Gazele lacrimogene de vineri noapte pot aduce azi de două ori mai mulți oameni în stradă!

Violența este ultimul refugiu al incompetenței, vorba lui Isaac Asimov. Ne-am întors în anii 90!

sâmbătă, 11 august 2018, 9:39

Câțiva tineri, care n-au apucat demonstrațiile de dinainte și de după Revoluția din 1989, au fugit spre Buzești și m-au sunat de acolo.

”Ne-au ajuns gazele și aici, ajunsesem până la clinica Regina Maria!”, povestesc ei, șocați.

A fost o noapte cruntă în București, o noapte în care jandarmeria a făcut o demonstrație de forță fără precedent și fără sens.

Aseară, puțin după ora 23, uniformele voiau să golească Piața Victoriei!

De ce?! Voiau să pună panseluțe sau ce?

Oamenii ar fi plecat oricum în două ore, totul se golea sau rămâneau câteva mii, mult mai ușor de dispersat.

Să pătrunzi cu forța între zeci de mii de oameni, care deja sunt furioși, gazați și uzi, dar nu atacă sediul Guvernului și nu periclitează pe nimeni, e chiar împotriva propriilor proceduri ale forțelor de ordine!

Să riști inutil ca oamenii tăi să fie izolați și loviți nu are nici o logică.

De ce au făcut asta?

E de înțeles că au ripostat când s-a aruncat în ei, când s-au forțat gardurile, dar acum nu mai era cazul!

Ca ziarist, am reflectat întotdeauna procesul de modernizare al jandarmeriei.

Tocmai pentru că meseria de jurnalist sportiv m-a pus în situația de a-i vedea la lucru.

80.000 de oameni, în marea lor majoritate pașnici, au protestat aseară în Piața Victoriei

Tocmai pentru că uneori am fost bătut, la grămadă, de jandarmi, în anii 90, împreună cu galeriile de fotbal.

Așa am putut face diferența și am sesizat creșterea calității muncii lor, în ultimele decenii.

Ieri însă, ei s-au întors la tacticile provocatoare de acum aproape 30 de ani!

Sau, într-un fel, au fost chiar mai rău decât predecesorii lor, pe care populația îi detesta.

Cine îi mai ține minte pe scutierii de dinainte de 1989 știe că au existat meciuri de fotbal în care lumea zvârlea cu bulgări de zăpadă în ei.

Dar până și scutierii din comunism nu se apucau să meargă în tribună și să-i ia la bătaie pe cei care aruncau cu bulgări!

Și era în plină dictatură. Uslașii puneau scutul, eschivau, așteptau să treacă furia mulțimii.

De la comunicatul de ieri de la prânz, care s-a dorit ferm și a fost doar amenințător, și până la afișarea și folosirea tunurilor cu apă, jandarmii s-au purtat atipic pentru ceea ce au încercat în ultimii ani.

De parcă acest guvern incompetent i-a îndârjit și virusat pe jandarmi.

În loc să-i izoleze pe agresori, ei au răspuns, fără discernământ, agresând mulțimea.

Când huliganii dau cu pietre dinspre magazinul Orange, ce sens are ca tu, jandarmerie, să arunci cu gaze lacrimogene în colțul dinspre Antipa?!

Răul este făcut.

Ceea ce au obținut este că o nouă generație a primit botezul gazelor lacrimogene, așa cum s-a întâmplat cu generațiile de după Revoluție.

Da, ați învățat și voi, cei care aveți 16, 20 sau 30 de ani, că răzbunarea și prostia vă ajung precum gazele lacrimogene, oriunde ați fugi.

Pe 21 noaptea, numai demenții loiali lui Ceaușescu mai credeau că pot stăvili țara.

Cu Timișoara deja eliberată, cu alte orașe în stradă și cu Bucureștiul care plângea de furie în toate cartierele, era limpede că mulțimea nu va ceda.

La fel se va întâmpla, nu neapărat la scara revoluției, în perioada următoare.

Copiii, bătrînii și tinerii au ajuns acasă azi-noapte.

S-au spălat pe ochi, au aruncat hainele care le put a gaze la spălat și azi vor reveni. Îi vor însoți și familiile care astăzi au tremurat pentru ei.

Dragnea și guvernul Dăncilă tocmai și-au făcut rost de o țară împotrivă.

Comentarii (170)Adaugă comentariu

Andrei  •  12 august 2018, 15:11

Votul popula hahahahaha. Du-te ba la tara daca vrei populara, *** de parvenit. Luati cu paine, cand o ingenuncheze leul si asa ajuns la stadiul de pisica (dupa guvernarea perfecta a contrabandistului cu mustata) o sa fie singurul lucru pe care o sa vi-l mai puteti permite. Vai de cozonacul vostru de ***. P.S: Jandarmeria acest bat al statului ***cu tacticile lor militienesti. Au noroc ca nu s-a ajuns la maturitatea protestelor din restul lumii ca altfel ar fi fost mancati.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alex One  •  12 august 2018, 20:23

Tolontan, a fost o intrebare nu o afirmatie. In "democratia" ta si intrebarile sunt deranjante ? Lasa ca o sa-ti pun aceeiasi intrebare alta data eventual pe alte situri. A fost deranjanta rau !

Aldrich Hazen Ames  •  12 august 2018, 21:58

@ andy, 1:47 Si iata ca au fost "mai multi"... Si vor fi "si mai multi"! :)))))))) Esec total al Statului Paralel. Asa cum am anticipat. De-acum se poate pregati de propria ingropaciune. Iar postul TV propriu, "RealitateaTV", portavocea propagandistica a Ambasadei, obtinut de Gusa NU SE STIE CUM si cu datorii facute recent NU SE STIE CAT DE MARI, rage la propriu, ca simte cum va disparea in scurt timp. Urmeaza desfiintarea "Realitatii" si SUSPENDAREA prezidelului PENAL. Plus reducerea personalului SRI, caruia Ponta primministru ii suplimenta bugetul anual pana la 500 de milioane de euro. Adica O JUMA DE MILIARD! Ca sa spioneze cetatenii, o jumatate din populatie.

jiji  •  12 august 2018, 22:27

ia uite Tolontane.. că nu ai ieșit mai mulți ci mai puțini. până la urmă și SRI are un buget limitat. sau SIE? ia zi... ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

jean valjean din salajean  •  13 august 2018, 7:44

E multa dezinformare si melodrama si denaturare in toate comentariile si saiturile si pareri care mai de care mai lacrimogene prin studiouri. Costumele din tv sunt impartite in functie de gasca in care sunt fiecare aparandu-si tabara cu fel de fel de argumente si poze care sa-ti dea lacrimile. Police brutality! Cum sa-i izolezi bre pe violenti dintre non-violenti cand toti alearga se misca e o situatie dinamica de sute de oameni? Chiar ne credeti pelicani? E la fotbal sa opresti meciu sa-i scoti din teren? E la video sa pui pauza schimbi sticku? O amiba la costum se plangea ca a primit amenintari cu moartea dar el cand incita la ura si la scandal cum era? Iar pe de alta parte toti sunt pe primu loc la rating :)) va multumim ca sunteti cu noi! Bine! Si noi. Frati romani, cand te duci la miting si incepe batuta cu strigaturi iti asumi riscu. Am fost si la mineri si la guvern si la majoritatea mereu am avut grija sa ma feresc si sa ma despart de bajetii cu bandane la gura ca ii vedeam cum se organizeaza. Eu ma duceam pentru poze si film dar mereu eram atent ce e in jurul meu si-i vedeam si pe-ai lor cum ii depisteaza pe violenti. Asa ca lasati-o cu violenta. Au fost atatea mitinguri fara violenta ca nu jandarmii dau primii. Incercati sa blocati o piata mare din Frankfurt sau Paris si vedeti ce se-ntampla. Plus ca sunt si alte forte care imping lumea ca se vede ca se aduna doar in anumite momente nu cand zice Bot sau Oreste sau Rares, acest haiduc frumos si liber :D, da? Serviciile stiu (asta e acuzatie grava care nu poate fi demonstrata? :) )

Johnneil  •  13 august 2018, 9:25

Se pare ca am avut dreptate in cele scrise de mine in data de 11.08.2018 orele 13,42. De atunci articolul cu represiuniea barbara a jandarmeriei a disparut si a aparut cel cu pesta porcina care si acum este tot acolo dar nu-l citeste nimeni. Curios!Nu?

elitelemoomoo  •  13 august 2018, 11:47

Ma bucur ca Simona s-a delimitat in sfarsit de mizeriile politice ale tolontanului si ale trupei #rezist. Nu trebuie sa fii pro psd ca sa nu ti se para ok porcariile de genul asta.Si trebuie sa fii #idiot sa tipi idioteniile alea in timpul unei finale de tenis. N-a iesit nici toata tara in strada asa cum prevestea investigatorul instigator tabloid propagandistic. Usor, usor pare/sper ca multi incep sa se delimiteze de ineptiile de genul asta ale #rezistoizilor. Asta nu inseamna ca-s psdisti (bine la tolontan toti astia sunt trolli, postaci, asistati social, cumparati cu 1 kil de zahar etc). Nea tolontane imi doresc sa ramai tu cu inca vreo cativa (ori platiti or foarte prosti) grupati in jurul chestiei aleia filosofice a lui liiceanu - ***. Va doresc succesuri! ps: felicitari jandarmeriei, nu va lasati intimidati si faceti-va in continuare treaba. Aveti legea de partea voastra plus majoritatea populatiei care sigur nu e reprezentata de #gasca marelui tolontan.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

andy  •  13 august 2018, 12:12

@Aldrich Hazen Ames, noi suntem de 1 an jumate in piata cand e nevoie, tu ai fost sa sustii partidul comunist caruia ii iei apararea? s-a scremut saracu condamnat penal 1 an jumate, sa scoata 1 miting care s-a rasuflat repede, oameni adusi cu autocarele pe 50 de lei, nici nu stiau d ce au venit acolo, majoritatea asistati social. Sa nu mai zic ca nici nu au mai rezistat la discursul condamnatului, si-au luat talpasita majoritatea. Oamenii astia din Diaspora au venit pe banii lor de la mii de km unii, nu platiti, poate nu sesizezi diferenta. Ma doare pe mine in cot de servicii, *** nu rage la greu, cu tot felul de minciuni si manipulari? astia trebuiau inchisi demult, la un CNA impartial. Nu va convine ca apar dovezi ca au fost infiltrati mana in mana cu jandarmii? Poate se ajunge pana la carmenita sau dragn ea, vom vedea ce va fi. Sunt unii sus care trebuie sa raspunda pt abuz in serviciu, si alte acuzatii, sa faca puscarie daca sunt vinovati pt treaba de pe 10 august. Noi vrem o tara fara coruptie, nu vreau sa il vad pe dinti galbeni cum isi pune oameni pe pile peste tot, are averi pt 10 generatii pe care nu le poate justifica, si e capul grupului infractional organizat. Avem un guvern de incompetenti, agramati, nu au nici o calitate profesionala pt functia pe care o ocupa. De 1 an jumate cel putin la privati, ne merge din ce in ce mai prost, de cand au venit comunistii la putere, prin masurile lor de la guvernare. Romania nu are viitor, se pleaca pe capete. Asta e Romania pe care o propun comunistii? Mai bine ne lipsim, ne caram cu totii, sa vedem de unde vor mai avea bani de furat, sa rmana doar postacii, batranii, si asistatii.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

andy  •  13 august 2018, 13:21

@Aldrich Hazen Ames, PS: se vede ca esti conectat toata ziua la ***, de modul in care vorbesti de servicii, de SRI. Daca esti un om normal cinstit, care nu a comis infractiuni, ce motiv ai avea sa te temi ca esti ascultat? Ignorand faptul cu manipularea ca sutn ascultati sute de mii de oameni, sau milioane. Sincer, nu aveti logica. O tot dati cu serviciile, cu SRI ul, cu ce afecteaza viata unuia dintre noi care nu facem afaceri penale cu statul, care nu spalam bani, sau eu mai stiu ce alte porcarii. A , ca au colaborat cu anchetatorii sa ii ajute, bravo lor, daca au mai prins cate un corupt, nu vad unde e problema. Asa si Dragnea a semnat protocol cu SRI cat a fost la ministerul dezvoltarii, nu mai urla nimeni cu treaba asta, cand o fac altii e rau, cand o face seful GIO e bine. Slab domne, slab. Va jeneaza ca oamenii se desteapta, si nu mai accepta toate porcariile comunistilor, fara sa fie trasi la raspundere? Da, ai fost ales (de 3 milioane, din 20), dar asta nu inseamna ca poti sa faci orice vrei tu, odata ales. Hai sa dam o lege ca e ok sa impuscam manifestantii, daca sunt impotriva noastra, fara sa fie nimeni tras la raspundere, asa ca avem legitimitate, ca am fost alesi. Cum suna? Modifica legi ale justitiei numai ca sa scape de puscarie sau de dosare? Hai sa ne apucam si noi de furat , sa ne dea la liber 2 ani de zile sa zicem, sa nu ne faca justitia nimic, daca tot suntem egali in fata legii. Asuma-ti frate, ai facut porcarii, mergi demn la puscarie apoi. Sau cara-te ca Udrea, mazare, ghita, in alte tari, si traiesti acolo exilat, dar fara puscarie. Incercati sa mai ganditi, mai urmariti si alte posturi. Recunosc, urmaresc si latrina din cand in cand, dar mai mult sa ma amuz, sa vad ce le mai debiteaza mintea, si cum *** mircica cand nu ii convine ceva...in ultima vreme multe chestii nu ii convin, imi trebuie multe pungi de popcorn cand ma uit la el cum ii pleznesc tamplele. La fel si lu ciumpica ala, si lu raspopitu. Sunt cam grena .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Maxentiu  •  13 august 2018, 14:15

Revin cu o noua teorie a conspiratiei, dupa ce am revazut imaginile cu tipul cautat de politie care a subtilizat arma jandarmeritei. Totul e extrem de dubios aici. Tipul nu s-a impiedicat de pistol, nu i-a cazut la picioare in imbulzeala. Pe filmare se vede clar ca ii ia ceva timp sa desfaca arma de la briul femeii imobilizate, e clar ca asta urmareste. Cine ar depune atitea eforturi si si-ar asuma riscul de a fura o arma? Cineva care ar putea s-o foloseasca sau s-o valorifice. Dar tipul nu e vreun interlop, altfel il identifica politia pina acum (fie din baza de date, fie prin informatori) si nici din galerii nu pare a fi (zero tatuaje? In zilele noastre, pina si casieritele de la mega image au tatuaje vizibile, desi sint un pic mai imbracate decit tipul asta). As pune pariu ca tipul e in misiune, si as mai pune pariu ca nu e jandarm sau politist (unde-i burta din dotare?) Ipoteza plauzibila, corelata cu teoria din mesajul anterior: tipul e agent al unui serviciu de informatii, misiunea lui e sa sustraga arma pentru a compromite institutia jandarmeriei pe fondul conflictului dintre institutiile pesedizate si cele controlate de "statul paralel".

Catalin Mihai  •  13 august 2018, 14:33

https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/raportul-jandarmeriei-in-cazul-incidentelor-de-la-mitingul-unionistilor-nu-s-au-folosit-bastoane-si-gaze.html cum a batut jandarmeria protestarii de la mitingul unionist de pe vremea lui ciolos

Catalin Mihai  •  13 august 2018, 14:35

@ andy - stai degeaba in piata... cei ca tine vor urca scorul PSD-ului la urmatoarele alegeri

andy  •  13 august 2018, 14:59

@catalin mihai - asta e pararea ta. Eu ma uit de exemplu acum la ce declara codrin cap de .., care vrea un contramiting, ma uit la radulesc u mitraliera , care spune ca vine cu 1 milion de oameni si ne calca in picioare, ma uit nitel si la antene care se intreaba cat mai dureaza situatia asta cu mitinguri si incertitudine, in concluzie eu zic ca realizam ceva ,daca am ajuns sa enervam atatia comunisti. Si sa iti mai dau ceva dintr-un articol, gasit pe vreo 3 ziare online, sondaj de lunile trecute: "PSD a pierdut masiv din susținerea pe care o avea în rândul populației, față de alegerile parlamentare din 2016, când a obținut peste 45% din voturi. Astfel, după un an și jumătate, doar 28% dintre români ar mai vota Partidul Social Democrat, arată un sondaj IMAs publicat de Newsweek România. PSD a ajuns, conform sondajului IMAS, la doar 28,4% din intențiile de vot ale românilor. În decembrie 2017, partidul condus de Liviu Dragnea era cotat cu 32,4%. Între timp însă, Liviu Dragnea a primit o nouă condamnare – 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive la Protecția Copilului Teleorman – și în Parlament au fost aduse modificări controversate la codul penal, codul de procedură penală, legile justiției dar și alte legi importante. Și ALDE a pierdut din popularitate, conform sondajului citat de Newsweek România. Partidul lui Călin Popescu Tăriceanu a pierdut 2 procente din decembrie 2017, ajungând la doar 8,6% din intențiile de vot. Pe de altă parte, PNL a ajuns la 29,2% din intențiile de vot, în creștere cu două procente față de luna decembrie a anului trecut. În creștere este și USR, care a câștigat în câteva luni aproape 3% din intențiile de vot, ajungând la 11,3%. Deși încă nu există oficial ca partid, formațiunea fostului premier Dacian Cioloș - Mișcarea România Împreună - are o intenție de vot de 8%." Cam astea ar fi concluziile si cu alegerile urmatoare. Vom vedea ce va fi, eu zic ca suntem pe un drum bun, astia de mai credem inca in ceva curat in tara asta.

Catalin Mihai  •  13 august 2018, 17:07

@ Andy - Si care e problema daca vrea PSD-ul sa faca un miting? numai voi aveti dreptul sa faca minguri? lasa in pace sondajele.mai e 1 an pana la europarlamentare si vom avea atunci imagine a procentelor obtinute de toate partidele.Violenta verbala voi ati declansat-o.Voi spuneti ca vreti sa incendiati cladirea guvernului si sa impuscati jandarmi

Catalin Mihai  •  13 august 2018, 17:10

sa faceti mitinguri*

Venom  •  13 august 2018, 17:19

Eu când vreau să fluier fluier! Iar alegerile anticipate sunt perfect democratice! Lovitură de stat e *** PSD ca Chireac, Gadea Badea Cristoiu Ciutacu... Primii manifestanți care au ajuns în piață, încă de la ora 16, 16:30 și au început să strige mesaje anti PSD, să discute între ei, la fel ca la toate protestele și-au luat gaze lacrimogene și spray-uri. Tocmai pentru că nu fuseseră violențe până acum, au căzut victime FEMEI, BĂTRÂNI ȘI COPII, oameni absolut pașnici. Fără să atace, fizic, pe nimeni! Sunteți idioți să susțineți că ceea ce SE VEDE ÎN IMAGINI nu există? Da, a fost un grup recalcitrant, încă de atunci, în dreapta Guvernului dar puteau fi izolați! Jandarmii i-au lăsat în pace, mai mult au gazat mulțimea pașnică, din spate, aruncând grenade și trasoare în toată piața! Când primești o sticlă de plastic, tu răspunzi cu bastoane? Erau unii care se distrau, uite cum cad fraierii de la gaze... Apropo, de ce erau, încă de la început jandarmi în armuri împotriva civililor? Ce mai înseamnă intervenție graduală? Să fim mulțumiți că nu au folosit lunetiști pe acoperișuri, la final de vânătoare?? Când tu dai cu gaze de la început, împotriva tuturor, dai jeturi, trăgând cu tunul cu apă la cap, în mulțime te mai numești jandarm? Ce antrenament ai, tu și cel care îți dă ordin? Ați făcut toți Academia de Jandarmerie la Spiru Haret? Au provocat oamenii încă de la început! Au protejat atât de bine civilii încât le mulțumim că numai 500 au fost înregistrați oficial că au avut nevoie de îngrijiri medicale! Am dreptul să protestez, constituțional! Nu există bază legală să fiu dat afară de unde protestez de către jandarmi, dacă nu sunt violent! N-am nevoie de o altă autorizație, nici din partea Antenei 3 nici a primariței voastre, Cap de Blondă, să spun că nu sunt de acord cu politica guvernamentală, fiindcă trăiesc în UE și nu în Afganistan. Jandarmul e PLĂTIT DE MINE SĂ MĂ APERE, nu e treaba lui ce strig. Nu e treaba lui să mă forțeze să am o opinie politică favorabilă guvernului. Agora e în vigoare din Grecia antică, într-o democrație. Suntem cumva în dictatură? În România, Europa, 2018 trebuie să vină țestoasele să îmi bage mințile, opiniile politice în cap, jandarmii cu bastoane și să iubim PSD-ul și conducătorul! Bravii jandarmi au vânat inclusiv civili care ridicau mâinile sau se apărau cu sticle de plastic, mama voastră e mândră de voi! Și mama Rusiei! Am trecut razant pe lângă o lovitură de stat, sorosistă, iohanistă și cioloșistă dată celui mai competent guvern pe care l-a avut România, în cel puțin ultimii 100 de ani.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

andy  •  13 august 2018, 18:01

@ Catalin Mihai, imi pare rau, nu ai inteles ce am zis. Tu ai vorbit de alegeri, eu ti-am dat ultimele procente. Nu am zis ca nu e voie sa faca comunistii mitinguri, am zis ca ei nu reusesc sa le faca, s-au chinuit 1 an jumate sa puna de 1 miting, de care nu isi mai aduce nimeni aminte, pt ca a fost regizat , oamenii au venit pe bani cu forta. Sa faca si ei cate vor, doar ca nu prea fac, pt ca nu o sa vina nici naiba in apararea coruptilor, si impotriva justitiei, asta e clar. Sa faca mitinguri iarna pe ger -10 grade, cum au fost anul trecut ale noastre cu zeci de mii de oameni, sa vdm vin macar 1000 de la ei? Astept sa le faca, dar nu le fac. Noi am pornit violentele verbale? Adu-ti aminte de anul trecut in februarie, cu ordonanta 13, cum zicea radulescu mitraliera ca e gata sa foloseasca arma lui impotriva manifestantilor, amenintari pe fata. Si inca alte invective de la tot felul de cocalari din psd, sa nu mai zic de vuvuzelele lor de la antena, mircica cu aia mica cel putin nu ne scoate din nazisti, sau alte denumiri nu tocmai ortodoxe. Sa nu mai zic de 1 an de zile se roaga ai vostri sa puna jandarmii tunurile de apa pe noi, li s-a indeplinit acum dorinta. Sa vdm daca le convine la cei care vor face puscarie din jandarmerie, pt dr agnea, pt porcariile de pe 10. Iar legat de amenintarile cu violenta la mitingul asta, mai mult pe astia de la voi din partid i-am auzit inainte pe la diverse televiziuni, special ca sa pregateasca scenariul cu intrarea in forta a jandarmilor, e foarte clar acum pt toata lumea; numai un prost nu vede scenariul cu infiltrati sa distruga mitingul, doar ca nu prea le-a iesit. Vor fi demonstratii in continuare, teapa.

La Haga cu voi!  •  13 august 2018, 19:22

Aceasta poveste ilogica pute a minciuna cap-coada. Punctul 1. Jandarmeria extrem de violenta cu civilii neinarmati asista hipnotizata si spalata pe creier cum circa 100 de scelerati ii agreseaza. Timp de 3 ore!!! CA PRIN MINUNE TIMP DE 3 ORE JANDARMERIA NU FACE NIMIC PENTRU A OPRI AGRESIUNEA HULIGANILOR. Punctul 2. CINE SUNT INFRACTORII AGRESIVI????? Desi exista camere de filmat, recunoastere faciala, caziere, dosare, baze de date ale politiei si SRI. In prezent au fost prinsi 2 si unul este cautat. Au fost mai mult de 3 huligani. Mult mai multi! De ce nu sunt cautati? De ce nu raspund pentru infractiunile de a ataca jandarmii? A ataca un jandarm este o infractiune. Daca este ilegal – de ce sunt doar 3???!!!!! Punctul 3. Ca printr-o minune o jandarmerita femeie este trimisa (refuz sa cred ca jandarmii actioneaza de capul lor si nu respecta ordinele) in fata, adica unde este actiunea cea mai violenta. Logica ne spune ca in zonele de lupta cele mai puternice ataci cu acei luptatori cei mai puternici. In niciun caz nu trimiti o femeie. Asadar, O FEMEIE ESTE TRIMISA IN FATA sa se confrunte cu batausii. Batausii o ataca pe aceasta si pe colegul ei. Punctul 4. Colegii sai, aflati in apropiere, urmaresc din nou hipnotizati si spalati pe creier cum colegii lor sunt stalciti in bataie si aproape linsati. NIMENI NU INTERVINE. Ajung sa fie salvati tot de blestematii de civili, care urmeaza peste cateva momente sa fie stalciti in bataie, gaze lacrimogene si grenade de catre jandarmi. Punctul 5. PORTUL ILEGAL DE ARMA DE FOC. Cu ce drept si in ce scop purta jandarmerita arma de foc la dansa? JANDARMERIA NU SE LUPTA CU OAMENI INARMATI CU ARME DE FOC. DE CE AVEA ARMA DE FOC LA DANSA? CINE A DAT ACEST ORDIN? Aducerea armelor de foc la o demonstratie a unor civili este ceva foarte grav. Respectivii civili nu erau inarmati nici macar cu bate sau alte arme albe. De unde pana unde necesitatea aducerii armelor de foc?!?!?!?!?!!!?! Punctul 6. 100 vs 100.000. Pentru 100 de indivizi agresivi protejati prin complicitate chiar de jandarmerie 100.000 de oameni sunt gazati, urmariti pe strazi, haituiti si sechestrati?!?!?!? Deci pentru 1 singur om ei ataca 1000 de oameni??????!?!?!?!?!?!?!? Cad victime copii, femei si batrani. Cad victime taximetristi in masini cu clienti care nu aveau absolut nici o legatura cu ce se intampla in piata. Oameni neinarmati si neagresivi cu mainile ridicate in sus sau pe vine sunt batuti cu bastoanele in cap!!!!! Lovitura in cap cu un baston poate duce la moartea victimei. Acest lucru se numeste tentativa de omor. Oameni sunt stropiti de la mica distanta cu gaze lacrimogene riscand sa fie orbiti. Se trage de la distanta mica (risc de ranire mult mai mare) in oameni cu gloante de cauciuc. Interventia unei forte armate militare impotriva unei populatii civile prin mijloace militare pe timp de pace constituie infractiune de razboi si trebuie pedepsita ca atare.

La Haga cu voi!  •  13 august 2018, 19:32

In toata Romania ies mii de oameni in strada in toata orasele mari si nimeni de la guvern nu ii vede! Este o rusine! Toate aceste mii de oameni nu sunt cetateni romani?! Ei nu au drepturi?! De ce va prefaceti ca ei nu exista?! Va faceti ca nu ii vedeti. Rusine!

ioan  •  14 august 2018, 8:57

Colonelul Cătălin-Răzvan Paraschiv era convins ca dupa curatenia din piata victoriei, draknea sa-l avanseze la gradul de general pentru merite deosebite; doar ca macelarul a calculat gresit, vezi bataie pentru evrei si austrieci si vreo 70 de plangeri penale. Colonelul Cătălin-Răzvan Paraschiv este cel care a coordonat intervenția în forță a jandarmilor în Piața Victoriei.

Comentează