CUPRINS: Toate capitolele investigației Libertatea despre molima de pestă porcină

    luni, 23 iulie 2018, 8:23

    1. DOCUMENTE DIN INTERIOR: Guvernul ascunde proporțiile pestei porcine, harta Comisiei Europene cu evoluția focarelor înroșește tot mai mult din țară!
    2. În instituția care trebuia să prevină pesta porcină ”se păzeau șpăgile luate din teritoriu cu pușca de vânătoare!” » Cine-i președintele Geronimo Brănescu
    3. Patronul căruia i-au fost omorâți 48.000 de porci acuză: ”Prima oară, autoritățile m-au anunțat că vine pesta într-o duminică, la jumătatea lui iunie 2018!”. Guvernul găsise primul focar în iulie 2017!
    4. Geniul Guvernului Dăncilă: în plină amenințare a pestei, s-a ordonat eliminarea controlului veterinar din primăvară, economisind 6 milioane de euro și pierzând aproape un miliard!
    5. Băiatul lui Dragnea a scăpat de 10.000 de porci înainte de molimă!
    6. Ministrul Daea, ordin extrem dat azi: ”Ardem câmpurile de porumb prin care au trecut mistreții, în zonele contaminate!”
    7. Cum face Dragnea jr. bani în vremea molimei: a redus efectivele de porci, a adus carcase de animal și nu le-a mai plătit! Guvernul ascunde efectivele de porci în plină epidemie numai ca să-l acopere pe băiatul șefului PSD!
    8. Ordinul semnat chiar de el însuși arată că ministrul Daea n-a spus adevărul la televiziuni când a negat distrugerea plantelor!
    9. De ce se enervează oamenii când li se omoară porcii. Ei știu că șefa DSVSA Galați, Maricica Chiriac, a dat contracte firmei a cărei sucursală de Galați e condusă de soțul ei!
    10. Primarul din Ceatalchioi, prima localitate tulceană afectată: ”E o batjocură cum gestionează epidemia! Nici acum nu s-au apucat să împuște mistreții!”
    11. Noua hartă a pestei porcine, pentru care Guvernul a cerut convocarea CSAT! 30 de județe din 40 sunt afectate, iar focare sunt în 18 județe!
    12. Autoritățile confirmă informațiile din Libertatea: a început omorârea a zeci de mii de porci la crescătoria Romsoci din Brăila! Combinatul Marex de 140.000 de porci din apropiere stă ca pe ghimpi!
    13. Guvernul continuă să ascundă cifrele fermei lui Dragnea jr., dar crescătoria confirmă dezvăluirile din Libertatea, recunoscând că avea 9.000 de porci la începutul lui 2018 și 3.000 acum, când s-a generalizat molima!
    14. DOCUMENT OFICIAL – Președintele ANSVSA Geronimo Brănescu a combătut pesta porcină din străinătate: are 25 de deplasări externe și 15 interne!
    15. Pesta porcină africană din Teleorman a fost descoperită pe domeniul de vânătoare al familiei Dragnea!

    Comentează