3.000 de oameni angajați în sportul românesc intră miercuri în grevă pe termen nelimitat

Doi din trei angajați în cluburile sportive ale statului și din antrenorii bugetari și funcționarii sportului au un salariu stabilit la 1.300 de lei net

marți, 7 august 2018, 10:10

de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

Este o premieră pe multe planuri.

Niciodată, antrenorii de copii și juniori, medicii, dar și personalul de suport, de la contabilii cluburilor sportive municipale până la șoferi și recepționerii hotelurilor sportive, nu s-au coalizat la un asemenea nivel de masă.

”Negocierile din această seară au eșuat și mâine, miercuri, 8 august, vom intra în grevă pe termen nelimitat”, a declarat pentru Gazeta Sporturilor președintele SNTS, Andy Nagy.

Ministrul Ioana Bran nu a venit la negocierile din această seară.

”Sindicatul reprezintă aproape 4.000 de angajați din tineret și sport și 70% dintre aceștia vor intra în grevă pe termen nelimitat pentru că pe lângă nerezolvarea niciunei revendicări, asistăm și la o lipsă totală de respect. Ministrul Ioana Bran probabil că nu e interesat că de miercuri nimeni nu o să mai muncească în complexurile sportive naționale, în cele 40 de cluburi municipale sportive și în federațiile naționale sportive din moment ce nu a dorit să vorbească cu noi”, spune Nagy.

El a fost asistat la discuții de Dumitru Costin, președintele Blocului Național Sindical.

Sindicaliștii susțin că:

Liderul sindical a spus că există și locuri unde s-au exercitat presiuni asupra angajaților de a nu participa la grevă.

”Cele mai grave lucruri se întâmplă la Complexul Sportiv Național Snagov, acolo unde lucrează angajați ai Federației Române de Canotaj și unde se antrenează loturile olimpice de canotaj, dar și alți sportivi. Aici, directoarea Adela Alexe i-a amenințat cu pierderea locurilor de muncă, motiv pentru care am decis să facem plângere penală împotriva acesteia”, a declarat președintele sindicatului din tineret și sport.

 

Comentarii (54)Adaugă comentariu

caine  •  7 august 2018, 22:21

eu ma intreb de ce nu au protestat pana acum?

Dxv  •  7 august 2018, 22:27

Doamne ce haos in Romania,se va termina vreodata

Nicu  •  7 august 2018, 22:42

Știe madame asta ce înseamnă să tragi un an pentru o calificare ?știe cat înseamnă 42 km la maraton ?

Cristian  •  7 august 2018, 22:46

Jumatate din bugetarii tarii au soarta salariala a acestor angajati bugetari in diverse sectii sportive. Desi nivelul lor salarial a crescut semnificativ comparativ cu cel jalnic de acum 5, 10 ani, el a ramas tot critic. Desigur, pt opinia publica conteaza doar salariile mari ale unor bugetari privilegiati, insa acestia reprezinta un procent infim in masa bugetarilor. Asta e un adevar atat de incomod pt a fi pus pe tapet, pe cat de comod e sa blamezi masa bugetarilor pt salariile (nesimtit) de mari ale unui procent infim, nereprezentativ pt realitatea salariala a corpului bugetarilor la nivel national.

dany  •  7 august 2018, 22:52

Cu greva sau nu oricum sportul romanesc nu mai contează pe plan internațional. Mai avem câteva scântei prin canotaj și tenis feminin( aici oricum statul nu are vreo implicare). Nu ai plan de țară nu ai cum sa tii pasul, statul român nu are nici o strategie națională pentru sportul de masă și cel de performanta. Centrele sportive sunt inca active pentru că se învârt bani publici, nimeni nu dorește performanta și nimănui nu ii pasa, lucrez in domeniu și atunci când mă întorc în țară cu medalii și suntem primiți cu indiferența și nesimțire...sportul de performanta este aproape de dispariție in România. Cei ce lucrează pe 1300 net ar trebui sa plece afara sau sa se reorienteze, este o meserie neapreciată și pe cale de dispariție. Jalnică Românie...

Marcel  •  7 august 2018, 22:53

Motivul pentru care nu au protestat pina acum e simplu... Nu le ajunsese cutitul la os... Nu e usor sa organizezi o greva la nivel national... Acea nemernica de directoare Adela Alexe TREBUIE sa raspunda PENAL!!!...

Sorin  •  7 august 2018, 22:54

Prințesa Pălincii de Sătmar a constat probabil că funcția de ministru nu are rostul de a avea și ea ce trece la CV ...

sundance kid  •  7 august 2018, 22:58

Le propun sa se stramute - dezradacineze daca nu le convine . Vestull e bogat si ofera mai multe oportunitati . Asta e si motivul pentru care caele mai luminate minti ramin aici. Inclusiv studentii de " top" !

FLASH  •  7 august 2018, 22:58

propaganda ieftina,asa ca idee intr-un singur an de la 120 de mii de romani care castiga peste o mie de euro anul asta am ajuns la 215 mii de romani care castiga peste o mie de euro lunar net,90% dintre ei sunt bugetari. daca nu le convin salarile sa se duca la privat. la privat ar muri de foame,nu ar putea rezista o luna,de aia raman pe 1300 de lei net la stat. simplu. pai chiar teodorovici ministrul de finante a spus ca daca am da afara cel putin 20% din bugetari,ar merge mai bine sistemul. asa ca idee,la privat sunt salarile alea de 20 de mii de euro pe luna(vezi banci,it,multinationale etc.),dar totusi media salarilor bugetarilor este cu vreo 600 de lei mai mare decat cea a privatilor. pai asta inseamna ca majoritatea din privat lucreaza pe mai nimica si majoritatea dintre bugetari pe salarii exorbitante. ca mai sunt si exceptii,poate dar in principiu si femeia de servicu dintr-o primarie mai mare castiga 3 mii de ron pe luna. unde castigi la privat 3 mii de roni pe luna,net? ori intram in faliment,ori ne-au mintit astia 30 de ani ca suntem saraci si acuma dragnea a descoperit ca suntem bogati. merg pe a doua varianta,in faliment dpdv economic trebuia sa intram inca din octombrie anul trecut si uite ca nu am intrat,deci suntem bogati,acuma sa se alinieaza si privatii la salarile bugetarilor ca de nu raman fara oameni.

Stefan L  •  7 august 2018, 23:03

Ce a ajuns tara asta... condusa de niste ***-*** si hoti. Am 23 de ani cu facultatea facuta in afara - sunt plecat cu ai mei din tara de 11 ani de zile. Ma gandesc mereu sa ma reintorc in tara mea de care imi este dor, dar se pare ca nu am de ce. *** - nimic nu se va schimba si asta sper sa o inteleaga poporul roman. Pe acesti hoti nu ii intereseaza decat propriile interese si decat frica la propriu ii poate opri. In ziua in care ***, sper sa fiu acolo sa *** pentru dreptate pentru ca s-a ajuns prea departe.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Titel  •  7 august 2018, 23:04

Sportul profesionist sa fie la privat. Statul sa se ocupe cu legislatie, infrastructura si sportul de masa.

elle  •  7 august 2018, 23:04

Sportul nu mai este ce era ......candva. Cu " dieta " si " tricoaie " nu vom avansa niciodata. Profesorul Roman ( canotaj ) putea sa ramana la catedra de sporturi nautice in Constanta , la universitatea Ovidius si avea o pensie mult mai mare decat o va avea acum. Tanti "Dieta " crede ca sportul de performanta se face cu dieta. Trist ! Multumesc Echipa!

Dan  •  7 august 2018, 23:31

Că fost angajat în MTS mă bucur că oamenii s-au unit și fac greva ! Lucrez acum in privat, salariul este mai mare. Condițiile de muncă la stat , sub acest minister sunt jalnice. Program 24/48 in recepțiile de la hoteluri, ceea ce este ilegal, o zi cu o zi in restaurante...protocoale peste protocoale, partidele care dau miniștrii trimit tot felul de oameni care trebuie serviți pe gratis...și toate cele. Antrenori pe salariul minim, angajați pe salariul minim...și al nu știu câtelea ministru sub care se săvârșesc abuzuri. Și toate aceste abuzuri se întâmplă de când s-au reîntregit salariile la bugetari. De atunci angajaților din subordinea MTS nu li se respectă drepturile.

Florea  •  7 august 2018, 23:38

Iohannis e de vina

Mircea  •  7 august 2018, 23:42

@caine: cum de ce? Ăştia au crezut că sportivii sunt precum cei CE pleacă moca în Grecia, aproape toti cei angajati în sistemul bugetar au beneficiat de majorări şi sporuri!! Sportul românesc fost o vacă de muls pentru şmecheri, iar acum când nu mai e "rentabil" şmecheriI îşi îndreaptă atentia către agricultură, de exemplu!! Uite cu pesta porcină africană au împuşcat doi iepuri: şeptelul şi culturile de porumb!!!

Cristian  •  7 august 2018, 23:43

FLASH, tu esti genul de manipulator sadea. Ca sa ti dovedesc, te provoc sa probezi ca exista o femeie de serviciu cu 3000 lei net (in mana) intr o primarie din Romania. Cum sa debitezi asemenea anomalii? Asta demonstreaza premisele de calcul eronate pe baza carora emiti teorii. Am lucrat, pana acum 1 an jum, intr una dintre cele mai importante primarii din tara, detinand functia de sef al serviciului juridic si contencios, avand un salariu net de 31000 lei (vechime 14 ani in profesie juridica). Am plecat in privat si actualmente am un salariu de 5 ori mai mare, la care se adauga facilitati/anexe salariale multiple. Sa ne abtinem de la exprimarea opiniei, atunci cand nu avem date concrete, caci riscam sa cadem in ridicol in fata celor care stapanesc subiectul.

Cristian  •  7 august 2018, 23:49

Rectific (eroare de redactare), salariul pe care l am avut in functia publica precizata era de 3100 lei net, cu toate sporurile incluse.

FLASH  •  7 august 2018, 23:58

@Cristian, citeste aici si plange,este mult mai grav decat am spus eu: o lenjereasa castiga 3700 net: https://www.ziardecluj.ro/salarii-barosane-primaria-cluj-napoca-dupa-majorarile-din-vara-o-lenjereasa-castiga-3700-lei-o-femeie-de-serviciu-2800-lei-lista-completa-veniturilor cum sa manipulezi in asemenea hal bai cristian? tu crezi ca eu vorbesc prostii. uite tu in privat castigi 15 mii de ron lunar(probabil brut,deci iei jumate in mana) si totusi,daca faci media vezi ca bugetairi castiga cu cel putin 600 de ron mai mult decat cei din privat,cu tot ca in privat salariile pot fi nelimitate si la stat nu.si ecartul asta o sa ajunga pana in 2021,la 1500 de ron.

Florin  •  8 august 2018, 0:03

Salariile sunt mici nu doar in sport, probabil Romania are alte prioritati acum mai importante, Lipa am vazut ca vorbeste si ea, dar va rog dimnule Tolontan sa imi spuneti daca este adevarat ca ea are pe langa binemeritata indemnizatie pt performantele sportive de aprox 16000 lei ( si e normal intrucat a avut rezultate de exceptie) , o pensie de fost chestor de aprox 13000 lei ?! Nu cred ca a rezolvat un caz de viol sau de talharie.si nu sunt de acord sa-i platesc acesti bani din bugetul nostru, prefer sa mearga catre sportivi...

Ovidiu  •  8 august 2018, 0:07

Mergeți pe 10 august la bucurești si protestanți,ceretiva drepturile.

Filip  •  8 august 2018, 0:08

Domnu Nagy, va rog sa spuneti ce faceti cu contributia de 1% din salariul celor 4000 de sindicalisti( aprox 15 lei/pers= 60000/luna )??? Normal ca nu mai aveti nevoie de alt job. Acum se explica de ce baiatul dumneavoastra, proaspat student o duce mai nou asa de bine.

zzz  •  8 august 2018, 0:27

Dormi linistit, PSD lucreaza pentru tine!

11  •  8 august 2018, 0:45

Eu le propun sa se faca toti primari. Pana si in ultimul catun au asigurat un venit de 2-3000 de euro net in fiecare luna doar din salariu. Mai fac lejer un 5-10 mii/ luna din alte "afaceri" si gata.

Dan  •  8 august 2018, 1:04

Un pensionar Visan Gheorghe care conduce FRVolei de peste 16 ani si-a pus salariu de 2200Euro...iar ceilalti angajati trag maat de coada cu 1300 roni,, adica aprox.282 Euro.!!! Pe langa faptul ca n-are notiuni de conducere/mangement(doar sa faca campanie de votare), trafic de influenta, deturnare de fonduri, amnenzi patite din bugetul FRV(Tomis Constanta) distruge tot ce a mai ramas bun in volei...

nica fara frica !  •  8 august 2018, 1:36

lasa Tolontane , bine ca au pensii de mii de Euro pe luna parlamentarii care au distrus tara si care dorm in parlament fara sa fie trasi la raspundere sau deranjati cu anchete precum amaratul ala de politist !!!

NebulaEXE  •  8 august 2018, 4:05

pentru ce avem nevoie de sport sustinut din bani publici? ma refer strict la sportul de performanta. daca sunt buni, sa-si ia sponsori sau sa se angajeze la cluburi private. in afara. pentru ca platesti atata banet? nu mai vorbesc de rezultate, alea sunt total irelevante. sunt de acord sa existe un program national pentru o viata sanatoasa, pentru inlesnirea practicarii sportului amator. atat si nimic mai mult.

Tavi  •  8 august 2018, 4:58

Cat de inocenta este in poza doamna ministru...Desi sigur nu a practicat vreodata un sport, deci nu stie cu ce se mananca performanta, daca salariul merge...Si banuiesc cu nu discutam de un salariu de 1300 lei NET, ca in cazul amaratilor... Sigur, esenta articolului este alta, pot parea off-topic, DAR pestele de la cap se impute. Multumim PSD pentru cate faci pentru aceasta tara...

Tavi  •  8 august 2018, 4:59

*ca in loc de "cu"

jean  •  8 august 2018, 5:50

De ce trebuie sa plateasca contribuabilul sportivii profesionisti? Tolo de ce nu faci o dezbatere pe tema asta? Trebuie sa ajutam sportul de masa nu cel profesionist! Stie cineva care e structura unui club sportiv, citi bagatori de seama se invirt in sportul romanesc, cit se consuma pe diurne, deplasari, echipamente? Adevarul e ca de obicei la mijloc!

IMGB  •  8 august 2018, 6:28

@@@@ ...Dxv Pune semnul intrebarii cind intrebi ceva bai Gigi !

IMGB  •  8 august 2018, 6:38

@@@@.....Ovidiu Mergeți pe 10 august la București si protestați,cereti-va drepturile..... asa trebuia sa scrii ''intelectualule '' Ovidius ! Grea scoala asta in Romania ! Agramatule ! ....

nefertem  •  8 august 2018, 6:53

E absolut necesara o crestere salariala masiva in sectorul bugetar DAR doar in tandem cu o reorganizare si curatire a acestuia. Ca bugetar in sistemul de invatamant, stiu "la prima mana" ca cel putin 30% dintre bugetari taie frunza la caini.

IMGB  •  8 august 2018, 7:10

@@@@@....Stefan L • 7 august 2018, 23:03 Ce a ajuns tara asta... condusa de niste ***-*** si hoti. Am 23 de ani cu facultatea facuta in afara - sunt plecat cu ai mei din tara de 11 ani de zile. Ma gandesc mereu sa ma reintorc in tara mea de care imi este dor, dar se pare ca nu am de ce. *** - nimic nu se va schimba si asta sper sa o inteleaga poporul roman. Pe acesti hoti nu ii intereseaza decat propriile interese si decat frica la propriu ii poate opri. In ziua in care ***, sper sa fiu acolo sa *** pentru dreptate pentru ca s-a ajuns prea departe. Acest comentariu a fost moderat deoarece contineaAcest comentariu a fost moderat deoarece conținea incitare la violență, limbaj vulgar sau jignitor Bre nea Tolontane ..... m-am prins ca matale o cam scalzi cu toata lumea .... dar sa-i zici acestui Stefan L ca-i incitator la violentza ...hmm...unde-i violentza ? UE ne trateaza de hotzi de 25 de ani.... tu nu citesti decit ceea ce scrii tu ? ......toata Europa fuge de romani , crezindui pe toti parlamentari , aia-i intereseaza pe ei .... ca Dragnea-i penal... Tariceanu la fel ... pina si papalaul de presedinte e destul de patat .... ... pai undei atunci limbajul vulgar si jignitor pe care-l foloseste Stefan L ? Sigur, tu esti sefu' Tolo , poti sa stergi pa cine vrea muskiu tau ... bravo .... Titel • 7 august 2018, 23:04

Alex One  •  8 august 2018, 7:16

Si oare ce calificare au cei cu 1300 roni si cat transpira pentru ei? Pai sa mearga in privat, casierita la Mega Image de exemplu tot pe 1300 munca cat cuprinde de nu poti sa mergi nici la toaleta,cand te scoate de la casa te pune la aranjat marfa la raft basca sa suporte in colectiv furtisagurile unor clienti sau chiar colegi. Cum e ? Parca mai bine camerista sau sofer sa stai 6 din 8 ore.

IMGB  •  8 august 2018, 7:20

@@@ nefertem ..... Ai dreptate .... 30% ... se vede dupa cum scrii .... Nefertem tu esti gagiul lu' Nefertiti din Beceni ?... ca prea scrii shukar ....

Adrian  •  8 august 2018, 8:00

1.Foarte bine ca ai publicat cat este salariul net.Tolo te rog sa o suni pe Olguta si sa o întrebi cum sta treaba cu creșterea salariului si cu programul de guvernare . 2.Stii de ce doamna ministru nu este stresata de aceasta situatie si va ignora?Ptr ca este ministrul MTS.Ce reprezintă o greava in MTS ptr partidul aflat la guvernare?Nimic. Dacă polițiștii si jandarmii intrau în grevă generală altfel se punea problema in PSD si guvern.Ptr Dragnea & Co. o grevă generală pe termen nelimitat a lucratorilor din penitenciare ,plus o plângere penală împotriva lui T.Toader ar fi un dezastru.Astea sunt punctele vulnerabile ,MAI si MJ, nu pesta porcina sau MTS. PS.Tolo sa mai amintim că ptr doamna Bran , acest post de ministru este un moft?La cati bani are taticu, sincer mai bine ii cumpara un Porsche si o vila in Tennerife , decât sa-i faca cadou un post de ministru in guvernul Romaniei . Apropo ce activitate politica a avut aceasta doamna in cadrul PSD?A excelat cu ceva pe linie politica de a ajuns in aceast post?A fost macar manager la o școală sportiva sau la vreo direcție județeană de sport?

Cristi Schleck  •  8 august 2018, 8:32

Este JALE !!! Incredibil cum au ajuns niste NEICA-NIMENI sa conduca un guvern si cateva ministere , sa distruga tot prin incompetenta ! IAr *** asta cred ca n-a tinut in viata ei in mana o minge de handbal sau volei , n-a facut o secunda de sport dar este urcata in cel mai ordinar stil pe o functie cu care este paralela. RUSINE !!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

vlad  •  8 august 2018, 8:32

trebuie marite salariile, dar si o analiza a activitatii acestora. Ezxemplu: Localitate cu club CSM si CSS care au activitate Kaiac Canoe , aduna cu mare trud cativa copii si fsc activitate de 2-3 ore pe zi,restul acasa , cu personal insuficient calificat si antrenorii fac o data sau de doua ori pe an cateva zile de ore suplimentare luand de la COR pentru fiecare zi alimentatie ca si pentru sportivi. Performante aproape de zero. Imi place sportul dar nu imi plac parazitii din sport. Cred ca in acea localitate trebuie unificate sectiile respective. Css=ul sa fie comasat cu un liceu, ar fi mai usor si pentru studii. Nuar mai trebui dublate zeci de posturi.Acestea s-ar reduce cu cel pitin 50% . Sunt sectii care nu paricipa la nici o competitie desi au antrenori retribuiti cu norma intrega pentru o activitate de 25%. Unii antrenori cu aceiasi sporivi iau salariu de la ambele cluburi, deconturi duble,etc. ASta e motivul ca nu au facut.Greve. Fara aceste mici exemple probabil banii ar fi fost mai aproape de realitate. Cu stima pentru oamenii care chiar isi fac datoria in sport.

bob  •  8 august 2018, 8:37

putem fi in top 15 tari la olimpiade dar noi continuam sa cascam gura la *** si sa votam psd.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

marius  •  8 august 2018, 8:47

nu se va intampla nimic..madam bran, oricum, nu are habar de sport, ea e cu producerea vodcii, de catre taica-su, nu va cere bani pentru cei din sport, de abia s-au taiat bani de la sport, stie ca dragnea o protejeaza, indiferent cat de penibila e......si cine este protejat de dragnea, antena 3 si rtv, face ce vrea in tara....nu va fi nimic..nici cu mitingul celor din diaspora.. vor sustime mereu in mass-media lor, ca totul e aranjat de occidentali ca sa puna guvernul ales ,,democratic"in dificultate, ca au marit pensiile si salariile, dar nu vor pomeni nimic de cresterea masiva a datoriei externe (peste 96 miliarde de euro!!!!!!!!!!!!!!!!!!). si cand te gandesti, ca vine si pesta porcina peste tara!!!!!!!!

Dan Popa-Matei  •  8 august 2018, 8:50

No, amu' da vaca jos de pe acoperis c-o apuca ameteala si debiteaza bazaconii...

Catalin Mihai  •  8 august 2018, 8:51

D-nule Tolontan , cat a fost salariul unui functionar MTS pe timpul guvernarii Ciolos? oricum din ce observ eu mai toti bugetarii protesteaza doar pe vremea guvernelor despre care se stiu ca nu disponibil;izeaza oamenii..pe vremmea guvernelor de dreapta lumea a muncit si cu salariul taiat cu 25 %...si nimen n-a mai protestat de frica sa nu si piarda job-ul

Balaci  •  8 august 2018, 8:59

Fata mea este atleta de viteză, campioana națională la 100 și 200 m ,la ștafetă 4x100m,la balkaniada în Turcia, la fote în Ungaria ,la ștafetă în Israel ș. a.m.d. ,va scriu pentru că de 3 luni și jumătate fata mea nu a mai luat bursa olimpica deloc

Cristian  •  8 august 2018, 9:11

FLASH, provocarea lansata ramane valabila. Dovedeste mi concret (cu poza unui fluturas, nu cu un articol bombastic vadit mincinos, scris pe genunchi de catre un jurnalist fie subiectiv, fie nepriceput, ca cele mai multe articole din presa noastra, din nefericire) ca o femeie de serviciu dintr o primarie castiga peste 3 mii lei net (aprox 5 mii lei brut). Pana atunci totul e o minciuna si o manipulare. Iti dai seama cat de mincinoase apar toate aceste informatii pt cineva care a lucrat in sistemul bugetar si a avizat legal salariile lunare a sute de functionari (inclusiv femei de serviciu intr una dintre cele mai mari primarii din tara)!

Cristian  •  8 august 2018, 9:19

Cat de pliurd (sau, dupa caz, cat de subiectiv si interesat) sa fii sa crezi ca o femeie de serviciu ar putea avea salariul aproape egal cu cel al unui sef de departament juridic (dupa toate maririle din prezent, un astfel de sef din primarie are, cu toate sporurile incluse, aprox 3600 lei net, depinde si de vechimea in munca).

Toader  •  8 august 2018, 9:55

@FLASH & Cristian sau cine știe, ce datorii au, să zicem, fiecare din primele 5 orașe ca mărime din România?

Cristian  •  8 august 2018, 10:12

As extinde intrebarea si in privinta datoriilor Belgiei, Frantei, Germaniei?

Ardeleanul  •  8 august 2018, 10:21

Păi foanfa asta e total pe lângă, și dac-ar fi participat, ce ar fi putut ea discuta? Că nu au nevoie de mai mult de 25lei/zi de mâncare?

arici  •  8 august 2018, 10:22

Ministra asta nu are nici o treaba cu sportul,pur si simplu executa ornele primite de la superiori.Adevarul e ca dupa ce si asa sint putini bani pentru sportul romanesc, sa vii si sa tai din banii alocati e aberant.Spun lucrul acesta deoarece bani s-ar gasi chiar in lumea sportului. Dar banii se scurg prin sutele de mici cluburi infiintate din banii primariilor.Care bani de facto provin de la buget.Statul imprastie astfel cu nonsalanta sume uriase de bani facind chiar concurenta neloiala cluburilor private unde finantatorii fac eforturi amri pentru a tine echipele lor pe linia de plutire.Legea aceia cu primariile in spatele sportului ar trebui anulata deoarece se sifoneaza sume uriase de bani pentru grupurile de interese. Si sa vedeti ce de bani vor exista pentru sportul si sportivii de performanta.

ticbis  •  8 august 2018, 13:26

Pentru cei ce au comentat aici salariile din primarii si au inca dubii ca femeile de serviciu pot ajunge chiar si la salarii nete de peste 2500 de lei pe luna, va propun sa cititi articolul din link-ul urmator. Mentionez ca se refera la primarii din oarse si comune de provincie. Mai mult, din articol reiese ca in astfel de primarii niciun functionar public, debutant, cu studii superioare, nu castiga net (in mana si cu tot cu sporuri) mai putin de 3300 de lei lunar. https://adevarul.ro/locale/galati/cum-ajuns-femeile-serviciu-primarii-incaseze-salarii-profesorii-1_598033855ab6550cb8a957b1/index.html Personal, am intrat in vorba, intamplator, cu cateva luni in urma, cu o femeie ce matura aleea din fata blocului, angajata la primaria sectorului la serviciul de salubritate. Am intrebat-o cat castiga si mi-a raspuns mestecand seminte (incerc sa imit textual): "Pai, boierule, ca sa zic matale; io iau 1700, da' mai imi da vechime, ca am ani, nu sunt noua, si 5 sporuri d-alea... ajunge la vreo 2600; cu bonurile de masa se face cam 3000. E unele care castiga si peste, da' tre' sa ia mai multe strazi... io nu pot, ca am 5 copii acasa si tre' sa am grija de ei... mai e si alocatiile lor... e grea munca, da' nu ma plang... e bine, mancati-as" ........... Aceste date sunt generalizate pentru toata functionarimea primariilor din Romania, chiar si in orasele mici sau comunele din tara. Pentru confirmare, sunt zeci de articole de presa pe tema asta. Spre exemplu, cititi-l si pe acesta: https://stirileprotv.ro/stiri/financiar/femeie-de-serviciu-de-la-primaria-targu-jiu-mai-bine-platita-ca-un-profesor.html

Comentează