Cum face Dragnea jr. bani în vremea molimei: a redus efectivele de porci, a adus carcase de animal și nu le-a mai plătit! Guvernul ascunde efectivele de porci în plină epidemie numai ca să-l acopere pe băiatul șefului PSD!

Pe 11 iulie 2018, Judecătoria Turnu Măgurele a băgat firma lui Valentin Dragnea în executare silită pentru 1,5 milioane de lei, în urma unei ”țepe” dată producătorului de carne Sam Dor din Pitești

miercuri, 8 august 2018, 9:35

 

De Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

”Valentin Dragnea nu doar că a scăpat de porci, dar și-a și rotunjit conturile într-un mod greu de imaginat”, descrie un producător de carne povestea firmei din Teleorman a băiatului liderului PSD.

”După ce și-a redus efectivele de porci, că știa de amenințarea epidemiei, ca să-și asigure producția zilnică de produse din carne, Dragnea junior a trecut la achiziționarea de pe piață a carcasei de porc de la diverse abatoare din țară. Vă dați seama că unii dintre acești parteneri au fost foarte mândri să facă afaceri cu fiul lui Dragnea, iar ceilalți au crezut că au dat lovitura și au livrat cantități mari de carne. Dar… surpriză! După perioada de scadență a documentelor de plată, acestea au început sa vină refuzate de la bănci pe motiv de ,<lipsă disponibil>!”, povestește fermierul.

335.000 de euro datorează ferma lui Dragnea unei singure firme din lista celor unde are de dat bani

Unul dintre cazuri este deja în instanță, deci e public.

Iar documentele sunt clare.

O vreme, afacerea a mers bine

Valentin Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea și acționarul majoritar (90%) al Fermei Salcia / Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Abatorul Sam Dor din Pitești a început să lucreze cu Valentin Dragnea exact în anul scurs din momentul 31 iulie 2017, când primul focar de PPA a fost confirmat în România.

Din acel moment, afaceristul din Teleorman și-a construit afacerile de parcă ar fi pariat pe explozia pestei porcine.

Rezervați ca să nu fie prins în curte cu porci, șefii fermei din Salcia au cumpărat carne în cantități mari de la mai mulți producători, printre care și Sam Dor.

În cazul piteștenilor cu sediul la Bascov, ei livrau către Salcia cam două camioane de porci tranșați pe săptămână.

Sam Dor a trimis către Teleorman 1.500 de porci pe lună

Două camioane reprezintă aproximativ 700 de carcase, adică 350 de porci, căci carcasa înseamnă, în limbajul industriei, o jumătate de porc.

Doar dinspre Bascov, marfa valora 1 milion de lei pe lună.

O vreme, plățile au mers în regulă. Se plătea marfa la o lună de la livrare.

La un moment dat însă, spre primăvara lui 2018, Liviu Dragne, directorul de la Salcia și interpus al lui Liviu Dragnea în tot soiul de afaceri, a solicitat către Sam Dor să crească perioada de plată la 45 de zile.

Aici s-a rupt tot!

Judecătorul cere executarea silită a fermei Salcia și a administratorului Dragne

Când s-a împlinit termenul nou, de o lună și jumătate, biletele la ordine emise de Salcia au fost refuzate de bancă.

Sam Dor s-a trezit că Salcia nu mai plătește.

Li s-a explicat că Salcia are o problemă cu o bancă. Amânări, discuții.

Apoi, spune executorul judecătoresc Cristian Bran din București, care povestește cazul pentru Libertatea, Sam Dor s-a dus în instanță.

San Dor este el însuși într-o situație dificilă, blocat cu datorii la bănci și asta e tot ce în trebuie. Plătise doi ani și jumătate un plan de reorganizare și, brusc, se vede în imposibilitate de a continua.

Pe 11 iulie 2018, socotind că Sam Dor a fost păgubit, instanța îi dă dreptate.

”Instanța încuviințează executarea silită a debitorilor Salcia SA și Dragne Ilie Liviu, prin toate modalitățile de executare admise de lege” Elena Corina Sacerdoțeanu, președintele instanței, Judecătoria Turnu Măgurele, județul Teleorman

Dar ce să mai recupereze?

Conform unor surse din industrie, datoriile companiei lui Valentin Dragnea la furnizorii care au trimis carcase se apropie de 1 milion de euro.

 

Se pregătește Dragnea jr. de insolvență?

Ferma deținută 95% de Valentin Dragnea are și alte probleme.

”Din informațiile noastre, nu există doar datorii la colegii din industrie, ci și la stat. Ne e teamă ca, după ce a făcut bani în acest ultim an, jucând pe mâna pestei și a unor abatoare pe care le-a decapitalizat, Salcia să nu-și pregătească, de fapt, insolvența!”, spune unul dintre producători.

Pentru a întări afirmația, portalul termene.ro, care calculează inclusiv probabilitatea unei firme de a intra în insolvență, îi acordă Fermei Salcia un scor de 1,20. Tradus prin risc foarte mare de insolvență. Cod roșu!

Metoda de calcul este precisă în 70-80% din cazuri, fiind bazată pe un algoritm care cuprinde active, cheltuieli în avans, datorii totale etc, incluse într-o formulă derivată din cea care poartă numele de „Altman Z score”.

Riscul extrem de scăzut este 5, verde. Ferma Salcia e pe roșu, la 1,20 pe scara de la 1-5.

Captură din portalul termene.ro

În ciuda insistențelor Libertății, nimeni de la Salcia nu a dorit să discute cu ziarul.

Iar ANSVSA a refuzat să furnizeze, din Registrul național al animalelor, cum a evoluat numărul de porci din ferma lui Valentin Dragnea.

Practic, instituția președintelui Geronimo Brănescu, care protejează siguranța alimentară a cetățeanului, susține că ”nu e o informație publică” evoluția numărului de porci din marile ferme, într-o situație de epidemie națională!

Poziția lui Geronimo Brănescu este una condiționată între mari interese și dependențe politice.

Așa cum reiese dintr-un articol recent al G4Media, semnat de Marian Buhociu, Geronimo Brănescu este fost partener de afaceri și prieten la cataramă cu Sorin Paul Stănescu, om de afaceri puternic legat de agricultura românească.

Stănescu este legătura dintre Dragnea jr. și șeful Autorității Sanitare, Geronimo Brănescu.

Numele lui Sorin Paul Stănescu apare ca naș pe invitația de la nunta lui Valentin Dragnea, publicată zilele trecute de Libertatea.

Și, potrivit unei investigații realizate în Recorder de Iulia Marin și Mihai Voinea, același Sorin Paul Stănescu este unul dintre beneficiarii principali ai achiziției de dezinfectanți pentru pesta porcină!

 

Răspunsul ANSVSA către Gazeta Sporturilor

 

 

 

CUPRINS: Toate capitolele investigației din ziarul Libertatea despre molima de pestă porcină.

 

Comentarii (48)Adaugă comentariu

NebulaEXE  •  8 august 2018, 9:42

Am citit pe verticala ultima parte si nu am inteles exact cine e Dragne Ilie Liviu. Dragne, repet. Altfel, felicitari domnului Valentin Dragne ca s-a apucat sa scape de porci ca sa evite raspandirea pestei. Unii vad ca nici acum nu permit veterinarilor sa-si faca treaba. Domnul Valentin a facut treaba asta pe banii sai.

Cătălin Tolontan  •  8 august 2018, 9:43

@NebulaEXE: Liviu Dragne (fara ”a”) este directorul fermei, iar Valentin Dragnea este detinatorul a 90% din afacere si baiatul lui Liviu Dragnea.

Karnivol  •  8 august 2018, 10:01

Doar atât poți nebula? Nu cred ca o sa îți plătească commu asta pt ca e foarte slab. Nici postacii nu mai sunt ce au fost. :)))

cn  •  8 august 2018, 10:02

@NebulaEXE Cand va instruieste la partid sa postati, ar trebui sa va si educe un pic, sa o faceti in mod inteligent. Articolul, daca il citesti pe orizontala si nu pe verticala, spune clar, bazat pe documente, ca fiul lui Dragnea se ocupa cu tzepe date furnizorilor, si sugereaza (bazat pe coincidente stranii) ca individul a folosit informatii care ar fi trebuit sa fie publice. Nu vad nimic neclar in articol, si nimic laudabil in modul in care a procedat individul. Respect, Tolo si echipa!

cn  •  8 august 2018, 10:03

@nebulaEXE Completare: ar trebui sa va explice la partid si ca daca scrieti "domnul Valentin" se pot prinde cititorii ca sunteti secretara... domnului Valentin.

CandAiNebulaInCreier  •  8 august 2018, 10:05

Capacitatea de a citi nu implica se pare si capacitatea de a gandi ...

Un biet bunic  •  8 august 2018, 10:05

NebulaExe@ Acum incearca sa citesti articolul si pe orizontala ca sa elimini riscul de a fi considerat idiot.

mountytoma  •  8 august 2018, 10:13

Domnule Tolontan, ar trebui sa te limitezi la sport, desi si acolo esti cam pe dinafara. Un camion de carcase de porc are 700 semicarcase, dupa parerea dumitale? O semicarcasa are 35-40kg, deci dupa mintea ta, intr-un camion aia livrau 26 tone de carne? Aveau cumva camion din ala din Australia? Ca la noi mai mult de 20 tone nu ai cum sa incarci, max 21 tone. Te faci de ras, nene, schimba-ti meseria, ***, ***! Nu inseamna ca i-as lua apararea lui Dragnea junior, toti teparii merita acelasi tratament!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dragos  •  8 august 2018, 10:16

Surse, presupuneri, speculatii, aluzii. Din graficul cu riscul de insoventa reiese ca toata industria se afla in zona rosie (desi acuratetea calcului este de 80%), Dragnea fiind chiar in marja de eroare. Situatia datoriilor catre statul roman nu este la liber? Nici macar p-aia nu ati fost capabili sa o probati si ati mers tot "pe surse". De ce ar avea cineva un punct de vedere la un articol in genul actelor de urmarire penala derulate de catre zeii DNA-ului, in care esti acuzat asa, la un shpritz, tu urmand sa aduci dovezi ca nu este asa?!? ***. Domnule Tolontan, cum comentati aceste informatii?!?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

robertino2  •  8 august 2018, 10:30

Atat de bine a speculat pesta porcina, incat se apropie de insolventa. Si daca tot a vrut sa scape de porci, de ce mai are 3000 in ferma? Putea sa scape de toti si sa se axeze pe procesare carcase din alte parti.

Ducu  •  8 august 2018, 10:33

Eu nu cred ca Dragnea a incercat sa speculeze pesta porcina... Pur si simplu, omul nu a mai putut tine porcii, a taiat cat a taiat, a luat carcasa, apoi nu a platit carcasa si acum o sa intre in insolventa. Schema e binecunoscuta, nu e el singurul care o urmeaza. Si apoi, dupa stergerea datoriilor, o s-o ia de la capat, dar curat ca lacrima. Ghinion, cum ar zice un clasic in viata. Ghinion, pentru unii. Pentru cei care au crezut ca daca fac afaceri cu fiul lui Dragnea, l-au prins pe Dumnezeu de un picior si se aliaza cu sistemul. Ei bine, tzeapa !!! :)

George B  •  8 august 2018, 10:40

Ce e rau in a vinde porcii inaintea raspandirii virusului? Chiar merita felicitat omul ! Tu, defapt, vrei ca dintr-o intamplare normala si de felicitat sa faci o intamplare penala si de condamnat? Asta denota clar "anchetele" pe care tu le faci .Apropo, stadionul Oblemenco nu s-a mai prabusit? De ce nu anchetezi spre exemplu si cum este posibil ca din bani de la banale meditatii iti poti cumpara 6 (sase) case ? Tu actionezi doar politic , ce credibilitate sa ai ? As fi mandru sa-mi publici comentariul. Altfel, ai fi de acord cu mine la ceea ce am scris mai sus

Cătălin Tolontan  •  8 august 2018, 10:41

@George B: evident ca trebuie felicitat. Altii si-au lichidat afacerea, in Tulcea s-a inchis o fabrica ce avea 48.000 de porci, care nu s-a priceput la afaceri precum Valentin Dragnea.

Stelian  •  8 august 2018, 10:47

Ce poti spune...toata lumea sa moara numai eu sa traiesc....sau transpus toată lumea în parnaie numai eu în libertate

Doc  •  8 august 2018, 10:51

Se observa ca manipularile merg din ce in ce mai nasol. Lumea nu mai pune botul asa usor la ce spui, domnule Tolontan. In insolventa poti sa intri fara nici o vina, din cauza propriilor clienti. De ce nu ne spuneti si daca Salcia are de recuperat, la randul ei, creante de la altii? Probabil ca toata ramura este in blocaj, si se baga in insolventa unii pe altii. Pana la urma insolventa si falimentul sunt lucruri normale intr-o economie de piata. Iar insolventa este chiar o masura de protectie a societatilor in dificultati de flux de numerar, nicidecum o rusine. Cat despre pesta, cei din bransa trebuiau sa stie ca de un an au fost focare in Satu Mare sau Delta. Trebuiau sa stie ca la un moment dat pesta o sa sara granita din Ucraina. Deasemenea, trebuiau sa-si faca asigurari. Cat despre baiatul lui Dragnea, decat sa vanda porcii pe piata, si sa recupereze banii nu se stie cand, nu credeti ca era mai comod sa-i omoare statul porcii si sa ia banii de la stat? eventual foarte repede? Penibil, domnule Tolontan.

Ion Tudora  •  8 august 2018, 10:54

Franturi de advar amestecate cu fictiuni si erori ca sa poata fi trasa concluzia care o doresti tu .De unde stii tu ca actualul administrator e interpusul lui Dragnea , pe ce te bazezi ? Juniorul mai e actionar sau nu ca Drgnea a declarat public ca si-a vandut actiunile de 2 ani , care din voi mintiti ?

Ramona  •  8 august 2018, 10:59

Când a fost gripa aviara cine a avut de castigat?

Mihai  •  8 august 2018, 11:17

Toata lumea care lucreaza in domeniu stia de pesta porcina de anul trecut, ca "specialistii" ca tolontan sau cei de la libertatea au auzit doar acum e alta poveste.

Kendo  •  8 august 2018, 11:42

@toti postacii PSD-isti gen Nebula, George B si altii. Baieti, eu in locul vostru mi-as pregati saltul in alta barca. Asta se scufunda si risca sa va ia cu ea...

Ion  •  8 august 2018, 11:53

Asa e cand faci afaceri cu d'astia, la un moment dat te arzi.

moka  •  8 august 2018, 11:55

Uite dom'le , e si asta o meserie. Si poti sa lucrezi de oriunde. Postac PSD. Ba baieti, cam cat va da?

Tiberiu  •  8 august 2018, 11:58

Deci:Dragnea este vinovat pentru:pesta porcina,coruptia din 1945 pana acuma,invadarea Cehoslovaciei de catre URSS,mortii de la "revolutie", tsunamiului din Indonezia,revolutiei arabe,catastrofele naturale din lume,Dragnea este Satana pe pamant!Ce sa zic sa-l impuscam.nu?Tolo tii se vad tresele tot mai mult!Din pacate trebuie sa ii dau dreptate altui " deontolog"mare pe nume Gusa!!!

Andrei F  •  8 august 2018, 12:05

Oglinda ,oglinjoara…Domnilor,ce este prea mult ,e prea mult!Vorbiti astazi de interesul public al aflarii numarului de porci de la o firma particulara?Pai domnuele jurnalist nu dumneata ne-ai povestit cum marele Ministru al Sanatatii Voiculescu nu poate face public firmele care livrau in magazine apa la bidon infestata?Adica porci de Teleorman sunt mai de interes public decat magazinele care aveau apa la bidon infestata???Si cat o sa ma mai cenzurati?Ieri va spuneam ca Parchetul a blocat conturile la multe firme din grupul condus de Dragne in 2017…Asta nu trebuie sa cunoasca cititorii?Credeti ca cititorii nu au sa afle ?Cititorii nu stiu ca firmele cu conturile blocate de Parchet o sa intampine probleme economice?——Pentru aducere aminte:,,INSPECȚIA SANITARĂ A RETRAS ”APĂ ÎMBUTELIATĂ INFESTATĂ CU BACTERIA E.COLI” ȘI ”DEZINFECTANȚI NECONFORMI”, DAR BIROCRAȚIA DIN MINISTERUL SĂNĂTĂȚII NU VREA SĂ FACĂ PUBLICE NUMELE FIRMELOR!,,…..Pe subiect:,,Premierul Dacian Cioloș a dat Corpului de Control sarcină să vadă de ce atît Protecția Consumatorului, cît și Inspecția Sanitară țin secrete numele firmelor sancționate.

Rezultatul a fost că Protecția Consumatorului a cedat în fața argumentelor. Dar nu și Inspecția Sanitară!,,

Silviu  •  8 august 2018, 12:07

Gruparea Dragnea da tepe nu doar prin Salcia, dar si prin telDrum, bagata de asemenea in insolventa. Schema e binecunoscuta si practicata pe scara larga, se scot banii si bunurile din firma prin diverse mijloace si apoi se da teapa creditorilor bagand firma in insolventa. E interesant ca legea permite in Romania sa-ti bagi firma unde esti actionar in insolventa, dar poti cumpara ce bunuri vrei pe persoana fizica si pe alte firme unde esti actionar sau le controlezi prin 'sageti' . Incepuse USR o initiativa de modificare a legislatiei incat sa nu mai fie admise firmele cu actiuni la purtator sau inregistrate in paradisuri offshore la licitatii publice si la cumparari de active din firme care devin insolvente. Trebuie largita schimbarea legislatiei cu interzicerea deschiderii de noi firme de actionarii care-si baga o firma in insolventa. De asemenea, legislatie specifica pentru 'sageti', adica oameni care manevreaza sume mari de bani si administreaza firme desi evident nu beneficiaza de sumele castigate, acestea se duc la 'oamenii din umbra'. Cazul evident Dragne - Dragnea. Pentru asta ar trebui o majoritate, pentru ca evident PSD-ul nu poate fi de acord cu asta. Daca vreodata ajung altii la putere decat psd-ul (pentru ca Dragnea oricum pregateste schimbarea legislatiei electorale incat psd-ul sa fie pe vecie majoritar, ca la primari, adica partidul castigator de colegiu sa ia tot) , atunci oricum vor avea mult de lucru doar sa reverseze modificarile infractionale ale psd-ului din aceasta legislatura pe legile justitiei, codul administrativ, etc.

Catalin  •  8 august 2018, 12:07

Domnule Tolontan , faptul ca în fermă la această oră mai sunt 3000 capete suine nu înseamnă că a știut că vine PPA (pesta porcina africană) peste el . Faptul că a vândut 13000 porci la fel... Chiar dacă să presupunem că a avut această informație , care oricum circula în mediul veterinar , mai ales între colegii din fermele de porci ( *porcarii * cum îi numim în glumă) iar nu este de condamnat . Poate modul în care lucrează este mai flexibil , nu-l împinge fluxul din spate ...cum spunem noi, adică să aibă în structura fermei scroafe la fătare , scrofițe la montă , purcei în maternitate...etc. Nu cunosc ferma, dar este foarte posibil ca si aceasta ca multe altele să fie doar de îngrășare a tineretului suin , ceea ce îi permite să facă astfel de manevre. Faptul că nu a plătit ceilalți furnizori , este o altă poveste ! De regula , aceste afaceri sunt foarte rentabile , atât în creșterea suinelor sau puilor de carne în ultimele verigi ale lanțului de producție, deoarece orice trecere de la cereale / fabricare nutreț/ reproductie-maternitate/ ingrașare/abatorizare și comercializare se înregistrează profit între companii furnizoare sau în cadrul aceleași companii atunci când ești integrat ( ai toate aceste verigi ) , dar profitul maxim este în ultimele 2 , adica abatorizare cu procesare și vânzare . Nu sunt PSD-ist , te citesc des , dar aici pentru a fundamenta acest articol mai trebuiau informații de genul efectivul stoc la 1 ian , intrari , stoc +intrari pe an, livrări... etc , pe care nici ANSVSA -ul nu le are deoarece fermierul /medicul veterinar de ferma nu mai este monitorizat în ceea ce privește pesta porcina clasică (PPC) pt această boală nu se mai vaccinează efectivele de porci de vreo 10 ani , cred . Ansvsa-ul are acces la baza de date a exploatatiei și doar privește ce se întâmplă în exploatație , dpdv al efectivelor , de mai mult ea nu este responsabilă , ci fermierul .

gilos  •  8 august 2018, 12:22

Incep sa iasa la suprafata afacerile murdare ale clanului Dragnea, acum se explica si disperarea paranoica a mustaciosului.... Se strange latul, baieti...se strange latul... Felicitari echipei gsp/libertatea pentru munca depusa si perseverenta de care dati dovada !Respect

Telporc  •  8 august 2018, 12:26

@ NebulaEXE - evita raspandirea pestei inainte sa se stie oficial ca exista?

Catalin  •  8 august 2018, 12:29

Domnule Tolontan , câți veterinari vorbesc? uitați-vă în jur , doar d-l Daea l-am prins eu pe la TV, nu am nimic cu omu, e chiar simpatic , a luat și decizii bune, este popular , simplu , dar aici trebuie să iasă un veterinar să vorbescă. De aici a rezultat și traba aceea cu îngrăditul și arderea culturilor unde au trecut/murit mistrețul *cu colți de argint*. Vedeți că sunt veterinari prin CMV , prin asociații profesionale de patologie suină , profesori de infecțioase de prin facultăți ...nu mai puneți botul la multe enormități aberante! Este 100% știință , unde au muncit zeci dintre înantații noștri .

Telporc  •  8 august 2018, 13:07

@ George B - Ai primit ordin de la Drakknea sa te muti d epe ziare.com aici? Si aici to 5 lei de comment iei?

ion d laraion  •  8 august 2018, 13:31

ma urmareste decind am citit articoilul... ce sunt suine? porci din import?

NebulaEXE  •  8 august 2018, 13:32

@Telporc, daca esti implicat in aceasta afacere cam auzi ca se intampla nasoale, nu-ti trebuie ceva publicat in monitorul oficial. A fost focar anul trecut, in satu mare. Crezi ca nu s-a auzit in piata de problema asta? Unii au preferat sa nu riste, altii au riscat.

qwerty  •  8 august 2018, 14:48

Bravo, sunteti cei mai tari! Exista generatii de oameni ratati. Putea sa faca ceva bun cu viata lui, dar a ramas la nivelul de 'baiatu lu tata', ca la gradinita.

florin  •  8 august 2018, 14:57

tolo..eu zic sa investighezi mai profund.....asta cu porcii are legatura si cu banii pe care nenorocitul de dragnea i-a taiat lui klaus din buget la rectificare......cauta mai adanc, doar esti investigatorul neamului...asa cum ctp este deontologul neamului...ce ne-am face fara voi 2?

MARIA  •  8 august 2018, 15:11

repede a mers procesul asta !!!! cica din aprilie 2018 scartie treburile si iata - in iulie exista deja ordin de executare silita !!! unii sunt in insolventa de aproape 7 ani !!! SIIIIIIIIIIIIIIII ?

coco  •  8 august 2018, 15:45

Tolontan , stii replica din " Caldura mare " de Caragiale pe care i-o adreseaza vizitatorul , servitorului ? Ei asta ti-e cea mai potrivita ! Eu nu pot chiar daca LIIceanu o elogiaza si Iohannis o imbratiseaza sa-ti adresez injuratura la moda !

Irina Alexe  •  8 august 2018, 16:10

Articolul porneste de la premiza ca Dragean junior a avut acces la secrete. Dar oricine citeste presa stie ca zona Ucraina-Germania e un focar enorm de infectie. Estonia a facut gard impotrivas mistretilor acum trei ani, Danemarca - acum un an. Science a publicat in decembrie anul trecut o harta cu infectia intrand in Satu Mare. Iar toata presa romaneasca a scris de cei 13 porci asomati la Satu Mare in ianuarie. Iti trebuie Google si bunavointa sa gasesti sute de articole din presa romaneasca, intre 6 si 13 ianuarie 2018. Faptul ca omul din Tulcea a decis sa inmulteasca porcii, desi e la granita cu Ucraina, nu ii este imputabil lui Dragnea. Oricine sustine contrariul nu este onest.

Colt-Alb  •  8 august 2018, 16:40

Nu doar fata ci si sufletul iti este de sluga, tolontane! :)))))

Mir  •  8 august 2018, 17:52

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Slavescu Marian  •  8 august 2018, 18:43

Poporul de romani neaosi, verzi cum se cere isi apara cu indirjire si chiar abnegatie hotii nationali. E normal la un popor de ***, betivi, violatori, asistati social si lenesi imbecilizati sa nege rezultatele unei anchete. Prostia la poporul asta rezultat din scursura Imperiului Roman zace in ADN si nu poate fi extrasa prin nicio metoda moderna. Daca Darwin are dreptate, prostia din capul acestui popor va dispare in citeva mii de ani dar cine stie ce buba pe creier si mai periculoasa va face nemaipomenitul popor roman. Asta stind pe la circiuma si luind in ris pe cei ce ies pe strada sa protesteze. Nici nu exista de fapt popor roman. A ceasta natie e o adunatura de *** care s-au invatat sa traiasca din 500 de lei ajutor social si sunt fericiti cu ce au. Intre timp *** si agramatii care fura milioane tipa sus si tare ca strainii si Johannis sunt de vina - propaganda tipic Ceausista. Un popor atit de imbecilizat nu merita sa traiasca bine.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Slavescu Marian  •  8 august 2018, 18:50

Domnule Tolontan, Nu merita sa faci investigatii pentru *** astia care raspund aici. Astia sunt niste creiere *** pentru care orice dovada adusa n-are valoare. Astia s-au nascut cu PSD inscris in ADN-ul lor si asta este. Problema este ca vor transmite *** si copiilor lor. ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Crimson Veritas  •  8 august 2018, 21:44

N-am mai citit cateva sapatamani ... ce zice ... ***! Ceva interesant!? ...:)) Si, deci ... noi cu cine votam ... cu Iohannis e bine? Sau aveti o alta marioneta, ***? ...:)) Gata ... deci am stabilit ... inca un *** pentru Presedinte ... puteti sa va luati concediu! ...:)) ***! ...:))

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Kojmariu  •  9 august 2018, 8:13

Cel mai mare tepar din ROMANIA este DraCnea repetentul. In realitate el dirijeaza tot, fiul lui fiind doar o marioneta.

mihaela rotariu  •  9 august 2018, 11:46

Ce sar toti *** clanului Dragnea sa spele ticalosiile fiului ...Da ,*** si uns cu toate alifiile acest tanar Dragnea ..Dar *** nu a putut sa si-o schimbe cu toate sutele de milioane al;e tatalui ...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Radu  •  9 august 2018, 13:18

Salut Catalin, multumim pentru investigatie si articol, sper ca cine trebuie sa se sesizeze.

adina  •  9 august 2018, 14:24

Pe acelasi principiu dupa dv dle Tolontan ,proprietarii de ferme de crestere si ingrasare a ovinelor stiu ca vine pesta *** si scapa de marfa. In Romania exista zeci de ferme de crestere si ingrasare a berbecutilor. Cumpara din februarie pana in iulie zeci de mii de miei ,ii ingrasa fortat in 3 luni si ii livraza intr-un ritm de in 3 saptamani golesc o ferma de 40000 de capete.Asta inseamna ca au acces la informatii dupa dumneavoastra? Cu BO fara acoperire e alta treaba si merita investigata dar despre vanzarea *** din ferma este o mare tampenie ceea ce sustineti.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

bg  •  9 august 2018, 15:02

La noi, caracatita intereselor politico-economice este transpartinica, este intangibila si continua sa prolifereze nestringherit. Dr. vet. Sorin Paul Stanescu controleaza piata de medicamente si produse de uz veterinar prin firma A&S International 2000 SRL care inglobeaza atat fostul Inst. Pasteur (privatizat pe nimic) cat si firma Farmavet de distributie. Indiferent de guvernare, magnatul S. P. Stanescu si-a facut prieteni in toate structurile statului, fiind abonat la aprovizionarea DSVSA-urilor cu dezinfectanti si kituri de diagnostic. A fost apropiat de E. Udrea, D. Cocos, a incasat bani grei din dezinfectantii achizitionati de ANSVSA ptr. gripa aviara. Firma Farmavet a aparut in presa din Olanda in scandalul oualelor contaminate cu fipronil, a organizat partida de vanatoare a fiului lui Trump pe domeniul Singureni-Giurgiu. Fiind un tip descurcaret, abil (DEX=1. priceput , indemanatic, iscusit, capabil; 2. smecher, siret, viclean, inclinat sa-i pacalesca pe altii) este prieten vechi cu Geronimo Branescu si in curand devine nasul fiului lui Dragnea. Caci, nu-i asa, banii care se fac din afaceri cu statul nu au miros, nici culoare politica. In plus de asta, toata productia firmelor sale este controlata si avizata de o structura subordonata ANSVSA. Sigur, la noi, problemele de stat precum eminenta PPA, dosare de coruptie, siguranta nationala, se pot discuta leger la un pahar de vin si friptura de mistret (controlata) . Siguranta alimentara a oamenilor obisnuiti nu este in programul de guvernare. Deocamdata....

Victor  •  9 august 2018, 17:30

Firma Salcia are rezultate finaciare foarte modeste. Atat de modeste incat te intrebi de ce ar tine cineva o firma cu rata profitului sub 1% si cu pierderi in anumiti ani. Poate totusi sumele nu sunt reale. https://www.listafirme.ro/ferma-salcia-sa-1413951/ In acelasi timp este cunoscuta apetenta pentru a lucra fara facturi a partidelor. Chiar in ultima campanie electorala comenzile PSD-ului (dar nu exclud restul) se faceau expres fara factura. Daca asa au inceput .. nu puteau guverna altfel.

Mario  •  11 august 2018, 22:30

Interesant insa greu de probat si nu vad unde e infractiune, cat despre moralitate nu incape discutie, indiferent de partid marea majoritate asa procedeaza. Manevrele astea se fac de 25 de ani si mananca toti de la putere. Tine de mentalitate, asta e modul de afacere aservita politic. Nu va convine schimbati legea.

Comentează