, 15:51

Inteleg adversitatea celor 2 tabere,dar locul acestor comentarii nu e cumva intr-o fituica politica si nu pe un site de sport.Inteleg ca blogul este al dumneavoastra dar spatiul pe site este unul ce se doreste sportiv.Eu unul nu doresc sa vad pe site de sport articole despre politica.Investigatii sportive sau politice da.Opinii personale despre politica nu.

carmen i  •  9 iulie 2018, 15:53

Citez dintr-un comentariu de mai sus: "Ai uitat de oamenii inchisi pe nedrept, de oamenii haituiti si urmariti ilegal," Pai orice infractor de calibru o sa inceapa sa tipe ca e persecutat de justitie, de procurori si de statul paralel, ca e hartuit, ca e nevinovat si totul e o inscenare etc. Asta e apararea lor standard! Iar de abuzuri se ocupa Inspectia Judiciara. Sau si Inspectia Judiciara face parte tot din statul paralel?

faramila  •  9 iulie 2018, 15:54

Tolo e trist, nu mai paradeste la conationali.. Eu zic sa se ralieze cu miscarea rezist, USR, sa avem constitutie proprie. Svelta, obedienta, pentru ei. Tolo, ce mesaj ***.... A fost jurnalism, sau....?!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ocavalcada  •  9 iulie 2018, 15:59

de comentarii nu-ti da dreptate... Uite, acum sunt multi, inclusiv, tu, care analizati dpdv gramatica... O cavalcada nu-ti da dreptate... E corect nu-ti dau? :) Stii ce? iti urez succes fara nefertiti... slujirea... fara viata ta...

lulu  •  9 iulie 2018, 16:00

abuzurile doamniei, dacă or fi fost, sunt de demonstrat. dar dragă tolo, minciunile și nesupunerea civică, începând de la sufrageria lui oprea, susținerea lui portocală, cele trei încălecări ale constituției, citarea pe invers din raportul inspecției judiciare, toate făcute FĂRĂ A CLIPI, spun mult despre caracterul doamnei. și cum te știu băiat deștept, poți să ne spui cine plătește pentru sutele de achitați din instanță, ale căror vieți au fost distruse?

Cătălin Tolontan  •  9 iulie 2018, 16:01

@lulu: nu va suparati, dar achitarile in instanta nu sunt eroare judiciara nicaieri in lume. Eroare judiciara este condamnarea nevinovatilor sau necondamnarea vinovatilor. Achitarile in instanta sau condamnarile justificate sunt justitie bine facuta.

#contraofensiva  •  9 iulie 2018, 16:08

achitarile in instanta nu sunt eroare....?! OMG... ***.... In orice sistem corect asezat, un procuror cand pune pe masa dosare grele.... Ori are probe irefutabile, ori adio arme... Ca Hemingway ***..

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ficusuldelacotroceni  •  9 iulie 2018, 16:08

O sa ne implicam n-ai frica, Klaus ficusul de la Cotroceni nu va mai pupa nici un vot, nici de la ma-sa. Lasul naibii a trebuit sa o aduca din concediul de maternitate ca el ficusul de la Cotroceni, lasul nr 1 al tarii nu a avut curajul sa o demita pe Kovesi. ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

alt sorin  •  9 iulie 2018, 16:12

@Cătălin Tolontan • 9 iulie 2018, 15:48 - Perfect de acord cu dumneavoastra : Romania nu poate merge inainte daca este "tara noastra impotriva tarii lor". Dar nu asta era subiectul postarii mele ci modul in care am ajuns in situatia asta. Suntem asezati la o masa de joc unde cei care au facut regulamentul au stabilit ca doar doi indivizi (clasa politica si presa ) au dreptul sa imparta cartile . Oare masluiesc jocul ?

Sile  •  9 iulie 2018, 16:20

La brutărie, lulutza, la brutărie!

corneliu  •  9 iulie 2018, 16:25

Sunt pline cimitirele cu oameni de neînlocuit.

adrian  •  9 iulie 2018, 16:27

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

alt sorin  •  9 iulie 2018, 16:29

@Catalin Tolontan- Spuneti mai sus "Achitarile in instanta sau condamnarile justificate sunt justitie bine facuta" . Cat de superficial ! Puneti-va pentru un moment in situatia unui beneficiar de justitie bine facuta materializata prin achitare si incercati sa gasiti alta descriere decat ABUZ pentru scoaterea cu catuse la maini din sediul DNA completata cu 24 ore + 29 zile +eventual inca 29 zile arest preventiv . Domnule Tolontan ori aveti o zi mai putin fasta ori chiar ne luati la pret de matineu. PS : Si totusi in prima mea postare am avut dreptate :nu i-ati raspuns lui Catalin Raia .

picu  •  9 iulie 2018, 16:32

Un singur lucru recomand.Cautati pe google "membrii PSD investigati de DNA" si o sa gasiti pagini intregi de nume si membri, dupa care in loc de PSD scrieti PNL sau PD care au fost la guvernare si au furat ca n codru, cum fura si astia si vedeti ce va da la cautare. Daca persoana asta merita atata plangere si bocet din partea noastra ,am avea nevoie de ochelari. Nu mai credeti , manati de ura fara de o formatiune politica sau alta, tot ce ne baga pe gat presa, sau politicul , ca de asta am ajuns unde suntem, meritam dreptate nu Justitie comandata cum a fost pana acum si cum o sa fie in continuare probabil

Alex-Mihai  •  9 iulie 2018, 16:36

Mult zgomot pentru nimic, legea trebuie respectata si atat ........fie ca esti simplu cetatean sau ca esti presedinte al Romaniei ! In alta ordine de idei nimeni nu este de neinlocuit ! Stop si de la capat si inca ceva ...unitate in diversitate !

florin  •  9 iulie 2018, 16:36

Constituția trebuie schimbată, nu pentru că pleacă Kovesi, ci pentru că actuala Constituție e ambiguă și mai ales pentru că forma de guvernământ actuală e un fel de mașină cu două volane. Toți șoferii de pân-acum au dat-o-n gard. E simplu: republică prezidențială sau republică parlamentară (eventual și monarhie). Adică una din variantele de oriunde în lumea civilizată. Koveși e un fetiș populist "de dreapta", cum e fetișul cu pensiile și salariile la stânga. De fapt, amândouă taberele sunt la stânga. Poate, cine știe, vom prinde și noi o guvernare adevărată de dreapta...

??????  •  9 iulie 2018, 16:38

Apreciați totuși că doamna Kovesi are obligația, față de profesia și funcția pe care o îndeplinește, de a contesta o astfel de decizie de încetare a mandatului la ÎCCJ, așa cum reglementează articolul 134 , alineatul 3), din Constituție, pentru hotârârile CSM în materie disciplinară, dumneaiei nefiind însă sancționată disciplinar de către instanța disciplinară a CSM ? Deci, considerați că este evident că doamna Kovesi , cu funcție de responsabilitate în Ministerul Public, ar trebui să sesizeze instanței de judecată de la ÎCCJ aspectele pe care le consideră nelegale din decizia de înlocuire din funcție ? Dumneavoastră domnule Tolontan considerați că justiția se realizează în stradă ?

Pt. autor si diversi limitati:  •  9 iulie 2018, 16:39

Stimabile, spun procurorii de la DNA Ploiesti in inregistrari pe care nu le-a contestat nimeni, ca madam "stie" si sustine FABRICAREA DE PROBE de catre ei, in dosare care privesc politicieni. In ce democratie din lume, madam care "stia" si era de acord, mai ramanea in functie? In niciuna, stimabile! Intr-o dictatura, intr-un regim autoritarist, sigur. Ce este, deci, Romania lui Kovesi si Johannis? Adica, voi nu cunosteti aceste lucuri? Sigur ca le cunoasteti. Si-atunci, faceti "jurnalism" sau indepliniti misiuni? Intreb, ca nu ne-am nascut toti dupa 1989, unii am vazut structurile la lucru pana am invatat procedurile.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ticbis  •  9 iulie 2018, 16:45

Tolo, intr-o democratie reala nu e chiar asa de simplu cum prezinti tu lucrurile... Te citez: "Când poporul nu e multumit cu deciziile Curtii, nu distruge regula, ci schimbă Constitutia." :))) Nimic mai fals!!! Poporul nu schimba nicio constitutie, nicaieri in lumea democratica! Poate face asta doar prin REFERENDUM national, sau, in cazul regimurilor totalitare, prin revolutie populara, iesind in strada, cu mai multa sau mai putina varsare de sange, dupa caz. De regula, in absenta unui vot majoritar al cetatenilor printr-un referendum national, Constitutia unei tari NU poate fi modificata nici de Parlament, nici de Presedinte, nici de sefii Justitiei si nici de catre Popor, cu toata presa si ONG-urile lui cu tot! Sa ne aducem aminte cateva repere de referinta: Traian Basescu a fost suspendat de 2 ori din functie in cei 10 ani de mandat de presedinte al Romaniei; prin referendum CONSTITUTIONAL a fost de fiecare data reconfirmat de catre POPOR. Tot prin referendum POPORUL a votat un Parlament unicameral cu max 300 de membri; avem acum 700 de parlamentari ce taie frunza la caini pe bani grei! Despre ce vorbim??? Este total paguboasa teoria ca poporul sa ia partea fie a lui Kovesi ca sefa suprema a DNA-ului, fie cea a clasei politice profund penale ce-o vor inlaturata ca sa scape de anchete si de puscarie. Daca poporul roman este pus sa aleaga intre aceste doua repere dubioase, e cat se poate de clar in ce hal de dezordine legislativa si de haos constitutional a ajuns Romania sub conducerea PSD-ului! Sa fim seriosi, procurorii lui Kovesi s-au ocupat mai mult de lupte politice decat de lege si de justitie; de-asta sunt sute de dosare de asa-zisa "coruptie" instrumentate la comanda politica sau influentate de interesele de putere ale serviciilor care au fost in final achitate in instantele superioare; dau exemplul celor doua dosare ale Alinei Bica, cel al lui Gigi Becali dovedit la CEDO ca fiind o "facatura" jalnica si fara urma de profesionalism si etica juridica, etc. Pe de alta parte, sa sustii lupta crancena a unor specimene politice corupte, vandute pana la maduva in nesimtira scopului suprem de a fura fara sa fie deranjate de nimeni si de nimic, nici macar de DNA-ul madamei Kovesi, ar fi dovada suprema a imbecilitatii la care poate ajunge un popor defect in ADN-ul lui originar. Un popor care, in anul de gratie 2018, este pus acum sa aleaga intre Kovesi, Coldea, Portocala, pe de o parte; si Dragnea, Nicolicea, Iordache sau Nicolae pe de alta parte, n-are nicio sansa de viitor, este compromis definitiv din punct de vedere functional si istoric si este vaduvit de orice fel de minime valente democratice. Tolo, eu am vazut si alte lumi; nu e perfect nici acolo, se duc lupte la nivel de putere, se fac si abuzuri, dar... justitia guverneaza si gestioneaza disputele si derapajele protagonistilor, oricare ar fi acestia si din toate categoriile existente, pe baza legilor si a constitutiei... nu poporul!!! Poporul se exprima o data la 4 ani, la alegeri, in cabina de vot! Atat! Altfel, ar fi haos si societatile alea n-ar functiona! In final, as incheia cu doua remarci, in antiteza: 1. Personal, cred ca d-na Kovesi si omologii ei din PG ar fi adus un castig incomensurabil mai important de imagine si de prestigiu procuraturii romane daca ar fi reusit sa-i trimita in judecata pe mafiotul chinez Wang si pe oficialii romani politisti, procurori, judecatori, comisari de garda financiara sau ofiteri ai serviciilor secrete implicati in trafic transfrontalier de persoane, crima organizata, trafic si prostitutie de minore, atentat la siguranta nationala, conform probelor adunate la dosarul "shanghai"; decat sa bage la puscarie pe aia care au pus lasere in Piata Victoriei sau pe babele ce vand doua legaturi de patrunjel pe trotuarul din fata pietei Matache; 2. In aceeasi masura, cred ca Tribunalele ar trebui sa condamne la ce trebuie si pe cine trebuie, conform legii si dupa probele si dovezile administrate, si nu dupa cum bate vantul prin lumea politica, prin cea a presei sau dupa placerea de chibit habarnist a romanului ce asteapta pensia sau ajutoarele de la stat si de la primarie! Mai mult, ar trebui ca magistratii sa plateasca din buzunarul lor erorile judiciare pe care le comit, altfel, abuzurile in justitie nu vor inceta niciodata si poporul asta va plati din buzunarul lui amarat toate ineptiile, voite sau din incompetenta, ale judecatorilor! Tolo, ai afirmat ca in urma investigatiilor jurnalistice pe care le-ai efectuat impreuna cu echipa de la gsp in ultimii 10 ani pe diverse fapte de coruptie, justitia romana a solutionat dosarele respective si a recuperat de la inculpati prejudicii catre stat care insumeaza peste 10 mil de euro. DA, ASA ESTE, numai ca in acelasi interval de timp, statul roman a fost condamnat sa plateasca unor alti zeci de "condamnati" degeaba de catre aceeasi justitie romana despagubiri de peste 100 mil de euro!!! Asadar, deocamdata esti pe minus, clar!!! Ca sa nu mai vorbim ce-o sa urmeze: Gigi Becali a castigat procesul cu statul roman la CEDO (in dosarul schimbului de terenuri cu Armata); Alina Bica a fost achitata in 2 dosare dupa ce a facut luni bune de puscarie si a fost nevoita sa fuga din tara si sa ceara azil politic; astia daca se indreapta impotriva statului cu pretentii de despagubiri morale, daca vor cere cate un milion pentru "fiecare luna de puscarie degeaba si pentru fiecare lacrima varsata de mamele, sotii/sotiile si copiii lor", vor plati romanii, eu, tu, copiii mei si ai tai, nepotii nostri, cateva generatii la rand, zeci si sute de milioane de euro! Asta ca se ne sature definitiv; atat de Kovesi si Portocala al ei cat si de aia de la ICCJ ce-si bat joc de roba ce-o poarta si care se auto-numesc pompos, "magistrati", "judecatori", "reprezentanti ai legii"! :)) Tolo, eu am remarcat ceva in viata asta tumultoasa: nimic nu rezista in timp daca nu se sprijina pe fundatii solide si reale, in niciun domeniu; nicio impostura nu se pastreaza ca fiind pozitiva in memoria viitorului oricat ai incerca s-o fentezi; istoria nu prea iarta... Astea sunt universal valabile: pentru tari si imperii, pentru oameni, pentru societati, pentru regimuri politice, pentru armate, pentru politii, pentru economii, pentru politicieni, pentru comercianti, pentru judecatori, pentru procurori... chiar si pentru jurnalisti! :)))

simplu  •  9 iulie 2018, 16:48

Dle Tolontan, sa nu va mire ce scriu acum dar revocarea lulutei chiar reprezinta in parte un pas in lupta contra coruptiei. Este deajuns ca lumea sa se informeze evitand manipularile. Sa lasam politica si sa mai si gandim. Abuzul in serviciu a fost dezincriminat din august 2016 de cand Ciolos a refuzat sa puna textul in acord cu critica ccr. De atunci luluta a sustinut public ca nu a fost dezincriminat si orice modificare aduce dupa sine scaparea de la pedeapsa a coruptilor. Mai mult alaturi de ea a fost iohhannis si impreuna au determinat iesirile in strada. In acelasi timp in prezentarile la bilant vorbea de achitarile in urma DEZINCRIMINARII! Rezultatul este reprezentat de cele 400 si de achitari pe art 16 al 1, lit b, teza 1 adica" fapta nu e prevazuta de legea penala",dezincriminare adica si nicidecum ca nu sant probe. Aici a dus prostia ( oare a cui?) si interesul inchiderii dosarelor oranj. Sa nu aud de udrea. De Microsoft, Eads si altele , ceva? Un exemplu de mare coruptie in contul sutelor de milioane cheltuite ? Aud? Mituitorii si mituitii din dosarul Cocos? Dar prescrierile? Si cititi ultima propozitie din textul " noului" abuz in serviciu si spuneti sincer daca mai scapa in viitor vreunul. Alta manipulare dna bazata pe faptul ca multi citesc numai reclame si ce zice dragusanca ! Ca astia din dosarele vechi a avut grija luli sa scape. O mare lectie de manipulare, ora deschisa la care au participat destui gugustiuci. Apropo,nimic de la ambasade? Au obtinut neimplicarea in dosare si acu maurul poate pleca. La carte!

Ion  •  9 iulie 2018, 16:54

,,Daca ( ...) va convine,,Tolontane...justitia actuala unde inculpatii umblau cu catuse,unde DNA dadea comunicate care vorbea de vinovatii,unde procurorii erau ,,elita,, ,unde oameni retinuti au fost declarati nevinovati,unde nu se stie cat a fost implicarea serviciilor,unde judecatorii vorbesc de probe falsificate...Sincer va doresc ca si dumneavoastra sa aveti parte de asa justitie pentru ca va place.

zorrozabal  •  9 iulie 2018, 17:05

Stati linistit domnule Tolontan!A fost inlocuita doar o persoana!Dar sistemul?Adica se va continua sa fie arestati oameni pe strada, in baza unor denunturi facute de suspecti-la propriu si la figurat-adica persoane aflate ele insele in cercetari?Pe baza unor "amintiri" pentru presupuse infractiuni petrecute in urma cu 10 ani?Credeti ca "Sistemul"a stat cu mainile in san?Ezitarea lui herr Klaus a fost comandata,pana cand Sistemul a pregatit vreun kazanciuc de rezerva!Ciudat ca nimeni nu vrea sa isi mai aminteasca de declaratiile lui Sebastian Ghita,el insusi unul din "baietii destepti"care lucra pentru Sistem!Ce zicea Sebastian Ghita?Pai zicea ca cel putin de doua ori pe saptamana el o gasea pe Kovesi la sedintele cu seful statiei CIA din Romania-la care era chemat si Victor Ponta,Prim ministru al Guvernului Romaniei!Acolo se punea la cale "lupta anticoruptie"din Romania!Cand a auzit acest lucru,Traian Basescu-fostul Presedinte al Romaniei-aflat in legatura telefonica cu Romania TV "a innebunit",cerand vehement ministrului de interne, sa o aresteze pe LCV, pentru ca face parte dintr-o organizatie de "inteligence" straina,chiar daca dintr-un stat aliat!Si atunci,in fata unei asemenea demonstratie de forta,cine sa o deranjeze pe LCV?Au destui inlocuitori,dar probabil ca au pregatit-o pentru a ne fi "livrata" ca viitor presedinte al Romaniei!

Radu  •  9 iulie 2018, 17:06

E plin de postaci PSD la Tolo pe pagina. I-au reactivat ca e momentul prielnic acum :)) Vai de capul vostru, ca numai voi intre voi va mai credeti. Nici atat de fapt.

lasuldeiohanis  •  9 iulie 2018, 17:09

sase sasi si unu las, Klaus si-a semnat decretul de demitere, nu il mai voteaza nimeni in vecii vecilor. Presedinte marioneta, nu e nici o diferenta intre el si Dancila.

cetateanliber  •  9 iulie 2018, 17:25

Am scris parlamentarilor , guvernantilor etc. Nimic! Am fost la proteste! Nimic! Trebuie schimbate Constitutia, legislatia privind politicienii si, mai ales, fara penali in functii publice. Dar, cata vreme avem un asemenea parlament si un asemenea guvern, este posibil asa-ceva?!

Chris  •  9 iulie 2018, 17:32

Eu ma înscriu la un curs intensiv de tir.... Asa ca să îmbin constructiv sportul cu politica.

Ghita  •  9 iulie 2018, 17:34

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gorel Neștiutu  •  9 iulie 2018, 17:50

Maître....te citesc dar nuți donez. Imi place cum scrii insă azi ai scris un articol jalnic. Toate indemnurile sunt nerealiste iar altele pure utopii. Insuși titlul are tentă tendențioasă. Nu sunt implicat politic. Biblia mea este 1907- Din primăvara până-n toamna ( IL Caragiale). Asta este realitatea pură și nu iluziile unei viitoare democrații reale. Democrația reală este ca și societatea comunistă....un vis frumos și atât. Cum am mai zis, o utopie. Nu poporul hotărăste presedinții,parlamentarii,războaiele sau crizele economice. Mon cher...ceea ce trebuie să se intâmple se va intampla. Restul e cancan

Raducu  •  9 iulie 2018, 18:03

Multi vor sa emigreze .........de ce ? Pleca Codruta de la DNA ! Pai ,cred ca nu ati inteles ,o sa ocupe o alta functie ,nu "da coltul" , o functie precis mai bine remunerata si cu mai putina bataie de cap , o fi bine ? nu stiu , zic si eu .

Bogdan  •  9 iulie 2018, 18:04

@cetateanliber eu va sfatuiesc sa faceti ce fac toti cei care isi doresc o tara ca afara, bagajele.

Dan  •  9 iulie 2018, 18:06

Tolontan, desi m ai dezamagit crunt cu prestatia de la conf de presa a lui T Toader, cand a cerut revocarea, inca te mai citesc. Rar. Esti baiat destept. De aia ma mir cum poti sa spui doar ca achitarile din justitie sunt o dovada ca justitia functioneaza. Asta e doar o fata a monedei. Daca ai noroc, functioneaza. Dar ce spun achitarile astea despre functionarea DNA? Pt ca despre asta e vb. Tare as vrea un raspuns. Citindu ti opiniile despre justitie si considerandu te baiat destept, mi e teama ca trebuie sa trag alte concluzii.

Gica  •  9 iulie 2018, 18:10

O Romanie(tara)are conducatorii(interlopii) pe care-i merita.

Tudor  •  9 iulie 2018, 18:10

De unde *** au aparut atatia postaci PSD pe aici in ultima vreme?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Rinjier  •  9 iulie 2018, 18:16

Personajul ubicuu al ultimilor ani e pe cale sa dispară.. nemaiavând slujirea pe post el nu mai are rost. Ori comentează mai tare decât Țopescu, ori la ***... Pfff cum ne mor eroii...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Deva  •  9 iulie 2018, 18:34

Voi postacii pesede -PSD , sunteti ca si ciupercile. Dupa ploaie, hop si voi. Sa va fie rusine caci in anul centenatului il sustineti pe Liviu Dragnea cu gasca lui comunista din Teleorman. Bucurestiul nu mai stie sa conduca? Puteam sa avem un alt an!un an al Unirii!

Eni  •  9 iulie 2018, 18:45

Cum donăm pt tolo/gsp?

vais  •  9 iulie 2018, 18:48

@VictorNeculae la care victime nevinovate te referi? da si tu niste nume daca tot ai informatii, dar sper sa nu vad pe acolo dragnea,tariceanu etc.

adi_stelistul  •  9 iulie 2018, 18:55

Cred ca pur si simplu lui Iohannis i s-au inchis caile spre o alta solutie. Sunt voci care spun ca presedintele nu si-o doreste pe Kovesi iesita din DNA si disponibila pentru o virtuala cariera politica pentru ca asta ar transforma-o pe aceasta in posibila candidata prezidentiala in 2019. Ipoteza plauzibila. Nu doar ca Iohannis nu si-a dorit s-o demita pe Kovesi pentru ca e anti-Dragnea ci nu si-a dorit s-o faca si pentru ca e foarte pro-Iohannis :-) . Cred insa ca pur si simplu nu a avut alternative. Opozitia si strada au beneficiat de sprijinul partenerilor externi in aproape toate demersurile lor de pana acum. Mai putin cand a fost vorba de acest aviz CCR. Ambasada SUA a emis chiar atunci, pe 31 mai, un comunicat foarte "clar": "Urmărim îndeaproape evenimentele. Aceasta este o problemă internă a României”. De parca Ordonanta 13 nu fusese o problema interna a Romaniei. Dar atunci si-au spus parerea. Pentru ca era incalcat un principiu si aveau legitimitatea conferita de acel principiu. Cand a fost vorba de o decizie CCR care trebuia eludata de presedinte, partenerii externi au spus "pas". Eu cred ca Iohannis a discutat cu ei subiectul si ca decizia de azi e si urmarea acestor discutii. Priviti si reactia de azi a ambasadei SUA. "...a cerut României să mențină și să sprijine puternicele sale instituții de luptă împotriva corupției. De asemenea, a reafirmat angajamentul Washingtonului de a sprijini lupta României împotriva corupției. Mai mult, a descris ţara noastră drept un model regional în privința luptei împotriva corupției". Adica? E bine sau e rau ca a demis-o Iohannis pe Kovesi? A inteles cineva ceva de aici? Poate ca cineva din afara (ambasada SUA, de ce nu?) i-a spus ca nu poate intinde coarda excesiv pe tema respectarii unei decizii CCR, asa controversata, nedreapta si frustranta cum e. Reactia foarte prudenta pe subiect a americanilor ma indreptateste sa cred asta.

Tololotolo  •  9 iulie 2018, 18:57

@vais.... Rarinca, Birsan....

sundance kid  •  9 iulie 2018, 19:05

Bârgaoanu Dragoş Ce ba mori de oftica ca ala se ocupa cu contractele de export ale superputer nicului stat Roman dinainte de 22 de ziua cu pricina . 22 decembrie 1989 . Eu nu .

Comentează